Úvod » Utkání , aktuální informace

Jaro 2017

publikováno 27.03.2017 (aktualizováno 10.07.2017)

Komentáře k mistrovským utkáním mužů

25.3 Janovice A – Běšiny 11 : 2 ( 5 : 0 )

Branky: 9.,17.Šlegl Jan ,20.Švůgr Marek, 27.Jůzek David, 39.Petruška Patrik,73.,74.,82. Urban Miroslav, 76.Hájek Matěj,78.Míčko David,86.Müller Jan - 68.,83.Valeš Jiří.
Rozhodčí : Habada Vladislav, 50 diváků.ŽK 4:0.

Jednoznačné vítězství proti oslabenému soupeři , který nastoupil pouze v 10 hráčích . Naše hrající trenérská dvojka mohla těžit z velmi nabité sestavy včetně zimních posil. Tj. po celkem povedené zimní přípravě včetně dobře odehraných přípravných utkáních vstoupila naše vlajková loď do jarní části soutěže více než dobře . Nicméně výsledek nelze přeceňovat , protože Běšiny se předvedly spíše jako celek ze spodní části tabulky III třídy a ne OP .
V následujícím kole opět doma přivítáme souseda v tabulce Malý Bor , hrajeme v sobotu 1.4 od 16 : 30 . Tento zápas více prověří naše ambice atakovat přední místa v tabulce .

26. 3 Janovice B : K.Hory     2:0  (2:0)

Pro úvodní domácí zápas jarní sezóny měl trenér plnou šatnu hráčů a měl tak z čeho vybírat. Soupiska obsahovala 16 hráčů. Mimo zůstali Petr Mikulec a Jaroslav Kastner. Důvodem jejich postavení mimo nominaci k utkání byl fakt, že neodpověděli potvrzující sms zprávou na dotaz trenéra. K zápasu se nedostavil (zatím bez omluvy) Radek Pech a tak byl do sestavy náhradníků dopsán těsně před výkopem Petr Mikulec.
Soupeřem našich hráčů byl celek Kašperských Hor, který po podzimní části soutěže držel pěkné šesté místo v tabulce. Pokud však chceme udržet béčko ve třetí třídě, nemohlo být naším cílem nic jiného než plný bodový zisk. Po úvodní seznamovací čtvrthodině, kdy byla na některých našich hráčích znát nerozehranost, se v první příležitosti objevil David Jůzek. Jeho jedovka o několik centimetrů minula levou tyč soupeřovy branky. O pět minut později mohlo být zle na opačné straně. Při přečíslení naší obrany ve vyložené šanci netrefil hráč hostů dobře balón a poslal své zakončení výrazně mimo Liborovu svatyni. Tato výstraha zvýšila tlak domácích a přišla první odměna. Běžela 27.minuta, když Marek Švůgr nádherně vysunul do brejku Davida Jůzka. David při zakončení nezaváhal a poslal domácí do vedení 1:0. O tři minuty později  Radek Holý přešel pěknou kličkou okolo obránce a nekompromisní ranou prostřelil brankáře a zvýšil na 2:0. V závěrečných minutách si domácí hráči výsledek zkušeně pohlídali a tak se šlo do kabin za příznivého stavu 2:0 pro domácí. Spokojenost byla nejen v řadách domácích hráčů, ale i na straně domácích diváků.
Před druhou půlí provedl trenér tři změny. První byla celkem tradiční, kdy Pavla Jelínka střídal Petr Mikulec. O vystřídání si řekly oba útočné hroty. Na jejich místo nastoupila zbrusu nová dvojice hráčů David Kvapil a David Míčko.
Druhý poločas nepřinesl tolik šancí jako první půle. Naše obrana pracovala velice spolehlivě a Libor tak měl práci jen s nevýrazným zakončením z větších vzdáleností. Na naší straně stojí za zmínku gólovka Radka Holého po přihrávce od Davida Kvapila. Radka ale míč příliš neposlechl a gólman si s nevýrazným zakončením poradil. Druhým pěkným momentem byla dělovka Davida Kvapila, kterou brankář jen s námahou vyrazil mimo tři tyče. Poslední událostí druhé půle byl brejk Davida Míčka zastavený nedovoleně ještě před pokutovým územím. Rozhodčí Josef Blahota si ale nechtěl situaci nijak komplikovat a místo nedovoleného zákroku odpískal konec utkání.
Domácím toto trochu necitlivé rozhodnutí náladu nepokazilo, protože zisk tří bodů byl cíl, kterého jsme chtěli dosáhnout. Další zápas nás čeká za týden v neděli od 16,30 hodin. Znovu na domácím trávníku přivítáme v souboji o šest bodů rovněž sestupem ohroženou rezervu Mochtína. Zisk tří bodů by nás odpoutal od posledního místa.

Sestava: Libor Červenka  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek (46.Petr Mikulec) – Zdeněk Vild (84.Milan Kolář ml.), Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, Radek Holý (80.Juraj Benc) – David Jůzek (46.David Kvapil), Roland Diviš (46.David Míčko)
mimo soupisku zůstal Jaroslav Kastner

1.4 Janovice A – Malý Bor 2 : 2 ( 1 : 1 ) , PK 2 : 4

Branky:35.Urban Miroslav,71.Petruška Patrik - 18.Šipla Miroslav, 53.Jára Karel
Rozhodčí:Dušek Václav ,Hessová Tereza ,Hofmeisterová Marie, ŽK 3:1.

V sobotu odpoledne za téměř letního počasí jsme přivítali Malý Bor . Sestava oproti minulému víkendu nedoznala příliš změn a tak náš celek v roli mírného favorita mohl jít za dalším vítězstvím . Malý Bor hned od úvodu dokazoval , že je o poznání fotbalově vyspělejší než Běšiny a tak diváci oproti minulému víkendu neviděli až tak do očí bijící naši herní převahu . Nicméně větší fotbalovost , přesnost přihrávek , vypracování šancí na vstřelení branky , to vše bylo více k vidění u našeho týmu . Často však chyběla pověstná třešnička na dortu a to dotažení akcí do úspěšného konce . Šancí na vstřelení branky bylo dost na to , aby i dnes se mohlo na ukazateli skore u domácích objevit dvoucifermé číslo . Bohužel naši hráči dnes nechali střelecké kopačky tak říkajíc v šatně . A tak musíme být nakonec asi rádi , že vždy na branku hostů jsme dokázali odpovědět a udrželi jarní domácí neporazitelnost po 90 minutách . Nicméně dnes jsme určitě pohledem na hru dva body ztratili .Soupeř z několika málo šancí vytěžil dvě branky za vydatného přispění našich hrubek v defenzivě. Navíc hostující tým doplnil své dnešní učinkování úspěšným penaltovým soubojem o dodatečný druhý bod .  Takže Malý Bor odjížděl z našeho stadionu více než spokojen .
Následující kolo poprvé na jaře odehrajeme na venkovním hřišti , v sobotu 8.4 od 15 hod okusíme trávník v Měcholupech ( opět souboj se sousedem v tabulce ) . Pro několik hráčů to bude patrně zpestřeno rychlým přesunem po zápase směr Chudenice , kde by měli posílit do druhé půle naší Benfiku.


2.4 Janovice B : Mochtín B     4:1  (1:0)

 K velice důležitému souboji nastupovala naše rezerva v nedělní podvečer na svém trávníku proti Sokolu Mochtín B. Plný bodový zisk by znamenal opuštění nelichotivé poslední příčky. Po úvodní oťukávací desetiminutovce zahrozili jako první domácí. Radek Holý pěknou ranou orazítkoval břevno. O chvíli později se Radek objevil v roli nahrávače. Míč posadil pěkně na hlavu Davida Míčka. Mochtínský brankář poprvé předvedl své kvality a míč vyškrábl ze šibenice na roh. O tom, že je třeba myslet i na zadní vrátka nás přesvědčila situace z 27.minuty. Žardel včasným vyběhnutím vyrazil nohou střelu po brejku hostů. Z následného protiútoku se po centru Jirky Macury a hlavičce Standy Kotlana znovu zatřásla branková konstrukce. Míč tentokrát orazítkoval pravou tyč. Ve 38.minutě se zrodila akce vedoucí k první brance. Jirka Macura zacentroval na Davida Jůzka. David přiklepl na Radka Holého. Radek poslal svou přesně mířenou přízemní střelu k levé tyči 1:0. V samém závěru první půle se znovu předvedl brankář hostů, když zneškodnil jedovku Davida Jůzka.
 V poločasové přestávce panovala v kabině domácích vcelku spokojenost s předváděnou hrou. Výsledek byl ale po nevyužitých šancích pouze jednobrankový. Do druhé půle provedl trenér jednu změnu. Na místo Radka Holého se postavil Patrik Šveňha. Pro Patrika šlo o prestižní utkání, protože ještě nedávno nastupoval v barvách našeho dnešního soupeře.
 Do druhé půle jsme nevstoupili vůbec dobře. Ve 49.minutě po skrumáži před naší brankou nejprve Žardel pěkným zákrokem vyrazil nepříjemnou střelu. Domácí obrana po odraženém balonu nepokryla Tomáše Velka a bylo srovnáno 1:1. Vyrovnávací branka hodila na domácí hráče deku a hostů bylo rázem plné hřiště. Vysvobození přinesla až 60.minuta. Na konci pohledné akce byl David Kvapil, který nekompromisní ranou pod břevno vrátil domácím vedení 2:1. Branka domácí hráče znovu nakopla. V 62.minutě střílel nejprve David Jůzek a dorážel Standa Kotlan. Brankář hostů se ale překonával a změnu skóre nepřipustil. V 65.minutě Mára posadil míč na hlavu Davida Míčka. Brankář pěkným zákrokem stačil míč vyrazit. Na dorážku Davida Jůzka již nedosáhl a domácí šli do dvoubrankového vedení 3:1. V 75.minutě se David Jůzek prosadil po individuální akci střelou z velkého vápna k levé tyči 4:1. V 82.minutě rozvlnil síť Standa Kotlan. Změnu skóre překazil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Nutno dodat že oprávněně, protože Standa byl při sklepávání míče do sítě v ofsajdovém postavení. V samém závěru zápasu ještě David Jůzek měl tři příležitosti navýšit naše vedení , nicméně vždy byl dobře připravený golman hostujícího celku. Hra hostů již po druhé a zejména třetí inkasované brance nebyla tak nebezpečná. S jejich nedůrazným zakončením si Žardel v pohodě poradil.
 Zisk tří bodů a vylepšené skóre nás posunulo se ziskem 15 bodů na 11. místo. Úkol nedělního podvečera byl splněn. K záchraně v soutěži nás ale čeká ještě dlouhá cesta. V sobotu 8.4. zajíždíme na horkou půdu do Chudenic, kde nás čeká od 16:30 hodin domácí celek okupující třetí příčku tabulky s ambicí postoupit do Okresního přeboru. Sestava bude ovlivněná zápasem našeho prvního týmu od 15:00 hodin v Měcholupech.  
 
Sestava: Michal Martínek  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek (53.Petr Mikulec) – Radek Holý (46.Patrik Šveňha), Stanislav Kotlan ©, Jiří Macura, David Míčko – David Jůzek, David Kvapil (85.Milan Kolář ml.)

8.4 Měcholupy – Janovice A 5 : 0 ( 2 : 0 )

Branky: 9.,38.Havlíček Pavel, 48.Javorský Tomáš, 66.,85.Bálek Dušan.
Rozhodčí: Habada Vladislav, ŽK 3:1, diváků 40.

Již v pátek bylo jasné , že sobota bude opět „ výzva „ jen poskládat dvě jedenáctky pro A i B tým. Takže asi pozitivum je , že nakonec se to podařilo. Bohužel náš první tým vůbec nenavázal na první dva domácí zápasy a po celé utkání byl horším celkem . Pokud byly úseky , že jsme aspoň v poli dokázali držet krok , tak v proměňování šancí jsme domácím nebyli vůbec schopni sekundovat . Víceméně po čtvrtém obdrženém gólu v 66 min jsme se vytratili ze hřiště úplně a zápas se už tak nějak jen dohrával , protože o majiteli třech bodů bylo rozhodnuto . Naše prohra nás ponechala v „ klidném „ středu tabulky a můžeme tak říkajíc jen již útočit na vrchní patra tabulky . Nervozita v dalších zápasech by nás neměla svazovat , protože na sestupové příčky je to hodně daleko . Nicméně do počtu sestupujících velmi zasáhne vývoj v 1B třídě , kde aktuálně  hrozí sestup min jednoho klubu k nám do OP a tím pádem by šly do III třídy rovnou tři celky .
V následujícím kole přivítáme doma v sobotu od 17 hod Hradešice , takto asi jediný možný celek , který ještě může atakovat jasného lídra soutěže Vrhaveč . Tj. mírným favoritem je určitě hostující tým.


8.4 Chudenice : Janovice B     2:0  (1:0)

Na zápas v Chudenicích nám z různých důvodů (zranění, práce, dovolená) chyběla celá řada hráčů (Jůzek, Bohuslav, Patrik Šveňha, Mikulec, Slivoň, Zhvakin, Špindler, J.Kotlan, Petr Šveňha, Jansta). Při tomto výčtu je skoro zázrak, že se podařilo poskládat oba týmy. Trenér naší rezervy měl kompletní pouze obrannou čtveřici. Ve středu zálohy nastoupil netradičně Radek Holý. Na pravý kraj zálohy nastoupil letos poprvé Radech Pech, na opačnou stranu po několikaleté odmlce Jaroslav Kastner. Úplná revoluce byla na hrotu, kde nastoupila dvojice Milan Kolář ml. a Juraj Benc. Do útočných řad trenér původně počítal s Rolandem. Ten nejprve v pondělí osobně potvrdil že přijde. V sobotu se bez omluvy neukázal a ani doma nebyl k zastižení.
Od úvodních minut se hrál poměrně svižný silový fotbal, kde byla znát jak výšková, tak hlavně váhová převaha domácích hráčů. Obrana hostů pracovala poměrně spolehlivě. K ohrožení naší branky doházelo hlavně při nebezpečných rohových kopech, kdy měl Pavel nejvíc práce. Změna skóre nepřicházela a to nám vyhovovalo. Bylo třeba uhrát v první půli co nejpřijatelnější výsledek a počkat na příjezd posil ze zápasu v Měcholupech. Domácím se podařilo otevřít skóre až ve 38.minutě, kdy se po skrumáži prosadil dorážkou Martin Ježek 1:0. Naší velkou příležitost ze závěru prvního poločasu překazil domácí brankář skvělým zákrokem.
Do druhé půle poslal trenér novou útočnou dvojici David Míčko, David Kvapil. Původně domluvený Jirka Macura, který měl posílit střed zálohy nedorazil. Po zápasu áčka už toho měl dost. 
S posíleným útokem jsme se chtěli poprat o výsledek a získat nějaký cenný bodík. Náš důraz směrem k soupeřově bráně se zvýšil. Několik nadějných příležitostí ale zůstalo nevyužitých. V 66.minutě se naše obrana pokoušela o trochu komplikovanější rozehrávku. Petr Gardoň ale namazal přesně na kopačky Jana Soupíra a Pavel neměl při střele k tyči nejmenší šanci 2:0. Po druhé brance domácí ještě přitvrdili a na hřišti se stále více jiskřilo. Tvrdé zákroky a je nutno říct že některé i z naší strany zůstávaly bez ocenění žlutou kartou. K největšímu vyostření došlo v závěru zápasu mezi Standou Kotlanem a domácím Asztalošem. Rozhodčí sáhl naštěstí jen po žluté kartě a tak oba týmy dohrály tento tvrdý mač v plném počtu.
Prohra mrzí, ale svěšené hlavy nejsou na místě. Všichni hráči zápas odmakali a nemáme se zač stydět. Body si musíme sebrat na domácím trávníku při nedělním derby s Bezděkovem.
          
Sestava: Pavel Kroupar  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Radek Pech (56.Ladislav Jelínek), Stanislav Kotlan ©, Radek Holý, Jaroslav Kastner – Milan Kolář ml.(46.David Míčko), Juraj Benc(46.David Kvapil)

15.4 Janovice A : Hradešice   1: 3 ( 0 : 1 ) 

Branky:85. Urban Miroslav - 31. Novák David, 60. Novák David, 69. Melka Jakub
Rozhodčí: Jakš Jan, ŽK 4:3, 50 diváků.

Vrátit se na vítěznou vlnu po nepovedeném utkání v Měcholupech mělo za cíl naše Áčko . Mates v roli hrajícího trenéra měl k dispozici 13 hráčů do pole + Láďu na postu dvojky do brány . Omluvenku z pravidelné sestavy měli Macek, David a Šimpi . Stále na marodce je Viktor .
Už od úvodního hvizdu byl vidět oboustranně kvalitní fotbal v celkem vysokém tempu . Tj. diváci rozhodně nemuseli litovat , že za nepříliš vlídného počasí si našli cestu na náš stadion . Jedinou branku v prvním poločase dal hostující tým v 31 minutě , kdy po našem rohovém kopu na tři doteky se dostal balon na nohu rychlonohému Novákovi . Ten v brejkové situaci měl i dost štěstí , protože jeho první pokus Žardel kryl , bohužel pro nás se mu vrátil míč přímo na nohu a na druhý pokus skóroval do prázdné branky 0 : 1  . Další šance se do první 45 minutovky již nevešly , přesto lze první poločas označit nadprůměrně kvalitní na OP .
O poločase šel dolů Mára , na plac Patrik . Cíl jasný , co nejrychleji srovnat stav na ukazateli skóre .
Zápas i v druhém poločase začal v celkem svižném tempu . V 59 min se objevil ve 100% tutovce Míra , bohužel našel pouze rukavice hostujícího brankáře . O minutu později platilo bohužel podruhé , aneb klasické nedáš dostaneš . Z rychlé akce se podruhé dnes trefil Novák pěknou křížnou střelou 0 : 2 . Po obdržené brance jsme se na několik minut herně vytratili ze hřiště a tak Hradešice jen velkým štěstím na naší straně nenavýšily svůj náskok , protože v rychlém sledu zazdily tři velmi dobré šance . Nakonec ale byly za úsilí odměněny . Z VPK z 20 metrů se parádně předvedl hostující Melka , když ke vsítění branky využil ještě tyč naší svatyně 0 : 3 . Ke cti našemu týmu je , že po třetí obdržené brance jsme nesložili zbraně a zkoušeli s výsledkem něco udělat . Naše aktivita byla odměněna v 85 min  , to když parádní kombinace v podání Matese a Míry měla gólovou tečku . Míra s přehledem prostřelil hostujícího brankáře ze sedmi metrů 1 : 3 . Ještě jsme měli do konce zápasu dvě šance , nicméně již bez gólového vyjádření . I přes výrazně zlepšený herní projev oproti minulému kolu vyšlo naše mužstvo bodově naprázdno . Nicméně druhým dechem musíme říct , že Hradešice si dnes tři body odvezly zaslouženě . V následujícím kole jedeme do Bolešin . Hrajeme v sobotu od 17 hod a zápas se termínově shoduje s naší Benfikou . Tj. hlavním cílem je  „ dodat „ pro oba týmy dostatečný počet hráčů . Dobré by bylo , abychom přivezli nějaký bodík . Mohlo by při dalších bodových ztrátách nám být za pár kol  „ horko „ s ohledem na přibližující se týmy ze sestupových příček tabulky . Chléb se však bude hlavně lámat ( doufejme v náš prospěch )  v utkáních s celky z dolní poloviny tabulky .


16.4 Janovice B : Bezděkov     3:2  (1:2)

 Nedělní derby naší rezervy s Bezděkovem mělo  pro oba celky nechtěný náboj souboje o udržení v soutěži.  Hosté nastupovali k utkání v lepší pozici s náskokem pěti bodů. V sestavě domácích se po zranění poprvé na jaře objevil Pepa Kotlan.
 Zápas začal pro domácí velkým šokem. Běžela teprve třetí minuta, když Pavel Kroupar špatně vykopl míč od branky přesně na nohu Miroslava Bohatého. Ten nic nevymýšlel a z voleje poslal lob do odkryté brány 0:1. Na kopačky domácích tento vývoj vnesl značnou nervozitu a množství nepřesných přihrávek. O ohrožení branky nelze vůbec mluvit. Až téměř po dvaceti minutách hry si Petr Gardoň vystoupil z obrany a po dvacetimetrovém úprku s balónem napřáhl asi z 25 metrů a značně protáhl hostujícího brankáře. Tento okamžik domácí hráče probudil a před brankou hostů se začaly dít věci. Ve 22.minutě našel centr Radka Mandáka dobře postaveného Standu Kotlana. Standa si míč zpracoval na prsou a přesnou střelou srovnal 1:1. O chvíli později mohlo být ještě veseleji. To Tuček nepřesně trefil balón a ohrozil vlastní bránu. Ve 29.minutě Pavel Kroupar odčinil svou chybu, když perfektním reflexivním zákrokem zlikvidoval hlavičku z malého vápna. Skóre se měnilo ve 38.minutě. Po rohovém kopu došlo v našem pokutovém území ke skrumáži, při které byl obranou nastřelen Zdeněk Šperer a míč se po odrazu rozvlnil v domácí síti 1:2. 
 O poločase trenér vytkl velké množství nepřesných přihrávek a málo střel na soupeřovu branku. V sestavě došlo ke změně postů. Radek Holý se vyměnil s Jardou Kastnerem. Tento tah měl zvýšit tlak na soupeře po naší levé straně.
 Tento záměr se podařilo naplnit ve 48.minutě, kdy po závaru před brankou doklepl do sítě svou dnešní druhou brankou Standa Kotlan 2:2. Běžela 60.minuta utkání, když Pavel Jelínek signalizoval nutnost vystřídaní. Důvodem byla bolest stehna levé nohy. Trenér se rozhodl poslat na trávník Milana Koláře a trochu pozměnit sestavu. Do obrany se zatáhl Radek Holý, na zálohu Radek Kvapil a Milan šel na hrot. V 73.minutě vystřídal Jardu Kastnera Láďa Jelínek a ve zbývajících minutách si vedl na místě levého obránce velice dobře. K poslednímu střídání došlo v 79.minutě. Pepu Kotlana nahradil Radek Pech. I Radek předvedl za deset minut na hřišti několik slibných okamžiků. Derby rozhodl v 84.minutě Milan Kolář. Svým důrazem ve vápně již v leže trefil míč k opačné tyči a brankáři tak nedal žádnou šanci 3:2. V závěrečných minutách si domácí výsledek pohlídali.
 Po 17.odehraném kole nám patří 12.místo se ziskem 18 bodů. V sobotu 22.4.zajíždíme na hřiště posledních Velkých Hydčic. Souboj o 6 bodů začíná od 17:00 hodin.

 
Sestava:Pavel Kroupar  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Pavel Jelínek (66.Milan Kolář ml.) – Josef Kotlan (79.Radek Pech), Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, Jaroslav Kastner (73.Ladislav Jelínek) – David Jůzek, David Kvapil 

22.4 Bolešiny A – Janovice A  3 : 7 ( 0 : 4 )

Branky:51. Vizinger Petr, 54. Hodl Jiří, 78. Hodl Petr - 4. Urban Miroslav, 12. Slivoň Václav, 15. Petruška Patrik (pen.), 24. Urban Miroslav, 60. Slivoň Václav, 66. Hájek Matěj, 89. Urban Miroslav .Rozhodčí : Dušek Václav, ŽK 5:2, ČK 1:1 (31.Pitel Jiří - 31.Šlegl Jan, 50 diváků.

Po vydatném odpoledním dešti jsme přijeli kolem 16 : 20 do Bolešin . K celkem hratelnému terénu se přidalo v naší šatně 12 hráčů , což byl pro Matese první úspěch , protože oproti pátku se nikdo neomluvil . Nad sestavou byl otazník hlavně s ohledem na souběžně hrané utkání Béčka . Dnešní soupeř pro nás není zrovna dvakrát oblíbený a „ oblíbenost „ na jeho hřišti je prakticky nulová , protože povětšinou odjíždíme z Bolešin s prázdnou . Dnes však naše akcie o něco stouply , protože domácí tým měl víceméně kostru týmu na marodce .
Od úvodních minut jsme na menším place , které mělo být hlavní výhodou domácích , vzali taktovku hry pevně do rukou ( přesně řečeno nohou ) . Hned ve 2 min se řítil dnes poprvé na bránu Mates a tak nějak odstartoval svůj dnešní souboj s domácím brankářem , který výrazně lépe vyzníval dlouhou dobu ve prospěch domácího brankáře . Dnes si obul střelecké kopačky Míra , který hned ve 4 min otevřel účet zápasu 0 : 1 . Jeho slabá střela obstřelila brankáře , nicméně nepochopitelně stoper domácích nechal dokutálet míč až do brány . Ve 12 min po centru Matese a velké hrubce domácího obránce měl další tutovku Venca a ze 6 metrů se nemýlil 0 : 2 . Dál byla aktivita hlavně na naší straně a v 15 min po jasném faulu na Matese se kopala pentle . S přehledem sobě vlastní ji proměnil Patrik 0 : 3 . A aby toho nebylo málo pro naprosto zkoprnělé domácí fans , završili jsme excelentní vstup do utkání ve 24 min , když po trmě vrmě ve vápně protlačil míč do sítě Míra 0 : 4 . Domácí tým většinou končil své akce dostatečně před naším vápnem a těch pár střel , co šlo na Žardela , bylo hodně nepřesných . Do poločasu jsme ještě byli ve třech dobrých šancích , nicméně již bez gólového vyjádření . A tak za zmínku ve druhé části první půle stojí hlavně 31 min , kdy Šimpi po šlapáku „ vyjel „ po domácím a zaslouženě nafasoval ČK . Domácí borec vyvázl s ŽK , ale i pro něj zápas skončil , protože byla druhá . Ve 44 min se srazil ve vápně hlavou Míra , který musel jít na ošetření do šaten s lehkou tržnou ránou na hlavě . Po ošetření o poločasové přestávce se naštěstí mohl vrátit do hry .
O přestávce měl Mates jen slova chvály . Do druhé půle hlavně nenechat domácí se nadechnout nějakým rychlým gólem.
Bolešiny vstoupily do druhého dějství o poznání aktivněji a stalo se přesně to , co jsme nechtěli . Po naší příliš laxní kombinaci se prosadil v 51 min domácí Vizinger 1 : 4. Upozornění jsme si nevzali k srdci a o 3 minuty později opět po laxní kombinaci v našich zadních řadách se prosadil Hodl Jiří 2 : 4 . Domácí fans se probudili a hnali své barvy za zdramatizováním duelu . V 57 min mohl vrátit klid na naše kopačky Mates , opět v samostatném úniku nebyl tím lepším . Dočkali jsme se v 60 min , to Mates obešel dva beky domácích a ideální zpětnou přihrávkou našel Vencu , který nezaváhal 2 : 5 . V 63 min opět pokračování seriálu Mates vs domácí golman , scénář stále stejný . V 66 min Míra vykličkoval před šestnáckou Bolešin postupně tři hráče , poté našel Matese a ten konečně ve čtvrté ložence se nemýlil . Bombou z 10 metrů propálil brankáře 2 : 6 . Po tomto bylo jasné , že body zůstanou v naší šatně . Domácí polevili v úsilí a trefili se  ( opět ) po naší hrubé chybě v 78 min 3 : 6 . Konečný výsledek byl stanoven v 89 min , kdy nadvakrát zakončil své sólo Míra a završil hattrick 3 : 7 .
Po závěrečném hvizdu jsme si v šatně s chutí zakřičeli naši vítěznou . Tři bodíky ( a nutno podotknout zasloužené )  se velice hodí do tabulky . Jsme na 8 místě a máme 26 bodů . V následujícím kole v sobotu doma přivítáme od 17 hodin celek Luby B . Hodilo by se potvrdit dnes získané tři body a případné vítězství by hodně pomohlo k definitivnímu potvrzení naší  účasti v OP pro příští ročník.

22.4 Velké Hydčice : Janovice B   0:0  (0:0)  PK 4:3

 V pozměněné sestavě nastoupila naše rezerva k důležitému duelu na hřišti ve Velkých Hydčicích. Místo Patrika Šveňhy a Radka Holého uvolněných pro potřeby prvního týmu posílil obranné řady Vašek Keřlík. Asi nejzásadnější změnou bylo zatažení Davida Jůzka do středu zálohy a na hrotu operoval Roland s Pepou Kotlanem.
 Od úvodních minut byla naše jedenáctka více v držení balónu a snažila se domácí přehrát kombinační hrou. Přechod do útočné fáze fungoval vcelku dobře, chyběla ale důraznější koncovka. Několik střel nenašlo svůj cíl a co šlo mezi tři tyče domácího brankáře příliš neohrozilo. Podobně dopadly i šance domácího celku. Ten hrál jednodušší hru založenou na pokusech o rychlé vysunutí útočníků. Naše obrana ale pracovala spolehlivě a ani Pavel nemusel řešit nějakou tutovku. Za zmínku tak stojí střídání Pavla Jelínka v 18.minutě. Znovu se ozval stehenní sval, který ho donutil střídat i v minulém utkání. Na tátovo post tak nastoupil Láďa a vedl si velice dobře.
 Druhá půle měla podobný obraz jako první dějství. V 58.minutě vystřídal Jardu Kastnera Radek Pech a znovu ukázal, že je technicky velice dobře vybaveným hráčem. Zapracovat musí ještě na důrazu v osobních soubojích. Zápas bez výrazných šancí doplul do 90.minuty a na řadu přišly penalty. Na úspěšné trefy Máry, Radka Mandáka a Standy Kotlana odpověděli domácí též úspěšně. Ve čtvrté sérii Pepu Kotlana vychytal gólman a domácí šli do vedení. Jindy úspěšný exekutor pokutových kopů David Jůzek nedal a druhý bod byl připsán na konto domácích.
 V tabulce nám patří třinácté místo se ziskem 19 bodů. Před sebou máme čtyři mužstva s 20 body. Jedním z nich je i náš příští soupeř Zavlekov. O povinné tři body budeme hrát v neděli od 17,00 hodin na domácí půdě.

Sestava:Pavel Kroupar  – Vašek Keřlík, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek (18.Ladislav Jelínek) – Radek Mandák, Stanislav Kotlan ©, David Jůzek, Jaroslav Kastner (58.Radek Pech) – Roland Diviš, Josef Kotlan
(na lavičce připraven Juraj Benc)

29.4 Janovice - Luby   6 : 0 ( 3 : 0 )

Branky: 9. Hájek Matěj, 20. Kvapil David, 44. Urban Miroslav, 61. Urban Miroslav, 65. Hájek Matěj, 77. Hájek Matěj. Rozhodčí: Staněk Luděk, ŽK 2:3, 60 diváků.

Počasí už v týdnu naznačovalo , že zápas patrně ani odehrán nebude . Naše hřiště celkem dobře odvádí vodu a tak možná k překvapení všech se odehrálo utkání dle původního rozpisu . Mates měl k dispozici celkem nabitou sestavu . V šatně hostů byly Luby B . Dnes v naprosto “ čisté “ sestavě , protože A tým hrál ve stejný čas . Tímto se do role lehkého favorita pasoval náš tým .

Od úvodních minut byla znát chuť si připsat tři body . Tato “ chuť “ dostala reálné obrysy již v 9 min , kdy se trefil Mates . Velmi dobrý úvod podepsal dalším golem David ve 20 min. Poločas zakončil nejlepší střelec OP Míra . To jest jako v minulém kole jsme si dobrou hrou a přesnou muškou zajistili velmi dobrou pozici pro druhé dějství .
Ve druhém poločase se očekávalo , že i soupeř něco předvede s ohledem na jeho postavení v tabulce . Opak ale byl pravdou . Luby i ve druhém poločase byly tím slabším týmem a naše ofenzivní dvojka Mates a Míra pojistili během 18 minut naše jasné vítězství . Po závěrečném hvizdu diváci odměnili potleskem naše barvy . Dnes i přes nepříznivé počasí stálo za to přijít na náš stadion , bylo na co koukat.
Výhra nás posunula na sedmou pozici , máme 29 bodů . Nicméně tabulka není úplná díky odloženým utkáním . Pohledem na skóre máme duhý nejlepší útok ( 63 zásahů do černého ) , na druhou stranu jsme třetím nejvíce inkasujícím týmem ( 59 branek ) – je vidět , že ctíme taktitu otevřené hry , kdy padá hodně branek.
V následujícím kole zajíždíme v neděli do Sušice , kde poměříme síly s místní první rezervou divízního týmu . Výkop je v 17 hod a pohledem na tabulku je favoritem domácí tým .Nicméně bychom si mohli zopakovat loňské jaro ,kdy jsme zde vyhráli vysoko 5 : 2.

30.4 Janovice B : Zavlekov     3:0  (1:0)

 Kvalitní trávník, příjemné fotbalové počasí a úkol získat tři body. To byl obraz nedělního podvečera. Soupeřem domácí rezervy byl celek Zavlekova, který je rovněž namočen v sestupových vodách. Trenér měl před zápasem k řešení dvě omluvenky. Do brány se místo Pavla Kroupara postavil Láďa Jelínek. Za omluveného Standu Kotlana byl původně nominován Jirka Macura. Po jeho omluvě (v sobotu dostal VIP vstupenky na nedělní hokej s Ruskem) se trenér rozhodl pro střed zálohy ve složení David Míčko a David Kvapil. Svalové zranění nepustilo na trávník Pavla Jelínka, který ale nezahálel a ujal se praporku asistenta rozhodčího.
 Od úvodních minut se hrálo pod taktovkou domácího týmu. V 10.minutě zahrával volný přímý kop David Jůzek. Hostující brankář předvedl své kvality a střelu vyrazil. O pět minut později Marek Švůgr vyslal do ulice Davida Kvapila. David obstřelil vybíhajícího gólmana i bránu. V další příležitosti hlavičkoval mimo tři tyče Pepa Kotlan. Hosté zahrozili až ve 22.minutě. Po rohovém kopu v dobré příležitosti poslal hostující hráč míč vysoko nad branku. Ve 27.minutě si mohli domácí diváci poprvé zakřičet. Při obléhání branky míč trochu se štěstím prošel mezi nohama bránícího hráče a David Jůzek střelou k tyči poslal domácí do vedení 1:0. V závěru první části hry natáhl Marek Švůgr z dálky, ale těsně minul.
 Po první půli byl trenér spokojený s předváděnou hrou, které chybělo jen využití dalších příležitostí ke vstřelení branky. Výsledkem tak bylo pouze jednobrankové vedení. Úkol do druhé půle byl jasný. Přidat branky a nedopustit žádné drama. Trenér provedl dvě změny v sestavě. Splněno měli David Míčko a Jarda Kastner. Na trávník vyběhli Petr Mikulec a Patrik Šveňha.
 Od úvodních minut druhé půle se domácím hra příliš nedařila. Místo potvrzení výsledku přišlo několik chyb a zvýšená nervozita. Hosté ucítili příležitost. V 58.minutě Láďa zmařil nebezpečný brejk včasným vyběhnutím a odkopnutím míče do bezpečí. V 72.minutě Petr Gardoň trochu vypustil souboj s protihráčem, když zřejmě předpokládal že Láďa bude u míče dřív. Láďa se dostal do přímého souboje o míč mimo pokutové území. První souboj vyhrál, ale akce pokračovala. Míč se dostal k dalšímu útočícímu hráči, který naštěstí zakončil zbrkle mimo branku. Až po tomto důrazném varování se naše hra zlepšila. V 78.minutě ještě Radek Holý pálil nad. V 83.minutě se již nemýlil a nekompromisně pojistil vedení 2:0. 87.minuta přinesla rychlou akci po ose Láďa Jelínek – Radek Holý – David Jůzek. David uzavřel účet zápasu 3:0. 
 Zisk 22 bodů nás posunul na 9.místo. Za námi jsou čtyři celky po 20 bodech a poslední Velké Hydčice se ziskem 16 bodů. V sobotu 6.5.2017 zajíždíme na půdu rovněž sestupem ohrožených Žihobců, které mají 20 bodů a odložený zápas v Kašperských Horách k dobru. V souboji o šest bodů bude mít každý získaný bod cenu zlata.
 
Sestava:Ladislav Jelínek - Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Jaroslav Kastner (46.Petr Mikulec) – Josef Kotlan (83.Juraj Benc), David Kvapil (83.Milan Kolář ml.), David Míčko (46.Patrik Šveňha), Radek Holý – David Jůzek ©, Roland Diviš (67.Radek Pech) 

7.5 Sušice B – Janovice A 8 : 1 ( 3 : 1 )

Branky: 3. Králík Jaromír, 23. Badarau Stefan-Aurel, 25. Blažek Lukáš (pen.), 54. Badarau Stefan-Aurel, 60. Badarau Stefan-Aurel, 66. Badarau Stefan-Aurel, 72. Badarau Stefan-Aurel, 73. Pojar Jakub - 33. Hájek Matěj. Rozhodčí: Bína Roman, Mazanec Marek, Hofmeisterová Marie, 45 diváků, ŽK 0:2.

Po dvou herně a výsledkově povedených utkáních jsme zajížděli do Sušice . Nedělní odpoledne už bylo pěkně deštivé a tak se dalo předpokládat , že domácí celek přesune utkání na UMT . A právě tento povrch nám naprosto nevyhovuje . Pohledem do historie jsme byli vždy schopni s domácím týmem odehrát slušnou partii jen na trávě . Na druhou stranu dnes bylo možno na regurélním terénu sehrát utkání jen na umělce . Mates měl k dispozici 13 hráčů , základní jedenáctka byla až na pár vyjímek hodně podobná minulým zápasům .
Bohužel nám nevyšel hned vstup do utkání , když ve 3 min poprvé lovil ve své síti Láďa . Bylo vidět , že domácí hráči jsou logicky o mnoho více zvyklí na umělku a do 25 min si pojistili dvěma přesnými zásahy víceméně tři body . Lehkou naději vzkřísil ve 33 min Mates , nicméně to byl dnes jediný gól v domácí svatyni .
Po přestávce již naplno sušičtí hráči opanovali hru . Hlavně domácí legionář s číslem 8 měl střeleckou formu , když k jednomu zásahu v prvním dějství přidal ve druhém poločase další čtyři branky . To jest po závěrečném hvizdu jsme si odnášeli ze hřiště velmi slušnou “ nadílku “ v podobě osmi branek .
Na zápas je třeba rychle zapomenout . V následujícím kole doma přivítáme souseda v tabulce . S Hartmanicemi máme naprosto vyrovnanou bilanci , kdy vždy platí , že domácí tým bere 3 body . Pokud by toto platilo i nyní , tak vítězství by pro nás  mělo příchuť 100% pojistky OPM i pro příští sezónu . Výkop je v 17 hod .

 

6.5 Žihobce : Janovice B    3:0  (1:0)

 V sobotním podvečeru jsme zajížděli na hřiště rovněž sestupem ohrožených Žihobců. Hřiště bylo po vydatných deštích v některých místech hodně měkké a to dělalo problém hlavně našim technicky lépe vybaveným hráčům. Od úvodních minut se hrálo bez výraznějších šancí na obou stranách. Naše obrana pracovala spolehlivě až do 21.minuty. To Marek Švůgr svedl hlavičkový souboj s domácím útočníkem. Míč se odrazil od Marka tak nešťastně, že obloukem překonal vybíhajícího Pavla Kroupara. Pavlovo skok směrem k brance již pohromu neodvrátil a domácí se z ničeho ujali vedení 1:0. Naší odpovědí byla šance Josefa Kotlana ze 32.minuty. Pepa pěkně obstřelil brankáře. Radost mu ale překazilo břevno domácí branky. Další výraznější šance se diváci v první půlce nedočkali. Poločasové skóre tak určoval Márovo vlastenec.
 O přestávce provedl trenér jedno střídání. Místo Pavla Jelínka vyběhl do druhé půle Petr Mikulec. Trenér provedl ještě jednu změnu. Vašek se zatáhl do středu zálohy a na hrot se vysunul Patrik Šveňha. Cílem této rošády bylo, aby se Vašek dostal více do hry.
 Hra druhého poločasu připomínala naši hru ze zápasu ve Velkých Hydčicích. Herní převaha v poli, bez výraznějších šancí ke vstřelení branky. Smůlu si vedle Pepána vybral i Vašek Slivoň. Volný přímý kop zakroutil pěkně kolem zdi a znovu zazvonilo břevno domácí svatyně. Naší snahu o vyrovnání zhatil v 60.minutě Bohumil Procházka, který důrazně pronikl naší obranou a Pavel neměl proti jeho střele k tyči šanci 2:0. Po obdržené brance provedl trenér druhou změnu v sestavě. Nevýrazného Rolanda, který zatím marně hledá loňskou formu vystřídal Jarda Kastner. Tři body pro domácí potvrdil v 77.minutě Václav Staněk 3:0.
 Co dodat na závěr. Na venkovních trávnících se nám nedaří. Většinou máme herní převahu, která ale není vyjádřena brankově. Domácí hráči měli maximálně pět šancí a dali tři branky. Po dvaceti kolech nám patří 11.místo s náskokem dvou bodů na Bolešiny B a Zavlekov a šesti bodů na poslední Velké Hydčice. V neděli 14.5.2017 od 17:00 hodin přivítáme na svém hřišti vedoucí celek soutěže.  Po vyrovnaném podzimním souboji na Železné Rudě nejsme bez šance urvat nějaký bod.

Sestava:Pavel Kroupar  – Ladislav Jelínek, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek (46.Petr Mikulec) – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha (80.Milan Kolář), Radek Holý – Roland Diviš (63.Jaroslav Kastner), Václav Slivoň
(na lavičce připraven Juraj Benc)


13.5 Janovice A – Hartmanice 5 : 1 ( 1 : 0 )

Branky:23. Zhvakin Aleksandr, 51. Urban Miroslav, 70. Urban Miroslav, 78. Zhvakin Aleksandr, 85. Zhvakin Aleksandr - 58. Kolář Jan. Rozhodčí: Habada Vladislav, ŽK 3:4, ČK 0:1 (69.Hasenöhrl Petr 2x ŽK), 80 diváků .

Po minulém kole chtělo naše Áčko hlavně odčinit herně i výsledkově „výprask“ v Sušici . Chuť do hry  byla znát od úvodních minut až do konce zápasu . Po celých devadesát minut jsme měli převahu , kterou jsme hlavně díky druhému poločasu dokázali i výrazně promítnout do konečného výsledku. Mezi střelce se hatrickem zapsal Saša a své střelecké pověsti dostál opět Míra .Navíc Patrik neproměnil PK po faulu na Matese.
Pět kol před koncem jsme přesně v polovině tabulky na 7 místě s 32 body . V následujícím kole zajíždíme celkem daleko , okusíme trávník v Nezamyslicích . Výkop v sobotu 20.5 od 17 hod a zápas se termínově shoduje s Benfikou , pro kterou je životně důležité dovézt nějaký bod z Plánice .

14.5 Janovice B : Železná Ruda     0:3  (0:2)

 Vedoucí celek soutěže přivítala naše rezerva v nedělní podvečer. Naše hráče čekal nelehký úkol, pokusit se uhrát nějaký bod, který by byl velice cenný v boji o záchranu. Od úvodních minut se hrál na třetí třídu velice pěkný zápas. V první vážnější šanci se objevil David Jůzek po centru Radka Mandáka. Kvalitní brankář hostů si s hlavičkou poradil. Ve 27.minutě se poprvé měnilo skóre zápasu. Přetažený roh se hostům podařilo vrátit před bránu a nepokrytý David Holický nezaváhal 0:1. Domácí ještě reklamovali, že míč opustil hrací plochu, ale neuspěli. Ve 30.minutě jsme trestuhodně ztratili míč na polovině hřiště a následoval rychlý výpad do naší rozhozené obrany. Útočící hráč, který by postupoval sám na bránu si míč nezpracoval úplně dobře a ten mu uskočil stranou a zřejmě by i opustil hrací plochu. Do souboje ale vlétl Pavel Kroupar a útočníka trochu zbytečně podkopl. Nemohlo následovat nic jiného než pokutový kop. Míč si postavil Jan Maška a střelou k tyči zvýšil na 0:2. To byla pro domácí po předváděné hře hodně studená sprcha. Ve 38.minutě ještě zazvonila tyč naší branky a to bylo v první půli vše.
 Naše hra byla v první půli minimálně vyrovnaná se soupeřem. Měli jsme i delší dobu v držení míč. Skóre však bylo pro naše barvy nepříznivé. Přesto jsme vstupovali do druhé části hry s odhodláním se o výsledek ještě poprat.
 Úvod druhého dějství obstarala nepříjemná událost. V 53.minutě Jaroslav Duda špatně došlápl při pokusu o odebrání míče soupeři. Ozvalo se nepříjemné prasknutí, po kterém se hráč svíjel v bolestech na trávníku. Zřejmě nevydržely kolenní vazy. Hráč byl perfektně pracující pořadatelskou službou odnesen na nosítkách do kabin a přivolána záchranka. Hráči přejeme co nejrychlejší uzdravení.
 Obraz hry druhého dějství byl podobný tomu prvnímu. Herně jsme se soupeřem drželi krok. Výsledkově nikoliv. V 60. a 70.minutě Pavel Kroupar odčinil své zaváhání při penaltovém zákroku. Nejprve včasným vyběhnutím zachránil po zaváhání Petra Gardoně. Za deset minut nejprve vytěsnil těžkou střelu na břevno a dorážku srazil na tyč. V 72.minutě se mohl prosadit střídající Pepa Kotlan. Gólman byl ale proti. V 85.minutě byl k vidění pěkný fotbalový moment. K zahrání volného přímého kopu z pětadvaceti metrů si míč postavil Pavel Velacký. Na nekompromisní bombu k tyči neměl Pavel nárok 0:3. Pomezní hostů k tomuto poznamenal. Dělovku má, ale takto trefit se mu to povede sotva jednou za rok.
 Bodově jsme vyšli na prázdno. Je to stále stejná písnička. Hrajeme dobře, ale bez koncovky. Na umělecký dojem se ale nehraje. O body se pokusíme v sobotu 20.5. od 17:00 hodin v Plánici. Po 21.kole nám patří 12.místo. O záchranu to bude ještě mela. Mezi 9. a posledním místem je pět kol před koncem rozdíl čtyř bodů!
 
Sestava:Pavel Kroupar - Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek (46.Ladislav Jelínek) – Patrik Šveňha (60.Josef Kotlan), Stanislav Kotlan ©, Jiří Macura, Radek Holý – David Jůzek (83.Juraj Benc), David Míčko (78.Jaroslav Kastner) 

20.5 Nezamyslice – Janovice A  2 : 0 ( 0 : 0 )

Branky:81. Kubovec Josef, 90. Kubovec Josef. Rozhodčí: Šmrha Miroslav, ŽK 1:3, 70 diváků.

Jen z deseti hráči dorazilo naše Áčko do Nezamyslic ( důvody jsou popsané v kometáři u Béčka ) . To jest za tohoto stavu byl určitě favoritem domácí tým , který k záchraně soutěže potřebuje body jako sůl .Vše bude záležet , jak dopadnou vyšší soutěže . Reálně se rýsuje , že mohou jít do III třídy 3 celky z OPM.
Nezamyslice od úvodního hvizdu měly více ze hry , dlouhou dobu však bez gólového vyjádření . Když už se zápas tak nějak blížil do bezbrankového konce a tím pádem k penaltám o druhý bodík , se střelecky “ našel “ domácí Kubovec , který v poslední 10 minutovce zajistil domácím tři body . Celkově to byl takový nemastný , neslaný zápas , který hodně ovlivnil počet hráčů na hostující soupisce .
V následujícím kole doma v sobotu 27.5 přivítáme od 17 hod celek Dešenic . Hosté bojují o holé přežití v soutěži . Nicméně toto by nemělo být pro naše barvy překážkou , aby potvrdily roli favorita a připsaly tři body do tabulky .


20.5 Plánice : Janovice B   2:1  (1:1)

 V sobotním podvečeru zajížděla naše rezerva k důležitému zápasu na hřiště v Plánici. Souběžně hrané utkání prvního týmu v Nezamyslicích se původně nezdálo příliš velkou komplikací. Opak však byl nakonec pravdou. Po dopředu avizovaných omluvenkách Hájka, Macury, Švůgra a Koláře ml. se vše začalo komplikovat v pátek. Nejprve se pro nemoc omluvil Standa Kotlan a o chvíli později rovněž zdravotní důvody vystavily stopku pro Pavla Kroupara. Post gólmana musel obsadit Libor Červenka, který narychlo zrušil svůj plánovaný program. Za to mu patří velké poděkování. Podpásovka přišla v sobotu dopoledne, když se povedlo celkem náhodou zjistit, že Saša Zhvakin odjel na dovolenou a nikomu nic neřekl! Béčku se nakonec podařilo odjet v 11 lidech, když letos poprvé vypomohl Pepa Jansta. Áčko odjelo po odřeknutí účasti Petrem Mikulcem (jeho důvody v tuto chvíli neznáme) pouze v deseti.
 Po úvodním oťukávání kdy byl míč více na kopačkách hostů přišel první úder. Domácí rozehráli v 7. minutě nařízený volný přímý kop přesně na hlavu Vojtěcha Opla a ten se po zaváhání našich obránců nemýlil 1:0. Hosty to příliš nezaskočilo a dalších pětadvacet minut se hrálo za jejich značné převahy. Platila ale stále stejná písnička. Žalostná produktivita v zakončení. Buď se nedařilo trefit mezi tři tyče a když ano, jednalo se o nedůrazné zakončení se kterým neměl výborný domácí brankář příliš starostí. Vyrovnání nakonec přeci jen přišlo. Ve 34.minutě Radek Holý spíše v nouzi vystřelil oblouček na branku a míč zapadl přesně mezi vysunutého brankáře a branku 1:1. Na opačné straně Libor předvedl dva super zákroky. Nejprve vytěsnil střelu mířící pod břevno nad branku. O několik minut později perfektně vyběhl a zmařil sólo domácího útočníka.
 Do kabin se šlo za nerozhodného stavu a to bylo pro hosty po předvedené hře málo. Znovu nám nechyběla převaha, ale vše hatila nepřesná a nedůrazná koncovka.
 Druhá půle již byla herně vyrovnanější. K tomu přispělo i obnovené svalové zranění Pavla Jelínka. Pavel zápas dopajdal v útoku. Na stopéra se zatáhl Radek Holý a střed zálohy vyplnil David Jůzek. Náš tlak do soupeřovy branky tak značně zeslábl. Na obou stranách bylo k vidění několik šancí bez gólového efektu. V závěru zápasu měl ještě zdravotní komplikace Pepa Kotlan. Jednalo se o nakopnutý kotník. Tlak domácích ještě vzrostl a přišla situace z 86.minuty. Petr Gardoň již neměl jinou možnost než v pokutovém území takzvaně zatáhnout za záchrannou brzdu a po faulu na domácího hráče pískl rozhodčí Habada oprávněně penaltu.
Milan Novák se nemýlil a rozhodl o třech bodech pro domácí 2:1.
 Tento moment nám ale zápas neprohrál. Příčina nyla hlavně v neúspěšné pasáži první půle, kdy jsme mohli dát nějaké branky a zápas vyhrát , což víceméně potvrdili po zápase i domácí hráči . Druhým faktem je, že nám chyběl někdo na vystřídání zraněných hráčů. Čtyři kola před koncem soutěže nám patří 13. pozice se ziskem 22 bodů. Je to pouze jeden bod od nesestupové pozice. K záchraně by měly postačit dvě výhry. Velmi nejasně se navíc začíná jevit budoucnost Bezděkova , který nedorazil k důležitému utkání do Žihobců. Pro nás však není jiná možnost , než uhrát body hlavně doma. První ze dvou posledních zápasů na domácím place je v neděli 28.5 od 17,00 hodin . Přivítáme poslední tým tabulky Bolešiny B.

Sestava: Libor Červenka  – Josef Kotlan, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Radek Mandák – David Míčko, Václav Slivoň, Radek Holý, Roland Diviš – Josef Jansta, David Jůzek

27.5 Janovice A – Dešenice 7 : 5 ( 3 : 2 )

Branky:  12. Urban Miroslav, 38. Urban Miroslav, 41. Urban Miroslav (pen.), 47. Jůzek David, 63. Urban Miroslav, 71. Jůzek David, 75. Šlegl Jan - 3. Poupa Michal, 37. Poupa Michal, 61. Poupa Michal, 72. Poupa Michal, 85. Poupa Michal. Rozhodčí: Stach Vladislav, ŽK  2:1, 60 diváků.  

Za letního počasí na velmi dobře připraveném pažitu , který byl ještě pro kvalitnější hru pokropen , jsme přivítali Dešenice . Hosté jsou při současném vývoji situace ve vyšších soutěžích na sestupovém místě a tak nebylo divu , že oproti papírovým předpokladům se snažili získat plný počet bodů .
Po celý zápas mohli diváci vidět oboustraně ofenzivní fotbal , obrany u obou celků  nebyly prioritou . Není tak divu , že po 90 minutách bylo na ukazateli skóre celkem 12 gólů , což ocenili hlavně diváci . Ono se to tak už u nás očekává , protože aktuální skóre 76 : 75 je víceméně záruka , že každé utkání je gólově hodně vydatné . Opět potvrdil svou střeleckou formu Míra , aktuálně nejlepší střelec v OPM. Nicméně na druhé straně mu více než zdatně sekundoval Poupič , autor všech pěti branek Dešenic . Připsali jsme očekávané tři body  , držíme klidný střed tabulky s 35 body . Zbývají tři kola do konce soutěže . Následující víkend  jedeme do Rábí , kde hrajou domácí utkání Budětice . Hrajeme v neděli 4.6  od 16 hod a termín se shoduje s Benfikou .

 

28.5 Janovice B – Bolešiny B 2 : 0 ( 1 : 0 )


Branky: 30. Slivoň Václav (pen.), 72. Šveňha Patrik. Rozhodčí: Habada Vladislav, ŽK 2:2, 50 diváků.

Velmi důležité utkání pro naši Benfiku doprovázelo celkem slušné vedro , na druhou stranu trávník byl v naprosto perfektním stavu a tak jako u Áčka byl čerstvě zavlažen. Při absenci Milana si vzal taktovku do ruky David , který měl k dispozici 12 hráčů . Základní jedenáctku svou kvalitou podpořil Mates . Cíl pro každé domácí utkání je jasný víceméně již od zimní přestávky . Musíme být na našem pažitu 100% úspěšní , abychom mohli reálně pomýšlet na setrvání ve III třídě i pro další sezónu . Náš dnešní soupeř se nachází na úplném chvostu tabulky a pokud by dnes prohrál , byla by jeho situace víceméně už hodně na hraně.
Od úvodních minut byla znát velká snaha , abychom co nejdříve dali branku  . Nicméně s přibývajícím časem se na naše kopačky spíše snášela nervozita , kterou notně podpořily i tři nevyužité šance . Kupodivu i soupeř si vytvořil 2 dobré příležitosti , nicméně ani Bolešiny neoplývají nějakou střeleckou formou . A tak až 30 minuta přinesla první změnu na ukazateli skóre . Radek proniknul do vápna a kontakt hostujícího obránce posoudil HR jako nedovolený . Objektivně musíme přiznat , že penalta byla z kategorie hodně přísných . K balonu se postavil Vašek a potvrdil svou pověst penaltového specialisty 1 : 0 . Do konce poločasu se hra odehrávala převážně ve středu hřiště .
O poločase jsme si řekli , že dnes to bude o bojovnosti a hlavně pevných zadních dvířkách . Plánované střídání Patrika za Máru bylo na 55 minutu .
V začátku druhého poločasu byly o něco fotbalovější naše barvy . Hlavně Mates byl hodně fotbalově cítit a víceméně předložil v krátkém sledu dvě tutovky na nohu Vaška a Davida . Oba však netrefili zařízení . A tak mohlo platit nedáš dostaneš . V 65 min za již překonaným Liborem v poslední možný moment předvedl skvělý obranný zákrok Mandy . Jednalo se o 1 000% tutovku . To , že střídání mělo zásadní vliv na konečný výsledek se potvrdilo v 70 min . To opět nejlepší hráč na naší straně Mates si povodil obránce hostů , následně ze strany dal přesný pas na Patrika před bránu . Patrik celou akci vyšperkoval kličkou obránci a následně i brankáři a zavěsil do prázdné 2 : 0 . Tím spadla tak nějak nervozita o výsledek z našich hráčů a za přispění dobrého výkonu Libora v bráně se dobrala Benfika k veledůležitým třem bodům. Jsme na 12 místě a máme 25 bodů . Stejný počet má i jedenáctý celek tabulky ( Velké Hydčice ) , nicméně při konečném účtování máme lepší bilanci a tím lze říct , že jsme na prvním nesestupovém místě . To vše je počítáno na dnešní situaci s ohledem na vývoj v krajských soutěžích . Tak jako u Áčka schází odehrát v tomto ročníku tři kola . Příští týden jedeme v neděli 4.6 na půdu Svéradic . Hrajeme od 16 hod a velký důraz bude kladen na fakt , aby sestava byla co nejkvalitnější . Byť domácí tým bude určitě chtít vyhrát vzhledem k jejich postupovým ambicím , měli bychom mít za cíl nějaký ten bod dovézt zpět domů . Naši soupeři o sestupové příčky hrají o víkendu následovně : Velké Hydčice jedou do Žel.Rudy ( tady by nemělo být o majiteli tří bodů pochyb ) ; Bezděkov jede do Plánice a pokud se nestane nic zásadního , tak by také domácí tým měl být úspěšný ; zajímavý duel je mezi Žihobcemi a Zavlekovem ( pro nás asi nejlepší remíza v základní hrací době ) a nakonec Bolešiny B přivítají doma Chudenice , které tak jako Svéradice bojují o druhé postupové místo . No , je to hodně zamotané a pohledem na poslední dvě kola nelze říct , kdo má lepší los . K záchraně v soutěži by mělo stačit 30 bodů . Tj. k naprosto povinným třem bodům z domácího utkání proti Hrádku B musíme dodat 2 body z venku . A proč hned nezačít teď ve Svéradicích , byť větší šance je určitě v posledním kole tohoto ročníku .Pojedeme do Velhartic , kterým už nejde takřka o nic .


Sestava : L.Červenka – R.Mandák , P.Gardoň , M.Švugr ( 55 P.Šveňha ) , J.Kotlan – R.Diviš , R.Holý , V.Slivoň , D.Míčko – D.Jůzek ( K ) , M.Hájek

4.6 Budětice – Janovice A 4 : 4 ( 3 : 0 ) PK 5 : 3

Branka: 27. Melka Roman, 31. Sekyra Jan, 42. Novotný Martin, 90. Melka Roman - 72. Hájek Matěj, 78. Urban Miroslav, 85. Šlegl Jan, 88. Hájek Matěj. Rozhodčí: Dušek Václav, ŽK 3:3.

Souboj o klidný střed tabulky byl k vidění v Rábí . Terén je zde spíše průměrný a tak pozitivní především bylo , že v neděli trochu sprchlo a nebyl až takový pařák .
První poločas byl v režii domácích , což bylo po 45 minutách vidět i na výsledku . Do druhého poločasu počítala početná domácí divácká kulisa , že jejich barvy si výsledek v klidu pohlídají . Nicméně druhý poločas byl doslova uragán v podání Dukly . Bylo nás plné hřiště a domácí jen koukali , jak postupně přicházejí o pohodlný náskok . Když Mates dokonale otočil výsledek v 88 min , bylo na domácí lavičce doslova hrobové ticho . Bohužel pro nás se domácí ještě v poslední minutě nadechli k náporu a srovnali stav s konečným hvizdem HR . V PK o druhý bod měli více štěstí Budětice a tak nakonec připsali do tabulky více bodů než my . Nicméně musíme říct , že naši hráči hlavně za druhý poločas zaslouží velkou pochvalu .
V posledním domácím zápase tohoto ročníku přivítáme již jistého vítěze a postupujícího do 1 B třídy a tím je celek Vrhavče . Ani jednomu týmu už o nic nejde a tak by mohl být k vidění pěkný ofenzivní fotbal . Výkop v sobotu 10.6 v 17 hod .

4.6 Svéradice B : Janovice B     6:3  (2:0)

 Na horkou půdu do Svéradic nás los soutěže poslal ve 24.kole. Místní rezerva se přetahuje s Chudenicemi o druhé postupové místo a tak bylo jasné, že nás čeká velice silný soupeř. Souběžně hrané utkání našeho prvního týmu tentokrát nebylo tak velkým problémem a trenér měl k utkání na soupisce 13 hráčů. Pavel Jelínek nakonec do zápasu nenastoupil. Při rozcvičování se mu znovu ozval poraněný stehenní sval a tak raději neriskoval vážnější zranění.
 Úvod zápasu nám hrubě nevyšel. Hned v 1.minutě Libor špatně odkopl míč od branky po malé domů a vzápětí přišel trest z kopačky Michala Jiřince 1:0. Naštěstí to našimi hráči příliš neotřáslo a odpovědí byl pěkně zahraný volný přímý kop Davidem Jůzkem. Brankář vytěsnil střelu mířící pod břevno na roh. Roh rozehrál David Jůzek na Davida Kvapila. Jeho pohotová střela asi o metr minula domácí branku. O chvíli později hledal David Jůzek před soupeřovo brankou Davida Míčka. K zakončení chyběly jen centimetry. Bohužel znovu platilo nedáš dostaneš. V 9.minutě domácí zahráli roh a Michal Jiřinec zvýšil na 2:0. Další zářez do naší branky nepřipustil Pepa Kotlan, který perfektním obranným zákrokem odzbrojil o hlavu většího domácího útočníka. Na opačné straně se do velké příležitosti dostal David Kvapil. Jeho dělovka mířila do míst, kde stál domácí brankář a pumelici vyrazil. O chvíli později pálil David Jůzek nad a neujala se ani střela Rolanda po přiklepnutí s chutí hrajícího Davida Jůzka. Až ve 40.minutě o sobě dali znovu vědět domácí.  První střelu výborným zákrokem vyrazil Libor a dorážce zabránil v cestě do sítě Radek Holý. Obrovskou šanci ke snížení měl těsně před poločasem Pepa Kotlan. Míč putoval po ose Roland – David Kvapil – Pepa Kotlan. Před Pepou zívala prázdná brána. Míč mu ale letěl nešikovně mezi nohy a kolenem jej nasměroval nad bránu.
 V průběhu první půle jsme nebyli vůbec horším mužstvem. Domácí tým měl hodně nebezpečné útočníky, ale v obraně měl až nečekaně problémy. Škoda že se znovu projevila naše slabina a to neproměňování šancí. I za nepříznivého stavu bylo z našeho týmu cítit odhodlání se o výsledek ještě poprat.
 Úvod druhé půle přinesl po jedné šanci na každé straně. Nejprve David Kvapil hezky vysunul Davida Jůzka. Toho ale zastavil v hraniční situaci praporek asistenta. Na opačné straně ve velké příležitosti domácí hráč netrefil branku. Hodně přísnou penaltu pískl rozhodčí Hájek v 53.minutě. Míč si postavil Michal Jiřinec a zvýšil na 3:0 . Tento hráč tak dokázal , že ne nadarmo je kapitánem prvního týmu , který bohužel sestupuje do 1 .A třídy . V 58.minutě se nám hrubě nepovedla rozehrávka mezi obránci a Michal Jiřinec znovu trestal 4:0. V 60.minutě si Roland vzpomněl na svou loňskou formu a rychlým brejkem prošel až do vápna, kde byl podražen. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil David Jůzek 4:1. Domácím ale vzápětí vyšel další rohový kop a nepokrytý Aleš Vachuška upravil na 5:1. Běžela 70.minuta když David Jůzek pěkně sklepl na rozběhnutého Davida Kvapila, který vyhrál sprintérský souboj s domácím obráncem a pěkně zavěsil 5:2. V 78. minutě se David Jůzek zjevil sám před domácím gólmanem a střelou mezi nohy upravil na 5:3. (Tuto branku rozhodčí Hájek vůbec nenapsal do zápisu a při potvrzování jsem si toho nevšiml). Tato branka domácí hráče i diváky docela znervózněla a při dalších našich šancích se pomalu začali obávat o výsledek. Poslední tečku ale udělal v 86.minutě domácí Kamil Suchan, který využil zaváhání naší obrany a upravil na konečných 6:3.
 Do konce soutěže zbývají dvě kola a situace v tabulce se příliš nezměnila. Jsme na 11.příčce s 25 body. Stále platí, že k záchraně vedou výhry nad rezervou Hrádku a ve Velharticích. Hrádek B přivítáme v neděli  11.6 od 17:00 hodin na našem hřišti.

Sestava:Libor Červenka  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Radek Holý – Josef Kotlan, David Kvapil, Patrik Šveňha, Roland Diviš – David Míčko, David Jůzek © (82.Milan Kolář ml.)

10.6 Janovice A – Vrhaveč A   4 : 2 ( 1 : 2 )

Branky: 41. Reitmajer Petr (vl.), 77. Urban Miroslav, 81. Vild Zdeněk, 86. Urban Miroslav - 14. Skřivánek Jan, 31. Kaňák Jan. Rozhodčí: Habada Vladislav, ŽK 2:3, 80 diváků.

Poslední domácí zápas tohoto ročníku se vyvedl se vším všudy – parádní počasí , plné tribuny a nakonec výhra našich barev . Na úvod naši trenéři měli trochu starosti se sestavou , nicméně nakonec poskládali 11 hráčů . Hostující tým již přijel uvolněn , protože jejich cíl ( postup do 1 B třídy ) byl již splněn v minulém kole .
První poločas Vrhaveč ukazovala , že ne nadarmo okupuje první příčku . Byla o něco fotbalovější a hlavně efektivní v zakončení . Nakonec i my jsme se dočkali v prvním poločase a to zásluhou pěkného vlastence .
O poločase se patrně dostalo našim hráčům nějakého povzbuzení , protože do druhé půle nastoupili s velkou energií .
Druhý poločas hostující tým tak nějak začal postupně odcházet herně ze hřiště a hlavně díky naší dlouhodobě nejlepší dvojici ( Míra a Mates ) se začala otáčet karta v náš prospěch . Poslední patnáctiminutovka byla naprosto v naší režii . Míra dvěma zásahy si na 100% zajistil korunu nejlepšího střelce soutěže . Nyní má 29 přesných zásahů a na druhého má náskok 7 branek . Střelecky se prosadila i jarní posila Zdenda Vild . Pro hosty to byla první jarní prohra .

Po závěrečném hvizdu  fans odměnili potleskem naše hráče nejen za dnešní výkon ale i za celou sezonu .
Pohledem na tabulku se nic zásadního nemění , jsme na 7 místě a na 99% to bude asi i konečná příčka . Bojujeme pouze s celkem Luby B , které mají o 2 body více .
V posledním kole zajíždíme pěkně daleko . Jedeme k poslednímu celku tabulky a tím pádem i sestupujícímu z OP . Ve Velkém Boru je naplánovaný výkop v sobotu 17.6 od 17 hod .

11.6 Janovice B : Hrádek B     2:2  (1:1)  PK 4:3

 Boj naší rezervy o udržení v soutěži pokračoval posledním domácím zápasem v neděli odpoledne. Čekal nás silný soupeř Hrádek B. Cíl nemohl být jiný než vyhrát a připsat si do tabulky tři body. Tým posílili Jirka Macura a Matěj Hájek. V zadních řadách chyběli Marek Švůgr a zraněný Pavel Jelínek. Nemocného Pavla Kroupara zastoupil v bráně Láďa Jelínek.
 Úvod zápasu se nám vydařil. V 6.minutě se rozvlnila síť za brankářem hostů. Radost domácích hráčů i fanoušků ale překazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Tlak domácích pokračoval a po nevyužitých příležitostech Radka Mandáka, Radka Holého a Rolanda se přeci jen skóre měnilo. Ve 29.minutě Roland zatáhl po pravé straně a předložil do vápna na Matese. Mates položil svou střelu po zemi k levé tyči 1:0. Několik dalších šancí domácích zůstalo bez využití a tak přišel trest. Ve 42.minutě zůstal na hranici velkého vápna nepokrytý Radek Holeček a střelou k tyči srovnal 1:1.
 O přestávce panovala v domácí kabině velice bojovná nálada a chuť se o výsledek ještě poprat. Velká škoda několika neproměněných příležitostí. Vše vystihly slova hlavního rozhodčího Blahety. Měli jste je dorazit jedním, dvěma góly a bylo hotovo.
 Úvod druhé půle přinesl pro domácí velice nepříjemný úder. Hosté provedli v 50.minutě rychlý kontr do naší rozhozené obrany a výsledkem přečíslení byla branka Martina Adamce 1:2. Domácím chvíli trvalo, než se trochu oklepali. V 65.minutě Jirka Macura pěkně vysunul Davida Kvapila a David pálil ostrými. Tvrdou ranou po zemi podstřelil vybíhajícího gólmana 2:2. Další minuty již změnu skóre nepřinesly a tak se šlo na penalty. Hned první pokus Láďa chytil. Za nás postupně proměnili David Jůzek, Roland, David Kvapil a Radek Mandák. V páté sérii hostující hráč přestřelil branku a bylo rozhodnuto 4:3 pro domácí. 
 Dva body sice nejsou tři, ale stále je o co hrát. Situace ohledně sestupu a udržení je hodně zamotaná. Výhra v závěrečném kole na půdě Velhartic nás zachrání v soutěži bez ohledu na další zápasy či počty sestupujících z vyšších soutěží. Při určité souhře výsledků se můžeme zachránit i po případné porážce. Termín zápasu bude zřejmě upraven po úterním rozhodnutí STK. 
 
Sestava:Ladislav Jelínek - Josef Kotlan, Petr Gardoň, Radek Holý, Radek Mandák,– Roland Diviš, David Kvapil, Jiří Macura, David Míčko (75.Jaroslav Kastner) – David Jůzek ©, Matěj Hájek

17.6 Velký Bor – Janovice A 2:3 ( 1:3 )
Branky: 36. Bláha Vladislav, 86. Bláha Vladislav - 3. Hájek Matěj, 16. Müller Jan, 43. Hájek Matěj. Rozhodčí: Abraham Josef, 40 diváků, ŽK 0:1.

V posledním kole před naplánovanou dokopnou zajížděla naše vlajková loď do Velkého Boru. Domácí tým , který pro příští ročník okusí soutěž o stupeň nižší , se chtěl s nepovedenou sezonou rozloučit výhrou . Nicméně naši hráči hlavně díky velmi dobrému prvnímu poločasu potvrdili roli favorita a zaslouženě jsme připsali tři bodíky do tabulky . Svou jarní střeleckou formu potvrdil hrající trenér a kapitán týmu Mates .
Konečná šestá příčka s 42 body a celkovým skórem 87 : 83 je velmi dobrým výsledkem celého týmu. Určitě za vyzdvihnutí a velkou pochvalu zaslouží naše velmi ofenzivní pojetí hry a tím pádem i počet vstřelených branek , kterému dokázala konkurovat pouze Vrhaveč ( 87 branek ) a Sušice B ( 86 branek ) . Míra se stal jasným lídrem v tabulce střelců ( 31 branek ) a Mates se umístil těsně pod stupni na čtvrtém místě s 18 zásahy do černého . Jaro bylo o něco povedenější pohledem na dosažené body  ( 23 bodů ) . Po polovině soutěže jsme měli 19 bodů a přezimovali na 8 místě . Na jaře jsme nasázeli soupeřům plných 51 branek , což bylo o parník nejvíce v celém OP .
Následující víkend , jako obvykle, bude patřit memoriálu Petra Mašáta v rámci místní poutě .Pak bude následovat velmi krátká letní přestávka . O druhém srpnovém víkendu ( 12.8 ) je naplánován start nového ročníku, který po dlouhé době bude zajímavý hlavně s ohledem na počet sestupujících z 1B třídy ( Dlouhá Ves , Měčín a nově v derby přivítáme Strážov ) . Z opačné strany ze III třídy porovnáme síly s Železnou Rudou ,Sveradicemi a po všech odehraných barážích se usmálo štěstí i na Chudenice a tím pádem naše Benfika jde do pralesa .

18.6 Velhartice : Janovice B     1:2  (1:2)

 V posledním 26.kole nás čekal těžký úkol zvítězit na hřišti ve Velharticích. Zápas byl z rozhodnutí STK přeložen na neděli, což bylo vzhledem k sobotnímu utkání áčka ve Velkém Boru pro nás pozitivní. Se sestavou byl ale přeci jen problém. Zranění ať už vážnější či drobnější vyřadilo Davida Kvapila a Jirku Macuru. V sobotu večer se ještě omluvil Marek Švůgr (práce) a Jarda Kastner. V sobotu dopoledne se omluvil i Patrik Šveňha (práce) a Petr Gardoň (nestihl se vrátit z dovolené) a trenér měl rázem spoustu starostí. Uvedené díry v sestavě se podařilo zaplnit Zdeňkem Vildem, Vaškem Keřlíkem a hodně důležitá byla pomoc Tomáše Suka. Při neúčasti obou stopérů tak hrála naprosto nová dvojice Suk-Holý.
 Od úvodních minut bylo jasné, že domácí tlačeni slušnou diváckou kulisou nám nedají nic zadarmo.  V 19.minutě Pavel Jelínek těsně před pokutovým územím zezadu přišlápl unikajícího domácího hráče a rozhodčí ukázal k velkému překvapení hostů na značku pokutového kopu. Pavel k tomu vyfasoval žlutou kartu a za protesty se žlutil i Zdeněk Vild. Stanislav Vaněk poslal střelou k tyči domácí trochu nezaslouženě do vedení 1:0. Důležitý moment přišel ve 26.minutě. Dobře chytajícího domácího gólmana zaskočilo sluníčko při míči padajícím z výšky před branku. Míč neudržel v rukavicích a po skrumáži v malém vápně David Jůzek míč doslova dotlačil za čáru 1:1. V dalších minutách domácí hráči několikrát zahrozili při rychlých výpadech do naší obrany. Rozhodčí v těchto minutách domácím ještě trochu přepískával a při některých situacích před naší brankou jsme měli i trochu potřebného štěstí. Ve 42.minutě prošel Roland po levé straně od půlky až na bok velkého vápna (cestou  k brance se ho dva domácí hráči pokoušeli poslat k zemi ale Roland tyto ataky ustál) odkud poslal přízemní střílený centr před branku. Jeden z dobíhajících obránců míč srazil do sítě1:2.  O poločase viselo ve vzduchu střídání již hodně okopaného Rolanda. Roland se ale takříkajíc kousl a vydržel ještě odmakat 20 minut druhé půle. Pokud se domácí diváci těšili do druhého poločasu na tlak domácích a zvrat v utkání, byli zklamáni. Kluci odehráli druhý poločas ve velice vysokém nasazení na hranici svých sil a možností a domácí téměř nepustili před naší branku. Pouze jedna situace po rohovém kopu trochu zaváněla průšvihem, ale to bylo od domácích vše. Rozhodčí zřejmě pochopil, že připískávat v tuto chvíli domácím by nebylo úplně vhodné a druhý poločas již pískal vcelku spravedlivě.
 Za předvedený výkon patří všem hráčům velké poděkování (pro trenéra to byl nejlepší dárek k svátku). Po odehrání všech zápasů nám patří v tabulce 11.místo. Přímo sestupují Zavlekov, Bolešiny B a Bezděkov. Naše rezerva bude muset počkat na výsledek barážového utkání Sokola Měčín. Doufejme, že naplníme náš cíl udržet se ve III třídě . Naše postavení v tabulce mohlo být úplně jiné, nebýt velice špatného podzimu a připsaných jen 9 bodů. V jarní části vybojovaných 21 bodů by nás řadilo do první poloviny tabulky. Jarní sezónu zakončíme v sobotu při tradičním pouťovém turnaji.

Sestava:Ladislav Jelínek  – Radek Mandák, Tomáš Suk, Radek Holý, Pavel Jelínek  – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Zdeněk Vild, Roland Diviš (68.Václav Keřlík) – David Jůzek, David Míčko (73.Milan Kolář ml.)

Tak bohužel baráže vše dokonale zamotaly a nakonec sestupujeme do pralesa a ze 3 třídy postupuje do OP i třetí celek . No nevíme , jestli toto je ta vyšší atraktivita soutěží . Ale nic , zabojujeme a příští rok se vrátíme zpět . Tím pádem má Benfika prodlouženou letní přestávku o 14 dnů , protože ve IV třídě je pouze 12 celků , to jest začátek 26.8.

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36650
Dnes: 5
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz