Úvod » Utkání , aktuální informace

Podzim 2016

publikováno 12.08.2016 (aktualizováno 07.11.2016)

Komentáře k mistrovským utkáním A a B týmu

13.8 Vrhaveč A - Janovice A 8: 2 ( 4 : 0 )

Branky domácí:   4. Mundl Karel, 31. Mundl Karel, 38. Malenka Lukáš, 45. Jandečka Tomáš, 54. Mundl Karel, 63. Mundl Karel, 68. Lorenc Libor, 80. Jandečka Tomáš  
Branky hosté :  71. Jůzek David, 86. Müller Jan
Rozhodčí :  Simbartl Václav, Hessová Tereza, Mazanec Marek   
Diváků 80 .

Sestava : L.Jelínek – J.Macura – J.Muller , V.Špindler ( 46 V.Slivoň ) , T.Suk – L.Gáborik , M.Hájek ( K ) , M.Urban , P.Petruška , M.Švugr  - D.Jůzek

Sestava na zápas se celkem povedla hlavně s ohledem na souběžně hrané utkání B týmu , v šatně bylo 12 lidí , což se dá považovat za úspěch  . Tj. trenérská hrající dvojka David a Mates nemusela nějak moc přehazovat posty hráčů , na které nejsou normálně zvyklí . Po třech letech strávených v Bezděkově se vrátil do sestavy Luboš .
První mistrovský zápas se nám po parádní generálce ve Strážově hrubě nevyvedl . Již ve 4 min začal dnešní svoji kanonádu domácí K. Mundl 1 : 0 . Do 31 min jsme jakž takž drželi krok ve hře s domácím týmem . V 31 min po nedůsledně bráněné standardce se prosadil opět K.Mundl 2 : 0  .  V 38 min po rychlém brejku se prosadil L.Malenka 3 : 0 a účet prvního poločasu uzavřel po chybě Láďi T.Jandečka 4 : 0 – de facto gól do šaten . Z naší strany se toho moc popsat nedá za 1 poločas  , co by se dalo posoudit jako ohrožení domácí svatyně . Tím tak říkajíc bylo po zápase , protože Vrhaveč není celek , který by takto luxusní náskok neudržel .
O poločase šel dolů s nakopnutým kotníkem Viktor , jediný možný náhradník Venca šel na plac .
Úvod druhého poločasu asi byl nejkvalitnější , co jsme za celý zápas předvedli . Vyvrcholením naší zlepšené hry byla 52 min , kdy zazdil tutovku Venca . To byl nějaký zlom v našem výkonu , kdy jsme přepnuli do módu „ pouťového „ fotbálku . Tj. logicky po našich až školáckých  chybách se prosadili domácí v 54 a 63 min – oba zásahy měl na „ svědomí „ K.Mundl 6 : 0  . Sedmou branku vstřelil za bezmocného Láďu domácí Lorenc 7 : 0 . Pak se domácí dvakrát ve velice slušné příležitosti nevešli mezi tři tyče . Náš první úspěch byl po hezké akci Matese , Patrika a Davida . Kdy posledně jmenovaný dával ze 6 metrů pod víko 7 : 1  . V 80 min se opět prosadili domácí , svou druhou branku dal po brejku T.Jandečka 8 : 1. Posledních 10 minut jsme se snažili nedostat dvoucifernou nálož , což se nám i povedlo . Navíc v 86 min po průniku byl ve vápně nedovoleně zastaven Mates . Mejla si postavil balon na penaltu a zakroutil balon pod víko 8 : 2 . Posledních 5 minut se už jen dohrávalo ve velmi vlažném tempu . Utkání velmi dobře odřídila trojice rozhodčích pod taktovkou V.Simbartla .
Co říct závěrem – takto jsme si určitě vstup do soutěže nepředstavovali . Je třeba na toto utkání rychle zapomenout . Reparát složíme následující sobotu 20.8 doma proti Velkému Boru od 17 hod . Body jsou naprosto nutné , protože co se nenahraje na podzim se na jaře velmi těžko dohání .

 

13.8 Hrádek B - Janovice B 1 : 0 ( 1 : 0 )

Sestava : Libor Červenka  – Václav Keřlík, Petr Gardoň, Patrik Šveňha, Pavel Jelínek – Radek Mandák, Stanislav Kotlan ©, Radek Holý, Petr Mikulec (46. Pavel Kroupar) – Petr Šveňha (57. Milan Kolář ml.), Roland Diviš

První zápas nové sezóny nás zavedl na hřiště nováčka soutěže Svatobor Hrádek B. Rezervní tým Svatoboru tvoří několik starších matadorů v čele s kapitánem nám starším dobře známým Karlem Marešem, doplněným o mladé nadějné hráče. Systém hry tohoto týmu je založen na zkušené hře v zadních řadách a dravém mládí při rychlých brejcích.
Náš tým, který se vzhledem k souběžně konanému zápasu našeho prvního týmu ve Vrhavči skládal trochu složitěji, měl nakonec slušnou hráčskou kvalitu a předvedl dobrou kombinační hru, které zatím chybělo důraznější zakončení.
Od úvodního hvizdu rozhodčího Romana Mácala se domácí pokoušeli o rychlé výpady k naší brance. A hned v 8. minutě se touto hrou prosadili. Úspěšným střelcem byl Radek Holeček. Další herní situace již obrana vyřešila úspěšně. Libora v brance vystrašila ve 25. minutě střela z dvaceti metrů, která orazítkovala pravou tyč! Naše pokusy se nevešly mezi tři tyče, jako například nadějná akce Petra Mikulce, nebo je pochytal domácí brankář.
O přestávce připravil trenér několik změn. Odehráno měl Petr Mikulec, kterého do další hry nepustilo bolavé koleno. Na jeho místo krajního záložníka se zatáhl Roland. Střídající Pavel Kroupar nastoupil na hrot. Rotace nastala i u Radka Holého a Patrika Šveňhy. Tato výměna měla za cíl dostat technicky lépe vybaveného Patrika více do hry.
Od úvodních minut druhé půle bylo jasné, že provedené změny přináší zlepšení naší hry a jak postupem času ubývaly síly starších domácích hráčů, byla převaha hostů výraznější. Kýženého vyrovnání jsme se i přes zlepšenou hru nedočkali a body tak zůstaly doma.
V příštím kole přivítáme na svém hřišti Velhartice a body by měli tentokrát zůstat na naší straně. Zápas má výkop v neděli 21.8.2016 v 17:00 hodin.  

 

Dukla Janovice A – Sokol Velký Bor   6 : 0  (2:0)


HR Javorský Josef, AR1 Stach Vladislav, AR2 Blaheta Josef
Branky : 20. Šveňha Patrik, 43. Urban Miroslav, 55. Šveňha Patrik, 61. Petruška Patrik, 65. Špindler Viktor, 78. Suk Tomáš


Sestava  : Kroupar Pavel ,Špindler Viktor, Švůgr Marek, Keřlík Václav(60. Jůzek David),Müller Jan,Suk Tomáš, Petruška Patrik, Šveňha Patrik, Šlegl Jan(70. Kotlan Josef),Urban Miroslav,Hájek Matěj©


Komentář David Jůzek
Za povedeného počasí a na velmi kvalitně připraveném pažitu jsme nastupovali v sobotu k prvnímu domácímu zápasu nové sezony. Po velmi nepovedeném minulém víkendu, asi není třeba připomínat debakl ve Vrhavči 2 : 8 , bylo pro nás prioritou oklepat se z toho a přesvědčit nejen domácí diváky, že to byl jen nějaký zkrat, který jsme chtěli (museli) odčinit. Od úvodního hvizdu HR Javorského, který se svými pomocníky na lajnách odřídil utkání velmi kvalitně, bylo více méně jasné kdo bude udávat tempo hry. Vzali jsme utkání pevně do svých rukou ( spíše nohou ) a od začátku zápasu nepouštěli soupeře na svojí polovinu a doslova zamkli hostující tým . Na první branku diváci čekali 20 minut, kdy převzal balon výborně hrající Patrik Šveňha a zhruba 4 metry před vápnem vyslal přesnou střelu k tyči 1 : 0. Na domácích hráčích byla vidět chuť hrát a předváděli velmi pěkné kombinace, kterým bohužel chyběla větší přesnost v zakončení. Pavel v bráně neměl moc práce, protože všechny pokusy o průnik hostů zmařila dobře pracující obrana. Když už se hosté k něčemu vážnějšímu dostali , byli v koncovce nepřesní. Ve 43. minutě se domácí dočkali dalšího golu. Míra po pár nepovedených přihrávkách a zpracování , konečně předvedl to , co umí . Unikl po kraji , balon si navedl až do vápna a z úhlu prostřelil golmana 2 : 0. Branka do šaten se velmi hodila  a tak se šlo do poločasové přestávky v relativním klidu. I diváci museli ocenit náš výkon a jen si tak říkali , kdo to vůbec před týdnem v dukláckých dresech nastoupil .


V šatně Mates řekl pár pokynů a pár věcí co zlepšit , určil střídání. Hlavním úkolem bylo zbytečně nepřijít o gólový náskok  . Pochopitelně k dnešnímu našemu výkonu by slušelo i přidat ještě nějaké branky do sítě matně hrajících hostů.

 Druhý poločas hned v úvodu naznačil , že scénář z první půle se měnit nebude . Vyústěním našeho tlaku byla  55 min, kdy na centr , který měl najít Míru a Patrika Šveňhu ,  golman hostů vyběhl, následně nepovedeným odkopem se balon odrazil k Patrikovi, který pohodlně do prázdné zvýšil na 3:0. Hosté se po třetí obdržené brance trochu probudili a zkoušeli alespoň dát četný gól . Nicméně všechny pokusy končily buď mimo branku nebo je zneškodnil dobře chytající Pavel . V 60. Minutě si řekl o střídání Keřla , místo něj do hry šel  David. Změna byla i v rozestavení , David se posunul do útoku s Mírou a Mates zatáhl na kraj zálohy . V 61. zvyšoval Patrik Petruška na 4:0 po kombinaci s Mírou. Patrik akci doslova vyšperkoval kličkou brankáři a pohodlně zakončil. O minutu později mohla na kontě hostů svítit pětka . Mejla obešel  obránce , dal před bránu na Davida, který nevypočítal kroky a z úrovně penalty zakončil nad bránu. V 65. Minutě si Viktor krásně vyměnil s Mírou míč . Míra následně ve vápně přihrál zpět na dobíhajícího Viktora a ten s přehledem zakončil do sítě 5:0. Domácím vycházeli kombinace a předváděli opravdu pěkný fotbal. Nutno dodat, že tým hostů dnes opravdu neměl den a naší hře nedokázal nějak konkurovat . Asi jejich největší šance na čestný úspěch byla v 74 min. Z hezkého průniku útočníka se zrodila střela , která orazítkovala za již překonaným Pavlem břevno. 75. minuta dala definitivní podobu konečnému výsledku . Akce začala u Míry , který ze strany našel na zadní tyči osamoceného Hagiho . Hagi o tyč dal naší šestou branku 6 : 0 . Zápas po této brance nabral o něco vlažnější tempo z naší strany . Přesto ještě dvě šance mohly mít gólové parametry . V obou případech se jednalo o trestňák z velmi dobré vzdálenosti . Nicméně ani Mates a ani Hagi už ten správný směr nenašli. Po závěrečném hvizdu HR jsme si s chutí zařvali vítězný pokřik . Reparát po blamáži ve Vrhavči jsme složili na výbornou . Dnes všichni předvedli fotbal takové úrovně  , jakou by rádi viděli nejen naši fanoušci . Nicméně je třeba přiznat , že náš soupeř velký odpor nekladl a nechce to rozhodně usnout na vavřínech , k čemuž povahově nemáme daleko .
Další dvě kola hrajeme venku ( což za poslední sezony je celkem pravidlem ) . Tj. nejprve jedeme do Běšin v neděli  28.8.2016 ( začátek  16:00) . Vzhledem k postavení v tabulce jsme mírným favoritem . 4.9 pojedeme do Malého Boru ( tento zápas se termínově shoduje s B týmem ). Tady to bude určitě větší oříšek , Malý Bor je v nové sezoně zatím 100% .

 

21.8 Janovice B : Velhartice     1:3  (0:2)


Sestava:Pavel Kroupar  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Radek Holý, Petr Šveňha – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Roland Diviš – Ladislav Jelínek (46. Marek Švůgr) David Jůzek
Úvodní domácí zápas nové sezóny začal pro trenéra komplikací v podobě zdravotních problémů Patrika Šveňhy, který nemohl k utkání nastoupit. Na trenérovo volání zareagoval Vašek Slivoň. Další komplikací byla omluva Marka Švůgra. A tím nastal problém. Trenér měl v tu chvíli jen deset hráčů. Oslovený Matěj Hájek byl mimo domov a tím i mimo možnosti se k utkání dostavit. Na hřišti byl Vašek Keřlík, ale jeho nasazením by byl překročen limit dvou hráčů ze soupisky áčka. Nakonec se podařilo sehnat původně omluveného Pavla Kroupara. Pavel šel do branky a Láďa Jelínek svlékl brankářský dres a nastoupil jako hráč. Ještě před výkopem došla zpráva od Marka Švůgra, že s malým zpožděním dorazí.
Několik minut po začátku zápasu se zatáhlo a ze šedivých mračen se začal na pažit snášet nepříjemný déšť doprovázený citelným ochlazením. Tento přírodní jev jakoby symbolizoval, kam se bude pohledem domácích hráčů zápas ubírat. Ve 14.minutě došlo k přečíslení naší obrany. Po střele zazvonila nad Pavlem horní tyč branky a následná dorážka Andreie Antonovicse poslala hosty do vedení 0:1. Naší odpovědí byl Vaškem Slivoněm zahraný přímý kop. Míč se ale nevešel mezi tři tyče. V dalších minutách se hrálo bez větších šancí na obou stranách. Ve 38.minutě si míč k rozehrání přímého kopu postavil autor první branky Antonovics a prostřelením naší děravé zdi překonal Pavla podruhé 0:2. V závěru prvního poločasu zahrával přímý kop David Jůzek, ale ani on branku netrefil.
O první půli se dá říct, že jsme nebyli horším týmem. Nelichotivý výsledek stanovily dvě naše chyby, které soupeř nemilosrdně potrestal. Do druhého dějství již nastoupil na své tradiční místo stopera Marek Švůgr. Radek Holý se posunul na kraj zálohy a Roland se vysunul na Láďou uvolněné místo na hrotu.
Tyto změny přinesli na naše kopačky zvýšenou aktivitu a znatelnou převahu. Do šancí se propracoval opakovaně Roland. První jeho střela mířila nad bránu, další dvě příležitosti zlikvidoval výborný brankář hostů. V 59.minutě nastala trochu nešťastná situace, která jenom podtrhla naše chmurné odpoledne. Po ošetření hráče nám hosté vraceli míč nakopnutím až na Pavla. Pavel ve snaze o rozehrávku našel nepochopitelně autora obou branek Antonovicse a ten lobem do prázdné brány završil svůj hattrick 0:3. Na našich hráčích byla sympatická snaha stále s výsledkem něco udělat. Nadějný byl sólový průnik Petra Gardoně ze 70.minuty. Radost mu překazil znovu výborný brankář, který jeho střelu vyrazil na roh. Následný centr od rohového praporku našel hlavu Radka Holého a pro domácí svitla naděje 1:3. Náš závěrečný tlak ale již další změnu nepřinesl.  Až neskutečné bylo, že se závěrečným hvizdem rozhodčího ustal déšť a vysvitlo sluníčko. Příště si to budeme muset tam nahoře lépe domluvit.      
Tuto nepříjemnou domácí ztrátu můžeme odčinit v sobotu 27.8. od 17,00 hodin  v Kašperských Horách. Sraz u pošty v 15,30 hodin.

27.8 Kašperské Hory - Janovice B 3 : 3 ( 2 : 3 ) , PK 5 : 4

Branky: 7. Voldřich Jiří, 44. Tomek Petr (PK), 48. Bártík Jan - 11. Kotlan Stanislav, 40. Jůzek David, 45. Slivoň Václav (PK)  Rozhodčí: Bala Petr.  ŽK 2:2, ČK 1:1 (90. Rejšek - Jelínek),  50 diváků

Sestava : P.Kroupar - V.Keřlík ( 46 P.Mikulec ), P.Gardoň , P.Jelínek , R.Mandák - R.Holý ( 60 Petr Šveňha ), S.Kotlan ( c ) , V.Slivoň , J.Kotlan   - D.Jůzek ( 75 M.Kolář ) , R.Diviš .

Sobotní daleký výlet za tropického počasí nás zavedl cca 2 km od cedule Jihočeský kraj ( okres Prachatice ) . To jest bezmála 60 minut jízdy z Janovic . Sestava nebyla až tak velkým problémem , protože termínová kolize s A týmem se tento víkend nekonala . Problémem byl tak náš pomezní , kdy Míra s Danem jaksi nejevili vůbec pochopení pro prosbu Milana s tímto pomoc . To jest Milan si k povinostem trenéra ( reálně i vedoucího ) přibral i praporek a šel mávat - zlatý to člověk , který má nejen pevné nervy ale i pochopení pro mladší ročníky - slušně řečeno.

Úvodní minuty ukázaly , že domácí celek sestupem do III třídy omladil dost razantně tým , který se spíše může opřít o běhavost než nějakou fotbalovost ( zatím ) . Brankově vydatná první půle pro celkem slušnou diváckou kulisu začala už v 7 min . To se opřel za vápnem domácí Voldřich a Pavel plachtil za míčem k tyči marně 1 : 0 . Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat , to po ose Roland - Venca S . - Roland se dostal centrem míč před bránu , kde po Pepánovi se dostal k druhému pokusu zavěsit Standa . Hlavička byla přesná a tak se stav srovnal na 1 : 1 v 11 min . Toto byl i potřebný " benzín " pro náš výkon , kdy jsme až do konce první půle měli fotbalově navrch. V 20 min zazvonilo po VPK z 22 metrů za již překonaným brankářem domácích břevno , úspěšným exekutorem by býval byl Venca S . Našim celkem přesným kombinacím scházelo to potřebné a to bylo přesnější zakončení akcí . Hlavně David a Roland měli na nohou naše případné vedení . A tak překvapivě k počtu šancí na naší straně až posledních pět minut první půle přineslo doslova brankové hody . Ve 40 min si dobře naběhnul na roh David a utaženou placírou z 8 metrů nedal brankářovi domácích šanci 1 : 2 . V 44 min se ve sprinterském souboji zakopnul o Keřlovo nohu domácí útočník . Hned dvakrát platilo " bohužel " . Za prvé se zakopnul v našem vápně a za druhé to rozhodčí viděl dost přísně pro nás . To jest pentle a úspěšným exekutorem byl Tomek 2 : 2 . To však nebylo vše , hned o minutu později vyslal Venca S. přesným pasem Holáčka ke zteči branky domácích . Na poslední chvíli zatáhnul za záchranou brzdu domácí obránce a rozhodčí si v krátké době zopakoval stejný verdikt . K penaltě se postavil Venca S. a upravil poločasové skóre na 2 : 3 . Po tomto se šlo do šaten .

O přestávce , mimo pochvaly na hru a vítaného osvěžení , se dle plánu obléknul Petr Mikulec a šel na plac místo Keřli , kterého čekala za necelých 24 hodin další porce fotbalu v dresu našeho A týmu v Běšinech .

Druhý poločas se nechalo čekat , že síly budou spíše odcházet díky počasí více u našeho týmu . Bohužel taktita založená na využití brejkových schopností Rolanda a udržení vedení ( případně navýšení ) , vzala za své hned v 48 min . To nepříliš povedenou střelu z dobrých 25 metrů hrubě podcenil Pavel a k překvapení všech diváků , ale i hráčů , se míč dokutálel do naší sítě 3 : 3 . Domácí tým s postupem času začal být tím nebezpečnějším , jeho střely zpoza vápna častokrát letaly těsně vedle naší svatyně . Ani další střídání na naší straně nějak zásadně hru nezměnily . Přesto se dá říct , že větší tutovky jsme měli my . V první se objevil Venca S  po parádním úniku Rolanda po straně . Jeho střela z úrovně vápna byla hodně nepřesná na to , jaký je Venca střelec z této vzdálenosti . V další šanci se opět objevil velmi aktivní Roland . Ve finální fázi však scházel pověstný kousíček , aby dal přesnou přihrávku na zcela osamaceného Standu , který by dával do prázdné . A tak asi spravedlivě pohledem na celých devadesát minut se oba soupeři rozešli smírně a to i v počtu vyloučených . Jestliže první poločas zakončila penaltová vsuvka , tak druhý poločas zakončila K1 vsuvka. To matador Pavel Jelínek předvedl ukázkovou hlavičku ( ne tu fotbalovou ) a domácí Rejšek kontroval z větší dálky , když pro zásah do obličeje použil balón. No a poslední slovo k tomuto výstupu musel mít pochopitelně rozhodčí , který oba aktéry odměnil známkou nejvyšší , to jest červená karta a cca 3-4 zápasy stop. V penaltách jsme hned v první sérii zaváhali , konkrétně Standa byl neúspěšným exekutorem . To vykompenzoval ve druhé sérii Pavel , když vystihnul směr střely . Drama vyvrcholilo v páté sérii po neúspěšném pokusu Milana , protože domácí hráč byl přesný . Po zápase panovala smíšená nálada . Před zápasem bychom asi za bod byli celkem rádi , nicméně hlavně díky prvnímu poločasu a zbytečně inkasované brance na 3 : 3 jsme mohli odjíždět s plným bodovým ziskem . Přesto první bod do tabulky je konec konců dobrý hlavně s ohledem , že je z venkovního hřiště .

Následujcí kolo odehrajeme opět venku , v neděli jedeme do Mochtína . Místní rezerva nezačala sezonu také nějak oslnivě a má jako my na kontě jeden bod . Nicméně velkou neznámou bude forma našeho týmu . S téměř 100% jistotou bude mít dobrá polovina hráčů v nohou celý zápas v Malém Boru v dresu našeho A týmu a to v kombinaci s předpovědí počasí ( opět kolem 30 štupňů ) by mohl být hlavní " problém " pro nějaký slušný výsledek . Ale nechme se překvapit , třeba to dopadne tak , že rozehrátí v Malém Boru týmu fotbalově pomůže . Výkop je v 17 hod .

 

 

28.8 S. Běšiny : Janovice A 2:2 ( 2:0 ) PK 4:5 ..

Branky: 6. Petrželka František (PK), 12.Vališ Miroslav – 52.Urban Miroslav, 64.Šlegl Jan
Sestava: L.Jelínek – V.Keřlík, T.Suk, J.Macura, M.Švůgr- J. Kotlan , M.Urban, D.Jůzek,M.Hájek © (73. R.Diviš), J.Šlégl – P. Šveňha .

Komentář David J.
V neděli za velmi horkého počasí jsme zajížděli do Běšin. Sestava doznala oproti normálu několik změn i s tím , že hned pět hráčů okusilo slunečné počasí již podruhé o tomto víkendu ( Venca , David , Pepa , Petr a Roland ). Chyběl Viktor pro bolest zad , také na marodku usednul střelec z minulého kola  Patrik Šveňha . Další Patrik ( Petruška ) byl na rodinném výletu .První místo v nespolehlivosti obsadil Mejla - omluvenku neposlal ( stane se ) , nicméně by mohl mít aspoň v neděli zapnutý mobil. To jest hrající trenérská dvojice  David s Matesem měli k dispozici 12 lidí , na poslední chvíli vypomohli kluci z Béčka - Petr Šveňha a na druhý poločas to stihnul Roland – oběma je třeba poděkovat za rychlou reakci .
Do zápasu jsme vstoupili bohužel velmi špatně. Naši hru provázely nepřesnosti v kombinacích , v soubojích jsme byli ti druzí . Už v 6.minutě domácí udeřili. To běšinský útočník dostal balon do vápna , s kterým do souboje šel Venca . Vencův zákrok, tak jako v sobotu, byl kupodivu posouzen hlavním arbitrem jako nedovolený a tak se kopala pentle . A aby byl scénář naprosto stejný , následně F. Petrželka s přehledem penaltu proměnil 1 : 0 . Po obdrženém gólu jsme se snažili hecnout a začít hrát. Povedlo se nám dostat do střeleckých příležitostí . Jmenovitě  Míra , Mates a David zahrozili , ale chyběla přesnost v zakončení . Největší naši šanci v prvním poločase měl David , který po centru Šimpiho do vápna se dostal k vyraženému balonu ( nechme stranou , že tento obranný zákrok domácího hráče byl díky jasné ruce a o brankáře se nejednalo ) a z dobrých 20 metrů vyslal pumelici , kterou vyrazil bravurně domácí brankář . Bohužel zmíněná ruka odvedla od hry všechny naše hráče ve vápně ( lidově řečeno kecali s rozhodčím ) . Kdyby tomu tak nebylo, mohli jsme v klidu vyražený balon po Davidově jedovce vrátit do brány . Na kdyby se ale fotbal nehraje . Výživný úvod utkání nepočetné skupince domácích fandů zpestřila 12.minuta . To tak nějak již tradičně ( bohužel ) se Láďovi vloudila na kopačky hrubka jako Brno . Láďa vyběhnul na balon za obranu , ideálně sestřihnul nohou běšinský trávník , tj. minela jako prase , a tak domácí Vališ naprosto pohodlně zavěsil do prázdné 2 : 0 . Domácí po velmi dobrém začátku se snažili vycházet ze zabezpečené obrany a hrozit z brejků . Naše hra letmým pohledem nepostrádala snahu , co ale hodně postrádala , byla fotbalovost . A tak celkem nudná druhá část první půle směřovala do poločasové přestávky . Aktuální stav domácím více než vyhovoval . Naše barvy , jak již bylo zmíněno , se tak říkajíc fotbalově hledaly . Asi nejpřesnější vyjádření by bylo, že mezi 20 - 45 minutou utkání si podávala ruku bída s nouzí. Určitým zpříjemněním pro domácí fanoušky přispěla 30 min. V hlavní roli byl Láďa, který opět zahrál na nervovou soustavu všem našim hráčům , když ideálně namazal domácímu Vališovi . Domácímu útočníkovi tak byl náš mladý brankář jeho nejlepším nahrávačem a tak možná proto mu to chtěl Vališ vrátit , protože nechal Láďu vyniknout při zmaření jasné tutovky .Po první pětačtyřiceti minutovce jsme odcházeli do šaten s pocitem velmi podobným , jaký jsme měli pře 14 dny  v nedaleké Vrhavči .
O poločase trenérská dvojka se snažila tým vyhecovat , protože byť domácí jasně vedli , rozhodně to nebylo zásluhou jejich velkých fotbalových kvalit . 
Slova padla na úrodnou půdu a do druhého poločasu nastoupilo v dukláckých dresech tak říkajíc jiné mužstvo . Od prvních minut druhého dějství jsme měli taktovku hry pevně v rukou . Jako první zahrozil Mára Švůgr po ideální přihrávce za obranu od Davida. Mára neseřídil úplně přesně mířidla a trefil domácího brankáře . Jako  přes kopírák byla další šance , v roli neúspěšného střelce po Mírovo přihrávce byl David . Akce střídala akci a v 50 min měl opět dobrou příležitost ke skórování David . Jeho hlavička po Matesově centru měla bohužel 10 cm navíc , než by bylo potřeba . Domácí  tým najednou nevěděl , kde má dříve být . V 52. minutě jsme se konečně dočkali . To doslova po obléhání domácí svatyně protlačil balón do sítě Míra 2 : 1 .  Vstřelená branka ještě více okysličila naši hru a hrálo se tak říkajíc na jednu bránu .  V 64. minutě jsme srovnali skóre utkání . Propadnutý balón z rohu vrátil před branku pěkným centrem Pepa . Před bránou se nejvýše vyšplhal Šimpi a jeho hlavička měla dostatečnou razanci i přesnost 2 : 2 . Následující minuty byla naše hra o tom , jestli dovršíme obrat v utkání . Bohužel k nátlakové hře se už nepřidaly přesná zakončení . Asi největší šanci parádně vylapal domácí gólman , to Davidova střela mířila k tyči . A tak po devadesáti minutách se již značně vysílení domácí dobrali aspoň k remíze.
David s Mírou určili hráče na pentle . První šel Hagi a nemýlil se , domácí odpověděli stejnou mincí .  Druhé kolo bylo stejné-  domácí proměnili a za nás byl úspěšný Roland. Třetí kolo selhal domácí Madera,  Láďa vystihnul směr a připsal si úspěšný zákrok. Macek nepohrdnul nabídnutou příležitostí a zavěsil . Čtvrté kolo byli střelci úspěšní ( za nás se trefil David ). V páté sérii dal razítko na druhý bod Míra. Po zápase v šatnách jsme si plácli. Dva body mají svou cenu hlavně s ohledem na hodně bídný první poločas . Nicméně před zápasem jsme měli určitě ambice na tři body , ke kterým hlavně díky parádnímu  druhému poločasu nebylo daleko . Tři kola jsou za námi a start do nové sezony můžeme vyjádřit školním hodnocením 2 -  . Máme 5 bodů a jsme na 7 místě . V následujícím kole jedeme v neděli do Malého Boru . Tento tým doslova udivuje všechny v OP . Po třech kolech spolu s Bolešinami je 100% a tak nás nečeká určitě nic snadného . Velkou komplikací je počet omluvenek na tento víkend a tak již s předstihem řeší výbor posunutí začátku na 14 hod . Důvod je prostý – ve stejný den hraje naše Béčko v Mochtíně od 17 hod a vypadá to vypadá , že na neděli budou mít oba mančafty k dispozici 17 - 18 lidí .

4.9 Malý Bor – Janovice A 1 : 3 ( 0 : 2 )

Branky: 65. Hlaváč Milan - 21. Hájek Matěj, 37. Urban Miroslav, 60. Hájek Matěj
Rozhodčí: Javorský Josef - Lojík Václav, Panušková Aneta, ŽK 0:3, 90 diváků .
Sestava – L.Jelínek – V.Keřlík , V.Špindler , T.Suk , R.Holý ( 46 S.Kotlan )– J.Šlegl , M.Urban , M.Švugr, J.Muller – M.Hájek ( K ) ( 60 P.Šveňha ) , R.Diviš


Musíme začít poděkováním domácím hráčům a funkcionářům . Díky jejich ochotě jsme odehráli oproti rozpisu zápas v neděli již od 14 hod , což dovolovalo odehrát i slušnou partii pro naše Béčko v Mochtíně od 17 hod . Počet omluvenek na toto kolo přišlo hned od 8 hráčů v mixu A a B týmu  ( 5 x dovolená , 1x trest  , 1x marodka , 1x nohejbal ).

  V kabině bylo 12 lidí a tak Mates v roli kapitána a hrajícího trenéra mohl sestavit základní jedenáctku . Bylo jasné , že hned 7 hráčů zasáhne nějak do utkání i v Mochtíně .
Od úvodních minut vůbec nebylo znát , že domácí celek je lehkým favoritem utkání díky aktuálnímu postavení v tabulce. Naše barvy od prvních minut byly aktivnější a na menším , přesto kvalitně připraveném , hřišti udávaly tempo hry . Naše úvodní šance , které měl Mára a Míra, byly ještě neúspěšné . V 21 min se už skóre měnilo , to jako správný kapitán proměnil svou šanci Mates 0 : 1 . Dál jsme byli aktivnější a mnoho nescházelo po šanci Míry , aby se skóre opět měnilo . Míra se dočkal v 37 min , kdy zakončil hezkou akci pěknou střelou 0 : 2 . Do poločasu jsme si velmi aktivní hrou dvoubrankové vedení pohlídali .
O poločase , mimo velké pochvaly za předvedenou hru , Mates prostřídal Radka Standou . Cíl byl jasný , udržet herní standard z první půle .
I druhý poločas začal naší lehkou převahou , z které jsme vytěžili velmi důležitou branku na 0 : 3 . Úspěšným střelcem byl opět Mates , běžela 60 minuta . A byl to de facto poslední Matesovo dotyk s balónem , protože se nechal vystřídat Petrem . To byl i nějaký zlom v zápase . My jsme začali více myslet na zadní kolečka a domácí tým se pokoušel ještě s utkáním něco udělat . Naději k obratu dal domácí Hlaváč , když z 25 metrů poslal míč z VPK za Láďovo záda 1 : 3 - 65 min. Úspěšnému zásahu hodně pomohla plavavost střely , která Láďu hodně překvapila . Domácí celek až do konce zápasu byl tím aktivnějším .My však díky pevné obraně , disciplinovanosti a několika dobrým zákrokům Láďi už změnu ve výsledku nepřipustili  .
Dnes je třeba pochválit výkon celého týmu , který hlavně do 60 minuty ukazoval svou ofenzivní sílu . Vyzdvihnout je třeba dvougólového střelce Matese , který , doufejme,  našel zpět střeleckou formu z let minulých . Tři body nás sice tabulkově nikam neposunuly ( stále 7 místo ) , na druhou stranu držíme s 8 body těsný kontakt s čelem tabulky . Dá se i říct , že tímto utkáním jsme definitivně odčinili katastrofální výkon v prvním kole ve Vrhavči . Následující kolo odehrajeme doma proti Měcholupům A . Pozor !!! Zápas bude až v neděli 11.9 od 17 hod , protože naše Benfika má pro zpestření přeložen zápas s Chudenicemi na sobotu od 20 hod pod světla .

 

11.9 Mochtín B – Janovice B 8 : 2 ( 3 : 2 )

Branky: 4. Šafránek Jan, 9. Šafránek Jan, 29. Smolík Zbyněk, 46. Smolík Zbyněk, 63. Smolík Zbyněk, 72. Škoda Martin, 75. Škoda Martin, 90. Škoda Martin - 23. Hájek Matěj, 32. Slivoň Václav. Rozhodčí: Kurc Lubomír, 60 diváků
Sestava : L.Červenka – R.Mandák , M.Švugr , P.Gardoň , L.Bohuslav – R.Diviš ( 46 P.Šveňha ) , S.Kotlan ( K ) , V.Slivoň , R.Holý ( 60 L.Jelínek )  - M.Hájek ( 46 M.Kolář ) , J.Jansta

Souboj záloh vyšel naprosto jasně pro domácí tým .  Milan díky již zmíněnému dřívějšímu začátku našeho Áčka neměl problém s poskládáním sestavy . Nicméně ještě jednou musíme připomenout , že hned 7 hráčů ze 14 mělo již něco za sebou z Malého Boru . Domácí tým také využil hned čtyřech hráčů , kteří nastupují za A tým , nicméně kvalita se nechala čekat o hodně větší , protože domácí vlajková loď hraje 1A třídu . A také toto se víceméně potvrdilo do puntíku i na hřišti . První dva zásahy měl na svědomí domácí Jan Šafránek , když v obou případech jsme nechali příliš prostoru před naší svatyní mochtínským hráčům . Takže v 9 min jsme už prohrávali 2 : 0 . Naše hra po úvodní sprše se trochu zlepšila od 15 min , kdy jsme aspoň opticky srovnali krok . V 23 min dal kontaktní gól Mates ( dnes již třetí úspěšný zásah ) , když přesnou střelou k tyči z 17 metrů nedal domácímu golmanovi šanci 2 : 1 . Brankostroj pokračoval , to v 29 min potvrdil svoje kvality domácí Smolík ( tak jako Šafránek člen A týmu ) 3 :1 . Tento hráč asi nejvíce ukazoval , jaký je rozdíl mezi III třídou nebo OP a 1A třídou . Rychlost a práce s balonem byla na úplně jiné úrovni . V 32 min jsme dali další kontaktní gól , kdy VPK z dobrých 25 metrů zatočil na zadní tyč Venca 3 :2 . Nutno podotknout , že velkou práci odvedl Pepa Jansta a kluzký terén , který brankáře dost zmátl . Do poločasu jsme jakž takž drželi přijatelný výsledek  , byť dva pokusy ze střední vzdálenosti od Rolanda a Marka vybídly Kodyho v domácí bráně k slušným zásahům . U nás po jedné brejkové akci zvonilo břevno . To jest  velmi výživná první půle skončila jednobrankovým vedením domácích , což byl pro nás celkem přijatelný výsledek .

Nicméně jsme dobře veděli , že díky ohlášeným střídáním Matese a Rolanda půjde naše kvalita o něco níže a to i v kombinaci s úbývajícími silami nedávalo příliš naději na nějaký bodový zisk .

Druhá půle až drasticky převedla v realitu naše obavy . Domácí tým si s námi doslova hrál jako kočka s myší. Bylo to hlavně díky kvalitě již zmíněných hráčů z A týmu Mochtína a také naší nepřesnosti v rozehrávce v zadních řadách . K tomu se sem tam přidalo velmi volné bránění . Takže již ve 46 min využil domácí Smolík špatnou rozehrávku Libora a zavěsil na 4 : 2 . Pak v několika velmi slibných akcích domácí buď netrefili zařízení , nebo byl proti velmi obětavými zákroky Gardy jako poslední instance před Liborem . V 63 min dovršil hatrick Smolík , když projel naší obranou jako nůž máslem - to byla asi nejviditělnější akce , kdy byl znát rozdíl mezi III třídou případně OP a hráčem pravidelně hrajícím 1 A třídu . V 65 min jsme měli ojedinělou šanci na skórování , to průnik po straně zakončil Pepa ideálním centrem na osamoceného Standu . Míč skončil bohužel za překonaným brankářem na břevně a z následné dorážky se Milan nevešel mezi tři tyče . V 71 min došlo k velmi důležitému střídaní s ohledem na konečný výsledek na domácí straně . Do hry nastoupil Škoda , který dokonale využil nahrávek svých spoluhráčů a našeho velmi laxního bránění jeho osoby . To jest Škoda ve všech třech případech pálil tak říkajíc do prázdné a to 2x z úrovně malého vápna a jednou z úrovně penalty. Tím i on si střihnul hatrick a stanovil dnešní skóre na hrozivých 8 : 2 .

Po zápase bylo hodně hráčů v šatně frustrovaných hlavně z výsledku . Nicméně dnes sehrálo hodně velkou roli doplnění domácího celku o 4 hráče z A mančaftu , kdy hlavně Smolík ukazoval , že je hráčem úplně jiné kategorie . To i v kombinaci s tím , že kostra našeho mužstva už měla v nohách zápas v Malém Boru , přineslo jasný výsledek . Dnes by jakkýkoliv bodový zisk na naší straně byl malým zázrakem , jen jsme nemuseli dostat takovou nálož . Je třeba rychle zapomenout , protože doslova za dveřmi je podzimní " lahůdka " v podobě zápasu pod světly . Příští sobotu 10.9 přivítáme doma od 20 hod celek Chudenic a tři body jsou více než nutné s ohledem na naše postavení v tabulce . Jsme poslední s jedním bodem na kontě . 

10.9 Janovice B : Chudenice   1:1  (0:0)  PK 5:3


Sestava: Ladislav Jelínek  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Petr Šveňha – Josef Kotlan, Miroslav Urban, Jan Šlegl, Roland Diviš – David Jůzek ©, Matěj Hájek

 Podzimní fotbalový svátek v podobě utkání pod umělým osvětlením čekal na naši rezervu v sobotní večer. Soupeřem byl nebezpečný, ambiciózní celek Chudenic. Sváteční atmosféru podpořila asi stovka fandících diváků. Výkop byl o několik minut opožděn vinou nefunkčních stránek FAČRu. Zápis o utkání se musel těsně před výkopem dopisovat ručně.
 Po omluvenkách ať už závažných ze zdravotních důvodů či pracovních povinností, tak i méně závažných například rodinných oslav (nechci nikomu sahat do svědomí a řešit , kdo si mohl co domluvit jinak), měl trenér k utkání přesně 11 hráčů. Zde je nutné poděkovat hráčům áčka (Míra Urban, Jan Šlegl, Matěj Hájek) , bez jejichž pomoci by se fotbalový svátek proměnil ve velkou blamáž a ostudu!
 Zápas začal ve svižném tempu a první příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Po pěti minutách hry prošel Pepa Kotlan při lajně a centrem hledal před bránou Matese. Tomu se míč dostal trochu pod nohy a zakončení bylo slabé. Ve 20.minutě se po rohu odrazil míč na Rolanda. Jeho technická střela se zatočila těsně mimo šibenici. O dvě minuty později rozehrál Radek Mandák přímý kop. Míč posadil na hlavu Míry a jen centimetry rozhodly o tom, že se skóre měnit nebude. Uběhly další dvě minuty, když se do sóla řítil Mates. V rozhodujícím okamžiku si míč posunul o trošku dál než byla třeba. Toho okamžitě využil hostující brankář a tutovku zneškodnil. Naší silnou pětadvacetiminutovku završila střela Rolanda nad branku.V dalších minutách začali zlobit hosté. Ve 27.minutě si Láďa spolehlivě poradil se střelou ze střední vzdálenosti. Další jedovka ve 32.minutě jen těsně minula naší branku. V poslední minutě první půle se v dobré příležitosti objevil znovu Mates. Zákrok hostujícího brankáře byl hodně na hraně, ale hlavní arbitr nechal pokračovat ve hře.
 O poločasové přestávce byly učiněny další pokusy o připojení k IS FAČR. Počítač i připojení bylo bez závad. Chyba byla na straně IS. Bohužel starosti s připojením zaměstnaly trenéra a vedoucího mužstva v jedné osobě natolik, že se nemohl věnovat hráčům v kabině.
 Druhý poločas začal velkým závarem před brankou hostů. Žádná z dorážek ale nenašla požadovaný cíl. Ve 47.minutě předvedl Láďa perfektní zákrok při sólu Jana Soupíra! O minutu později již nemohl nic dělat při zakončení Milana Krause 0:1. Tento úder vzal našim hráčům na chvíli vítr z plachet a v 53.minutě mohlo být ještě hůř. Při závaru před naší brankou jsme zachraňovali odkopem z brankové čáry. O chvíli později David prověřil pozornost brankáře střelou z dálky. Nadějné byly dvě příležitosti Šimpiho. Neměl však dobře seřízená mířidla a míče končily mimo branku. V 63.minutě Láďa vytáhl další perfektní zákrok, když prudkou střelu pod břevno přizvedl mimo branku. V 66.minutě provedl Mates jeden ze svých průniků do šestnáctky. Tentokrát po pravé straně a nezištnou přihrávkou našel nabíhajícího Davida. David se štěstím prostřelil brankáře a vyrovnal 1:1. Další naše pokusy o otočení výsledku již nenašly cíl určení. V závěru ještě Láďa vytáhl dva perfektní zákroky a tak se šlo na penalty. Ve čtvrté sérii trefil hostující hráč pouze tyč. Radek Mandák se v páté sérii nemýlil a druhý bod zůstal doma. Desítku dále proměnili David, Míra, Roland a Pepán.
 Utkání lze hodnotit jako po všech stránkách velice vydařené. Pozitivní byly ohlasy od hostujících hráčů i diváků obou táborů. Při lepší koncovce jsme mohli brát všechny body. Výsledek ale můžeme považovat za spravedlivý. Těžko vyzdvihovat některé naše hráče. Celý mančaft hrál s velkým nasazením s minimem chyb. Udělám jen jednu výjimku a tou je Láďa. V sobotu odchytal zřejmě životní zápas. Jen tak dál! I přes přísun dvou bodů jsme stále na poslední příčce , nicméně bodová ztráta na střed tabulky je víceméně jedna výhra .
Příští kolo v neděli čeká naši rezervu velké derby v Bezděkově s výkopem v 16:30 hodin. Komplikací je souběžně hrané utkání našeho áčka v Hradešicích. Poskládat dvě jedenáctky bude zřejmě hodně složité. Sraz béčka v 15:45 u pošty.


11.9 Janovice A – Měcholupy  2 : 1 (1 : 0)


Branky : 21. Hájek , 55. Urban – 76. Havlíček.
Sestava : L. Jelínek – V.Špindler, T.Suk(75.R.Mandák), V.Keřlík, M.Švůgr –R.Diviš, M.Urban, M.Hájek ©,J.Šlegl – D.Jůzek(46. P.Petruška), J.Kotlan (56. R.Holý)
V neděli odpoledne za pěkného horkého počasí jsme nastupovali k dalšímu domácímu utkání proti celku Měcholup. Dnešní soupeř je celek , který se netají postupovými ambicemi . Po povedeném minulém víkendu, kdy jsme vezli 3 body z Malého Boru, jsme chtěli na tří bodovou vlnu navázat i doma před našimi diváky. Pohled na tribuny byl velmi příjemný , protože cca sedm desítek diváků je u nás silný nadprůměr .
David s Matesem neměli problém se složením základní sestavy . V šatně bylo celkem 14 hráčů .Na soupisce chyběli jen Máca a Mejla .  Po úvodním seznámení přišly brejky a gólové příležitosti a tak to byl na pokropeném pažitu rychlý fotbal nahoru dolů. Hosté zkoušeli své průniky řešit nakopáváním balonů na rychlé útočníky, které buď zastavila naše dobře složená obrana, nebo dobře připravený Láďa v bráně. My jsme se na začátku spíše hledali, zkoušeli jsme kombinační hru , pak  následně i dlouhé balony . Ovšem bez přímého ohrožení brány hostů.  A tak až hodně zjednodušený nákop do útoku přinesl první úspěšný zásah .V 21. minutě Keřla z naší půlky poslal balon na Matese . Už to vypadalo, že stoper hostí balon odkopne , ale k jeho smůle balon netrefil a tím se k němu dostal dobře dobíhající Mates. Tím se víceméně dostal náš kapitán do 100% tutovky a střelou podél gólmana potrestal tuto minelu hostí a určil vedení 1:0 . Nutno pochválit jak Keřlu tak i Matese za dobrý náběh a dohranou akci! Hosté hlavy nesklopili a víc a víc trápili naši obranu rychlými brejky. Vytvořili si mírnou převahu i ve středu hřiště . Zaplaťpánbůh v koncovce nebyli příliš přesní . Na naší straně měl v závěru poločasu nejvýraznější šanci na skórování Míra, kdy dostal balon z vhazování na nohu . Mírovo střela ze strany měla bohužel o pár centimetrů navíc , než by bylo potřeba a tak se šlo do šaten s jedno gólovým náskokem.
 V šatně proběhla zatím jediná změna. Dolů šel David a místo něj šel na plac Patrik. Náš cíl byl nepřijít o vedení, přidat ještě nějaký gól a hlavně urvat 3 body.
 Do druhé půle jsme naskočili herně o něco líp než hosté. Několikrát jsme zahrozili střelecky  ( Mates , Míra a Šimpi) . Ani jedna ze střel neprošla za pozorného brankáře hostů . Velmi důležitá akce z pohledu konečného výsledku byla v 55 min.  Pepán poslal balón do lajny na Matese, který  zatáhl na úroveň vápna a přesnou přihrávkou našel osamoceného Míru . Posledně jmenovaný prokázal své střelecké schopnosti a s přehledem zavěsil 2:0.  Definitivní razítko na tři body mohl dát Patrik po Šimpiho hlavičce . Patrik bohužel neprotlačil míč do sítě . Hosté s postupem času převzali taktovku ve hře . Všechno však končilo v Láďovo rukavicích . Přesto ke zdramatizování zápasu došlo celkem dost dlouho před závěrečným hvizdem . V 76 min se po několika pokusech trefil do „ černého „ hostující Havlíček 2 : 1. Nicméně v poslední patnáctiminutovce nebyla převážně zatížena naše polovina hřiště a lze říct , že jsme si tři bodíky pohlídali aktivní hrou . Výhra nás posunula na pátou příčku a začíná se oddělovat spodní část tabulky . Hlavně Dešenice se ( zatím ) nedokázaly jako nováček srovnat s vyšší soutěží . Za zmínku stojí i naše čtyřzápasová série , kdy po výprasku ve Vrhavči jsme vždy brali více bodů než náš soupeř.
Příští víkend v neděli zajíždíme do Hradedšic , hrajeme v 16 hod  . Naše Béčko hraje současně v Bezděkově od 16:30 hod . Měl by to být poslední víkend na podzim, který je termínově kolizní. Doufejme, že budeme mít k dispozici alespoň 12 lidí pro A tým a 12 lidí pro B tým. 

18.9 Hradešice – Janovice  7 : 2 ( 3 : 1)


Branky: 29. Mareš Lukáš, 36. Melka Jakub, 43. Nováček Tomáš, 51. Melka Jakub, 55. Melka František, 65. Buchta Michael, 81. Šmrha Lukáš - 19. Urban Miroslav, 76. Hájek Matěj
Rozhodčí: Brůha Radek - Petrželková Kateřina, Jakš Jan, 80 diváků, ŽK 0:1.
Sestava : L. Jelínek – V.Keřlík , V.Špindler , R.Holý , J.Kotlan – P.Petruška , M.Urban , M.Hájek ( K ) , J.Šlegl – J.Goldschmid


Komentář musí začít již pátečním tréninkem , kdy Mates ,David a Milan měli na víkendové zápasy 11 a 11 lidí . Neříkáme , že je to dobrý , ale odehrát dva zápasy v jeden čas se dají . Bohužel v sobotu vypadnul Marek Švugr a Pepa Jansta . V neděli dopoledne se k tomu přidal Tomáš Suk a bylo zaděláno na stav , hlavně to nějak odehrát . Ostatní omluvení hráči neměli šanci buď z časových nebo zdravotních důvodů tyto 3 výpadky nahradit . Navíc do pole naskočili po hodně dlouhé době Jardel a Pepa Gold . Tj. jen velký optimista/ blázen by si mohl dát za cíl něco bodově dovézt jak z Hradešic tak z Bezděkova . A tak jasným cílem bylo hlavně dohrát oba zápasy , aby nebyla předčasná kontumace a tím i příslušná pokuta . Druhým dechem se musíme omluvit oběma soupeřům , že jsme přijeli v nedůstojném stavu ( možná , že takové oslabení na druhou stranu uvítali ) .
Zápas v Hradešicích nezačal úplně špatně . Oslabeni o jednoho muže v poli jsme se začátku drželi krok a co víc , v 19 min se trefil Míra 0 : 1 . Domácí tým pak zabral a v 29  min srovnal Mareš 1 : 1  . To byl i takový zlom v naší celkem vyrovnané hře . V 36 min potvrdil domácí převahu Melka Jakub 2 : 1 . Již poločasový dostatečný náskok potvrdil gólem do šatny v 43 min Nováček .
O poločase se mluvilo hlavně o zabezpečené obraně , zabránění nějakému dvoucifernému výprasku a v neposlední řadě odehrátí celých 90 min v 10 lidech .
Domácí tým udával víceméně celý druhý poločas tempo hry . Jejich aktivita byla odměněna v 51 min , to se podruhé dnes trefil Melka Jakub 4 : 1 . Za čtyři minuty se do černého trefil také Melka , tentokrát František 5 : 1 . Když v 65 min přidal další zářez domácí Buchta na 6 : 1 , bylo na nás znát , že jsme celkem zralí dostat desítku . Nicméně poslední patnáctiminutovku domácí už trochu vypustili a tak i my jsme si mohli připsat úspěšný zásah , to se v 76 min trefil Mates 6 : 2 . Konečnou podobu výsledku dal v 81 min domácí Šmrha 7 : 2 . Poslední minuty zápasu se opravdu jen dohrávaly .
Dnes je třeba hlavně poděkovat všem 10 hráčům , kteří nenechali janovické barvy zostudit neodehráním / nedohráním zápasu . Po prohře jsme si pohoršili na sedmou pozici .
 Je třeba se rychle oklepat a připravit se na následující kolo . V sobotu 24.9 doma přivítáme od 16: 30 hod celek Bolešin . Pevně věříme , že Mates bude mít v šatně aspoň 13 lidí . 


18.9 Bezděkov – Janovice B 6 : 1 ( 3 : 0 )


Branky: 2. Hořejší Luděk, 13. Novák Václav, 44. Novák Václav, 49. Svoboda Josef, 51. Bohatý Miroslav, 81. Svoboda Josef - 52. Diviš Roland. Rozhodčí: Habada Vladislav, 30 diváků, ŽK 2:0
Sestava – L.Červenka – M.Martínek , P.Gardoň , P.Mikulec , R.Mandák – P.Šveňha , D.Jůzek ( K ) , R.Diviš – M.Kolář


Tak jako v Hradešicích šlo hlavně o to , abychom zápas odehráli . Oproti Áčku bylo na place pouze 9 statečných . V Bezděkově oproti Hradešicím nás více mrzelo , že nastupujeme v takovém stavu , protože na derby se netěší pouze hráči , ale hlavně i diváci . To pak v jejich očích je vidět , že jsou hodně překvapeni , když se soupeř dostaví v 9 lidech a v poli nastoupí de facto brankář ( Jardel ) . A asi i možná tento stav vzal chuť do fotbalu i domácím hráčům , protože víceméně to pohledem od lajny nebyla hra na kočku a myš , jak by se dalo předpokládat s úvodním hvizdem . K prvním dvěma zásahům jsme domácím pomohli dost vydatně svými kiksy a tak přesné zásahy Kozla v 2 min a Veny Nováka v 15 min byly z kategorie naprosto zbytečných . Naše hra nebyla až tak špatná , nicméně při přechodu k brance domácích nám opravdu scházeli v útoku dva lidi . Tj. o nějakém ohrožení bezděkovské branky nemohlo být moc řeči . Venca Novák aspoň výsledkově potvrdil koncem poločasu , že dnes by o majiteli třech bodů nemělo být pochyb . Byl to gól doslova do šaten 3 : 0 .
O poločase tak jako v Hradešicích šla hlavně řeč o nedostání nějaké zbytečné červené karty a pochopitelně případný dvouciferný příděl byl také tématem .
Druhá půle začala pěkně zostra v domácím podání . V 49 min se nemýlil v tutovce Josef Svoboda 4 : 0 . O dvě minuty později  se trefil Míra Bohatý 5 : 0 a domácí fanoušci se těšili , že toto bude pokračovat . Nicméně o minutu později jsme i my výsledkově promluvili . Ze sporadické návštěvy před brankou domácích vytěžil branku Roland 5 : 1 . Po této brankové smršti se zápas přepnul na dlouhé minuty do módu s názvem " zmar domácích střelců" . Libor doslova zamknul naší branku . Po prostřídání na domácí straně v poslední čtvrthodince , kdy se na plac dostali doslova matadoři bezděkovské kopané , se zápas dostal do pohodové pouťové atmosféry . Domácí proměnili v úspěch už jen jednu šanci .Štastným střelcem byl v 81 min Pepa Svoboda 6 : 1 . To bylo asi tak vše , co stojí fotbalově za zmínku . Zápas úderem 90 min ukončil Láďa Habada .
Tak jako v Hradešicích je třeba ocenit naše hráče, kteří odehráli dnešní derby do konce řádné hrací doby . Ještě jednou se musíme omluvit domácím za to , v jakém stavu jsme přijeli . Určitě i oni by měli se zápasu lepší pocit , kdyby byly počty hráčů srovnány.V následujícím kole v neděli 25.9 od 16:30 hod přivítáme celek Velkých Hydčic . Je více než nutné připsat tři body , protože současné umístění na úplném chvostu tabulky je hodně nepříjemné .Tak jako v sobotu bude prvním předpokladem pro nějaký úspěch dostatečný počet hráčů .

24.9 Janovice A – Bolešiny A 1 : 8 ( 1 : 0 )
 
Branky: 45. Urban Miroslav - 60. Vraný Dominik, 65. Šmolc Jiří, 86. Hodl Petr, 89. Šmolc Jiří, 51. Farný Radek, 68. Vizinger Petr, 77. Vraný Dominik, 80. Vraný Dominik
Rozhodčí: Brůha Radek, 90 diváků,ŽK 2:0.
Sestava – L.Jelínek – V.Keřlík , M.Švugr , P.Gardoň , J.Kotlan – J.Šlegl , P.Petruška , M.Urban , R.Diviš – M.Hájek ( K ) , D.Jůzek    na střídaní připraveni R.Mandák , R.Holý , M.Martínek
Opět v plné sestavě se chtěla naše vlajková loď předvést v nejlepším možném světle proti ambicioznímu celku z Bolešin . Nicméně plná sestava byla hlavně díky doplnění o hráče Béčka – pro dnešek chyběla hned čtveřice pravidelných hráčů – Hagi , Mejla , Macek a hlavně Viki . Stále na marodce je i Patrik Šveňha .
Počasí ideální , stav hrací plochy parádní . Celou kulisu velmi vhodně doplňovaly celkem slušně zaplněné ochozy , kdy dobrá polovina diváků přijela z Bolešin .
První poločas se nesl v celkem vyrovnaném duchu , kdy se převážně hra odehrávala ve středu pole . U nás hlavní ohrožení hostující svatyně představovaly dvě osvědčené persony a to Mates s Mírou . Bohužel ani jeden se ve svých šancích netrefil do černého . Bolešiny hrozily střelbou ze střední vzdálenosti , vše buď končilo zblokované nebo v rukavicích našeho mladého brankáře . Jediný úspěšný zásah přišel v moment , kdy se již všichni chystali na poločasovou přestávku . Míra svou akci zakončil přesnou střelou , po které se marně hostující brankář natahoval 1 : 0 .
Poločasová přestávka tak v našem podání byla o hodně veselejší díky brance doslova do šaten . Pokyn pro druhý poločas byl jasný , vyrážet ze zabezpečené obrany k brejkům , na které jsme typově dobře vybaveni .
 Bohužel veškeré tyto pokyny zůstaly v šatně . Naši fans si zažili poločas hrůzy , který nebyl hodně dlouho k vidění na našem place . Na druhou stranu pro diváky hostů to bylo hodně příjemné pokoukání . Tj. ze šaten vyšel hostující tým tak říkajíc s kvalitou minimálně o dvě třídy vyšší než byla naše . Nicméně nebylo to tím , že by Bolešiny mohly v klidu hrát 1 A třídu , to spíše my jsme padli na úroveň pralesa . Ani jeden náš hráč nesplňoval nějaká měřítka pro OP a tak nás hosté doslova trestali z každé jejich akce .  Konečný účet 1 : 8 naprosto odpovídá tomu , co se dělo v druhém poločase na hřišti . Dá se i říct , že jsme nebyli daleko od dvouciferné nálože . Po utkání se dočkali naši hráči zcela oprávněně hlasité kritiky z části tribun , kde seděli naši fanoušci . Dnešní prohra se vůbec nedá srovnat s prohrou ve Vrhavči a už vůbec ne s prohrou v Hradešicích ( tam to bylo opravdu v početním oslabení hodně složité ) .  Porážka nás sice ponechala v klidném středu tabulky s 11 body ( na sestupové příčky je to hodně daleko – 8 bodů ) . Čelo tabulky nám díky bodovým ztrátám uniklo na 7 bodů . Velkým vykřičníkem je 27 inkasovaných branek za úvodních 7 kol ( naprosto nejhorší bilance v celém OP ). Nicméně nyní to až tak není o umístění , ale hlavně o návratu na slušný herní projev během celých 90 minut . A to bude hlavní cíl pro následující kolo , kdy jedeme do Lub , kde nás čeká místní rezerva . Hrajeme v sobotu od 16 hod .

 

25.9 Janovice B – Velké Hydčice 6 : 1 ( 4 : 0 )


Branky: 15. Holý Radek, 18. Jůzek David, 34. Slivoň Václav, 42. Jůzek David, 61. Slivoň Václav, 83. Jůzek David - 54. Hlaváč Marek. Rozhodčí: Blaheta Josef, 30 diváků.
Sestava : P.Kroupar – R.Mandák , M.Švugr , P.Gardoň , P.Mikulec – P.Šveňha ( 71 . L.Bohuslav ) , V.Slivoň ( K )  , J.Macura , R.Holý – D.Jůzek , R.Diviš
S nutností připsat tři body jsme nastupovali proti Velkým Hydčicům . Soupeř se dostavil přesně v 11 lidech , ani my jsme neoplývali nějak nabitou lavičkou – pouze jeden náhradník . Trávník ve výborném stavu , babí léto jako z katalogu a 30 diváků v ochozech . Pochopitelně naši diváci si chtěli výsledkově spravit chuť po sobotním hororu , který se odehrával ve druhém poločase .
Již úvod utkání ukázal , kdo bude pánem na hřišti. Naše kombinace přes všechny řady byla na velmi dobré úrovni . Náš soupeř se dostával jen velmi sporadicky na naší polovinu . O ohrožení naší svatyně prakticky až na 2 -3 střely z 25 metrů nemohlo být ani řeči . Náš dobrý vstup do utkání potvrdil v 15 min Radek Holý , když překvapil střelou ze strany hostujícího brankáře 1 : 0 . V 18 min se po rohu dnes poprvé prosadil bombou z penalty David 2 : 0 . Naše hra byla opravdu oku lahodící a několik akcí volalo po brance . Asi největší měl po individuální akci Petr Mikulec , jeho střelu z 10 metrů vyškrábnul nad branku gólman hostů . V 34 min po ose Jirka , Roland dostal po perfektní uličce k balonu Venca . Posledně jmenovaný obstřelil bezmocného brankáře Hydčic  3 : 0 . Skvělou úvodní pětačtyřicetiminutovku završil parádní únik Rolanda po lajně a jeho centr , který před bránou našel Davida . David pak neměl z 5 metrů problém zakončit celou akci zásahem do černého 4 : 0 .
O přestávce šla z úst všech hráčů  pochvala za předevedou hru a celkem slušné vyjádření převahy i brankově. Do druhé půle jednoznačně pokyn nepolevit a také nechtít dát za každou cenu gól od všech hráčů .
Úvod druhé půle jsme začali o něco chladněji v porovnání s prvním dějstvím . Z toho se vyklubala v 54 min diskutabilní penalta , kdy Radek zahrál nechtěně rukou v našem vápně .Úspěšným exekutorem byl hostující Hlaváč 4 : 1 . Diváci hlasitě dávali najevo , že nechtějí vidět to , co se stalo v sobotu a to otočení výsledku v neprospěch našich barev . To se ale nekonalo . Obdržená branka dostatečně probudila naše hráče a předváděli velmi podobnou hru , jaká byla k vidění v první půli . V 58 min měl na noze branku Petr Šveňha , jeho střelu kryl už slušně rozchytaný hostující brankář . V 61 min se po centru od Radka Holého dostal balon do vápna , obránce Hydčic vyhlavičkoval míč na zcela volného Vaška , který přízemní střelou z 10 metrů vstřelil dnes svou druhou branku 5 : 1. V 65 min se mohli opět dočkat z PK Hydčice . To Pavel trochu neopatrně vyběhnul na centrovaný balón , při kontaktu s hostujícím hráčem se dopustil nedovoleného zákroku , což neušlo pozornému oku HR . Pavel svou chybu odčinil , když perfektně vystihnul směr střely . V 83 min dal definitivní podobu výsledku David , který se prosadil hlavičkou po rohu 6 : 1 . Tím i David zkompletoval hatrick , který u nás znamená rundu kořalek . Poslední velmi zajímavý moment byl v 88 min . To na dvakrát překazil možnou radost hostům Roland , když vykopával míč za již překonaným Pavlem . Úderem 90 min ukončil utkání HR Blaheta . Diváci ocenili náš dnešní výkon potleskem . Výhra nás posunula poprvé v této sezoně na nesestupové příčky , aktuálně jsme na 12 místě s 6 body .
V následujícím kole jedeme v neděli do Zavlekova ( začátek v 15 hod ) . Bude to souboj tak říkajíc o 6 bodů , protože Zavlekov se krčí na posledním místě se 4 body .

1.10 Luby B – Janovice A 1:1 (1:0) PK 5:4

Branky : 36. Šťastný – 48. Petruška , HR V.Habada , diváků 80 .
Sestava : L.Jelínek  – V.Keřlík,V.Špindler, M.Švůgr, J.Šlégl – J.Kotlan , M.Urban, R.Diviš (14. P.Jelínek), P.Petruška – J.Goldschmid, M.Hájek ©. Dále na střídání připraven D.Jůzek.
V sobotu zajíždělo naše Áčko na hřiště Lub, kde nás čekal zápas s místní rezervou. Sestava se rodila vcelku snadno . Na marodce je stále Hagi s Mejlou, dále nemohli Máca a Patrik Šveňha . Tímto výčtem tak bylo jasné , že opět velkou výpomoc musí nabídnout naše záloha . Navíc Mates s Davidem už podruhé letos přivítali v šatně  Pepu Goldschmida. Naše pozice před utkáním byla díky výprasku od Bolešin víceméně jasná . Byť domácí celek byl papírovým favoritem , chtěli jsme dnes domů minimálně bod odvézt a hlavně předvést slušný fotbalový výkon po celý zápas .
 Od úvodních minut jsme byli rovnocenným soupeřem a hrál se pohledný fotbal na obě strany. Už ve 14.minutě přišla naše velká šance, kdy Roland dostal balon po lajně, který si ze strany navedl do vápna . Tam Roland obešel obránce,  domácí gólman vyběhl do souboje a takřka Rolanda zlikvidoval. Zákrok na jasnou penaltu a i minimálně karetní upozornění neviděl bohužel HR . Roland po zákroku nebyl schopen dál pokračovat ve hře  a tak střídání Pavla Jelínka bylo o dost dříve , než trenéři plánovali. Domácí se poté na chvíli usadili na naší polovině, ale všechny jejich střelecké pokusy likvidoval dnes dobře naladěný Láďa. Naše šance na druhé straně měl Mates, kdy po přihrávce od Patrika byl na vápně sám. Mates bohužel zakončení uchvátal a tak domácí brankář neměl moc práce střelu zlikvidovat . Do dalších pokusů se dostali Míra , Patrik a opět Mates. Všichni tři byli neúspěšní . A tak platilo nedáš dostaneš .V 36. min se domácí hráč dostal od rohového praporku do vápna a přihrál balón do chumlu před Láďou . Tam se nejlépe zorientoval Šťastný 1:0. Zbývající minuty poločasu se dohráli převážně ve středu hřiště . Pokusy o brejky a nějaké ohrožení brány likvidovali domácí obránci stejně úspěšně jako obrana hostí.
O přestávce šla z úst trenérů celkem pochvala na předvedenou hru . Pokyny do druhé půle byly hlavně nepolevit v předváděné hře a přidat k dobrému výkonu i nějaké branky .
Vstup do druhého poločasu jsme chytli doslova za pačesy . Patrik po hezkém sólu , kdy si položil i brankáře , srovnal stav na ukazateli skóre 1 : 1 .  Domácí jsme trošku zaskočili a vytvořili jsme si tlak . Z toho hlavně profitovala dvojice našich nejlepších střelců  Míra s Matesem. Bohužel dnes si chlapci neobuli střelecké kopačky , vše končilo v náručí domácího brankáře . Utkání tak spělo k dramatické koncovce , kde velkou roli sehrál HR Habada.  Místo aby odměnil zákroky domácího brankáře PK a kartou ( hlavně na Míru byl loket v obličeji vidět až od bufetu ) , došlo k přesnému opaku . Naši hráči už neměli trpělivost s výkonem HR a začali mu mluvit do řemesla . Tj. ŽK na naší straně začaly přibývat . Po závěrečném hvizdu tak bylo malým zázrakem , že jsme dohráli v 11 lidech , protože HR byl hlavně na Patrika velmi nabroušen. Nicméně sudí si to zavinil sám . Takto slabě pískat hlavně v poslední desetiminutovce jsme ho už dlouho neviděli .
V penaltovém rozstřelu to bylo dlouho hodně vyrovnané . Až šestá série přiřkla dodatečný bod domácím po neúspěšném pokusu Šimpiho.  Po velmi slušném výkonu si vezeme z Lub  cenný bod a to i s ohledem , že jsme zastavili kanonády do naší sítě . Nicméně má pachuť hořkosti , protože dnes jsme byli obráni o možnost vítězství HR , který nám upřel minimálně dvě penalty  .Následující víkend hrajeme v sobotu 8.10 od 16:00 a doma přivítáme další zálohu , tentokrát divizní Sušice.

2.10 Zavlekov – Janovice B  4 : 0 ( 1 : 0 )

Branky: 34. Turek Jiří, 61. Fous Jan, 73. Fous Jan, 90. Hlavin David
Rozhodčí: Bína Roman, 50 diváků,ŽK 0:2.
Sestava : P.Kroupar – R.Mandák ( 75 M.Kolář ) , M.Švugr , P.Gardoň , P.Jelínek ( 46 Petr Šveňha ) – R.Holý , S.Kotlan , Patrik Šveňha , J.Kotlan – D.Jůzek , V.Slivoň ( K )
Zápas na našem neoblíbeném hřišti jsme odehráli již za typicky podzimního , deštivého počasí . Soupiska k utkání byla hodně kvalitní , navíc po měsíci se vrátil z marodky Patrik . A tak jediná „ netradiční „ omluvenka byla od trenéra , kterému přejeme brzké uzdravení . Tj. taktovku si vzal do ruky Petr Šobek st. Do zápasu jsme vstupovali s tím , že chceme ponechat domácí na poslední příčce tabulky .
Úvod utkání se nesl kupodivu ve velmi vyrovnaném duchu , byť bylo znát , že srovnat s rozměry a kvalitou hřiště činilo všem našim hráčům problém . První šance přišly okolo 15 minuty . U nás dvakrát likvidoval střelu z poza vápna Pavel , u domácích po nepřesném výkopu napálil levačkou Pepán míč z 20 metrů směr domácí svatyně . Brankář předvedl výborný zákrok . V 25 minutě na poslední chvíli překazil možnost domácím Pavel Jelínek . Následně ve velmi dobré šanci se nevešel mezi tři tyče domácí útočník. Ve 34 min se už domácí radovali . To se trefil z VPK na Pavlovu stranu Turek 1 : 0 . Ke konci poločasu jsme si vytvořili mírný tlak , který jsme mohli zúročit v 44 min . Pepánovo hlavička v 100% tutovce měla o pár decimetrů více , než by bylo potřeba .
O přestávce šla celkem pochvala za předvedenou hru.  Do druhé půle pokyn od Petra Šobka dál co nejvíce střílet na domácí bránu a hlavně se už trefit tak říkajíc do černého .
Do druhé půle jsme vstoupili hodně aktivně . Několika šancím chyběla jen lepší finální fáze . V 100% tutovce po přihrávce od Patrika selhal Venca .  Jeho střelu z 8 metrů brankář vyrazil na roh . V 61 min se dostal poprvé za druhý poločas i ke slovu domácí tým . Fous nám předvedl , jak se má proměňovat šance , když doklepával do prázdné obětavým skluzem 2 : 0 . To byl i takový předěl v naší aktivní hře . My jsme polevili hodně v aktivitě a sporadicky bušili do zavřených vrat zavlekovské defenzivy . Domácí ofenziva velmi často trestala každé naše zaváhání v obraně a víceméně každá jejich akce v poslední dvacetiminutovce smrděla gólem . To jest Fous v 73 min zužitkoval odkrytou naší levou stranu a prostřelil Pavla z úrovně vápna 3 : 0 . V 80 min jen o pár centimetrů minula již odkrytou bránu hlavička domácího útočníka . Konečnou podobu výsledku dala 90 min , když se hned trojice domácích hnala na osamoceného Pavla v bráně . Hlavin dával pohodlně do prázdné 4 : 0 . Po rozehrátí ukončil zápas dnes dobře soudcující Roman Bína .
Utkání opět ukázalo , že tento typ hřiště nám naprosto nesedí . Jestliže v první půli  jsme naší snahou přebíjeli nepřesné rozehrávky ,zakončení a tím i slušně drželi krok ve hře , tak druhá půle hlavně po obdržené brance v 61 min byla hodně podobná zápasu v minulé sezoně ( debakl 7 : 2 ) . Nechuť ze hřiště byla ke konci zápasu znát na velké většině našich hráčů. Pak se není čemu divit , že konečné skóre je takové jaké je . Prohra nás opět vrátila na poslední příčku v tabulce . Následující víkend přivítáme doma další celek z dolních pater tabulky . Žihobce mají jen o dva body více než my a tak se opět jako v Zavlekově bude hrát o poslední příčku v tabulce . Tj. cílem bude hlavně urvat tři body . Pro všechny hráče si i zahrát fotbal podobný tomu , co bylo k vidění proti Velkým Hydčicím . Výkop v neděli  9.10 v 16 hod .

8.10 Janovice – Sušice B  2 : 2 ( 1 : 2 ) , PK 2 : 4

Branky: 11. Diviš Roland (pen.), 92. Urban Miroslav - 17. Blažek Lukáš, 21. Hanula David. Rozhodčí: Simbartl Václav, 40 diváků.
Sestava : L.Jelínek – V.Keřlík ( 65 D.Jůzek ) , V.Špindler , M.Švugr , J.Kotlan ( 46 Patrik Šveňha ) – J.Goldschmid ( 46 V.Slivoň ) , P.Petruška , J.Šlegl , R.Diviš – M.Hájek ( K ) , M.Urban

Sobotní sychravé odpoledne nám naservírovalo souseda v tabulce Sušici B . Plac i přes vydatné deště ve výborném stavu , navíc k dispozici dva balony , se kterými se kope Liga Mistrů. Trenérská dvojice Mates a David měli k dispozici dostatečný počet hráčů . Z marodky se vrátil po měsíci Patrik , mimo dále zůstávají Hagi a Mejla , Máca měl jiné povinnosti . Cílem bylo navázat herně na zápas v Lubech a pochopitelně připsat tři bodíky .
Od úvodních minut bylo jasné , že dnes diváci uvidí celkem pohledný kombinační fotbal oboustranně . Sušice , byť ji scházely tři opory z loňského ročníku , se snažila pronikat za naší obranu pomocí uliček . Z jedné takové v 10 min na poslední chvíli hasil nebezpečí Mára . V 11 min si při skrumáži ve vápně nepříliš šikovně počínal hostující gólman při zákroku na Josého Golda a tak HR neměl jinou možnost než písknout penaltu . Tu s přehledem proměnil Roland 1 : 0 . Obrat v utkání nastal v 17 min , to střelu z dobrých 22 metrů lehce podcenil Láďa , respektive kvalita nových balónů nahrává spíše střelcům . Tj. balon velmi rychle po odrazu od země zaplul k levé tyčce 1 : 1 . Úspěšným střelcem byl Blažek . V 21 min po čistém souboji Viktora ( z našeho pohledu ) nařídil na úrovni vápna VPK HR . Míč na Láďovu stranu náš mladý gólman vyrazil , nicméně naši hráči jen přihlíželi jak dva hostující hráči mohou pohodlně vrátit balón na místo původního určení –  do brány . Tj. Hanula ve velmi rychlém sledu otočil výsledek 1 : 2 . Naše hra po obdržených brankách nabrala na tempu a měli jsme lehce více ze hry . V 30 min mohl srovnat Roland , bohužel si lehce ukopnul balon a celá akce vyšuměla do ztracena . Do poločasu oba týmy zkoušely štěstí pokusy ze střední vzdálenosti . Brankáři na obou stranách byli pozorní a nic za svá záda nepustili .
Poločasová přestávka se nesla celkem v pozitivním duchu . Byť jsme prohrávali o jednu branku tak Mates musel celkovou hru pochválit . Do druhé půle naskočili dva hráči z lavičky . Cíl byl jasný , otočit výsledek .
Druhou půli až na pár okamžiků lze označit za to nejlepší, co mohli diváci za dosavadní průběh podzimu vidět a také to po závěrečném hvizdu potleskem ve stoje ocenili. Od úvodních minut jsme soupeře zamáčkli na jeho polovině . Velmi dobrá kombinace všech řad přinášela řadu příležitostí ke skórování . V 50 min začal také koncert hostujícího gólmana , který byl nejvýraznější postavou hostujícího celku v druhé půli . Tj. 50 min první tutovka Míry zneškodněna . V 55 min tutovku Veny S z 8 metrů vyškrábnul mimo tři tyče . V 60 min Patrik P svou slabší pravačkou mířil k tyči , opět brankář připraven . V 65 min opět Venca S , to když si položil domácího stopera , diváci očekávali úspěšné zakončení . Nicméně opět vynikající zákrok hostujícího brankáře překazil radost . V 80 min se řítil na hostující svatyni osamocený Mates , lob bravurně zneškodnil brankář . A tak až dobře šestá 100% šance skončila konečně v bráně . Běžela 92 min , do konce nastavení 60 vteřin . Mates ve vápně zaseknul , našel na penaltě zcela osamoceného Míru a ten nedal střelou k tyči šanci komukoliv nám překazit radost 2 : 2 . V penaltách jsme bohužel díky dvěma neúspěšným pokusům Veny S a Patrika Š nedosáhli na druhý bodík . Přesto , jak již bylo řečeno , diváci odměnili výkon v druhém poločase potleskem . Stále zůstáváme ve středu tabulky , máme 13 bodů . Následující víkend jedeme v sobotu do Hartmanic ( opět soused v tabulce ) . Výkop ve 14 hod . V živé paměti máme jarní blamáž na tomto hřišti . Nicméně pokud předvedeme výkon z posledních dvou kol , měli bychom opět něco připsat do tabulky .

9.10 Janovice B – Žihobce  1 : 0 ( 1 : 0 ).

Branky: 35. Jůzek David
Rozhodčí: Javorský Josef, 30 diváků , ČK 0:1 (43. Waldman Petr), ŽK 2:5.
Sestava :  P.Kroupar – R.Mandák , M.Švugr , P.Jelínek , P.Mikulec ( 54 V.Slivoň ) – J.Kotlan , S Kotlan ( K ), Patrik Šveňha , R.Holý  – D.Jůzek , R.Diviš
I zápas naší zálohy byl za nevlídného počasí. Dnešním soupeřem nám byl asi nejvzdálenější celek – Žihobce . Tak jako před týdnem nám šlo o udržení ve hře o klidnější střed tabulky . Žihobce jsou víceméně ve stejné situaci , také nemají bodů na rozdávání . Milan bohužel neměl takové štěstí jako Mates a tak úderem 16 hod měl přesně 11 lidí , v 16:05 dorazil jako jediný možný na vystřídání Venca .
Za jasným cílem třech bodů jsme šli od prvních minut .Hlavně útočná dvojice zaměstnávala v úvodu hostující obranu včetně brankáře . Střely ze střední vzdálenosti vypadaly slibně , nicméně kýženou branku nepřinesly . Od 10 minuty začal vystrkovat růžky i soupeř . Ten těžil hlavně z naší až někdy složité / zbytečné kombinace v zadních řadách . A tak Pavel v rozmezí 15 – 25 minuty hasil dvě jasné tutovky a dvakrát nám i pomohla nepříliš přesná koncovka Žihobců . V 35 min jsme se konečně dočkali . Patrikovo pas za obranu na Davida byl více než přesný  . David z úrovně vápna nedal střelou k tyči brankářovi šanci 1 : 0 . V 40 min opět vytáhnul excelentní zákrok Pavel , když nohama zneškodnil tutovku hostujícího celku . V 43 min už by upaloval sám na brankáře Roland s myšlenkou branky do šaten  . Jeho plány nedovoleně překazil Waldman a jako odměna nemohla přijít jiná barva karty než červená . Do poločasové přestávky jsme šli celkem spokojeni s jednogólovým vedením .
O poločase Milan pochválil úspěšného střelce , pochopitelně i Pavel v bráně měl lví podíl na čistém kontu . Do druhého poločasu pokyn využít početní převahy a potvrdit druhou brankou tři body .
Druhý poločas byl naprostým opakem sobotního . Náš tým nedokázal početní převahu nejen brankově  využít ,ale v podstatě nebylo ani poznat , že máme o jednoho hráče v poli navíc . Naše akce často končily v před finální fázi a na druhé straně Pavel v bráně se vůbec nenudil , když dvakrát opět musel likvidovat velmi dobré šance Žihobců . Poslední pětiminutovka asi přinesla dvě největší šance . V první se objevil po velmi přesné přihrávce od Rolanda David ve 100% tutovce . Davidova střela z 5 metrů skončila v náručí hostujícího brankáře. Druhá jasná tutovka byla v 89 min na opačné straně . To Mára tak dlouho váhal , až mu hostující útočník sebral balón a hnal se osamocený na Pavla . Náš brankář potvrdil svou dnešní výbornou formu a tuto již šestou tutovku také skluzem zneškodnil . Tj. po velmi nevýrazném výkonu v druhém poločase nakonec náš tým hubené vedení udržel a to je asi ta nejdůležitější věc . Tři bodíky jsou doslova zlaté . Máme 9 bodů a jsme na 11 místě .  Následující kolo bude hodně zajímavé . Za prvé jedeme do Železné Rudy , domácí tým je jasným favoritem . Za druhé s ohledem na počasí nevíme , jestli se vůbec bude hrát . Za třetí termínově se částečně potkáváme s A týmem , protože také hrajeme v sobotu , nicméně o hodinu a půl později ( 15 : 30 ) . Přesun Hartmanice Železná Ruda je cca 20 min , tj. na druhou půli by mohl případně někdo z Áčka dorazit .

15.10 Hartmanice – Janovice A 5 : 2 ( 2 : 2 )

Branky: 26. Šimek Michal, 38. Sládek Josef, 58. Šimek Michal, 79. Sládek Josef, 82. Kolář Jan - 6. Urban Miroslav, 17. Hájek Matěj
Rozhodčí: Stach Vladislav, ŽK 1:1, diváků 50.
Sestava – L.Jelínek – J.Kotlan , V.Špindler , M.Švugr , V.Keřlík – J.Šlegl , P.Šveňha , P.Petruška , J.Goldschmid – M.Hájek ( K ) , M.Urban

Opět kritický víkend z pohledu termínové kolize . Přesto David , Milan a Mates dali aspoň dohromady dvě základní jedenáctky , které měli reálnou šanci něco uhrát .
Náš dnešní soupeř už se nepotácí nad sestupovou propastí jako loni a okupuje jako my klidný střed tabulky . Tj. papírově se nechalo očekávat vyrovnané utkání . Pro nás byl úkol v navázání na velmi dobré herní projevy z Lub a před týdnem doma , pochopitelně i odčinit jarní prohru 5 : 2 z tohoto hřiště . Náš cíl se začal velmi brzo plnit . Od úvodního hvizdu jsme byli lepším týmem a co víc , dokázali jsme i dobrou hru brankově zúročit . Tj. hned v 6 min se trefil Míra . V 17 min na něj navázal další náš střelec Mates . Bohužel po bleskovém úvodu jsme vypadli z tempa a tak nějak nechali hru na domácích . Hartmanice nabídku dokonale využily a do přestávky po přesném zakončení Šimka a Sládka srovnaly skóre na 2 : 2 .
O přestávce Mates v roli hrajícího trenéra musel pochválit úvod utkání , ne až tak druhou polovinu prvního dějství . Do druhého poločasu pochopitelně cíl opět začít hrát a zajistit pro nás nějaké body do tabulky .
Bohužel druhý poločas se dost podobal zápasu doma s Bolešinami . Pokyny zůstaly v šatně a náš tým byl viditelně horší než ten domácí . Bohužel ani přes herní výpadek v ofenzivě se nám nepodařilo aspoň zamknout naší obranu . Domácí celek velmi brzy dal rozdílovou branku v 58 min na 3 : 2 . My jsme pochopitelně chtěli aspoň srovnat a otevřeli hru . To nakonec vedlo k dalším dvěma zásahům domácích do černého a tak konečný účet zápasu je naprosto stejný jako na jaře 5 : 2 . Hrát pouze 20 minut je na OP hodně málo .
Naše pozice v tabulce je stále stejná , jsme na 9 místě a plíživě se na nás dotahují čtyři celky , které se dnes jeví jako nejvážnější kandidáti na sestup . Dobré je , že hned tři z nich ještě uvidíme nastoupit proti našim barvám ( Nezamyslice , Dešenice a Budětice ) . Pochopitelně nutné je vždy naplno bodovat , aby naše pozice pro jarní část soutěže nebyla napováženou . O čelních příčkách tabulky si můžeme nechat jen zdát ( zatím ). Takže tři kola před koncem podzimu doma přivítáme Nezamyslice , hrajeme v sobotu od 15: 30 hod .


15.10 Železná Ruda – Janovice B 2 : 1 ( 2 : 1 )
Branky: 13. Hájek Vítězslav, 44. Kasl Lukáš - 42. Jelínek Pavel
Rozhodčí: Pressl Václav, 60 diváků .
Sestava – P.Kroupar – R.Mandák , P.Jelínek ( 54 M.Švugr ) , P.Gardoň , P.Mikulec – R.Holý ( 65 Pa.Šveňha ) , V.Slivoň , S.Kotlan ( K ) , Pe. Šveňha – D.Jůzek , R.Diviš

Za celkem povedeného počasí jsme nastoupili v Rudě s cílem hlavně výsledkově a fotbalově nezklamat . Byť terén byl místy hodně podmáčený , tak můžeme označit hřiště jako regulérní .
Od úvodního hvizdu nebylo vůbec poznat , že domácí jsou jasným favoritem utkání . Musíme říct , že Rudě scházely dvě opory ,ale to bychom mohli říct i pro první poločas my  . Hra byla vyrovnaná a na III třídu celkem i koukatelná . Již ve 13 min domácí poprvé dali radost fanouškům u hospody . VPK ze strany prošel přes malé vápno a k překvapení všech balón zaplul k protilehlé tyčce 1 : 0 . Od obdržené branky se zajímavější šance rodily před domácí svatyní . Bohužel často nám scházela větší chuť se ve vápně prosadit . A tak možná až pátá , šestá akce byla dotažená do konce  . Míč za obranu našel přesně Holáčka , ten střelou vybídnul k perfektnímu zákroku domácího brankáře , nicméně na dorážku od Pavla už neměl nárok 1 : 1 . Pavel tak jako velmi sváteční střelec spravedlivě pohledem na hru srovnal stav .Do poločasu zbývalo několik minut a tak jsme chtěli uhrát remízku ve středu hřiště do poločasové přestávky . Bohužel zdánlivě zkažená přihrávka na polovině domácích přinesla další úspěšný zásah domácích . Balón na tři doteky se dostal na stranu , tam centr přes malé vápno našel domácího Kasla , který hlavou z 5 metrů nedal Pavlovi šanci 2 : 1. Víceméně hodně zbytečná branka doslova do šaten .
O poločase Milan nemohl být úplně nespokojený s herním projevem . Nicméně před brankou soupeře to chtělo více touhy se prosadit . A to byl i jasný cíl do druhého poločasu . Z Hartmanic dorazily dvě velmi kvalitní posily – Mára a Patrik .
Ze šaten jsme nastoupili na plac s velkým odhodláním zvrátit stav a nestranný fanoušek musel uznat  , že domácí tým vůbec nebyl tím , kdo by měl udávat tempo hry  . Pavel za celý druhý poločas hasil pouze dvě nebezpečné situace . Jednou zneškodnil střelu zblízka nohou , podruhé si poradil se střelou z dobrých 25 metrů . Bohužel naše velmi dobrá hra v poli nenesla to podstatné a to branky . Domácí brankář se rozchytal do výborného výkonu. Když už byl překonán , tak mu pomohla po Davidově střele tyčka . Častokrát i velmi dobré střely byly zblokovány obětavým skluzem některého z obránců domácích . A tak s velkým štěstím si Ruda nakonec dle předzápasových prognóz připsala další tři body do tabulky . Nicméně po zápase museli jak domácí hráči tak i diváci uznat , že si dnes vítězství rozhodně herně nezasloužili , ale takový je někdy fotbal . Spousta z nich se divila , jak s takovým týmem můžeme hrát pouze o udržení v soutěži . Pro nás by měl být inspirací hlavně výkon z druhé půle do posledních třech utkání na podzim . Nehrajeme o nic míň , než jít do jara s těsným kontaktem na nesestupové příčky . Po 10 kolech jsme na 13 pozici s 9 body pouze o skóre před posledním Zavlekovem . Cílem by mělo být uhrát alespoň 6 bodů do konce podzimu . V následujícím kole přivítáme doma Plánici a je nezbytné být bodově 100% . Hrajeme v neděli od 15:30 hod .

22.10 Janovice – Nezamyslice 3 : 1 ( 2 : 1 )

Branky: 10. Petruška Patrik, 33. Urban Miroslav, 72. Urban Miroslav - 15. Šatra Pavel
ŽK 5:3, ČK 2:1 (58.Petruška Partik, 85. Špindler Viktor – 85. Dlouhý František). Rozhodčí: Jakš Jan, 40 diváků .
Sestava : L.Jelínek – V.Keřlík ( 70 J.Kotlan ), V.Špindler , D.Jůzek ( 17 T.Suk ) , J.Muller – J.Šlegl , P.Petruška , Patrik Šveňha , R.Diviš – M.Hájek ( K ) , M.Urban …. Ke střídání připraven P.Jelínek


Klasické podzimní počasí , že by psa nevyhnal . V kabině pro hosty Nezamyslice , které se momentálně oproti historii spíše motají u samého dna tabulky . Tj. Mates s Davidem po matném výkonu v Hartmanicích dali před tým jasný cíl v podobě tří bodů . Soupiska celkem kvalitní , návrat z marodky hlásili dvě opory Mejla a Hagi .
Od úvodních minut se hrál celkem svižný fotbal . My jsme se snažili dostat co nejrychleji balon za obranu na naše dva nejlepší střelce Míru a Matese . Již v 10 min dal dobrý základ pro výhru Patrik Petruška , když přesnou střelou z úrovně vápna vymetl dolní růžek hostující svatyně 1 : 0 .  V 11 min skluzem David přerušil rodící se šanci hostů , bohužel skluz nevydržel stehenní sval a tak se musel rozcvičit Hagi .V 15 min předvedl pěknou individuální akci hostující Šatra , když obešel naší stoperskou dvojku Viktora a Davida . Celou akci zakončil střelou , která skončila za Láďou 1 : 1 . V 17 min se mohl skóre dokonale otočit , střela už mířila do brány za překonaného Láďu . Na poslední možný moment zasáhl David a následně se odporoučel do šaten . Do hry naskočil Hagi . Ve 33 min se prosadil po rohu Míra , když obstřelil brankáře 2 : 1 . Do přestávky jsme celkem aktivní hrou udrželi nadějný výsledek .
O poločase šla celkem pochvala na předvedenou hru . Pochopitelně velmi vítanou by byla brzká branka na 3 : 1 .
Hostující tým nastoupil do druhého poločasu hodně nabuzený . Tj. hra se celkem přitvrdila a mladý rozhodčí Jakš měl co dělat udržet emoce na uzdě . Bohužel v 58 min už došla trpělivost s hrubou hrou hostů Patrikovi Petruškovi a za oplácení bez balonu obdržel druhou ŽK a tím se musel předčasně odebrat do sprch . Naše oslabení netrvalo ani pět minut . Skluz hostujícího hráče s Hagim vyšel vítězně pro Tomáše a tak se hostující hráč s bolestivým zraněním odporoučel mimo hřiště . Hostující neměli už koho vystřídat a tak se stav srovnal 10 : 10 hráčů . Hodně rozkouskovaná hra dostala aspoň nějakou fotbalovou jiskru v 72 min . To se ujala Matesova střela a na tabuli skóre poskočila cifra na 3 : 1 z našeho pohledu . Jestliže do vstřelené branky hosté tak nějak hráli ještě na hranici únosnosti , tak od 73 min to už bylo hodně za hranou . Vše eskalovalo v 85 min , když byl napadnut Viktor . Následně do hry se pokusil zasáhnout i hostující fanoušek ( víceméně podobný moment byl k vidění minulé kolo ve Velkém Boru ) . No a to byl pokyn pro pořadatelskou službu celé divadlo tak nějak uklidnit . Následně HR začal odměňovat hlavní aktéry , byť Viktorova druhá ŽK byla hodně přísná . Nicméně HR je pán na hřišti a s hostujícím Dlouhým musel ven i Viktor . Zbývající minuty do konce zápasu jsme už tak nějak výsledek udrželi . Výhra nás posunula na 8 místo , máme 16 bodů . Ke klidné zimní přestávce by se velmi hodilo bodovat naplno i v posledních dvou kolech . V sobotu jedeme do Dešenic , které jsou momentálně poslední celek tabulky . V posledním podzimním kole doma přivítáme Budětice . Zpět k Dešenicím , velkou komplikací se jeví stejný termín jaký má naše záloha hlavně s ohledem na předpokládaný distanc Viktora a Patrika .


23.10 Janovice B – Plánice 1 : 2 ( 0 : 1 )
Branky: 75. Diviš Roland - 40. Novák Milan, 85. Plánička Lukáš .Rozhodčí: Blaheta Josef, 40 diváků .
Sestava : P.Kroupar – V.Keřlík , P.Gardoň , P.Jelínek , R. Mandák – J.Kotlan , S.Kotlan , Patrik Šveňha , R.Holý – R.Diviš , M. Hájek ( 40 Petr Šveňha ) … na střídání připraven D.Jůzek


Za nevlídného počasí nastoupila naše záloha proti Plánici . Opět , jak je již zvykem v domácích utkáních , bylo více než nutné připsat plný počet bodů . Milan měl k dispozici 12 lidí a jako výraznpou posilu do útoku Matese .
Celý zápas se dá shrnout do věty „ jak janovičtí střelci marně zkoušeli překonat hostujícího brankáře „ . Hostující Opl ( ještě na jaře hráč Klatov a víceméně brankářská dvojka pro divizi ) byl doslova králem ve vápně a vše co nějak šlo buď´na bránu nebo centrem vždy bezpečně zneškodnil . V prvním poločase přesto se diváci dočkali branky , to když z ojedinělého útoku hostů se prosadil ve 40 min Novák 0 : 1.
O poločase Milan musel pochválit aktivitu , nicméně musel připomenout , že hostující brankář je hodně kvalitní ve vzduchu , tj. centry cesta nepovede .
Jestliže první poločas se dá ještě označit , že hra byla ne až tak okatě na polovině hostů , tak druhá půle už okatě byla . V podstatě to bylo jako přes kopírák s druhým poločasem v Žel Rudě . Hostující brankář všechny naše pokusy a že jich bylo , v pohodě vylapal . A tak až veliká pomoc HR nás dostala ke srovnání . To dobré 2 metry za velkým vápnem byl faulován Holáček , který pohybem pochopitelně skončil ve velkém vápně . HR se nad námi ustrnul a ukázal na penaltu . Tu následně proměnil Roland 1 : 1 . Bohužel aspoň remízový stav a tím i nějakou šanci na případný druhý bodík zhatila další ojedinělá šance hostů v 85 min . To pas za obranu nestačil výběhem pokrýt Pavel a pak následně mohl jen koukat , jak střela od Pláničky končí za jeho zády 1 : 2 . Závěrečná osmiminutovka už byla zmarem našeho snažení překonat Opla ze hry , což se nestalo . Po zápase musel Milan pochválit tak jako na Rudě hru , bohužel dnes se nám postavil do cesty výborný gólman a to je třeba ocenit . Tento muž měl největší podíl na tom , že Plánice odvezla všechny tři body .
Prohra nás opět dostala na poslední příčku tabulky . Zbývají dvě kola do konce a musíme hlavně bodově zabrat , protože herně se nám celkem daří . Poslední podzimní utkání venku odehrajeme v Bolešinech proti místní záloze . Výkop v sobotu 29.10 od 14 : 30 a jak již bylo řečeno , termínově se kreje s A týmem .

29.10 Dešenice – Janovice 4 : 2 ( 3 : 2 )

Branky: 30. Poupa Michal, 33. Šteiner Rostislav, 34. Poupa Michal, 73. Lehečka Jiří - 9. Urban Miroslav, 12. Šlegl Jan . Rozhodčí: Habada Vladislav, 40 diváků, ŽK 1:3.

Sestava : L . Jelínek – V.Keřlík , M.Švugr ,J.Macura , J.Muller – R.Diviš , J.Šlegl , T.Suk , J. Kotlan – M.Urban ( K )
Víkend se nám už tak nějak rozpadnul během týdne , protože na oba zápasy bylo připraveno pouze 20 hráčů ,což při termínové kolizi je dost problém ( velkou roli sehrála stopka pro Viktora a Patrika a pochopitelně i eurovíkend Matese ) . Pro A tým se vybralo to nejlepší . Trenérská dvojka se víceméně úplně rozpadla , protože Mates poznával krásy Vídně a David se zraněním aspoň šel za Béčko do útoku . Tím náš cíl si odvézt domů 3 body vzal trochu za své . Domácí celek je prošpikován spíše hráči staršího věku , kterým ale nechybí zkušenosti z vyšších soutěží .
Vstup do zápasu na menším hřišti nám vyšel skvěle . Míra v 9 min zavěsil na 0 : 1 a když o 3 minuty později se na listinu úspěšných střelců zapsal i Šimpi 0 : 2 zdálo se , že hra o jednoho hráče méně nám až tak nějak moc nevadí . Bohužel nám tento luxusní úvod už nepokračoval v dalším průběhu zápasu . Domácí se z úvodního šoku dostali a za přispění našich chyb třemi rychlými góly za sebou se dostali do vedení . Láďa při jedné brance hodně podcenil střelu z dobrých 35 metrů . Konkrétně jsme inkasovali dvakrát z kopačky tradičního kanonýra domácích  Michala Poupy  v 30 min a 34 min a jako doplněk se vklínil mezi tyto minuty i úspěšným zásahem Rosťa Šteiner v 33 min , to jest 3 : 2 . Branková smršť nám vzala dokonale vítr z plachet a tak nějak jsme přečkali do poločasu bez dalších obdržených branek .
Poločasová přestávka se nesla v duchu se pokusit zopakovat velmi povedený nástup do zápasu.
Bohužel druhý poločas se nám nepodařilo z několika pološancí dát srovnávací branku a tak přišlo víceméně to , co se dalo čekat . Čtvrtá branka domácích v 73 min , opět po naší chybě v zadních řadách , dala definitivní razítko na majitele tří bodů 4 : 2 .Do konce zápasu spíše domácí byli Ti , kteří udávali tempo hry a měli šance na vstřelení dalších branek.
Dnešní prohra už v podstatě začala v týdnu , kdy jsme opět po několikáté v tomto ročníku nezvládli se početně připravit na souběžně hraná utkání A a B týmu . Opět je ve vzduchu otázka losu , kdy preferujeme , aby o jednom víkendu jsme odehráli oba domácí zápasy . Bohužel je si třeba přiznat , že nemůže počítat s tím , že všech aktivních 25 hráčů bude každý víkend k dispozici , teda lépe řečeno  o víkendech , kdy se nám zápasy termínově shodují . Tímto jsme na podzim dobře přišli už o třetí zápas a to samé pochopitelně platí i pro Béčko . Výhra domácím pomohla se nadechnout a poskočit na 13 místo . My dál zůstáváme na 8 příčce . V posledním podzimním kole doma přivítáme v sobotu 5.11 od 14 hod Budětice . Opět hrajeme o 6 bodů . Doufejme , že se sejdeme a připíšeme tři body do tabulky .

29.10 Bolešiny B – Janovice B 7 : 2 ( 3 : 1 )

Branky: 2. Juřina Roman, 4. Koželuh Jan, 11. Vraný Dominik, 50. Vraný Dominik, 57. Koželuh Jan, 67. Vraný Dominik, 89. Šmolc Jiří - 44. Slivoň Václav, 82. Slivoň Václav
Rozhodčí: Panušková Aneta, 40 diváků, ŽK 1:1.
Sestava : P.Kroupar – R.Mandák , P.Gardoň , P.Jelínek , R. Holý – R.Pech , V.Slivoň , S .Kotlan ( K ) , Petr Šveňha – D.Jůzek , P.Šobek st.
Tak jako u A týmu se lepila sestava hodně těžko . Pro naší zálohu jsou tyto víkendy ještě o to horší , že hrajeme o přežití v soutěži a tak body z venku by se nám hodně hodily . Milan měl k dispozici víceméně 9 hráčů . David je na marodce se stehenním svalem , tj. se tak nějak postavil do útoku . Petr Šobek víceméně na plac ani nechtěl , ale řekl si , dneska to nějak dám . Navíc nováček v sestavě Radek Pech,  jako mladík , zatím sbírá fotbalové zkušenosti . Domácí celek posílen o dva hráče Áčka a celkem nabitou lavičkou působil úplně opačným dojmem než naše mužstvo .
Takže Milan místo pokynu atakování domácí svatyně s cílem odvézt tři body přenastavil tak říkajíc cíle a chtěl hlavně utkání se ctí odehrát . Hned v první minutě jsme se zjevili před domácí svatyní , bohužel střela byla zblokována . Domácí odpověděli o hodně lépe , respektive střela Juřiny byla lehkou tečí od našich kopaček dokonale nasměrována za Pavlova záda , běžela druhá minuta 1 : 0 . Branka doslova odstartovala ofenzivní manévry na obou stranách . Domácí z druhé šance se opět prosadili , úspěšným střelcem do prázdné byl Koželuh 2 : 0 . My jsme měli velmi nadějné šance mezi 6 a 10 minutou . Bohužel Šobajs v tutovkách neměl úplně seřízená mířidla , ale na druhou stranu je třeba ocenit , že Petr po více jak pěti letech byl celkem na hřišti vidět . Ve velké šanci by se ocitnul i Holáček , kdyby se mu nezamotal míč pod nohou ( šel by jinak na brankáře sám ) . V 11 minutě opět uhodili domácí , to utaženou střelou k tyči se poprvé v zápase připomněl Vraný 3 : 0 . Dál bylo k vidění na obou stranách hodně šancí . My jsme se dál trápili v koncovce , domácí tým často narážel na dobře připraveného Pavla . V 43 minutě měl po lobu od Standy na noze tutovku Venca . Brankář domácích byla včas na zemi a míč chytil . Venca si spravil chuť o necelých 60 vteřin později , když s lehkou tečí obránce dal branku doslova do šaten 3 : 1 .
Milan o přestávce byl celkem překvapen , že i s takovou sestavou nejsme až tak horším týmem . Do druhé půle přání se pokusit kontaktní brankou ještě zápas zdramatizovat .
Domácí celek ale žádné drama nedopustil .Hned v úvodu dvěma přesnými zásahy si domácí pojistili tři body . Konkrétně se zapsali na listinu úspěšných střelců Vraný v 50 min a v 57 min Koželuh 5 : 1 . Když v 67 min dal svou třetí branku Vraný na 6 : 1 bylo ve vzduchu trochu cítit , že bychom dnes mohli dostat dvoucifernou nálož . Hlavním prvkem , že tomu nakonec tak nebylo , byl Pavel v bráně . Pavel dobrých pět  100% tutovek vyřešil včasným vyběhnutím . I my jsme se nakonec dočkali úspěšného zásahu v druhém poločase . Z VPK se trefil Venca , nicméně velkou práci ve vápně při brance odvedli Holáček a Pavel Jelínek , když balon přeběhli , na což reagoval domácí brankář 6 : 2 . Poslední branka v zápase padla do naší sítě , v 89 min úspěšně zakončil samostatný únik Šmolc 7 : 2 .
Po zápase šla od Milana pochvala k týmu hlavně za bojovnost . Speciálně se děkovalo Davidovi a Petrovi, že se vůbec oblékli do dresu . Hlavně Petr předvedl , že v případě nouze nejvyšší se s ním nechá počítat .Tak jak již bylo řečeno u Áčka , s ohledem na kvalitu domácího celku jsme dnes měli reálnou šanci hrát o tři body . Bohužel naší slabinou je , že fotbal hraje 11 lidí a tento počet nejsme schopni dát dohromady . V posledním podzimním zápase přivítáme doma v neděli 6.11 od 14 hod Svéradice B . Naprosto nutné je připsat tři body . I přes případnou výhru se do zimní přestávky odebereme na sestupové příčce , to je již jisté.

5.11 Janovice A -  Budětice 8 : 4 ( 2 : 2 )

Branky: 4. Josefík Jiří (vl.), 34. Hájek Matěj, 50. Hájek Matěj, 55. Šlegl Jan, 67. Urban Miroslav, 68. Diviš Roland, 83. Hájek Matěj, 90. Slivoň Václav (pen.) - 25. Chmelík David, 38. Novotný Martin, 75. Melka Roman, 89. Melka Roman.Rozhodčí: Šmrha Miroslav, ČK 0:1 (90.Adamec Jiří), 120 diváků.

Sestava : L.Jelínek – J.Muller , J.Macura , M.Švugr , R.Holý ( 65 V.Keřlík ) – J.Kotlan ( 46 V.Slivoň ) , J.Šlegl , T.Suk , R.Diviš – M.Hájek ( K ) , M.Urban

Poslední podzimní zápas jsme na domácím place odehráli za celkem příjemného počasí . David s Matesem měli k zápasu připraveno 13 lidí a tak mohli naordinovat taktitu . Budětice po hladkém postupu ze 3 třídy se potácejí v tabulce na hranici sestupu . Nicméně tento celek bez vlastního hřiště budí respekt. Na lavičce má vždy 3 – 4 hráče na střídání a co navíc , i na venkovní utkání jezdí minimálně 60 -70 fanoušků , kteří jsou v ochozech hodně slyšet . Ani u nás díky poslednímu zápasu nebylo pusto prázdno a tak 120 diváků celkově byla velmi příjemná kulisa . Stačilo jen , aby bylo na co koukat na hřišti a to zaplaťpánbůh bylo .
Od úvodních minut byla hra více na našich kopačkách . A také velmi brzo se dobrý vstup do utkání projevil i brankově . Šimpi potáhnul středem balon , centrem se snažil najít ve vápně Míru . Do cesty přihrávce vložil nohu hostující stopér tak “ šikovně “ , že balon si našel bezpečně cestu do hostující svatyně 1 : 0 ve 4 min . Dále jsme měli více ze hry , bohužel hlavně naše útočná dvojka v úvodu zápasu neměla úplně seřízená mířidla . V 25 min Mejla ideálně nalil do brejku budětickému útočníkovi a ten z úrovně vápna našel přesně dolní růžek branky 1 : 1 . Hra měla správné tempo a diváci se opravdu nenudili . V 34 min začal dnešní střelecký koncert náš kapitán . Velký podíl na Matesovo brance měl Roland , který předložil ze strany milimetrově přesný pas na Matesovo kopačku , z které míč přesně zapadl do branky 2 : 1 . Dlouho nám vedení ale nevydrželo . Soupeř se dostával před naší svatyni hodně zřídka , nicméně byl vždy dost efektivní . Hostující Novotný zavěsil z 10 metrů naprosto přesně podél Láďi  2 : 2 ve 38 min . Do konce prvního poločasu se hra dohrála již bez vážnějších šancí .
O poločase trenéři pochválili aktivní hru . Bohužel museli připomenout , že Budětice ze dvou pološancí vytěžily maximum , my jsme možná z 9 -10 dobrých akcí zavěsili “ jen “ dvakrát . Do druhé půle naskočil do hry místo Pepána Slíva. Cíl byl jasný , dostat soupeře pod tlak a dát branky .
Celý druhý poločas byl víceméně pod taktovkou našeho týmu . V 48 min dostal milimetrový dloubáček na nohu Mejla , který bohužel 100% tutovku neproměnil . V 50 min se podruhé dnes trefil Mates , když unikl ofsajdové pasti a zakončil solo podél golmana 3 : 2 . V 55 min Šimpi prošel středem přes tři hráče a střelou z úrovně vápna zvýšil na 4 : 2 . Když v 67 min dával po perfektním centru Matese Míra hlavou na 5 : 2 , byli domácí fans úplně unešení . Navíc o minutu později se po kombinaci Míri , Šimpiho a Rolanda mohli naši fanoušci zařvat gól zase . Doplňme , že Roland perfektně převzal míč na vápně a střelou přes celou branku nedal brankářovi hostů šanci 6 : 2 . V 72 min měl tutovku na noze Venca , střela minula šibenici o 30 centimetrů . V 75 min se po ojedinělém výletu do naší obrany trefil z úrovně vápna hostující Melka 6 : 3 . Nicméně to nic nezměnilo na obrazu hry . V 78 min zahodil po perfektním pasu od Matese tutovku Míra , jeho hlavička ze 3 metrů orazítkovala pouze tyč . Mates završil hattrick v 85 min , když využil velké hrubky hostujícího stopéra , kterému sebral míč a akci zakončil střelou podél brankáře 7 : 3 . V 89 min dobře výběhem řešil brejkovou situaci Láďa . Bohužel jeho velmi pomalé vracení do brány doplněné úpravou kšiltovky na hlavě dalo druhou šanci hostujícím ke skórování . Opět to byl Melka , který lobem z 30 metrů překvapil nejen Láďu 7 : 4 . Konečný účet zápasu byl uzavřen v 90 min . Mates potáhnul míč středem , lobnul hostujícího golmana . Balon těsně před čárou dostal mimo tři tyče budětický Adamec , bohužel pro hosty to bylo pomocí paže , což pravidla nedovolují . Budětice díky tomuto zkratu byli potrestáni hned dvakrát . ČK pro Adamce a PK . Po lehké přetahované , kdo bude exekutorem , byl nakonec puštěn Venca a ten se obvykle nemýlí . To jest 8 : 4 . Po rozehrátí ukončil utkání dobře soudcující rozhodčí M.Šmrha . Následovala děkovačka našim fanouškům za podporu po celý podzim a mohlo se jít na již pravidelnou dokopnou – od bufetu vonělo prasátko 
Výhra nás více zakotvila v klidném středu tabulky , jsme po podzimu na 8 místě s 19 body . To je již takový pravidelný stav , že po polovině soutěže máme cca 50% úspěšnost v bodovém zisku . Nicméně určitě nelze říct , že by s tímto panovala velká spokojenost . K té schází 6 -7 bodů navíc . Pohledem zpět se určitě dalo vytěžit z některých utkání více bodů – hlavně v Hartmanicích a Dešenicích se čekala 100% úspěšnost  . Často hrála velkou roli i početní připravenost na utkání , respektive nepřipravenost . Za vypíchnutí určitě stojí utkání v Lubech a doma se Sušicí, kdy jsme sice nepřipsali plný počet bodů , ale hra byla na velmi dobré úrovni . Z druhého konce se musíme hodně stydět za výkon v druhém poločase doma s Bolešinami a také druhý poločas v Hartmanicích nebyl žádná sláva . Příprava na jaro začne jako obvykle na začátku ledna na známé adrese. To jest konkrétně začínáme 5 ledna 2017 v hale za městkým úřadem od 19 hod . Tréninky budou út a čt .Trenéři již dopředu slibují , že je třeba se důkladně  “ podívat “ na fyzickou kondici všech hráčů .
Jaro jako obvykle začínáme 2x doma ,  25.3 2017 Běšiny , o týden později Malý Bor .

6.11 Janovice B – Svéradice B 1 : 2 ( 0 : 1 )

Branky: 66. Kotlan Stanislav - 20. Prokopius Filip, 86. Chaloupka Martin
Rozhodčí: Kurc Lubomír, 30 diváků .
Sestava : L.Červenka – R.Mandák , P.Jelínek ( 46 P.Mikulec ) , P.Gardoň , R.Holý – R.Diviš , S.Kotlan ( K ) , Patrik Šveňha , J.Kotlan – Z.Vild ( 46 P. Petruška ) , Petr Šveňha ( 34 R.Pech )
Poslední kolo na podzim jsme oproti sobotě odehráli za velmi nevlídného počasí před hrstkou diváků . Milan měl k dispozici celkem nabitou sestavu a tak to chtělo “ jen “ potvrdit výsledkově na hřišti . Jediná větší změna byla na postu brankáře , protože Pavel je stavu nemocných . Soupeř nemohl využít A týmu z důvodu termínové kolize .
Od úvodních minut byla znát snaha našeho týmu připsat veledůležité tři body , které by nás nechávaly v kontaktu s nesestupovými místy tabulky . Bohužel trhlinu do našich plánů dala 20 minuta , kdy se trefil za Liborova záda Prokoupius 0 : 1 . Branka nic až tak nezměnila na obrazu hry , bohužel několik dobrých příležitostí jsme nedotáhli do úspěšného konce . To jest po prvním poločase šli do kabin o hodně spokojenější hosté .
Milan zareagoval na průběh hry dvojím střídáním , kdy na posílení hlavně kvalitnější předfinální fáze přišel na plac Patrik Petruška .
Druhý poločas se hrál za viditelné převahy našeho týmu . Tak jako v prvním poločase se nemohli najít naši střelci a tak až dobrá pátá šance na skórování byla využita . Jako správný kapitán se trefil Standa 1 : 1 v 66 min . Naše barvy přepnuly ještě na vyšší výkon a snažily se o rozdílový gól . S přibývajícím časem jsme šli do rizika odkrytějších zadních řad . Toto se nakonec stalo i osudným pro celkový výsledek. Z ojedinělého brejku se v 86 min prosadil hostující Chaloupka 1 : 2 a byl tak zmar našeho snažení dokonán. Po zápase byla hodně smutná atmosféra v naší šatně . Díky úspěchům v posledních dvou kolech našich soupeřů o sestupové příčky se udělala v tabulce bodová mezera . Po podzimu jsme poslední s 9 body a od záchrany nás dělí 6 bodů.
Pohledem na celý podzim to bylo jako obvykle hodně o zápasech venku , kdy bylo často problémem poskládat 11 hráčů . To jest asi největší příležitost mít více bodů se naskytla v zápasech doma s Plánicí a právě nyní o víkendu se Sverádicemi . Herně jsme určitě s naprostou většinou týmu drželi minimálně krok a to by měl být stavební kámen pro jarní boje o záchranu . S ohledem na co nejlepší připravenost na tyto boje by bylo dobré / je nutné , aby co nejvíce hráčů naší zálohy se účastnilo pravidelně tréninků s A týmem v zimní přestávce . Důvod je prostý , jestliže chceme vážně pomýšlet na záchranu , musíme připisovat body hned od začátku , bez ohledu na soupeře .
Tak jako u A týmu , začínáme jaro 2 x doma , 26.3 2017 K.Hory , o týden později Mochtín B .


Za klub přejeme všem hráčům a fanouškům pohodové Vánoce a dobrý vstup do roku 2017 a to nejen fotbalově !!!!

 

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36650
Dnes: 5
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery