Úvod » Utkání , aktuální informace

Podzim 2018

publikováno 13.08.2018 (aktualizováno 28.11.2018)

Komentáře k mistrovským zápasům - muži

11.8 Chudenice – Janovice A 4 : 1 ( 3 : 0 )

branky : 11. Soupír Jan, 26. Soupír Jan, 32. Soupír Jan, 89. Bříza František - 72. Šlegl Jan

Sestava : M.Martínek – V.Keřlík , J.Macura , J.Hájek , R.Diviš – J.Muller , P.Šveňha , M.Urban , J.Goldschmid – J.Šlegl , M.Hájek ( K) – střídání T.Suk , A.Keřlík

Prví zápas jsme odehráli na náhradním hřišti Chudenic v Únějovicích . Byť se jedná o vesnici s max. 200 obyvateli , jejich hřiště je ve velmi dobrém stavu . Mates musel , s ohledem na počet omluvenek a i souběžně hraného utkání Béčka , skládat sestavu trochu krkolomněji než obvykle . Nicméně kostra mužstva byla prakticky bez změny . Tj. naší ambicí bylo dovézt zpět do Janovic tři body .
Bohužel již první poločas nám veškeré naděje na bodový úspěch sebral , protože domácí snajpr Soupír rozvlnil v rozmezí 20 minut celkem třikrát síť za Michalem 3 : 0 . Pohledem na hru v poli jsme s domácím týmem drželi krok , velký rozdíl byl v efektivitě zakončení brankových příležitostí . A jak již bylo zmíněno,  v tom Chudenice díky Soupírovi nás výrazně převyšovaly .
Ve druhém poločase jsme opět několik šancí zahodili a až nějaká 8-9 velmi slušná šance na skorování přinesla úspěch . V 72 min se trefil Šimpi 3 : 1 . To však nějak neohrozilo poklidné vedení domácích , kteří ještě v úplném závěru zatloukli jeden hřebíček do naší rakve , když se prosadil Bříza 4 : 1.
Následující víkend v prvním domácím zápase sezony přivítáme v sobotu od 17 hod Bolešiny , které doma „ sestřelily“ tým Hradešic , takto sestupující celek z 1B třídy a to se stejným výsledkem ( 4 : 1 ) . Tj. nás nečeká nic snadného.

11.8 Švihov : Janovice B     2:4 ( 0 : 0) 

Branky: 47. Václav Kašpárek, 84. Lukáš Cibulka - 46. Stanislav Kotlan, 65. a 70. David Kvapil, 71. David Míčko

Sestava:Libor Červenka – Radek Mandák, David Jůzek, Pavel Jelínek, Ladislav Jelínek – David Míčko, Václav Slivoň. Stanislav Kotlan ©, David Kvapil – Robert Onder (46. Milan Kolář ml.), Marek Jarko

 K prvnímu soutěžnímu zápasu nové sezóny nastoupila naše rezerva na hřišti druhého nováčka III. třídy ve Švihově. Prakticky celý týden řešil trenér spolu s Vaškem Keřlíkem sestavy obou týmů, když áčko mělo na programu ve stejnou dobu zápas s Chudenicemi. Post brankáře obsadil za omluveného Pavla Kroupara v roli spasitele v nouzi nejvyšší Libor Červenka. Nutno dodat, že zachytal velice dobře a několik jeho zákroků nás podrželo. Největší problém byl na postu stopérů. Po omluvenkách Petra Gardoně a Marka Švůgra zbyl pouze jeden klasický stopér Pavel Jelínek. Trenér musel obětovat našeho nejlepšího střelce minulého ročníku Davida Jůzka. Rozhodnutí nebylo lehké, ale ukázalo se jako správné. David odvedl velice kvalitní výkon. Ofenzivní sílu našeho týmu měl na starost Marek Jarko, který nám vypomohl před svým přestupem do Kdyně.
 Od úvodních minut se hrál pohledný fotbal s šancemi na obou stranách. První obrovskou šanci měli domácí. Domácí hráč ale trestuhodně napálil míč mimo branku! Hosté odpověděli velkým závarem. David Míčko vyslal do šance Marka. Markovo střelu brankář vyrazil před sebe. První byl u míče znovu David Míčko, který měl před sebou téměř celou prázdnou branku. Jeho pohotová dorážka smolně orazítkovala břevno! O chvíli později čaroval na opačné straně Libor, který sebral domácím tutovku. V závěru první půle nejprve David Kvapil po prudké přihrávce od Marka zakončoval v těžké pozici z úhlu do tyče! Následně David Jůzek ukončil závar před naší brankou odkopem na roh.
 První poločas ukázal, že můžeme i v této sestavě domácím konkurovat a pokusit se získat nějaký bodík. Do druhé půle vyběhl na hřiště Milan místo Roberta.
 Ve 46.minutě došlo ke kuriózní situaci. Standa vystřelil z dálky na branku a domácí gólman situaci kontroloval v domnění, že míč míří mimo branku. Ten ale zapadl k tyči do sítě .  Většina hráčů, rozhodčí i diváci nejprve nevěděli co se děje. Teprve po dopadnutí míče ze sítě na zem bylo jasné, že je v brance 0:1. Z vedení jsme se radovali jen krátce. O minutu později prošel středem naší obrany Václav Kašpárek a vyrovnal 1:1. Běžela 65.minuta když se Marek dostal za domácí obranu a po kličce brankáři protlačil míč před branku na nabíhajícího Davida Kvapila. David pohodlně zavěsil do prázdné a poslal hosty znovu do vedení 1:2. O pět minut později byl David Míčko faulován v pokutovém území. Že píšťalka sudího byla němá nebylo na škodu věci. David v pádu ještě postrčil míč na Davida Kvapila. Jeho střela zapadla k pravé tyči a poslala hosty do dvoubrankového vedení 1:3. Domácí se s tímto nepříznivým stavem nechtěli spokojit a Libor musel vytáhnout další reflexní zákrok, kdy vytáhl míč na břevno! V 71.minutě si oba aktéři třetí branky své role vyměnili. Kvapil zahrál rohový kop a Míčko se prosadil do zakončení 1:4. V závěru se domácím podařila kosmetická změna. Po skluzu Davida Jůzka Lukáš Cibulka proměnil pokutový kop 2:4.
 Po velmi dobrém výkonu všech hráčů vezeme nečekaně ale naprosto zaslouženě tři body. Tento zisk je třeba potvrdit v neděli 19.8. od 17,00 hodin kdy na domácím hřišti přivítáme Žihobce.  

18.8 Janovice A – Bolešiny A   1 : 5 ( 0 : 1)
Branky : 85. Jarko Marek - 39. Matějka Pavel, 62. Šmolc Jiří, 69. Hodl Petr, 70. Hodl Petr, 79. Matoušek Daniel

Sestava : M.Martínek – V.Keřlík , J.Macura , V.Špindler , R.Diviš – J.Kotlan , J.Šlegl , M.Urban , P.Šveňha  - A.Zhvakin , M.Hájek ( K ) , střídali M.Jarko , V.Drmola , L.Drmola

První domácí utkání za pěkného vedra , ale na druhou stranu na letošní letní podmínky na velmi dobře připraveném hřišti jsme odehráli proti celku z Bolešin . Mates měl na zápas připravenou víceméně ideální sestavu. Navíc mohl ke střídaní využít věkem dva naše nejnadějnější dorostence , které máme ještě v tomto týdnu k dispozici a to Marka a Vojtu .
Do zápasu jsme nastoupili s velkou chutí vybojovat doma tři body. To by se nám i asi podařilo už v prvním poločase , kdyby velmi slušnou hru doplnilo proměňování tutovek , kdy hlavně Saša a Mates měli více než slibné situace dát branku .  Do pálení šancí na naší straně se vešla i jedna hodně nepříjemná situace . To po hlavičkovém souboji špatně došlápl hostující hráč Ceplecha a musel být odvezen záchrankou do nemocnice s velmi vážným zraněním kotníku . V 39 minutě platilo pověstné nedáš dostaneš , když se za Michalovo záda trefil hostující Matějka 0 : 1 . Do poločasové přestávky jsme odcházeli hodně naštvaní , protože na ukazateli skóre mohlo svítit 3 – 4 branky v kolonce domácí , nicméně reálně tam bylo 0 : 1 .

Do druhého poločasu nastoupili bratři Drmolovi a na posledních 22 minut i Marek Jarko . Ani tato čerstvá „ krev „ neobrátila vývoj utkání . Navíc jsme postupně ztráceli ve velkém vedru síly a soupeř prokazoval , že jeho fyzička je na jiné úrovni . Svou převahu ve hře , na rozdíl od nás , dokázal brankově vyjádřit. Během 17 minut nás doslova hostující tým srazil na kolena , když mezi 62 a 79 minutou nám nasázeli hráči Bolešin 4 banány do sítě za Michalem 0 : 5  . Čestný úspěch našich barev zaznamenal nejmladší hráč v naší sestavě Marek v 85 min  1 : 5 . Konec zápasu se již dohrával v klidném tempu .
Vítězství soupeře se tak jako s Chudenicemi zrodilo hlavně z naší velmi bídné produktivity v koncovce . Po první půli jsme mohli vést o dvě , tři branky a ve druhém poločase jsme mohli vyrážet ze zabezpečené obrany . Nicméně musíme férově uznat , že Bolešiny hlavně ve druhém poločase dokazovaly , že si tři body zasloužily zcela právem .
Následující dva víkendy hrajeme venku , příští sobotu jedeme do Hradešic ( pozor ve stejném čase jako zápas Benfiky ) a za 14 dní opět v sobotu jedeme do Mochtína , kde poměříme síly s místní rezervou .

19.8   Janovice B : Žihobce     3:1 (2:0)  

Branky: 20. a 47. David Jůzek, 40. Václav Slivoň - 68. Martin Novosad
ČK: 65. Marek Jarko, 68. David Jůzek

Sestava:Pavel Kroupar – Radek Mandák, Marek Švůgr, Petr Gardoň, Roland Diviš – Josef Kotlan, Václav Slivoň. Stanislav Kotlan ©, David Míčko (61. Milan Kolář ml.) – David Jůzek, Marek Jarko

 V prvním domácím mistrovském utkání nové sezóny hostila naše rezerva Žihobce. Po výhře v prvním kole na hřišti druhého nováčka III. třídy Švihova jsme chtěli plný bodový přísun i z domácího trávníku. K utkání mělo být připravených čtrnáct hráčů. Půl hodiny před výkopem se trenér dozvěděl, že nepřijde David Kvapil. Láďa Jelínek nepřišel a měl nedostupný telefon. Nedorazil ani Adam Keřlík (Vašek se mi po zápase omluvil, že měl Adama omluvit , ale zapomněl na to). Do zápasu byl dopsán do základu Roland Diviš. Na lavičce byl připraven Milan Kolář. Na soupisku byl dopsán i Saša Zhvakin. Ten ale do utkání nezasáhl. Vzhledem k popsané anabázi se sestavou dodám ještě jednu perličku. V sobotu  večer se mi ozval Patrik Šveňha. Pro dostatek hráčů jsem ho odmítl. Patrik hrál v sobotu celý zápas. Chtěl jsem dát prostor hráčům , kteří v sobotu nehráli. Jak to dopadlo , už jsem popsal.
 V úvodních minutách viděli diváci vyrovnanou hru se šancemi na obou stranách. První nebezpečnou situaci likvidoval Pavel parádním zákrokem, kdy míč vytěsnil na roh. Po rohu měl Pavel znovu práci při zakončení hlavou. Na opačné straně vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Standa střelou po zemi. Parádní jedovkou z dvaceti metrů se prezentoval Roland. Míč prosvištěl těsně mimo branku. Ve 20.minutě putoval míč po ose Roland, Marek Jarko, David Jůzek. David přesně mířenou střelou mimo dosah brankáře otevřel účet zápasu 1:0.  Od této chvíle se postupně zvyšovala převaha domácích hráčů a přicházely další příležitosti. Nejprve Roland našel autovým vhazováním Davida Míčka. David po pár krocích pálil těsně mimo. Ve 35.minutě odpustil rozhodčí hostům penaltu za evidentní hru rukou!! Ve 40.minutě obešel David Míčko dva soupeře a obráncem byl podražen. Tady už píšťalka rozhodčího nezůstala němá a Vašek Slivoň mohl ze značky pokutového kopu zvýšit na 2:0. Domácí opařené hosty ještě více zamkli na jejich polovině. Gardyho průnik po pravé straně zakončený střelou vychytal brankář. Pepa Kotlan trefil z ostrého úhlu spojnici tyče a břevna. Do kabin jsme odcházeli celkem spokojení za dvoubrankového vedení.
 Vstup do druhé půle jsme měli parádní. Ve 47.minutě vysunul Radek Mandák po lajně Pepu. Ten pronikl u lajny do vápna a pěkně našel volného Davida Jůzka. David si míč nejprve zpracoval a ranou po zemi zvýšil na 3:0. O chvíli později po dalším faulu na Davida Míčka rozehrál přímý kop Vašek. Po skrumáži brankář se štěstím zabránil další brance. Velice pohotovou a jedovatou střelou se prezentoval Marek Jarko. Míč letěl těsně nad břevno. V 61.minutě si řekl o střídání David Míčko. Důvodem byl problém s levým chodidlem, ale nejedná se o nic vážného. Na hřiště vyběhl Milan. Tímto momentem končila většina pozitivních věcí tohoto utkání. V 65.minutě Marek Jarko strčil v přerušené hře do soupeře a rozhodčí ho nekompromisně poslal do sprch. Marek takto reagoval na rasistickou urážku soupeře ČERNÁ ŠPÍNO. Rozhodčí po zápase tvrdil, že to neslyšel. Přitom tato slova potvrdilo několik našich diváků, kteří nebyli od situace blíž než rozhodčí. V 68.minutě vyslal Martin Novosad z dálky střelu, která trochu překvapivě zapadla za Pavla do branky 3:1. (Rozhodčí v zápisu popletl časy, protože na hřišti padla branka ještě před vyloučením Marka). Podle rozhodčího ve stejné minutě kdy padla branka hostů byl vyloučen David Jůzek. (Na hřišti to bylo o sedm minut později). David v souboji o míč škrtnul o nohu soupeře. Ten se svalil na zem a ve chvíli kdy byl David již několik kroků od něj začal teatrálně vřískat. Rozhodčí mu to spolkl a Davida vyloučil. Patnáctiminutová dvojnásobná přesilovka hostů již na skóre nic nezměnila. Naopak jsme měli velkou šanci, když Milan pálil po přistrčení od Vaška do nohou vybíhajícího brankáře. Červenat se mělo i na opačné straně. Hráč hostů nakopl Rolanda bez míče,ten už byl v tu dobu v autu. Hlavní rozhodčí nereagoval ani na upozornění pomezního. Po zápase rozhodčí uvedl, že si myslel že Roland jen upadl po souboji!?!  Úkol byl splněn. Tři body zůstali doma. Po utkání ale zůstala určitá pachuť z rozhodování hlavního arbitra. O tom, že rozhodčí měl ve všem pěkný zmatek svědčí situace, kterou jsem musel řešit před potvrzením zápisu. Rozhodčí měl v zápisu vyloučeného  hráče číslo 6 Václav Slivoň. Trvalo několik minut, než se mi podařilo rozhodčího přesvědčit , že je to špatně a aby zápis opravil!!! (Marek měl v utkání číslo 16. Rozhodčí klidně zamění šestnáctiletého kluka za třiačtyřicetiletého tátu od rodiny!!!).
 V sobotu 25.8. nás čeká od 17,00 hodin zápas na horké půdě v Dešenicích. Vzhledem k souběžně hranému utkání našeho áčka se o rozdělení hráčů rozhodne na čtvrtečním tréninku.

25.8  Dešenice : Janovice B      3:1 (1:1)  

Branky: 15. Jiří Poupa, 54. a 66. Michal Poupa – 17. David Kvapil

Sestava:Pavel Kroupar – Radek Mandák, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Ladislav Jelínek – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Marek Švůgr, David Míčko (82. Robert Onder) – David Kvapil, Josef Jansta (66. Milan Kolář ml.)

 Od úvodních minut se hrálo spíše bojovné než pohledné utkání. Za první čtvrthodinu nemělo ani jedno mužstvo výraznější šanci. To se změnilo v patnácté minutě, kdy středem naší obrany prošel Jiří Poupa a přesnou střelou k tyči poslal domácí do vedení 1:0. Hostům se podařila velice rychlá odpověď. V 17.minutě poslal Pepa Kotlan do šance Máru. Jeho střelu domácí golman pouze vyrazil. K pohotové dorážce se dostal David Kvapil a vyrovnal 1:1. Po vyrovnávací brance byli hosté lepším týmem. Nejprve Radek Mandák posadil míč na hlavu Davida Míčka. David v souboji hlavičkoval mimo branku. Márovo pokus golman vyrazil na roh. Ve 32.minutě se Mára řítil sám do obrovské šance. Míč mu při zakončení trochu poskočil a tutovka letěla dva metry nad bránu!! V samém závěru první půle David Kvapil prodloužil do vápna na Pepu Kotlana. Jeho zakončení golman chytil. Málem platilo nedáš dostaneš. V poslední akci první půlky Michal Poupa netrefil branku!
 Poločasový výsledek 1:1 byl trochu nespravedlivý. Po většinu času jsme byli lepší. Neproměněné šance nás nepustily do vedení. Do druhého poločasu domácí vstoupili přeci jen aktivněji. Nejprve ve 49.minutě Pepa Kotlan v parádním obraném zákroku zmařil šanci domácích odkopem na roh. V 54.minutě jsme doplatili na to, že nemáme nikoho, kdo by vzal praporek a odmával zápas. Robert Onder pustil dvoumetrový ofsajd a Michal Poupa si s takto nečekanou příležitostí uměl poradit 2:1. (Na Roberta jsem se nezlobil. Nemá s máváním zkušenosti. Byl jsem rád, že to vůbec vzal). Další navýšení skóre zabránil pěkným zákrokem Pavel Kroupar. V 66.minutě se domácím povedl pěkný centr ze strany na který si naběhl Michal Poupa a hlavou poslal míč k tyči za bezmocného Pavla 3:1. V závěrečných minutách zůstaly pokusy Máry, Standy a Milana nevyužité. Nebyli jsme horším týmem, ale body tentokrát zůstaly hlavně díky produktivitě domácích střelců v Dešenicích.
 V neděli 2.9.2018 hrajeme od 16,00 hodin ve Svéradicích, kde nás čeká těžký soupeř v podobě domácí rezervy. Sraz u pošty je ve 14,15 hodin.

25.8 Hradešice A – Janovice A 7 : 0 ( 4 : 0 )

 Branky: 5. Vaněček David, 8. Buchta Michael, 12. Melka Lukáš (pen.), 39. Melka František (pen.), 59. Arnošt Petr (pen.), 61. Buchta Michael, 71. Vaněček David

Sestava : M.Martínek – V.Keřlík , J.Hájek , J.Šlegl , R.Diviš – J.Goldschmid , P.Šveňha , V.Slivoň , M.Urban , J.Muller – M.Hájek ( K ) , střídání v 63 min Adam Keřlík

Ve velmi kombinované sestavě a pouze s jedním hráčem na střídání jsme nastoupili v Hradešicích . Domácí tým v plné síle , s velkou chutí dokázat doma , že po sestupu se chtějí rvát o návrat do 1.B třídy . Byť už velká vedra pominula , tak hřiště bylo poměrně nerovné a vyprahlé .
Už úvod zápasu nám vzal veškerou naši odvahu i v této sestavě zabojovat o nějaký bodík do tabulky . Po našich chybách v obraně jsme už ve 12 min prohrávali 3 : 0 a tím bylo o majiteli tří bodů rozhodnuto . Do poločasu ještě domácí tým zasadil jednu ránu do našich zad po sporně písknuté penaltě 4 : 0 . Naše hra nebyla až tak bídná s ohledem na výsledek , nicméně naše šance opět jako v předchozích zápasech zůstaly nevyužité . Náš jediný zásah do černého měl Míra ( parádní střela do šibenice ) , bohužel pomezní nesprávně odmával ofsajd .
Do druhého poločasu jsme vstoupili s chutí domácím hráčům a i divákům předvést , že fotbal hrát umíme . Během 14 minut jsme si vypracovali 3 šance , kdy hlavně Mejla a Míra byli v opravdu velmi dobré pozici dát branku. Opticky jsme měli územní převahu . Bohužel nás opět potkala smůla v podobě penalty , kdy nám dobře známý rozhodčí Vavroch písknul otočený faul na Rolanda ( i domácí hráč přiznal , že to bylo obráceně ) . Nicméně rozhodčí  pískal všechny tyto zákŕoky z dobrých 20 -30 metrů a tak se slabším zrakem to viděl opačně . Domácí využili příležitost a zvýšili na 5 : 0 . To byl zlom v naší aktivitě . V 61 a 71 min jsme se opět dopustili chyb v bránění a domácí nás trestali 7 : 0 . Asi jsme doplatili , že jsme neměli nikoho na mávání a tak sedmá branka v naší síti byla z dobře metrového ofsajdu . Bohužel jsme ještě koncem zápasu přišli po druhé ŽK o Míru ( vyloučení bylo v souladu s pravidly ) – doufejme , že komise dá Mírovi „ jen „ podmínku . Nicméně i přes chyby v soudcování je třeba přiznat , že jasné vítězství domácích je zcela zasloužené . I přes tak výraznou prohru je třeba poděkovat našim hráčům za výkon . Ukázalo se , že na Hradešice musíme být připraveni z hlediska sestavy 100% , abychom mohli pomýšlet na bodový úspěch .
Po třech odehraných kolech jsme pevně přikováni ke dnu tabulky ( takto bídný úvod už hodně dlouho nepamatujeme ) . Navíc máme celkem hrozivé skóre 2 : 16 . Jsme jediný tým OPM , který má 0 bodů . Následující víkend se musíme už chytit , nebude to ale nic snadného . V sobotu nastoupíme na hřišti aktuálně druhého týmu tabulky a to je Mochtín B . Už teď víme , že nebude Mates a Šimpi .

1.9 Mochtín B – Janovice A 2 : 6 ( 1 : 4 )

Branky : 18. Novák Zdeněk, 72. Pretzelmayer Jaroslav - 4. Urban Miroslav, 22. Urban Miroslav, 32. Diviš Roland, 40. Urban Miroslav (pen.), 76. Slivoň Václav, 86. Šlegl Jan

Sestava : M.Martínek – V.Keřlík , J.Macura , V.Špindler , M.Švugr – R.Diviš , J.Šlegl , P.Šveňha , J.Kotlan – M.Urban ( K ) , J.Muller , střídali D.Kvapil , J.Hájek , T.Suk , V.Slivoň
Konečně jsme se dočkali výhry!!! Ale pěkně od začátku . Ještě kolem sobotního oběda to vypadalo , že nás nebude více než 12 . Nakonec se sestava od ideálu lišila pouze na jednom postu , když chyběl Mates v útoku a roli kapitána převzal Míra . Trenérskou taktovku od Matese si vzal Venca Keřlík .
S jasnou touhou konečně připsat bodíky do tabulky jsme šli do zápasu proti favorizovanému týmu domácích . Počasí se na víkend zlepšilo , tj. v cca 14 st za lehkého deště a velmi dobře připraveném trávníku jsme šli do zápasu .
Už ve 4 minutě se uvedl dnešní hráč zápasu . Míra z kraje vápna napřáhnul a díky teči domácího obránce se rozvlnila síť za Kodym poprvé 0 : 1 . Zápas tím nabral velmi slušné tempo a byl k vidění oboustranně pohledný fotbal . Domácí srovnali skóre v 18 min , když dostal ve vápně dost času Zdeněk Novák a  křížnou střelou po zemi nedal Michalovi šanci 1 : 1 . Ráznou odpověď na obdrženou branku jsme dali o čtyři minuty později . Na úrovni vápna domácích zakombinovali Pepán se Šimpim . Následně dali balón na Míru , který kličkou si přehodil míč na levačku a parádní střelou z 18 metrů vymetl šibenici 1 : 2 . Dál hra byla celkem vyrovnaná , dvě šance domácích jen těsně šly vedle naší svatyně . V 32 min se Míra proměnil v nahrávače , když ve vápně našel lépe postaveného Rolanda , který přízemní pumelicí navýšil na 1 : 3 . Poločas snů zakončil Míra v 40 min , když Míru v brejkové situaci nedovoleně zastavil domácí stopér . HR Javorský nekompromisně ukázal na penaltový puntík . Míra se nemýlil a završil hattrick 1 : 4 . Do poločasové přestávky jsme tak odcházeli velice spokojení .
Do druhého poločasu jsme šli s cílem pevné obrany a začít postupně  střídat. Lávka dnes nabízela hned čtyři možnosti. Čas běžel pro nás velmi lichotivě , protože jsme drželi stejný výsledek jako po prvním poločase .Pohledem na hru domácí i díky střídáním postupně získali mírnou převahu . Jejich snaha byla vyjádřena gólově v 70 min , když se trefil z pěkné individuální akce Pretzelmayer 2 : 4 . O minutu později zastavil asi jasnou brankovou šanci domácích sporný ofsajd . To by asi byl velmi silný impuls pro domácí ještě zdramatizovat závěrečnou čtvrthodinku zápasu . Odpověděli jsme na tyto horké chvilky před naší brankou nejlepším možným způsobem . V 76 min chybu v rozehrávce Mochtína na naší polovině využil Roland . Pláchl po lajně , následně našel Šimpiho na úrovni vápna . Honza nezazmatkoval a  dal na lépe postaveného Vaška Slivoně . Venca chladnokrevně podél Kodyho zvýšil na 2 : 5 . To byl i takový zlom v iniciativě domácích . Postupně se hra opět srovnala a bonbonkem pak byla v našem podání akce z 86 min. Pěknou kombinaci Veny Keřlíka  a Míry doplnil jako zakončovatel Šimpi , který uklidil míč do sítě z 5 metrů za bezmocného brankáře domácích 2 : 6. Posledních pár minut do závěrečného hvizdu jsme si víceméně už užívali .
Po zápase jsme si s chutí v šatně zařvali vítězný pokřik , na který jsme čekali od úvodu soutěže . Pochvalu zaslouží celý tým . Před zápasem by určitě nikdo neočekával takový výkon a výsledné skóre. Vítězství nás nějak zásadně neposunulo v tabulce dopředu , jsme po 4 odehraných kolech na 13 příčce . Nicméně určitě výkon a velmi dobrá střelecká muška by měly být dobrým základem pro následující zápasy . Příští kolo hrajeme doma v sobotu od 17 hod a přivítáme ambiciózní klub z Měcholup . Opět potřebujeme body jako sůl .

2.9 Svéradice B : Janovice B      5:0 (2:0)  

Branky: 38. a 78. Michal Jiřinec, 45. František Nováček, 53. Petr Chládek, 60. Michal Doležal

Sestava: Pavel Kroupar – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Roland Diviš, David Míčko – David Kvapil (36. Robert Onder), Milan Kolář ml.

 V neděli nás čekala nejdelší cesta ve III třídě za soupeřem na hřiště do Svéradic. I když áčko odehrálo svůj úspěšný zápas už v sobotu, posílení béčka se nekonalo. Trenér potřeboval posílit hlavně střed zálohy. Vašek Slivoň avizoval již v předstihu, že o víkendu odehraje pouze jeden zápas a byl to ten sobotní. Už ve čtvrtek na tréninku se omluvil Patrik Šveňha (práce). Luboš Drmola na sms vůbec neodpověděl. V sobotu večer byli postupně kontaktováni J.Muller, J.Šlegl, J.Macura, M.Urban, M.Hájek. Všichni se z různých důvodů omluvili. Do Svéradic tak mělo odjet 13 hráčů. První trhlina přišla již před odjezdem. Nedorazil Láďa Jelínek. Jedinou posilu Rolanda musel trenér postavit do středu zálohy. Standa Kotlan nebyl úplně v pohodě. Limitovala ho bolest žeber, ale do zápasu to šel zkusit.
 Od úvodních minut se hrál i navzdory těžkému sluníčkem zdecimovanému hřišti ( nedá se ani říct trávníku ) ofenzivní fotbal s šancemi na obou stranách. První se do šance dostali domácí, ale střela se nevešla mezi tři tyče. Na opačné straně poslal Pepa Kotlan do šance Milana. Projektil z jeho kopačky letěl jen centimetry nad branku. Po deseti minutách hry předvedl výborný zákrok Pavel Kroupar. O chvilku později byl v akci znovu Pavel. Jeho odkop od branky letěl přímo na nohu soupeře, ten poslal míč okamžitě zpět. Branku naštěstí minul. Od 13. do 25.minuty měl David Kvapil tři příležitosti. Nejprve přehlavičkoval domácího obránce, ale míč letěl mimo. Do druhé výraznější šance vyslal Davida Standa. Domácí gólman ukázal, že není na hřišti jen do počtu a míč dokázal vyrazit. Třetí příležitost vypracoval Radek Mandák, když nadýchaný pas dopadl na zem před pokutové území. Vybíhající brankář nemohl hrát rukou a toho David využil. Brankáře si obhodil, ale dostal se víc do strany , zakončení trochu uspěchal a branku netrefil. Na opačné straně vytáhl dva parádní zákroky Pavel. 36.minuta přinesla smolný okamžik pro Davida Kvapila. David v souboji špatně došlápl a poranil si koleno. Po ošetření se záhy ukázalo, že to dál nepůjde a bude muset ze hřiště. Na plac vyběhl náš jediný náhradník Robert Onder. Toto vynucené střídání jako by předznamenalo sérii nepříjemností. Ve 38.minutě vyhrál domácí Michal Jiřinec tvrdý souboj s Petrem Gardoněm. Petr po odstrčení rukama upadl a Jiřinec pohodlně skóroval podél bezmocného Pavla. Rozhodčí posoudil souboj jako regulérní a branku uznal 1:0. Závěr poločasu patřil domácím a jejich několika šancím. Ve 45.minutě se ujala gólem do šatny ta zdánlivě nejméně nebezpečná. Po odvrácení rohového kopu se v pravém rohu pokutového území František Nováček pokusil o centr před branku , jak potom sám uznal. Míč trefil tak šťastně, že zapadl k levé tyči 2:0. 
 První poločas lze shrnout celkem stručně. Hosté nevyužili několik nadějných příležitostí. Domácím se to se štěstím dvakrát povedlo. Do druhé půle nastupoval již se značnou bolestí žeber Standa. Protože se jeho stav hodně zhoršoval, vyměnil se nejprve na kraj zálohy s Davidem Míčkem a následně s Milanem do útoku. V 70. minutě už nemohl ani popoběhnout a hřiště musel opustit. Na hrotu tak zůstal osamocený Robert. To již bylo za stavu 4:0. Třetí branku zaznamenal v 53.minutě Petr Chládek z jasného neodmávaného ofsajdu. Čtvrtá branka padla v 60.minutě z kopačky Michala Doležala po situaci, kdy míč opustil hrací plochu, ale pomezní to neodmával. Znovu jsme doplatili na to, že nejsme schopni sehnat někoho, kdo ten zatracenej praporek vezme do ruky. Další příležitosti domácích zmařil odkopem na čáře Petr Gardoň a dalším super zákrokem Pavel. Z naší strany byla velice pohledná jedovka Milana, kdy míč letěl asi půl metru vedle tyče. Poslední čtvrthodinu jsme hráli prakticky bez útoku. Milana začalo nepříjemně tahat tříslo. Do zálohy se proto zatáhl Robert a Milan šel dopajdat zbytek utkání jako jediný útočník. V 78.minutě se prosadil středem hřiště Michal Jiřinec a stanovil konečné skóre 5:0.
 Co říct na závěr. Kdyby jsme měli po celý zápas 11 zdravých hráčů a svého pomezního, mohli jsme nějaké body získat. Na kdyby se ale nehraje a proto si domů vezeme bůra. V neděli 9.9. hostíme od 17,00 hodin Kolinec. Nic tragického se neděje , důležité pro obhájení naší pozice ve III třídě je sbírat body na domácím hřišti . Takže na Kolinec je třeba se sejít a nechat všechny body doma!

8.9 Janovice A – Měcholupy A 1 : 2 ( 0 : 1 )

Branky : 48. Hájek Matěj - 38. Bálek Dušan, 49. Bečka Stanislav

Sestava – M.Martínek – V.Keřlík , J.Macura , P.Gardoň , M.Švugr – J.Kotlan , J.Šlegl , P.Šveňha, R.Diviš – M.Urban , M.Hájek ( K ) , střídali A.Zhvakin , J.Hájek

Zápas proti celku z horních pater tabulky nás čekal v sobotní odpoledne na velmi dobře připraveném pažitu . Mates při absenci několika hráčů využil možnosti Béčka a od prvních minut poprvé nastoupil Gardy .
Cíl potvrdit tři bodíky z Mochtína se nám úplně od úvodních minut nedařil . Byť snahu nelze našemu týmu upřít , tak hra byla dost neurovnaná se spoustou nepřesností . Tímto „ virem „ se nakazil kupodivu i hostující tým a tak diváci viděli nepříliš záživný fotbal . Několik našich pološancí skončilo hlavně díky tomu , že hostující obrana byla o poznání dynamičtější , tj. Mates s Mírou byli často ti pomalejší . Ke konci poločasu po naší chybě se přece jenom měnilo skóre , když chybu potrestal hostující Bálek 0 : 1 . Také ke konci poločasu se nám zranil Michal v bráně . Jelikož jsme neměli dalšího brankáře na lávce , tak musel rukavice na druhý poločas obléci Roland .
Druhý poločas začal pro nás velmi dobře . Z první kloudné akce padla branka . Míra vymíchal hostující obranu , následně dal na zcela volného Matese , který už neměl těžký úkol dát míč takřka do prázdné 1 : 1 . Naše radost trvala přesně 45 vteřin . To i hostující Bečka ukázal nějaké fotbalové kvality a překonal Rolanda 1 : 2 . Po těchto velmi výživných minutách se hra postupně vrátila do šedi prvního poločasu . Byť jsme mohli ještě ze dvou tří šancí něco vytěžit , tak už se skóre neměnilo . Tj. zápas se tak rozhodnul během 11 minut. Musíme říct , že dnes nevyhrál lepší celek , ale o jednu přesnější střelu šťastnější tým . Náš výkon zůstal hodně za očekáváním . Po pěti odehraných kolech máme na 13 příčce stále jen 3 body. Dobré je , že do klidného středu tabulky je to pouhé 3 body . Hned následující víkend ( sobota 16:30 ) si právě o střed tabulky zahrajeme v Dlouhé Vsi , která nasbírala „ zatím „ 6 bodů . Nicméně musíme připomenout , že z tohoto hřiště jsme zatím vždy odjeli s prázdnou .Vzhledem k souběžně hranému zápasu Béčka a hlavně postavení A týmu v tabulce je jasné , že naprostou prioritou pro vedení bude hlavně zajistit hráčskou kvalitu pro zápas v Dlouhé Vsi .

Pohledem na tabulku za 1/3  podzimní část soutěže , kdy jak bylo zmíněno jsme u samého dna tabulky , je velmi důležité pro klidnou zimní přestávku bodovat hlavně v domácím prostředí - soupeři nám budou týmy , které bychom i za součansé formy měli zvládnout -  Malý Bor , Sušice , Železná Ruda a Budětice .

9.9  Janovice B - Kolinec     5:4 (4:2)  

Branky: 15. a 30. Roland Diviš, 25. Miroslav Urban, 31. Pavel Jelímek, 81. Josef Jansta – 4. Jan Horák, 44. Michal Reitmaier, 65. a 85. Petr Břečka

Sestava:Ladislav Jelínek – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Josef Kotlan (56. Václav Slivoň), Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha (46. Josef Jansta), David Míčko (80. Milan Kolář) – Roland Diviš, Miroslav Urban

 Posíleni o Patrika Šveňhu a Míru Urbana jsme přivítali Kolinec. Pro nás vcelku neznámý celek, proti kterému nikdo z našich hráčů ještě nehrál. O síle soupeře trochu napovídala jeho vysoká výhra 8:3 nad týmem Dešenic z minulého kola. Zápas pro domácí nezačal vůbec dobře. Už ve čtvrté minutě prošel středem naší obrany Jan Horák a poslal hosty do vedení 0:1. Naštěstí tento okamžik nic neubral z naší chuti do hry. Do dvou nadějných příležitostí se dostal Míra. Při první po pěkné narážečce s Rolandem překazil parádním zákrokem brankář. Stejně dopadla i situace po přihrávce od Patrika. Brankář, ač na to nevypadal, rychlým vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a míč vyrazil mimo branku. V 15.minutě David Míčko našel parádně před branku nabíhajícího Rolanda. Roland jen špičkou kopačky míč lízl a tím nasměroval ke vzdálenější tyči do sítě 1:1. Další příležitost Míry překazil obránce skluzem a tím zablokováním střely. Míra si nahlas ulevil, že ani tato střela nekončí v síti. Běžela 25.minuta, když si Míra zpravil chuť. Akci založil po pravé straně Pepa Kotlan. Jeho centr Roland chytře propustil na Míru. Gólman udělal svůj osvědčený rychlý pohyb z branky. Tentokrát to Míra nádherně přečetl a vyřešil přesným lobem, kterým bezmocného brankáře přehodil a poslal domácí do vedení 2:1. Do dvoubrankového vedení nás poslala akce  ze 30.minuty. Patrik pěknou uličkou uvolnil Rolanda a ten nezaváhal 3:1. Od  třetí branky uběhla teprve minuta, když Standa nacentroval na hranici velkého vápna. Tam jako tank vlétl spíš sváteční střelec Pavel Jelínek a zasunul o tyč do sítě 4:1. Hosté odpověděli pouze jednou střelou z dálky, se kterou si Láďa poradil. Na opačné straně Míra zakončil roh hlavou těsně nad branku. Ve 39.minutě zastavil brankář nedovoleně Mírovo průnik a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si postavil Roland. Rozběhl se a v momentě kopu mu podklouzla noha. Míč proplachtil mimo branku. Roland se jen nevěřícně podíval na místo kde podklouzl. Příště to asi bude chtít před zápasem méně kropit. Minutu před koncem první půle se opřel do míče Michal Reitmaier. Míč prolétl mezi několika hráči a zapadl k tyči 4:2. Do šaten jsme odcházeli spokojenější. Jen je škoda, že jsme neproměnili ještě nějaké příležitosti. Náskok mohl být o dvě tři branky větší.
 Do druhé půlky vyběhl místo Patrika Pepa Jansta. A byl to právě on, kdo se dostal do naší první šance druhého dějství. Brankář ale znovu čaroval a míč za svá záda nepustil. Hosté nás začali postupně přehrávat. V 54.minutě nás ještě zachránila spojnice tyče a břevna. To ale neplatilo v minutě 65. To po naší chybě v rozehrávce snížil na rozdíl jediné branky Petr Břečka 4:3. Po dalším závaru před naší brankou nás po hlavičce nejprve zachránilo břevno , opět to byl muž druhého poločasu Petr Břečka . Následná dorážka , aby se to nepletlo od P.Břečky , letěla mimo branku. Naší spásou byla akce z 81.minuty. Míra našel Vaška, který od 56.minuty nahradil Pepu Kotlana. Vašek poslal míč za obranu na nabíhajícího Pepu Janstu a bylo znovu veseleji 5:3. Důležitost této branky se ukázala o čtyři minuty později, když se po dalším našem zaváhání prosadil znovu Petr Břečka a snížil na konečných 5:4. Velmi důležité body zůstaly doma, ale Kolinec potvrdil, že je nebezpečným týmem. Za týden nás čeká v sobotu výjezd na další vzdálené hřiště. V 16,30 nás přivítá další pro nás neznámý soupeř Veřechov. V jaké sestavě tam pojedeme, budou muset ještě trenéři dořešit s ohledem na souběžně hrané utkání áčka v Dlouhé Vsi. Sraz béčka bude u pošty v sobotu v 15,00 hodin. Dobré je , že toto je poslední zápas , kdy se potkávají v jeden čas oba týmy .

Tak jako u Áčka jsme po cca 1/3 podzimu a celkem nám vychází plán , být hlavně úspěšní doma a něco se pokusit přivézt z venkovních hřišt . Doma nás ještě čeká do zimní přestávky Hydčice , derby s Nýrkem , Hartmanice a v posledním kole podzimu přivítáme Velhartice .

15.9 Veřechov : Janovice B     2:0 (0:0)  

Branky: 52.Václav Bartheldy, 61.Jan Želíska

Sestava:Ladislav Jelínek – Radek Mandák, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Petr Mikulec – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Petr Šveňha, David Míčko – Josef Jansta

 Jak už se stalo nechtěnou tradicí, téměř vždy když dojde na souběžně hraná utkání obou našich týmů, sejde se tolik omluvenek, že je problém postavit oba týmy alespoň o jedenácti hráčích. Tentokrát se zdálo, že by to mohlo klapnout. Hodinu a půl před odjezdem k utkání ale přišla nepříjemná zpráva. Ze sestavy áčka vypadli Žardel, Kuba Hájek, Drmola a Goldschmid. Pro potřeby prvního týmu byl proto uvolněn Marek Švůgr a oba týmy odjely k zápasům pouze v deseti. Velkým štěstím v této složité situaci bylo, že se podařilo sehnat Petra Šveňhu a Petra Mikulce. Oba v této sezóně nastoupili poprvé.
 První poločas patřil jednoznačně oběma brankářům. Láďa se doslova překonával. Vytáhl nejméně pět super zákroků. A protože jeho protějšek na tom byl podobně, do šaten oba týmy odcházeli za bezbrankového stavu. Ale nemuselo to tak být. Pepa Jansta vstřelil branku, ale ta nebyla uznána pro ofsajdové postavení. Za zmínku stojí i moment, kdy byl Pepa Kotlan přistrčen ve chvíli, kdy mohl zakončit ve stoprocentní příležitosti. Píšťalka sudího Mácala ale zůstala bohužel němá.
 První půlka tak ukázala, že i v deseti jsme domácím více než vyrovnaným soupeřem. V 52.minutě rozehráli domácí rohový kop. Míč se pro nás nešťastně odrazil od zad Václava Bartheldyho a rozvlnil síť za bezmocným Láďou 1:0. Naše hráče tato nešťastná trefa nepoložila. Naopak jsme mysleli více na útok s cílem vyrovnat. Toho ale dokázal v 61.minutě využít Jan Želíska, který se po narážečce se spoluhráčem dostal do brejku a uklidnil domácí druhým zásahem 2:0. Domácí prostřídali a proti unavenějšímu soupeři si vítězství pohlídali.
 Ostudu jsme rozhodně neudělali. V plném počtu by zřejmě vítězství bylo naše. Takto nezbývá než porazit našeho příštího soupeře. V neděli 23.9. u nás přivítáme od 16,30 hodin Velké Hydčice.      
 
15.9 Dlouhá Ves – Janovice A 1 : 2 ( 0 : 2 )

Branky : 50. Švec Pavel - 22. Hájek Matěj, 31. Šlegl Jan

Sestava : J.Macura – R.Diviš , A.Zhvakin , M.Švugr , V.Keřlík – J.Muller , J.Šlegl , M.Urban , P.Šveňha – M.Hájek ( K )

Jak již bylo popsáno u zápasu B týmu , ještě v sobotu dopoledne byly oba týmy připraveny k zápasům v dostatečném počtu , nicméně v době výkopu byla situace naprosto jiná . A tým nastupoval v 10 lidech  . Velkou potíží byla neúčast Žardela a tak šel do brány Máca . Tj. v této situaci asi nikdo neočekával nějaké zázraky , úkol byl odehrát utkání se ctí ( hlavně žádný velký debakl ) . Kupodivu ( jak to občas bývá ) kritický stav soupisky semknul hráče dokonale . Na place rozhodně nebylo znát , že hrajeme o jednoho hráče méně a ještě v bráně stojí hráč z pole . Do poločasu naší velmi aktivní hru potvrdili brankově Mates a Šimpi a tak do přestávky jsme odcházeli hodně spokojeni za stavu 0 : 2 .
Do druhého poločasu jsme nastoupili s taktikou pevné obrany . Bohužel naše plány držet co nejdéle čisté konto vzaly za své  již v 50 min . Úspěšným střelcem byl  Švec 1 : 2 . Domácí tým dál šel s cílem otočit zápas , nicméně naše obrana s Mackem v bráně ( i za pomoci paní Štěstěny ) již nedovolila domácím střelcům být úspěšní . Ani závěrečná cca 7-8 minutovka v 9 lidech po vyloučení Rolanda nepřinesla s ohledem na skóre nic nového a tak po závěrečném hvizdu jsme si s velkou chutí zařvali vítězný pokřik .Určitě se jednalo o překvapení kola , protože v 10 lidech vyhrát na horké půdě v Dlouhé Vsi je výjimečná situace . Tj. po několika utkáních , kdy jsme očekávali body a žádné jsme nepřipsali , jsme velmi nečekaně byli 100% v Dlouhé Vsi . Celý tým za tento zápas zaslouží velkou pochvalu . Na druhou stranu nedělejme z toho nějakou tradici ( hrát v neúplné sestavě ) a na příští kolo buďme nachystáni v dostatečném počtu . Pomalu se posouváme v tabulce vzhůru. Aktuálně máme 6 bodů a jsme na 12 příčce . V sobotu od 16:30 přivítáme doma Malý Bor a pevně věříme , že konečně uděláme nějakou delší šňůru vítězství . A hlavně by to chtělo už konečně mít v tabulce i body , které uhrajeme na domácím place .Malý Bor má 9 bodů , tj. opět jde o utkání o šest bodů .

22.9 Janovice A – Malý Bor 4 : 3 ( 3 : 2 )

Branky : 13. Urban Miroslav, 22. Hájek Matěj (pen.), 35. Zhvakin Aleksandr, 50. Hájek Matěj - 8. Kocum Pavel, 10. Sládek Dominik, 70. Melka Vojtěch

Sestava : Z.Vild – V.Keřlík , J.Macura , M.Švugr , R.Diviš – J.Muller , J.Šlegl , P.Šveňha , A.Zhvakin – M.Urban , M. Hájek ( K ) , střídání J.Kotlan

V sobotu odpoledne (opět ) na parádně připraveném hřišti jsme přivítali Malý Bor . Mates poprvé v sezoně mohl dát do brány Zdeńka . Z ideální sestavy chyběl pouze zraněný Viktor . Do zápasu jsme šli s jasným cílem získat tři body a položit i tak dobrý základ pro následnou oslavu Hagiho , který takto již patří mezi “ ženáče “ .
Úvod utkání se nám hrubě nevyvedl . Myšlenkami jsme asi byli ještě v šatně , protože hostující tým byl v úvodu jasně lepší a navíc využil dvě šance na 100% . To jest v 8 minutě  a následně 10 minutě diváci viděli, jak se pěkně třepetá balón v síti za Zdeňkem 0 : 2  . Po této sprše jsme se zaplať pánbůh probrali . Ve 13 min se prosadil náš nejlepší hráč v dosavadním průběhu sezony Míra 1 : 2  . V 22 min se stav srovnal . To bezpečně proměnil penaltu Mates 2 : 2 . Po úspěšně proměněné penaltě jsme měli opticky více ze hry a náš herní projev byl hodně koukatelný . Převahu vyjádřil gólově v 35 min Saša 3 : 2  . Do poločasové přestávky jsme tak odcházeli víceméně spokojení .
Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem hlavně nedopustit opakování úvodu zápasu . Slova Matese- trenéra si vzal k srdci právě Mates - hráč , když v 50 min dal hodně důležitou branku 4 : 2 . Dál naše hra snesla přísná měřítka , jen nám tak říkajíc odešla přesná muška . V dobrých střeleckých pozicích se několikrát ocitla hlavně naše útočná dvojka . Nicméně ani Míra a ani Mates už se netrefili “ do černého “ . A tak platilo nedáš dostaneš . V 70 min se prosadil hostující Melka 4 : 3 . Postupně se do naší hry dostala nervozita a poslední 10 minutovku jsme odehráli vysloveně na údržbu výsledku , což se zaplať pánbůh podařilo . Po zápase se tak šlo s dobrou náladou na již zmíněnou oslavu .
Konečně máme první tři podzimní body z domácího placu . Naše vítězství mohlo být pohodovější , kdybychom byli ve vypracovaných šancích přesnější . Takto jsme se až do závěrečného hvizdu obávali o výsledek . Máme aktuálně 9  bodů a jsme na 10 místě . Následující víkend zajíždíme k derby do Strážova .Hraje se v neděli od 16 hod . Pevně věříme , že nepojedeme domů s prázdnou .

23.9 Janovice B : Velké Hydčice  6:0 (4:0)  

Branky: 2. V.Slivoň, 13. J.Jansta, 24. P.Jelínek, 27. Kropáček vlastní, 54. a 80. D.Jůzek

Sestava:Ladislav Jelínek – Radek Mandák, Marek Švůgr, Pavel Jelínek, Petr Mikulec – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, David Míčko (75. Milan Kolář) – Josef Jansta (46. Roland Diviš), David Jůzek (83. Robert Onder)

 Potvrdit domácí stoprocentní úspěšnost měla za cíl naše rezerva v nedělním utkání se sousedem v tabulce z Velkých Hydčic. Začátek zápasu se nám skvěle vydařil. Hned první šance ve 2.minutě znamenala naše vedení. Pepa Kotlan se prosadil po pravé straně až k přetaženému centru. David Jůzek míč přenechal na lépe postaveného Vaška, který nedal brankáři šanci 1:0. Vašek mohl vzápětí přidat druhou trefu. Jeho střelu ale stačil obránce tečovat těsně mimo branku. Při dalším závaru střílel opakovaně David Jůzek. První střelu vyrazil brankář, druhá letěla po teči obránce těsně mimo tři tyče. Ve 12.minutě mohlo být po první velké šanci hostů srovnáno. Proti byl ale Láďa, který nohama vyrazil tutovku hostujícího hráče. Běžela 13.minuta , když David Jůzek pěkným obloučkem za obranu vyslal do brejku Pepu Janstu. Pepa obstřelil brankáře a míč posadil přesně k tyči do sítě 2:0. Ve 24.minutě si Pavel Jelínek naběhl mezi obránce, kam dostal od Vaška míč přesně na nohu a poslal domácí do tříbrankového vedení 3 : 0. O tři minuty později měli domácí příležitost v podobě přímého kopu. Vašek zvolil centrovaný míč na Standu. Před Standou chtěl míč odvrátit hostující Martin Kropáček. Míč trefil hlavou tak nešťastně, že zapadl za bezmocného brankáře 4:0. Do kabin odcházel domácí tým s pocitem dobře odvedené práce. Do druhé půle vyběhl na trávník Roland. Odpracováno měl Pepa Jansta.
 Druhá půle přinesla v 54.minutě pohlednou akci domácích. Vašek rozehrál přímý kop na Pepu Kotlana. Pepa zatáhl po pravé straně a poslal přetažený centr na levou stranu. Tam míč sklepl Standa pro Davida Jůzka. David nekompromisně z voleje upravil na 5:0. Hosté ve snaze zaznamenat čestný úspěch dvakrát zaměstnali našeho gólmana. Láďa ale chytal pozorně. V prvním případě šel rychle na zem a míč bezpečně ukryl v náruči. Druhou šanci zmařil rychlým skluzem a vypíchnutím míče do bezpečí. V 80.minutě poslal Pepa Kotlan míč na Vaška, který našel lépe postaveného Milana. Milan vystřelil k pravé tyči. Střela sice mířila do branky, ale postrádala patřičnou razanci. Před obránci jí proto do sítě pomohl David Jůzek a upravil tím na konečných 6:0. Do velké šance se dostal hned po vystřídání Robert. Střela mu ale úplně nesedla a brankář jeho pokus chytil. Poslední vzrušení přinesla v 86.minutě hlavička Standy, kdy míč vykopával těsně před brankovou čarou jeden z obránců. Po závěrečném hvizdu rozhodčího následovala zasloužená děkovačka s nepočetnou skupinou domácích diváků. Výhra nás posunula na pěknou pátou příčku tabulky o jednu obdrženou branku za rovněž dvanáctibodovou Plánici. A právě do Plánice pojedeme v sobotu 29.září. Výkop zápasu je v 16,00 hodin. Sraz u pošty v 15.00 hodin.     

29.9   Plánice : Janovice B    4:1 (1:1)  

Branky: 23. a 81. Lukáš Plánička, 62. a 86. Radek Kovařík – 34. Petr Šveňha

Sestava:Libor Červenka – Radek Mandák, Marek Švůgr, Petr Gardoň, Pavel Jelínek – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, David Míčko (73. Milan Kolář) – Petr Šveňha, David Jůzek

 Celkem čtyři změny v sestavě nastaly pro sobotní utkání v Plánici. Tři plánované. Omluvené Vaška Slivoně, Petra Mikulce a Pepu Janstu nahradili Patrik Šveňha, Petr Gardoň a Petr Šveňha. Nepříjemnou zprávu obdržel trenér dopoledne před zápasem. Láďa Jelínek ulehl s horečkou. Na důležitý post mezi tři tyče se podařilo sehnat Libora Červenku.
 Od úvodních minut byli hosté více u míče. Několik střel a centrů před bránu bez větších problémů sbíral výborný domácí brankář Václav Opl. Ve 23.minutě zůstal Radek Mandák dobré tři metry za linií naší obrany. Toho využil domácí střelec Lukáš Plánička stojící za naší stopérskou dvojicí a své sólo proměnil v trochu překvapivé vedení 1:0. Hosty tento okamžik příliš nevyvedl z míry a pokračovali ve své hře. Ve 34.minutě to přineslo vyrovnávací branku. David Jůzek našel před branku nabíhajícího Petra Šveňhu 1:1. Do poločasu měli hosté ještě několik náznaků šancí, ale vše bez gólového efektu.
 Do druhé půle jsme vyběhli s úmyslem vstřelit ještě nějakou branku a naplno bodovat. Naše příležitosti ale svůj cíl stále nenacházely. V 62.minutě utekl po pravé straně Plánička a poslal před naší branku pěkný centr. Na ten si naběhl druhý z domácích střelců Radek Kovařík a velice pohlednou prudkou hlavičkou pod břevno poslal domácí znovu do vedení 2:1. Po obdržené brance se ještě vystupňovalo úsilí hostů o vstřelení branky. To umožnilo domácím kanonýrům několikrát zahrozit rychlými brejky. Po jednom z nich došlo ke skrumáži v pokutovém území. Nepovedený odražený odkop zachytil Lukáš Plánička a v 81. minutě pojistil domácím vedení 3:1. Závěrečný účet zápasu podtrhl svou druhou trefou v 86. minutě Radek Kovařík 4:1.
 Opakovaně se tak stalo, že jsme po herní převaze odcházeli s prázdnou. Jak uvedl  po závěrečném hvizdu velice dobře rozhodující arbitr Josef Javorský, hosté hráli a domácí dávali branky. Nezbývá, než se připravit na nedělní zápas, kdy od 16,00 hodin hostíme na svém trávníku rezervu Nýrska.         
 

30.9 Strážov – Janovice A 5 : 3 ( 2 : 1 )

Branky : 3. Linkeš Tomáš, 14. Kološ David, 50. Frous Michal, 76. Soušek Luděk (pen.), 88. Kološ David - 23. Zhvakin Aleksandr, 61. Šlegl Jan, 65. Šveňha Patrik

Sestava : P.Kroupar – J.Muller , J.Macura , V.Špindler , M.Švugr – J.Kotlan , P.Petruška , J.Šlégl , P.Šveňha – A.Zhvakin , M.Hájek ( K ) , střídali : D.Jůzek , A.Keřlík

Derby za parádního počasí na velmi dobře připraveném hřišti za slušné divácké účasti dopadlo nakonec dle papírových předpokladů , tj. vítězstvím domácích barev .
Mates neměl k dispozici oproti předchozím zápasům pravidelnou obrannou dvojici Vencu , Rolanda  a v ofenzivě chyběl  Míra . Na druhou stranu si po dlouhém flastru mohl připsat první soutěžní minuty Patrik P .  
Od úvodních minut se hrál pohledný, svižný fotbal . Domácí celek byl v úvodních minutách ( oproti nám ) i produktivní v koncovce a tak po trefách Linkeše a našeho odchovance Davida Kološe bylo na ukazateli skóre 2 : 0 . Naše odpověď přišla velmi brzy , když jsme skórovali do 20 minuty také dvakrát . Nicméně domácí pomezní se činil a obě situace „ zachránil „ zdvihnutým praporkem . A tak až třetí rozvlnění sítě za domácím brankářem bylo v souladu s pravidly , úspěšným střelcem byl Saša  po parádním pasu od Patrika P. 2 : 1  Do poločasu se už stav nezměnil .
Do druhého poločasu jsme šli s cílem minimálně srovnat stav utkání . Bohužel opak byl pravdou , když v 50 min díky chybě v rozehrávce na polovině Strážova jsme nabídli možnost pro rychlý brejk . Ten zakončil Mengy a zvýšil na 3 : 1 . Naše nejlepší část utkání byla od 55 min do 65 minuty . Získali jsme lehkou optickou převahu a navíc po dvou přesných střelách Šimpiho ( z malého vápana ) a Patrika Š. ( pěkná střela k tyčce z 20 metrů ) jsme srovnali stav na 3 : 3 . Zápas se pro nás zlomil zpět do negativna v 76 min . To po rozehraném VPK velmi spornou situaci v našem vápně posoudil  jako nedovolenou HR . Z nařízené pentle se nemýlil Soušek 4 : 3 . Ani toto nás nějak herně nezlomilo a Mates měl na noze srovnání . Bohužel z velmi dobré pozice se netrefil . Konec zápasu se nesl už v duchu „ všechno nebo nic „ , což bylo správné rozhodnutí . Bohužel náš tlak už branku nepřinesl . Naopak David Kološ pěkně zakroutil míč z VPK na vzdálenější tyč  a upravil na konečných 5 : 3 . Musíme i zmínit , že i Strážov byl patrně obrán o regulérní gól , když v druhém poločase vylétl nahoru praporek našeho pomezního .
Celkově musíme pochválit náš tým za herní projev . Koneckonců i oceňujme disciplínu , protože jsme odešli po závěrečném hvizdu v 11 lidech do šaten . Zápas byl spíše remízový a tak jsme v šatně ještě dlouho kousali ( jako v minulém ročníku ) hlavně hodně spornou penaltu. Na druhou stranu při větší efektivitě v zakončení by i tento fakt nehrál takovou roli .
Nic, musíme se nyní soustředit na další kolo . Přivítáme doma v sobotu od 16 hod celek Sušice B, aktuálně je to náš soused v tabulce . Pokud navážeme na poslední dva zápasy , kdy už hra byla koukatelná , tak se určitě i výsledek dostaví .

6.10 Janovice A – Sušice B 6 : 0 ( 3 : 0 )

Branky : 12. Petruška Patrik, 17. Urban Miroslav, 37. Urban Miroslav, 76. Zhvakin Aleksandr, 80. Hájek Matěj, 83. Hájek Matěj

Sestava : M.Martínek – V.Keřlík , J.Macura , V.Špindler , M.Švugr – J.Muller , J.Šlegl , P.Petruška , M.Urban – A.Zhvakin , M.Hájek ( K ) , střídali J.Kotlan , D.Jůzek

S jednoznačným cílem vybojovat tři body jsme nastupovali v sobotním odpoledni proti celku Sušice B .Hřiště opět ve skvělé kondici .Pohledem do naší štany měl i Mates k dispozici co do hráčské kvality velmi dobré podmínky . Krátce k soupeři – fotbalová Sušice celkově neprožívá zrovna dobré období ( A tým je aktuálně na dně tabulky v 1 A třídě ) , to je pochopitelně znát i na jejich B mužstvu .
Od úvodních minut byla znát převaha našich barev . Diváci se naším fotbalem bavili a navíc oproti jiným zápasům jsme proměňovali ve slušném procentu i vypracované gólové šance . Tj. po prvním poločase bylo tak říkajíc o majiteli tří bodů rozhodnuto , protože náš soupeř inkasoval hned 3 x . Účet zápasu otevřel Patrik a 2 x se zapsal do listiny střelců Míra . Navíc právě Míra ještě neproměnil penaltu , když střela rozezvučela pouze tyč .
Do druhého poločasu jsme šli s cílem nepolevit v tempu a odměnit naše fanoušky další porcí branek . Dlouhé minuty v druhém dějství jsme neměli seřízena správně mířidla . Až v závěrečné 15 minutovce se nám nakonec podařilo výraznou převahu ve hře vyjádřit i brankově . Po úspěšných  trefách Saši a Matese ( 2 x ) jsme nakonec vyhráli naprosto jasným rozdílem 6 : 0 . Musíme konstatovat , že tým Sušice B se nám po celých 90 minut jevil herně dost podrpůměrně . Dle hodnocení několika pravidelných fanoušků , by  s takovým výkonem měla Sušice problémy hrát důstojnou roli i ve III třídě . Vítězství nás posunulo na 9 příčku a máme aktuálně 12 bodů . Začíná se pomalu a jistě profilovat čelo tabulky . Postupovou příčku drží Měcholupy ,  na záda jim dýchá celek Bolešin . Na opačné straně tabulky se u dna krčí Železná  Ruda a právě náš dnešní soupeř Sušice B . V následujícím kole budeme hrát proti sousedovi v tabulce . Jedeme na horkou půdu do nedalekých Lub , kde nám bude soupeřem místní rezerva . Výkop v neděli v 15:30 hod .

7.10  Janovice B : Nýrsko B   1:2 (0:2)  

Branky: 63. PK Václav Slivoň – 27. a 28. Andrei Antonovicz

Sestava:Ladislav Jelínek – Radek Mandák, Marek Švůgr, Petr Gardoň, Pavel Jelínek – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, David Míčko (82. Robert Onder) – Josef Jansta (77. Milan Kolář), David Jůzek

 V nedělní odpoledne jsme na perfektně připraveném trávníku přivítali našeho souseda v tabulce Nýrsko B. Nýrský celek přijel k zápasu našlapán hráči nastupujícími v krajském přeboru. Pokud se podíváte na letos odehrané zápasy III.třídy, jména jako Toul, Antonovics, Gyorgy, Lužný, Šnour a Dan Kotlan, tam téměř nenajdete. Konkrétně hned 4 hráči figurovali na soupisce sobotního zápasu v krajském přeboru , dva z nich odehráli víceméně celý zápas . Zejména  Antonovics byl postrachem všech brankářů v loňském ročníku krajského přeboru .Každý rozumný fanoušek fotbalu si asi dokáže představit , jaký kvalitativně herní rozdíl je mezi  týmem krajského přeboru a týmem , který již několikátou sezonu pendluje mezi pralesem a III třídou . Na druhou stranu je velmi dobrá vizitka Janovic, jaký má fotbalový respekt , že Nýrsko pro jistotu vyšperkovalo svou soupisku tak výraznou kvalitou :-) Spíše ale hrála roli kvalita a blízkost našeho hřiště a pochopitelně i příchuť derby .  Naši hráči hleděli při úvodním nástupu na hřiště na takto nadupaného soupeře trochu s rozpaky, ale nechtěli dát svou kůži lacino. Dle očekávání od úvodních minut předvádělo Nýrsko rychlou technickou hru plnou narážeček a přihrávek na jeden až dva doteky. Domácím hráčům však tato hra též není cizí a tak byla k vidění velice pěkná kombinační hra. První velkou šanci k otevření skóre měl ve 22.minutě Pavel Jelínek. Jeho rána z hranice velkého vápna prosvištěla jen těsně mimo branku. Ve 27.minutě domácí obrana zaváhala při rozehrávce ve středu hřiště. Po rychlém brejku přišel přesný centr na hlavu Antonovicse a hosté se ujali vedení 0:1. Domácí se ještě ani nestačili vzpamatovat a přišel druhý úder. Běžela 28.minuta když si stejný hráč naběhl na centr z rohového kopu a znovu hlavou rozvlnil síť domácí branky 0:2. V tu chvíli to vypadalo, že se rozjede brankostroj a skóre bude dál narůstat. Domácí se ale dokázali ze slepených gólů otřepat a dál hrát vyrovnanou partii. Pěknou střelou se prezentoval Vašek Slivoň. Podobně pálil i Mára. Na opačné straně předvedl pohotový zákrok Láďa, když likvidoval sólo hostujícího útočníka. V závěru první půle měl Láďa i trochu štěstí, když mu po přímém kopu zvonilo nad hlavou břevno.
 Protože první půlka ukázala, že i s takovým soupeřem se dá hrát, nastupovali jsme do druhé půle s cílem pokusit se utkání ještě zdramatizovat. První šanci druhé půle si vypracoval Pepa Jansta. Z levé strany si navedl míč na střed a vypálil asi metr vedle pravé tyče. O chvíli později zahrál volný přímý kop David Míčko. Branku trefil, ale brankář si s jeho střelou poradil. O několik minut později se pěkně položil na úrovni penalty do balonu po rohovém kopu Standa Kotlan . Scházelo několik centimetrů , aby míč zaplul pod břevno .Zvýšené úsilí přeci jen přineslo své ovoce. V 63.minutě byl v pokutovém území faulován pronikající Pepa Kotlan. Míč si na desítku postavil Vašek. Střelu k levé tyči brankář vystihl. Naštěstí míč neudržel a Vašek pohotově dorazil k opačné tyči 1:2. V 72.minutě zahrozili hosté. Dan Kotlan, který vyběhl na hřiště do druhé půle pálil z dobré pozice jen centimetry mimo šibenici. Na opačné straně se pokusil Vašek vsítit rovnou z rohu. Výborný brankář Toul dokázal míč směřující do šibenice vyrazit mimo branku. V 82.minutě prošel Mára po pravé straně odkud našel před branku nabíhajícího Davida Jůzka. K vyrovnání chyběly jen centimetry. David ve skluzu trefil tyč! Poslední velká šance zápasu byla v 90 min . Ve velmi dobré pozici byl hostující Dan Kotlan , kterého vychytal Láďa. Musíme tak konstatovat , že až do posledního hvizdu byl zápas hodně otevřený a naše rezerva se prala o nějaké body do tabulky . Netřeba vyzdvihovat jednotlivce , celý náš tým podal vysoce nadprůměrný výkon. Nicméně dovolíme si jmenovat naši stopérskou dvojici Máru a Gardyho. Oba byli celých 90 minut naprosto vyrovnanými soupeři těm nejlepším z nýrské sestavy . Asi nejjasnějším důkazem našeho výkonu je fakt , že za hru zejména ve druhé části hry, kdy jsme byli i lepším týmem, nás diváci odměnili dlouhým potleskem.
 Po závěrečném hvizdu svítilo na ukazateli nejtěsnější skóre 1:2 . Tj. máme tak trochu dluh , protože hlavně v domácích utkáních chceme být 100% úspěšní . Ale jak již bylo řečeno , dnes body ležely opravdu hodně vysoko . Aktuálně s 12 body okupujeme 8 příčku. Následující kolo odehrajeme na nejdál položeném hřišti v okrese vůbec . V sobotu 13.10. hrajeme od 15,30 hodin na hřišti adepta na postup v Kašperských Horách , který nicméně překvapivě prohrál v tomto kole v Dešenicích . Sraz ve 14,00 hodin u pošty.

13.10  Kašperské Hory : Janovice B    6:0 (2:0)  

Branky: 1. Aleš Kůs, 2. Daniel Řimnáč, 48. Vladimír Šuba, 56. Jan Bártík, 58. a 64. Tomáš Kašák

Sestava:Libor Červenka – Petr Šveňha, Marek Švůgr, Petr Gardoň, Pavel Jelínek – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Aleksandr Zhvakin, Lukáš Bohuslav – Robert Onder, David Jůzek

 Úvod dnešního komentáře jsem si původně představoval trochu jinak. Takové potíže se sestavou v den, kdy se nám nekříží zápasy áčka a béčka, to je z říše zlých snů. Od pátku odpoledne do sobotního výkopu utkání jsem postupně oslovoval (rozesílal sms nebo volal) další hráče. V sobotu před zahájením zápasu jsem měl neuvěřitelných 23 (slovy dvacettři) omluvenek. Věřte mi, že za takového neutěšeného stavu jsem měl chuť se vším praštit a raději jít s rodinou na výlet na nedaleký hrad Kašperk. Jenomže těm jedenácti klukům jsem to nemohl udělat. Mezery v sestavě zalepili Libor, Saša, který jako jediný áčkař nám přijel ochotně pomoct a za to mu patří dík a  Lukáš, který hrál zápas asi po roční přestávce. Rovněž Robert si mohl po delší době užít celý zápas.
 Začátek nám hrubě nevyšel a předznamenal tak další vývoj zápasu. Neuběhla ještě ani celá minuta, když domácí hráč překvapil naší obranu dlouhým hodem při autovém vhazování. Míč letěl za naší obranu na osamoceného Aleše Kůse, který lehce překonal bezmocného Libora 1:0. O necelou minutu později Gardy trochu klopýtl při běžeckém souboji s Danielem Řimnáčem. Domácí hráč tím získal výhodu dvou kroků a své sólo zakončil druhým úderem 2:0. V tu chvíli to s hosty nevypadalo vůbec dobře. Následující minuty ale ukázaly, že ani v takto kombinované sestavě nemusíme být horším týmem. Několik našich příležitostí ale nenalezlo vytoužený cíl. Naše obrana již pracovala spolehlivěji a co prošlo , pochytal Libor. Do kabin se tak odcházelo za pro nás ještě přijatelného stavu 2:0 pro domácí.
 Protože větší část první půle ukázala, že naši hráči jsou pro domácí přinejmenším rovnocenným soupeřem, chtěli jsme se pokusit vstřelit kontaktní branku a zápas ještě zdramatizovat. To však vzalo za své ve 48.minutě, kdy se prosadil Vladimír Šuba a pojistil domácím vedení na 3:0 Další zářez přišel v 56.minutě od Vladimíra Šuby 4:0. V 58. a 64.minutě přidal branky Tomáš Kašák a stanovil tak závěrečné skóre na 6:0. Za odehraných deset kol to byl již třetí zápas, kdy jsme mohli při standardní sestavě myslet na body (Veřechov, Svéradice B). Za týden v neděli 21.10. přivítáme od 15,30 hodin na domácím trávníku Hartmanice a zisk tří bodů bude jasným cílem.
 
14.10 Luby B – Janovice A 0 : 2 ( 0 : 1 )

Branky : 37. Hájek Matěj, 66. Müller Jan

Sestava : M.Martínek – V.Keřlík , J.Macura , V.Špindler , M.Švugr – P.Šveňha , J.Šlegl , P.Petruška, T.Suk   - M.Hájek( K) , A .Zhvakin – střídali J.Muller , J.Kotlan , V.Slivoň

Za početné divácké kulisi a takřka letního počasí jsme nastupovali v Lubech proti domácí rezervě . Domácí tým hodně omladil sestavu oproti loňskému ročníku . Tj. věkem hodně dorostenců a sem tam nějaká naděje , která nastupuje i v A týmu . V naší šatně oproti tomu měl Mates fotbalově vyzrálejší sestavu . Do ideální jedenáctky scházela opora týmu - Míra a delší dobu je mimo soupisku Roland .Od úvodních minut se hrál celkem pohledný fotbal . V první šanci se ve 4 minutě  objevil Mates , nicméně netrefil vůbec zařízení . To bylo na dlouhé minuty prvního poločasu vše , co se týká něčeho zajímavého před brankou domácích nebo tou naší . Těžiště hry bylo hlavně ve středu pole . Až od nějaké 34 minuty se do hry dostaly i branklové šance a dobře bylo , že více jich bylo k vidění před domácí svatyní . Nejprve ve velmi dobré pozici vyhořel Viktor . Následně vybídnul super přihrávkou Patrik Š. Matese , který se prosadil kličkou přes golmana domácích a otevřel účet zápasu v 37 min 0 : 1 . Naše útočné choutky tím nekončily . Do konce poločasu se ve velmi dobrých pozicích neprosadili Patrik P. , Mates a Patrik Š. Do šaten jsme tak odcházeli s jednobrankovým vedením , nicméně při větším klidu v zakončení jsme mohli mít o dost více pohodlný náskok . Pohledem na šance domácích , většinou se jednalo o střely z větší dálky , s kterými neměl Michal problém . Nicméně jedna šance domácích po rohu byla hodně zajímavá , když z brankové čáry zachraňoval situaci za překonaným Michalem Mára .
Do druhé půle jsme chtěli potvrdit herně hlavně poslední deseti minutovku první půle . Dlouhé minuty jsme čekali na úspěšně zakončenou akci . Opět hlavně Mates měl možnost díky své aktivitě potvrdit střelecké kvality . A tak možná nejméně nebezpečná akce skončila úspěšně . Mejla z poloviny hřiště zatáhnul míč a z nějakých 30 metrů zkusil štěstí . Střela měla správnou razanci a směr a přesně zaplula s lehkou tečí od břevna do sítě . Je třeba říct , že domácí brankář neměl úplně čisté svědomí . Tj. 66 min a stav na ukazateli skóre 0 : 2 . Domácí se snažili něco s výsledkem ještě udělat , nicméně naše obrana fungovala více než dobře . Asi jedinou závažnější šanci a tím i snížení rozdílu ve skóre nám „ vyřešila „ dobře postavená brána . Michalovi zazvonila za zády   tyč . Kdo by čekal , že závěrečné minuty budou patřit domácímu tlaku ve snaze dát branku, by se krutě mýlil . Zhruba od 80 minuty jsme drželi míč daleko od naší svatyně díky aktivní hře a spoustě standardek . Víceméně do posledních minut mohli být domácí rádi , že nakonec prohráli jen o dvě branky  . Hlavně několik rohů bylo hodně nadějných , kdy Hagi , Macek a Pepán mohli při lepší mušce vsítit branku . K tomu se přidaly výživné střely zpoza vápna od Máry a Matese , také bez gólového efektu .
Dnes je třeba nejen pochválit celý mančaft , ale i celkem početnou skupinu našich fanoušků , kteří zvláště ke konci utkání byli hodně slyšet. Po 10 odehraných kolech jsme na 7 místě v klidném středu tabulky s 15 body . Poslední 3 kola podzimní části soutěže by měly být pro nás obdobím , kdy potvrdíme výsledkově naší zlepšenou formu po hodně nepovedeném vstupu do tohoto soutěžního ročníku . Navíc určitě bychom měli mít za cíl překonat po podzimu 21 bodovou hranici . Následující sobotu od 15:30 přivítáme doma beznadějně poslední tým tabulky Železnou Rudu ( tady se očekává mimo povinných bodů i slušná střelecká podívaná ) . Pak zajíždíme do Nezamyslic . Zde se nám historicky celkem daří , ale v současné formě budou domácí o něco větším favoritem, nicméně body si přivézt určitě dají . Poslední kolo na podzim odehrajeme doma , soupeřem nám bude asi největší překvapení podzimu , celek Budětic . Tento tým horko těžko zachránil v minulém ročníku svou účast v OPM , aktuálně s 20 body se pohybuje do 5 místa . Budětice jsou vysloveně celek domácího hřiště , byť hrají v Rábí  ( z venku mají zatím jen 4 body ).

20.10 Janovice A – Železná Ruda 7 : 0 ( 2 : 0 )

Branky : 5. Jůzek David, 45. Urban Miroslav, 56. Müller Jan, 71. Hájek Matěj, 78. Urban Miroslav, 88. Petruška Patrik, 92. Hájek Matěj

Sestava : M.Martínek – J.Kotlan , J.Macura , M.Švugr , T.Suk – J.Muller , J.Šlegl , P.Petruška , M.Urban – M.Hájek ( K ) , D.Jůzek , střídali R.Mandák , P.Jelínek

Tři kola před koncem podzimu jsme doma přivítali beznadějně poslední celek tabulky Železnou Rudu. Mates měl o něco větší honičku poskládat sestavu , než se ještě v pátek jevilo . Po omluvenkách od Veny , Viktora , Patrika Š  (a stále není ani Roland), Mates v sobotu dopoledne nastartoval mobil . Naštěstí šlo tyto mezery v sestavě vyplnit a konkrétně David , Radek a Pavel obuli oproti očekávání kopačky  . Cíl to ale neovlivnilo , stále jsme chtěli výrazně potvrdit naší stoupající formu .
A tento cíl se nám začal plnit velmi brzo . V 5 min vyslal pěknou uličkou Mates Davida . David šanci využil a otevřel účet zápasu 1 : 0 . To bylo ale bohužel na dlouho vše , co se týkalo změny stavu skóre . Po celý první poločas jsme sice dle očekávání měli opticky více ze hry , nicméně šancí na skórování bylo jako šafránu a co by se dalo posoudit jako šance , jsme „ úspěšně „ zahodili . A tak když se diváci chystali k poločasové přestávce se nakonec pohnulo skóre ještě jednou . Gólem do šatny se uvedl Míra , když ve skrumáži ve vápně se zorientoval nejlépe ze všech 2 : 0 .
Do druhého poločasu jsme nastoupili hlavně s pokynem většího klidu v koncovce , protože dnešní soupeř byl možná v herním projevu ještě o něco slabší než Sušice B . Klid v zakončení se dostavil a k dobré hře  se přidalo i úspěšné zakončení několika šancí . Postupně rozvlnili síť za nebohým brankářem hostů Mejla , Mates , Míra , Patrik a těsně před závěrečným hvizdem se trefil ten , co i otevíral dnešní účet zápasu , David . Oficiálně si ale branku připsal Mates . Tj. nakonec se výrazná převaha ve hře projevila i ve výsledku , když jsme porazili Rudu 7 : 0 . Povinné tři body máme doma . Aktuálně s 18 body jsme v tabulce na 6 místě. Tým si střelecky spravil chuť a navíc jsme natáhli šnůru vítězství na 3 zápasy v řadě  . Musíme zmínit fakt ,  že Michal v této šňůře nedostal žádný gól !!! , což je jeho rekord . Ještě k dnešnímu soupeři - Železná Ruda , pokud přes zimní pauzu výrazně neokysličí sestavu o nějaké kvalitní hráče  , vypadá jako hlavní kandidát na sestup do III třídy . Následující víkend by bylo dobré potvrdit naši formu a pokusit se přivézt nějaký bodík z Nezamyslic . Hrajeme v sobotu od 14 : 30 , tj. chvíli po obědě se bude vyrážet z Janovic od pošty .


21.10   Janovice B - Hartmanice    3:2 (3:2)  

Branky: 10. a 31. Josef Jansta, 18. David Jůzek – 15. Jiří Gerčák, 34. Michal Šimek

Sestava:Zdeněk Vild – Radek Mandák, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Ladislav Jelínek (46.Petr Mikulec) – Petr Šveňha (46. Josef Kotlan), Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, David Míčko (85. Robert Onder) – Josef Jansta (73. Milan Kolář), David Jůzek

  Dnešní komentář je o něčem jiném než minulý týden. Mimo dlouhodobě zraněných Radka Holého a Davida Kvapila se omluvil pouze Marek Švůgr. Trenér tak mohl vybírat základní sestavu mezi patnácti hráči. Do branky se poprvé za benfiku postavil Zdeněk Vild. Láďa si od branky na chvíli oddechl a odehrál první poločas na pozici levého beka. Soupeřem nám byl soused v tabulce celek Hartmanic. Hned první útok na soupeřovu branku po ose Mandák – Jansta – S.Kotlan – Jůzek, mohl otevřít skóre. Davidovo střelu zastavilo břevno! O chvíli později se Standa řítil sám na soupeřova brankáře. Místo zakončení se rozhodl pro přihrávku do ofsajdu na Pepu Janstu! Na opačné straně zlikvidoval Zdeněk skluzem a vyražením míče do bezpečí pokus hostů. V další šanci domácích pálil opakovaně David Jůzek. První pokus gólman vyrazil a dorážku chytil. V 10.minutě utekl hostující obraně Pepa Jansta a střelou k tyči poslal domácí do vedení 1:0. Radost domácích trvala pouze 5 minut. To se střelou z hranice velkého vápna prosadil Jiří Gerčák 1:1. Nutno dodat, že Zdeněk po této střele, která mu prošla pod tělem, neměl úplně čisté svědomí. Vedení vrátil na domácí stranu v 18.minutě David Jůzek nekompromisní střelou po centru od J.Jansty 2:1. Ve 24.minutě Zdeněk odčinil svou předešlou chybu, když při přečíslení nejprve rukama a následně nohou překazil hostům dvě obrovské příležitosti k vyrovnání. Běžela 31.minuta, když Pepa Jansta vyrazil ke svému druhému sólu a stejně jako v prvním případě nedal brankáři šanci a poslal domácí do dvoubrankového vedení 3:1. O tři minuty později se po rohovém kopu prosadil hlavou Michal Šimek z malého výpna 3:2. V závěru první půle gólman vychytal pokus Vaška Slivoně. Do kabin se odcházelo za našeho jednobrankového vedení a nikdo v té chvíli netušil, že to bude i konečný stav utkání.
 Do druhé půle provedl trenér dvě změny, které byly připraveny už před zápasem. Láďu nahradil Petr Mikulec a Petra Šveňhu Pepa Kotlan. Úkol do druhých 45 minut byl jasný. Přidat nějakou branku a připsat si do tabulky plný bodový počet. Druhá půle byla ale více o bojovnosti než o fotbalové kráse. Na obou stranách viděli diváci po dvou větších příležitostech. Z naší strany pálil vedle David Jůzek a hlavičku Vaška nepustil do branky gólman. Od 73.minuty se za zraněného Pepu Janstu objevil na hřišti Milan. V 85.minutě došlo spíše k taktickému střídání Davida Míčka Robertem Onderem. V samém závěru zápasu zabrnkal na nervy domácích hráčů a diváků Zdeněk. Jeho nepřesná rozehrávka na soupeře stojícího na velkém vápně poslala hosty do 100% šance. Hostující útočník, který takto lacino přišel k míči našel lépe postaveného spoluhráče. Jeho střela letěla několik centimetrů nad branku. Navíc byl odmáván a odpískán ofsajd střílejícího hráče.
 Po závěrečném hvizdu rozhodčího svítil na ukazateli skóre stejný stav 3:2 jako po první půlce. Body jsme uhájili. Máme jich 15 a jsme na 11.místě právě před týmem Hartmanic, kterému zůstalo 12 bodů. Tabulka je ale hodně vyrovnaná. Na třetí místo ztrácíme pouze 5 bodů. Víceméně nejsme moc daleko od cíle , který jsme si dali začátkem ročníku , mít po podzimu cca 20 bodů . Za týden v neděli 28.10. hrajeme od 14,30 hodin na horké půdě v Hrádku. Domácí rezerva je jako noc a den. Na venkovních hřištích uhrála jen 2 body. Zato doma boduje pravidelně ( důvodem bude patrně možnost využít hráče A týmu ) , takže statistika  ukazuje 15 bodů za tři výhry a tři vyhrané penaltové rozstřely po nerozhodných výsledcích. Sraz u pošty je ve 13,30 hodin.

27.10 Nezamyslice – Janovice A 2 : 3 ( 1 : 2 )

Branky : 35. Věneček Michal, 73. Procházka Josef - 20. Urban Miroslav, 44. Petruška Patrik, 55. Hájek Matěj

Sestava : L.Jelínek  - J.Kotlan , J.Macura , P.Gardoň , M.Švugr – J.Muller , J.Šlegl , P.Petruška , M.Urban – A.Zhvakin , M. Hájek ( K ) , střídali J.Hájek

Velmi komplikovaně se rodila sestava na předposlední zápas na podzim . Patrně do Nezamyslic se nikomu moc nechtělo a tak ještě v 10 hod dopoledne ( to jest tak 3 hodiny před odjezdem na zápas ) nás bylo 7 . Po usilovném telefonování Mates nakonec sehnal 12 hráčů , což se rovná doslova zázraku . Nejvíce hořel post brankáře , kde nakonec nastoupil poprvé na podzim Láďa . Dále z benfiky naskočil Gardy a ke střídání byl připraven “ žolík “ Kuba .
Domácí tým nastoupil v plné palbě ( 5 hráčů na střídání ) , to jest mírným favoritem byly určitě Nezamyslice . To však od prvních minut nebyla tak úplně realita . Náš tým přece jenom má pevnou kostru mužstva a hlavně kombinančně poslední zápasy máme v celkem slušné kvalitě . První branku utkání po pěkné akci dal Míra v 20 min 0 : 1 . Domácí celek zabral a srovnal Věnečkem v 35 min 1 : 1 . Když to vypadalo na remízový stav po první pětačtyřicetiminutovce , opřel se do balonu Patrik a poslal nás v 44 min do poločasového vedení 1 : 2 . Malou nepříjemností v prvním poločase bylo vynucené střídání v 28 min , kdy jsme vyčerpali jedinou možnost , když za Sašu naskočil Kuba .
V druhé půli se nám podařilo hned ze začátku odskočit na dvě branky , když se prosadil v 55 min náš nejlepší střelec Mates 1 : 3  . 55 minuta byla povšechně hodně výživná , protože po faulu na Gardyho se rozjel karetní mariáš . Gardy za oplácení dostal žlutou . Kuba se přidal v řešení situace , také odešel se žlutou a třešničkou na dortu byl  Mejla. Ten se v této minutě předvedl i jako boxer . Nafasoval ihned po nepovedeném háku na domácího hráče rovnou červenou kartu . Takže domácí v početní převaze mohli jít za cílem minimálně srovnat stav . Další karetní vložka byla v 69 min , bohužel hlavní postavou byl Kuba a tak po druhé žluté se odebral předčasně ze hřiště . Dvojnásobnou početní převahu domácí nejprve zúročili ihned velkým tlakem a celkem brzo snížili v 73 min na 2 : 3 . Domácí tým byl dál víceméně pevně usazen na naší polovině . Jen obětavou hrou všech devíti hráčů v našich barvách jsme dál drželi velmi nadějný výsledek , v této chvíli i remíza by byla hodně cenná . Minuty však běžely k našemu prospěchu rychle a Nezamyslice začínaly s blížícím se koncem stávat hodně nervózním týmem. Což v závěru potvrdily hned dvakrát  . To jest v 88 min byl vyloučen Dlouhý a těsně před závěrečným hvizdem v 92 min po druhé ŽK šel o něco dříve do sprch Jiřík . V 93 minutě fouknul naposledy HR do píštalky a my jsme si s velkou chutí plácli . Dnes HR měl i hodně co psát do zápisu , protože mimo střelců měl v poznámkách celkem 12 záznamů o udělení karty . Naše vítězství  hlavně po nedisciplinovanosti Melji bylo hodně ohroženo a po vyloučení Jakuba to bylo něco ze říše snů . Je tak třeba smeknout hodně hluboko před obětavým výkonem mančaftu hlavně v závěru utkání . V neúplné tabulce po 12 kolech jsme na 6 pozici a vítězství nás hodně přiblížilo třetí příčce . Máme 21 bodů a právě na třetí příčku , kde jsou Hradešice , ztrácíme tři body . V posledním zápase na podzim přivítáme doma Budětice – výkop v sobotu ve 14 hod . Zápas je okořeněn faktem , že v případě vítězství můžeme Budětice přeskočit v tabulce a zakončit podzim na nejhůře 5 místě . Pohybovat se v lepší polovině tabulky určitě byl po povedeném loňském ročníku jasný cíl i nyní . Nicméně vzpomeňme , kde jsme byli v tabulce po pátem kole ( sestupová pozice ) . Doufejme tak , že bude nejen platit konec dobrý , všechno dobré a mimo povedeného výkonu s vítěznou koncovkou se i správně naladíme na dokopnou , která bude následovat hned po utkání .

28.10  Hrádek B – Janovice B
Zápas byl zrušen. Důvodem byl nezpůsobilý terén , kdy celé hřiště bylo pod sněhem . Utkání přeloženo na 11.11 , výkop ve 14 hod . To jest naše benfika si prodlouží podzim minimálně o jeden týden .

3.11 Janovice A – Budětice 3 : 2 ( 3 : 1 )

Branky : 17. Šlegl Jan, 36. Hájek Matěj, 44. Petruška Patrik - 23. Korda Václav, 78. Hlavin David

Sestava : M.Martínek – M.Švugr , J.Macura , V.Špindler , T.Suk - J.Kotlan , P.Petruška , M.Urban , P.Šveňha – M.Hájek ( K ) , J.Šlegl   střídali D.Jůzek , V.Slivoň

Poslední zápas podzimní části soutěže jsme odehráli doma na velmi dobře připraveném hřišti proti „ štice „ dosavadní části letošního ročníku . Onou štikou jsou Budětice , které se loni tak tak zachránily v posledním kole . Budětice se nicméně poučily , v létě velmi posílily hlavně útočné řady . Také se drží hesla „ můj dům , můj hrad „ a mimo jednoho utkání braly v Rábí vždy plný počet bodů – celkově doma uhrály 18 bodů z 23 celkových .
Mates měl k dispozici celkem dobrou sestavu a tak mohl směle chtít spolu s celým  týmem dovršit velmi povedenou druhou polovinu podzimu , kdy v posledních 4 kolech jsme neztratili ani bodík . Pohledem na tribuny bylo celkem zaplněno , kdy určitě dobrou polovinu tvořili hostující fans včetně dvou fotografů – je vidět , že Budětice mají opravdu fotbal v krvi !!
Od úvodních minut se hrál pohledný fotbal. Na obou stranách začaly i přibývat střelecké pokusy – v našich barvách byli nejčilejší tradičně Míra s Matesem . První branka padla po chybě v rozehrávce hostující obrany v 17 min , kdy svou bojovností se dostal k balonu Mates . Následně pěkně našel na vápně osamoceného Šimpiho , který chladnokrevně poslal balon k tyči 1 : 0 . Hostující tým odpověděl za 5 minut z jejich velmi silné stránky a tou je rohový kop. Všichni hráči stojí přímo v bráně a exekutor se snaží zatočit balon někam na střed brány . Tj. první jejich roh si srazil hlavou do brány Macek ( branka připsána Kordovi ) 1 : 1 . To bylo i takové otočení v pohledu na hru , protože do 22 minuty jsme mohli říct , že o něco více ze hry jsme měli my . To se srovnávací brankou otočilo . Soupeř se dostával často do přečíslení . Jen díky tomu , že ve finální fázi někdy zbytečně hledali hostující hráči ještě lépe postaveného kolegu , se skóre neměnilo v náš neprospěch . Dobré bylo , že po nějakých 12 minutách jsme se z této herní deky dostali zpět do hry . Pepán dobře atakoval hostujícího obránce , donutil ho k velmi nepřesné malé domů . To vystihnul Mates , vypíchnul balon před brankářem a skluzem u brankové čáry ho zasunul do branky , to běžela 36 min 2 : 1 . Razítko na brankově vydatný první poločas dal v 44 min Patrik P , když na úrovni vápna vymíchal dva obránce a slabší pravačkou zasunul zkušeně k tyčce 3 : 1.
Do druhého poločasu jsme nastoupili s taktikou brejkových situací , kdy se dalo čekat , že Budětice určitě budou chtít minimálně srovnat stav . Dlouhé minuty druhé půle to byla taková přetahovaná , jestli my odskočíme o tři branky , nebo Budětice sníží na jednobrankový rozdíl . Bohužel platilo druhé , když po naší nedokončené akci se dostali hostující hráči do přečíslení . Následně centr prosvištěl kolem brankové čáry , aby byl ihned z druhé strany vrácen opět před branku , kde dost nešťastně se po druhé v zápase trefil za Žardelovo záda Macek . Excelentní šibenice , opět gól připsán hostujícímu hráči ( tentokrát Hlavinovi ) 3 : 2 . Takže v 78 min bylo zaděláno na celkem dramatickou koncovku . Diváci mohli vidět v posledních minutách v hostujícím podání hodně ožehavé situace z již zmíněných rohů . U nás se dvakrát ve velmi nadějné situaci nevešel mezi tři tyče Mates . Nakonec vše dopadlo k naší spokojenosti a po závěrečném hvizdu se šlo poděkovat našim divákům nejen za podporování při dnešním zápase , ale i podzimu celkově . Jak bývá zvykem, následovala povedená dokopná , kdy hlavním tahákem byl tradičně opečený čuník .
Podzim pro  nás dopadl nakonec velmi dobře , z celkově možných 39 bodů máme připsaných 24 bodů s aktivním skórem 39 : 33, do zimní přestávky tak jdeme na lichotivé 5 pozici . Nejlepšími střelci jsou tradičně Mates ( 11 branek ) a Míra ( 9 branek ) . Máme naprosto vyrovnanou bilanci doma a venku . Vždy jsme připsali po 12 bodech a tak není překvapením  , že asi nejlépe herně jsme se prezentovali při venkovních zápasech v Mochtíně a Lubech .Pochopitelně svou velkou bojovnost a vůli po vítězství i v neúplné sestavě jsme předvedli v Dlouhé Vsi . Naopak naše výkony především v Hradešicích ( naše nejvyšší porážka ) a doma proti Bolešinům byly hodně podprůměrné.
Příprava na jarní část soutěže začne jako obvykle v polovině ledna na obvyklé adrese – sportovní hala za městským úřadem.

Jaro pro nás začne v sobotu 23.3 2019 v 15 hod , kdy doma přivítáme Hradešice a máme co z podzimu oplácet .

4.11 Janovice B - Velhartice    2:2 (2:2)   PK  1:3

Branky: 32. Jůzek David, 45. Kotlan Stanislav  – 3. a 13. Brůha Ondřej

Sestava:Ladislav Jelínek – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek - 46. Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, David Míčko (89. Robert Onder) – Petr Šveňha (71. Milan Kolář), David Jůzek

 Poslední podzimní domácí zápas nás čekal v neděli odpoledne. Původně se mělo jednat o poslední podzimní zápas. Za týden nás ale čeká ještě odložený zápas na hřišti v Hrádku. V úvodu utkání jsme byli zřejmě myšlenkami ještě na povedené sobotní dokopné, když se ve třetí minutě povedl hostům rychlý průnik po pravé straně. Láďa dokázal první střelu pouze vyrazit. U vyraženého míče byl první Ondřej Brůha a poslal hosty do vedení 0:1.   Obdržená branka domácí příliš neprobudila. Jejich hře nelze upřít snahu a bojovnost. Vše bylo ale na úkor přesnosti. Počet nepřesných přihrávek byl nevídaný. Po další nepovedené přihrávce tentokrát v podání Petra Šveňhy následoval rychlý výpad do naší rozhozené obrany a znovu Ondřej Brůha rozvlnil domácí síť. Po 13.minutách hry tak svítilo na ukazateli nepříznivé skóre 0:2. Domácí hráče mohla nakopnout 22.minuta, kdy byl v pokutovém území rukou stažen David Míčko. K nařízenému pokutovému kopu se nikdo z domácích hráčů příliš nehrnul. Míč si nakonec na pokyn trenéra postavil David Jůzek. Brankáře oklamal, ale netrefil zařízení! Nevyužitá penalta kupodivu nepřinesla ještě větší útlum. Naopak se naše hra začala postupně zlepšovat a přišly i nějaké příležitosti. Přímý kop rozehrál Patrik Šveňha na hlavu Davida Jůzka. Míč letěl těsně vedle branky. Ve 30.minutě vytáhl Láďa super zákrok, kdy hostům sebral 100% šanci. Ve 32.minutě předvedli domácí hráči konečně pohlednou akci. Petr Šveňha našel efektní patičkou po lajně nabíhajícího Davida Míčka. David zatáhl po levé straně a našel do pokutového území nabíhajícího Davida Jůzka. David se zbavil obránce a střelou k tyči snížil na 1:2. A tlak domácích pokračoval. Mimo branku pálil David Míčko. Stejně dopadla po rohovém kopu Davida Míčka hlavička Standy Kotlana. V posledních vteřinách první půle se Standa prosadil gólem do šatny. Vše začalo centrem Radka Mandáka na Davida Jůzka. David hlavou prodloužil za sebe, kde si za obranu zaběhl Standa a přeloboval vybíhajícího brankáře 2:2.
 Povedená druhá polovina prvního poločasu nám dávala naději do druhé části hry. Přeci jen jsme chtěli připsat do tabulky plný bodový zisk. Šance na obou stranách ale končily buď zblokováním střel obránci jako u pokusů Davida Jůzka, nebo v rukavicích velice dobře chytajících brankářů. Ať už při střele Standy, nebo na druhé straně Láďa chytil dvě nebezpečné střely hostů. Čas tak dokráčel až do devadesáté minuty. Těsně před závěrečným hvizdem se poroučel po druhé žluté kartě předčasně do sprch Marek Švůgr. Následovala střelba ze značky pokutového kopu. První šel Standa. Střela byla sice umístěná, ale chyběla jí potřebná razance. Brankář jí dokázal vyrazit. Hráč hostů nekompromisně zavěsil. Ve druhé sérii Pepa Kotlan s přehledem proměnil, když si gólmana poslal na opačnou stranu. Hráč hostů netrefil branku. Třetí šel Radek Mandák. Jeho slabou střelu brankář chytil. Hráč hostů tvrdou ranou nedal Láďovi žádnou šanci. Čtvrtý pokus Petra Gardoně dopadl podobně jako pokusy Standy a Radka. Hostující hráč bombou k tyči proměnil a druhý bod tak připsali hosté po výsledku 1:3. Znovu se potvrdilo, že penalty nám dlouhodobě nejdou. V neděli 11.11. zakončíme sezónu od 14,00 hodin na hřišti v Hrádku. Sraz ve 12:45 u pošty.

11.11  Hrádek B : Janovice B     2:3 (1:3)

Branky: 40. a 61. Radek Holeček - 7.,25. a 32. Miroslav Urban

Sestava:Michal Martínek – Radek Mandák, Petr Gardoň, Jiří Macura, Patrik Šveňha - Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Petr Šveňha (78. Milan Kolář) – David Jůzek, Miroslav Urban

 Nedělní časné odpoledne nás zavedlo do Hrádku, kde nás čekala místní rezerva k dohrávce odloženého zápasu 12.kola III.třídy. Ještě v pátek jsme měli celkem na výběr , protože to vypadalo na 15 ti člennou soupisku . V sobotu v podvečer a neděli ráno přišly změny , to jest k zápasu jsme nastupovali pouze s jednou možností na střídání . A tak musíme hlavně poděkovat , že nás posílili tři hráči A týmu -  Žardel ( ještě s lehkým zraněním ) v bráně , Jirka Macura, který nastoupil ve stopérské dvojici s Gardym místo omluveného Máry. Třetím hráčem byl v útoku Míra Urban , jak se v průběhu zápasu ukázalo rozdílový hráč zápasu . Běžela sedmá minuta, když Vašek Slivoň rozehrál přímý kop z levé strany mezi malé vápno a penaltu, kam si naběhl právě Míra. Domácí brankář byl v souboji pozdě a Mírovo hlavička zapadla pod břevno 0:1. Ještě veseleji bylo ve 25.minutě. Domácí odvrátili Vaškovo centr z rohového kopu na hranici velkého vápna. Tam se do míče opřel z voleje Míra a nekompromisní ranou k tyči poslal hosty do dvoubrankového vedení 0:2. O chvíli později zahrozili domácí, kdy míč zazvonil o tyč Michalovo branky. Běžela 32.minuta, když David vybojoval na pravé straně velkého vápna míč, který následně naservíroval na Míru. Míra poslal přízemní střelu k tyči a završil hattrick 0:3. O chvíli později našel Míru centrem Patrik, ale míč letěl po hlavičce těsně nad břevno domácí branky. Domácí hráči byli naší hrou a zejména stavem zápasu hodně zaskočeni. Celý první poločas jsme byly lepším týmem a tak byla škoda našeho zaváhání ve 40.minutě. Po ztrátě míče na polovině hřiště se domácí dostali do rychlého brejku a přečíslení využil Radek Holeček, který zůstal sám před Michalem, ke snížení na 1:3. Přesto do přestávky jsme šli hodně spokojeni .
 Do druhého poločasu domácí vlétli s úmyslem zvrátit pro ně nepříznivý průběžný stav , tomu odpovídal i narůstající tlak Hrádku. Michal nejprve chytil hlavičku domácích. Výborný zákrok musel vytasit o chvíli později při jedovaté střele z hranice velkého vápna. V 61.minutě si naběhl na přetažený roh znovu Radek Holeček a snížil na rozdíl jediné branky 2:3. To domácí ještě více nakoplo a jejich převaha se ještě stupňovala. Tomu napomáhalo i postupné vystřídání čtyř hráčů. Za zmínku stojí i to, že domácí hodně přitvrdili a některé zákroky byly hodně za hranou. Hosté se snažili vytěžit něco z rychlých kontrů, ale pokusy Míry pochytal gólman a střela Vaška letěla těsně nad branku. V 80.minutě hasil Standa v poslední možnou chvíli sražením míče na roh téměř jistý gól. V posledních minutách se činil i Michal. Nejprve v 87.minutě srazil nepříjemnou střelu na roh a asi nejdůležitější zákrok si připsal v nastavených minutách kdy šel rychle na zem a chytil domácím 100% šanci. Tj. po závěrečném hvizdu jsme se mohli radovat ze tří bodů , které jme na tomto place vybojovali jako jediní za celý podzim .
 Vítězství nás posunulo na 7.místo se ziskem 19 bodů při pasivním skóre 29 : 35 .  Z pohledu umístění a bodů určitě můžeme hodnotit velmi kladně odehranou první část probíhajícího ročníku . Do zimní přestávky jdeme v pozici , na které jsme chtěli být , tj. bez závažných sestupových starostí , které jsme už v minulosti zažili několikrát. Nicméně musíme zároveň dodat , že konec tabulky je poměrně vyrovnaný, na možné sestupové 12.místo máme náskok pouze 4 body. Naše bodové konto ale mohlo být bohatší. Hodně mrzí domácí ztráta s Velharticemi . Pak také venkovní prohry, kdy ve Svéradicích a hlavně ve Veřechově jsme doplatili na velké množství omluvenek a tím výrazně oslabený tým. Pozitivně hodnotím ostatní vyhrané domácí zápasy i prohru 1:2 s nadupaným Nýrskem. Cenné jsou venkovní výhry ve Švihově a právě nyní v Hrádku. Pohledem na bodové příspěvky do tabulky ze zápasů venku a doma je to asi dle očekávání – doma jsme připsali 13 bodů , z venku jsme přivezli 6 bodů . Nejpilnějšími střelci jsou David Jůzek  s šesti góly a Pepa Jansta se čtyřmi góly .Celkově se na podzim zapojilo do zápasů B týmu 27 hráčů! Přeji všem klidnou zimní přestávku. K prvnímu mistrovskému zápasu se sejdeme v neděli 24.března 2019 v 15 hod  , přivítáme doma Dešenice.

Tímto se připojuji k přání Milana a zároveň mu děkuji za komentáře k podzimním zápasům B týmu .

Přeji pohodový konec roku 2018 , klidné Vánoce a dobré vykročení do roku 2019.

Jelikož je třeba se dobře připravit na jarní část soutěže, připomínám níže rozpis tréninků v hale za městským úřadem.                                                                

Přípravky
listopad-prosinec 2018- Út 16-17.30 , počínaje 13.11.-konče 11.12.,tj.5x
2019 leden- březen

Út 16-17.30 počínaje 8.1.2018
So 10-12.00 počínaje 12.1.2018

Muži
leden-únor 2019
Po-18.30-20:00- počínaje 14.1.2019
Čt-18.30-20:00 -počínaje 17.1.2019
 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36649
Dnes: 4
Online: 3

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz