Úvod » Utkání , aktuální informace

Jaro 2019

publikováno 25.03.2019 (aktualizováno 18.06.2019)

komentáře k mistrovským zápasům - muži A a B

23.3 Janovice A - Hradešice A 5 : 1 ( 1 : 0  )

Branky : 16. Urban Miroslav,58. Urban Miroslav,74. Urban Miroslav,81. Petruška Patrik,83. Hájek Matěj - 80. Kodýtek Miroslav

Sestava : M.Martínek - A .Keřlík , J.Macura , M.Švugr , Z.Vildm - J.Kotlan , J.Šlegl , P.Petruška , D.Jůzek - M.Urban , M.Hájek ( K ) , střídali : V.Keřlík , T.Suk , V.Špindler

První mistrovský jarní zápas za takřka letního počasí jsme odehráli proti Hradešicím . Byl to přímý souboj o 4 místo v tabulce a navíc jsme se chtěli soupeři revančovat za podzimní výprask ( 0 : 7 ) . Mates měl celkem slušně zaplněnou kabinu a navíc mohl  hráče nabudit na zápas novými míči .

Od úvodních minut se hrál celkem pěkný fotbal . U nás , jak jsme předpokádali , se hra výrazně točila kolem osy mužstva . To jest hlavní hrozba šla po kombinacích Patrika , Míry a Matese  . To , že opět bude střelecká bilance našeho týmu hlavně padat na naše útočné duo , se ukázalo v 16 min , kdy se trefil Míra 1 : 0 . Následně do poločasové přestávky si oba týmy vypracovaly dvě slušné šance na skorování , nicméně brankáři obou týmu byli proti . A tak když už se diváci chystali k bufetu  , hlavní rozhodčí zdramatizoval konec prvního poločasu . Z velmi , ale velmi sporné situace ve 44 min písknul penaltu . Karma nebo paní Spravedlnost zaúřadovala a exekutor hostujicího týmu nebyl úspěšný .

Poločasová přestávka se nesla celkem v pozitivním duchu , Mates mohl hru pochválit  .

Do druhé poloviny utkání naše barvy nastoupily s velkou chutí soupeři výsledkově odskočit . Opticky jsme získali herní převahu a co víc , naše akce měly úspěšnou koncovku . Opět to byl Míra , který dokazoval , že na jaro je připraven více než dobře . To jest dva jeho zásahy do černého v 58 a 74 minutě nám dali potřebný klid na kopačky 3 : 0 . Musíme druhým dechem dodat  , že Míra tak završil čistý hattrick. Byť v 80 min se trefil hostující Kodýtek a snižil stav na 3 : 1 , nebyl to žádný signál k dramatické koncovce zápasu . Další dva pilíře sestavy se postaraly o jasnou odpověd a tím i  pohodový konec zápasu . V 81 min  zaúřadovala Patrikovo levačka 4 : 1 a nepopulárního bůra pro hosty dokončil v 83 min Mates 5 : 1 . Hradešice pochopily , že dnes se žádných bodů nedočkají a zápas již jen dohrávaly .

Po zápase odměnila tribuna náš výkon potleskem , jen tak dál . Nutno dodat , byť střelci jsou vždy chváleni a viditelní nejvíce , že dnes velmi dobře fungovala souhra celého týmu a naše defenziva pracovala na jedničku .

V následujícím kole opět hrajeme doma , v sobotu od 16 :30 přivítáme Mochtín B a pohledem na tabulku jsme favoritem utkání .

24.3 Janovice B : Dešenice     0:3  (0:1)    

Sestava:Pavel Kroupar – Radek Mandák, Vojtěch Drmola, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Josef Kotlan (46.Luboš Drmola), Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň (46.Patrik Petruška), Radek Holý (46.Zdeněk Vild) – David Jůzek (80.Robert Onder), Josef Jansta (71.Milan Kolář) 

 Za pěkného fotbalového počasí na perfektně připraveném trávníku za slušné divácké účasti začala v neděli odpoledne soutěžní jarní část pro naši rezervu. Soupeřem byl celek Dešenic, kterému se podzimní část příliš nepovedla a zisk 15 bodů je hluboko za očekáváním. K radosti ale zároveň i příjemné starosti trenéra byla naše šatna nabitá šestnácti hráči a na soupisku se nevešli další dva. Určitou ztrátou byla pouze neúčast Petra Gardoně, který si zřejmě dává od fotbalu pauzu.
 Do první velké příležitosti se dostali domácí, když se Radek Holý protáhl do pokutového území a ač faulován, našel před bránou volného Davida Jůzka. Gólman hostů Dyk předvedl svůj um a střelu Davida vytěsnil na roh. V dalších minutách se dočkali i hosté. První zakončení letělo nad branku. Při následné pěkné kombinaci byl Pavel Kroupar na svém místě. Běžela 25.minuta když po rohovém kopu hostů odvracel Radek Mandák míč tak nešťastně, že se mu odrazil na ruku. Rozhodčí oprávněně ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil zkušený plejer Rosťa Šteiner a poslal hosty do vedení 0:1. Do poločasu stojí ještě za zmínku střela Michala Poupy ze 35.minuty, která orazítkovala tyč za překonaným Pavlem. 
 Do šaten jsme tak odcházeli s jednobrankovým mankem. Pozitivní však bylo, že nás Dešenice nijak nepřehrávaly a domácí byli více v držení míče. Do druhé půle trenér vystřídal tři hráče. Dohráno měli Radek Holý, Pepa Kotlan a Vašek Slivoň. Na jejich posty nastoupili neméně dobří hráči Luboš Drmola, Zdeněk Vild a Patrik Petruška. Úkol byl jasný. Proměnit nějaké šance a pokusit se výsledek otočit v náš prospěch.
 Od úvodních minut druhé půle jsme svého soupeře zatlačili na jeho polovině. Nejprve Radek Mandák zahrál přímý kop na Davida Jůzka. David hlavou jen těsně minul zařízení. O chvíli později Standa pálil z dálky nad bránu. Do šance se dostal i Zdeněk Vild, ale míč letěl mimo branku. V 57.minutě bylo naše úsilí odměněno pokutovým kopem za podkopnutí Luboše Drmoly. Srovnat stav mohl Patrik. Výborný brankář hostů vystihl jeho záměr a polovysokou střelu k tyči vyrazil! V 62.minutě naše obrana poprvé v utkání dala trochu prostoru nejlepšímu střelci hostů. Michal Poupa sólo zakončil přesným lobem nad vybíhajícím Pavlem 0:2. Stejný hráč se řítil na naši branku o deset minut později. Pavel ale výborně přečetl hru a byl u míče o chvilku dřív a odkopl jej do bezpečí. Domácí hráči se ještě pokoušeli s výsledkem něco udělat. Při své útočné snaze ale otevřeli obranu a hosté po rychlém kontru v 75.minutě  trestali Milanem Florem potřetí 0:3. V závěrečných minutách ještě stříleli střídající Milan a Robert. Nepříznivý stav se již nezměnil.
 Nezbývá než se oklepat a uhrát body za týden znovu na domácím trávníku v neděli od 16,30 hodin. Soupeřem nám bude rezerva Svéradic.

30.3. Janovice A – Mochtín B 4 : 2 ( 1 : 1 )

Branky : 17. Hájek Matěj, 48. Hájek Matěj, 50. Hájek Matěj, 66. Macura Jiří - 37. Pretzelmayer Jaroslav, 90. Babka Tomáš (pen.)

Sestava :M.Martínek – J.Kotlan , J.Macura , M.Švugr , V.Drmola – M.Urban, J.Šlegl , P.Petruška , Z.Vild – M.Hájek ( K ) , D.Jůzek , střídali V.Keřlík ,V.Špindler

V sobotním odpoledni za příjemného počasí jsme přivítali Mochtín B .Na úvod musíme soupeře pochválit , že i přes možnost využít hráče A týmu víceméně přijel s čistým B týmem . Velmi slušně zaplněné tribuny očekávaly , že naše Áčko potvrdí body z prvního jarního kola .
Od prvních minut byla znát herní pohoda našeho týmu . Z dobré hry jsme vytěžili vedení , úspěšným střelcem byl v 17 min Mates 1 : 0 . Dál jsme byli o něco aktivnější než Mochtín , nicméně bez gólového efektu . A tak se stalo , co se občas stává. Hostující tým v závěru poločasu přidal na důrazu a nejen že srovnal opticky hru , ale i srovnal skóre. V 37 min zavěsil Pretzelmayer 1 : 1 . Do poločasové přestávky tak asi odcházel spokojenější hostující tým .
O přestávce Mates hlavně nabádal nepolevit ve hře a být efektivnější v zakončení.
A právě Mates šel více než příkladem . Od úvodních minut druhé půle jsme udávali tempo hry . V 48 minutě utaženou střelou prověřil Patrik Kodyho v bráně . Kodymu vypadl balon z náruče a Mates bleskovou reakcí prostrčil míč za jeho záda 2 : 1 . Za dvě minuty se skóre měnilo znovu , po nedorozumnění mezi beky Mochtína se Mates z první opřel na hranici vápna z první do balonu a Kody v krátké době lovil míč ze sítě podruhé 3 : 1 , tím i Mates  zkompletoval hattrick  . To byla sprcha na hru hostujícího týmu . Dál jsme měli hru pod kontrolou , několik našich šancí zlikvidoval již často zmiňovaný Kody . Hlavně Míra často pálil na bránu hostů . Z převahy jsme vytěžili ještě jednu branku . V 66 min předvedl Máca , že je stále vynikajícím nohejbalistou a odražený míč z rohového kopu uklidil z dobrých 20 metrů z první z úrovně hlavy svou pravačkou pod víko 4 : 1 – tribuny aplaudovaly . Bohužel po několika faulech ve středu hřiště se nám  zbortila hra střední řady , kdy hlavně Míra a Patrik už nebyli tak aktivní ve hře . Soupeř tak srovnal krok a hra byla i chvílemi nezáživná . Když se tak nějak blížil poklidný konec zápasu se ještě jednou rozvlnila síť . Z brejkové situace se řítil sám na Žardela útočník Mochtína a při kličce Žardy škrtnul o nohy soupeře . HR neomylně ukázal na penaltový puntík . Z poslední akce utkání tak soupeř snížil díky Babkovi na konečných 4 : 2 . 
Po utkání opět tribuny odměnily naše hráče za předvedenou hru ,a to i přes herní výpadek v poslední 20-ti minutovce utkání . Následující víkend nás nečeká vůbec nic lehkého , jedeme v sobotu na hřiště prvního celku tabulky a to je tým Měcholup . Navíc díky časové kolizi s Béčkem nebude vůbec jednoduché poskládat sestavu .


31.3 Janovice B : Svéradice B     3:1  (1:0)    

Sestava:Pavel Kroupar – Radek Mandák, Vojtěch Drmola, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Josef Kotlan,  Václav Slivoň, Patrik Petruška, Stanislav Kotlan © – David Jůzek (78.Robert Onder), Josef Jansta (65.Milan Kolář) 

 Odčinit prohru z minulého nepovedeného domácího utkání s celkem Dešenic, to byl hlavní úkol pro nedělní odpoledne. Soupeřem byl nepříjemný celek Svéradice B, se kterým nemáme příliš lichotivou statistiku. Domácí šatna tentokrát nebyla tak naplněná jako minulý týden. Z důvodu pracovního zaneprázdnění chyběli Zdeněk Vild, Patrik Šveňha a Luboš Drmola. Kvůli nachlazení nenastoupil Radek Holý. V základní sestavě ochotně vypomohl Patrik Petruška.
 Skóre zápasu se mohlo měnit hned z našeho prvního útoku. Pepa Jansta zatáhl po pravé straně a po pěkné přihrávce před branku se ocitl sám před brankářem David Jůzek. Zakončení mu příliš nevyšlo a skóre se neměnilo. Své zaváhání v koncovce David odčinil v 10.minutě, kdy vyhrál sprintérský souboj s obráncem a našel před branku nabíhajícího Standu. Ten si věděl rady a otevřel účet zápasu 1:0. O pár minut později byl Standa znovu v akci. Tentokrát na opačné straně hřiště vykopl míč z brankové čáry za překonaným Pavlem! Hosté ucítili příležitost a začali více zlobit naší obranu. Dvakrát zachraňoval Pavel. Nejprve vyškrábl tečovanou ránu na roh. V druhém případě výborně přečetl hru a byl u míče o chviličku dřív než útočník hostů. D dalších dvou příležitostech hosté selhali v koncovce.
 Do šaten jsme odcházeli za jednobrankového vedení a je třeba uznat, že i trochu se štěstím. Do druhé půle jsme vyběhli s nezměněnou sestavou s cílem přidat nějakou branku a nepřipustit žádné drama.
 Naše zvýšená aktivita vedla od úvodních minut druhé půle k několika ohrožení branky soupeře. Nejprve gólman vychytal sólo Pepy Jansty, Patrik mířil mimo zařízení. V 59.minutě Pepa Jansta našel před brankou Davida. Na jeho střelu si brankář sáhl, ale nedokázal zabránit  dokutálení míče za brankovou čáru 2:0. V 64.minutě zahrával Vašek rohový kop. Míč zakroutil přímo do branky. Jenom super zákrok brankáře nedovolil změnu skóre. O minutu později poslal Vašek z pravé strany přesný centr na Standu Kotlana. Standa předvedl parádní nůžky. Míč letěl jen kousek mimo branku. Nádherný moment! V 76.minutě se pěknou střelou k tyči trefil střídající Milan 3:0. Protože se nejedná o pravidelného střelce branek, byla jeho trefa oceněna aplausem domácích diváků. V závěru se Milan předvedl ještě tvrdou střelou, kterou výborný brankář hostů reflexivně vyrazil před sebe. Když už se zdálo, že zápas doplyne do výsledku 3:0, prošel hostující Roman Kába v 89.minutě po levé straně až před Pavla a zaznamenal čestný úspěch hostů 3:1.
 Připsali jsme důležité tři body. V tabulce nám patří se ziskem 22 bodů lichotivé 7.místo. Za námi jsou ale čtyři celky pouze s dvoubodovou ztrátou. Jedním z nich je náš příští soupeř Kolinec. Náš souboj na hřišti v Kolinci vypukne 6.4. od 16:30 hodin. Sraz před poštou v 15:30 hodin. O rozložení hráčů do souběžně hraného zápasu áčka v Měcholupech se rozhodne na čtvrtečním tréninku.

6.4 Měcholupy A – Janovice A 2 : 0 ( 1 : 0 )

Branky : 14. Bálek Dušan, 58. Bálek Dušan

Sestava : M.Martínek – V.Drmola , J.Macura , V.Špindler , M.Švugr – L.Drmola , J.Šlegl , P.Petruška , P.Šveňha – M.Hájek ( K ) , M.Urban   střídali : A.Keřlík , T.Suk

V sobotním odpoledni jsme nastoupili na hřišti největšího kandidáta na postup do B třídy . Měcholupy v posledních letech postupně budovali jak zázemí tak i tým s tímto cílem  . Mates i přes termínovou kolizi  s Benfikou měl k dispozici slušných 14 lidí na soupisce .
Oba týmy od prvních minut předváděly pěkný , kombinační fotbal . Hra byla víceméně vyrovnaná . Co asi bylo lepší v domácím provedení ,  bylo zakončení akcí . V první slušné šanci se objevil Mates , jeho střela šla těsně vedle. O minutu později na druhé straně hřiště se po chybě v rozehrávce prosadil domácí Bálek 1 : 0 . Do poločasu stojí určitě za zmínku tutovka Míry , kterému vyčapal střelu z malého vápna domácí brankář .
V druhé půli byl opět k vidění celkem pohledný fotbal . Opět naše akce končily nepřesnou střelou , nebo v náručí brankáře . Domácí tak jako v první půli byli efektivnější , když opět po chybě v rozehrávce se prosadil jediný úspěšný střelec v zápase domácí Bálek 2 : 0 . Ke konci zápasu jsme mohli zdramatizovat koncovku , když v 85 min mohl Mára snížit po rohovém kopu . Musíme ale férově uznat , že několik brejků domácích v posledních 15 minutách zápasu vysloveně volalo po gólu – tj. z tohoto pohledu a hlavně díky efektivitě Bálka zaslouženě domácí připsali tři body do tabulky , byť druhým dechem musíme dodat , že opticky byla hra hodně vyrovnaná . Naší hře dnes scházelo " jen " proměňování šancí. Přes dnešní porážku po třech jarních kolech držíme velmi dobrou čtvrtou příčku v tabulce .
V následujícím kole přivítáme doma v sobotu od 17 hod Dlouhou Ves a měli bychom potvrdit roli favorita .

6.4 Kolinec : Janovice B  2:0  (1:0)    

Sestava:Pavel Kroupar – Radek Mandák, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Petr Mikulec (70.Milan Kolář) – Josef Kotlan,  Zdeněk Vild, Stanislav Kotlan ©, Radek Holý – Josef Jansta, Petr Šveňha  

 Do Kolince přijela naše rezerva se změnou na čtyřech postech. Za Máru uvolněného pro áčko nastoupil poprvé na jaře s ukončením kariéry koketující Petr Gardoň. Vojta Drmola jel též do Měcholup a tak obranu posílil Petr Mikulec. Netradičně ve středu zálohy nastoupil Zdeněk Vild. V útoku za zraněného Davida Jůzka odpracoval zápas rovněž jarní nováček Petr Šveňha. Na lávce zbyl pouze Milan.
 I v takto kombinované sestavě jsme na domácí vlétli a vytvořili si během prvních 20 minut několik slibných příležitostí. Po rohových kopech zakončovali hlavou Pavel Jelínek a Standa Kotlan. Oba pokusy mimo branku. Sólo na branku zakončil Pepa Jansta střelou, kterou domácí gólman nejprve vyrazil a následně chytil. Pepa byl při tomto pokusu zřejmě podražen, ale píšťalka rozhodčího Javorského zůstala němá. Další sólo měl Petr Šveňha. Mič se mu trochu zadrhnul u nohy a místo úprku na brankáře byl obranou doběhnut a po kličce do strany o míč přišel. Několik dalších našich pokusů nenašlo cíl a tak přišel trest na opačné straně. Ve 25.minutě utekl naší obraně David Rejšek a lobem překonal bezmocného Pavla 1:0. Podle kluků se měl mávat ofsajd. Já myslím, že se o ofsajd nejednalo a potvrdil mi to i hlavní rozhodčí. Pokud jsem se zmýlil, tak pardon, ale posoudil jsem to tak, jak jsem to viděl. Po obdržené brance se hra trochu vyrovnala. Ke změně skóre již do poločasu nedošlo.
 V kabině bylo cídit zklamání z neproměnění celé řady našich příležitostí. I hlavní rozhodčí mi o pauze řekl, že jsme mohli v prvních 20 minutách vstřelit nejméně tři branky a jít si pro tři body.
 Do druhé půle jsme vyběhli s odhodláním nedat svou kůži lacino a poprat se o nějaký bodový zisk. Tolik šancí jako na počátku první půle již nepřicházelo. Domácí více vyztužili obranu o do zakončení nás příliš nepouštěli. Trhlinu do našich plánů přinesla 63.minuta. Petr Gardoň metr před pokutovým územím zastavil nedovoleně ze zadu domácího hráče, který se řítil sám na Pavla. Nemohlo následovat nic jiného než červený kartónek v rukou hlavního arbitra a Petr šel do sprch. V 70.minutě se dostal po levé straně za naše obránce znovu David Rejšek a střelou k tyči pojistil domácím vedení 2:0. V deseti již bylo složité s výsledkem něco udělat a domácí své vítězství uhájili.
 Zápas rozhodla naše střelecká impotence z úvodu zápasu. Kladně lze hodnotit nasazení a bojovnost všech hráčů po celý zápas i za nepříznivého stavu. Body jsou pryč a musíme je sebrat v neděli 14.4. z našeho trávníku. Soupeřem nám bude Sokol Veřechov. Hosté požádali o dřívější začátek zápasu. Pokud dohodu schválí v úterý STK, bude se hrát od 15,00 hodin. Důvodem je derby Slavia : Sparta hrané od 18:00 hodin.

13.4 Janovice A – Dlouhá Ves 4 : 3 ( 0 : 2 )

Branky : 60. Urban Miroslav, 67. Urban Miroslav, 74. Hájek Matěj, 80. Šlegl Jan - 17. Trčan Petr, 33. Blažek František, 90. Hubený Jan

Sestava : L.Jelínek – T.Suk , J.Macura , V.Špindler – J. Muller , J.Šlegl , P.Petruška , M.Urban , P.Šveňha - M.Hájek , D.Juzek , střídali R.Holý , V.Slivoň , P.Jelínek

V sobotním na počasí nevlídném odpoledni jsme přivítali doma tým z Dlouhé Vsi . Na začátek je třeba poděkovat dvěma desítkám našich fanoušků , kteří nás přišli i přes vlezlou zimu podpořit . Mates v šatně postrádal několik hráčů ze základní sestavy a tak od prvních minut vyběhnul Hagi , Mejla ( po trestu ) , Viktor a hlavně v bráně byl po hodně dlouhé době Láďa Jelínek . Na lavici byli jen hráči B týmu . Tak to má být , že si oba týmy dokážou vypomoct , když je třeba .
Do zápasu jsme vstoupili hodně vlažně na naši jarní formu. Náš soupeř i přes starší sestavu měl více ze hry a hodně nás v obraně větral . První tutovku v 10 min  hostující tým neproměnil , Láďa reflexivně vykopnul míč mimo tyče . V 17 min nicméně již Trčan pěkně trefil z voleje míč přímo do šibenice 0 : 1 . Ani toto nás nějak neprobralo , byť opticky hra byla více vyrovnaná , nicméně o nějakých šancích na naší straně nemohla být řeč . Hosté opět před svou druhou vstřelenou brankou spálili další tutovku , opět neměl správně srovnaná mířidla hostující Martin Kulhánek . To nicméně nemuselo trenéra Dlouhé Vsi vůbec mrzet , protože o minutu později v 33 min se z malého vápna po přihrávce víceméně do prázdné trefil Blažek 0 : 2 . Do poločasu se nic na předváděné hře neměnilo , naše obrana často hořela v rychlostních soubojích a naše ofenziva neměla tak říkajíc střeleckou formu. Ve 40 min nás zachránilo břevno , když po střele Blažka se Láďa jen ohlídnul .
O poločase musel Mates hlavně řešit krajní beky , tam nás tlačila bota nejvíce . Tj. na kraje šli dva rychlostně vybavení hráči Holáček a Patrik Š.
Do druhé části hry jsme nastoupili v úplně jiném tempu než do první půle. Za 10 minut jsme si vypracovali dvě velmi dobré šance , nicméně Mates ani Míra netrefili zařízení . V 55 min s námi mohlo být hodně zle , nedobře . Z brejku se ocitl opět před Láďou Martin Kulhánek , zaplať pánbůh se tento hráč dnes nepotkal s dobrou koncovkou a Láďa opět osvědčil dobrý reflex a míč vytěsnil mimo branku . To možná byl i rozhodující moment zápasu . Protože od nějaké 58 minuty jsme předvedli dokonalý obrat v zápase . V 60 min pronikal Patrik Š. přes střed hřiště , nějakých 20 metrů od brány ho nedovoleně zastavil hostující bek . K míči se postavil Míra a lišácky načapal hostujícího gólmana v nedbalkách , když míč zakroutil k tyči na jeho stranu 1 : 2 . Dál se valil jeden útok za druhým na branku Dlouhé Vsi . V 67 min se prosadil opět Míra , když po pěkném centru od Matese se trefil hlavičkou k tyči 2 : 2 . Hostující lavička byla lehce v šoku , protože po první půli se tak nějak již cítila na odvoz 3 bodů . V 74 min se prosadil další šutér našeho týmu . Opět rychlá akce po straně , centr od Šimpiho milimetrově přesný , Mates sám na malém vápně bezpečně z jedničky otočil výsledek utkání na naší stranu 3 : 2 . Snových 20 minut zakončil po rohovém kopu Šimpi , když nikým neatakován střelou pod víko zvýšil na 4 : 2 . Hostující tým byl zralý na ručník . V 85 min se mohlo měnit skóre znovu , když se Mates řítil na branku Dlouhé Vsi – bohužel místo přihrávky na zcela osamoceného Míru , volil lob , který mu brankář hostů vyčapal . Poslední změna na tabuli byla v 90 min , kdy jinak velmi dobrý výkon Láďa v bráně trochu znehodnotil , když podcenil nepříliš prudkou střelu matadora Dlouhé Vsi Hubeného z nějakých 17 metrů a míč mu proklouznul mezi rukavicemi do sítě 4 : 3 . Z poslední akce zápasu se mohla hrstka domácích fandů dočkat ještě jedné branky , nicméně Mates volil takticky hru u rohového praporku , místo aby uháněl sám na brankáře hostů .
Po závěrečném hvizdu jsme poděkovali fandům , zařvali si v šatně s chutí vítězný pokřik . Druhá půle v našem podání byla hodně kvalitní a tak 3 body do tabulky jsou zasloužené . Dlouhá Ves asi ještě dlouho bude přemýšlet , jak mohla ztratit tak říkajíc vyhrané utkání . Výhra nás doslova drží na dostřel třetí příčce , kde jen o bod lepší Strážov . V následujícím kole o Velikonočním víkendu zajíždíme v neděli do Malého Boru , výkop je v 16 hod .

14.4 Janovice B : Veřechov     3:0  (1:0)    

Sestava:Libor Červenka – Radek Mandák, Vojtěch Drmola, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©  Václav Slivoň, Radek Holý (46.Luboš Drmola) – David Jůzek (69.Milan Kolář), Josef Jansta (29.Petr Šveňha) 

 Souboj se sousedem v tabulce nás čekal v neděli odpoledne za poměrně chladného počasí. Vořechovu jsme chtěli oplatit podzimní porážku 0:2 a posunout se v tabulce před svého soupeře. Tabulka III.třídy je velice vyrovnaná. Střed tabulky je doslova našlapaný. Čtvrté Svéradice B dělí od dvanáctých Dešenic pouhých 6 bodů. Každý bodový zisk či ztráta se proto výrazně promítají do pořadí. Sestava domácího celku byla vcelku očekávaná. Žádné výraznější posílení či oslabení se nekonalo. Změna byla na postu brankáře. Nemocného Pavla Kroupara zastoupil takový náš žolík Libor Červenka.
 Libor vytáhl své umění hned ve 4.minutě utkání, kdy bravurně zlikvidoval tutovku hostů. Udeřit mohlo i na opačné straně a ne jednou. Hostující gólman zlikvidoval dvě super šance Pepy Jansty. První zakončení srazil na roh. Druhé o pár minut později vyrazil před sebe. Vaška Slivoně k dorážce nepustila hostující obrana i za cenu neodpískaného nedovoleného zákroku. Ono ze středového kruhu se toho moc odpískat nedá. Ve 21.minutě nás podruhé v utkání podržel Libor. Hosté po povedené kombinaci při přechodu do útoku přečíslili naši obranu a Libor čelil velmi nepříjemné střele z hranice velkého vápna. Domácí odpověděli důrazným proniknutím Vojty Drmoly po levé straně a předložením do zakončení na Vaška. Tečované zakončení letělo mimo tři tyče. Ve 24.minutě zacentroval Radek Mandák z pravé strany před branku. Brankář hostů v rozhodující okamžik podklouzl a míč zapadl k tyči do sítě! Tímto hodně šťastným gólem jsme se ujali vedení 1:0. Ve 29.minutě se Pepa Jansta probojoval do další brejkové situace. Při zakončení ho zradil stehenní sval a musel ze hřiště. Na trávník vyběhl Petr Šveňha. V závěru první půle měl dvě nadějné příležitosti David Jůzek. Gólmana ale nepřekonal a tak se šlo do kabin za našeho těsného vedení.
 První poločas byl převážně v naší režii. Již tradičně nás trápí malá efektivita v zakončení. Je to stále se opakující jev, který nás opakovaně stál bodový zisk. Tentokrát jsme ale chtěli nechat všechny body doma.
 Druhá půle začala podobně jako první dějství. V 52.minutě Libor likvidoval 100% šanci hostujícího hráče, který se zjevil sám před našim brankářem. Naštěstí pro domácí tentokrát platilo otřepané nedáš dostaneš. Po rozehraném rohovém kopu propadl míč na Pavla Jelínka. I pomocí teče bránícího hráče se míč dokutálel do sítě. Psala se 54.minuta a na ukazateli skóre se rozsvítil údaj 2:0. Hosté se ale nechtěli vzdát tak lacino a v 63.minutě za Liborem cinkla tyč! V 68.minutě Vašek parádně uvolnil Máru. Ten udělal několik rychlých kroků a poslal míč po zemi mimo dosah vybíhajícího gólmana do sítě 3:0. V samotném závěru se hodně líbil volej Milana. Brankář jen reflexivně míč vyrazil před sebe. Dorážka šla mimo tři tyče. V posledních vteřinách zápasu se nepříjemně zranil Mára. Doufejme, že se nebude jednat o nic vážného a jeho noha bude do dalšího zápasu v pořádku.
 V sobotu 20.4.2019 zajíždíme k velikonočnímu zápasu na trávník do Velkých Hydčic. Znovu půjde pro oba týmy o důležitý souboj takříkajíc o 6 bodů. Sraz u pošty v 15,30 hodin.

20.4 Velké Hydčice : Janovice B      4:0  (1:0)    

Sestava:Michal Martínek – Radek Mandák, Jakub Hájek, Vojtěch Drmola, Petr Mikulec – Josef Kotlan (70.Milan Kolář), Stanislav Kotlan ©, Luboš Drmola, Radek Holý – Petr Gardoň, David Jůzek (73.Robert Onder)  

 S Žardelem v bráně a Kubou Hájkem na místě stopera nastoupila naše rezerva k důležitému zápasu na půdě Velkých Hydčic. Náš soupeř na nás ztrácel pře zápasem čtyři body a na domácím trávníku bral nejčastěji jeden bod za remízy a prohrané penalty.
 Naše snaha o bodový zisk dostala trhlinu už v 6.minutě. Na pravé straně propadl Radek Mandák, který byl příliš vysunutý před domácím útočníkem. Zbyněk Zelený své sólo zakončil přesnou střelou, která se na centimetry vešla mezi rukavice a tyč za bezmocného Žarděla 1:0. Hosté se po pár minutách oklepali a skoro celou první půlku obléhali domácí svatyni. Chvílemi až drtivý tlak ale nepřinášel kýžené ovoce. Na vině byla hlavně nerozhodnost v zakončení. Místo střel přicházely jen další přihrávky před pokutovým územím. Hra připomínala spíš obléhání házenkářské brány. Pokus o hru na centrované balóny do vápna s přehledem sbíral domácí gólman. Poločasový výsledek se proto již nezměnil.
 Do druhé půle vyběhli hosté s cílem více zaměstnávat domácího brankáře. Stejně jako v první půli ukrojil čas šest minut, když se jako přes kopírák opakovala situace na pravé straně naší obrany. Radek Mandák se zapomněl před domácím útočníkem. Míč letící nad jeho hlavou zastavil úmyslně rukou a po červeném kartonku v rukou rozhodčího se pakoval do kabin. Naprosto zbytečně, protože domácímu hráči stáli v cestě na naší bránu Had i Vojta! Po rozehraném přímém kopu Žardel škrtnul o nohy domácího hráče a pískal se pokutový kop. Ten v 53.minutě proměnil Radek Potužák 2:0. Když se o deset minut později trefil Ladislav Kropáček, bylo prakticky rozhodnuto 3:0. Na konečných 4:0 pojistil domácí výhru v 72.minutě Jaromír Hlaváč. Hosté již v deseti hráčích neměli sílu na nějaký zvrat.
 O osudu zápasu rozhodly prakticky dvě věci. Naše impotence v zakončení a dvě chyby Radka Mandáka. Nezbýva nic jiného, než se oklepat a porazit v neděli 28.4. od 17,00 hodin na domácím trávníku Plánici.

21.4 Malý Bor – Janovice A 3 : 4 ( 2 : 1 ) -  PK 2 : 4

Branky : 13. Hlaváč Milan, 40. Šipla Miroslav, 65. Hlaváč Milan (pen.) - 9. Šlegl Jan, 47. Petruška Patrik, 60. Šveňha Patrik

Sestava : M.Martínek – V.Drmola, J.Macura , V.Špindler – J.Šlegl , P.Petruška – P.Šveňha , L.Drmola , J.Kotlan – Z.Vild ,M.Urban ( K ) , střídali V.Keřlík

V neděli jsme zajížděli do Malého Boru. Sestava opět doznala několika změn , asi největší oslabení bylo v útoku , kde chyběl Mates –roli kapitána přebral Míra a trenérskou taktovku převzal Venca . Na výběr moc nebylo , na lavičce si Venca mohl popovídat maximálně sám se sebou , na druhou stranu naše sestava měla opět dva brankáře a tak Zdeněk mohl už po několikáté okusit post hráče v poli.
Celý zápas měli domácí hráči o něco více ze hry a hlavně v golových situacích se objevovali o hodně více . Hlavně díky velmi dobré formě  Žardela v bráně jsme drželi po celé utkání nadějný stav . Michal vyčapal 4-5 jasných tutovek . A když už nějaká branka padla , tak se vždy na vstřelenou branku v jedné síti v krátkém čase urodila stejná situace na opačné straně . Pro nás asi nejzásadnější situace mohla nastat v 58 min , to šel po druhé ŽK předčasně do sprch Patrik P a domácí tlak mohl ještě narůst . Herně to však nemělo nějaký zásadní dopad , protože hned  v 60 min jsme byli schopni ještě soupeři odskočit o jednu branku , nicméně po proměněné penaltě v 65 min poslal zápas do penalt Hlaváč . V penaltách jsme měli nejen pevnější nervy , ale také Michala v bráně  a připsali do tabulky dva body . Musíme objektivně dodat , že domácí hlavně na počet šancí si zasloužili vyhrát , ale takový je někdy fotbal . U nás je třeba pochválit velkou efektivitu , v podstatě z každé šance jsme dali gól a jak už bylo zmíněno několikrát , Žardel v bráně byl u nás mužem zápasu .
Následující víkend je na programu velké derby , přivítáme doma v sobotu od 17 hod Strážov . Bude se jednat o přímý souboj o třetí příčku v tabulce ( na Strážov ztrácíme aktuálně dva body ) .

27.4 Janovice A – Strážov 1 : 4 ( 0 : 1 )

Branky : 83. Šlegl Jan - 27. Linkeš Tomáš, 78. Chaluš Michal, 80. Linkeš Tomáš, 86. Linkeš Tomáš

Sestava : M.Martínek – V.Drmola , J.Macura , D.Juzek , V.Keřlík – L.Drmola , J.Šlegl , P.Petruška , J.Kotlan – M.Hájek , M.Urban , střídali V.Slivoň , J.Hájek

S velmi prořídlou sestavou jsme nastupovali do derby proti Strážovu , byl to přímý souboj o třetí pozici v tabulce . Mates poskládal tak tak základní jedenáctku , na střídačce měl pouze fotbalové „ seniory „ z B týmu s tím , že jeden senior šel ve 30 min na plac právě za Matese , který musel do poločasu odjet . Nicméně osa mužstva byla 100% přítomna . Ještě pohled na tribuny , naše ochozy byly na naše poměry velmi slušně zaplněny - dobrá polovina diváků přišla podpořit hostující hráče .
Náš soupeř nastoupil takřka v plné sestavě a s chutí potvrdit svou ambici na medailové příčky v tabulce .
Oba týmy od úvodních minut předváděly pohledný fotbal , oboustranně se i jednalo o takticky dobře zvládnutou hru , tj. příliš gólovek vidět nebylo . Jediná branka v první půli padla po propadnutí balonu za naší obranu , kdy špičkou posunul z úrovně vápna po Žardelem balón hostující Linkeš 0 : 1 . Do poločasu se opět hra spíše odehrávala ve středu hřiště a opět ve finální fázi chyběla na obou stranách hlavně přesnost , možná lépe řečeno obrany obou týmu toho moc útočníkům nedovolily .
Do poločasové přestávky se tak odcházelo za stavu 0 : 1 , nicméně hra určitě nenudila .
Do druhé půle jsme naskočili s cílem srovnat stav. Vytvořili jsme si mírnou optickou převahu , ale opět ve finální fázi jsme neměli dostatečnou kvalitu . Pro diváky nejatraktivnější část zápasu byla v poslední 12 minutovce . V 78 min se pěknou střelou k tyči blýsknul hostující Chaluš 0 : 2 . Po této brance jsme otevřeli hru s cílem zdramatizovat konec zápasu kontaktní brankou . Přišel však asi rozhodující úder na druhé straně hřiště . V 80 min po chybě v obraně se řítili na Žardela čtyři hráči soupeře  proti dvěma našim . Situaci Strážov vyřešil velmi dobře , když střelec utkání Linkeš dával víceméně do prázdné 0 : 3 . Brankové hody pokračovaly dále . V 83 min se Šimpi blýsknul pěknou hlavičkou , která sice trefila jen tyč , ale následná dorážka stejného hráče byla již úspěšná 1 : 3 . Opět naše otevřená hra hodně pomohla k poslední brance zápasu , opět chyba v naší obraně a další úspěšně zvládnutá brejková situace – v hlavní roli  Linkeš , který zavěsil dnes již potřetí 1 : 4 . Do konce utkání jsme ještě zkoušeli snížit stav , nicméně již neúspěšně .
Po zápase jsme si mohli i plácnout , protože hra proti Strážovu byla dobrá , jen chybělo to podstatné – branky . V posledních dvou kolech nás hlavně trápí slabší střelecká forma dvou našich šutérů - Matese a Míry . Na druhou stranu se rozstřílel Šimpi . Musíme ale dodat , že Strážov se prezentoval velmi dobrým taktickým výkonem a zaslouženě odvezl všechny tři body . Nabídnuté šance na vstřelení branky víceméně využil na 100%, tady je vidět vyzrálost týmu .
Po prohře jsme zůstali na 4 místě . V následujícím kole jedeme v neděli do Sušice , s místní Benfikou poměříme síly od 17 hod .

 

28.4 Janovice B : Plánice     2:3  (1:2)    

Sestava:Libor Červenka – Radek Mandák, Vojtěch Drmola, David Jůzek, Pavel Jelínek (46.Petr Mikulec) – Josef Kotlan (46.Václav Slivoň), Stanislav Kotlan ©, Jan Müller, Radek Holý (90.Robert Onder) – Petr Šveňha (76.Milan Kolář), Petr Gardoň 

 V nedělní podvečer čekalo naší Benfiku důležité utkání s Plánicí. Jednalo se o souboj takříkajíc o šest bodů. Plánice sebrala za odehraných osmnáct kol 25 bodů stejně jako náš tým. V sestavě béčka se po dlouhé době objevil Jan Müller, který kvůli práci nemohl odehrát sobotní duel se Strážovem. Za zmínku stojí i David Jůzek na postu stopéra a Petr Gardoň na hrotu. Další posty již v tradičním složení.
 Do první šance se dostali hosté po chybě Vojty. Libor byl ale rychle na zemi a míč chytil. Na opačné straně předvedl efektní patičku Mejla. Míč posadil na hlavu Petra Šveňhy a za hostujícím brankářem zazvonilo břevno. V 11.minutě rozehráli hosté přímý kop. Míč trestuhodně propadl naší obranou a Milan Novák měl lehkou práci 0:1. Domácí hráče obdržená branka nesrazila a vyrovnání přišlo ve 21.minutě. Gardy pěkně našel svým centrem Standovo hlavu a brankář neměl šanci 1:1. Z vyrovnání se domácí těšili jen krátkou dobu. Ve 24.minutě napřáhl z 25 metrů Milan Novák a Libor sice míč lehce škrtnul ale v cestě do sítě mu nezabránil 1:2. Ve 30.minutě mohlo být znovu zle. Libor ale tečovanou střelu vyškrábl nad břevno. Na opačné straně hostující brankář na dvakrát likvidoval přímý kop Mejly. Závěrečné minuty první půle patřili jednoznačně domácím. Nejprve Pavel Jelínek zakončil hlavou do náruče brankáře. Další hlavička Standy letěla těsně mimo. Sám před brankářem se objevil Petr Šveňha, ale nezakončil dobře. V poslední minutě první půle Gardy po brejku zasekl a našel do dobré pozice nabíhajícího Pepu Kotlana. Pepa ale netrefil míč ideálně a netrefil branku.
 Závěr prvního poločasu ukázal, že umíme být lepším týmem než Plánice. Chce to jen přesnější zakončení. Před druhým dějstvím udělal trenér dvě změny. Pavla Jelínka vystřídal Petr Vojáček. Pepu Kotlana Vašek Slivoň. Vašek se postavil do středu zálohy a Mejla se posunul v záložní řadě na pravý kraj.
 Druhý poločas jsme začali aktivně. David pálil z dálky a gólman míč jen vyrazil před sebe. Radek Holý byl u dorážky o zlomek sekundy pozdě. V 63.minutě došlo k nepochopitelné chybě naší obrany. Malá domů letící asi metr před brankovou čárou byla na Libora příliš prudká a Patrik Jílek měl lehkou pozici k navýšení náskoku 1:3. Naší odpovědí byla nejprve střela Petra Šveňhy. Následně Radek Holý dorazil míč do branky. Hostující pomezní ale nesmyslně zvedl praporek a doslova vymyslel Radkovo ofsajd. Snížení zařídil v 78.minutě náš nový hrotový hráč Petr Gardoň 2:3. Domácí branka ještě více povzbudila a v posledních minutách se hrálo prakticky na jednu branku. V samém závěru se v 90.minutě  červenalo. Po druhých žlutých kartách se poroučeli do sprch dva hráči hostů. Domácím tato vyloučení příliš nepomohla. Na přesilovku zbylo jen pár desítek vteřin a to bylo málo. Plánice svůj hubený náskok ubránila a odvezla si z našeho pažitu plný bodový zisk. Je to velká škoda, protože předvedený výkon nebyl vůbec špatný. Diváci obou táborů odměnili všechny hráče potleskem při závěrečné děkovačce.   
 V sobotu zajíždíme na hřiště druhého Nýrska. Zisk bodů by byl velkým překvapením. Každý zápas ale začíná za stavu 0:0 a míč je kulatý!?! Drobnou výhodou může být souběžně hrané utkání nýrského áčka. Sraz u pošty v 16:00 hodin.

4.5 Nýrsko B : Janovice B      4:1  (2:0)    

Sestava:Pavel Kroupar – Radek Mandák, David Jůzek, Vojtěch Drmola, Pavel Jelínek (55.Ladislav Jelínek) – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Luboš Drmola, Radek Holý – Petr Gardoň, Petr Šveňha (77.Milan Kolář)  

 Velice těžký úkol čekal naši Benfiku na hřišti druhého celku tabulky Okuly Nýrsko B. V sestavě domácích bylo několik respekt budících jmen. Například Kadlec, Antonovics nebo nestárnoucí špílmachr Jirka Hvězda. Sestava hostů se tentokrát nerodila příliš lehce. Trenér oslovoval postupně jednoho hráče áčka za druhým. Výsledek byl ale stále stejný, jen v kolonce omluven přibývalo jedno jméno za druhým. Spásu přinesla až zpráva od Vojty Drmoly, že zápas on i brácha Luboš stihnou.
 Počasí tentokrát fotbalu příliš nepřálo. Déšť naštěstí nebyl během zápasu tak intenzivní. Horší byla nízká teplota okolo 4 až 5 stupňů. Značná část prvního dějství se hrála za převahy domácího celku. V 16.minutě se trefil po brejku Andrei Antonovics 1:0. Pojistku pro domácí přidal stejný hráč ve 40.minutě 2:0. Pokusy hostů domácí branku příliš neohrozily a tak se odcházelo do kabin za dvoubrankového vedení domácích hráčů. Nutno dodat že zaslouženě.
 Druhá půle začala podobně jako první dějství. V 52.minutě se prosadil znovu Antonovics 3:0. Zde ale podobnost s první částí hry končí. Zlepšený výkon hostů vedl v 64.minutě ke gólu Petra Gardoně, který příčnou střelou ke vzdálenější tyči nedal domácímu brankáři šanci 3:1. Hosté povzbuzeni brankou naděje začali zlobit. V nadějné pozici poslal Standa hlavou míč mimo branku. V další ložence netrefil dobře balón Petr Gardoň. Sám před brankářem se zjevil Petr Šveňha. Místo pohodového zakončení po zemi k tyči volil bombu asi půl metru nad branku! Naše promarněné příležitosti potrestal v 78.minutě dnes vysoce potentní Antonovics a stanovil tím závěrečný výsledek 4:1. V samém závěru nás od bůra zachránil výborný zákrok Pavla Kroupara. Body jsme nezískali, ale za předvedenou hru zejména v druhém poločasu patří všem velké poděkování. Jen ta koncovka nás stále trápí. V neděli přivítáme od 17,00 hodin vedoucí celek soutěže Kašperské Hory. Při pohledu na tabulku kde se krčíme na 11.místě bod před Dešenicemi je jasné, že se musíme pokusit favorita přehrát a sebrat všechny body.

5.5 Sušice B – Janovice A 3 : 4 ( 2 : 0 ) , PK 2 : 4

BRANKY: 1. Chudý Jan, 45. Dryk Jakub, 67. Kramár Martin - 68. Hájek Matěj, 85. Urban Miroslav, 90. Slivoň Václav (pen.)

Sestava : M.Martínek - V.Keřlík , D.Jůzek , L.Drmola , V.Drmola - J.Muller , P.Petruška , M.Urban , J.Kotlan - M.Hájek ( K ) , V.Slivoň    střídali P.Šveňha , Z.Vild

V nedělním celkem chladném odpoledni jsme nastoupili proti rezervě Sušice . Dobrou zprávou pro Matese při absenci tří hráčů základní sestavy ( Máca, Šimpi , Marek a vlastně i Viktor  ) byla sestava , která čítala 13 jmen . Druhou dobrou zprávou byl fakt , že domácí tým nás neposlal odehrát zápas na umělku , na které opravdu hrát neumíme .
Od úvodních minut nebyl vůbec znát rozdíl v tabulkovém postavení obou týmu . Ba právě naopak , domácí tým krčící se na předposledním místě v tabulce měl více ze hry . Hru tvořila hlavně dvojice matadorů s velkými zkušenostmi z vyšších soutěží Pavel Hrubec a Pavel Hubáček . Hned jejich první kombinace v první minutě byla úspěšná , když průnikovou přihrávku zužitkoval domácí Chudý 1 : 0. Dál domácí tým využíval osvědčený model , tj. po kombinaci ve středu pole zkusit průnikovou přihrávkou oslovit dva rychlé křídelní útočníky . Často tato akce byla zastavena rychlostně Vojtou , nebo dobrý záskok předvedl Žardel .U nás  ani tak nebyl problém v držení míče ve středu pole , ale naprosto jsme neměli pod kontrolou finální přihrávky , tj. jsme buď o balon přišli nebo centr letěl do území nikoho . V poslední minutě utkání přece jen domácí potvrdili ještě více , že v prvním poločase byli jasně lepším týmem . Opět průniková přihrávka od Pavla Hrubce a  Dryk zavěsil za Žardela 2 : 0 . Do šaten jsme odcházeli s dvoubrankovým mankem , jen díky Žardelovi a Vojtovi to nebylo více .
Do druhé půle jsme vyslali do útoku Míru , Venca S. se zatáhnul do středu zálohy . Tato změna přinesla větší tlak na domácí obranu a pomohl nám také fakt , že domácí tým musel vystřídat brankáře a tak šel na druhou půli do brány hráč z pole . Naše hra se zlepšila hlavně v počtu střeleckých pokusů , když v první půli bychom je mohli napočítat na prstech jedné ruky . Střelám však buď chyběla přesnost , razance , nebo nás zastavila ve dvou případech branková konstrukce . Bohužel domácí tým opět skvěle využil rychlostních kvalit mladých útočníků . V 68 min se prosadil z brejku Kramár 3 : 0 . O minutu později jsme dali kontaktní branku , velmi dobrou přihrávku od Veny S využil Mates , když levačkou obstřelil domácího brankáře 3 : 1 . Následná střídaní v domácím týmu nebyla úplně ku prospěchu hry Sušice , kvalita se výrazně snížila , což byla na druhou stranu voda na náš mlýn . Postupně jsme převzali aktivitu ve hře , navíc nám v 81 min pomohlo vyloučení jednoho ze dvou domácích tvůrců hry a to za klukovinu . Pavel Hrubec dostal žlutou kartu za neúplnou povinnou výstroj – neměl chrániče a jelikož již měl z první půle ŽK za řeči , tak se musel poroučet do sprch předčasně . Od této chvíle byl na place již jeden tým . Na domácí svatyni se valil útok za útokem , jen se nám nedařilo vsítit branku . Zaplaťpánbůh se našel i náš druhý střelec . Míra v 85 min bodlem z vápna překvapil domácího brankáře a snížil na 3 : 2 . Tlak v závěrečných minutách byl až drtivý . V 90 min zahrál ve vápně ve skluzu rukou domácí obránce a HR neomylně ukázal na penaltový puntík . Penaltu proměnil Venca S . 3 : 3 . Do konce zápasu zbývalo s nastavením 5 minut , nicméně domácí již aspoň remízový stav ubránili . V penaltách Žardel vystihnul jednu střelu a jednu střelu domácí hráč poslal hodně mimo branku. Naši střelci naopak byli neomylní a tak už po čtvrté sérii bylo rozhodnuto , že domů do Janovic odvážíme dva body do tabulky . Výsledek tak asi potvrdil současné rozpoložení obou týmů , respektive jejich postavení v tabulce .
Po zápase jsme  byli moc spokojení , protože 22 minut před koncem jsme vůbec nedoufali v nějaké bodíky do tabulky . Aktuálně máme 37 bodů a stále držíme velmi dobrou čtvrtou pozici  . V následujícím kole doma v sobotu přivítáme od 17 hod další zálohu A týmu , tentokráte z nedalekých Lub . Pohledem na tabulku jsme opět favoritem utkání .

11.5  Janovice A – Luby B 4 : 1 ( 2 : 0 )

BRANKY : 27. Urban Miroslav, 42. Jůzek David, 55. Jůzek David, 62. Jůzek David - 83. Mańas Vít

Sestava : M.Martínek – A.Keřlík , V.Špindler , P.Šveňha  , J.Kotlan – J.Muller , P.Petruška , M.Urban , L.Drmola – M.Hájek ( K ) , D.Jůzek

V sobotním odpoledni jsme doma přivítali Luby B . Pohledem na tabulku jsme byli jasným favoritem . Opět Mates musel lepit sestavu , omluveni byli čtyři hráči – Macek , Šimpi , Mára a Venca . Na lavičce se nám krčil , respektive seděl pouze Pavel Jelínek. Nicméně i přes tyto výpadky jsme chtěli urvat 3 body do tabulky .
Od úvodních minut jsme získali mírnou optickou převahu , nicméně náš soupeř dokázal i z minima šancí pěkně zahrozit . Účet utkání otevřel pěknou střelou v 27 min Míra 1 : 0 . Klid na naše kopačky před přestávkou  a nutno také dodat , svůj střelecký koncert rozjel David , v 42 min dorazil míč do prázdné branky opět po Mírovo střele 2 : 0 . Pohledem na šance jsme byli o hodně lepší v prvním poločase , kdy hlavně Mates se dnes nepotkal s přesnou muškou . Žardel také nebyl úplně bez práce , potvrdil svou současnou dobrou formu a vyčapal 3 – 4 šance soupeře .
Do druhé půle jsme chtěli vstoupit co nejaktivněji a co nejrychleji potvrdit majitele tří bodů . To se podařilo na 100% právě díky Davidovi . V 55 min napřáhnul za vápnem a brankář hostů mohl jen vylovit míč ze sítě , excelentní pumelenice 3 : 0 . V 62 min David dokončil svůj čistý hatrrick – opět stál tam , kde měl a odražený balon vrátil na místo původního určení – tj. za záda hostujícího brankáře 4 : 0 . Po této kanonádě sice naše hra neztratila na kvalitě , nicméně ztratila na přesnosti v koncovce . Naše nejlepší střelecké duo Mates a Míra v druhé půli mělo hodně neseřízená mířidla a dobré 4 tutovky oba zahodili . V 83 min se dočkal i náš soupeř , střídající Maňas dal čestnou branku 4 : 1 , nicméně o majiteli tří bodů bylo rozhodnuto o hodně dříve . Po závěrečném hvizdu nás potleskem odměnila ta část tribuny , kde seděli naši fans .
Dnes je třeba pochválit výkon celého týmu , nicméně musíme vypíchnout výkon střelce tří branek - Davida , který nám dnes zajistil jasné vítězství – je vidět , že pravidelný trénink nese ovoce – určitě i inspirace pro ostatní .
Vítězství nic nemění na našem postavení v tabulce – stále jsme na 4 fleku . V následujícím kole jedeme v sobotu do kopců , od 17 hod nastoupíme v Železné Rudě – domácí jsou jasným adeptem na sestup do III třídy . Tj. cílem nemůžeme být nic jiného , než jasné vítězství a tři body do tabulky .

12.5 Janovice B : K.Hory     0:0    PK 3:4    

Sestava:Pavel Kroupar – Radek Mandák (46.Petr Mikulec), Petr Gardoň, Patrik Šveňha, Petr Šveňha – Josef Kotlan, Václav Slivoň, Stanislav Kotlan ©, Radek Holý – Josef Jansta (70.Milan Kolář), David Jůzek

 Vedoucí celek soutěže Kašperské Hory nás čekal v nedělní podvečer. Trenér měl tentokrát starost s obsazením místa druhého stopéra. Chyběli zraněný Marek Švůgr a nemocný Vojta Drmola. Osloveni proto byli Jakub Hájek (zraněn), Jiří Macura (v Itálii), Viktor Špindler (rodinné záležitosti). Nakonec se na místo druhého stopéra postavil Patrik Šveňha a vedl si velice dobře.
 Od úvodních minut byl míč více v držení domácích hráčů. Na naši technickou hru hosté reagovali tvrdou hrou do těla na hranici nedovolených zákroků. Rozhodčí tuto hru většinou připouštěl a tak bylo k vidění větší množství ostřejších střetů, ze kterých většinou vycházeli úspěšněji urostlejší hráči hostů. Příležitosti domácích se rodily po centrech hledajících nabíhajícího Davida Jůzka. David zakončoval hlavou dvakrát po rohových kopech Vaška a jednou po centru Pepy Kotlana. Hosté měli jen jednu vážnější příležitost. Ve 100% šanci hostující hráč netrefil zařízení! Hosté se koncem poločasu dočkali i vstřelené branky , nicméně k ní došlo z ofsajdové situace , což hostující tým pěkně rozlítilo . Pravidla jsou ale jasná . Do šaten se proto odcházelo za bezbrankového stavu.
 Druhou půlku zahájili hosté velkou šancí. Od pohromy nás zachránila nešikovnost hostujícího útočníka, který trestuhodně pálil nad branku. Na druhé straně ohrozil branku hostů znovu hlavou David. Míč letěl těsně nad břevno. O chvíli později David znovu ohrozil hostující branku. Tentokrát pálil nohou a brankář měl plné ruce práce zabránit míči v cestě do branky. O změnu skóre se snažil i Pepa Jansta. Brankář jeho střelu chytil. V závěrečných deseti minutách chtěli hosté dokázat oprávněnost vedoucího postavení v tabulce. Pavel Kroupar ale čaroval. Nejprve vyrazil výborně kopnutý přímý kop, aby následně vyrazil i dvě prudké dorážky! O chvíli později reflexně rukou vyrazil zakončení po brejku po pravé straně. V další vážné situaci vykopl Petr Mikulec míč téměř na brankové čáře. Po závěrečném hvizdu rozhodčího svítil na ukazateli stále stav 0:0 , pohledem na hru byl tak po 90 min bod spíše přínosem pro náš tým . Následoval penaltový rozstřel. Ten se nám v poslední době příliš nedaří a tak jsme připsali po prohře 3:4 jeden bod. Penaltu proměnili Vašek Slivoň, Standa Kotlan a David Jůzek. Neuspěli Pepa Kotlan , Milan Kolář a Radek Holý .  Přesto , jak již bylo zmíněno , bod proti Kašperským Horám je hodně dobrý a to i při odchodu do šaten ocenili diváci , byť viděli branky až v penaltovém rozstřelu .
 Za týden nás čeká zápas na hřišti předposledních Hartmanic. Plný bodový zisk je povinností, pokud chceme III.třídu udržet. Výkop zápasu je na žádost domácích v neděli 19.5. od 14,00 hodin. Bude hodně záležet na sestavě, kterou se podaří dát dohromady. Marek Švůgr zřejmě ještě nebude fit. Chybět bude Standa Kotlan, Patrik Šveňha, Pavel Kroupar a možná i Petr Gardoň. Jestli už bude zdráv Vojta Drmola je též nejisté.

18.5 Železná Ruda – Janovice A 3 : 2 ( 1 : 0 )

Branky: 12. Greiner David, 53. Greiner David, 92. Pscheidt Tomáš - 59. Hájek Matěj, 72. Hájek Matěj

Sestava : M.Martínek – V.Drmola , J.Macura ,D.Jůzek, V.Špindler – J.Kotlan , P.Šveňha , J.Šlegl , Z.Vild – M.Urban , M.Hájek ( K ) , střídali V.Keřlík , A.Keřlík

Počasí se před víkendem trochu umoudřilo a tak se mohl odehrát zápas na Rudě . Mates opět polepil sestavu celkem slušně , nakonec se podařilo zapsat na soupisku 13 jmen . Domácí tým, ne úplně tak tradičně, byl v nejsilnější možné sestavě – soupiska měla celkem 16 hráčů .
Vstup do zápasu se nám moc nepovedl , domácí tým ,byť se krčí na posledním místě v tabulce , měl více ze hry a co víc , ve 12 min potvrdil roli střelce týmu domácí Greiner 1 : 0 . Branka nás nějak neprobrala k lepší hře , více ze hry měli domácí . Z tohoto pohledu asi lze říct , že se štěstím jsme odehráli první poločas jen s jednobrankovým mankem . Do druhého poločasu se opticky hra úplně otočila . Byť úvod brankově patřil domácím - na brejkovou situaci , která byla z našeho pohledu ofsajdová , respektive pomezní i ofsajd mávnul, jsme špatně zareagovali a opět Greiner přinutil Michala lovit míč z brány 2 : 0 v 53 min . O několik vteřin později identická situace na druhé straně hřiště , Míra z brejku zavěsil , nicméně HR Stach si nechal již poradit domácím pomezním a branku neuznal pro ofsajd . To nám asi vlilo do žil ten správný adrenalin a vytvořili jsme si souvislý tlak . Střelecky se našel Mates , který v 59 a 72 min potvrdil své kvality a srovnal na 2 : 2 . Na našem týmu byla znát chuť zápas otočit . Bohužel otevřená obrana v kombinaci s chybou v rozehrávce nakonec přisoudila plný počet bodů domácím – v 92 min tak říkajíc s konečným fouknutím do píšťalky jsme inkasovali , z brejku se prosadil Pscheidt 3 : 2 .
Do kabin tak odcházeli domácí velmi spokojeni , byť asi tato výhra už nic nezmění na sestupu do III třídy. My naopak hodně zklamáni i ke dvěma velmi sporným situacím – neuznaný gól z údajného ofsajdu , nebo vlastně uznaný gól domácích z ofsajdu a pak velmi jasná ruka domácích ve vápně , což HR i po zápase uznal , že to měl fouknout . Nicméně šancí hlavně v druhé půli jsme měli dostatek , aby i přes velmi slabou první půli z naší strany , jsme domů odvezli tři body .
Nic , jedeme dál . Zbývají čtyři kola do konce soutěže a máme stále o co hrát , byť o medaile nebo o udržení v soutěži už bojovat nebudeme . Vypadá to ale na zajímavý souboj o 4 příčku , kterou stále držíme v rukou po podzimu . Mimo nás jsou ve hře určitě ještě dva týmy ( Budětice , Hradešice ) , možná i Malý Bor . Už je u nás i zvykem , že máme žhavá želízka v ohni na nejlepší střelce  OPM - opět Mates a Míra hodně pokukují  po medailových příčkách . V následujícím kole doma přivítáme v tradiční čas ( sobota , 17 hod ) Nezamyslice . Opět pohledem na tabulku jsme větším favoritem v utkání .

19.5 Hartmanice : Janovice B      2:3  (1:1)    

Sestava:Michal Martínek – Marek Švůgr, Jiří Macura, Petr Gardoň, Petr Šveňha – Josef Kotlan, Václav Slivoň, Patrik Šveňha, Radek Holý – David Jůzek ©, Josef Jansta (75.Milan Kolář)  

 V neděli netradičně od 14,00 hodin nás čekal velmi důležitý duel na hřišti sestupem hodně ohrožených Hartmanic. Přeložení na neděli o které požádali domácí nám mohlo usnadnit sestavení týmu. Bohužel se to všechno sešlo tak nešťastně. Kvůli nemocem, zraněním a pracovním povinnostem nám chyběli Radek Mandák, Vojta Drmola, Pavel Jelínek, Standa Kotlan a Pavel Kroupar. Telefonický a sms maratón trenéra za pomoci Vaška Keřlíka vedl nakonec ke slušné sestavě. Poslední komplikací bylo, že na sraz nedorazil Petr Mikulec a na telefonu byl nedostupný. K důležitému zápasu tak vyrazilo 12 hráčů.
 Od úvodních minut se hosté ujali taktovky a měli míč více ve svém držení. První větší šance hostů se zrodila po rohovém kopu Pepy Kotlana. Jirka naběhl do zakončení hlavou. Míč se ale mezi tři tyče nevešel. V 9.minutě nejprve domácí obrana zblokovala pokus Davida. Na správném místě stál Pepa Kotlan a ranou k tyči otevřel skóre 0:1. Pěkný průnik od poloviny hřiště po pravé straně předvedl Petr Gardoň. Jeho střela se snesla těsně za břevno na horní síť branky. Domácí se dočkali po naší hrubé chybě při rozehrávce u středového kruhu. Z rychlého brejku se trefil nechytatelnou ranou k tyči Michal Šimek 1:1. V závěru první půle pálili postupně Patrik, jeho střelu brankář vyrazil a pak Radek a Vašek mimo branku. Domácí se mohli radovat po gólu do šatny. Jejich útočník ale ve vyložené šanci přestřelil odkrytou bránu.
 Druhý poločas začali aktivněji domácí. Žardel ale vytasil dva super zákroky a změnu skóre nepřipustil. Na opačné straně Pepa Jansta vybídl pěknou přihrávkou do zakončení Radka. Domácí brankář též předvedl své kvality a střelu vyrazil. Zvýšená aktivita hostů směrem k soupeřově brance byla odměněna v 60.minutě po sražení Máry v pokutovém území. Vašek se nemýlil a střelou k tyči poslal hosty znovu do vedení. Naše radost trvala přesně 10 minut. V 70.minutě po velice přísné penaltě vyrovnal znovu Michal Šimek 2:2. Náš plán k získání všech bodů se přeci jen naplnil. V 87.minutě napřáhl z dálky David a utěšenou střelou zajistil hostům vítězství 2:3. V nastaveném čase zabránil vyrovnání odkopem míče z brankové čáry Radek.
 Plný bodový zisk nás posunul na nesestupové 10.místo se ziskem 29 bodů. Za námi jsou Veřechov 28 a Dešenice 27 bodů. V neděli od 17,00 hodin hostíme 5.celek tabulky Svatobor Hrádek B. Musíme zabojovat a připsat tři body.

25.5 Janovice A – Nezamyslice 3 : 1 ( 0 : 0 )

Branky : 74. Macura Jiří, 89. Urban Miroslav, 93. Hájek Matěj - 66. Pánek Jaromír

Sestava : M.Martínek – D.Jůzek , J.Macura , M.Švugr – J.Kotlan , J.Šlegl , J.Muller – P.Petruška , M.Urban – V.Slivoň, M.Hájek ( K ) , střídal V.Keřlík

V sobotu odpoledne  jsme přivítali Nezamyslice na perfektně upraveném trávníku , který byl před zápasem ještě lehce pokropen . Mates , jak už je tradicí v posledních kolech , poskládal sestavu tak tak . Na lávce se opět „ tísnil „ jen jeden hráč – Venca Keřla . V základní sestavě opět pendleři mezi A a B David , Pepán , hodně kulhající Mára a už také v posledních kolech pendler Slíva. Náš dnešní soupeř se mohl „ pochlubit „ početnější soupiskou ( tři hráči na lávce ) , nicméně velký otazník visel nad stavem brankáře , kterého tahal stehenní sval tak dlouho , až musel být odnesen v 70 min a být nahrazen hráčem z pole .
Od úvodních minut byla aktivita na našich kopačkách, nicméně dlouhé minuty se naše aktivita tak nějak zastavovala u velkého vápna Nezamyslic . Pár střel šlo na hostujícího brankáře , v naprosté většině mířila přímo do jeho náruče . Žardel v bráně také moc práce neměl. A tak taková nemastná neslaná první 45 minutovka skončila bezbrankovou remízou.
Do druhé půle jsme opět nastoupili s chutí připsat z utkání všechny body. Oproti první půli  jsme se více tlačili do zakončení , nicméně nám scházela potřebná přesnost . Hostující tým , který se tak nějak začal od druhé půle soustředit na udržení nadějného výsledku , se ocitnul ve velmi dobré situaci po naší chybě v rozehrávce v 60 min . Žardel ukázal svoji kvalitu a super robinzonádou vytěsnil utěšenou ránu k tyči na roh . To však bylo jen varování ze strany Nezamyslic  . V 66 min se po VPK prosadil hlavou nikým nehlídaný hostující Pánek 0 : 1 , Žardel byť se hodně natahoval , tak byl krátký . Následné dvojí střídání včetně již zmíněného odchodu brankáře Nezamyslic vyprázdnilo lavičku hostů , což se ukázalo možná i jako rozhodující . Po obdržené brance náš tlak ještě více zesílil . V 74 min se po rozehraném rohu pěkně trefil z 20 metrů Máca 1 : 1 . V 75 min musel nuceně vystřídat David ( vypadá to na delší čas bez fotbalu – koleno ) .  Náš soupeř koncem zápasu přišel o hráče , který si patrně přetrhl achilovku . Po dlouhém ošetřování opustil hřiště na nosítkách - po zápase byl odvezen sanitkou do nemocnice. V přesile jsme nakonec obrátili výsledek díky individuálním schopnostem dvou našich nejlepších střelců . Po centru od Šimpiho se prosadil jeden na jednoho Míra a zasunul zkušeně podél brankáře  2 : 1 , to běžěla 89 minuta . Nicméně do konce zbývalo ještě cca 10 min  právě díky ošetřování hostujícího hráče . V 93 min defenitivní razítko na tři body dal z brejku Mates , kolmice od Patrika byla přesná a Mates  individuálně přešel jeden na jednoho a zkušeně zavěsil 3 : 1 . Po zápase byla lehká třenice mezi realizačním týmem Neazamyslic a HR - hosté vinili z prohry právě jeho ( ??? ) , nicméně nakonec se to obešlo bez nějakých vážnějších důsledků . Určitě musíme popřát všem zraněním brzké uzdravení . Není běžné , aby hned tři hráči odešli s větším zraněním ze hřiště .
Povinné ikdyž hodně upracované tři body máme doma . Držíme stále čtvrtou příčku a patrně příští týden budeme hrát o naše konečné umístění v OPM . Pokud v Rabí vyhrajeme , tak bychom hůře než pátí letos být neměli . Výkop je naplánován na sobotu v 17 hod a byť hřiště je v Rabí , tak domácím týmem budou Budětice . Sestavu určitě nebude ( opět ) snadné poskládat i s ohledem na souběžně hrané utkání Benfiky , která bojuje o hodně více  - ve Velharticích to bude tak říkajíc o bytí a nebytí ve III třídě .


26.5 Janovice B : Hrádek B     2:5   (2:3)    

Sestava:Pavel Kroupar – Radek Mandák, Tomáš Suk, Vojtěch Drmola, Petr Mikulec – Josef Kotlan,  Stanislav Kotlan © (46.Václav Slivoň), Patrik Šveňha, Radek Holý – Josef Jansta, Petr Šveňha (38.Milan Kolář) 

 V nedělní podvečer jsme na svém perfektně připraveném trávníku přivítali rezervu Svatoboru Hrádek. Naše postavení v tabulce znamenající ohrožení sestupem si žádalo připsat tři body za vítězství. Jak už se stává v posledních zápasech nežádoucím pravidlem, značná marodka připravila pro trenéra nelehký úkol sestavit konkurence schopnou jedenáctku hráčů. Trenér musel oželet přítomnost našeho nejlepšího střelce. David Jůzek si při sobotním zápasu áčka poranil koleno a bude mimo hru na delší dobu. Nastoupit nemohl ani Petr Gardoň. Stopku na několik zápasů mu vystavil zlomený nos ze zápasu v Hartmanicích. Při rozcvičování před zápasem si obnovil poranění nohy Marek Švůgr. Naštěstí mohl nastoupit uzdravený Vojta Drmola. Místo druhého stopéra bylo těsně před výkopem obsazeno Tomášem Sukem. Do sestavy se vrátil po nemoci Radek Mandák.
 Úvod zápasu se domácím příliš nepovedl. V 7.minutě utekl domácí obraně po levé straně Jiří Kutil a poslal hosty do vedení 0:1. V následujících minutách přišlo několik našich nadějných situací, bohužel nevyužitých. Vyrovnání zařídil ve 32.minutě nechytatelnou bombou z dálky Patrik Šveňha 1:1. Obrat dokonal ve 38.minutě dorážkou do prázdné branky Petr Šveňha 2:1. Po vstřeleném gólu Petra vystřídal Milan (odjezd Petra do Brna do školy). Poslední pětiminutovka prvního dějství nám výsledkově vůbec nevyšla. Ve 40.minutě vyrovnal Pavel Hrach 2:2. Vítězný první poločas zařídil pro hosty ve 42.minutě střelec první branky Jiří Kutil 2:3.
 Po hře předváděné v prvních 45.minutách byl výsledek pro domácí krutý. Hosté vytěžili z minima maximum. Do druhého poločasu vystřídal hodně unaveného Standu (v sobotu jel Krále Šumavy) Vašek Slivoň. Naše předsevzetí zvrátit nepříznivý stav dostalo vážnou trhlinu už po dvou minutách hry. Ve 47.minutě zvýšil Radek Holeček 2:4. Převaha domácích přitom byla značná a přicházely i slušné šance na vyrovnání. Hlavně Radek Holý dnes neměl svůj den a zahodil tři hodně nadějné příležitosti. Koncovka se nedařila ani dalším domácím hráčům. Za zmínku stojí Milanovo dělovka která škrtla břevno. Naneštěstí ze špatné strany branky. Prosadil se až Petr Mikulec, žel v tísni rozvlnil v 62.minutě síť vlastní branky 2:5. Dnes jsme herně svého soupeře převyšovali. Od Hrádku jsem dostali velkou lekci v produktivitě při zakončení.
 Tři kola před koncem jsme na 11.místě. Vzhledem k vývoji ve vyšších soutěžích tato pozice nemusí k záchraně stačit. O body se můžeme pokusit v sobotu 1.6. od 17,00 hodin ve Velharticích. Vzhledem k souběžně hranému utkání áčka v Buděticích (hřiště Rabí) bude sestavování týmu hodně komplikované. Sraz béčka v 16,00 hodin u pošty. Který hráč kam pojede bude upřesněno ve čtvrtek na tréninku.

1.6   Budětice – Janovice A 4 : 6  ( 3 : 3 )

Branky : 13. Paroubek Marek, 14. Hozman Václav, 28. Fiala Luboš, 90. Melka Roman - 14. Hájek Matěj, 18. Urban Miroslav, 21. Sekyra Jan (vl.), 47. Hájek Matěj, 57. Urban Miroslav, 61. Hájek Matěj

Sestava : M.Martínek – V.Drmola , J.Macura , V.Špindler , V.Keřlík – P.Šveňha , J.Šlegl , P.Petruška , T.Suk – M.Urban , M.Hájek ( K )

V sobotním odpoledni jsme nastoupili na horké půdě v Rabí proti Buděticím . Mates poskládal horko těžko základní jedenáctku . Kvalita ale byla taková , že jsme chtěli odvézt domů všechny body . Nicméně naše lavička zela prázdnotou .
Od prvních minut se hrál hodně otevřený fotbal a byla to i taková předzvěst , že dnes diváci uvidí doslova brankové hody . Domácí tým otevřel účet ve 13 min zápasu po velmi dobře zahraném roku , když hned 7 hráčů vytvořilo chumel před Žardelem a do branky doslova dotlačil míč Paroubek 1 : 0 .  To byl i úvod velmi střelcky výživné 15 minutovky .O minutu později se opřel za vápnem do balónu domácí Hozman a Žardel lovil podruhé 2 : 0 . Ještě v téže minutě velmi podobná situace na druhé straně hřiště , Mates se opřel do míče z dobrých 25 metrů a snížil na 2 : 1 , domácí brankář neměl čisté svědomí . V 18 minutě pěkný centr do vápna našel přímo Míru a ten z jedničky srovnal 2 : 2 .V 21 minutě centr Matese do vápna a domácí Sekyra odměnil Matesovo aktivitu pěkným vlastňákem 2 : 3 . Konečný účet prvního poločasu uzavřel v 28 min domácí Fiala po přímáku možná z poloviny hřiště , kdy se hodně na gólu podílel Máca a Žardel  3 : 3 . Do poločasu si už oba golmani pohlídali všechny gólové situace .
Do druhé půle jsme vykročili správnou nohou . Střelec zápasu Mates hned ve 47 min nedal křížnou střelou šanci domácímu brankáři 3 : 4 . Následně byla znát na našem týmu větší snaha rozhodnout zápas než u domácích . Naši převahu v kvalitě hlavně v ofenzivě potvrdil náš druhý šutér Míra . V 57 min napřáhnul zpoza vápna a zvýšil na 3 : 5 . Definitivní razítko na tři body dal Mates po pěkném pasu od Veny , když prostřelil domácího brankáře a dokončil tak hatrrick ( svůj třetí v této sezóně ) 3 : 6 . Lehká komplikace nastala v 82 min , když velmi nepovedenou malou domů od Matese hasil Žardel v rozporu s pravidly – hra rukou mimo vápno . Po verdiktu HR se musel poroučet po druhé ŽK předčasně do sprch. Autor hrubky , Mates , si tak na posledních cca 10 min vyzkoušel i post brankáře . Domácí tým  přesilovku potvrdil i brankově , když se v 90 min trefil Melka 4 : 6 . Nicméně nutno poznamenat , že dobrých 80% z obdržené branky jde na vrub Matese . To ale nemělo žádný vliv na celkově velmi povedený zápas  . K tomu přispívá i fakt, že  Budětice naprostou většinu bodů uhrály právě na domácím place ( například Strážov odjížděl s prázdnou ) . Celý mančaft zaslouží pochvalu . Dovolíme si  vypíchnout výkon našich střelců Matese a Míry , kteří kvalitou ( pokud mají formu ) převyšují úroveň okresního přeboru . Mates navíc po této kanonádě je už na druhém místě střelecké tabulky ( 23 branek ) a na prvního Bálka ( Měcholupy ) ztrácí už „ jen „ tři trefy . Míra s 19 zásahy "do černého " ztrácí na třetí příčku pouze dvě vstřelené branky a to je v jeho silách za 180 min smazat .
V posledním domácím zápase v tomto ročníku přivítáme v sobotu od 17 hod Chudenice . Pohled na tabulku nám velí připsat opět tři body , protože Chudenice jsou třetí od konce . Náš cíl , být po 26 kolech na 4 místě v tabulce , je hodně blízko a budeme o něj bojovat s Hradešicemi .Los máme cca stejně těžký . Hradešice nyní doma přivítají Bolešiny , jako aktuálního lídra tabulky  My naopak na hřišti Bolešin ukončíme letošní ročník . O případný postup do B třídy může ještě hodně promluvit po dlouhou dobu ten třetí vzadu a to je Strážov , kterému vycházejí skvostně poslední kola . Na rozdíl od Bolešin má Strážov velmi dobrý los - doma Luby B a pak jede na Železnou Rudu  . Po podzimu pasovaný jasný aspirant na postup do B třídy , Měcholupy , nemá v posledních kolech odpovídající formu a šance na postup už je hodně teoretická . 

1.6 Velhartice : Janovice B      1:2  (1:1)    

Sestava:Pavel Kroupar (46.Milan Kolář, 70.Matěj Hájek) – Radek Mandák, Zdeněk Vild, Petr Gardoň, Petr Mikulec (46.Adam Keřlík) – David Míčko, Stanislav Kotlan ©, David Kvapil, Radek Holý (70. Vojtěch Drmola)– Josef Kotlan, Petr Šveňha  

 K důležitému utkání nastupovala naše benfika v sobotu na hřišti ve Velharticích. Vzhledem k tomu, že není znám konečný počet sestupujících ze III.třídy (v A.třídě jsou čtyři mužstva z okresu Klatovy ohrožená sestupem), jednalo se o souboj pro obě mužstva hodně důležitý. Domácí celek si mohl při dnešním vítězném zápase již účast ve III.třídě potvrdit. Naše sestava byla i při souběžně hraném zápasu áčka poměrně kvalitní. V základní sestavě se objevili na jaře poprvé Davidové Míčko a Kvapil. Áčko nám uvolnilo Zdeňka Vilda. Trenér měl tak  k zápasu připravených 13 hráčů.
 Již úvodní minuty naznačily charakter celého utkání. Míč byl většinu času na kopačkách hostů, domácí vyráželi do brejků. Skóre otevřel v 15.minutě nekompromisní ranou po zemi k tyči Pepa Kotlan 0:1. Radost hostů trvala pouze do 20.minuty. Při rohovém kopu naše obrana nepokryla Stanislava Vaňka, který si naběhl na zadní tyč a hlavičkou rozvlnil síť za bezmocným Pavlem 1:1. Další šance na obou stranách již zůstaly nevyužité. V závěru první půle domácí útočník prošlápl kotník našeho brankáře. Pavel ještě dochytal závěrečné minuty první půle, ale dál to již nešlo.
 Do druhé půle se do branky převlékl Zdeněk Vild. Do obrany se zatáhl Radek Holý. Na Radkovo místo couvl David Míčko a v útoku nastoupil Milan. Trenér řešil i druhé vynucené střídání. Petra Mikulce začal tahat stehenní sval. Na místo levého beka proto vyběhl Adam Keřlík. Druhý poločas byl hodně podobný prvnímu dějství. Několik šancí na obou stranách zůstalo nevyužitých. Protože áčko hrálo svůj zápas v Rabí o hodinu dřív, přijela do Velhartic dvojice Vojta Drmola, Matěj Hájek, která v 70.minutě vyběhla na trávník. Odehráno měl už hodně pokopaný Radek Holý a o druhé střídání si řekl Milan, kterému ve velkém horku nebylo moc dobře. Rozhodnutí o všech bodech pro hosty přinesl pěknou střelou z dálky v 78.minutě David Míčko. Míč se odrazil od břevna za brankovou čáru 1:2. Domácí v posledních minutách hosty trochu zatlačili a vytvořili si 2-3 dobré příležitosti. Zdeněk si ale poradil a vyrovnání nedovolil.
 Po připsání veledůležitých bodů nám patří určitě nesestupové 9.místo . Za odehraných 24 kol jsme nasbírali velmi slušných 32 bodů , což by mimochodem za poslední ročníky stačilo k záchraně více než bohatě . Jsme bod za Plánicí a našim sobotním soupeřem Velharticemi. 10.Kolinec má o bod méně, 11.Dešenice ztráci body dva. V posledních dvou kolech potřebujeme právě za sebou udržet 4 celky a k tomu nám by mohl napomoc i relativně dobrý los . V neděli 9.6.2019 od 17,00 hodin přivítáme na svém hřišti třetí tým tabulky Švihov , který už nemá ani teoretickou šanci jít výše nebo níže - prostě bronz má už na krku . V posledním kole zajíždíme do Žihobců , které už také mají svůj osud zpěčetěn a tím je sestup do pralesa z poslední příčky tabulky . Nicméně to je jen teorie a každý zápas začíná za stavu 0 : 0 . Ještě doplníme , že o postupu do okresu je už jasno a tak si oba postupující rozdají férově v posledním kole souboj " jen" o první příčku - Kašperské Hory budou hostit  Nýrsko B , domácím stačí remíza .

8.6 Janovice A - Chudenice 6 : 1 ( 2 : 1 )

Branky : 20. Kotlan Josef, 24. Hájek Matěj, 62. Hájek Matěj, 65. Urban Miroslav, 77. Suk Tomáš, 88. Hájek Matěj - 35. Soupír Jakub

Sestava : M.Martínek – R.Mandák , J.Macura ,M.Švugr, V.Drmola – J.Kotlan , T.Suk , J.Šlegl , P.Šveňha – M.Urban , M.Hájek ( K ) , na střídání připraveni V.Keřlík , J.Hájek

V posledním domácím zápase této sezony na perfektně připraveném pažitu za pěkného vedra jsme přivítali tým z dolních pater tabulky Chudenice. Mates , tak jako v několika posledních kolech , opět lepil sestavu , jak to jen šlo . Po dlouhé době vypomohl Mandy v obraně . Náš soupeř na tom byl ještě o dost hůře , když nastoupil jen s 10 hráči a to ještě jeden v průběhu hry musel pro zranění odstoupit . Tj. i v tomto pohledu nebylo vůbec žádných pochybností , kdo je jasným favoritem utkání .
Tuto roli jsme začali plnit od úvodních minut zápasu . Po celých 90 minut byla vidět jasná převaha našeho týmu , byť náš výkon byl spíše v tréninkovém tempu. Otázkou tak jen bylo,kolik branek vstřelíme . Po prvním poločase ještě nebylo skóre tak hrozivé , když na přesné trefy Pepána a Matese odpověděl z ojedinělé akce hostující Soupír . Tj. do poločasové přestávky se odcházelo za našeho jednobrankového vedení , byť při proměnění jasných šancí mohl být rozdíl o hodně větší.
V druhém poločase po již zmíněném odstoupení hostujícího hráče se hrálo už jen na jednu branku , Žardel si mohl klidně odskočit k bufetu dát pivko . Obléhání hostující branky nakonec vedlo ke konečnému výsledku 6 : 1 . Při lepší mušce mohlo být na ukazateli skóre v kolonce domácí minimálně 12 branek. I tak se opět Mates předvedl v dobré střelecké formě , když se trefil dnes hned třikrát a tím se dostal na vedoucí dělenné místo v tabulce střelců . Bohužel nefotbalové povinnosti o příštím víkendu už Matesovi nedovolí se případně osamostatnit na první příčce .
V posledním kole tohoto ročníku OPM zajíždíme příští týden v sobotu do Bolešin . Výsledky předposledního kola už jasně určily , že výsledek zápasu neovlivní konečné pořadí v tabulce  . Náš mančaft skončí na čtvrtém místě tabulky , tj. jsme po podzimu vylepšili naši pozici o jednu příčku  . Domácí Bolešiny poprvé ve své historii ochutnají , jaké to je hrát nejnižší krajskou soutěž , protože z první příčky postoupí do 1.B třídy – gratulujeme.
Po zápase ( jako obvykle ) bude na našem hřišti dokopná . Měla by se nést ve velmi optimistické náladě , protože již zmíněná čtvrtá příčka Áčka je i možná trochu nad očekávání , určitě však stojí za pochvalu hra , kterou jsme se ve většině zápasů prezentovali . Naše Benfika splnila cíl v podobě uhájení III třídy pro následující ročník .

9.6 Janovice B : Švihov     1:0   (1:0)    

Sestava:Ladislav Jelínek – Radek Mandák, Marek Švůgr (46.Patrik Šveňha), Petr Gardoň, Petr Mikulec – Michal Martínek,  Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Radek Holý – Josef Kotlan (81.Milan Kolář), Petr Šveňha (36.Josef Jansta) 

 Třetí tým tabulky Švihov nás čekal v nedělní podvečer na domácím trávníku. V případě výhry jsme mohli téměř s jistotou potvrdit setrvání ve III.třídě i pro příští ročník. V sestavě se po delší době objevil na postu brankáře Láďa Jelínek. Největší překvapení si trenér připravil v záložní řadě. Na pravé straně odehrál celé utkání brankář prvního týmu Michal Martínek a důvěru trenéra nezklamal.
 Po úvodním oťukávání se ve 14.minutě zrodila rozhodující akce celého zápasu. Vašek si při přechodu středem hřiště pomohl narážečkou s Petrem Šveňhou a střelou ze střední vzdálenosti umístěnou těsně k pravé tyči nedal brankáři hostů šanci 1:0. Hosté o sobě dali vědět ve 30.minutě. Přímý kop zahraný na zadní tyč prosvištěl na hranici malého vápna mimo Laďovo svatyni. Dva hráči Švihova nedosáhli na dorážku jen o centimetry! Pěkné zakončení předvedl před vystřídáním Petr Šveňha. Jeho pokus vyškrábl gólman konečky prstů mimo tři tyče. Do listiny střelců se mohl zapsat i Žardel. Po pěkném uvolnění od Vaška střílel asi půl metru mimo branku. Neujala se ani Standovo pěkná střela z dálky a tak se šlo do kabin za nejtěsnějšího stavu.
  Po prvním dějství měl odehráno i Mára. Po dohodě s trenérem raději pošetřil ještě úplně nedoléčenou nohu. Na jeho místo vyběhl Patrik Šveňha. Cíl byl jasný. Přidat nějakou branku a připsat tři body.
 Druhý poločas otevřel pěkný centr Radka Holého, kdy našel nabíhajícího Standu. Standovo zakončení hlavou brankář hostů chytil. O chvíli později to znovu zkusil z dálky Vašek. Tentokrát jeho projektil těsně minul branku.Sérii našich šancí završil sólem Pepa Jansta. Brankář jeho snahu o zakončení výborně přečetl a střelu vyrazil. Na opačné straně došlo k drobnému nedorozumění mezi Patrikem a Láďou. Vybíhajícího Láďu míč trefil do ramene. Odražený míč ale Patrik okamžitě uklidil razantním odkopem. V 60.minutě se Pepa Kotlan proháčkoval po pravé straně mezi čtyřmi hráči soupeře a předložil míč na velké vápno. Tam si naběhl Radek Holý. Jeho zablokovaná střela letěla mimo branku. V 75.minutě domácím zatrnulo. Pokus o přelobování Ládi málem vyšel. Láďa v té chvíli využil všechny své centimetry a míč vyškrábl nad břevno. Po zahrání rohového kopu se míč opakovaně odrážel mezi útočníky a obránci a poslední odraz letěl naštěstí pro domácí asi půl metru mimo branku. V závěru Radek Holý centroval na Standu. Standa poslal míč jen o centimetry mimo šibenici.
Závěrečný hvizd nám přinesl velkou radost. Následovala děkovačka domácích hráčů se spokojenými diváky. Před posledním soutěžním kolem nám patří pěkné 7.místo se ziskem 35 bodů a záchrana v soutěži je na 99,99 % jistá . O jeden bod zpět je Kolinec o další bod nazpět jsou celky Dešenic, Plánice a Velhartic. Pokud budou sestupovat jen dva celky, budou o záchranu na dálku bojovat celky Veřechova 29 bodů a Hartmanic 27 bodů. Hartmanice hostí Plánici a Veřechov jede do Velhartic. Nás čeká závěrečné utkání v sobotu na hřišti posledních Žihobců. Pokud vyhrajeme, máme teoretickou šanci obsadit závěrečné 5 místo , což by bylo hodně nad očekávání , které jsme měli před začátkem tohoto ročníku !!!!

15.6 Bolešiny A – Janovice A 3 : 1 ( 3 : 0 )

Branky : 23. Farný Radek, 43. Matějka Pavel, 45. Rückl Zdeněk - 63. Vild Zdeněk
Sestava : M.Martínek – V.Keřlík , J.Macura , J.Hájek , M.Švugr – A.Keřlík , J.Šlegl , Z.Vild , P.Šveňha – M.Urban ( K ) , V.Slivoň

Poslední zápas sezony , jak jsme informovali , již nemohl nijak ovlivnit umístění v tabulce obou týmů . Nicméně o drama nebyla opravdu nouze , protože na poslední víkend bylo připraveno pro A i B tým 18 hráčů !!!! a to jestě Vojta Drmola se mohl dostavit až na 17 : 30 do Žihobců . Tj. zaplaťpánbůh , že Bolešiny vyhověly naší prosbě a přeložily zápas na 14 hodinu . Nedošlo tak k velkému trapasu , kdy A tým nebo B tým by v posledním kole neodehrál zápas z důvodu nedostatečného počtu hráčů – tady je třeba hodně poděkovat Vencovi Keřlíkovi a Milanovi Kolářovi , kteří celý týden tuto katastrofu se snažili odvrátit a také odvrátili . Tímto i apelujeme na hráče , aby si i s ohledem na kalendář zápasů pokud možno přizpůsobili ostatní akce . Pravdou je , že máme poměrně dost lidí na marodce a to také ovlivnilo značně soupisku . Jak je i uvedeno v komentáři k zápasu B týmu , hned 6 hráčů vědělo , že k 90 minutám v Bolešinech si přidají minimálně 45 minut i v Žihobcích .
Od úvodních minut bylo jasné , kdo dnes bude určovat tempo hry . Domácí byli v plné sestavě a navíc při pěkném vedru mohli vystřídat plný povolený počet hráčů . Kupodivu domácí tým určitě více zvyklý na menší rozměry hřiště se nemohl dlouho prosadit v koncovce . A tak až 23 minuta přinesla první branku utkání , když Farný ukrytou střelou z 18 metrů rozvlnil síť za Žardelem 1 : 0 . My jsme hrozili z brejků , pokud se to takto na malém hřišti dá říct . Míra ve dvou situacích neměl úplně přesnou mušku . Konec první půle dal jasnou odpověď  , kdo bude dnes majitel tří bodů . Ve 43 minutě se trefil zblízka Matějka 2 : 0 a ve 45 minutě střelou z vápna uzavřel účet první půle Ruckl 3 : 0 . Nakonec tak první půle pro nás dopadla celkem dobře , protože při lepší mušce domácích borců mohlo být skóre výrazně vyšší .
Do druhé půle jsme nastoupili se dvěma cíli, nedostat nějakou nálož v podobě dvouciferného výsledku a také , aby 6 hráčů určených pro Benfiku se nezranilo . Jestli první poločas nebyl úplně TOP fotbalem , který by se dal očekávat dle postavení týmů v tabulce , pak druhá půle vysloveně byla fotbalově hodně podprůměrná . Jednalo se však o to , že Bolešiny se výkonem překvapivě blížily pomalu a jistě k našemu výkonu , který se ale dal pohledem na sestavu čekat . Byť opticky domácí tým byl více na balonu , už se nejednalo o tak drtivou převahu jako v první půli . V naší hře bylo více k vidění zakončení , kdy hlavně Míra , Adam, Petr a sem tam Had se tlačili do střeleckých zakončení . Nakonec se naše snaha projevila i na skóre , když v 63 min vysloveně sváteční střelec Zdeněk pěkně opřel z první do balonu a technickou střelou z 20 metrů nedal domácímu brankářovi šanci  3 : 1  -  vlastně se dá říct kolegovi , protože Zdeněk je určitě více brankář než střední záložník , což i potvrdil o nějakých 90 minut později , když nastoupil mezi tyče v Žihobcích . Do konce zápasu tempo hry postupně uvadalo natolik , že oba týmy hodně uvítaly , když úderem 90 minuty bez nastavení vteřiny fouknul naposledy HR do píšťalky .
Domácí tým i přes  ne moc dobrý výkon v dnešním zápase si určitě postup do B třídy zaslouží , k čemuž mu blahopřejeme . Jejich radost také hned propukla právě po závěrečném hvizdu .
Krátké shrnutí za celou sezonu , byť poslední zápas sezony jsme si moc neužili . Určitě můžeme být spokojeni s konečnou čtvrtou příčkou . Nasbírali jsme celkově 49 bodů , což je nejvíce bodů , co evidujeme od roku 2011 zápasy na našem webu a zopakovali jsme nejlepší umístění ze sezony 12 / 13 , kdy jsme také skončili na 4 místě . Naše skóre je aktivní 81 : 64 , nejlepší střelec je Mates s 26 góly ( současně tím je na děleném prvním místě v tabulce střelců OPM celkově ) , Míra byl úspěšný v zakončení 20 krát ( celkově 6 místo v tabulce střelců ) . V domácích zápasech jsme uhráli 30 bodů ( čtvrtý nejlepší celek ) , venku 19 bodů ( pátý nejlepší tým ) . Jak již bylo zmíněno , přímý postup do B třídy si zajistily Bolešiny . Sestupuje do III třídy Železná Ruda , podle vývoje baráží ve vyšších soutěží může i Sušice B a Chudenice . Naopak postup do OPM slaví ( a můžeme se tak těšit na derby)  Nýrsko B a z druhého místa postupují také Kašperské Hory .

Tečkou za sezonou jako obvykle je o následujícím víkendu v rámci janovické poutě tradiční memoriál Petra Mašáta , začátek v sobotu v 16 hod za účasti 4 tradičních týmů – Dlažov , Bezděkov , Janovice A , Janovice B .

Příprava na nový ročník 2019 / 2020 bude včas oznámema . Jak již pravidlem , OPM  i III třída bude začínat o víkendu 10 - 11.8 , to jest letní přestávka bude opravdu hodně krátká a treninky začnou v polovině července .

15.6 Žihobce : Janovice B      2:6  (2:2)    

Sestava:Zdeněk Vild – Radek Mandák, Jiří Macura (46.Vojtěch Drmola), Marek Švůgr, Petr Mikulec (46.Petr Šveňha) – Michal Martínek, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Radek Holý – David Míčko, David Kvapil  

 Poslední kolo soutěžního ročníku 2018/2019 čekalo naší rezervu na hřišti posledního celku tabulky v Žihobcích. Výsledek už nemohl nic ovlivnit v otázce sestupu domácího celku do IV.třídy. Nám šlo o závěrečné postavení v tabulce, kdy jsme se mohli vyhoupnout až na 5.místo, nebo klesnout na 11. příčku. Sestava k poslednímu zápasu sezóny se nerodila vůbec lehce. Protože bylo jasné, že z důvodu rekordně velkého množství omluvenek nedáme dohromady dvě jedenáctky na stejný čas, podařilo se zápas áčka v Bolešinech posunout na 14.hodinu. Po hektickém úsilí Milana a Vaška Keřlíka se podařilo po sérii telefonátů a zpráv sehnat 11 hráčů do Bolešin. Jednalo se o takový mix áčka a béčka. Šestice hráčů Vild, Martínek, Švůgr, Macura, Slivoň a Petr Šveňha spěchala po zápase z Bolešin do Žihobců k další porci minut za béčko. Trenér měl v Žihobcích ještě čtvrt hodiny před začátkem pouze čtyři hráče. Davidové Kvapil a Míčko trochu bloudili a do Žihobců dorazili těsně před výkopem utkání. 
 S asi desetiminutovým zpožděním zahájil rozhodčí Javorský posledních 90 minut této sezóny. Úvod se hostům povedl. Ve 4. minutě našel centr do vápna na zadní tyč od Radka Mandáka hlavu Standy a hosté se ujali vedení 0:1. Naše radost ale netrvala dlouho. V 11.minutě si na odražený balón naběhl nejlepší hráč domácích Denis Gazdík a nechytatelným volejem srovnal 1:1. Zdeněk si na míč sáhl, ale nedokázal mu zabránit v cestě do sítě. V 15.minutě rozhodčí odpískal hodně přísnou penaltu. Žardel vypíchl skluzem míč a trochu při tom škrtnul o domácího hráče, který upadl. Penalta byla dárkem domácímu oslavenci. Jan Dlouhý si dal proměněnou penaltou dárek k padesátinám 2:1. I tady si Zdeněk na míč sáhl a trochu změnil dráhu letu. Na vyražení mimo tyče to ale nestačilo. O srovnání stavu se postaral ve 42.minutě znovu Standa. Jednalo se o hodně podobnou situaci jako při první brance 2:2.
 Po první půlce jsme byli trošku rozčarováni kvůli přísně nařízené pentli. Předváděná hra nám však dávala do druhé části hry naději na všechny body. Odehráno měl už hodně unavený Máca. Na jeho místo nastoupil čerstvý Vojta Drmola, kterému se podařilo přijet alespoň na druhé dějství. Druhé střídání bylo z kategorie vynucených. Petra Mikulce začalo tahat tříslo tak do hry pustil trochu odpočatého Petra Šveňhu.
 Otočit výsledek se nám podařilo v 58.minutě. David Míčko nezištně pustil míč ve vápně na výhodněji postaveného Radka Holého. Radek nic nevymýšlel a poslal míč tou nejsnažší cestou do sítě podél vybíhajícího domácího gólmana 2:3. V 75.minutě přišla pojistka výsledku. Petr Šveňha poslal dlouhatánský pas na Davida Kvapila. David udělal několik rychlých kroků a střelou umístěnou k levé tyči nedal domácímu strážci svatyně nejmenší šanci 2:4. Tato branka domácí zlomila. Poslední čtvrthodina se hrála za jasné převahy hostů. V 80.minutě domácí obránce kopl ve vápně do nohy Radka Mandáka a rozhodčí pískl trochu překvapivě pentli. Na přísně nařízené penalty to tímto bylo srovnáno. Hosté nechali penaltu zahrát Standu, aby mohl završit hattrick. To se mu i s přehledem povedlo 2:5. V 85.minutě zatáhl Radek Holý po levé straně a předložil nádherný míč před branku. Tam si naběhl dnes neúnavný dříč Žardel a uzavřel na konečných 2:6. Tato branka měla úsměvný dovětek. Míra Urban vyletěl z divácké lavice jako papírový čertík a přiběhl branku oslavit blíž ke hřišti s pokřikem: No to si děláš prdeeel!! Po zápase následoval zrychlený přesun na naše hřiště , kde byla přichystaná dokopná .
 Sezónu jsme po odehrání dalších zápasů posledního kola zakončily na velmi pěkném šestém místě ( nejlepší umístění B týmu za jeho existence ) se ziskem 38 bodů a pasivním skóre 52:56. V jarní části sezóny se v barvách benfiky objevilo 31 hráčů! Mezi nejvytíženější patřili Standa Kotlan, Josef Kotlan, Radek Holý a Radek Mandák. O 52 branek vstřelených za celou sezónu se podělilo 19 střelců. Nejlepším střelcem byl David Jůzek s 8 zářezy, kterému v dalších brankách zabránilo zranění. 7 branek má na kontě Standa Kotlan, 5 Vašek Slivoň. Všem hráčům děkuji za předvedené výkony a těším se do další sezóny.Ještě pohled na postupující a sestupující . Postup si už předem s přehledem zajistily týmy Nýrsko B a Kašperské Hory , z pralesa se ještě uvidí , kdo vůbec bude chtít hrát III třídu - jeden tým už kývl a tím je celek Bolešiny B . Do pralesa se naopak minimálně na jednu sezonu podívají Žihobce a pak mohou ještě dle baráží ve vyšších soutežích sestupovat Hartmanice a Veřechov .

 Úplnou tečku za sezónou uděláme v sobotu 22.6.2019, kdy pořádáme od 16,00 hodin tradiční pouťový Memoriál Petra Mašáta. 

Admin web stránek  tímto děkuje Milanovi Kolářovi  za pravidelný přísun komentářů k zápasům B týmu a i Matesovi , který sem tam také něco poslal k průběhu zápasu A týmu !

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36696
Dnes: 0
Online: 2

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz