Úvod » Utkání , aktuální informace

Podzim 2019

publikováno 05.08.2019 (aktualizováno 04.11.2019)

komentáře k mistrovským zápasům - muži A a B

10.8 Dlouhá Ves - Janovice A 4 : 3 ( 0 : 2 ) , PK 4 : 3

Branky : 54. Kodýdek Zdeněk,64. Hubený Jan,68. Švec Pavel - 8. Šlegl Jan,15. Bohatý Martin,66. Urban Miroslav

Sestava : M.Martínek - V.Drmola , J.Macura , V.Špinlder , M.Švugr - J.Muller , M.Bohatý , P.Petruška , J.Šlegl - M.Urban , M.Hájek ( K )  , střídali P.Šveňha , T.Suk

V prvním kole nového ročníku jsme jeli do Dlouhé Vsi . Na tomto hřišti se nám dlouhodobě nedaří , byť v posledních dvou ročnících domácí tým už nebudí takový respekt  jako po sestupu z B třídy . Mates i přes termínovou kolizi s Benfikou měl k dispozici  slušných 13 hráčů . Představila se nová posila Martin Bohatý , na druhou stranu další posila Dan Kotlan je bohužel na marodce .

Do utkání jsme vstoupili velmi dobře , hra měla vysokou kvalitu a ta se velmi projevila na skóre. Mezi první střelce v nové sezoně se zapsali Šimpi a již zmíněna posila z Bezděkova Martin . To jest po dvou přesných střelách jsme v 15 minutě měli dostatek klidu na naši kombinanční hru . Hra dál měla celkem slušnou úroveň nicméně nám odešla přesná muška z úvodu zápasu - hlavně Mates s Mírou se nemohli vejít mezi tři tyče . Přesto do poločasové přestávky jsme odcházeli spokojeni . Domácí tým působil zakřiknutě a v prvním poločase nějak závažně nezlobil naši defenzivu .

O poločase se ale domácí dostatečně posilnili nějakým životabudičem a do druhé půle nastoupili v úplně jiné formě . Převzali aktivitu v zápase a velmi rychle  srovnali skóre. Na branku Kodýdka z 54 min navázal v 64 min Hubený . Byť hned v 66 min se trefil ( konečně ) Míra , tak domácí potvrdili , že druhou půli jsou v dobré formě a hned v 68 min bylo opět srovnáno po brance Švece . Další šance na obou stranách už zůstaly nevyužité a tak se šlo po 90 minutách do penalt o druhý bodík do tabulky . V penaltách jsme potvrdili , že tato disciplína není úplně náš šálek kávy a tak domácí tým s velkou spokojeností hlavně s ohledem na poločasový stav si připsal do tabulky první dva body . Na nás tak zbyl jen jeden , ale berme ho ho jako dobrý základ na úvod soutěže .

V následujícím kole doma přivítáme Měčín , který v loňské sezoně hrál B třídu . Výkop tradičně v sobotu  v 17 hod .

10.8 Dešenice - Janovice B  7 : 3 ( 5 : 1 )

Branky: 8.(PK) 13. 24. a 39. Michal Poupa, 14. a 68. Jiří Poupa, 55. Lukáš Míšek – 12. Stanislav Kotlan, 54. a 58.(PK) Václav Slivoň

Sestava:Libor Červenka – Radek Mandák, Jakub Hájek, Josef Dulka, Petr Mikulec – Josef Kotlan, Václav Slivoň, Stanislav Kotlan ©, Radek Holý – Josef Jansta, Marek Jarko
Střídali: Milan Kolář, Josef Lukačík, Luděk Hořejší  

 Úvodní zápas nového ročníku III. třídy nás zavedl na horkou půdu do Dešenic. Souběžně hrané utkání našeho prvního týmu v Dlouhé vsi předznamenalo letitý problém v počtu hráčů na prázdninové zápasy. Stala se však věc dříve nevídaná. Do Dlouhé vsi odjelo 13 hráčů, trenér béčka měl v Dešenicích hráčů hned 14! Problém béčka tak nebyl v počtu hráčů. Směrem dopředu jsme byli silní i zásluhou šikovného Marka, který si v Janovicích odehraje dva víkendy a pak bude nastupovat po zbytek sezóny ve Kdyni.  Problém byl se sestavením stopérské dvojice. Pavel Jelínek je na půl roku pracovně mimo republiku, Petr Gardoň zřejmě ukončil kariéru ve velkém fotbale. Marek Švůgr a Vojta Drmola nastoupili za áčko v Dlouhé vsi. Stopérská místa tak zaplnili zkušení plejeři Josef Dulka a Jakub Hájek. Tito hráči spolu takto nastoupili úplně poprvé. Trochu nepříjemnou situaci řešil trenér na postu brankáře. Pavel Kroupar si v pondělí „dojel“ pro ortézu a berle a k zápasu byl nepoužitelný. Po faulu na turnaji v Dlažově má natažené vazy v koleně. Láďa Jelínek a Vojta Kučera zahlásili prázdninové odjezdy na víkend a problém byl na světě. Trenér tak požádal o pomoc naší poslední záchranu Libora Červenku.
 Po úvodním oťukávání přišla v 8.minutě hrubá chyba naší obrany. Petr poslal v tísni malou domů, kterou vystihl kanonýr domácích Michal Poupa. Libor situaci hasil skokem po míči, při kterém trefil Michala. Rozhodčí Václav Husník pískal oprávněně pokutový kop. Z něj se Michal Poupa nemýlil a otevřel skóre 1:0. Hostům se povedla rychlá odpověď. Pohlednou akci na jeden dotek zakončil Standa 1:1. Radost hostů ale trvala pouze minutu. Michal Poupa prokličkoval naší obranou a perfektně trefil míč k opačné tyči 2:1. Domácí kanonýr dělal naší ne příliš rychlostně vybavené obraně starosti i v dalším průběhu první půle. Nejprve ve 14.minutě předložil míč na svého lépe postaveného bratra Jiřího 3:1. Své představení korunoval ve 24. a 39. minutě na závěrečný účet prvního dějství na 5:1 pro domácí.
 Výsledek prvního poločasu hrozil pěkným debaklem. Trenér spolu se staršími hráči probral možné změny v sestavě. Nakonec se trenér rozhodl nasadit na Michala Poupu Radka Holého. Druhý poločas ukázal, že se jednalo o správné rozhodnutí (mělo přijít již v průběhu první půle, je ale těžké koučovat tým s praporkem pomezního rozhodčího). 
 V 54.minutě se prokličkoval obranou soupeře Vašek a nekompromisně zavěsil pod břevno 5:2. Myšlenky na obrat zmrazil o minutu později svou životní trefou domácí Lukáš Míšek, kdy trefil šibenici 6:2. V 58.minutě byl při zakončení v pokutovém území podražen Pepa Kotlan a penalty se dočkali i hosté. Vašek chladnokrevně proměnil střelou k tyči 6:3. Naši snahu o snížení nepříznivého stavu zmrazil v 68.minutě svým druhým gólem Jiří Poupa 7:3. V závěru měli domácí možnost kopat druhý pokutový kop. Michala Poupu ale skvěle vychytal Libor. Za druhou půlku je nutné zmínit, že Radek svou úlohu splnil a Michala Poupu již skórovat nenechal.
 Nepovedený vstup do sezóny je třeba hodit za hlavu a plně bodovat při domácím souboji s Plánicí. Zápas má výkop v neděli 18.8. od 17:00 hodin.

17.8 Janovice A – Měčín 0 : 3 ( 0 : 1 )

Branky : 34. Duchek Petr,82. Benda Josef,88. Januš Daniel

Sestava : M.Martínek – J.Muller , J.Macura , M.Švugr – P.Šveňha , M.Bohatý , P.Petruška , J.Kotlan – M.Urban – J.Šlegl , M.Hájek ( K ) , střídali V.Slivoň , M.Jarko

Ve druhém kole jsme poprvé okusili domácí pažit , který byl , jako obvykle , ve velmi dobrém stavu . Počasí celkem přálo a tak jsme mohli poměřit síly s jedním z největších adeptů na postup do B třídy . Měčín hned v úvodním kole doslova deklasoval ambiciózní tým Nýrska B , kterému doma nasázel 8 branek .
Mates nemohl ještě postavit Dana Kotlana ( stále na marodce ) a oproti ideální sestavě chyběli Vojta a Viktor .
Od úvodních minut se hrál pohledný a celkem vyrovnaný fotbal . Hostující tým se hlavně opíral o záložní dvojici Duchek , Januš ( opravdu špílmachři ) , která budila svým fotbalovým uměním / přehledem respekt – v předchozích sezonách oba hráli o 2 až 3 třídy vyšší soutěž . V první šanci se objevil Měčín , když za překonaným Michalem zasahoval Mára . Pak přišly naše dvě tutovky . Nejprve vychytal Karel Šnejdar Matese v samostatném úniku . Následně z velmi podobné pozice nebyl úspěšný Patrik Š , když zazvonilo za Karlem břevno . Na naše tutáče odpověděl Měčín více než jasně . Po ztrátě balonu ve středu hřiště se prohnal hostující špílmachr Duchek přes dva naše hráče , doslova prošel jako nůž máslem a bezpečně zavěsil podél Žardela 0 : 1. Třetí velmi dobrou šanci na naší straně  ( asi ne 100% tutovka jako v předchozích případech ) měl Pepán , který hlavičkou ze 3 metrů netrefil zařízení . Tj. do poločasové přestávky  jsme odcházeli s těsným mankem jedné branky , nicméně ukazatel skóre mohl být pro nás o hodně radostnější , kdybychom proměnili tutovky .
O poločase šla pochvala na způsob hry , výtka pochopitelně na zahozené tutovky . S tak silným soupeřem musíme být opravdu hodně efektivní .
Do druhého poločasu jsme nastoupili s chutí výsledek otočit . Opticky se hrálo více na polovině hostujícího týmu  .Po několika závarech před brankou hostů  jsme mohli minimálně srovnat . Své šance nedali Šimpi , Martin , Mates a tyč nastřelil Venca . Ke cti našeho týmu je třeba říct , že takto jsme se prezentovali i za početního oslabení , když zbytečně po dvou ŽK se musel předčasně poroučet do sprch Míra . Soupeř také nelenil a jednu tutovku vyškrábnul nohou mimo tyče Michal . Nakonec pro nás , tak jako v prvním poločase ,  platilo nedáš dostaneš . Z brejkové situace 8 minut před koncem se po velkém zaváhání Žardela prosadil  s velkým štěstím do prázdné hostující útočník Benda  0 : 2 . Na konečných 0 : 3 stanovil výsledek v závěru zápasu z brejkové situace hostující druhý špílmachr Januš .
Po zápase u nás v kabině  panovala pachuť. I soupeř přiznal , že dnes nevyhrál lepší , ale přesnější tým . To potěší , ale body to nepřineslo . Je vidět , že úvod nového ročníku nepotkal v optimální formě dva naše nejlepší šutéry – Mates i Míra se zatím střelecky hledají . V následujícím kole jedeme do Nýrska , kde nás přivítá domácí Benfika ( Áčko hraje ve stejný čas , což je pro nás jen dobře ) – je nutné být v derby 100% a odvézt domů všechny body . Nebylo by dobré , aby po třech kolech jsme měli na kontě 1 bodík . Výkop v sobotu v 16 hod a vzhledem k termínové kolizi s naší Benfikou bude důležitá účast všech aktivních hráčů – v prvním podzimním kole jsme podobnou situaci zvládli velmi dobře , co se týká počtu hráčů.

18.8 Janovice B : Plánice     9:1 (4:0)   

Branky: 13. a 52. Gardoň, 25., 44., 84. a 90. Slivoň, 40. S.Kotlan, 49. Jarko, 77. J.Kotlan – 66. Strolený

Sestava:Vojtěch Kučera – Michal Martínek, Marek Švůgr, Josef Dulka, Radek Holý – Josef Kotlan,  Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Marek Jarko – Josef Jansta, Petr Gardoň
Střídali: Milan Kolář, Josef Lukačik 

 Po výsledkově nevydařeném utkání v Dešenicích nás čekal reparát na domácím hřišti proti Plánici. Od úvodních minut se hrálo za převahy domácího celku. První se pokoušel otevřít skóre Pepa Kotlan. Po centru od Vaška pálil do středu branky. Gólman dokázal jeho jedovatou střelu vyrazit. Stejně dopadl se svojí jedovkou Marek Jarko. Účet zápasu otevřel střelou k tyči Petr Gardoň po přihrávce Marka J. 1:0. Marek J. mohl o chvíli později navýšit vedení. Proti byl velmi dobře chytající gólman Plánice. Ve 22.minutě si Žardel natáhl sval a musel ze hřiště. Nahradil ho Milan. Ve 25.minutě zahrál Vašek přímý kop. Centrovaný míč sice nikdo netrefil, ale Vašek míč zakroutil zkušeně k tyči 2:0. Tlak domácích nepolevoval. Milanovo jedovku pod břevno vyrazil brankář, Vaškovo pokus jen těsně minul branku. Ve 40.minutě volil Milan po průniku po pravé straně místo střely nezištnou přihrávku na malé vápno na Standu, ten míč pohodlně uklidil do sítě 3:0. V další velké příležitosti Gardy přehodil brankáře a těsně i brankovou konstrukci. Těsně před přestávkou domácí vystihli nepovedený odkop od brány. Vašek vyslal před branku Gardyho. Jeho střelu brankář vyrazil před Vaška a ten jej uklidil do sítě 4:0.
 Do šatny jsme odcházeli spokojeni s komfortním vedením 4:0. Na hru domácího celku se dalo dívat. Lehce mrzely jen některé nevyužité šance.
 Druhá půlka začala naší parádní akci ze 49.minuty. Rychlý brejk tří na jednoho z naší poloviny zahájil Milan, který po několika krocích s míčem přihrál na rozběhnutého Gardyho. Gardy udělal dva rychlé kroky a přihrál na lépe postaveného Marka J. Marek nabídnutou šancí nepohrdnul a zvýšil na 5:1. To už stál v brance hostů jiný brankář. Ten v 52.minutě neudržel míč v rukou a Gardy toho využil ke své druhé dnešní brance 6:0. Až v 66.minutě se dočkali hosté. Po faulu Lukačika na útočícího hráče byl nařízen přímý kop. Míč si postavil Petr Strolený a nekompromisní ranou zaznamenal čestný úspěch hostů 6:1. V 77.minutě putoval míč po ose Pepa Dulka-Radek Holý-Pepa Kotlan. Pepán si naběhl do vápna a zvýšil na 7:1. Závěr zápasu byl ve Vaškovo režii. Nejprve zkušeně proměnil přímý kop střelou po zemi 8:1 a závěrečný účet stanovil v poslední minutě po akci Pepána a Pepy Dulky 9:1. Po závěrečném hvizdu následovala děkovačka se spokojenými domácími diváky. Tato jednoznačná výhra nás katapultovala po dvou odehraných kolech na třetí místo tabulky. V sobotu nás čeká výjezd na Železnou Rudu, kde nás čeká od 17:00 hodin domácí tým. Sraz v 15:30 u pošty. Protože áčko hraje též v sobotu v Nýrsku, bude účast každého hráče důležitá.  

24.8 Nýrsko B – Janovice A 5 : 2 ( 3 : 0 )

Branky : 18. Taušek Petr, 23. Mašek Zbyněk, 38. Mašek Zbyněk, 63. Pavlík Jakub, 70. Bastl Martin - 53. Urban Miroslav, 60. Urban Miroslav

Sestava : P.Kroupar – M.Švugr , J.Macura , J.Muller – P.Šveňha , J.Šlegl , M.Bohatý , J.Kotlan – M.Urban – M.Hájek ( K ) , A.Zhavkin

Tak již ve třetím kole si naši trenéři užili sobotní chvilky poezie na téma „ s kým to dnes vůbec odehraju „ .  A to musíme druhým dechem dodat , že pohledem na soupisku v součtu A i B týmu má Mates a Milan k dispozici více než tři desítky hráčů .Ve čtvrtek Mates měl 13 hráčů a ejhle , v sobotu tak tak poskládal 11 hráčů. Navíc do brány i se zraněním musel Pavel ( Žardel si spletl začátek zápasu ) a v útoku také ne úplně na 100% musel nastoupit Saša . Pochopitelně při zranění automaticky hrajeme v oslabení . To na mančaft , který chce hrát o vrchní příčky je velmi tristní , aby nastupoval v takovéto sestavě .  To domácí celek i přes termínovou kolizi s A týmem v pohodě poskládal 14 hráčů . Navíc nabídnul , jak je v Nýrsku zvykem , velmi slušně setřižený plac , který není úplně standardem v okresním přeboru .
Nic , i tak jsme se chtěli poprat o tři body . Bohužel už první poločas ukázal , kdo dnes bude majitelem třech bodů . Byť v poli jsme nějak výrazně herně nezaostávali , tak před brankou Nýrsko bylo jasně lepší . Mezi 18 a 38 minutou se Pavel musel třikrát otočit , aby vylovil balón ze sítě a tak se šlo do šaten za jasného domácího vedení 3 : 0 . Akce domácího týmu povětšinou končily právě brankou . Oproti nám ofenziva Nýrska byla opravdu rychlostně lepší . Naše dvě šance , respektive pološance neproměnili Mates a Saša.
O poločase se Mates pokusil vybudit naše borce se o výsledek ještě poprat . Byť ve hře se nic zásadního nezměnilo , velmi se změnila efektivita v zakončení , respektive se střelecky probudil Míra . Míra v 53 minutě předvedl své kvality a solo zakončil kličkou brankáři 3 : 1 . Následně Matesovo střela rozezvonila tyč . Povedený vstup do druhé půle korunoval Míra , když po faulu na Matese proměnil penaltu v 60 min 3 : 2  . Bohužel odpověď domácích přišla hodně brzy , abychom mohli mluvit o dokonalém obratu v zápase . Jak moc je dobré mít někoho na lavičce náhradníků a také v patřičné kvalitě , se projevilo na domácí sestavě 100% . Oba střídající hráči přinesli nejen kvalitu do hry , ale také branky . Nejprve Pavlík vrátil klid v podobě čtvrté branky na stranu domácích 4 : 2  . Definitivní razítko na tři body pro Nýrsko dal další střídající hráč Bastl v 70 min 5 : 2. Navíc v 76 min trochu přísně dostal za faul mimo vápno ČK Pavel Kroupar a tak jsme dohrávali v 10 lidech. Domácí tým se už nepotkal s přesnou muškou a tak branka Bastla z 70 min byla poslední v zápase . Po utkání jsme museli uznat sílu domácího týmu , který i bez hráčů A týmu může být jedním z favoritů soutěže . U nás je třeba poděkovat všem hráčům , kteří nechali dnes na place vše . Pro ostatní je to vykřičník , že bychom měli mít úctu jeden k druhému a pokusit se chodit na mistrovská utkání s nějakou pravidelností obzvlášť o víkendech , kdy se nám zápasy termínově shodují . Teď se ukáže síla mančaftu , protože s jedním bodem jsme po třech kolech na poslední příčce v tabulce a to si řekněme na rovinu neočekával ani největší pesimista .
V následujícím kole , doufejme , co se týká počtu hráčů , by to mělo být lepší. Áčko v sobotu ve 14 hodin nastoupí v Mochtíně proti místní rezervě a bude chtít napravit hodně nepovedený vstup do souteže . Doufejme , že nějaká hodně početná skupina hráčů A týmu nebude muset pak cestovat k dalšímu hernímu vytížení do Kolince , kde od 17 hod nastoupí naše Benfika.

24.8 Železná Ruda : Janovice B      5:1  (2:1)  

Branky :10. Petr Chudý, 15. Matěj Kořán, 52. a 64. Martin Loos, 64. Ondřej Říha - 32. Petr Gardoň

Sestava:Vojtěch Kučera – Radek Mandák, Vojtěch Drmola, Josef Dulka, David Kvapil – Petr Gardoň, Václav Slivoň, Stanislav Kotlan ©, Josef Jansta – David Jůzek, Michal Martínek  

 V sobotní podvečer nastoupila naše rezerva na slušně připraveném trávníku v Železné Rudě. Oproti první kolizi zápasů Dlouhá Ves/Dešenice, kdy nebyl problém postavit dva týmy i s náhradníky, tentokrát to hodně zaskřípalo. U obou týmů se sešlo velké množství omluvenek. Ještě ve čtvrtek na tréninku se zdálo že budou mít oba týmy po 12 – 13 hráčích. Hodinu před zápasem v Nýrsku to bylo tak tak 11 a 11. Nebudu se unavovat vypisováním kdo měl jaké důvody neúčasti. Dost energie a hlavně nervů už mi stálo hlavně sobotní obvolávání a posílání sms. Korunu všemu nasadil Žardel, který zapomněl, že se v Nýrsku hraje už od 16:00 hodin. Milan proto deset minut před výkopem narychlo dovezl áčku Pavla Kroupara a odjel na Rudu jen s deseti hráči. Žardel, který dorazil do Nýrska pozdě byl poslán na Rudu.
 Po úvodním oťukávání se v 10.minutě domácí ujali vedení po standardní situaci. Nacvičený signál roh kopnutý na přední tyč proměnil hlavou nepokrytý Petr Chudý 1:0. O 5 minut později letěl míč za naší obranu. Vojta vyběhl za šestnáctku a skluzem chtěl míč odkopnout před nabíhajícím hráčem domácích. Vojta byl u míče dřív ale pro mě záhadným způsobem prosvištěl po kluzkém trávníku a míč vůbec netrefil. Matěj Kořán tak měl jednoduchou cestu ke druhé brance 2:0. Naše výpady kdy hlavně Pepa Jansta provětrával domácí obranu přinesly ovoce ve 32.minutě, kdy se z levé strany prosadil přízemní střelou k opačné tyči Petr Gardoň 2:1. Do konce první půle jsme měli ještě několik šancí, ale skóre se neměnilo. Po první půli jsme prohrávali, ale herně jsme byli lepší. Do druhé půle jsme proto nastupovali s optimismem.
 Náš plán na zvrat v utkání ale zhatilo několik individuálních chyb. V 52.minutě vystihl zaváhání Pepy Dulky Martin Loos a poslal domácí do dvoubrankového vedení 3:1. Běžela 55.minuta když si Žardel při pokusu o průnik středem hřiště znovu natáhl sval na noze a musel ze hřiště. Když v 60.minutě Pepa Jansta trestuhodně namazal soupeři do brejku bylo o osudu utkání rozhodnuto. Chybu potrestal Ondřej Říha 4:1. V 64.minutě se dostal k odraženému míči Martin Loos a svou dnešní druhou brankou stanovil závěrečný výsledek 5:1. Našemu týmu nelze upřít snahu, ale tentokrát jsme odehráli zápas „blbec“, který se snad již nebude opakovat. Za týden nás čeká další zápas na hřišti soupeře. V sobotu zajíždíme na hřiště do Kolince. Výkop utkání je v 17:00 hodin. Áčko hraje od 14:00 hodin na hřišti v Mochtíně. Několik hráčů bude muset z Mochtína přejet do Kolince. Pro hráče jedoucí pouze do Kolince bude sraz u pošty v 15:30 hodin.

31.8 Mochtín B – Janovice A 1 : 5 ( 1 : 3 )
Branky : 13. Blahník Matyáš - 7. Jůzek David, 20. Šveňha Patrik, 44. Kotlan Josef, 64. Hájek Matěj, 88. Petruška Patrik

Sestava : L.Červenka – V.Drmola , J.Macura , M.Švugr – P.Šveňha , J.Šlegl , P.Petruška , J.Kotlan – M.Urban , D.Jůzek  - M.Hájek ( K ) , střídali D.Kotlan , S.Kotlan

Sestava na velmi důležitý zápas se rodila dost obtížně , ale podařilo se . Mates dnes postrádal Martina , Viktora , Mejlu ,Sašu , ale hlavně visel velký otazník nad brankářem. Hned čtyři brankáři dnes nebyli k dispozici ( Žardel , Zdeněk , Láďa , Vojta ) a tak se dostalo na Libora . Tj. na úvod musíme hodně poděkovat Liborovi , že nás o tomto víkendu vytáhnul z velké šlamastiky a odchytal zápas jak v Mochtíně , tak následně v Kolinci . Dodáme ještě , že 8 hráčů se objevilo na place jak v Mochtíně , tak i v Kolinci , nicméně jen Libor si připsal plných 180 minut .
Cíl dnes byl naprosto jasný , uhrát hlavně 3 body a odpoutat se od dna tabulky . Domácí tým celkem drží oddělenou sestavu A a B týmu , tj. šance na vítězství rozhodně byla .
Naše chuť napravit nepovedená první tři kola , co se týká výsledku , byla vidět od úvodních minut . Opticky jsme měli kontrolu nad hrou a co bylo velmi důležité , dávali jsme branky . Hned v 7 minutě se prosadil David 0 : 1 . Byť soupeř srovnal z ojedinělé akce ve 13 min Blahníkem , tak tento okamžik nějak neovlivnil naší hru . Ve 20 min se pěknou trefou z VPK blýsknul Patrik Š . 1 : 2 . Klid do poločasové přestávky nám dal Pepánovo gól v 44 min 1 : 3 .
O poločase Mates musel pochválit hru a pokyn byl jasný , co nejdříve dát uklidňující čtvrtý gól .
Druhý poločas se nesl ještě ve výraznější herní převaze našeho týmu . Poprvé v nové sezoně nastoupil místo Davida Jůzka Dan Kotlan , který už může i přes lehkou bolest v kotníku odehrát aspoň poločas .Dlouhé minuty to bylo o našem marném dobývaní mochtínské svatyně . Nakonec se trefil dlouhodobě náš nejlepší střelec . Mates tak i prolomil střeleckou smůlu z předchozích utkání a v 64 min navýšil náš náskok na 1 : 4 . Ke konci utkání se mezi střelce zapsal ještě Patrik P , který v 88 min nechal „ promluvit „ svou levačku 1 : 5 .
Zápas jsme zvládli jak výsledkově tak i herně . Dnes máklo celé mužstvo , nicméně vyzvedneme přístup a i golový přínos hráčů B týmu .
V následujícím kole nastoupíme po dvou venkovních zápasech konečně doma . V sobotu od 17 hod přivítáme ambiciózní celek z Měcholup , dobré by bylo potvrdit tři body z Mochtína . Sestava bude postrádat šutéry Matese a Míru a zadní řady budou ochuzené o dirigenta Mácu.

31.8 Kolinec : Janovice B      6:0  (1:0)   

Branky: 20. Michal Horák, 56. Vlastimil Kovařík, 59. David Rejšek, 64. a 79. Vít Kratochvíl, 84. Filip Fencl

Sestava:Libor Červenka – Petr Šveňha, Daniel Kotlan, Marek Švůgr, Petr Mikulec – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Josef Dulka, Radek Holý – David Jůzek, Josef Jansta
Střídali: Václav Slivoň, David Kvapil, Vojtěch Drmola, Patrik Šveňha  

 Při pohledu na nabitou sestavu na zápas v Kolinci se nechce věřit výsledku, který svítil na výsledkové tabuli po devadesáti minutách. Hlavně v druhém poločasu se však projevila únava hráčů, kteří měli v úmorném vedru za sebou zápas v dresu áčka v Mochtíně. Domácí tým omladil oproti minulým ročníkům sestavu a jedná se o poměrně dynamické mužstvo sázející na rychlý přechod do útoku .
 V prvním dějství jsme měli více ze hry, ale naše šance zůstaly bez využití. Na obou stranách zvonily tyče. Výsledkově se prosadil pouze ve 20.minutě nepokrytý Michal Horák. Prostřídáním hráčů do druhé půle jsme chtěli rozložit zátěž a eliminovat tak únavu některých hráčů. To se však příliš nepodařilo. Domácím vyšla jejich asi nejsilnější stránka jejich hry a to rychlé kontry do otevřené obrany . To jest po úspěšně zakončených akcích v rychlém sledu ( 56 , 59 a 64 min ) bylo o majiteli tří bodů rozhodnuto. V průběhu druhé půle odstoupil pro zranění nejprve David Kvapil a v závěrečných minutách i Radek Holý a Josef Jansta. Posledních pár minut jsme dohrávali v deseti.  Prohra nás poslala na předposlední místo v tabulce , nicméně střed tabulky je na 3 body .
 V neděli 8.9.2019 hostíme na svém hřišti od 17:00 hodin Hartmanice. Úkol je jasný. Připsat plný bodový zisk. Vzhledem k dosavadním výsledkům by měl být náš zápas opět divácky atraktivní -  máme opravdu vysoký průměr osm branek na zápas.

7.9 Janovice A – Měcholupy A 1 : 3 ( 0 : 2 )

Branky : 68. Šlegl Jan - 11. Bečka Stanislav, 31. Duchek Jan, 66. Kaňák Jan

Sestava : M.Martínek – V.Drmola , M.Švugr , V.Špindler , V.Keřlík – R.Mandák , M.Bohatý , P.Petruška , D.Kotlan – A.Zhvakin , J.Šlegl ( K) , střídali J.Muller , J.Hájek

V sobotním odpoledni opět na velmi dobře připraveném hřišti jsme přivítali Měchoplupy . Dnes měl taktovku v ruce  Venca , protože Mates je na dovolené . Kapitánskou pásku převzal Šimpi . V sestavě scházely i další dva stavební kameny naší sestavy Míra a Macek .
Od úvodních minut se hrál pěkný fotbal a nutno říct celkem dost vyrovnaný . Co zdobilo v prvním poločase Měcholupy , byl rychlý přechod do útoku a celkem slušná produktivita v koncovce . Na brankové šance první poločas byl cca vyrovnaný ( řekněme 4 : 4 ) , nicméně z brány lovil míč jen Žardel a to hned dvakrát po střelách Bečky a Duchka 0 : 2 . Tj. do přestávky se v lepší náladě odebíral hostující celek .
Do druhé půle jsme chtěli hlavně vylepšit naší koncovku , protože šance jsme si vypracovávali .
Od úvodních minut druhé půle jsme si postupně získávali větší převahu ve hře . Bohužel dvě šance jsme opět nevyužili a tak soupeř nás potrestal gólem Kaňáka 0 : 3 . Lehké drama v zápase mohla přinést rychlá odpověď ze šimpiho kopačky v 68 min . Honza konečně protrhl dnešní střeleckou smůlu a snížil na 1 : 3 . Dál jsme měli o něco více ze hry , nicméně opět se nám dost nedařilo v koncovce a tak po 90 min jsme museli bohužel spolknout další domácí porážku . Druhým dechem musíme dodat , že dnes hra v poli byla celkem koukatelná o to porážka více mrzí .
Měcholupy dnes byly k poražení , bohužel jako s Měčínem nám dělá problém dát ze šance branku. Po pěti kolech jsme na 11 místě se 4 body .
V následujícím kole jedeme v sobotu do Chudenic , výkop je v 16 : 30 . Tento celek je aktuálně v tabulce pod námi . Bohužel máme opět termínovou kolizi s Benfikou a bude hodně složité poskládat 11 hráčů pro obě utkání .

8.9 Janovice B : Hartmanice     6:2  (2:1)   

Branky: 15. a 35. Jůzek, 52.PK a 70. Slivoň, 59. Švůgr, 77. Dulka – 31.PK Šimek, 82. Sládek

Sestava:Pavel Kroupar – Radek Mandák, Vojtěch Drmola, Zdeněk Vild, Petr Mikulec (46. Luděk Hořejší) – Josef Kotlan,  Stanislav Kotlan © (46. Josef Dulka), Václav Slivoň, Radek Holý – David Jůzek, Marek Švůgr
Připraven: Vojtěch Kučera

 Po nepovedeném utkání v Kolinci stál před naší Benfikou jasný úkol v podobě zisku tří bodů z domácího trávníku. V naší sestavě stojí za zmínku vysunutí Máry na hrot a po delší době start Zdeňka Vilda, kterého trenér postavil do stopérské dvojice vedle Vojty Drmoly. O našem dnešním soupeři z Hartmanic jdou zvěsti, že před sezónou posílil asi o pět nových hráčů. Dalším drobným varováním pro náš celek byl fakt, že Hartmanice zatím hrají lépe na venkovních hřištích. Po první vcelku vyrovnané čtvrthodině jsme se ujali vedení. V 15.minutě se prosadil svou první letošní trefou náš kanonýr David Jůzek 1:0. Naše radost trvala až do 31.minuty. Hráč hostů se v pokutovém území šikovně otřel o Vojtu a s výkřikem se svalil na zem. Rozhodčí mu jeho divadelní vložku spolknul a pískl penaltu. Tu proměnil Michal Šimek a srovnal tím stav na 1:1. Domácí hráči cítili oprávněně křivdu, ale odpověděli tím nejlepším způsobem. Ve 35.minutě se podruhé prosadil David a určil tím výsledkovou podobu první půle 2:1. V závěru prvního poločasu byl dost nevybíravě faulován náš kapitán Standa Kotlan. Bohužel bez karetní odezvy. Kvůli pohmožděnému kotníku Standa do druhé půle již nenastoupil. Do středu zálohy vyběhl do druhého dějství Pepa Dulka. O druhé střídání si řekl Petr Mikulec, kterého stále trochu zlobí stehenní sval. Do obrany se proto stáhl Radek Holý a na kraji zálohy začal operovat Luděk Hořejší.
 A byl to právě Luděk, který tak trochu zařídil další branku. V 52.minutě byl sražen  v pokutovém území a pískala se penalta i pro nás. Zde je nutné podotknout, že tentokrát naprosto oprávněně. Míč si vzal Vašek a poslal domácí do vedení 3:1. V 59.minutě využil Mára svou rychlost. U míče směřujícího mimo bránu byl dříve než hostující brankář. Rychle se otočil a téměř z nulového úhlu se fantasticky trefil ke vzdálenější tyči 4:1. Hosté se snažili o rychlé výpady do naší obrany. Ta ale pracovala spolehlivě a když už se podařilo zakončit, jednalo se o nepřesné střely. V 70.minutě propadl pěkný centr Radka Mandáka na osamoceného Vaška, který si míč zpracoval a střelou k tyči nedal brankáři šanci 5:1. Poslední trefu do černého předvedl z naší strany bombou z hranice šestnáctky Pepa Dulka a svou první trefou v barvách Dukly zvýšil na 6:1. V 82.minutě došlo k drobné korekci výsledku, když se trefil Petr Sládek 6:2.
 Úkol byl splněn a výsledkem 6:2 jsme i splnili náš zatím vysoký průměr 8 branek na zápas. Utkání se líbilo i divákům. Hráči byli po závěrečném hvizdu odměněni potleskem. Po pěti odehraných kolech jsme se posunuli na 10.místo se ziskem 6 bodů a skóre 19:21. V sobotu 14.9.2019 nás čeká trochu delší cestování do Veřechova, kde je výkop utkání v 16:30 hodin.  Komplikací bude současně hraný zápas áčka v Chudenicích.  Důležité bude dát dohromady alespoň 11 hráčů pro každý tým. Oba zápasy jsou důležité, protože se jedná o konfrontaci s celky ze dna tabulky takzvaně o 6 bodů. Sraz béčka je v 15:00 hodin u pošty.  

13.9 Chudenice – Janovice A 2 : 4 ( 1 : 2 )

Branky : 18. Fremuth Václav, 78. Vachtl Pavel (pen.) - 9. Švůgr Marek, 40. Zhvakin Aleksandr (pen.), 60. Švůgr Marek, 62. Šlegl Jan

Sestava : M.Martínek – V.Drmola , V.Špindler , T.Suk , J.Muller – M.Bohatý, P.Petruška , J.Šlegl ( K ) , D.Kotlan – M.Švugr , A.Zhvakin  , střídal J.Hájek

Ve velmi kombinované sestavě jsme nastupovali v Chudenicích .  Šimpi zaskočil za Matese a  v dvojroli hrající trenér, kapitán měl k dispozici 12 hráčů .
V Chudenicích se nám dlouhodobě spíše nedaří , vždy hrálo roli hodně nerovné, tvrdé a malé hřiště a někdy i hodně prořídlá sestava .
Od úvodních minut se nám celkem hra dařila a dá se i mluvit o herní převaze . Ta vyústila v náš první přesný zásah , který měl na svědomí Mára 0 : 1 . Domácí odpověděli na naše brzké vedení střelou Fremutha v 18 min 1 : 1 . Pak byla vidět po sporných zákrocích diskuze s rozhodčí , kterou byla Viktorova sestra Zuzka .Již zmíněné komentování výkonu HR vyústilo ve velmi rychlé vyloučení Patrika , když na ŽK V 30 min navázal o 3 minuty později další ŽK a šel dost předčasně do sprch . Oslabení o jednoho hráče nás herně výrazně nepoznamenalo . Navíc v 40 min proměnil penaltu Saša 1 : 2 , tj. do poločasové přestávky jsme šli celkem spokojeni .
Do druhého poločasu jsme šli s taktikou brejků , protože se dalo čekat , že domácí budou chtít početní převahu využít . Po několika šancích na obou stranách rozhodly o osudu zápasu dvě naše branky v rychlém sledu . Nejdříve se podruhé v utkání v 60 min trefil Mára 1 : 3 a o dvě minuty později navýšil naše vedení Šimpi 1 : 4 . Musíme dodat , že i ve druhém poločase jsme často byli „ odměňováni „ za zákroky nebo kecy ŽK , hned 6 hráčů hrálo pod hrozbou vyloučení .Domácí tak trochu zdramatizovali utkání v 78 min , když se také dočkali penalty , kterou bezpečně proměnil Vachtl 2 : 4 . Nicméně posledních 15 minut jsme si tak nějak pohlídali a urvali tak důležité 3 body do tabulky . Určitě musíme pochválit výkon celého týmu , jen se nechce nechat tolik unášet diskuzí s rozhodčí. Po šesti odehraných kolech je naše Áčko na 9 pozici se 7 body , které jsme výhradně získali na venkovních hřištích . Chce to už i zapnout doma . Po prohrách s Měčínem a Měcholupy na našem placu pevně věříme v již tříbodový zápas . V sobotu doma přivítáme od 16 : 30 celek z Malého Boru a i pohled na tabulku jasně ukazuje , kdo je favorit . Malý Bor je na posledním místě aktuální tabulky .

13.9 Veřechov : Janovice B      3:4  (1:2) PK 1:3  

Branky: 9. Štěpán Mach, 60. Jan Želíska, 86. Martin Hnídek – 23. a 35. Luboš Drmola, 56. David Jůzek

Sestava:David Kvapil – Václav Keřlík, David Jůzek, Radek Holý, Petr Mikulec – Radek Mandák, Stanislav Kotlan ©, Josef Dulka, Luboš Drmola – Josef Kotlan, David Míčko  

 V sobotu zajížděla naše rezerva na vzdálené hřiště do Veřechova. Náš soupeř nezačal soutěž vůbec dobře a potácí se na dně tabulky. Snahou naší hodně kombinované sestavy bylo, konečně urvat nějaké body z venkovních hřišť. Doslova kalamitu v omluvenkách brankářů pomohl vyřešit David Kvapil, který na postu brankáře nastoupil za Janovice vůbec poprvé. A nutno dodat, že si nevedl vůbec špatně. Další improvizací byla stopérská dvojice Jůzek, Holý. Pravou stranu obrany obstaral jinak hráč áčka Vašek Keřlík. Jak ukázal průběh zápasu velkou pomocí pro nás byl start Luboše Drmoly na levém kraji zálohy. I útočná dvojice byla nestandardní ve složení Josef Kotlan a David Míčko.
 Od úvodních minut se hrál svižný fotbal se šancemi na obou stranách s mírnou převahou hostů hlavně v držení míče. Hned první střela domácích byla hodně nebezpečná a za Davidem zvonila pravá tyč. V 9.minutě přišla hodně kontroverzní situace. Při akci domácích signalizoval pomezní ofsajdové postavení. Hlavní rozhodčí nechal pokračovat hru. Hráč podle našeho pomezního přebírající míč v těsném ofsajdu vystřelil, David míč vyrazil na domácího hráče Štěpána Macha stojícího při střele dobré čtyři metry za naší obranou. Hráč těžil z tohoto jasně ofsajdového postavení a dorazil míč do sítě 1:0. I přes protesty našich hráčů a intervenci pomezního, hlavní rozhodčí branku uznal! Frustrace našich hráčů naštěstí netrvala dlouho a odpověděli tím nejlepším způsobem. Ve 23.minutě se po velice pohledné a povedené akci prosadil střelou k tyči Luboš 1:1. Nejlepší okamžik zápasu si Luboš schoval na 35.minutu. Centr Radka Mandáka si sklepl a takovou hodně zvláštní technickou střelou téměř přes hlavu vymetl šibenici bezmocného domácího gólmana 1:2. Tomuto okamžiku zatleskali i domácí diváci. Poločasový výsledek 1:2 dával naději na bodový zisk. Naděje se zvýšila v 56.minutě, kdy David Jůzek poslal hosty do vedení po zahrání přímého kopu. Míč spadl těsně před domácího brankáře a pod jeho tělem prolétl do sítě 1:3. Bohužel jsme tento stav udrželi jen čtyři minuty. V 60.minutě se středem naší obrany protáhl Jan Želíska a nechytatelnou střelou k tyči snížil na 2:3. V závěrečných minutách domácí vystupňovali tlak umocněný okysličením krve vystřídáním hráči z lavičky. A právě střídající hráč Martin Hnidek v 86.minutě po závaru doklepl míč do naší sítě 3:3. O osudu druhého bodu se kopaly penalty. Hosté začali střelou Luboše nad branku. Domácí hráč poslal míč vedle tyče 0:0. V druhé sérii s přehledem proměnil střelou po zemi k tyči Pepa Dulka. Střelu domácího hráče David vyrazil na tyč 0:1. Ve třetí sérii se rovněž s přehledem trefil Standa. Prosadil se i domácí hráč 1:2. Čtvrtou sérii otevřel střelou k tyči David Jůzek a protože domácího střelce vychytal David Kvapil, druhý bod byl náš 1:3. Získané dva body nás vyhouply na 7.místo se ziskem 8 bodů. Náš dnešní soupeř má o tři body méně a je poslední. V neděli 22.9.2019 přivítáme od 16,30 hodin Velhartice, které mají na 10.pozici o jeden bod méně. Povinnost velí nechat všechny body doma.  

21.9 Janovice A –Malý Bor 3 : 0 ( 1 : 0 )

Branky : 43. Kotlan Daniel, 79. Urban Miroslav, 83. Němec Jan (vl.)

Sestava : M.Martínek – V.Drmola , J.Macura , M.Švugr – D.Kotlan , P.Petruška , J.Šlegl , M.Bohatý – A.Zhvakin, M.Urban – M.Hájek ( K ) , střídali J.Kotlan , J.Muller

V sobotním odpoledni za velmi příjemného počasí jsme nastoupili na domácím pažitu proti Malému Boru . Mates dnes měl k dispozici 16 hráčů a tak nějaké starosti se sestavou jako o minulém víkendu nepřicházely vůbec v úvahu .
Od úvodních minut nebylo pochyb kdo bude udávat rytmus ve hře . Opticky jsme byli více na balonu a bylo jen otázkou času , kdy naše herní převaha se projeví i na výsledku . Bohužel celý první poločas nám stál v cestě výborně chytající hostující gólman , který navíc si i dobře postavil bránu , protože ve třech případech zvonila branková konstrukce . Slušná divácká kulisa se nakonec dočkala těsně před přestávkou , kdy se trefil Dan 1 : 0 .
O poločase Mates kladl důraz  hlavně na klid v zakončení .
I ve druhém poločase bylo těžiště hry převážně na polovině hostujícího celku .Bohužel k naší dobré hře v poli jsme nepřidali přesné zakončení vypracovaných šancí , opět několikrát zvonila branková konstrukce za hostujícím brankářem . Mohlo platit i pověstné nedáš dostaneš , když ze dvou ojedinělých útočných výpadů Malého Boru nás zachránil před srovnáním Žardel , který se převážně v bráně „ nudil“ . Razítko na naše tři bodíky dal v 79 min Míra 2 : 0 a konečný výsledek stanovil pěkným vlastencem hostující Němec 3 : 0 . Musíme dodat , že při lepší koncovce dnes mohl být stav o hodně vyšší . Nicméně musíme pochválit naše hráče za předvedenou hru a hlavně máme první podzimní body z domácího placu . Jsme aktuálně v tabulce na 8 pozici . O následujícím víkendu nás čeká derby ve Strážově . Výkop je v neděli v 16 hod , termínově se nekryjeme s Benfikou . Očekává se velmi vyrovnaná partie , která byla k vidění i v předcházejících ročnících .

22.9 Janovice B : Velhartice     4:1 (2:0)   

Branky: 32. a 86. Jůzek, 34. S.Kotlan, 65. Švůgr – 84. Tykal

Sestava:Pavel Kroupar – Radek Mandák, Zdeněk Vild, Vojtěch Drmola, Radek Holý – Josef Kotlan,  Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Michal Martínek – Marek Švůgr, David Jůzek
Střídali: David Míčko, Josef Dulka

 Souseda v tabulce celek Velhartic jsme přivítali v nedělní odpoledne na našem trávníku. S tímto již tradičním soupeřem jsme chtěli potvrdit domácí neporazitelnost a navázat tím na úspěšné utkání z Veřechova. Zápas byl okořeněn velmi radostnou událostí . Milan , takto náš dlouhodobý trenér a vedoucí mužstva v jedné osobě , se v týdnu stal dědečkem a tak tým  určitě chtěl dát Milanovi dárek v podobě tří bodů do tabulky ( což se povedlo ). Sestava domácích byla tak nějak standardní. Menším překvapením bylo zařazení Žardela do základní sestavy na levý kraj zálohy. Zápas se rozběhl celkem svižným tempem a na obou stranách bylo k vidění několik nadějných příležitostí. Mírná převaha domácích hráčů se projevila až po půlhodině. Ve 32.minutě centroval Žardel z levé strany napříč pokutovým územím na kopačku Davida Jůzka. David poslal míč do protipohybu brankáře k levé tyči a poprvé rozjásal domácí příznivce 1:0. O dvě minuty později bylo ještě veseleji. Po akci Pepána ze strany následně David Jůzek přiklepl míč na nabíhajícího Standu. Standa okamžitě pálil na branku a s přispěním teče jednoho z bránících hráčů poslal domácí do dvoubrankového vedení 2:0. Tento stav se v první půli již neměnil a tak šli domácí do kabin spokojenější než jejich soupeř.
 Do druhé půle se na trávníku objevil Pepa Dulka a David Míčko. Dlouhé minuty druhé půle se hra odehrávala převážně od vápna k vápnu . V 65 min přišla asi nejhezčí akce zápasu . Vojta vytáhnul balon do středu hřiště , dal přesnou přihrávku do lajny na Davida Míčka. Jeho milimetrový centr před branku letěl přesně na nohu nabíhajícího Máry. Brankář byl pomalejší a neměl nejmenší naději , když Mára z jedničky poslal míč k tyči 3:0. Hosté se též dostali k několika zakončením, ale spolehlivě chytající Pavel byl vždy na svém místě. V 84.minutě pustil hlavní rozhodčí nedovolený zákrok na Vojtu.  K balonu se dostal Martin Tykal , který neváhal a střelou z dobrých 22 metrů snížil na 3:1. Hosté pak přidali na důrazu a byla znát vůle ještě zápas zdramatizovat . Jejich snahu srazil v 86.minutě  kiks nejzkušenějšího hráče Velhartic, kterým byl Antonovics na postu stopera . Presinkem ho dostal do úzkých Mára , kličku Davidovi už Antonovics nezvládl a tak David , který celou akci vyšperkoval ještě kličkou brankářovi, pohodlně zavěsil a stanovil konečné skóre 4 : 1 . Poslední minuty už se dohrávali v poklidném tempu. Závěrečná děkovačka s fanoušky tak byla opět hodně příjemná.
 Domácí neporazitelnost jsme uhájili. Zisk tří bodů nás posunul na 5.místo se ziskem 11 bodů při skóre 26:25. V sobotu 28.9.2019 zajíždíme do Švihova. Výkop zápasu je v 16:00 hodin. Sraz u pošty budeme mít ve 14:45 hodin.

28.9 Švihov : Janovice B      1:0  (1:0)    

Sestava:
Pavel Kroupar (34.Michal Martínek) – Radek Mandák, Zdeněk Vild, Marek Švůgr, Petr Mikulec – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Josef Dulka, Petr Gardoň– Josef Jansta (46.Aleksandr Zhvakin), David Jůzek  

 V sobotní odpoledne zajížděla naše Benfika na hřiště třetího týmu tabulky do Švihova. Tým se musel popasovat s absencí tří hráčů základní sestavy Vaška Slivoně, Vojty Drmoly a Radka Holého. Týmu proto vypomohl Petr Gardoň, který již nechodí pravidelně. Jako 12. a 13. hráč odjeli s týmem Žardel a Zhvakin. Jak se později ukázalo, bylo to hodně důležité.
 Domácí se snažili na svého soupeře ze začátku vlétnout a rozhodnout zápas vstřelením rychlých branek. Proti tomuto záměru však stála naše vcelku kompaktní obrana. Domácí jsme pustili jen k několika střelám z větší vzdálenosti a ty spolehlivě pokryl Pavel. Domácí se dostali k jednomu brejku, kdy míč propadl středem naší obrany. Mára ale předvedl svojí obdivuhodnou akceleraci a rychlost. Svou třímetrovou ztrátu na útočníka během několika metrů umazal a ještě stačil zablokovat střelu na roh! 34.minuta přinesla velice nepříjemný moment. Pavel likvidoval další střelu z větší dálky. Při zákroku si bez cizího zavinění přivodil hodně nepříjemné poranění malíčku levé ruky. Jednalo se o vykloubený prst s otevřenou zlomeninou. Do branky se převlékl Michal. Ve 38.minutě se odehrál rozhodující okamžik celého zápasu. Prudkou střelu na branku nešťastně tečoval Petr Mikulec do opačné strany a Michal se jen bezmocně díval za míčem letícím do sítě 1:0.
 Do druhé půlky došlo k vynucené změně na postu útočníka. Pepu Janstu začalo znovu tahat čerstvě doléčené tříslo a tak raději zůstal na lavičce. Na Pepovo místo vyběhl Saša. Náš plán o vyrovnání či otočení výsledku mohl dostat vážnou trhlinu hned ve 47.minutě. Mára ve vápně zatáhl za ruku unikajícího domácího hráče a hlavní rozhodčí oprávněně pískal pokutový kop. Žardel ale vytáhl super zákrok a druhou branku domácím nedovolil! Od této chvíle Žardel zahájil své super představení, kdy v dalších minutách naprosto bravurně zlikvidoval dvě sóla domácích hráčů i několik nebezpečných střel. Druhý poločas se tak stal jeho parádním představením. Chycenou penaltou i dalšími zákroky Žardel náš tým vyburcoval k ještě ofenzivnější hře. Přišlo i několik šancí které ale změnu skóre nepřinesly. Domácí obrana pracovala spolehlivě a dařilo se jí zablokovat několik našich střel. Po závěrečném hvizdu bylo vidět na tvářích hostů hodně velké zklamaní. A není se čemu divit, když o výsledku rozhodla jedna nešťastná teč. Mimo bodové ztráty jsme na zbytek podzimu přišli o Pavla. Jeho léčení potrvá dle první informace nejméně osm týdnů. V neděli přivítáme od 16:00 hodin souseda v tabulce Velké Hydčice. V nahuštěném středu tabulky nám patří 7.místo se ziskem 11 bodů. Stejný bodový zisk má i náš příští soupeř. Našim cílem bude potvrdit sérii domácí neporazitelnosti ziskem tří bodů. 

29.9 Strážov – Janovice A 0 : 6 ( 0 : 2 )

Branky : 25. Urban Miroslav, 36. Hájek Matěj, 46. Hájek Matěj, 52. Zhvakin Aleksandr, 86. Hájek Matěj, 90. Kotlan Daniel

Sestava : M.Martínek – V.Drmola , J.Macura , M.Bohatý , M.Švugr – D,Kotlan, J.Šlegl , A.Zhvakin – M.Urban , P.Petruška – M.Hájek ( K ) , střídali D.Jůzek , V.Slivoň , J.Kotlan

V neděli nás ve Stražově čekalo asi naše největší derby . Mates měl po druhé po sobě celkem slušně zaplněnou šatnu .Proti lehce favorizovanému domácímu týmu při pohledu na tabulku jsme chtěli překvapit a konečně protrhnout hodně negativní bilanci . Od úvodních minut se spíše oba týmy fotbalově hledaly . Hra byla celkem neurovnaná se spoustou chyb v přihrávce na obou stranách. Pokud se něco dostalo před branky , tak povětšinou střely končily mimo tři tyče . Z první pěkně vypracované šance jsme byli úspěšní , to běžela 25 minuta. Saša dostal pěkný pas do lajny , následně našel skvělým centrem Míru a ten celou akci dokončil přesně umístěnou hlavičkou 0 : 1 . Gól nepřinesl nějaké větší zkvalitnění hry , byť u nás by se dalo mluvit o mírném zlepšení . Další gólovou radost přinesla 36 min . Mates svou bojovností se protlačil přes domácího stopera a levačkou nedal z hranice vápna domácímu brankáři žádnou šanci 0 : 2 . Do poločasu dvakrát se snažili domácí borci snížit nepříznivý stav . Jednou předvedl své kvality Žardel , V druhém případě se Zbyňa Toman nevešel z velmi dobré pozice mezi tři tyče . Do přestávky jsme tak odcházeli celkem spokojeni , co se výsledku týká .
Do druhého poločasu Mates chtěl hlavně nějak nebláznit a hrát to pěkně od zadu .
Co se ale nestalo , z první akce ve druhém dějství jsme asi definitivně dorazili domácí . Míra v 46 min pěkným obloučkem za obranu vybídnul Matese , ten se rychlostně prosadil přes domácí obranu a z úrovně vápna bezpečně poslal míč k tyči 0 : 3 . Ještě veseleji na tribunách , kde seděli naši fans , bylo v 52 min . Akce ve vápně se zdála již ztracená , když Patrik vymíchával domácího obránce sem tam . Nakonec ale našel naběhnutého Sašu , který z dobrých 22 metrů vyslal takovou pumelici , že domácí správce mohl být rád , že míč neprotrhnul síť 0 : 4 - výstavní trefa  . To byl pokyn pro Matese ke střídání . Dlouhé minuty se pak hrálo hlavně ve středu pole s tím ,  že domácí fans velmi často zbytečně zostřovali atmosféru , když se dožadovali faulů a nebo karetních trestů pro naše hráče . V závěrečných minutách jsme přidali ještě dva zářezy na pažbu . Nejprve Mates v 86 min křížnou střelou potvrdil dnešní střeleckou formu 0 : 5 . Poslední akce zápasu patřila dvojici Mates , Dan . Mates potáhnul po lajně míč , našel zcela osamoceného Dana na vápně , který přesnou střelou k tyči uzavřel na konečných 0 : 6 .
Po zápase byla hlasitá děkovačka s naším kotlem a i oslavný pokřik v šatně . V následujícím kole budeme chtít určitě potvrdit dobrou formu doma proti Hradešicím . Výkop je tradičně v sobotu v 16:00 .

5.10 Janovice A : Hradešice A  2 : 0 ( 2 : 0 )

Branky : 1. Matěj Hájek , 18. Miroslav Urban ( PK )

Sestava : M:Martínek – M.Švugr , J.Macura , M.Bohatý , D.Jůzek – D.Kotlan , P.Petruška , J.Šlegl , A.Zhvakin – M.Urban , M.Hájek ( K ) , střídali Z.Vild , V.Keřlík , L.Hořejší

V sychravém počasí na velmi dobře připraveném hřišti jsme přivítali souseda v tabulce Hradešice . Dlouhodobě máme s tímto týmem vyrovnanou partii , kdy si každý držíme domácí neporazitelnost .
Mates toto pravidlo potvrdil hned z první akce v 1 min , kdy otevřel účet zápasu 1 : 0 . Tato akce tak nějak odstartovala naší nejlepší část utkání . Náš dobrý úvod korunoval v 18 min Míra , za správně nařízenou penaltu 2 : 0 . Do konce první půle jsme byli herně dál o něco lepší , nicméně už bez gólového efektu . Soupeř párkrát také zahrozil , Žardel bezproblémově vše zlikvidoval .
Do druhé půle jsme šli s jasným cílem co nejdříve odskočit o tři branky . Dlouhé minuty se hra odehrávala především ve středu pole , bylo k vidění hodně nepřesností hlavně ve finální fázi na obou stranách . Naše ohrožení šlo převážně ze střední vzdálenosti , kdy dvě střely Míry a Šimpiho vytěsnil velmi dobrým zákrokem hostující golman . Žardel také předvedl své kvality , když dvakrát vychytal zblízka hostující útočníky . Závěr zápasu žádné velké drama nepřinesl a tak jsme celkem dobrým výkonem udrželi výsledek z prvního poločasu .
Po zápase byla zasloužená děkovačka s fanoušky , body proti Hradešicím mají svou cenu . Naše šňůra bez ztráty bodu se protáhla na 4 zápasy v řadě a aktuálně jsme už na 5 místě v tabulce . V následujícím kole jedeme do Lub , výkop je v neděli v 15 : 30 . Pohledem na tabulku jsme favoritem utkání .


6.10 Janovice B : Velké Hydčice     1:2 (0:1)   

Branky: 88. Slivoň – 5. Podzimek, 65. Kylián

Sestava:Zdeněk Vild – Radek Mandák, David Kvapil (46.Josef Dulka), Jiří Macura, David Míčko (70.Luděk Hořejší) – Josef Kotlan,  Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Michal Martínek (18.Martin Bohatý) – Marek Švůgr, David Jůzek

V neděli odpoledne jsme přivítali na domácím hřišti našeho souseda v tabulce. Velké Hydčice v dosavadním průběhu soutěže uhrály 11 bodů stejně jako domácí tým. Trenér udělal před zápasem na doporučení starších hráčů změnu na postu brankáře. Došlo k prohození Davida Kvapila, který měl původně chytat za Zdeňka Vilda. Zděněk se postavil do branky a David místo něj nastoupil nejprve na místo stopéra a později na levém kraji zálohy. (Vzhledem k průběhu utkání mohu říct, že jsem změnu neměl dělat. Nejde o to, že by jeden nebo druhý z hráčů odehrál špatný zápas, to v žádném případě. Naší obraně ale chyběl defenzivnější hráč, kterým by Zdeněk jistě byl. To už se ale nedozvíme). První okénko v naší obraně využil už v 5.minutě Josef Podzimek 0:1. Obdržená branka přinesla na domácí kopačky určitý díl nervozity, který se projevoval hlavně v nepřesných finálních přihrávkách či ne úplně ideálním řešením při zakončení. Když už se přeci jen povedlo nějaké zakončení, vše v pohodě sbíral velice kvalitní brankář hostů Radek Štípek. Převaha v držení míče nám příliš platná nebyla. Naopak hosté podnikli několik rychlých výpadů do naší hodně vysunuté obrany a ze dvou tutovek mohli své vedení navýšit. Naštěstí se tak nestalo.
Do druhé půle nastoupili domácí s odhodláním výsledek otočit. Převaha domácích postupem minut narůstala, ale za výborně chytajícího gólmana se stále žádný míč nedostal. V 65.minutě využil další z oken v naší obraně Petr Kylián, když běžela na osamoceného Zděňka dokonce dvojice hostujících hráčů 0:2. Tlak domácích obdržená branka neotupila a závěrečné minuty se hrály doslova na jednu branku. Tlak ještě umocnila v 81.minutě červená karta pro Jiřího Šatru, který zcela nesmyslně ze zadu podkopl Máru. V 88.minutě jsme konečně prolomili střeleckou smůlu a Vašek Slivoň střelou o tyč snížil 1:2. V nastavení jsme byli k vyrovnání neuvěřitelně blízko. Hostující gólman ale neskutečně nejprve vyrazil střelu a následně neuvěřitelným zákrokem zlikvidoval dorážku. Zápas podle mého názoru rozhodly okénka v naší obraně a výborný výkon hostujícího brankáře. K tomu je ale třeba dodat, že kromě závěrečných minut jsme ho příliš neprověřili. Po nečekané ztrátě bodů držíme 8. místo s 11 body. Tabulka je od 6.místa neuvěřitelně vyrovnaná. Šesté Bolešiny B dělí od posledního Veřechova 4 body! V neděli 13.10. zajíždíme na horkou půdu do Hrádku. Kvůli pracovnímu zaneprázdnění trenéra povede tým David Jůzek.

13.10 Luby B – Janovice A  2 : 5 ( 1 : 4 )

Branky 35. Jirotka Jakub, 81. Holý Jan - 6. Bohatý Martin, 17. Petruška Patrik, 23. Petruška Patrik, 28. Hájek Matěj, 64. Petruška Patrik

Sestava : M.Martínek – V.Drmola , J.Macura , M.Bohatý , M.Švugr – D.Kotlan , P.Petruška , J.Šlegl , A . Zhvakin – M.Urban , M.Hájek ( K ) , střídali V.Špindler , L.Hořejší

V nedělním odpoledni jsme nastupovali v Lubech proti místní Benfice  . Počasí fotbalu přálo a tak za slušné divácké účasti jsme chtěli prodloužit řadu zápasů za plný počet bodů .Mates i při termínové kolizi s Benfikou měl slušných 13 hráčů .
Domácí tým hodně omládl .Lavičku měl také našlapanou a tak nebylo divu , že od úvodních minut hrál hodně běhavý fotbal . Naštěstí jen běhání na kvalitní fotbal nestačí a velmi často byla vidět u domácích nepřesnost v přihrávce . To u nás jsme navázali na minulé zápasy a hra měla velmi slušnou kvalitu . Navíc jsme byli v úvodu zápasu hodně produktivní . Hned v 6 min líznul po centru šikovně hlavou balon Martin a balon zapadnul pěkně do branky 0 : 1 . V 17 min dostal pěknou přihrávku za obranu Patrik a také svou šanci proměnil 0 : 2 . Dál jsme byli o hodně fotbalovější a když opět Patrik po hlavičce v 23 min rozvlnil síť za Kodym , byli domácí hodně herně dole 0 : 3  . Razítko na 3 body dal definitivně v 28 min Mates , když zasekávačkou si povodil domácího hráče a následně levačkou z 18 metrů zatočil pěkně balon k tyči 0 : 4 . Po tomto naše hra šla postupně dolů a tak i domácí se v prvním poločase dočkali , když se trefil Jirotka v 35 min 1 : 4 . Do poločasu jsme tak nějak udrželi velmi příznivý stav . O poločase šla pochvala na úvodní půl hodinku . Do druhé půle nějak zbytečně se nezatáhnout a nenechat hrát domácí , kteří do druhého poločasu hodně okysličili sestavu .
Ve druhém poločase už se naše hra nedostala na úroveň první půle . Světlým okamžikem byla 64 min , když Patrik pěknou střelou dokončil hattrick 1 : 5 . Domácí tým si v poslední 20 minutovce vytvořil mírný tlak , který v 81 min vyústil v asi nejhezčí gól zápasu . Domácí Holý napřáhnul možná z 25 metrů a byť dnes Žardel v několika případech domácím překazil možnou radost ze vstřelené branky , tak v tomto případě plachtil marně 2 : 5 .  Nicméně to nemělo žádný vliv na výsledek zápasu , který jasně určila naše vynikající první půlhodina zápasu .
Po odehraných 10 kolech jsme se dostali tam , kde jsme chtěli být asi o něco dříve a to dýchat na záda nejlepším . Jsme v tabulce na třetím místě s 19 body . Do konce podzimu zbývají tři kola , které by měly potvrdit naše ambice okupovat medailové příčky . O následujícím víkendu přivítáme doma v sobotu Kašperské Hory , výkop v 15 : 30 . Poslední venkovní zápas odehrajeme v Nezamyslicích a v posledním kole doma přivítáme Budětice .


13.10 Hrádek B – Janovice B  1 : 0 ( 0 : 0 )

Branka : 79 Adamec Tomáš

Sestava : D.Kvapil – R.Mandák, D.Jůzek , J.Hájek, V.Keřlík – J.Kotlan , V.Slivoň , S.Kotlan ( K ) , R.Holý – J.Dulka , D.Míčko

Horko těžko při absenci Milana dával dohromady sestavu David . Pochopitelně příčinou bylo souběžně hrané utkání A týmu . Asi největší otazník byl nad postem brankáře , kdy nakonec šel mezi tři tyče David K . a musíme na úvod říct , že v bráně předvedl velmi jistý výkon . Dál nebylo co moc řešit , protože soupiska měla přesně 11 hráčů . Taktita byla jasná , postavit obranu od půle , nenechat favorizovaný domácí tým se rozstřílet a nasázet nám nějaký pěkný ranec . Domácí tým chtěl potvrdit vedoucí pozici v tabulce k čemuž určitě i mohla vést možnost prostřídat hráče ( do hry se u Hrádku zapojilo 15 hráčů ) .
Od úvodních minut byla hra v režii domácích . Nicméně velmi často akce končily tak nějak do vytracení , nebo střelou z větší vzdálenosti , se kterou si David vždy poradil . My jsme tak nějak drželi taktitu a sem tam zahrozili z nějaké situace do otevřenější domácí obrany . Střelecky se hlavně činil Míčán , Standa a Pepán . Domácí hrozili hlavně po střelách Holečka . A tak možná překvapivě se šlo do přestávky za bezgolového stavu .
Pokyn do druhé půle byl pochopitelně stejný jako v úvodu zápasu , zajištěná obrana a zkusit překvapit z brejků.
Domácí tým i ve druhé půli měl opticky více ze hry , nicméně ne tak na gólové příležitosti . Velmi často se domácí obrana hodně rozevřela a hlavně Pepán mohl k překvapení domácích fandů otevřít účet utkání . Domácí opět spíše hrozili ze střel zpoza vápna , které David vždy dokázal zlikvidovat . Bohužel se nám v 65 min zranil Holáček – pěkný koňar. Do zálohy se stáhnul z útoku Míčán a Radek to šel odkulhat do útoku . Tlak domácích se vystupňoval a také začaly přibývat nepřesné výroky mladé sudí , které se na rovinu moc zápas nepovedl ( ale to nechme stranou ) . V 79 min přišla klíčová situace zápasu . Ve středu pole po nedůrazu v souboji přišel o míč  Venca S . Pak se hra rychle přesunula k naší šestnáctce. Holeček našel pěknou uličkou Adamce a ten z první pod padajícím Davidem  poslal balon do brány 1 : 0 . Posledních 10 minut byla hra hop nebo trop . Nakonec z poslední akce zápasu mohl hlavou srovnat David J. , jeho hlavičku velmi pěkně vytěsnil mimo branku domácí brankář . Po rozehrání rohu ukončila utkání mladá rozhodčí. 
Zápas dopadl dle očekávání , domácí potvrdili roli favorita  .Nicméně i po zápase domácí hráči uznali , že jsme to hráli celkem chytře. Nebyli jsme daleko , abychom připsali nějaký bodík do tabulky . Náš celek dnes odehrál přeně to , na co měl . Škoda , že jsme nemohli vystřídat zraněného Radka . Kůži jsme rozhodně nedali lacino .
Tři kola do konce podzimu jsme na 11 příčce s 11 body , na sestup máme k plusu pouze bod  . Následující kolo odehrajeme doma a je více než nutné porazit Svéradice B , výkop v neděli v 15 : 30 . Poslední venkovní zápas na podzim odehrajeme v Bolešinech proti místní Benfice . Podzim zakončíme doma proti další Benfice a ta je tentokrát ze Sušice . Úspěchem by bylo mít po podzimu 18 bodů a být někde ve středu tabulky . Nicméně spodní patra tabulky jsou s velmi malým bodovým rozestupem a tak do podzimní přestávky určitě nepůjdeme v nějaké luxusní situaci .

19.10 Janovice A  – Kašperské Hory 5 : 0 ( 2 : 0 )

Branky : 11. Urban Miroslav, 35. Petruška Patrik, 53. Šlegl Jan, 69. Kotlan Daniel, 89. Hájek Matěj (pen.)
Sestava : M.Martínek – D.Jůzek, J.Macura , M.Bohatý , M.Švugr – A.Zhvakin , J.Šlegl , P.Petruška , D.Kotlan – M.Urban , M.Hájek ( K ) , střídali T.Suk , L.Hořejší , J.Kotlan

Tři kola do konce podzimu jsme přivítali doma Kašperky . Tento tým je hodně postaven na dynamickém fotbalu , ne až tak na technice . Mates měl celkem slušně zaplněnou kabinu , při naší současné formě byl cíl jasný - tři body do tabulky .
Od úvodních minut to ale nebyl náš tým , kdo udával tempo hry . Hosté v úvodních minutách nás rychlostně dost převyšovali a jen díky Michalovi a dobře postavené bráně jsme do 10 min neprohrávali minimálně o dva góly – šance na to rozhodně byly . Jako blesk z čistého nebe byla naše první akce . Míra za vápnem napřáhnul a z první střely na bránu jsme byli úspěšní 1 : 0 v 11 min . Po této brance se hra postupně srovnala . V 35 min jsme soupeři odskočili o dvě branky . Patrik má v posledních kolech střeleckou formu a střelou nedal brankáři hostí šanci 2 : 0 . Do konce poločasu jsme v pohodě pohlídali dvougólové vedení .
Do druhého poločasu už víceméně nastoupil v dobré herní pohodě jen náš tým . Kašperky už neopakovaly hru z úvodu zápasu ,  celý druhý poločas už byly víceméně neškodní , navíc hodně svou hru doplňovali úplně zbytečně řečněním . To my jsme se soustředili hlavně na fotbal a k dobré hře  jsme přidali i tři přesné zásahy 5 : 0 – jmenovitě Šimpi , Dan a účet zápasu z pentle uzavřel na konci zápasu Mates.
Dnešní vítězství se zdá jako velmi jasné a snadné pohledem na konečný výsledek . Nicmémě jak již bylo zmíněné , pokud by v prvních minutách zápasu proměnili hostující hráči dvě - tři tutovky , byl by průběh zápasu asi úplně jiný . Ale na kdyby se fotbal nehraje . Stále držíme pěknou třetí pozici v tabulce. Následující kolo , poslední venku na podzim , odehrajeme v Nezamyslicích . Výkop je v sobotu ve 14 : 30 . Pohledem na tabulku jsme favoritem utkání .


20.10 Janovice B – Svéradice B 7 : 2 ( 1 : 2 )

Branky : 28. Švůgr Marek (pen.), 47. Míčko David, 53. Jůzek David, 60. Jůzek David (pen.), 72. Jůzek David, 73. Slivoň Václav, 78. Jůzek David (pen.) - 28. Prokopius Filip, 44. Chaloupka Martin
Sestava : D.Kvapil – R.Mandák , D.Kotlan , V.Drmola , P.Mikulec – J.Kotlan , S.Kotlan ( K ) , J.Dulka , D.Míčko – M.Švugr , D.Jůzek , střídali V.Slivoň , R.Holý .

Velmi důležité utkání jsme odehráli doma proti záloze Svéradic , zápas tak říkajíc o 6 bodů . Fotbalu přálo počasí , stav hrací plochy , chuť hráčů předvést pěkný fotbal  . Naše sestava byla dostatečně silná na to , abychom připsali velmi důležité body do tabulky .
Od úvodních minut se hrál oboustranně celkem pohledný fotbal . Naše akce měly jít hlavně přes rychlostně vybaveného Máru v útoku , zvlášť když obrana hostů byla z kategorie starších . Bohužel povětšinou naše akce právě končily před tím , než se míč k Márovi dostal . Soupeř také nebyl jen v defenzivě a zkoušel překvapit Davida ze střední vzdálenosti . David tak již potřetí na podzim navlékl rukavice a musíme tak říct , že se stává dokonalým univerzálem v naší sestavě . Diváci se dočkali brankové smršti v 28 min. Nejprve Mára konečně rychlostně se dostal s míčem do vápna , kde byl jasně podťat a tak se kopala pentle . Mára nepotvrdil nepsané pravidlo - faulovaný hráč většinou nemá kopat penaltu a celkem s přehledem PK proměnil 1 : 0 . Bohužel naše vedení mělo doslova jepičí život . Po rozehrání balonu se přenesla hra před Davida a hostující Prokopius zamířil přesně 1 : 1 . Hra dál byla vyrovnaná a opět velmi často naše akce brzdila nepřesná rozehrávka na útočné duo Mára a David . Když jsme se chystali tak nějak do šaten do poločasové přestávky , přišla ještě jedna gólová situace . Ve středu pole jsme přišli o míč . Následně se hostující Chaloupka odhodlal k přízemní střele z 20 metrů a míč se pěkně zapasoval mezi Davidovo robinzonádu a tyč 1 : 2 . Tj. do šaten šel náš soupeř hodně optimisticky naladěn .
O přestávce Milan povzbudil tým , chuť nám nescházela .Zároveň připomenul , že dnes musíme vyhrát . Do druhé půle nasadil do středu zálohy Vaška . Po 15 minutách druhé půle naskočil Radek  .
Od prvních vteřin druhé půle jsme přitlačili Svéradice na jejich polovinu hřiště . Z první akce vyprášil Pepán jen rukavice hostujícího brankáře. Ve 47 min bylo už ale srovnáno . Kombinace Vašek , Dan a Pepán byla ukázková  . Posledně jmenovaný našel před bránou Míčana , který z první nedal brankářovi šanci 2 : 2 . Bylo nás doslova plné hřiště . V 50 min jsme už měli ruce nad hlavou , bohužel David ještě dával na Máru , který díky ofsajdové situaci nemohl a vlastně ani nedal regulérní gól . V 53 minutě opět Vašek předvedl dnešní opravdu dobrou formu a pěkným centrem našel přesně naběhnutého Davida před bránou . David přesnou hlavičkou nás poslal do vedení 3 : 2 . V 60 min se po centru dostal míč po odrazu ve vápně na ruku hostujícího hráče . Hlavní rozhodčí ukázal na penaltu , protože ruka zvětšila objem těla – což dle pravidel je penalta , byť se rozhodně nejednalo o nějaký jasný úmysl . David  zachoval chladnou hlavu a penaltu proměnil 4 : 2 . Na našem týmu byla znát chuť soupeře tak říkajíc výsledkově dorazit . To se nám podařilo v rychlém sledu během minuty . V 72 min rychlý kontr do obrany podnikl Mára , který pak ve vápně přihrál Davidovi . Ten potvrdil střeleckou pohodu a z jedničky prostřelil hostujícího brankáře 5 : 2. O minutu  později  se prosmýkl do vápna Dan , zpětnou přihrávkou oslovil Vaška , který nezaváhal 6 : 2 . Poslední branka zápasu padla opět z penalty . Mára byl opět naprosto evidentně faulován ve vápně . David byl dnes v laufu a opět bezproblémově zavěsil 7 : 2 . Do konce zápasu jsme tak trochu herně polevili , nicméně úplně v pohodě jsme si pohlídali výsledek .
Zasloužené tři body nás dostali do klidnějších vod současné tabulky ( 8 místo ) . V posledním zápase venku na podzim se představíme v Bolešinech proti místní Benfice . Domácí tým bude mít případně k dispozici posily z A týmu , který má své utkání naplánováno na sobotu . Nicméně naše ambice je přivézt z Bolešin nějaký bodík . Výkop je v neděli ve 14 : 30 . Sraz u pošty v 13 : 30 , případně ve 14 hod přímo v Bolešinech .

26.10 Nezamyslice – Janovice A 0 : 1 ( 0 : 1 )

Branka : 28. Šlegl Jan

Sestava : D.Kvapil  - M.Švugr , D.Jůzek , V.Špindler , J.Kotlan – D.Kotlan , J.Šlegl , P.Petruška  M.Bohatý -  A.Zhvakin , M.Urban ( K ) , střídali L.Hořejší , V.Keřlík

Poslední venkovní zápas na podzim jsme odehráli za příjemného počasí v Nezamyslicích .Při absenci Matese si vzal taktovku do ruky Keřla a pásku navlékl Míra . Opět nám vytrhl trn z paty na postu brankáře David , který si tak dal druhý víkend po sobě plnou dávku – tj. odchytal zápasy A i B týmu .
Již pohled na stav hrací plochy nějak nedával naději na nějaký pěkný kombinační fotbal , kterým bychom mohli potvrdit roli favorita v utkání  . Zápasu spíše dominovala bojovnost a pevná obrana . Není tak divu , že gólových situací v prvním poločase bylo jak pověstného šafránu a tak jediná vstřelená branka odpovídala průběhu hry . Úspěšným střelcem byl Šimpi 0 : 1 .
Jestliže první poločas ještě tak nějak byl koukatelný , tak druhá půle už byla jen o udržení jednobrankové vedení . Domácí tým opravdu neoplývá fotbalovostí , jak jsme byli zvyklí pár let zpět , kdy pravidelně hrál ve špici tabulky . My jsme se sem tam pokusili o nějakou střelu , nicméně nic se již nepodařilo doslova procpat za záda domácího brankáře . Po závěrečném hvizdu jsme si odfoukli , protože dnes to bylo opravdu jen o třech bodech do tabulky . Stav hrací plochy dnes ani nic jiného nedovolil .
Před posledním zápasem na podzim jsme se osamostatnili na třetí pozici ( Strážov remizoval ) . Naše nepřerušená řada sedmi vítězství je tak rekordem , kdy vedeme na webu statistiku zápasů . Pozici na medailových příčkách do zimní přestávky budeme chtít potvrdit doma o následujícím víkendu .V sobotu od 14 hod přivítáme Budětice a bude to takový úvod do fotbalové soboty . Po Áčku nastoupí k mistrovskému utkání Benfika ( pod světly ) a hráči A týmu si k fandění už budou užívat i dokopné . Tak doufejme , že výsledky podpoří dobrou atmosféru dokopné .


27.10 Bolešiny B : Janovice B   1:6  (0:1)    

Branky: 52.Šilhavý – 32., 77., 88. a 89. Švůgr, 86. Jůzek, 90. J.Kotlan

Sestava:David Kvapil – Radek Mandák, Vojtěch Drmola, Petr Gardoň, Petr Šveňha – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Radek Holý (75. Luděk Hořejší)– David Jůzek, Marek Švůgr   

 Poslední venkovní zápas podzimní části soutěže nás zavedl na hřiště rezervního týmu Bolešin. Pro klidnější postavení ve středu tabulky jsme se chtěli pokusit o nějaký bodový zisk. Od úvodních minut jsme měli míč více ve svém držení , byť stav hřiště rozhodně neměl být naší výhodou , spíše naopak . Bolešiny mají opravdu rozměrově menší hřiště , navíc ( a to nebývá obvyklé ) trávník byl místy v hodně bídném stavu . Domácí hráči měli svou hru založenou spíše na pokusech o rychlé brejky. Obě obrany a brankáři pracovali spolehlivě a na ukazateli skóre tak svítily dvě nuly. Kuriozní situace přišla po dvaceti minutách hry. Mára vybojoval u rohového praporku míč a centroval před domácí branku. Pomezní signalizoval, že míč před odcentrováním opustil hrací plochu. Domácí obránce chytil míč rukama, jenže píšťalka hlavního rozhodčího zapískala až po zahrání rukou. Hlavní rozhodčí ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu. Mára ale ukázal svůj charakter a smysl pro fér hru a přiznal se rozhodčímu, že míč opravdu o několik centimetrů opustil hrací plochu. Ve 32.minutě dostal Mára dlouhý pas za domácí obranu. Využil svou rychlost, u míče byl dřív než vybíhající brankář a po kličce zavěsil do prázdné 0:1. Domácí mohli vyrovnat v závěru první půle. Střela z dálky škrtla břevno! Do kabin jsme odcházeli spokojenější. Mrzelo pouze neproměnění některé z dalších příležitostí.
 Obraz hry se v druhé půli příliš nezměnil. Hosté stále měli míč více na svých kopačkách. Navýšení těsného náskoku však stále nepřicházelo. V 52.minutě se po rohovém kopu  ujala spíše nepovedená střela domácího Karla Šilhavého 1:1. Byl to takový nemastný neslaný gól po skrumáži v našem pokutovém území. V 77.minutě se podruhé prosadil Mára a poslal hosty do vedení 1:2. Domácí hráči se ale nechtěli s porážkou smířit a začali být aktivnější směrem k naší bráně. Obrana jištěná Davidem ale změnu skóre nepřipouštěla. V 86.minutě si Luděk povodil ve vápně domácí obranu a perfektně našel volného Davida Jůzka. David si zakončení parádně vychutnal a vyhnal pavouky ze šibenice domácí branky 1:3. Obdržená branka utkání výsledkově zlomila. Nakonec se dá říct , že utkání skončilo debaklem . Velmi rozhození domácí inkasovali v 88., 89. a 90. minutě tři slepené branky , povětšinou po fatálních chybách v rozehrávce . Trefil se dvakrát Mára a na konečných 1:6 uzavřel účet zápasu Pepa Kotlan. Připsali jsme velice cenné tři body hlavně díky střelecky úspěšnému vystoupení Máry. V tabulce nám patří 8.místo se ziskem 17 bodů. V posledním vystoupení podzimní části přivítáme na našem trávníku v sobotu od 16:15 hodin rezervu Sušice ( druhý poločas bude určitě pod světly ) . Velmi by se hodilo připsat tři body a jít tak do zimní přestávky v poklidnějších vodách tabulky . Po zápase bude tradiční dokopná.

2.11 Janovice A - Budětice  6 : 4 ( 4 : 1 )

Branky : 2. Urban Miroslav,32. Zhvakin Aleksandr,34. Kotlan Daniel,43. Urban Miroslav (pen.),76. Kotlan Daniel,87. Urban Miroslav - 25. Sekyra Jan,55. Sekyra Jan,65. Sekyra Jan,90. Sekyra Jan

Sestava : Z.Vild - M.Švugr , J.Macura , M.Bohatý , D.Jůzek - D.Kotlan , J.Šlegl , P.Petruška , A.Zhvakin - M.Hájek ( K ) , M.Urban ; střídali : J.Muller , V.Špindler , V.Keřlík , V.Drmola , J.Kotlan

V posledním kole za velmi slušné divácké podpory jsme přivítali Budětice . Mates měl opravdu nabitou sestavu a tak nakonec musel i dvěma hráčům poděkovat a nemohl je vůbec do zápasu zařadit .

Od úvodních minut byla znát velká chuť na našem mančaftu splnit roli favorita v utkání . Hned ve 2 min se prosadil náš podzimní střelec Míra 1 : 0 . Pohledem na hru bylo jasné , kdo udává tempo v utkání . Bohužel následně z několika velmi dobrých šancí jsme se nedokázali prosadit , hlavně Mates a Míra zkoušeli své střelecké štěstí  . Z ojedinělé akce v prvním poločase srovnali výsledkově krok Budětice v 25 min , když se prosadil střelec utkání Sekyra Jan 1 : 1. Naše převaha ve hře nakonec dostala i výrazné výsledkové obrysy v posledních 13 min prvního poločasu . Jmenovitě Saša , Dan a Míra z penalty dali jasný poločasový stav 4 : 1 . Nicméně po prvním poločase to mohlo být klidně 10 : 1 , pokud bychom byli přesnější v zakončení .

Do druhé půle jsme nastoupili s cílem nepustit soupeře do hry a zakončit výborný podzim v pohodě s tříbodovým přínosem do tabulky .

Mates prostřídal sestavu a poslal do druhé půle hned čtyři nové hráče . Naše hra začala asi nějakým uspokojením z výsledku , protože hned od úvodního hvizdu v druhém poločase se pánem na hřišti staly Budětice . K hernímu obratu se přidal i zmíněný Jan Sekyra s výbornou koncovkou a tak po přesných trefách v 55 min a 65 min bylo zaděláno na dramatickou koncovku 4 : 3 . Naše barvy se však herně v posledních 20 minutách nadechly a Dan svou dnešní druhou trefou nám dal vedení o dvě branky 5 : 3 . Ke konci zápasu jsme si definitivně oddechli , když  z pěkné akce zavěsil Míra a zkompletoval hattrick . Pepán obešel bránkáře a následně posunul před bránu na zcela osamoceného Míru , který dával do prázdné na 6 : 3 . Poslední trefa zápasu patřila asi symbolicky hostujícímu Sekyrovi , který snížil v 90 min na 6 : 4 . Po závěrečném hvizdu byla děkovačka s diváky a mohlo se jít na dokopnou a také zafandit Benfice .

Krátké zhodnocení podzimní části - po 13 odehraných kolech je naše Áčko na 3 příčce s 28 body a aktivním skórem 43 : 23 . Je to naše nejlepší umístění po podzimu za dlouhé a dlouhé roky ( konečně se naše ambice projevily i na výsledcích ) . Od 13.9 , kdy jsme hráli v Chudenicích , jsme neztratili bodík - to jest úžasná řada 8 zápasů v řadě bez ztráty kytičky . Kupodivu naše venkovní bilance je o hodně lepší než domácí utkání . Venku jsme získali 16 bodů ( druhá příčka ) , doma jsme připsali 12 bodů ( 7 příčka )  . Je to nicméně hlavně tím , že doma jsme prohráli oba zápasy s největšími aspiranty na postup Měčín , Měcholupy , které pochopitelně s jistým odstupem okupují první dvě příčky po polovině této sezóny . Naše ofenziva je druhá nejlepší v soutěži , opět Míra a Mates jsou naši dva nejlepší střelci s 10 respektive 7 trefami do černého . Naše defenziva s 23 obdrženými brankami je čtvrtá nejlepší . Mates jako hrající trenér neměl nějaké zásadní problémy se sestavou i v zápasech , které se termínově kryly s Benfikou , což byl určitě i dobrý základ pro současné umístnění v tabulce . Prolínání nekolika hráčů mezi A týmem a B týmem je už u nás tradicí a tak hlavně Pepán , Mára , Vojta a David mají odehranou slušnou porci minut za oba týmy . Treninková docházka  se o něco zvedla , protože hlavně posily z Bezděkova ( Martin , Luďa a Pepa ) a také Dan se pravidelně účastnili tréninků .  Příprava jako obvykle začne kolem 10 ledna v hale za radnicí. Jaro zahájíme koncem března a jako obvykle budeme začínat dvakrát doma - přivítáme Nýrsko B a pak Mochtín B . Což bude určitě i takový test , jestli opravdu letos konečně po 26 kolech budeme na medailové příčce - tým svou kvalitou na to rozhodně má .

 

3.11  Janovice B - Sušice B   5 : 0 ( 2 : 0 )

Branky: 4. a 51. Jůzek, 25.PK Slivoň, 47. a 55.Švůgr   

Sestava:David Kvapil – Radek Mandák, Petr Gardoň, Vojtěch Drmola (65. Zdeněk Vild), Petr Šveňha – Josef Kotlan,  Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Radek Holý (70.Josef Lukačik) – Marek Švůgr (75. Jan Müller), David Jůzek

 Po gólové přestřelce prvního týmu nastoupila naše rezerva k závěrečnému zápasu podzimní sezóny proti béčku Sušice. Po několika letech opět přišly " ke slovu " naše světla , která úvodem zápasu musíme pochválit , že vydržela ve vynikající kondici celých 90 minut . Naše zahajovací sestava byla totožná s vítěznou sestavou z minulého úspěšného vystoupení v Bolešinech. Sušice B byť po sestupu z OPM nebudí výsledkově respekt , tak k dnešnímu utkání dorazila v celkem silné sestavě . Vstup do zápasu se nám nad očekávání vydařil. Už ve čtvrté minutě využil David Jůzek zaváhání obrany soupeře a otevřel účet 1:0. Ve 25.minutě využil svou rychlost Mára. Hostující obránce si vypomohl nedovoleným způsobem. Márovo podražení neuniklo hlavnímu rozhodčímu a pískala se penalta. Míč si vzal Vašek a i když brankář vystihl směr, míči v cestě do sítě nezabránil 2:0. V závěru první půle se pokutového kopu dožadovali i hosté. Píšťalka rozhodčího zůstala podle mého názoru oprávněně němá. Do šaten jsme odcházeli s dvoubrankovým vedením a proto spokojenější.
 Jestliže jsem psal, že vstup do zápasu se nám nad očekávání vydařil, tak prvních deset minut druhého dějství to byl doslova uragán. Úřadoval hlavně Mára, který rychlostně vyčníval nad hostující obranou a již po dvou minutách druhé půle rozvlnil síť za soupeřovým brankářem 3:0. V 51.minutě přidal svůj dnešní druhý zásah David 4:0 - parádní střela z VPK vymetla šibenici . Úspěšnou desetiminutovku uzavřel po kličce brankáři do prázdné znovu Mára 5:0. Naše rezerva předváděla v této fázi zápasu zřejmě nejlepší výkon za celý podzim. Za rozhodnutého stavu dal trenér příležitost dalším hráčů z lavičky. Gólově se mohl prosadit právě čerstvý muž na hřišti Pepa Lukačik, který zakončení kdy byl sám před brankářem nezvládl. Po gólu volala i dalekonosná střela Vaška, která orazítkovala tyč! Po uplynutí hrací doby jsme mohli poděkovat našim dnes skvělým divákům. Po výhrách obou celků chutnalo pivko a čuník o hodně víc.   
 Na závěr si dovolím kratičké vyhodnocení podzimní části sezóny. Na třinácti odehraných zápasech se podílelo neuvěřitelných 33 hráčů! Všech 13 zápasů odehrál náš kapitán Standa Kotlan. O jeden zápas míň má na kontě Pepa Kotlan. Jedenáct zápasů (nebo jejich část) odehráli čtyři hráči David Jůzek, Radek Holý, Vašek Slivoň a Pepa Dulka. Za zmínku stojí i to, že zápasy odehráli až na výjimky hráči mimo soupisku A týmu. Ze soupisky nám ve dvou zápasech pomohl Vašek Keřlík a po jednom startu mají Saša Zhvakin, Jirka Macura, Martin Bohatý a Jan Müller. Naši střelci (trefilo se celkem 10 hráčů) se činili a zatížili konto soupeřů 45 brankami. Nejlepší střelci Jůzek 12, Slivoň 11 a Švůgr 9 zásahů. Hlavně závěrečná série tří vysokých výher nás vyhoupla na 6.místo se ziskem 20 bodů , máme i celkem slušné aktivní skore 45 : 32 . Klidný střed tabulky , což je dlouhodobě náš cíl ,  jsme tak nakonec dosáhli . Naše domácí bilance je už pravidelně o hodně lepší než venkovní zápasy . Konkrétně doma jsme připsali 15 bodů a venku jsme vydolovali 5 bodů . Vše uvedené je určitě slušný základ, na kterém se dá v jarní části stavět. Děkuji všem hráčům za předváděné výkony a těším se na jaro. Jaro zahájíme jako obvykle koncem března dvěma zápasy na domácím trávníku . To jest potvrzení naší ambice být opravdu v klidném středu tabulky prověří na úvod jara nejdříve Železná Ruda a pak velmi ambiciozní celek z Kolince . Určitě by bylo dobré , aby i hráči B týmu se zapojili do přípravy , která ( jako už bylo zmíněno ) začne kolem 10 ledna .

Musíme speciálně poděkovat jedné osobě , které se tady na stránkách nějak zásadně jmenovitě nevěnujeme , ikdyž o bufetu sem tam zmínka je :-) . Jak už řekl Venca na úvod dokopné . Celý klub moc děkuje paní Keřlíkové , jak se stará nejen o občerstvení , ale o zázemí šaten celkově - tak ještě jednou takto i přes stránky klubu , moc děkujeme paní Keřlíková , jste taková dobrá duše klubu , vážíme si toho a přejeme hodně zdraví !!!

 

A pravidelně zde i děkuji  Milanovi za pravidelnou porci článků k zápasům Benfiky a také jako obvykle děkuji sem tam za komentář od Matese k utkáním A týmu . A do třetice jako obvykle přejeme takto všem klidné vánoční svátky  , dobré vykročení do roku 2020 .  

 

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36696
Dnes: 13
Online: 2

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery