Úvod » Utkání , aktuální informace

Jaro 2018

publikováno 27.03.2018 (aktualizováno 25.06.2018)

mistrovské zápasy OPM a IV třidy muži

24.3 Janovice A - Strážov 1 : 2 ( 0 : 1 )

branky : 84. Hájek Matěj  -  37. Frous Michal, 64. Linkeš Tomáš

sestava : Z.Vild - R.Diviš , V.Špindler , J.Macura , V.Keřlík - J.Muller , J.Šlegl ( K ) , A.Zhvakin , J.Kotlan - M.Urban , M.Hájek , střídali - T.Suk , D.Juzek , P.Šveňha , M.Švugr

První jarní mistrák se odehrál za příjemného jarního počasí před velmi slušnou diváckou kulisou . Pochopitelně k počtu diváků přispěl zápas s nádechem derby a tak dobrá polovina diváků přijela podpořit hostující celek .

Podzimní zápas se Strážovem , který má na jaro stále postupové ambice , byl velmi vyrovnaný a vlastně i se stejným výsledkem jako odveta na našem place . Matese v roli hrajícího trenéra potěšila nabitá sestava . Na jaro se vrátili do základní jedenáctky  Viktor , Mejla a z hostování přišel zpět Mára Švugr. Na druhou stranu chyběli Partik Šveňha , Luboš Drmola a David Kvapil  , distanc má Patrik Petruška . To jest pro jaro je opravdu z čeho vybírat .

N a úvod bylo znát , že oba mančafty ještě nemají úplně balon na noze . Často byly vidět nepřesnosti v rozehrávkách . Hra se zlepšila od cca 20 minuty , kdy se oba týmy více fotbalově srovnaly . Hostující tým si postupně vytvořil mirný tlak , který byl ke  konci poločasu vyjádřen i brankově .  Po odrazu balonu v našem vápně dokázal opět svoji herní vyzrálost Mengy a s ledovým klidem zavěsil 0 : 1 .

O poločase Mates nabádal hlavně nepolevit v aktivní hře a pochopitelně tlačit se více do zakončení .

Druhý poločas už od úvodních minut nabral slušnou úroveň na OPM . Oba celky dokazovaly , že právem jsou v horní polovině tabulky . Strážov rozhodnul o svém vítězství v 64 min , kdy po několika šancích jak na naší straně tak i na soupořově , se trefil do " černého " v 64 min Linkeš 0 : 2 . Naše snaha něco udělat s výsledkem nabrala reálné obrysy v 84 min , kdy se trefil náš nejlepší střelec v tomto ročníku Mates 1 : 2 . Závěrečný tlak již vyrovnávací branku nepřinesl a tak Strážov připsal do tabulky velmi důležité tři body . Vyrovnané utkání tak rozhodla větší zkušenost na straně hostů a produktivita v zakončení .

Následující víkend opět hrajeme doma . V sobotu 31.3 přivítáme od 16 hod Budětice. Soupeř v úvodním kole vykročil směrem k záchŕaně v OP , když porazil na domácím place Luby B , nicméně stále má k záchraně dost daleko  . Budětice jsou týmem tak říkajíc domácího prostředí a venku jsou zatím bez získaného bodu . Je třeba mít ale na paměti , že zápas začíná za stavu 0 : 0 a tak je třeba k tomu přistupovat .

 

31.3 Janovice A - Budětice 4 : 1 ( 2 : 1 )

Barnky : 18. Hájek Matěj, 45. Urban Miroslav, 53. Hájek Matěj, 92. Hájek Matěj  -  24. Kripel Michal

Sestava - P. Kroupar - V.Keřlík , V.Špindler , M.Švugr , R.Diviš - J.Muller , L.Drmola ,A.Zhvakin, D.Kvapil  - M.Urban , M.Hájek ( K ) . Střídali - J.Kotlan , D.Juzek , T.Suk , P.Šveňha .

Ve druhém kole jarní části jsme ( opět doma ) přivítali sestupem ohrožený celek Budětic . Byť dnešní náš soupeř se motá v nejspodnějších patrech tabulky tak opticky to tak nevypadá . Soupiska doslova plná a to jak v šatně tak i na tribunách , kdy dorazil s hostujícím týmem celkem početný dav fanoušků . Pohledem ještě do naší šatny , dnes Mates postrádal Macka a Šimpiho , na druhou stranu se na soupisce objevili oproti minulému kolu Luboš D a David K . To jest opět Mates měl 15 lidí .

Od úvodních minut byla znát na našem celku chuť fotbalově dominovat . Nicméně soupeř nebyl jen odevzdaným týmem a hlavně jeho taktika nakopávaných balonů na rychlostně vybavené útočníky nesla ovoce v podobě nebezpečných situací před Pavlem v bráně . Naše mírná převaha hlavně ve středu pole byla zhodnocena v 18 min , kdy se trefil dnes velmi střelecky potentní Mates 1 : 0  . Bohužel pro nás se soupeř dostal zpět do hry už v 24 min , kdy se prosadil Kripel 1 : 1 . Do poločasu se hra víceméně srovnala , my o něco více na balonu , ale bez zásadních gólových příležitostí . A tak když už se schylovalo k poločasové přestávce jsme nakonec o něco štastnější šli do šaten my . Pěknou akci zakončil Míra 2 : 1 .

O poločase Mates pochválil hru . Jasný důraz byl na úvodní minuty druhé půle , kdy jsme chtěli soupeři výsledkově odskočit .

A Mates byl vlastně tím , kdo šel příkladem . Již v 53 min se prosmýkl kolem obránce a obráceným nártem vymetl protější stranu branky z úrovně vápna 3 : 1 . Soupeř tímto otevřel více obranu a jen nepřesně řešeným finálním zakončením jsme nenavyšovali naše vedení . Budětice po několika střídáních lehce oživily hru a měly několik standartek a pár centrů ze strany - nicméně Pavel vždy byl na správném místě . Lehkou komplikaci přinesla 75 min , kdy po druhé ŽK se poroučel předčasně do sprch Saša. To ale nepřineslo nějaký souvislý tlak Budětic , ba naopak jsme mohli opět po dvou třech šancích dát definitivní razítko na tři body . Poslední branku utkání viděli spokojení domácí fans v poslední minutě zápasu . To parádním centrem přes půl hřiště našel matador Vena K. naběhnutého Matese , ten z druhé levačkou překonal soupeřovo brankáře dnes v jeho podání potřetí a stanovil tak celkový výsledek 4 : 1 .

Po zápase byla děkovačka s diváky , kteří ocenili celkem povedený výkon našeho mančaftu . Povinné tři bodíky nás v tabulce nikam neposunuly , určitě ale upevnily naší šestou příčku. Tím jsme definitivně odvrátili případné starosti se soubojem o zachování OPM pro příští sezonu , což je vždy první cíl. Je jen dobře , že hned na úvod jara toto máme splněno . V následujícim kole pojedeme poprvé ven . V neděli od 16:30 nastoupíme v Měcholupech , které v tomto kole dostaly slušnou velikonoční nadílku ve Strážově ( 6 : 0 ) a tak si budou určitě chtít spravit chuť .

7.4 Janovice B : Vrhaveč B     1:2  (0:1)

Branky: 75. Slivoň – 27. Franěk, 55. Potužník

Sestava: Pavel Kroupar  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Radek Holý – David Jůzek, Josef Jansta
Střídali: Robert Onder, David Míčko, Milan Kolář, Ladislav Jelínek, Petr Šveňha 

 Za příjemného fotbalového počasí nastoupila naše rezerva v prvním jarním soutěžním utkání na domácí pažit. Na opačné straně byl náš tradiční soupeř rezervní tým Vrhavče. Podzimní duel na soupeřově trávníku skončil naší drtivou výhrou 9:0. Domácí trenér měl k utkání připravený maximální počet 16 hráčů. Zájem o utkání byl tak velký, že trenér musel odmítnout tři hráče našeho prvního týmu (Suk, Kvapil, Patrik Šveňha).
 Od úvodních minut se hrálo za značné převahy domácích, kdy se hosté prakticky nedostali za půlku. První obrovskou šanci přinesla 7.minuta. Míč putoval po ose Holý-Jůzek-Jansta. Pepa vyslal dělovku pod břevno. Brankář hostů míč fantastickým zákrokem vytěsnil jednou rukou nad branku. O tři minuty později vyslal David Jůzek do šance Vaška Slivoně. Gólman znovu čaroval a střelu vyrazil. V další šanci v 15.minutě Radek Holý netrefil branku. Až ve 20.minutě se soupeř dostal před naší branku. Zárodek šance utnul razantním odkopem Mára. Následoval průnik Pepy Jansty po pravé straně kdy předložil míč na volného Davida Jůzka. David při snaze o rychlé zakončení míč trefil velice špatně a bylo po šanci. O chvíli později se Radek Holý řítil sám na brankáře. Ten jeho střelu vyrazil a Pepa Jansta při dorážce poslal míč těsně nad bránu. Po našich zahozených tutovkách uhodilo z čistého nebe na opačné straně. Při ojedinelé akci hostů si pomohl faulem Radek Mandák. Přetažený centr našel přesně hlavu osamoceného Fraňka a hosté šli do vedení 0:1. Po obdržené brance se hra vyrovnala. Přesto jsme se mohli dočkat vyrovnání. Nejprve Standa trefil břevno a později přímý kop zahrával Vašek. S jeho střelou si brankář poradil a vyrazil ji mimo tři tyče.
 Do kabin tak odcházel spokojenější soupeř, který prakticky z jediné vážné situace před naší brankou skóroval. Oproti tomu našich neuvěřitelných 8 tutovek zůstalo nevyužitých. K naší hře v prvním poločasu prakticky nebylo co vytknout až na proměňování tutovek. Úkol do druhé části hry byl jasný. Proměnit nějaké příležitosti a výsledek otočit v náš prospěch. Trenér nechal sedět Pavla Jelínka a Pepu Janstu. Na jejich posty vyběhli Láďa Jelínek a David Míčko.
 Že to s otáčením výsledku nebude tak snadné naznačila hned první minuta druhé půle. Po střele z dálky zazvonilo za Pavlem břevno! Domácí odpověděli střelou Petra Gardoně, kterou brankář chytil. V 55.minutě chyboval v rozehrávce Láďa a jeho chybu už nedokázal napravit ani Petr Šveňha, který chvíli před tím vystřídal Radka Mandáka. Před Pavla se tak dostal osamocený Jan Potužník a střelou k tyči zvýšil vedení hostů na 0:2. Domácí se s tímto stavem nechtěli smířit a vystupňovali svůj tlak. Nejdříve David Jůzek pálil těsně nad. V 66.minutě Radek Holý ve vyložené šanci netrefil hlavou branku. V 70.minutě byl ve své další velké příležitosti David Jůzek kdy šel sám na gólmana. Jeho střelu, která nešla dostatečně mimo brankáře dokázal nohou vykopnout. V 75.minutě byl těsně za hranicí velkého vápna faulován David Míčko. Míč si postavil znovu Vašek a tentokrát rozvlnil soupeřovu síť střelou k tyči a vykřesal tak naději 1:2. Trenér ve snaze zvýšit tlak na soupeřovu branku pozměnil rozestavení hráčů. Do středu zálohy vysunul Máru, na stopéra se posunul Láďa, Radek Holý se zatáhl na beka a Standa na kraj zálohy. Tato změna přinesla průnik Máry středem soupeřovy obrany kdy přešel několik bránících hráčů a ke skórování mu chybělo jen pár centimetrů když mu poslední bránící hráč míč o kousek ukopl. Vyrovnat mohl v závěru David Jůzek, kdy v situaci sám na brankáře potvrdil že dnes to není jeho den když místo střely volil nepochopitelně přihrávku do ofsajdové pozice na Davida Míčka.
 Nedělní zápas ukázal, že i jasně lepší mužstvo může prohrát, když zahazuje jednu tutovku za druhou. Ztráta všech bodů nám komplikuje snahu o navrácení do třetí třídy. V následujících deseti kolech se ale může ještě stát cokoliv a proto je třeba se oklepat a v dalších zápasech získat co nejvíce bodů. Na co to bude stačit ukáže až závěr sezóny. V příštím kole zajíždíme v sobotu do Pocinovic na domácí hřiště Spůle. Povinností je zisk tří bodů. Začátek zápasu je v 16:30. Sraz u pošty v 15:30 hodin.


8.4 Měcholupy A – Janovice A 1 : 2 ( 1 : 0 ) , PK 4 : 5

Branky : 40. Bečka Stanislav - 58. Diviš Roland

Sestava : Z.Vild – R.Diviš , J.Macura , V.Špindler , M.Švugr – J.Kotlan , J.Šlegl , A.Zhvakin , M.Urban – D.Juzek , M.Hájek ( K ) , střídali – T.Suk , J.Hájek , P.Gardoň

S pozměněnou sestavou oproti minulému kolu , nicméně stále s dostatečným počtem hráčů sehrála naše vlajková loď první venkovní utkání na hřišti v Měcholupech .
Od úvodních minut se i díky hřišti hrál více běhavý , bojovný fotbal , který sedí domácím hráčům. Diváci mohli vidět opravdu po skrovnu gólových šancí , přesto se nešlo do šaten za bezbrankové remízy . V 40 min se po brejkové situaci prosadil domácí Bečka 1 : 0 .
Ve druhém poločase se hra o moc nezměnila , opět hra převážně ve středu pole s minimem šancí na obou stranách . Asi spravedlivou remízu pohledem na hru zajistil v 58 min Roland 1 : 1 .
V souboji o druhý bodík v PK jsme prokázali přesnou mušku , když se trefili všichni naši střelci . Za domácí minul branku hned první hráč . Za zmínku určitě stojí fakt , že po více než třech letech se zpět do mančaftu vrátil Jakub Hájek , který nastoupil na poslední čtvrthodinku hry .
Dva body jsou z venkovního hřiště určitě velmi cenné. V následujícím kole doma netradičně v neděli od 16:30 přivítáme Dlouhou Ves . Tento tým v posledních dvou kolech dostal pěkně naloženo ( v Bolešinách 6 : 1 , doma proti Strážovu 1 : 7 ) , tj. lehkým favoritem jsme my . Ale určitě nic nepodceňovat, protože Dlouhá Ves je tým , který má zkušeností na rozdávání.

14.4 Spůle : Janovice B     0:5  (0:2)

Branky: 7. Patrik Šveňha, 25. David Jůzek, 68.a 86. Marek Švůgr, 72. Roland Diviš

Sestava: Pavel Kroupar  – David Míčko, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Josef Kotlan, Patrik Šveňha, David Jůzek, Stanislav Kotlan ©, – Josef Jansta, Robert Onder
Střídali: Milan Kolář, Roland Diviš

 Sobotní podvečer nás čekalo derby se Spůlí na hřišti v Pocinovicích. V uplynulých letech jsme na tomto hřišti vyhrávali  po velké dřině o jednu branku. Toto jsme chtěli změnit. V sestavě chyběli omluvení Radek Mandák, Petr Šveňha, Radek Holý, Vašek Slivoň a Láďa Jelínek. Trenér proto využil pomoci Patrika Šveňhy a Rolanda. 
 Od úvodního hvizdu se hrálo prakticky na jednu bránu. Po nepřesné střele Davida Jůzka se v 7.minutě prosadil pěknou střelou z dálky Patrik 0:1. Po tomto úspěchu přišla řada našich střel končících většinou nad brankou. Autory byli opakovaně David Míčko, Mára a Patrik. Navýšení přinesla 25.minuta, kdy se po skrumáži prosadil David Jůzek 0:2. Další naše příležitosti končily převážně vysoko nad brankou. Změna skóre mohla přijít v závěru první půle. Po střelách Josefa Kotlana a Pavla Jelínka zvonilo břevno!
 Po změně stran se mohl prosadit Robert Onder, který hlavičkoval při srážce s brankářem těsně mimo tři tyče. V 57.minutě vybojoval David Jůzek míč ve vápně a poslal prudkou střelu pár centimetrů nad branku. O chvíli později pálil Pepa Jansta v dobré příležitosti vedle. V další šanci se neprosadil Pepa Kotlan. Změnu přinesla 68.minuta, kdy Rolandovo střelu gólman pouze vyrazil před sebe a Mára pohodlně zavěsil 0:3. Další scénář byl stále stejný. Šance přicházely, ale chyběla jim přesnost v zakončení. Většinou se jednalo o zakončení s příliš velkou razancí na úkor přesnosti. V 72.minutě našel Mára na vápně Rolanda. Jeho střela byla pravým opakem většiny našeho zakončení. Nebyla příliš prudká, ale o to přesnější 0:4. V dalších příležitostech neuspěli Robert, Mára, Pavel Jelínek, Milan a Gardy. V 86.minutě našel Gardy Máru a ten uzavřel účet zápasu 0:5.
 Cíl byl celkem pohodlně splněn. Varováním do dalších zápasů pro nás zůstává neproměňování velkého množství vypracovaných příležitosti. V souboji se silnějším protivníkem by se nám to mohlo znovu vymstít. V příštím kole u nás přivítáme v sobotu od 17:00 hodin Ježovy. Povinností je zisk tří bodů.


15.4 Janovice A – Dlouhá Ves 4 : 1 ( 1:0 )

Branky : 18. Urban Miroslav, 48. Hájek Matěj, 71. Suk Tomáš, 89. Zhvakin Aleksandr - 86. Pechek Petr (pen.)

Sestava : P.Kroupar – V.Keřlík , J.Macura , V.Špindler, R.Diviš – J.Kotlan , J.Šlegl , P.Petruška , A. Zhvakin – M.Hájek ( K ) , M.Urban  , střídali D.Juzek , T.Suk , P.Šveňha , M.Švugr

V neděli odpoledne jsme přivítali doma Dlouhou Ves , která v minulé sezoně hrála 1.B třídu . Na podzim jsme na jejím hřišti prohráli vysokým rozdílem ( 4 : 0 ) , nicméně do 75 minuty to byl celkem vyrovnaný souboj , jen se nám hrubě nevydařil závěr utkání . V jarní části soutěže však Dlouhá Ves nepotvrzuje podzimní výsledky a tak naše barvy chtěly potvrdit dobrý vstup do jarní části soutěže . Mates mohl opět počítat s velmi nabitou sestavou , naproti tomu náš soupeř mohl využít pouze jednoho hráče na střídání .
V prvním poločase se obě mužstva prezentovala celkem pohledným fotbalem se šancemi na obou stranách . Poločasový výsledek určila jedna povedená akce  , kdy se trefil v 18 min Míra 1 : 0 . Do druhé půle jsme vstoupili o něco aktivněji a také začala se projevovat jarní slabina soupeře – nedostatečná fyzička a víceméně malá možnost vystřídat hráče . Do toho jsme hned na úvod potvrdili naši snahu vybojovat tři body , kdy z první kloudné akce ve druhé půli byl úspěšný v 48 min náš nejlepší střelec Mates 2 : 0 . Jak již bylo řečeno , ve druhém poločase jsme měli optickou převahu a razítko na tři body dal v 71 min pěknou hlavičkou střídající Hagen 3 : 0 . Soupeř srovnal z ojedinělé akce , kdy po kontaktu v našem vápně správně HR ukázal na penaltu . Úspěšným exekutorem byl v 86 min Pechek 3 : 1 . Žádné drama se ale nekonalo , protože hned v 89 min vrátil tříbrankové vedení na naší stranu Saša 4 : 1 . Po závěrečném hvizdu panovala v našich řadách spokojenost , protože vítězství bylo zasloužené díky naší dobré hře , kdy hlavně ve druhé půli jsme měli fotbalově více ze hry . Získané tři body nás posunuly dopředu v tabulce  , aktuálně jsme na čtvrté pozici . V následujícím kole zajíždíme do Malého Boru , hrajeme v neděli od 16 hod . Malý Bor , takto náš soused v tabulce ( 5 místo ) , dostal v tomto kole pěkně nařezáno ve Strážově , když lovil celkem osmkrát míč z vlastní sítě ( 8 : 1 ).

21.4 Janovice B – Ježovy 10 : 1 ( 4 : 0 )

Sestava : P.Kroupar – R.Mandák , P.Gardoň , P.Jelínek, Petr Šveňha – J.Kotlan , M.Švugr , D.Juzek , R.Holý – V.Slivoň ( K ) , R.Onder – střídali Z.Vild , R.Diviš , Patrik Šveňha
Branky : 5. Jůzek David, 11. Slivoň Václav, 21. Slivoň Václav, 44. Slivoň Václav, 52. Diviš Roland, 62. Šveňha Patrik, 75. Jůzek David, 81. Slivoň Václav, 84. Slivoň Václav, 86. Vild Zdeněk - 65. Voráček Milan
Zápas proti Ježovům , kdy naše Benfika nastupovala v roli jasného favorita , se odehrál za letního počasí .Lépe řečeno , slunce mělo už sílu jako v sezoně na Jadranu. Na druhou stranu Roland sestřihnul pažit na golfové parametry a pro lepší hru ještě před zápasem zavlažil. Při absenci Milana měl taktovku v ruce David , který musel nejprve vyřešit rozhodčího. Ten nebyl vůbec k zápasu napsán z OFS . To jest musíme předně takto i přes stránky poděkovat Vencovi Keřlíkovi , že zápas odpískal a to velmi dobře . Druhým možným problémem byl stav hostujícího týmu , který se sešel pouze v 9 lidech . I tady musíme poděkovat těmto 9 hráčům , že nakonec nastoupili a odehráli celých 90 minut – patrně k jejich rozhodnutí přispěl již výše zmíněný stav hrací plochy , který se jen tak na této soutěžní úrovni nevidí. Na druhé straně kabin , to jest v domácí šatně , bylo opět pěkně plno. David měl k dispozici 15 hráčů .
Od úvodních minut to byl pouze a jen souboj Dukly a hostujícho brankáře . Účet zápasu otevřel hlavičkou hned v 5 min David 1 : 0 . Pak jsme zazdili tři 100% šance . V 11 min se pěkně zpoza vápna trefil Venca 2 : 0 . Opět po několika neproměněných  100% šancích , kdy doslova čaroval hostující golman ,  jsme se trefili do černého v 21 min – to z úrovně penalty podstřelil brankáře opět Venca 3 : 0 . Do 44 min jsme , aby se to nepletlo , zavraždili několik tutovek . Minutu před poločasem orazítkoval tyč Mára , z dorážky se prosadil Venca a zkompletoval hattrick 4 : 0 . Pavel v bráně za první poločas bez zásahu a tak jeho tři doteky s balonem při rozehrávce s obránci aspoň trochu ospravednily jeho pozici brankáře.
O poločase se po předem domluveném prostřídání prohodili Pepán, Gardy a Robert za Rolanda , Patrika a Zdeňka, který si chtěl střihnout pozici v poli místo klasického brankáře .
Druhý poločas byl pochopitelně obrazem prvního . Šlo jen o to, jak si vylepšíme střeleckou bilanci v tabulce . Pohledem na šance až 52 min přinesla změnu skore. To neštastně tečoval hlavou hostující hráč Rolandovo trestňák tak , že balon zaplachtil pěkně pod břevno 5 : 0 . V 62 min se prosadil pěknou střelou , byť tečovanou , z 25 min Patrik 6 : 0 . Hosté se dočkali čestného úspěchu v 65 min . To Vena Keřlík ocenil samostatnou akci hostující hráče , který navzdory počasí předvedl snad 70 metrový sprint s balonem , který dovoleně ve vápně přerušil Mára . Nicméně Venca a to naprosto správně odměnil tento heroický výkon penaltou , kterou proměnil Voráček 6 : 1 . Když v 75 min se po pěkné hlavičce prosadil David 7 : 1 , začala se hrstka našich fanoušků dožadovat desetí fíků v hostující bráně . Naši hráči prosbu vyslyšeli  . Venca v 81 min vymetl dolní růžek branky 8 :1 . Stejně úspěšně si počínal v 84 min , když udělal kličku i brankáři a zavěsil do prázdné 9 : 1 . Desátou branku měl na noze v 85 min David , nicméně jeho střele chyběly jen centimetry . Balon se však po odrazu od tyče dostal na nohu Zdeňka a ten vrátil z 5 metrů míč do míst jeho původního určení 10 : 1 . Nutno podotknout , že i ve druhém poločase jsme často naráželi na skvěle chytajícího brankáře soupeře a hodně tutovek jsme neproměnili . Asi při větším klidu v zakončení by dnes svítila na ukazateli skóre cifra 20 na účtě vstřelených branek u domácího celku . Otázkou ale je , že kdyby po první půli už to bylo třeba 12 : 0 a v 60 min např 18 : 0 , jestli by hostující tým utkání raději neukončil . Nic ! Povinné vítězství se vlastně zrodilo již před zápasem a tak asi jediným pozitivem je , že jsme si všichni pěkně zastříleli a udělali něco pro naše zdraví .
V následujícím kole již naskočíme do “klasického” kalendáře , kdy v sobotu doma hraje Áčko a v neděli Béčko . Ve velmi důležitém zápase , z pohledu našich šancí ještě atakovat postupovou příčku, se utkáme od 17 hodin s celkem Bolešiny B .

22.4 Malý Bor – Janovice A 2 : 4 ( 1 : 2 )

Sestava : P.Kroupar – R.Diviš , J.Macura , V.Špindler , V.Keřlík – P.Šveňha , J.Šlegl , A.Zhvakin , P.Petruška - M.Urban ,M.Hájek ( K ) , střídali – T.Suk , M.Švugr , J.Muller
Branky : 36. Hlaváč Milan, 89. Šipla David - 19. Hájek Matěj, 28. Urban Miroslav, 77. Hájek Matěj, 91. Urban Miroslav

Komentář Mates:
Zápas se odehrál na pěkném, ale suchem a vedrem rozžhaveném hřišti. Od začátku zápasu bylo k vidění hodně šancí na obou stranách. Domácí dobře kombinovali a hrozili bleskovým přechodem do útoku. Několikrát na úvod nás podržel Pavel v bráně .Naši hráči , patrně zaskočeni kvalitní hrou domácích ,  pro nás neobvykle nakopávali balóny za obranu . To nebylo až tak neúčinné , protože jsme se dvakrát dostali do slibné šance. První naše branka padla po centru Míry, tím i tato akce odstartovala velmi povedenou 10 minutovku . Do hlavičkového souboje s domácím hráčem vlítnul Patrik Š.Balón následně propadl za obranu , kde byl připravený Mates a pohotově zavěsil 0 : 1 . Dál jsem pokračovali v aktivní hře a celkem rychle jsme navýšili naše vedení . To po několika soubojích se k míči dostal Mates a zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Míru . Náš druhý nejlepší střelec se prosadil hlavičkou 2:0.  Po našem rychlém vedení ve střední části první půle se více k balonu dostávali opět , jako v úvodu zápasu , domácí hráči . Naše hra se do konce poločasu hodně pozměnila , byla plná faulů doplněné následně diskuzí s HR. Není tak divu , že se Malý Bor dočkal naprosto zaslouženě branky . Tak trochu kuriozně zahraný přímák z poloviny hřiště přinesl radost do domácích řad .  Hlaváč se s tím opravdu nemazlil a napálil balón přímo na bránu . Pavel lehce střelu podcenil a tak v 36 min by l stav na ukazateli skore 1 : 2. Na druhou stranu Malý Bor neoplývá velkým hřištěm a tak ohrozit branku soupeře ze středového kruhu není nic nemožného.
Druhý poločas začal náporem domácích hráčů s cílem co nejrychleji srovnat stav . Po jedné z akcí domácích zvonilo za Pavlem břevno. Ve druhém poločase často byl právě Pavel tím , kdo držel vysoko naše šance na tři body . Z ojedinělého brejku jsme odskočili domácím o dvě branky .V 77 min Míra vyslal Matese , který své solo proměnil 1 : 3 . Na stavu hry po vstřelené brance se nic zásadně nezměnilo , domácí více a více utahovali „ šrouby „ a my jsme s velkým vypětím všech sil drželi velmi příznivý stav . Velkou porci naděje na srovnání dostal Malý Bor těsně před koncem , kdy ze správně nařízeného trestňáku před vápnem se prosadil Šipla 2 : 3 . Veškeré snahy domácích na srovnání utnul v 91 min Míra , když se prosadil střelou z velkého úhlu 2 : 4 .Zápas, kdy více ze hry měl určitě Malý Bor , rozhodla určitě naše větší produktivita v zakončení , respektive velmi dobrá střelecká forma našich nejlepších hráčů Matese a Míry. A jak již bylo zmíněno i super výkon Pavla v bráně hlavně ve druhém poločase . Výhra nás ponechala na čtvrté příčce , začínáme lehce pokukovat po stupních vítězů . Nicméně bude se určitě jednat „ jen „ o třetího fleka , protože na prvním a druhém místě jsou s velkým náskokem Měčín a Strážov . Další krok ke třetí příčce můžeme udělat o následujícícm víkendu , kdy doma v sobotu přivítáme od 17 hod Chudenice .

28.4 Janovice A – Chudenice 4 : 5 ( 1 : 1 ) , PK 1 : 4

Branky : 7. Hájek Matěj, 59. Šlegl Jan, 87. Hájek Matěj, 90. Špindler Viktor - 15. Soupír Jan, 62. Hodan Stanislav, 75. Vachtl Pavel, 86. Vachtl Pavel

Sestava : Z.Vild – R.Diviš , J.Macura , V.Špindler , V.Keřlík – M.Švugr , P.Petruška , J.Šlegl , J.Kotlan – M.Hájek ( K ) , M.Urban , střídali T.Suk , P.Gardoň , D.Kvapil

V sobotním odpoledni před velmi slušně zaplněnou tribunou jsme přivítali Chudenice . Mates měl jako už tradičně dostatek hráčů a tak velel k souboji o další bodíky do tabulky .
Od úvodních minut byl k vidění celkem pohledný fotbal . Již v 7 min se trefil Mates 1 : 0 . Naše vedení netrvalo dlouho , v 15 min srovnal asi nejlepší hráč Chudenic Soupír 1 : 1 . Do poločasu se již stav na ukazateli skóre neměnil , nicméně diváci se rozhodně nenudili . Hra měla jak slušné tempo , tak i dostatek šancí na obou stranách.
Do druhého poločasu jsme o něco přidali a měli lehce více ze hry. Naše úsilí bylo odměněno v 59 min , kdy se trefil Šimpi 2 : 1 . Bohužel místo aby vstřelená branka nám pomohla , stal se úplný opak . Jako mávnutím proutkem  se najednou více a více dostávaly do hry Chudenice . Již za 3 minuty po naší brance bylo srovnáno 2 : 2 . Výrazně zlepšená hra hostujícího celku a na druhou stranu celkem slušný herní výpadek našich borců vedla k dokonalému obratu ve výsledku . V 75 min a následně v 86 min nám Chudenice odskočily o dvě branky 2 : 4 . Domácí fans už tak nějak byli smířeni s porážkou , proti ale byli naši borci . Branku naděje dal v 87 min Mates 3 : 4 . Až místy drtivý tlak nás dovedl k remíze po 90 min . To po závaru před brankou hostů se trefil sváteční střelec Viktor 4 : 4 . V následném souboji o druhý bodík ze značky PK do tabulky byl úspěšnější soupeř , když za nás se trefil pouze Míra . Nicméně bod do tabulky je pro nás hodně dobrý , protože cca 5 minut před koncem by si na to nevsadil vůbec nikdo .
V následujícím kole se nám poprvé na jaře termínově shodují oba zápasy . Áčko jede v neděli do Sveradic , kde od 16 hod poměří síly s místní rezervou , která je výrazně úspěšnější doma než venku .

29.4 Janovice B : Bolešiny B    2:0  (2:0)

Branky: 20. Radek Holý, 44. Václav Slivoň

Sestava: Ladislav Jelínek  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Josef Kotlan (46.Roland Diviš), Václav Slivoň (c), David Jůzek, Radek Holý (67.Robert Onder), – Josef Jansta (46.Petr Šveňha), David Kvapil (85.Milan Kolář)

 Perfektně připravený trávník a téměř letní počasí přivítalo aktéry nedělního duelu naší rezervy s béčkem Bolešin. O důležitosti utkání vypovídalo postavení mužstev v tabulce, kdy jsme se v případě vítězství mohli posunout před Bolešiny a Neznašovy na druhé místo.
 Úvodní minuty se hrál spíše opatrnější fotbal bez výraznějších příležitostí. K prvnímu zakončení se proháčkoval Petr Gardoň. Jeho střelu do středu brankář chytil. To prudká přízemní střela Vaška Slivoně z 18.minuty již mohla měnit skóre. Proti byla branková konstrukce. O dvě minuty později se řítil sám na brankáře Pepa Jansta. Jeho střelu brankář vyrazil na osamoceného Radka, který poslal domácí do vedení 1:0. Hosté měli slibnou šanci ve 35.minutě. Po naší chybě na polovině hřiště se na naší branku řítila dvojice  hostujících hráčů. Malér se podařilo uhasit dvojici Mára a Láďa. V závěru první půle Láďa zlikvidoval střelu hostů ze střední vzdálenosti. Gólem do šatny se prosadil tečovanou střelou ve 44.minutě Vašek 2:0.
 Do druhé půle došlo u domácích ke dvěma změnám v sestavě. Pepu Janstu nahradil Petr Šveňha a Pepu Kotlana Roland Diviš. Hra se znovu odehrávala spíše od šestnáctky k šestnáctce. Za zmínku stojí velká příležitost hostů ze 63.minuty, kdy se domácím podařilo míč odvrátit na roh. Naší velkou příležitost měl v 75.minutě Roland. Obhodil si obránce a své sólo zakončil podél brankáře těsně mimo branku.
 Úkol byl splněn. Všechny body zůstaly doma. Dnešní zápas byl z naší strany výrazně odlišný od předešlých duelů, kdy jsme zahodili spoustu šancí. Dnes jsme z méně příležitostí vytěžili dvě branky a zaslouženě vyhráli. Za týden nás v neděli od 17,00 hodin čeká derby v Bezděkově. Při současném počtu hráčů by nemělo být problémem souběžně hrané utkání našeho prvního týmu. Sraz u pošty v 16,00 hodin.

6.5 Svéradice B – Janovice A 0 : 2 ( 0 : 1 )

Branky : 40. Hájek Matěj, 86. Hájek Matěj

Sestava : Z.Vild – R.Diviš , J.Macura , T.Suk , V.Keřlík – J.Muller , A.Zhvakin , J.Šlegl , P.Šveňha – M.Urban , M.Hájek ( K ) , střídání J.Hájek

Sestavy obou našich týmů mužů před víkendem , kdy se souběžně hrály oba zápasy ,byly po dlouhé době naprosto bezproblémové . A tým měl 13 lidí , B tým 14 lidí . Malá komplikace nastala v neděli po obědě , kdy se odhlásili Matesovi hned dva hráči - Patrik P a nakonec i Viktor , který se omluvil cca hodinu před začátkem zápasu . Nicméně Mates už do soupisky Benga šahat nechtěl a tak na lávku povolal svého bráchu .
Domácí tým začíná na jaře tak říkajíc ztrácet dech a začíná klesat tabulkou ( po dnešní prohře už jednou nohou je ve III třídě ) . Asi největším důkazem je , že v minulém kole se vůbec nedostavily Svéradice k zápasu do Strážova . Nicméně na domácím hřišti se vždy sejdou a soupiska čítala velmi slušných 14 hráčů .
Od úvodních minut byl znát na kvalitě hry stav hrací plochy – tvrdé a sem tam hrbolaté . Tj. zápas celkově moc krásy nepobral . Přesto jsme to byli my , kdo si sem tam nějakou šanci vypracoval . Do poločasu mohli vsítit branku Míra , Mejla , Mates . Nicméně nám jaksi taksi zvlhnul střelecký prach .Nakonec jsme do šaten neodcházeli s nulou na kontě vstřelených branek.Ve 40 min se trefil Mates parádní střelou do šibenice 0 : 1 . Domácí tým v prvním poločase příliš nebezpečný nebyl a tak poločasový výsledek odpovídal průběhu hry.
Do druhé půle jsme nevstoupili vůbec špatně , jen vinou nepřesné koncovky jsme neodskočili domácím více . Opět s nepřesnou muškou bojoval hlavně Míra . Postupem času se začala více osmělovat domácí ofenziva . Vždy však velmi pozorně pracovala naše obrana s Vildou v zádech . V poslední čtvrthodince zápasu už byl tlak celkem viditelný a tak velmi dobře bylo , že se nám podařila na jedničku ojedinělá brejková situace . Mates rychlostně překonal stopera , následně brankáře Svéradic si vychutnal kličkou . Pak už nebyl problém zavěsit do prázdné  0 : 2 v 86 min . Do konce zápasu jsme už udrželi čisté konto .
Vítězství nám připsalo tři body do tabulky . Aktuálně máme 36 bodů a stále držíme velmi pěkné čtvrté místo . Mates dvěma zásahy do „ černého „ začíná pokukovat po králi střelců OPM v tomto ročníku ( aktuálně je na druhém místě ) . Následující kolo odehrajeme v sobotu doma od 17 hod proti záloze Lub . Opět jdeme do utkání s cílem potvrdit velmi slušnou jarní formu a vybojovat tři body .

6.5 Bezděkov : Janovice B     3:7  (2:3)

Branky: 9. a 63. Josef Lukačík, 15. Václav Novák – 26. a 34. Marek Švůgr, 45. a 70. Václav Slivoň, 66. Petr Gardoň, 88. a 90. Robert Onder

Sestava:Pavel Kroupar  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Josef Kotlan, Václav Slivoň, David Jůzek (c), Radek Holý, – Josef Jansta, Petr Šveňha
střídali: Milan Kolář, Robert Onder, Ladislav Jelínek

  Na pro nás neoblíbené hřiště do Bezděkova jsme zajížděli v nedělní podvečer k dalšímu soutěžnímu utkání IV.třídy. V posledních několika letech se nám na tomto hřišti příliš nevedlo. Loni nás domácí vyprovodili pro nás nelichotivým výsledkem 6:1. Ani letos pro nás tradiční derby nezačalo příliš šťastně. Hned v úvodu se nepříjemně zranil Pepa Jansta. Klasický koňar kolenem na pravé stehno vyřadil Pepu hned v první minutě. Na jeho místě se začal prostřídávat Láďa s Milanem. Pepa se ještě pokusil zranění rozběhat, ale nešlo to. Další pohroma přišla v 9.minutě, kdy Lukačík přeloboval Pavla a dostal domácí do vedení 1:0. V 15.minutě se trefil životní ranou z dálky Václav Novák a akcie hostů klesly hodně hluboko 2:0. Do zápasu vrátil hosty povedenou střelou k tyči ve 26.minutě Marek Švůgr. Vyrovnání zařídil ve 34.minutě znovu Mára. Domácí pomezák sice signalizoval ofsajd, ale hlavní rozhodčí naštěstí dobře viděl, že Mára v době nákopu míče v ofsajdovém postavení rozhodně nebyl 2:2. Ve 40.minutě předvedl svůj velký přehled Vašek Slivoň a poslal čtyčicetimetrový pas na opačnou stranu hřiště, kde si pěkně naběhl Radek Holý. Radkovo slabé zakončení změnu skóre nepřineslo. V samém závěru první půle pronikal do šestnáctky Milan. Ve chvíli kdy chtěl zakončit přiletěl z levé strany obránce a trefil nejen míč ale i Milanovo nohu a poslal ho nekompromisně na trávník. Rozhodčí nařídil k nevoli domácích pokutový kop, který Vašek Slivoň chladnokrevně proměnil a poslal hosty poprvé do vedení 2:3. Vedení bylo vykoupeno Milanovo zraněním, který byl druhým hráčem hostů, který zápas nedohrál.
 Druhá půle přinesla nejprve velkou šanci domácích. Změnu skóre nepřipustil Pavel Kroupar, který přízemní tečovanou střelu vytěsnil konečky prstů mimo tři tyče. Podobně dopadla na opačné straně příležitost Ládi Jelínka. V 63.minutě trochu zaspala naše obrana za kterou si zaběhl Pepa Lukačík a vyrovnal 3:3. S tímto stavem se nechtěl smířit Petr Gardoň a předvedl nejlepší moment celého zápasu. Hluboko na naší polovině si vzal balón a předvedl sólo při kterém se proháčkoval až před brankáře a vrátil hosty do vedení 3:4. Pojistku přidal v 70.minutě Vašek Slivoň, když si naběhl na pěkný centr Radka Mandáka a míč poslal hlavou do sítě 3 : 5. Po této brance se tlak hostů ještě vystupňoval. Výsledkem byla série rohových kopů. Změnu mohla přinést hlavička Petra Šveňhy do protipohybu brankáře. Domácí brankář ještě stačil zareagovat a míč vyrazit mimo branku. V 83.minutě se do své poslední velké šance dostali domácí. Zakončení těsně mimo branku skóre nezměnilo. Běžela 88.minuta když domácí brankář po malé domů udělal kličku a vedl míč asi metr před brankovou čárou. Nastalou situaci využil Robert Onder a brankáři míč ukopl do sítě 3:6. V 90.minutě dostal Robert míč ve vápně pěkně na nohu a po pár krocích zakončil podél vybíhajícího brankáře na konečných 3:7.
 Po zaváhání Švihova v Bolešinech kde prohrál 3:1 a prohře Neznašov v Měcholupech 2:3 je čelo tabulky následující. 1.Švihov 34b, 2.Janovice B 33b, 3.Bolešiny B 31b, 4.Neznašovy 28b. Ze všech těchto soupeřů máme jediní odehrán jeden zápas navíc. V následujícím kole přivítáme na svém hřišti v neděli od 17,00 hodin Křenice. Povinností bude zisk všech bodů. Zároveň nás budou zajímat výsledky výše uvedených týmů .

12.5 Janovice A – Luby B 4 : 0 ( 1 : 0 )

 Branky  : 18. Hájek Matěj, 50. Urban Miroslav, 74. Urban Miroslav, 83. Urban Miroslav
Sestava : P. Kroupar – V.Keřlík , J .Macura , M.Švugr , R.Diviš – J.Muller , P.Petruška , J.Šlegl , J.Kotlan – M.Urban , M.Hájek ( K ) , střídali J.Hájek , P.Šveňha , P.Gardoň , M.Martínek

Zápas na velmi dobře připraveném pažitu měl opět velmi slušnou diváckou kulisu , kterou výrazně doplnili i hostující fanoušci .
Mates opět bez problémů se sestavou , byť několik stálic na soupisce chybělo. O d úvodních minut jsme potvrzovali opravdu velmi slušnou jarní formu . Opět jsme měli výraznou chuť do hry , kterou potvrdil v 18 min  již velmi tradiční střelec a tak říkajíc náš brankostroj Mates 1 : 0 . Do konce poločasu jsme mohli naše skóre navýšit , nicméně naše muška nebyla až tak přesná .
Druhý poločas byl odrazem první půle , stále byla viditelná naše herní pohoda , nicméně změna nastala v proměňování šancí . Lépe řečeno druhý poločas byl v podání Míry one man show . Jeho tři zásahy do černého potvrdily, že na jaře jsme opravdu v dobré herní pohodě . Velmi dobrý týmový projev právě častokrát zúročují Mates a dnes i výrazně Míra  . Po závěrečném hvizdu naši fans odcházeli ze stadionu spokojení, protože náš A tým se hlavně v domácích utkáních prezentuje velmi sympatickou ofenzivní hrou . Vítězství nás ponechalo stále na čtvrté příčce , protože i Bolešiny byly 100% úspěšné . V následujícím kole jedeme do kopců , v sobotu od 17 hod nastoupíme v Železné Rudě . Tento tým dostal v tomto kole pěknou „ nálož „ ve Strážově , když lovil celkem 7x míč ze své sítě . Tj. se určitě budou chtít předvést před domácím publikem v lepším světle . Nicméně naše rozjetá mašina by se neměla na pomezí s Německem zadrhnout . Určitě bude důležité při souběžně hraném utkání B týmu v Dlažově dostatečně dopředu vyřešit sestavu pro oba mančafty .

13.5 Janovice B : Křenice     9:3  (5:1)

Branky: 6.,23. a 55. Radek Holý, 14. Roland Diviš, 22. Petr Šveňha, 44. a 89. Milan Kolář, 87. a 88. David Jůzek  –  29. Jindřich Šobr, 53. Marek Schwarz, 81. Vlastimil Rejthar

Sestava: Pavel Kroupar  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Michal Martínek – Josef Kotlan, Roland Diviš, Marek Švůgr, Radek Holý, – David Jůzek, Petr Šveňha
střídali: Milan Kolář, Robert Onder,

  Získat bez komplikací tři body, to byl úkol nedělního podvečera v duelu s Křenicemi. Před zápasem se omluvili Vašek Slivoň a Láďa Jelínek. Na jejich místa nastoupili Roland a letos poprvé Michal Martínek. Od úvodních minut bylo jasné, kdo bude pánem na hřišti. První vážnější akce domácích otevřela skóre již v 6.minutě. Trefil se Radek Holý po přihrávce Rolanda 1:0. O chvíli později zakončoval Petr Šveňha do boční sítě. Ve 12.minutě zahrozili hosté. Překonaného Pavla zachraňoval před brankovou čárou odkopem do bezpečí Michal. 14.minuta přinesla kuriozní situaci. Roland při pokusu o střelu ze střední vzdálenosti podklouzl. Míč sice směřoval na branku, ale postrádal potřebnou razanci. K překvapení všech  se po chybě brankáře rozvlnila síť 2:0. Parádní zakončení viděli diváci ve 22.minutě, kdy po nůžkách Petra Šveňhy neměl brankář hostů žádnou šanci 3:0. O minutu později našel Mára před brankou Radka, který svou dnešní druhou trefou zvýšil na 4:0. Že hosté nejsou na hřišti jen do počtu předvedl ve 29.minutě Jindřich Šobr, který si pěkně naběhl na centr z rohového kopu a hlavou nekompromisně zavěsil 4:1. V závěru první půle nejprve Radek Holý zakončil sólo slabou střelou do náruče brankáře. Minutu před poločasovým hvizdem vysunul po levé straně Roland Davida. David poslal míč před branku na volného Milana, který nekompromisní ranou k tyči uzavřel účet prvního dějství 5:1.
 Poločasová nálada byla celkem uvolněná, přiměřená průběžnému výsledku svítícímu na světelné tabuli. První příležitost druhé půle měl Pepa Kotlan. Přímý volný kop zahrál asi metr nad branku. V 53.minutě zahrál Radek Mandák v tísni těžký míč na Pavla Kroupara. Pavel nechtěl míč brát rukou, aby rozhodčí nezapískal malou domů. Míč se mu ale od nohy odrazil na nohu Marka Schwarze a hosté poměrně lacino snížili 5:2. Odpověď domácích přišla v zápětí, kdy Radek po střele Davida zaznamenal svůj dnešní třetí zářez 6:2. Kvalitní zákrok předvedl Pavel v 61.minutě, kdy perfektním vyběhnutím snížil střelecký úhel a zlikvidoval sólo hostujícího hráče. Slabší chvilku si Pavel vybral o deset minut později, kdy nejprve nedosáhl na střelu z dálky, která se odrazila od břevna nahoru a následně padala těsně  před branku, kde se prosadil Vlastimil Rejthar 6:3. Po této brance vystřídal Roberta Milan a od té chvíle byl téměř u všeho. Hlavně jeho souhra na jeden dotek s Pepou Kotlanem lahodila oku diváka. V 83.minutě po přihrávce právě od Pepy Milan ještě branku netrefil. Míč letěl asi metr nad. V 87.minutě přešel David kolem obránce a přeloboval vybíhajícího brankáře 7:3. O minutu později došlo na zmiňovaný ťukes mezi Milanem a Pepou. Milan následně odcentroval přesně na hlavu Davida 8:3. O minutu později znovu po souhře s Pepou Milan napřáhl levou nohou a pěknou střelou z osmnácti metrů uzavřel účet na konečných 9:3. Tento výrazný a opětovný golový příděl do sítě soupeře jen potvrdil fakt , že ve IV třídě není ofenzivnější mančaft než ten náš - aktuálně máme 71 vstřelených branek za 16 kol , to jest pěkný průměr 4,5 branky na zápas .
 Úkol splněn, ale v tabulce se prakticky nic nezměnilo. Pouze jsme o tři body odskočili od čtvrtých Neznašov, které doma prohrály s vedoucím Švihovem. V sobotu 18.5. zajíždíme do Dlažova, kde nás od 17.hodin čeká souboj s místním Sokolem. 

19.5 Dlažov : Janovice B     2:1  (2:1)

Branky: 27. Ouda Jan, 32. Černý Zdeněk – 44. Gardoň Petr

Sestava:Ladislav Jelínek  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan, Václav Slivoň, Michal Martínek – David Jůzek ©, Petr Šveňha
střídali: Robert Onder, Milan Kolář

 V sobotní podvečer jsme zajížděli na neoblíbené hřiště do Dlažova. V minulých zápasech jsme se s domácími na tomto hřišti na těsné výhry hodně natrápili. Toto malé hrbolaté hřiště našim techničtějším hráčům prostě nesvědčí. Domácí zde praktikují hodně zhuštěnou obranu a hlavně naprosto jednoduchou hru, kdy obránci nic nevymýšlejí a míče jednoduše nakopávají dopředu s nadějí, že se podaří nějaká střela nebo průnik po chybě obrany soupeře. Nejinak tomu bylo i v sobotním utkání. Naší snahu o technickou hru plnou přihrávek hodně komplikoval zmiňovaný terén hřiště. Když už se naši hráči dostali ke střele, buď chyběla přesnost, nebo stála v cestě hlavně středem téměř neprostupná obrana. Ve 27.minutě rozhodčí laik domácí Eduard Duda nařídil trochu přísně přímý kop na naši branku dva metry před pokutovým územím. Míč si postavil Jan Ouda. Střelu zatočil kolem zdi pod břevno. Láďa se trochu opozdil zřejmě oslněn nepříjemným sluníčkem a na míč nedosáhl 1:0. Ve 32.minutě naše obrana trochu zaváhala po nečekaném odskoku míče. Mezi naše dva hráče vlétl Zdeněk Černý a střelou pod vybíhajícím Láďou poslal domácí do dvoubrankového vedení 2:0. Po obdržených brankách hosté ještě více vystupňovali tlak a dočkali se i několika příležitostí, kdy čaroval domácí brankář a v jednom případě kdy byl překonán jej na brankové čáře zastoupil jeden z obránců. Při jednom z našich ojedinělých průniků do pokutového území přišel faul, kdy se měla kopat jasná penalta. Duda ale tvrdil že situaci neviděl a nechal pouze zahrát přímý kop dobré tři až čtyři metry od místa prohřešku. Jak se později ukázalo, byl to dost důležitý moment, který ovlivnil utkání. Ve 40.minutě musel nuceně střídat Vašek Slivoň. Důvodem bylo natažení svalu na lýtku. V samém závěru první půle se nám přeci jen podařilo vstřelit branku. Autorem byl po průniku do pokutového území Petr Gardoň 2:1.
 Za stavu 2:2 by se nám nastupovalo do druhé půle snadněji. Jednobrankové vedení domácích mělo za následek ještě zhuštěnější bránění a snahu o udržení výsledku. Trenér provedl změnu sestavy vynucenou zraněním Vaška. Do středu obrany se posunul Pavel Jelínek, na beka se zatáhl Michal. Jeho místo na kraji zálohy ve druhé půlce odehrál Petr Šveňha. Tyto přesuny posunuly Marka Švůgra do středu zálohy. O zbylé místo druhého útočníka se ve druhé půlce prostřídal Robert s Milanem. K naší smůle několik našich šancí ve druhé části hry nenašlo kýžený cíl. Když k tomu ještě rozhodčí připískával domácím, zrodilo se překvapení v podobě domácí výhry. Postup se nám tímto ještě více vzdálil , byť stále držíme druhou příčku , nicméně máme oproti hlavním konkurentům ( Švihov a Bolešiny B ) o zápas více . Pokud chceme  v budoucnu postoupit, musíme se naučit vyhrávat i na těchto neoblíbených hřištích.
 Příští týden máme volno. Další zápas nás čeká v neděli 3.6. od 16:00 hodin na hřišti v Měcholupech. Sraz ve 14:45 u pošty.


19.5 Železná Ruda – Janovice A 1 : 3 ( 0 : 1 )

Branky : 87. Lehečka Jakub - 9. Holý Radek, 60. Holý Radek, 88. Hájek Matěj 

Sestava : P.Kroupar – V.Keřlík , J.Macura , J.Šlegl , R.Diviš – D.Kvapil , L.Drmola , P.Šveňha , R.Holý – M.Hájek ( K ) , M.Urban

Přesně 11 hráčů měl Mates připraveno k zápasu na Rudě . Počasí se v sobotu úplně nezbláznilo , respektive se nepřehnal přes Rudu nějaký zásadní „ plavák „ a tak se mohl před velmi slušně zaplněným hledištěm odehrát zápas . I přes některé změny v sestavě jsme šli do utkání v roli mírného favorita . Ani domácí tým neměl nějak nabitou sestavu , na lavičce se krčil pouze jeden náhradník .
Od úvodních minut byla větší kvalita ve hře na naší straně . Již v 9 min se prosadil muž zápasu a velmi sporadicky nastupující hráč za náš první tým Radek Holý 0 : 1 . Dál jsme byli nebezpeční pro svatyni domácích , kdy hlavně Mates s Mírou představovali největší hrozbu . Do konce poločasu se ale už ani na jedné straně žádná šance neujala .
Druhý poločas o něco přidali domácí borci .Nicméně opět Radek jim vzal tak říkajíc vítr z plachet , když se trefil v 60 min 0 : 2 . Zápletku přinesl až úplný závěr zápasu . Gól naděje pro domácí vsítil v 87 min Lehečka 1 : 2 . Nicméně tato naděje netrvala ani 60 vteřin , když nejlépe odpověděl na obdrženou branku náš nejlepší střelec Mates 1 : 3 . Konec zápasu se už dohrál v pohodovém tempu . Pohledem na tabulku je to stále stejné . Jsme na 4 příčce . Bolešiny na třetím fleku v tomto kole překvapily , když na penalty urvaly 2 body na hřišti lídra tabulky v Měčíně . Tímto není ještě úplně rozhodnuto o postupujícím , protože Strážov na druhé příčce dle očekávání nadělil Hartmanicím 8 fíků a přiblížil se Měčínu na 2 body  . Velmi důležitý zápas tak bude hned v následujícím kole , kdy Strážov právě přivítá doma Měčín . Naše Áčko by mělo o následujícím víkendu velmi potěšit naše fans . V sobotu od 17 hod přivítáme Hartmanice a očekává se mimo povinného vítezství i celkem slušná gólová nadílka .

26.5 Janovice A – Hartmanice 2 : 1 ( 1 : 1 )

Branky : 32. Šveňha Patrik, 79. Diviš Roland - 7. Šimek Michal
Sestava – L.Červenka – V.Keřlík , T.Suk , V.Špindler , R.Diviš – J.Muller ,J.Šlegl , L.Drmola , P.Šveňha – M.Hájek ( K ) , A.Zhvakin , střídali – J.Kotlan , D.Jůzek

Za parádního počasí jsme přivítali Hartmanice , které po několika sezónách v OP se budou s největší pravděpodobností vracet zpět do III třídy . To jest Mates chtěl po hráčích jen předvést slušný herní standard a hlavně se prosadit střelecky . Na gólový koncert byla nalazena i celkem slušně zaplněná tribuna.
Od úvodních minut byl znát rozdíl v postavení obou mužstev v tabulce . Nicméně koncert zahájil z ojedinělého útoku soupeř , v 7 min stav 0 : 1 . Po obdržené brance se hra dala nazvat “ serial promarněných šancí “ . Velmi se změnila nálada v hledišti , protože z koncertu se stala tak říkajíc smutná písnička o hledání úspěšného střelce . Z tohoto pohledu tak je třeba ocenit , že aspoň Patrik se našel a v 32 min seřídil mířidla přesně  na 1 : 1 . Do konce poločasu ho nikdo nenásledoval , ikdyž šancí byla opět celá kupa .
O přestávce šla řeč hlavně na větší klid v koncovce .
Druhý poločas nás nedostal do větší pohody v zakončení , kterou korunovala i neproměněná penalta . Z tohoto pohledu musíme být hodně vděční Rolandovi , který rozvlnil síť za hostujícím golmanem v 79 min a stanovil tak konečný výsledek zápasu 2 : 1 . Bodová ztráta s posledním týmem tabulky by byla hodně mrzutá. Zápas tak dopadl nakonec očekávaným vítězstvím našich barev . Hra až tak špatná nebyla , nicméně v koncovce jsme byli celkem tragičtí . Minimálně 8 šancí doslova volalo po gólu . No to teď nechme stranou , tímto hubeným vítězstvím , tři kola před koncem , se nám hodně přiblížila možnost skončit na třetí příčce . Ztrácíme na Bolešiny již jen jeden bodík . I los je celkem vyrovnaný ( jeden těžký zápas , jeden snadnější a pak vzájemný zápas ) .Příští kolo hrajeme v Měčíně , následuje poslední domácí zápas v tomto ročníku proti Sušici B a nakonec jedeme právě do Bolešin . Velmi pěkné by bylo , kdyby právě v Bolešinech se nakonec rozhodlo o třetí příčce . Jen pro informaci , jaký los mají Bolešiny – jedou 2x ven ,  do Budětic ( hřiště Rábí )a pak do Strážova .

2.6 Měčín – Janovice A 1 : 0 ( 1 : 0 )
 Branka : 22. Benda Josef

Sestava : Z.Vild – V.Keřlík , J.Macura , T.Suk , M.Švugr – P.Šveňha , V.Slivoň ( 53 J.Muller ) , J.Šlegl , M.Urban , L.Drmola – M.Hájek ( K )

Horká půda lídra tabulky nás čekala v sobotu odpoledne . Mates musel nejprve „ hasit „ sestavu , protože 90 minut  před zápasem vypadl Holáček a Mejla ohlásil až druhý poločas . Tj. na doplnění sestavy do 11 hráčů přijel Venca S.
Byť hřiště v Měčíně má celkem kvalitní trávník , tak rozměrově mu dost metrů schází . Proto i Mates zahustil zálohu , protože střílet se dá už lehce za polovinou hřiště . Od úvodních minut se hrál celkem pohledný fotbal . Šancí na obou stranách nebylo nějak moc , nicméně sem tam byl k vidění zajímavý trestňák nebo pěkná kombinace do vápna. Zakončení bylo často s nepřesnou nebo nepovedenou střelou . Od 15 minuty se začal ve hře více prosazovat domácí celek , který měl velmi pěkné kombinace v pohybu na jeden , dva doteky . Z této převahy dokázal vytěžit Měčín branku ve 22 min  . To patrně nepovedená střela z 10 m skončila za zády Vildy 1 : 0 , štastným střelcem byl Benda . Branku jsme mohli nicméně odvrátit , kdybychom byli o něco důraznější v našem vápně . Na změnu skóre jsme mohli úspěšně odpovědět koncem poločasu . Nejprve Míra měl po VPK gól na hlavě ( míč skončil cca 0,5 metru vedle tyče ) a pak v 43 min po pěkné kombinaci střílel ve velmi dobré pozici z úrovně penalty Šimpi nad svatyni domácího brankáře .
Do přestávky tak šel o něco spokojenější domácí tým , početná divácká kulisa viděla v prvním poločase pěkný fotbal.
Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem minimálně srovnat stav . V 53 min nastoupil Mejla místo Veny a byl to i takový obrat ve hře . Postupem času se domácí tým vytratil ze hřiště , k obratu ve hře domácích nepomohlo ani několikanásobné střídání . Velmi často se Měčín prezentoval nepřesnou hrou . Naše hra byla o poznání přesnější , hlavně kombinace od našich zadních řad byla hodně koukatelná .Bohužel jsme naše akce nedotahovali do úspěšného konce a tímto nedokázali pokles ve výkonu Měčína  potrestat brankově . Tak říkajíc nám odešla střelecká forma hlavně u našich dvou nejlepších snajprů Matese a Míry . A tak po závěrečném hvizdu si nakonec mohl Měčín odškrtnout předzápasový cíl a to zisk 3 bodů . Nicméně diváci museli konstatovat , že s herním projevem ve II poločase by se v B třídě určitě se zlou potázali. Tato hubená výhra asi byla rozhodujícím výsledkem v bitvě o postup , protože Strážov překvapivě prohrál rozdílem třídy v Sušici s místní rezervou .
V posledním domácím utkání této sezony v sobotu od 17 hod přivítáme celek Sušice B a stále je ve hře bronzová příčka . Bolešiny také prohrály a tak nás dělí již několik kol 3 body . Po tomto kole se nám na dva body přiblížil celek Malého Boru . Tak doufejme , že po odehraných 26 zápasech nakonec budeme my těmi štastnými , kdo si stoupne na pomyslné stupně vítězů .

3.6 Měcholupy B : Janovice B     3:3  (2:3)  PK 3:1

Branky: 38. Novák Petr, 41. Vondřička Tomáš, 71. Maršálek David – 7. Jůzek David, 26. Holý Radek, 32, Šveňha Petr

Sestava: Pavel Kroupar  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Petr Šveňha, Stanislav Kotlan, Patrik Šveňha, Radek Holý – David Jůzek ©, Milan Kolář
střídal: Robert Onder

 Pouze ve dvanácti zajížděla naše rezerva na horkou půdu do Měcholup. Původně měla sestava čítat 14 hráčů. Vašek Slivoň ale musel v sobotu vypomáhat prvnímu týmu a v neděli hodinu a půl před výkopem se omluvil Láďa Jelínek. Další nepříjemnost přišla při rozcvičování, když si Pavel Kroupar poranil zápěstí pravé ruky. Velkým štěstím bylo, že nakonec mohl utkání odchytat.
 Od úvodních minut se hrál svižný a pohledný kombinační fotbal. V 7.minutě se domácím nepovedla malá domů. Přihrávku vystihl David Jůzek a po kličce brankáři střílel do prázdné brány 0:1. Ve 26.minutě provedl Pavel Kroupar dlouhý výkop z ruky. Domácí stopér nedokázal míč trefit s první. Míč ho přeskočil a nabíhající Radek Holý se ocitl sám před brankářem. Míč uklidil k tyči a zvýšil na 0:2. Náš fantastický úvod završila akce ze 32.minuty. Pavel Jelínek svým životním centrem našel přesně hlavu Petra Šveňhy 0:3. O chvíli později se ocitl v nadějné pozici Standa Kotlan. Místo zakončení poslal míč do strany na Davida. Domácí brankář výborně vyběhl a střelu Davida vyrazil. V závěru první půle se nám bohužel nadějný výsledek téměř rozplynul. Ve 38.minutě domácím vyšel rohový kop. Nabíhající Petr Novák hlavou snížil 1:3. Ve 41.minutě zahrávali domácí vhazování. Nutno dodat že po neodpískaném faulu na Marka Švůgra. Míč propadl naší obranou až na volného Tomáše Vondříčka, proti kterému neměl Pavel žádnou šanci 2:3.
 Hlavně druhá trefa do naší branky byla hodně zbytečná a jak se později ukázalo pro domácí hodně důležitá. V průběhu druhé půle se nám dlouho dařilo držet těsnou výhru a občas i nebezpečně zahrozit. V 71.minutě Pavel vyrazil prudkou střelu ze strany na volného Davida Maršálka a bylo srovnáno 3:3. V závěru jsme přeci jen mohli zvrátit vítězství na svou stranu. V 86.minutě vyslal Patrik parádní dělovku k tyči. Kvalitní domácí brankář předvedl fantastický zákrok a míč dokázal vyrazit. V poslední minutě poslal Radek Mandák centr před branku na volného Davida. Jeho rána z voleje šla o centimetry nad. Pokutové kopy se nám letos nevedou. Mára trefil tyč, Standu vychytal gólman a Radek Holý netrefil bránu. Uspěl pouze David a to bylo málo. Po výsledku 1:3 jsme letos prohrály i čtvrtý rozstřel.
 Protože Bolešiny B ztratily doma dva body s rezervou Vrhavče, patří nám stále druhé místo. Pokud si ho chceme udržet, bude třeba nejlépe naplno bodovat v nedělním domácím utkání proti lídrovi tabulky , již jistému postupujícímu do III třídy, Švihovu . Výkop je tradičně v 17 hod .

9.6 Janovice A – Sušice B 2 : 4 ( 1 : 2 )

Branky : 2. Hájek Matěj, 77. Urban Miroslav (pen.) - 39. Farták Josef (pen.), 45. Lőffelmann Jan, 57. Lőffelmann Jan, 88. Kramár Martin

Sestava : P.Kroupar – V.Keřlík , J.Macura , M.Švugr , J.Muller – L.Drmola , A.Zhvakin, J.Šlegl, , P.Šveňha – M.Hájek ( K ) , M.Urban ; střídali T.Suk , J.Kotlan , P.Gardoň

V sobotním velmi horkém odpoledni jsme přivítali zálohu Sušice . Sušice přijela s nadějným mladým týmem. Mates měl i v posledním domácím zápase v tomto ročníku z čeho vybírat . Cíl byl jasný , uhrát 3 body , potvrdit roli favorita , potěšit diváky a být stále ve hře o konečnou třetí příčku.
Náš cíl si vzal doslova za své hrající trenér , kapitán a náš nejlepší střelec Mates . Hned ve 2 minutě proměnil naši první šanci v zápase 1 : 0 . Branka nás povzbudila a měli jsme opticky více ze hry . Bohužel jako už i v jiných utkáních nám chyběla střelecká přesnost a to v několika případech jsme netrefili doslova prázdnou branku . A tak náš soupeř ( byť hodně mladý ) nás vyučoval z produktivity . Nejprve srovnal z PK ve 39 min Farták 1 : 1 a brankou doslova do šaten se předvedl Loffelmann 1 : 2 .
Mates o poločase hlavně apeloval na přesnost v zakončení , šancí bylo opravdu víc než dost .
Bohužel i druhý poločas přinesl velký počet šancí bez úspěšné koncovky . Opět soupeř dokazoval , že v zakončení je velmi dobrý a tak již v 57 min Loffelmann svou druhou brankou navýšil náskok Sušice 1 : 3 . Pohledem na hru zcela spravedlivě dal branku naděje z PK Míra v 77 min 2 : 3 . V poslední 10 minutovce jsme vsadili vše na útok  . Opět několika šancím chyběla přesná koncovka a tak soupeř dokonal náš zmar v tomto utkání . Z brejkové situace se v 88 min prosadil Kramár 2 : 4 .
V posledním domácím utkání jsme určitě potvrdili ve hře v poli svoji jarní kvalitu . Bohužel nás v posledních utkáních provází velmi špatné zakončení našich šancí . Prohra nás posunula do boje o 4 , 5 a 6 místo . Bolešiny překvapily ve Strážově a uhrály 2 body . Tímto je rozhodnuto , že před posledním kolem je jistý postupující Měčín . Malý Bor poskočil před nás na 4 příčku , když kontumačně doma vyhrál nad Žel.Rudou ( nepřijela k utkání ). Na záda nám dýchá Dlouhá Ves . Ještě v číslech – Měčín 61 b , Strážov 57 b , Bolešiny 50 b , Malý Bor 46 b , Janovice 45 b , Dlouhá Ves 43 b . V posledním utkání ročníku 2017 / 2018 OPM se představíme v sobotu netradičně od 13 hod v Bolešinech . Po zápase se přesuneme do Janovic na hřiště , kde bude dokopná .

10.6 Janovice B : Švihov    3:1  (0:0)

Branky: 55. Petr Šveňha, 57. David Jůzek, 59. Petr Gardoň – 67. Jindra Vrba
Sestava:Pavel Kroupar  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek  – Josef Kotlan, Jiří Macura, Stanislav Kotlan, Radek Holý – David Jůzek (c), Petr Šveňha
střídal: David Míčko

 V nedělním horkém podvečeru přivítala naše rezerva již jistého vítěze soutěže Švihov.   Náš tým je stále ve hře o druhé místo, které by při určitém vývoji postupů a sestupů ve vyšších soutěžích mohlo znamenat postup do III.třídy. Po sobotní překvapivé vysoké prohře rezervy Bolešin 0:9 v Dlažově již nemůžeme být horší než třetí.
 V naší sestavě vypomohl ve středu zálohy Jirka Macura, po zranění se vrátil David Míčko. Pro případ nějakého zranění byl ještě připraven se převléct Vašek Keřlík. Od úvodních minut měli domácí více balón na svých kopačkách. První ránu na branku vyslal Pepa Kotlan ale zařízení netrefil. Po centru Davida Jůzka pálil nad branku Radek Holý. V 9.minutě Standa Kotlan pronikl po pravé straně do pokutového území a svou prudkou střílenou přihrávkou našel volného Radka. Radek střelu ve skluzu srazil na branku. Brankář míč vyrazil podle domácích již za brankovou čarou. Hlavní rozhodčí dal na radu pomezního a branku neuznal. První vážnější situace na opačné straně se zrodila po přímém kopu, kdy míč jen těsně minul pravou tyč. Do velké šance se dostal Standa. Gólman včas vyběhl a střelu vyrazil. Hosté zahrozili znovu rychle zahraným přímým kopem, kdy Pavel vyškrábl nebezpečnou střelu mířící těsně pod břevno. Ve 35.minutě se ve vápně prosadil Radek Holý. Branka mu ale nebyla uznána pro hodně sporný ofsajd. V závěru první půle došlo k závaru před brankou hostů. Po faulu na Davida Míčka si postavil míč David Jůzek. Brankář jeho střelu i následnou dorážku vyrazil a druhá dorážka již nebyla přesná.
 Do kabin tak šli spokojenější hosté, kteří mohli po první půli prohrávat o několik branek. Naše hra byla po celý první poločas velice pohledná s velkým množstvím šancí. Do druhého poločasu jsme proto nastupovali s odhodláním pokračovat v této hře a vybojovat všechny body.
 Hned první akce hostů v druhé půli mohla naše plány nabourat. První střela orazítkovala pravou tyč, dorážka zazvonila o tyč levou. To byl zřejmě impulz, který domácí vybičoval k náporu korunovaným vstřelením tří branek v pěti minutách! Všechny tři akce začaly u Radka Mandáka. V 55.minutě poslal centr na hlavu Davida Jůzka. David sklepl míč   na malé vápno kam nabíhal Petr Šveňha a prostřelil brankáře 1:0. V 57.minutě Radek znovu našel centrovaným míčem Davida. Davidovo hlavička zapadla přesně k tyči a poslala domácí do vedení 2:0. V 59.minutě znovu Radek tentokrát přihrávkou po zemi našel Petra Gardoně. Petr míč napálil nechytatelnou dělovkou k tyči a zvýšil na 3:0. O chvíli později pěkně vypálil David Jůzek. Gólman ale další navýšení skóre nepřipustil. V 67.minutě se dočkali hosté. Mára zabránil vstřelení branky nedovoleným zákrokem a rozhodčí nařídil pokutový kop. Jindra Vrba nezaváhal a snížil na 3:1. Zvrat v utkání podobně jako minulý týden v Měcholupech se ale nekonal. Domácí hráči nadále bavili spokojené diváky předváděnou útočnou hrou. Do zakončení se postupně dostali Pavel Jelínek, Marek Švůgr a opakovaně Jirka Macura. Na stavu se již nic nezměnilo. Po závěrečném hvizdu přišlo na děkovačku, kdy diváci odměnili hráče dlouhým potleskem. Po jednom z nejlepších výkonů letošní sezóny bereme tři body a k udržení druhého místa nám stačí bod z Neznašov, kam zajíždíme v neděli 17.6. k poslednímu zápasu. Výkop v 16,00 hodin. Sraz u pošty v 15,00 hodin. (Nezapomeňte na sobotní dokopnou, která začne po návratu áčka z Bolešin cca v 16,00 hod.)

16.6 Bolešiny A – Janovice A 6 : 5 ( 3 : 1 ) PK 5 : 4

Branky : 3. Vraný Dominik, 36. Šindelář Radek, 41. Vraný Dominik, 54. Šindelář Radek, 56. Bošek Petr - 25. Zhvakin Aleksandr, 63. Zhvakin Aleksandr, 75. Hájek Matěj, 71. Müller Jan (pen.), 90. Urban Miroslav
Sestava : Z.Vild  – V.Keřlík , J.Macura , V.Špindler , M.Švugr – P.Šveňha , A.Zhvakin , M.Urban , J.Muller – D.Juzek , M.Hájek ( K )  , střídal J.Kotlan

Poslední utkání jsme odehráli v brzkém sobotním odpoledni v Bolešinech . Mates tak tak polepil sestavu , přesto jsme chtěli i v posledním zápase potvrdit povedenou sezonu hlavně její jarní část . Domácí tým v plné sestavě i již jistou bronzovou medailí na krku .
Již úvod utkání opět ukázal , že malá hřiště nám naprosto nesedí . Hned z první akce se ve 3 minutě prosadil Vraný 1 : 0 . Po inkasované brance několik akcí domácích volalo po gólu , nicméně Zdeněk v bráně vždy stál na správném místě . Srovnání stavu přinesla 25 min , kdy se trefil za Karlovo záda Saša 1 : 1 . Byla to však ojedinělá povedená akce z naší strany . Do konce poločasu určovala tempo hry domácí skvadra , která odcházela spokojená do přestávky , protože v rychlém sledu se prosadili dva hráči . V 36 min Šindelář 2 : 1 a v 41 min opět Vraný 3 : 1 .
O přestávce Mates opět poukazoval na nevýhody malého hřiště , kdy každá akce za naší polovinou smrdí brankou , protože je to vždy na dostřel .
Domácí tým si chtěl v úvodu druhé půle pojistit tři bodíky a po trefách Šindeláře a Boška to bylo v 56 min hrozivých 5 : 1 a ve vzduchu byla pěkná nadílka , která by dost znehodnotila celou sezonu . To se zaplaťpánbůh nestalo a náš tým ukázal vnitřní sílu . Od 63 min do 75 min jsme snížili na 5 : 4 , když se trefil opět Saša , pak Mejla a následně Mates . Do konce zápasu jsme šli jednoznačně za cílem poslat zápas do PK . To se nakonec povedlo a zaslouženě v 90 min srovnal na 5 : 5 Míra . V PK jsme měli o jeden zásah méně , nicméně v kabině jsme si mohli plácnout , protože ještě 30 min před koncem jsme byli doslova na ručník . Po zápase jsme odjeli na náš stadion , kde začala povedená dokopná .
V konečné tabulce jsme obsadili 5 příčku s 46 body – což je velmi dobré . Třešničkou na povedené sezoně je Matesovo druhá příčka v tabulce střelců . Celkem se trefil 26 krát , což je velmi pěkný průměr branka na zápas . Po dlouhé době máme lepší bilanci z venkovních utkání , kdy jsme získali 24 bodů a jsme třetí v tabulce . V domácích zápasech jsme vybojovali 22 bodů a patří nám devátá příčka . Podzim byl bodově slabší ( 21 bodů ) , nicméně v tabulce to byla také jako na konci pátá příčka . Určitě za pochvalu stojí fakt , že v naprosté většině zápasů měl Mates vždy připraven dostatečný počet hráčů k utkání . Poslední akcí sezony je vždy turnaj o janovické pouťi , letos jako „sedmý ročník memoriálu Petra Mašáta „ . Turnaj můžu začíná v sobotu cca v 16 hodin , nicméně program je na hřišti už od 13 hod .
Příprava na novou sezonu bude upřesněna , první mistrák ( jako obvykle ) bude v polovině srpna .

17.6 Neznašovy : Janovice B     4:5  (2:3)

Branky: 35. a 40. Vaněk Miroslav, 65. Ponocný Pavel, 70. Zimmermann Jiří – 20. a 25. Jůzek David, 30. Šveňha Petr, 58. a 85. Urban Miroslav

Sestava: Pavel Kroupar  – Radek Mandák, Jiří Macura, Marek Švůgr, Pavel Jelínek, – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, Radek Holý – Miroslav Urban, David Jůzek
Střídali: Petr Šveňha, David Míčko
Připraveni: Milan Kolář, Robert Onder

 Před posledním zápasem této sezóny jsme obdrželi neoficiální informaci, že by měl z naší skupiny postupovat i celek z druhého místa. K obhájení druhého místa jsme potřebovali uhrát v Neznašovech alespoň jeden bod. Omluveného Petra Gardoně nahradil v obraně Jirka Macura. Střed posílil Patrik Šveňha a do útoku nastoupil s Davidem Míra Urban.
 V úvodních minutách se oba celky oťukávali bez výraznější šance.  Od 10.minuty se hra odehrávala více na polovině domácích a přišlo rychle po sobě dvojí zakončení Davida Jůzka a Jirky Macury. Na druhé straně závar po rohovém kopu hasil odkopem Patrik. Ve 20.minutě centroval Pepa Kotlan na hlavu Davida Jůzka a šli jsme do vedení 0:1. O pět minut později putoval míč po ose Radek Holý-Jirka Macura-David Jůzek až do sítě 0:2. Parádní desetiminutovku dovršil ve 30.minutě Petr Šveňha, když uklidil do branky míč vyražený brankářem po střele Davida Míčka 0:3. V té době se již na hřiště snášely doslova provazy vody. Stejně jako v Měcholupech nám vůbec nevyšel závěr prvního poločasu. Po našem zaváhání se ve 35. a 40.minutě prosadil domácí Miroslav Vaněk a snížil na rozdíl jediné branky 2:3. Domácí tento vývoj nakopl a najednou jich bylo celé hřiště. Od vyrovnání nás ve 43.minutě zachránil výborným vyběhnutím Pavel Kroupar.
 Do druhé půle trenér trochu poupravil sestavu. Na stopéra se zatáhl Patrik a Míra nastoupil do středu zálohy. V útoku se točil Petr Šveňha s Davidem Míčkem. V úvodní čtvrthodině druhé půle přišli postupně střely Míry, Patrika a Pepána. Na opačné straně Pavel likvidoval rychlý brejk domácích. 58.minuta přinesla pěknou akci hostů po ose Míčko-Holý-Urban. Míra míč uklidil k tyči a poslal hosty do dvoubrankového vedení 2:4. V 62.minutě neuspěl David Jůzek sám před gólmanem, o chvíli později trefil Pepa Kotlan tyč! Na opačné straně v 65.minutě napřáhl z dálky Pevel Ponocný a střela klouzající po mokrém trávníku trochu překvapivě rozvlnila síť 3:4. Naše odpověď přišla téměř okamžitě. Standa střílel do tyče a odražený míč uklidil David Jůzek do sítě. Zcela nepochopitelně nám tato branka nebyla uznána pro domnělý ofsajd. Někde v tomto momentě se začal výrazně měnit přístup hlavního arbitra k utkání. Nemám ve zvyku příliš kritizovat rozhodčí, kdo tam byl,  tak ví co se dělo. V 70.minutě srovnal Jiří Zimmermann povedenou hlavičkou na 4:4. V 74.minutě mohlo být s hosty zle. Pavel Kroupar ale stačil vyběhnout a zmařit sólo domácího hráče. V 85.minutě se po uvolnění Petrem Šveňhou prosadil po kličce brankáři svým druhým gólem Míra Urban 4:5. Někteří naši hráči měli v závěru zápasu z rozhodování některých situací nervy na pochodu. Například v situaci kdy domácí pomezní nechal pokračovat náš útok, ale rozhodčí od kruhu pískal ofsajd! Po závěrečném hvizdu jsme mohli jít poděkovat našim skalním fanouškům. Byť jasným cílem před začátkem sezony byl rychlý návrat do III třídy , což za běžných podmínek zaručuje pouze první příčka , hodnotíme uplynulý ročník jako úspěšný . Konečná druhá příčka při vyrovnanosti cca 4 mužstev , která mohla atakovat postupové příčky , je dobrá . Milan hlavně oceňoval , že ve většině zápasů mohl využít dostatek hráčů a v několika případech by bylo k dispozici i více než 16 hráčů k utkání . Navíc v tabulce střelců , jako u A týmu , máme hráče na stupních vítězů . David s 18 přesnými zásahy obsadil 3 příčku .

Jak již bylo napsáno , musíme nyní počkat na rozhodnutí STK , jestli i druhá příčka v tabulce bude postupová .
Sezona nám odstartuje dle toho , jestli postoupíme – v případě ano , počítejme s polovinou srpna , pokud zůstaneme ve IV třídě , tak začátek září .

Takže po rozhodnutí STK jsme nakonec splnili cíl a příští ročník pro Benfiku bude opět ve III třídě . Což na druhou stranu bude pro hráče opět na velkou zváženou , kolik času by měli věnovat přípravě s A týmem , aby celá sezona nebyla jen soubojem o udržení v soutěži .

Poznámka administrátora : Děkuji Milanovi za pravidelný přísun komentářů k zápasům Benfiky a také Matesovi , který sem tam také nějaké zprávy poskytnul k utkáním A týmu .

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36597
Dnes: 0
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery