Úvod » Utkání , aktuální informace

Podzim 2017

publikováno 08.08.2017 (aktualizováno 06.11.2017)

komentáře k utkáním mužů

13.8 Sušice B - Janovice A 1 : 5 ( 1 : 3 )

  36. Kratejl Petr  -  10. Kvapil David, 18. Zhvakin Aleksandr, 39. Keřlík Václav, 63. Hájek Matěj, 87. Urban Miroslav

Vstup do nové sezony se nám vydařil na výbornou . Už v prvním poločase jsme si vypracovali pohodlný náskok , který pramenil z velmi dobré kombinační hry . Ve druhé půli jsme přidali další dva zářezy a byl tak na světě výsledek , který fotbalová veřejnost nečekala . Nicméně domácí tým nebude patrně v letošním ročníku obávaným týmem , tak jako v posledním letech , protože po sestupu A týmu z divize se kvalita týmu posunula níže i v B týmu . Příští kolo přivítáme doma Bolešiny a hraje se díky turnaji v Bezděkově neobvykle až v neděli od 17 hod .

20.8 Janovice A - Bolešiny A 5 : 1 ( 3 : 0 )

 2. Urban Miroslav (pen.), 36. Hájek Matěj, 41. Šveňha Patrik, 73. Hájek Matěj, 80. Hájek Matěj  -  49. Farný Radek

První domácí utkání na parádním place s velmi slušnou diváckou kulisou jsme odehráli proti Bolešinám . Soupeř v prvním utkání sezony uhrál doma cenou remízu se Strážovem . Mates měl k dispozici to nejlepší . Chyběl pouze Patrik Petruška , který byl na dovolené .

Od úvodních minut byl k vidění pohledný fotbal , který se musel líbit . Hned ve druhé minutě HR odpískal PK za jasné podražení Matese . Míra potvrdil své střelecké kvality 1 : 0 . Následně 2 x Míra vyšel střelecky naprázdno .Ve 36 min se nám převahu ve hře podařilo konečně vyjádřit i brankově . Pěknou uličkou vybídnul Hagi Matese a ten se nemýlil 2 : 0 . Velmi povedenou první půli zakončil úspěšným zásahem Patrik , který na 3 x překonal hostujícího brankáře 3 : 0 . Hostující celek povětšinou zkoušel v prvním poločase dosáhnout branky ze střední vzdálenosti , Láďa v brance byl vždy na správném místě . První poločas tak měl jedinou kaňku na naší hře a to zranění Jirky , který si vykloubil loket a bude tak nějaký čas mimo hru .

Do druhé půle nastoupil náš tým ve stejném duchu jako v první půli . Kombinačně jsme převyšovali soupeře . Nicméně hned ve 49 min využily Bolešiny naší chyby v rozehrávce a z brejkové situace se přesně k tyči trefil Farný 3 : 1 . Šlo však o ojedinělou akci hostujícího týmu . V 73 min po nádherné kombinaci na čtyři doteky zakončil celou akci Mates 4 : 1 . Konečný účet zápasu a dovršení hatricku velmi spokojení domácí diváci viděli v 80 min . Opět po pěkné uličce od Míry správně seřídil mířidla Mates 5 : 1 .

Vysoké vítězství , tak jako v Sušici , bylo naprosto zasloužené . Nutno podotknout , že hlavně naše útočné akce jsou hodně pohledné . Dál držíme první příčku v OP. V příštím kole jedeme k derby do Strážova . Hrajeme v neděli od 16 hod a bude to souboj o čelo tabulky .

26.9 Vrhaveč B : Janovice B  0:9  (0:7)
Branky  3., 46. a 75. Jůzek, 13., 16. a 18. Holý, 9. Kvapil, 33. S.Kotlan, 35. Míčko

Kluci vlétli do sezóny fantasticky . Potvrdili jsme více než jasně , že chceme zpět do III třídy , protože Vrhaveč po posílení své zálohy hráči z Týnce určitě má podobné ambice . Za 18 minut jsme dokonale schladili domácí něco s námi uhrát  stavem 0:4. Po celý zápas jsme ve hře dominovali ve všech činostech – práce s balonem , rychlost , přihrávky a zakončení akcí . Výsledek 0:9 je ještě k průběhu hry k domácím celkem milostivý , protože hlavně ve druhém poločase nám sem tam selhala přesná muška . Pouze  mrzí vyloučení Gardyho po druhé žluté v 54.minutě.  V náledujícím kole přivítáme v neděli v derby Spůli . Výkop v 17 hod a určitě fanoušci budou očekávat velmi podobný průběh jako ve Vrhavči .
Sestava:  L.Jelínek - J.Kotlan, Gardoň, P.Jelínek, Mikulec - Holý, S.Kotlan(c), Vild, Diviš - Kvapil, Jůzek - střídali Kolář, Míčko, Jansta, Petr Šveňha, Patrik Šveňha  

27.9 Strážov – Janovice A 2 : 1 ( 1 : 1 )
Branky :  29. Kološ David, 78. Chaluš Michal - 13. Urban Miroslav

Prestižní derby s nádechem souboje o první příčku , tak to bylo nedělní menu na velmi dobře připraveném trávníku s velmi početnou diváckou kulisou.
Mates měl k dispozici 16 hráčů . Pro zranění nebyl k dispozici Macek , dlouhodobě na marodce je Viktor a Luboš byl na Bohemce ve Zlíně .
Od úvodních minut byl k vidění na OP nadprůměrný fotbal , kterému stejným dílem přispívala obě mužstva . Naše ambice potvrdit postavení vedoucího týmu OP dostalo reálné obrysy v 13 min , po centru ze strany se trefil na zadní tyči Míra 0 : 1 . Vzhledem k předváděné hře spravědlivě srovnali stav domácí v 29 min – opět centr ze strany , který propadnul na zadní tyč . Úspěšným střelcem byl náš odchovanec David  1 : 1 . Dál byl k vidění pohledný fotbal , oba týmy byly blízko k vedení , když na obou stranách zvonila branková konstrukce. Do šaten se tak šlo za remízového stavu .
Druhý poločas nezůstal co do kvality hry nic dlužen prvnímu dějství . S přibývajícím časem bylo jasné , že dnes bude rozhodovat rozdílový gól . Ten přišel v 78 min , kdy se trefil po rohovém kopu hlavičkou domácí Chaluš 2 : 1  . Do konce zápasu sílil náš tlak na srovnání stavu a tím pádem bychom poslali zápas do penalt o druhý bod . Naše úsilí nakonec bylo naplněno , když v 89 min se podruhé v zápase trefil Míra . Po uznání branky však HR vzal své rozhodnutí zpět a písknul signalizovaný ofsajd . Pomezní po diskuzi s Mírou potvrdil , že se umávnul, protože v ofsajdu stál jiný janovický hráč. Nicméně pomezní to už HR nepotvrdil , ten už verdikt nezměnil a branku neuznal . Celé toto více než tříminutové dohadování odnesl Mates s Mírou ŽK a Mejla ČK . Po vychladnutí hlav HR zápas ukončil a tím i z našeho hlediska zbytečně znehodnotil tento moment celé derby , které mělo fotbalově velmi dobrou úroveň .
V následujícím kole jedeme opět ven . Hrajeme v sobotu od 16 hod na velmi neoblíbeném hřišti v Rábí , kde hraje domácí utkání celek Budětic . Přesto jdeme do utkání v roli mírného favorita .

2.9 Budětice – Janovice A 1 : 3 ( 1 : 0 )
Branky 37. Hlavin David - 59. Urban Miroslav, 62. Kotlan Josef, 75. Zhvakin Aleksandr

Velmi důležitý zápas pro naše Áčko byl v sobotu v Rábí . Velmi pomohlo děštivé počasí a tak plac nebyl tak tvrdý jako obvykle . Důležitost byla v tom , že po smolně prohraném zápase ve Strážově bylo třeba se vrátit na vítěznou vlnu . Sestava doznala jednu výraznou změnu . Nemohl dnes být Mates jako trenér a kapitán a tak pásku převzal Míra a taktovku Venca .
Celou první půli jsme se tak říkajíc fotbalově hledali . Domácí byli lepší jak na balonu tak i v důrazu v osobních soubojích . Z jejich herní převahy se zrodila úspěšná golová šance , kterou v 37 min proměnil domácí Hlavin 1 : 0.
O poločase se v naší šatně našel zdravý bojovný duch a do druhého poločasu už vyšla ta známá Dukla . Postupně jsme si vytvořili tlak a domácí tak tak hájili hubené vítězství . Nicméně naší hře nedokázali dlouho vzdorovat a během 16 minut v prostřední části druhé půle jsme dokonale otočili výsledek po trefách Míry ,Pepána a Saši 1 : 3 . Po této gólové smršti jsme si už zkušeně pohlídali další tři bodíky do tabulky . Po 4 kolech jsme na 4 místě s 9 body . Příští víkend ( opět s ohledem na Béčko hrajeme netradičně v neděli od 17 hod  ) přivítáme doma v roli favorita Měcholupy A.

3.9 Janovice B : Spůle 4:0  (1:0)

Sestava:Ladislav Jelínek  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Petr Mikulec – Radek Holý, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Petr Šveňha – David Jůzek, Davič Míčko
Střídali: Milan Kolář, Roland Diviš, Patrik Šveňha, Josef Kotlan

Branky: 41. a 90. Roland Diviš, 51. Josef Kotlan, 61. Radek Holý

 V úvodním domácím utkání nové sezóny jsme přivítali v derby celek Spůle. Trenér měl tentokrát spíše příjemné starosti s přetlakem hráčů na soupisce, na kterou se již nevešel Luboš Drmola. Touto cestou mu děkuji, že se chopil praporku asistenta rozhodčího.
 Kdo očekával rychle narůstající skóre podobně jako před týdnem ve Vrhavči, musel být trochu zklamaný. Spůle vystavěla poměrně neprodyšný obranný val, který se domácím nedařilo dlouho prorazit. Prakticky celý zápas se odehrával na polovině hostů. Šance Petra Šveňhy, Davida Jůzka, Standy Kotlana a Patrika Šveňhy zůstaly nevyužité. Branku hostů odčaroval gólem do šatny ve 44.minutě Roland 1:0. V posledních vteřinách první půle se před brankáře hostů objevil Radek Holý, ale v zakončení se neprosadil.
 Do druhé půle jsme vstoupili s odhodláním skóre přeci jen o něco navýšit. V 51.minutě se dorážkou prosadil střelec tohoto Víkendu Pepa Kotlan 2:0. V 61.minutě vyslal Petr Mikulec parádní uličkou Radka Holého a střela pod břevno znamenala navýšení na 3:0. Po střelách mimo Petra Gardoně a Vaška Slivoně udělal v 90.minutě tečku svým druhým gólem Roland 4:0.
 Po dvou odehraných kolech jsme v čele tabulky s plným bodovým ziskem a lichotivým skóre 13:0. V sobotu 9.9.2017 hrajeme od 17:00 hodin v Ježovech, kde povinnost velí uhrát další plný bodový zisk.

9.9 Ježovy : Janovice B     1:4  (0:2)

Branky: 85. Kulhánek Lukáš – 17. a 50. Jůzek David, 41. Holý Radek, 90. Kotlan Stanislav

Sestava:Ladislav Jelínek  – Josef Kotlan, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Radek Mandák – Radek Holý, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, Petr Šveňha – David Míčko, David Jůzek
Střídali: Roland Diviš, Tomáš Suk

 Na malé ale dobře připravené hřiště do Ježov jsme tentokrát přijeli v roli jasného favorita. Již od úvodních minut jsme domácím balón příliš nepůjčili. Do první šance se dostal po ulici od Davida Míčka David Jůzek. Jeho střela se nevešla mezi tři tyče. O chvíli později se prezentoval pěknou ranou z dvaceti metrů Petr Šveňha. Míč směřoval pod břevno, ale kvalitní domácí brankář jej vyrazil nad branku. V 17.minutě poslal Petr Gardoň pěkný centr na Davida Jůzka. David si míč zpracoval, obešel obránce a nedal brankáři šanci 0:1. V další šanci Patrik Šveňha jen těsně minul. Ve 41.minutě si Radek Holý zpracoval na hranici šestnáctky balón a nechytatelnou ranou pod břevno zvýšil na 0:2.
 Vstup do druhé půle nám vyšel perfektně. V 50.minutě se podruhé v utkání prosadil David Jůzek a upravil na 0:3. V té době byl již na trávníku Roland místo Patrika a od 60.minuty Tomáš Suk místo Josefa Kotlana. V dalších minutách druhé půle zůstalo několik našich šancí nevyužitých. Velkou zásluhu na tom měl výborný domácí gólman. Hosté trošku ukolíbáni výsledkem i hrou vyrobili v 85.minutě hrubku v obraně a nechali Lukáše Kulhánka utéct samotného na Láďu a zaznamenat čestný úspěch 1:3. Závěrečné minuty se ale nesly znovu ve znamení až drtivého tlaku hostů. Dělovkou, kterou brankář vyrazil, se předvedl Tomáš Suk. Faul v pokutovém území na Davida Jůzka domácím odpustil rozhodčí. V závěrečných vteřinách zápasu po brankářem vyražené střele Davida Jůzka dorážel Standa Kotlan a upravil na konečných 1:4.
 Vítězství nás ponechalo v čele tabulky o bod před Bezděkovem. O další bod zpět jsou Neznašovy. Náš příští soupeř Bolešiny B je v tabulce na čtvrtém místě se šesti body za dvě vítězství. Bolešiny ale mají o zápas méně a proto se jedná vlastně o zápas dosud neporažených týmů! Utkání v Bolešinech začíná v neděli 17.9.2017 od 16:30 hodin. Sraz u pošty v 15:30 hodin.

10.9 Janovice A – Měcholupy A 4 : 2 ( 1 : 1 )

branky : 41. Hájek Matěj, 49. Petruška Patrik, 76. Šveňha Patrik, 80. Šveňha Patrik - 31. Bečka Stanislav, 90. Javorský Tomáš

Na perfektně připraveném pažitu za slušné divácké účasti jsme šli za dalšími bodíky do tabulky . Soupeřem nám byly Měcholupy , které byť jsou aktuálně v dolní polovině tabulky dokážou fotbalově pěkně kousat . Mates měl opět k dispozici dostatečný počet hráčů ( 15 ) . Drobnou komplikací byl post brankáře , kdy na poslední chvíli musel do brány tak říkajíc rovnou z letadla Pavel Kroupar .
Od úvodních minut jsme potvrzovali roli favorita utkání . K dobré hře a vypracovaným šancím nám ale chyběla přesná koncovka . Hlavně naši dva nejlepší střelci Mates a Míra nechali „ ostré náboje „ v šatně , protože do 20 minuty spálili čtyři tutovky . A tak trochu překvapivě s ohledem na předváděnou hru se ujali vedení hosté . Brejkovou situaci na poslední chvíli vyřešil skluzem na úrovni vápna Pavel  , nicméně z odraženého balonu se z první pěkně trefil do prázdné Bečka 0 : 1 . Do konce poločasu se aspoň střelecky našel Mates a srovnal do přestávky na 1 : 1 .
O přestávce Mates prostřídal dva hráče a hlavně nasazení Patrika Š. bylo tak říkajíc zlatým rozhodnutím .
Do druhého dějství jsme nastoupili velmi dobře . Ke kvalitní hře se přidala i úspěšná zakončení . Tj. hned v 49 min nás poslal do vedení Páťa P. 2 : 1 . Pojišťovací branka ne a ne přijít , ikdyž opět šance na to byly . Klid na naše kopačky v poslední patnáctiminutovce dal již zmiňovaný Patrik Š. , který dvěma zásahy do černého v rychlém sledu dal razítko na naše vítězství 4 : 1 . V poslední minutě utkání se ještě prosadil hostující Javorský , nicméně to byla už jen kosmetická úprava výsledku 4 : 2 . Po odehraných pěti kolech jsme na třetí pozici s 12 body . Na první místo ztrácíme 2 body . V následujícím kole nás čeká velmi těžký soupeř . Jedeme v sobotu do Dlouhé Vsi , výkop je v 16: 30 . Nicméně pokud chceme i nadále čeřit vody v nejvyšších patrech tabulky , musíme i z tohoto hřiště mít za cíl dovézt nějaký bod ( nejlépe všechny ).

16.9 Dlouhá Ves – Janovice A 4 : 0 ( 1 : 0 )
Branky: 25. Pechek Petr, 79. Švec Pavel, 81. Švec Pavel, 90. Hubený Jan

Zápas v Dlouhé Vsi se nám výsledkově nevyvedl , herně to až tak špatné nebylo . Prakticky až do druhého gólu v naší síti jsme mohli vzhledem k vypracovaným šancím i pomýšlet na nějaký bod . Nicméně poslední desetiminutovka zápasu nám hrubě nevyšla a tak jsme odjížděli s pěknou výslužkou .
Příští víkend hrajeme doma v sobotu od 16:30 s Malým Borem , který tak trochu překvapivě porazil v tomto kole doma Strážov , když otočil výsledek z 0 : 2 na 3 : 2 . Tj. nás nečeká rozhodně zápas na spravení chuti , přesto se očekává naše výhra .

17.9 Bolešiny B : Janovice B     0:1  (0:1)

Branka: 19. David Jůzek

Sestava:Ladislav Jelínek  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Radek Holý – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, Roland Diviš – Petr Šveňha, David Jůzek
Střídal: Milan Kolář ml.

 Ve čtvrtém kole IV.třídy jsme se konečně dočkali konfrontace s celkem pomýšlejícím na přední příčky tabulky. Domácí rezerva Bolešin je týmem mladých hráčů v několika případech teprve dorosteneckého věku, doplněných devětatřicetiletým kapitánem Josefem Jandíkem a mozkem týmu Pavlem Matějkou. Díky hokejovému střídání byl na hřišti v době jeho přítomnosti hodně cítit i nestárnoucí dvaapadesátiletý Jirka Šmolc. Na naší straně se nacházela celkem stálá sestava s jedním střídajícím hráčem. Chyběli nemocní Pavel Kroupar a David Míčko.
 Od úvodních minut se hrál kvalitní vyrovnaný místy trochu tvrdší ale férový fotbal. Kvalitou přispěl i dobře rozhodující sudí Miroslav Šmrha. Hosté měli po celou první půli územní převahu a více míč na kopačkách. Domácí spoléhali na rychlý přechod do útoku okamžitě po získání míče. První tutovkou se prezentovali domácí po dobře rozehraném rohovém kopu. Po hlavičce nekrytého hráče se vyznamenal Láďa, který perfektním pohotových zákrokem jednou rukou vytěsnil míč letící k levé tyči. V 19.minutě uhodilo na opačné straně. David Jůzek znovu prokázal svůj čich na místo a důraz v pokutovém území. Střelou z malého vápna k tyči nedal velice dobře chytajícímu brankáři domácích šanci 0:1. Další příležitosti včetně nadějné střely z dálky Standy Kotlana změnu skóre nepřinesly a tak se šlo do kabin za našeho těsného, ale zaslouženého jednobrankového vedení.
 Druhý poločas začali domácí aktivněji. Obraz hry se zrcadlově otočil. Domácí měli více ze hry, když se obranný val hostů posunul o několik metrů k Láďovo bráně. Hosté hrozili tak jako domácí v první půli rychlými kontry. Obrovskou šanci na zvýšení měl David Jůzek, ale výborný domácí brankář mu překazil radost. Na opačné straně se činil Láďa a tak se na skóre k naší radosti nic nezměnilo. Po závěrečném hvizdu jsme si tak jak to má být v kabině tentokrát pod taktovkou Radka Mandáka (místo nemocného Davida Míčka) užili vítězný pokřik. Za předvedený výkon a hlavně nasazení a bojovnost patří uznání bez vyjímky každému z dvanácti hráčů.
 V neděli 24.9.2017 přivítáme na našem hřišti další celek pomýšlející na nejvyšší příčky. Od 16:30 hodin nás čeká derby a zároveň souboj o první místo s Bezděkovem.

23.9 Janovice A – Malý Bor 2 : 4 ( 0 : 2 )
49. Zhvakin Aleksandr, 72. Urban Miroslav (pen.) - 23. Šipla Miroslav, 28. Jára Karel, 57. Sládek Dominik, 83. Šlegl Jan (vl.)

V roli favorita jsme nastupovali k sobotnímu utkání proti Malému Boru . Soupiska doznala několika změn hlavně s ohledem na plnící se marodku , na kterou usedli Mates a David .
Celý první poločas diváci na našem stadionu nevycházeli z údivu , jak se to naše vlajková loď fotbalově prezentuje . Bylo to ve stylu „ ono se to nějak uhraje“ . Což se pochopitelně nestalo a tak Malý Bor náš velmi slabý výkon v první půli potrestal dvěma přesnými zásahy 0 : 2.
O poločasové přestávce bylo v naší šatně dusno , které aspoň pomohlo k zlepšenému výkonu ve druhé půli . Hned ve 49 min dal kontaktní branku Saša 1 : 2 . Bohužel srovnávací branka po několika šancích nepřišla a tak nás hosté potrestali z brejku 1 : 3 . Opět nám svitla naděje po úspěšném pokusu Míry z PK 2 : 3 . Do konce zápasu jsme šli s cílem srovnat, což bylo i vidět na naší hře .Bohužel naše naděje srazila vlastí branka Šimpiho 2 : 4 a tak k velkému překvapení všech na hřišti si 3 body odvezl Malý Bor .
Jestli prohra v Dlouhé Vsi se dala vzít s ohledem na naši celkem dobrou hru , tak dnešní prohra hodně mrzí a  jde hlavně na vrub hodně bídné hře v prvním poločase . Chce se to oklepat , v příštím kole zabojovat a dovézt něco z Chudenic . Hrajeme ve stejný čas jako Benfika , sobota 30.9 od 16 hod , tj. prvním předpokladem k úspěchu bude poskládat 12-13 hráčů .

24.9 Janovice B : Bezděkov     1:1  (1:1) PK 4:5

Branky: 7. Stanislav Kotlan – 40. Miroslav Břečka

Sestava:Pavel Kroupar  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Radek Holý – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, Roland Diviš – Josef Jansta, Petr Šveňha
Střídali: Milan Kolář, Václav Slivoň 

 Poslední jarní derby naší rezervy s Bezděkovem mělo  pro oba celky nechtěný náboj souboje o udržení ve III.třídě. Nedělní derby se naopak neslo ve znamení souboje o čelo tabulky IV. třídy skupiny A.  Protože oba celky pomýšlí na rychlý návrat do vyšší soutěže o náboj utkání bylo postaráno.
V předešlém derby jsme inkasovali již ve třetí minutě. Tentokrát byl scénář opačný. V 7.minutě poslal Roland uličkou do brejku Standu Kotlana a ten poslal míč nad nohou brankáře Nadymáčka do sítě 1:0. Rychle vstřelená branka domácí hráče nabudila a na branku hostů se valil útok za útokem. Střely Standy a Petra Gardoně ještě příliš nebezpečné nebyly. Ve 28.minutě běžel Pepa Jansta sám na brankáře hostů. Ten jeho střelu vyrazil a dorážka Josefa Kotlana mířila mimo tři tyče. První vážnější šanci hostů vedenou Miroslavem Břečkou Pavel Kroupar super zákrokem zneškodnil. Ve 39.minutě se dostal do vyložené šance Standa. Zvolil střelu po zemi na kterou stačil Nadymáček reagovat tygřím skokem a míč chytil. O minutu později se do další vyložené šance vřítil znovu Miroslav Břečka a tentokrát podél vybíhajícího Pavla poslal míč k tyči a vyrovnal 1:1.
Do kabin odcházeli spokojenější hosté, protože z mála vytěžili nerozhodný výsledek. V domácí kabině panovala optimistická nálada a odhodlání zvrátit vítězství na svou stranu.
Úvodní minuty přinesly znovu tlak domácích. Parádním volejem se prezentoval Pepa Jansta. Radost jemu i spoluhráčům překazil bránící hráč, který střelu srazil na roh. Škoda, brankář by neměl nárok. Postupem času se obraz hry přeci jen vyrovnával a převaha domácích již nepřinášela tolik brankových příležitostí.  Čas doplynul až do 90.minuty a na řadu přišla střelba pokutových kopů o druhý bod. Ve druhé sérii Radek Mandák netrefil mezi tři tyče a protože ostatní hráči nezaváhali, druhý bod putuje do Bezděkova. Za nás v rozstřelu uspěli Standa Kotlan, Vašek Slivoň, Pepa Kotlan a Radek Holý.
Získaný bod nás udržel o skóre před druhým Bezděkovem. V sobotu nás čeká výjezd do Křenic. Z důvodu souběžně hraného zápasu áčka v Chudenicích a četným omluvenkám bude zřejmě problém postavit dvě jedenáctky. Sraz u pošty ve 14:45 hodin.

30.9 Chudenice – Janovice A 6 : 3 ( 2 : 3 )
Branky :27. Soupír Jan, 31. Soupír Jakub, 62. Soupír Jan, 67. Soupír Jan, 77. Baxa Tomáš, 80. Soupír Jan - 19. Hájek Matěj, 21. Hájek Matěj, 41. Zhvakin Aleksandr

S velkými obtížemi se skládala sestava na zápas v Chudenicích . Velkým vítězstvím tak bylo , že v šatně nakonec bylo 11 hráčů . Domácí s nabitou sestavou , menším ( ne příliš rovným  ) hřištěm tak byli i díky naší velmi okleštěné sestavě favoritem utkání .
Nicméně první poločas byl v našich rukách , respektive nohách . Po úvodní zahřívačce se ukazál Mates , oslavil prvorozeného potomka nejprve přesným zásahem v 19 min a návdavkem pak o 2 min později 0 : 2. Domácí tým byl sice zaskočen , ne však na dlouho . Jejich nejlepší hráči ( sourozenci Soupírovi ) také ve velmi rychlém sledu srovnali skore mezi 27 a 31 minutou 2 : 2. velmi výživný první poločas zakončil úspěšným zásahem Saša v 41 min 2 : 3 a tak se šlo do šaten za pro nás příznivého stavu .
O poločase jsme si řekli hrát odpovědně ze zadu a využívat brejkových situací .
Bohužel naše taktita vzala dokonale za své v 49 min , kdy se poroučel do sprch po obdržení ČK Hagi . Od této chvíle si domácí brali více balon na své kopačky a my jsme postupně , obrazně řečeno , odcházeli fotbalově ze hřiště. Chudenice ke své dobré hře přidaly postupně 4 banány do sítě za Pavlem a  tak jsme odcházeli po 90 min do šaten s pěknou nadílkou 6 : 3 . Škoda , i přes hodně prořídlou sestavu jsme dnes měli na to uhrát zajímavý výsledek nebýt vyloučení Hagiho . Začínají se nám tak po osmi odehraných kolech vzdalovat vedoucí příčky a přibližovat týmy ze spodních pater tabulky . Máme 12 bodů a jsme na 7 místě . V následujícím kole musíme bezpodmínečně zvítězit . Hrajeme v sobotu od 16 hod a přivítáme Sveradice B .

30.9 Křenice : Janovice B     3:3  (1:2) PK 5:3

Branky: 10. a 75. Josef Jansta, 40. David Jůzek

Sestava:Václav Keřlík  – Josef Kotlan, Petr Gardoň, Petr Šveňha, Radek Mandák – Milan Kolář, Stanislav Kotlan ©, David Míčko, Luboš Gaborik – Josef Jansta, David Jůzek

 Svůj komentář nemůžu začít jinak, než povzdechem nad situací se skládáním sestavy pro sobotní utkání hrané souběžně se zápasem áčka v Chudenicích. Rozpis zápasů zná každý hráč s dostatečným předstihem. Marně! Zase se opakovala stejná situace jako při podobných zápasech na jaře. Postupně se sešlo 13 omluvenek! A to nepočítám Vojtu Kučeru a Vaška Šperla, kteří již delší dobu nehrají, ale přesto byli kontaktováni. Ani jeden z nich ale nemohl. Nebudu se probírat tím, čí omluva byla oprávněná a kdo si to mohl nějak zařídit. To je svědomí každého hráče. Po usilovné práci jsem za pomoci Vaška Keřlíka dal dohromady skoro zázrakem 11 hráčů pro každý celek. Největší problém byl s brankáři. Zbyl pouze Pavel Kroupar a tak bylo jasné, že béčko odjede bez brankáře. Na tento post se nakonec v Křenicích postavil vyloženě nebrankář (jiná možnost nebyla) Vašek Keřlík. Jak se později ukázalo, byla to rozhodující věc ve vývoji utkání.
 Od úvodních minut se hrálo za převahy hostů. U domácích zlobil pouze nejlepší hráč Jakub Lősch. První změnu skóre mohla přinést Milanovo dalekonosná střela, která orazítkovala břevno. Stejně dopadl se svým pokusem Standa. V 10.minutě se prosadil Pepa Jansta. První jeho střelu brankář vyrazil, dorážka znamenala naše vedení 0:1. Naše radost však dlouho nevydržela. Ve 23.minutě vystřelil spíše nepovedenou střelu Jakub Svoboda. Vašek byl v tu chvíli spíše v postavení stopéra a míč mířící do branky nedoběhl 1:1. Po půlhodině hry Pepa Kotlan v souboji o míč špatně došlápl a obnovil si výron v kotníku. S velkým sebezapřením se po několika minutách vrátil na hřiště a zápas dohrál. Ve 40.minutě se nám podařilo překlopit výsledek na naši stranu. Pepa Jansta prošel po pravé straně až do vápna a od brankové čáry předložil tutovku pro Davida Jůzka 1:2. 
 O přestávce panovala v kabině hostů smíšená nálada. Výsledek byl sice příznivý, ale pohled na zdravotní stav Pepovo kotníku a chodidlo Davida Míčka (v pátek byl na vytažení stehů po šití) nebyl už tak optimistický.
 Druhý poločas pro nás nezačal příliš dobře. V 50.minutě si postavil míč k zahrání přímého kopu obávaný střelec domácích Jakub Lősch. Jeho střela mířila ke vzdálenější tyči. Troufnu si říct, že klasický brankář by si s touto situací poradil. Vašek bohužel nedoběhl 2:2. Domácí ucítili šanci a začali nepříjemně kousat. Odměnou jim byla branka Miroslava Palečka ze 72.minuty 3:2. I zde by zřejmě klasický brankář uspěl. V 75.minutě se svou druhou brankou v utkání prosadil Pepa Jansta a srovnal 3:3. Chvíli po vstřelení branky vlétl Pepa do souboje o míč a poranil si kolenní vazy. Po pár minutách se do zápasu i přes bolest vrátil. Jednalo se již o třetího zdravotně indisponovaného našeho hráče a i to mělo vliv na to, že jsme nedokázali vstřelit ve zbývajících minutách vítěznou branku.
 Při střelách ze značky pokutového kopu byli šťastnější domácí, když střela Standy pouze orazítkovala tyč. Proměnili Radek Mandák, Luboš Gaborik a David Jůzek. Jeden bod ze hřiště v Křenicích je vzhledem k postupovým ambicím málo. Vzhledem k sestavě se ale nedalo počítat s tím, že soupeře snadno přehrajeme. I po celkem lacino inkasovaných brankách se na Vaška Keřlíka nikdo nezlobil. Naopak mu patří dík, že to tak říkajíc vzal na sebe a do branky se postavil.
 Po zaváháni Bezděkova v Bolešinech jsme se udrželi na čele tabulky. V sobotu nás čeká lahůdka v podobě zápasu pod světly v derby s Dlažovem. Výkop v 19:00 hodin.

7.10 Janovice A – Svéradice B 5 : 0 ( 2 : 0 )
Branky : 6. Diviš Roland, 34. Zhvakin Aleksandr, 55. Kvapil David, 58. Urban Miroslav, 76. Urban Miroslav

Velmi důležitý zápas jsme odehráli doma proti záloze Svéradic . Mates nabádal hlavně nepodcenit soupeře , protože hosté do tabulky připisují bodíky hlavně v domácích utkáních díky příznivějšímu losu jejich prvního mužstva . Druhým ne nedůležitým faktem bylo správně naladit naše fanoušky na večerní zápas Benfiky pod světly .
Pochybnosti nad naším výkonem posledních tří kol  rozptýlil hned úvod utkání , kdy se trefil v 6 min Roland 1 : 0 . Po celý první poločas a vlastně celý zápas jsme si vytvořili souvislý tlak , který však naši střelci nedokázali vyjádřit výsledkově . A tak ze stínu marnosti v proměňování šancí vystoupil aspoň v 34 min Saša 2 : 0 . Do přestávky se tak šlo za poklidného dvoubrankového vedení , nicméně pohledem na šance to mělo být o cca 4 - 5 branek větší vedení . Celkově se fotbal musel líbit , protože náš tým předváděl hru , která nás zdobila v úvodních kolech tohoto ročníku .
Druhý poločas , tak jako první , jsme začali ve velkém stylu. Po trefách Davida a Míry bylo do 58 minuty jasno o majiteli tří bodů . Když se v 76 min trefil dnes podruhé Míra , hosté tak říkajíc odešli z placu úplně . Škoda tak jen faktu , že dnes jsme si mohli výrazně vylepšit skóre . Šance na to rozhodně byly , velkým smolařem v proměňování tutovek byl Mates . Ale pokud si nechal něco na příští víkend , vůbec se zlobit nebudeme . Jedeme v neděli do Lub , kde od 15 : 30 porovnáme síly s místní rezervou . Luby B v tomto kole hodně překvapily , protože dovezly plný počet bodů z hřiště 100% Strážova .

 

7.10 Janovice B : Dlažov     9:0  (6:0)

Branky:4. Josef Jansta, 9., 15. David Jůzek, 11. Stanislav Kotlan, 23. (vlastní Barina), 25., 83. Josef Kotlan, 78. Roland Diviš, 81. Milan Kolář
 Sestava: Ladislav Jelínek  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Radek Holý – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, David Míčko – David Jůzek, Josef Jansta
Střídali: Robert Onder, Milan Kolář ml., Roland Diviš, David Kvapil, Patrik Šveňha 

 K sobotnímu derby s Dlažovem hraném pod září reflektorů umělého osvětlení měl trenér v kabině plný možný počet 16 hráčů. Před začátkem utkání trenér představil hráčům novou posilu. Mladičkého teprve sedmnáctiletého Roberta Ondera.
 Před slušnou diváckou kulisou se domácí okamžitě pustili do obléhání soupeřovy branky. Už ve 4.minutě otevřel skóre svým důrazem ve vápně Josef Jansta 1:0. Běžela teprve 9.minuta když Standa našel před brankou volného Davida Jůzka 2:0. O dvě minuty později si oba své pozice vyměnili a Standa zvýšil na 3:0. Za další čtyři minuty David Jůzek vybojoval balon po zaváhání hostujícího obránce a sám zvýšil na 4:0. Pověstného bůra trefil ve 23.minutě vlastním gólem Miroslav Barina 5:0. Snových pětadvacet minut završil Pepa Jansta průnikem za obranu a naservírováním gólové přihrávky pro Pepu Kotlana 6:0. Po této smršti domácí trenér prostřídal 4 hráče a tlak se tím mírně otupil. Dlažov se trochu vzpamatoval a do konce první půle šance domácích hráčů ustál bez další pohromy.
 Po změně stran se Dlažov dostal v 53.minutě ke své největší šanci zápasu. Hostující hráč ale v jasné šanci přestřelil odkrytou domácí branku. V 64.minutě předvedl své kvality nestárnoucí Standa (Čert) Šít. Ve svých 59 letech vytáhl proti střele Davida Jůzka parádní zákrok. V 78.minutě se po přiťuknutí Patrika Šveňhy trefil Roland 7:0. O tři minuty později vlétl do šestnáctky Milan a svým důrazem přešel obránce a tvrdou střelou nedal brankáři šanci 8:0. Účet zápasu uzavřel pěknou střelou z dálky Pepa Kotlan 9:0. Diváky skandovanou desítku překazil v 87.minutě dalším parádním zákrokem hostující brankář.
 Toto pohodové vítězství nás drží stále na prvním místě tabulky. Určitě se dal zápas vyhrát výraznějším výsledkem. Pro udržení kvality utkání bylo ale lepší, že smršť branek z první poloviny první půle se na nějaký čas zastavila. Kvalita obou týmů byla výrazně odlišná, Dlažov měl ve svém kádru tři hráče nad 50 let a další dva nad 45 let. Věkový průměr domácích byl 29 let oproti 38 roků Dlažova. Příští týden má naše rezerva volno. Další zápas nás čeká v neděli 22.10.2017 kdy u nás přivítáme od 15:30 hodin rezervu Měcholup. 

15.10 Luby B - Janovice A 1 : 2 ( 0 : 1 )

Branky : 78. Voráček Přemysl  -  26. Petruška Patrik, 66. Šveňha Patrik

Takřka letní počasí a velmi dobře připravené hřiště nás přivítaly v neděli v Lubech . Domácí tým nastupoval jako lehký favotit utkání , nicméně naše Áčko chtělo pokračovat ve slušné bilanci z venkovních hřišť . Za dosavadní průběh soutěže jsme dovezli 6 bodů , což nebývalo rozhodně zvykem v předešlých ročnících . Od úvodních minut se hrál pohledný fotbal a byla znát touha našich hráčů dovézt nějaký bod domů . Hned ve druhé minutě mohl skorovat David J . Následně měl gól na noze Mates a Míra . Domácí tým v úvodu utkání byl k překvapení všech tím pasivnějším . A tak až 26 min přinesla zcela zaslouženě první brankový zápis na naší straně . Za šestnáckou napřáhnul Patrik P. a vymetl dolní růžek branky za domácím golmanem 0 : 1 . Do konce poločasu jsme dál udávali tempo hry , bohužel naše šance už neměly gólovou koncovku .

O poločase šla pochvala od Matese za hru . Do druhé půle hlavně nějak nepolevit a hrát dál aktivně, protože nejlepší obrana je útok.

Druhý poločas nezůstal co do kvality hry nic dlužen prvnímu dějství . Nicméně tím aktivnějším začal být domácí celek . Vzrůstající tlak jsme otupili pěknou brejkovou akcí v 66 min, kdy David vysunul Patrika ( tentokráte Šveňhu ) a ten se tváří v tvář golmanovi zachoval jako zkušený šutér a zvýšil náš náskok  0 : 2 .V poslední pátnáctiminutovce domácí přidali ještě více na tempu a hra se přesunula víceméně na naší polovinu hřiště . Z jejich tlaku vykřesal naději v 78 min Voráček 1 : 2 , když z přímáku nedal šanci Láďovi jakkoliv zakročit . V 84 min neudržel nervy na uzdě Patrik P a obdržel od HR ČK . Nutno dodat , že  nezaujatý divák musel vidět , jak ve druhé půli domácí tým byl často zvýhodněn verdikty sudího. To asi patrně přelilo pověstný pohár trpělivosti u Patrika , který na druhou stranu ho až tak hluboký nemá v porovnání s jinými našimi hráči . No , vypadá to dle zápisu o utkání tak 4 -5 zápasů STOP , protože Patrikovo slovník by mohl být v TV vysílán až po 22 hodině . V poslední 10 minutovce zápasu byl často v permanenci Láďa v brance , dnes však mimo jedné střely nic za svá záda nepustil a byl asi tím hlavním , kdo se podepsal pod naše tři body . Určitě je ale třeba vyzdvihnout všechny hráče . Dnes se jednalo o hodně bojovný týmový výkon. Tři kola před koncem podzimní části jsme na 5 pozici s 18 body . Následující víkend doma v sobotu přivítáme Železnou Rudu , která v tomto kole utržila v domácím prostředí pěkný debakl od Strážova . Do utkání tak  jdeme v roli favorita . Následně jedeme na velmi neoblíbené hřiště do Hartmanic , byť domácí tým je v sestupových vodách aktuální tabulky . Navíc se tento zápas termínově shoduje se zápasem Benfiky ( ta hraje ve Švihově ). Podzim doma zakončíme proti  jasnému lídrovi tabulky a s největší pravděpodobností to je i hlavní adept na postupovou příčku do B třídy - to jest přivítáme v prvním listopadovém víkendu Měčín .

21.10 Janovice A – Železná Ruda 1 : 2 ( 1 : 0 )
Branky : 25. Hájek Matěj - 60. Greiner David, 89. Gajdušek Marek

Za slušné divácké účasti, příjemného počasí , jsme doma tři kola před koncem podzimní části soutěže přivítali Železnou Rudu . Mates postrádal v sestavě Macka ( dovolená ) , Patrika ( 6 zápasů STOP za ČK v Lubech) a hlavně nebyl Míra ( rallye San Marino ) . Přesto jsme šli do utkání v roli favorita . Nutno ještě zmínit jednoho hráče , po 7 měsících na marodce s ramenem se na posledních 20 minut dostal do hry Viktor . Tak si přejme , aby se dostal zpět do formy jakou měl před zraněním.

Od prvních minut jsme i očekávání plnili , protože jsme měli mírnou optickou převahu . Nicméně nás poslední kola dost trápí koncovka , protože i v dobrých střeleckých příležitostech hledáme lépe postavené spoluhráče , následně pak spousta akcí jde do ztracena . Přesto v 25 min jsme šli do vedení . Pěknou uličkou našel Mejla Matese a ten tváří v tvář nedal brankářovi hostů šanci 1 : 0 . Do poločasu se na hře nic nezměnilo , dál jsme měli mírnou převahu a dál jsme se trápili v koncovce .
Do druhého poločasu jsme šli s chutí přidat další branky . Do 55 min měl možnost hned dvakrát skórovat David . Bohužel dnes měl vysloveně smolný den a vždy ztroskotal na gólmanovi Železné Rudy . A tak platilo nedáš dostaneš v 60 min . Hostující útočník lehce přihrál faul v našem vápně , HR Hájek vůbec neváhal a ukázal na penaltu . Tu s přehledem proměnil jiný David , tentokrát Greiner , a bylo srovnáno 1 : 1 . Obdržená branka nás nijak nedostala z tempa , byť pentle byla z kategorie hodně přísných . S lehkou převahou ve hře jsme chtěli vrátit vedení na naši stranu . Byla to ale stále stejná písnička , před brankou hostů jsme  nedokázali najít patřičný klid  a zakončit za záda pozorného brankáře . A tak když se diváci chystali na penalty o druhý bodík do tabulky , uhodila Železná Ruda podruhé . Střelu z poza vápna Zdeněk dobře zneškodnil , nicméně z dorážky jsme nechali trestuhodně vrátit míč do naší sítě – pohotovým střelcem byl Gajdušek 1 : 2 . Po tomto šoku se hrálo ještě cca 2 minuty již bez vážnějšího ohrožení na obou stranách . Hosté tak vytěžili z minima maximum a patřičně to oslavili vítězným pokřikem . Dnes jsme jim body doslova darovali a hlavní příčinou je naše nemohoucnost ve finální fázi – dnes jsme měli minimálně 6 dobrých příležitostí na vstřelení branky . Zůstáváme v klidném středu tabulky na 6 místě s 18 body . Následující víkend odehrajeme poslední venkovní zápas na podzim v Hartmanicích , pro klidné přezimování by bylo záhodno dovézt zpět do Janovic plný počet bodů , protože v posledním kole doma přivítáme Měčín . V Hartmanicích je plánovaný výkop ve 14 hod v sobotu 28.10 .


22.10 Janovice B : Měcholupy B     4:1  (2:0)

Branky: 25. Václav Slivoň, 66. Patrik Šveňha, 76. Roland Diviš, 15. Lukáš Blahouš (vlastní), 49. Josef Rašek
 
Sestava: Ladislav Jelínek  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Robert Onder – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Radek Holý – David Jůzek, David Míčko
Střídali:  Milan Kolář ml., Roland Diviš, Petr Mikulec, Patrik Šveňha 

 Chladné a deštivé počasí se podepsalo pod velice nízkou diváckou kulisou při nedělním zápasu domácí rezervy s rezervou Měcholup. Celek hostů přijel posílen o několik hráčů nastupujících za první tým v okresním přeboru a tak se dala čekat vyrovnaná partie. Úvodní tlak domácích byl korunován vedoucí brankou v 15.minutě utkání. Po narážečkách Josefa Kotlana s Vaškem Slivoněm se dostal do pokutového území David Míčko. Jeho střílenou přihrávku si do vlastní sítě srazil Lukáš Blahouš 1:0. Hosté o sobě dali vědět ve 22.minutě jedovatou střelou z dálky, se kterou si Láďa dokázal poradit. O dvě minuty později mohlo být srovnáno. Hráč hostů naštěstí pro domácí trefil při naší odkryté bráně pouze boční síť. Ve 25.minutě potvrdil svůj přehled ve hře a chytrost Vašek Slivoň. Všiml si, že ochránce branky hostů je dál od své svatyně a poslal přesný lob, na který brankář nedosáhl 2:0. Další šance prvního poločasu se neujaly a tak se šlo do kabin za našeho dvoubrankového vedení.
 Po změně stran se ve 49.minutě prosadil prudkou střelou k tyči Josef Rašek 2:1. Hosty tento úspěch povzbudil a další čtvrthodinu měli více ze hry. V 66.minutě se řítil do brejku David Jůzek. Brankář byl u míče dřív, ale jeho odkop mířil přesně na kopačky Patrika Šveňhy. Patrik udělal dva rychlé kroky a míč poslal přízemní střelou na branku. Vracející se brankář na střelu nedosáhl 3:1. V 76.minutě postupovala na jediného obránce hostů dvojice David Jůzek – Roland. David posunul na výhodněji postaveného Rolanda. Roland vypálil nechytatelnou dělovku a upravil na konečných 4:1.
 Po zaváhání Bolešin ve Vrhavči jsme se vrátili na první místo o bod před dvojici Bezděkov, Bolešiny. V sobotu 28.10. nás čeká od 14:30 hodin ve Švihově kvalitní domácí celek. Důležité bude postavit konkurence schopný tým s ohledem na souběžně hrané utkání áčka v Hartmanicích. Sraz před odjezdem bude ve 13:30 hodin u pošty.

28.10 Hartmanice – Janovice A 1 : 6 ( 1 : 2 )

Branky : 36. Soudek Lukáš - 5. Hájek Matěj, 41. Hájek Matěj, 48. Hájek Matěj, 62. Müller Jan, 63. Diviš Roland, 87. Zhvakin Aleksandr

První úkol před víkendem byl splněn už v pátek a to dostatečný počet hráčů pro oba týmy – za což je třeba všem hráčům poděkovat .

Mates v Hartmanicích a vlastně všichni hráči chtěli hlavně zlomit určité prokletí na tomto hřišti . Za dobu , co je domácí celek v OP , jsme tady vždy prohráli a většinou rozdílem třídy . Dnes však oproti minulosti jsme byli větším favoritem utkání my , protože stále dotíráme na první tři celky tabulky , které ještě byly v loňské sezoně účastníky 1 B třídy .
Do soupeře jsme se od úvodních minut zakousli a z první vážnější akce jsme se dostali do vedení . Mates po dvou střelecky nepříliš povedených zápasech našel opět přesnou mušku 0 : 1 . Několika dalším akcím v našem provedení scházela přesnější koncovka a tak nás potrestal domácí tým , když v 36 min se trefil Soudek 1 : 1 . Pohledem na hru jsme se dočkali spravedlivě poločasového vedení , když před odchodem do šaten zavěsil opět Mates 1 : 2 .
O poločasové přestávce Mates hlavně nabádal ke klidu v koncovce , protože rozdíl v kvalitě obou mužstev byl celkem viditelný .
Mates jako správný trenér a kapitán v jedné osobě vzal zodpovědnost na sebe a hned v 48 min nám dodal potřebný klid na kopačky 1 : 3 a tím završil hattrick . Do konce utkání jsme si pohlednou hrou a třemi přesnými zásahy vylepšili notně chuť z hřiště v Hartmanicích a domácím vrátili předchozí nepovedené zápasy i s úroky 1 : 6 . K Matesovi se střelecky přidali Mejla , Roland a Saša .
Vítězství , jak bylo výše řečeno , nás drží pod trojicí Měčín , Strážov a Dlouhá Ves . V posledním kole na podzim přivítáme doma Měčín a při naší formě by nemuselo být nereálné se férově „poprat „ o tři bodíky do tabulky . Za předchozích 12 kol jsme jich nasbírali 21 – což je náš takový pravidelný přínos do tabulky po polovině soutěže .Určitě za zmínku stojí fakt , že náš útok je druhý nejproduktivnější v celé soutěži .

28.10 Švihov : Janovice B     2:0  (2:0)

Branky: 10. Václav Kašpárek, 45. Jindra Vrba

Sestava:Ladislav Jelínek  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Pavel Kroupar – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Radek Holý, David Míčko – Milan Kolář ml., David Jůzek
Střídal: Robert Onder

 S trochu netradiční sestavou zajížděla naše rezerva k důležitému duelu na hřiště do Švihova. Z důvodu souběžně hraného zápasu áčka v Hartmanicích jsme se museli obejít bez dvou stabilních hráčů Patrika Šveňhy a Rolanda Diviše. Do středu zálohy se proto vedle Standy postavil Radek Holý, na levou stranu obrany pak spíše brankář Pavel Kroupar. 
 Domácí se do hostů pustili od prvních minut. Změny v naší sestavě měli vliv na určitou nesehranost. Ta byla i na počátku první branky v naší síti. Po ztrátě míče se dostal do brejku v 10.minutě domácí kapitán Václav Kašpárek. Po přesprintování Pavla Jelínka efektně i efektivně obstřelil vybíhajícího Láďu 1:0. Po obdržené brance došlo v naší sestavě k jedné změně. Na levého beka se místo Pavla Kroupara zatáhl rychlostně lépe vybavený David Míčko. Tato změna zafungovala nejen směrem dozadu, ale Pavel Kroupar v záloze ožil a poslal před branku dva pěkné centry. Proměnit se tyto šance nepodařilo. Když už se zdálo, že půjdeme do šaten s jednobrankovým mankem, zahrávali domácí v poslední minutě přímý kop asi z osmnácti metrů. Do míče se opřel domácí Jindra Vrba. Láďa nebyl ideálně postavený a na míč nedosáhl 2:0.
 Gól do šatny byl velice studenou sprchou. Stav 2:0 nebyl zrovna příjemný. Přesto jsme do druhé části nastupovali s odhodláním nepříjemný stav zvrátit. Hra se ve druhé půli vyrovnala a postupem času byl míč více v držení hostů. Nebezpečné průniky do obrany předváděl Pepa Kotlan. Jeho chuť a fotbalová drzost se ještě vystupňovala jeho vytažením do útoku, kdy se na místo záložníka zatáhl Milan. Veškeré naše pokusy likvidoval kvalitní domácí brankář. Několik pokusů mířilo mimo tři tyče. Skóre se již nezměnilo a body zůstaly doma.
 Před posledním podzimním kolem se do vedení dostal právě Švihov se ziskem 22 bodů. Na druhé místo se stejným počtem 22 bodů poskočily Bolešiny B . Nám patří s 20 body třetí místo před tandemem Neznašovy, Bezděkov se ziskem 19 bodů. Překvapením byla nedělní prohra Bezděkova v Měcholupech. V posledním kole přivítáme v neděli kvalitního soupeře z Neznašov. Výkop ve 14,00 hodin. Pokud chceme stále pomýšlet na postup, je povinností tento duel vyhrát. 

4.11 Janovice A – Měčín 2 : 5 ( 0 : 4 )

Branky :53. Urban Miroslav, 62. Zhvakin Aleksandr - 6. Kojan Radek, 18. Vondra Daniel, 20. Vondra Daniel, 40. Němec Dušan, 65. Benda Josef
Poslední podzimní utkání na domácím place jsme odehráli proti lídrovi tabulky . Mates měl k dispozici to nejlepší a tak se mohlo jít s chutí se “ poprat “ o body s Měčínem . Navíc byl zápas z naší strany “ dochucen “ novou sadou dresů ( Nike ) – takže hráči děkují takto přes stránky výboru .
Měčín víceméně nám za první poločas ukázal , proč je po zásluze horkým favoritem na postup do 1 B třídy . Lépe kombinoval , byl rychlejší a hlavně o sobě hráči tak říkajíc věděli . K tomuto všemu pak přidal nebývalou produktivitu ve využití brankových příležitostí . To jest po prvním poločase bylo na ukazateli skore 0 : 4 a bylo tak jasno o majiteli tří bodů . Naše hra nebyla až tak špatná . Asi proti většině mužstev OP bychom hráli vyrovnanou partii , ale Měčín rozhodně většina není .
O poločase se Mates pokoušel nabudit hráče neztrácet chuť se ještě o výsledek poprat nebo aspoň nedopustit nějakému velkému debaklu .
Ve druhém poločase nás soupeř více pouštěl do hry a výsledkem bylo snížení stavu po brankách Míry a Saši na 2 : 4 . Nicméně Měčín jako zkušené mužstvo opět zapnul a po brance Bendy na 2 : 5 se zápas dohrával v pohodovém tempu na obou stranách .
Po zápase jsme museli sportovně uznat kvalitu soupeře , poděkovat divákům za podporu během celého podzimu . A hlavně plynule přejít na hodně povedenou dokopnou , která se konala na stadionu .
Po podzimu jsme s 21 body na 5 místě . Dá se říct , že nás tak čeká celkem klidná zimní přestávka . V čele tabulky je s velkým náskokem Měčín , na sestupových pozicích s velkým odstupem od 12 místa je duo Budětice a Hartmanice . Zimní příprava bude ještě upřesněna , nicméně opět bude začínat v první polovině ledna na již známé adrese – hala za městským úřadem.


5.11 Janovice B – Neznašovy 2 : 2 ( 1 : 1 ) , PK 0 : 3

Branky : 29. Holý Radek, 47. Kotlan Stanislav - 9. Voráček Pavel, 85. Liška Jiří

Sestava : P.Kroupar - P.Gardoň , R.Diviš , P.Jelínek , D.Míčko ,  P.Šveňha , S.Kotlan ( K ) , J.Kotlan , R. Holý , D.Jůzek , J.Jansta  , střídali - V.Slivoň , P.Mikulec , L.Jelínek , Petr Šveňha , R.Onder
Důležitý poslední zápas na podzim jsme na našem stadionu odehráli proti celku z Neznašov . Dnes nebyl trenér Milan Kolář a tak se taktovky ujala dvojice David a Masťa . Kabina doslova praskala ve švech , k utkání byl připraveno 16 hráčů . My jsme chtěli potvrdit naše postupové ambice a připsat tak říkajíc povinné tři body . Neznašovy také byly připraveni ve stejném počtu hráčů a pohledem na soupisku se jedná o tým složený spíše ze zkušenějších hráčů , kterým na druhou stranu práce s míčem není rozhodně na obtíž .
Od úvodních minut jsme si vytvořili územní převahu . Po dvou nadějných akcí ze strany ale přišla sprcha v 9 min . Ofsajdovou situaci si pohlídal hostující útočník a v brejkové situaci nezaváhal 0 : 1 . Obdržená branka nás nějak zásadně nevykolejila . Ve velmi nadějných situacích se postupně vystřídali Pepa , David , Patrik a až Radek po centru ze strany konečně rozvlnil síť hostující branky , když pěkně prodloužil míč hlavičkou 1 : 1 . Hostující tým se snažil těžit z dobře poskládané útočné dvojice ( jeden rychlostně vybavený a druhý velmi silově vybavený ) . Povětšinou jsme zastavovali jejich akce v dostatečné vzdálenosti od Pavla . Před koncem poločasu se mohl trefit ještě Roland , míč za již překonaným brankářem vykopnul z brankové čáry obětavým zákrokem hostující hráč . A tak se šlo do šaten za remízového stavu , nicméně pohledem na šance jsme měli mít náskok o 3 – 4 branky . Ale na to se nehraje.
O poločasové přestávce došlo k plánovanému prostřídání hráčů z lavičky .
Druhý poločas jsme začali parádně . Hned z první akce se opakovala jak přes kopírák branka Holáčka . Úspěšným střelcem byl Standa 2 : 1 . Soupeř byl zaskočen a na nás byla vidět velká snaha pojistit vedení třetím golem . Z několika šancí byla branka hodně blízko. V 60 min mohl dát pojistku opět Standa , kterému naservíroval do 100% tutovky  centrem míč David . Jen obětavý zákrok brankáře zabránil brance . A pokud Standovo šance byla 100% , tak 1000% šanci měl v 80 min David . Ten na malém vápně před prázdnou brankou zpracoval balon na holeň a bylo po šanci ( následně velmi zklamaný šel vystřídat ) . A tak Neznašovy mohly opět uhodit a uhodily v 85 min , kdy po VPK se od tyče odrazil míč zpět před branku , kde nikým nehlídán dal do prázdné Liška 2 : 2 . Nutno podotknout , že této brance jsme mohli v klidu zabránit , pokud bychom se všichni věnovali hře a neřvali na rozhodčího , že v chumlu hráčů někdo zahrál rukou . Do konce hrací doby se nic zásadního před brankou naší i soupeřovou nestalo . V penaltách o druhý bod jsme dokončili náš nepovedený konec zápasu . V prvních třech seriích Neznašovy vždy s přehledem zavěsily , u nás se postupně netrefeli do černého Roland , Radek a Vašek . Hostující tým s chutí plácnul , protože dnes jsme jim 2 body doslova darovali hlavně neproměňováním brankových příležitostí .
Po podzimu jsme jako A tým připsali do tabulky 21 bodů a jsme na třetí příčce . Pohledem na možné kandidáty , kteří budou na jaře bojovat o postup do III třídy , se počet nebývale rozrostl za poslední tři kola . Po podzimu vede Švihov s 25 body , následují druhé Bolešiny B s 22 body ( v tomto kole překvapivě prohrály se Spůlí ) . Na třetím místě jsme my , na čtvrtém místě je ( také s 21 body ) náš dnešní soupeř Neznašovy . Na pátem místě s 19 body Bezděkov a ani šesté Měcholupy B s 18 body nejsou úplně ze hry . Každopádně již nemáme úplně ve svých rukách ( nohách ) postup . Dobré je , že je nám nakloněn los a jak Švihov tak i Bolešiny B budeme mít na jaře doma . Dá se ale předpokládat , že ani jedno mužstvo nebude určitě na jaře 100% .

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36658
Dnes: 2
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery