Úvod » Utkání , aktuální informace

Příprava jaro 2020 a další přípravné zápasy

publikováno 05.03.2020 (aktualizováno 07.07.2020)

Přípravná utkání na jarní část sezony 2019/2020

7.3 Kdyně - Janovice A   1 : 0 ( 1 : 0 )

První jarní přátelák jsme odehráli ve Kdyni . Matese zastoupil v roli trenéra a kapitána Míra . Jen Matesovo a Žardelovo  absence byla nějakou zásadnější změnou do ustálené sestavy . Míra měl k dispozici dost nabitou šatnou , kde se doslova tísnilo 17 hráčů , kteří se postupně zapojili do hry . Pohledem na nováčky týmu musíme zmínit posilu z Klatov Štěpána Bilíčka .

Od úvodních minut hru hodně komplikoval stav terénu na " druhém " hřišti ve Kdyni . Nerovnosti na place byly dost výrazné a tak častokrát kombinace vázla hlavně díky stavu terénu , ale zaplať pánbůh za to , že se dal přátelák aspoň odehrát . To jest hra opravdu moc oku nelahodila . Jedinou branku v prvním poločase a vlastně i v celém utkání viděli diváci ve 20 min , kdy se domácí hráč prosadil po rozehraném rohu 1 : 0 .

Ve druhém poločase měli domácí hráči o něco více míč na svých kopačkách . Z několika velmi dobrých šancí se však nedokázali vejít mezi tři tyče . Naše akce většinou díky terénu končily v před finální fázi a tak několik střel zpoza vápna byly asi naše nejvýraznější možnosti měnit výsledek v utkání .

Po 90 minutách tak musíme hlavně ocenit možnost si po dlouhé zimní přípravě zahrát zápas .

Další přípravné utkání máme naplánováno v rámci tréninku v týdnu pod světly proti Vrhavči . Výkop ve středu 11.3 v 18 hod . Velmi dobrý stav terénu na našem hřišti s ohledem na tuto roční dobu by měl přinést o hodně lepší fotbalovou podívanou .

11.3 Janovice A - Vrhaveč A  7 : 0 ( 4 : 0 )

Branky : 2x Míra Urban , Vojta Drmola , Dan Kotlan 2x  , Mates Hájek a vlastní

Ve středu pod světly jsem přivítali tradičního soupeře na přáteláky , tým Vrhavče , který už nějakou dobu kope 1B třídu . Počasi naštěstí moc nezlobilo a tak úderem 18 hod jsme mohli na velmi dobře připraveném hřišti si spravit fotbalově chuť po víkendovém zápase ve Kdyni . A že jme si chuť spravili dokonale ukazuje dost jasně konečný výsledek .

Oba týmy nastoupily jako obvykle s mixovanou sestavou A a B týmu . Vrhavči do stavu ideál scházelo cca 5 hráčů , Mates také postrádal 4 hráče , kteří dlouhodobě jsou součástí A týmu ( Macek , Viktor , Patrik Šveňha a Mejla ). Nicméně pohledem na počet hráčů měla Vrhaveč z čeho vybírat - celkem 17 hráčů , u nás to bylo o něco skromnější 14 hráčů .

Od úvodních minut jsme převazli iniciativu ve hře . Kupodivu jsme kombinačně  a rychlostně soupeře převyšovali . Není tak divu , že více golových příležitosti vidělo asi 20 diváků na naší straně . Již první poločas jasně určil , kdo dnes vyhraje . Po přesných trefách  Dana 2x , Míry a Matese jsme šli do šaten za stavu 4:0 . Navíc dobré čtyři tutovky jsme zazdili , na druhou stranu musíme říct , že minimálně na dvou golech se dost podíleli chybujíci hráči Vrhavče . David v naší bráně byl v akci povětšinou po střelách ze střední vzdálenosti , vše bezpečně zlikvidoval .

Druhý poločas nějakou zásadní změnu v obrazu hry nepřinesl . Více jsme drželi balon , k dobré hře jsme přidali další tři zářezy na pomyslnou pažbu . Asi nejhezčí akci utkání předvedl Vojta , když své solo z poloviny hřiště přes 5 hráčů Vrhavče zakončil brankou .

Za výkon je třeba pochválit celý náš mančaft . K výkonu Vrhavče musíme dodat , že takto až místy bídným výkonem jsme zatím tento tým hrát neviděli .

Utkání s přehledem odřídil Ivan Petličarovský.

Poslední přípravná utkání na jarní mistrovské zápasy jsou naplánována na víkend . V sobotu doma Benfika přivítá Koloveč . Tento mančaft  , který kdysi okupoval přední příčky v krajském přeboru , v současnosti kope OPM Domažlice . A tým nastoupí v neděli v Bolešinech , které jsou nováčkem v 1B třídě .

 

Vzhledem ke COVID 19 a zrušení celé jarní mistrovské části jsou níže další přátelské zápasy :

Jinak naše Áčko v tomto neúplném ročníku skončilo na bedně - 3 místo !!! 

 

30.5 Dešenice : Janovice B  5:8  (2:3)    

Branky Janovic: 22., 42, 50. a 72. Matěj Hájek, 41. a 65. David Jůzek, 54. David Kvapil, 86. Štěpán Bilíček

Sestava: Michal Martínek – Radek Mandák, Vojtěch Drmola, Jiří Macura, Pavel Jelínek (46.Štěpán Bilíček) – Marek Švůgr, Stanislav Kotlan ©, Zdeněk Vild (46.Jan Müller), David Kvapil – David Jůzek, Matěj Hájek   

 Po nečekaně dlouhé zimní přestávce se naše rezerva postavila k prvnímu letošnímu a zatím jen přátelskému utkání v sobotní podvečer 30.5.2020 na hřišti v Dešenicích. Trenér očekával, že po tak dlouhé přestávce budou všichni hladoví proběhnout se po zeleném pažitu. Opak byl pravdou. Trenér rozeslal sms pozvánku pro 23 hráčů! Účast potvrdilo 9 hráčů. Omluvenka přišla od 7 hráčů (omluvenky beru, každému se to nemusí vždy hodit). Zarážející je reakce nebo spíš nereakce zbylých osmi hráčů, kterým trenér ani nestál za odpověď. Poděkování patří čtveřici Macura, Müller, Bilíček a Matěj Hájek, která pomohla odvrátit případnou ostudu.  
 Úvod zápasu nám trochu utekl. Než se hráči stačili rozkoukat Dešenice využily dvě chyby v naší obraně a ve 12.minutě byl stav pro nás hodně nelichotivý 2:0. K obratu zavelela útočná posila Mates. Po odpískaném zahrání rukou v pokutovém území proměnil ve 22.minutě pokutový kop 2:1. Ve 41.minutě našel Mára volného Davida Jůzka a bylo vyrovnáno 2:2. Zlepšený výkon potvrdil svým druhým zásahem ve 42.minutě Mates. Jednalo se zčásti o šťastný zásah, kterému šel ale Mates naproti svým důrazem. Brankář byl u míče dřív ale odkopem trefil našeho hráče do nohy a odraz mířil směrem k brance. Doklepnutí do sítě již bylo snadnou záležitostí 2:3. Po první půli byli tak spokojenější hosté.
 Úvodních dvacet minut druhého poločasu přineslo tři branky do domácí sítě. Nejprve své sólo v 50.minutě proměnil ve svůj třetí gól Mates. V 54.minutě Mára zatáhl po pravé straně a přesným centrem našel hlavu Davida Kvapila 2:5. Běžela 65.minuta když se dorážkou prosadil David Jůzek a zvýšil na 2:6. Za tohoto stavu se začalo na obou stranách hrát z méně zabezpečených obran. Hra nahoru dolu přinesla pro diváky podívanou v podobě dalších šesti branek rozložených spravedlivě po třech na obou stranách. Za hosty se v 72.minutě prezentoval třetí gólovou přihrávkou Mára a čtvrtou brankou Mates, který zvýšil na 3:7. Po dvou trefách domácích uzavřel účet zápasu v 86.minutě Bilíček 5:8.
 Zápas splnil účel. Kdo chtěl, pěkně si zahrál, nikdo se nezranil a navíc vysoká výhra nás těší.

6.6 Janovice A,B - Nýrsko B  5 : 3 ( 1 : 2 )

Sestava : M.Martínek - V.Drmola , J.Macura, M.Bohatý , M.Švugr  - D.Jůzek , M.Urban , D.Kotlan , A. Zhvakin - J.Šlegl , M.Hájek ; střídali J.Kotlan , D.Kvapil , V.Slivoň

Branky Janovice - 2x J.Šlegl , M.Hájek , M.Urban , D.Kotlan  

Na renovovaném pažitu jsme v přátelském utkání přivítali Nýrsko B . Počasi celkem přálo , místo avizovaného vydatného deště byla jen přeprška během prvního poločasu . Tribuny byly celkem zaplněné , musíme pochopitelně dodat , že vše bylo dle nařízených pravidel s ohledem na COVID 19 . Píštalky se ujal jako tradičně Ivan P .

Mates měl v šatně 14 hráčů , kteří se už nemohli dočkat , až si kopnou zase nějaký zápas , byť přátelský , na našem super place .

Hned z první akce padla branka . Neuběhla ani jedna minuta utkání , hostující hráč napřáhnul ze strany vápna z nějakých 18 metrů a vymetl protilehlou šibenici - Žardel absolutně bez šance cokoliv se střelou udělat 0 : 1 . Po této sprše jsme si říkali , no, tak dneska to bude asi " silný "kafe . Nicméně rychlá branka nějak zásadně Nýrsko nenastartovala a hra byla hodně vyrovnaná . Oplatit jsme mohli v 10 min , když po straně potáhnul míč David a jeho střela rozezvonila pouze brankovou konstrukci . O několik minut později ho napodobil Míra , trefil břevno . Dočkali jsme se zaslouženě ve 20 min , když ze strany přišla přesná přihrávka na úroveň penalty a z první se nemýlil Šimpi  1 : 1 . Jak se mají využívat šance nám předvedl soupeř ve 35 min , to na dva doteky rozebral soupeř naší obranu naprosto dokonale a celá akce byla vyšperkována dloubáčkem nad Žardelem 1 : 2 . Do šaten k poločasové přestávce jsme tak šli s mankem jedné branky .

Do druhé půle Mates postupně prostřídal celou lavičku . Naše hra postupně přinesla tlak před hostrující svatyni a bylo vlastně jen otázkou času , kdy bude tento tlak i vyjádřen golově . Herní a střeleckou pohodu jsme přetavili k dokonalému obratu skóre , když se trefili postupně Mates , Dan , Míra a podruhé v zápase Šimpi . Soupeř koncem zápasu už jen zkorigoval na konečných 5 : 3 . Po zápase , který se musel líbit , byla již tradiční děkovačka s fanoušky .

14.6 Janovice - Kdyně 0 : 6 ( 0 : 1 )

sestava : Z.Vild - V.Drmola , J.Macura , M.Bohatý , V.Špindler - D.Jůzek , J. Šlegl , D.Kotlan , J.Kotlan - M.Urban , M. Hájek , střídali V.Slivoň , M. Švugr

Další přátelák jsme odehráli doma proti Kdyni . Plac byl opět v perfektním stavu a počasí také přispělo k dobré fotbalové podívané - ani hic ani nějaký silný déšť  . Soupeř přijel kompletní , což bylo znát i na slušně zaplněné střídačce .

Od úvodních minut byla znát kvalita soupeře , který dokazoval , že jejich ambice se dostat z 1.B třídy o stupeň výše je podpořen jak dobrou fyzičkou tak i technikou s balonem . Hra se převážně odehrávala na naší polovině . Co nám  hlavně dělalo problémy , byl dobrý přechod do útočné fáze a následně přesná střelba . Kdyně postupně vysunula jejich presink až na naše beky a z jedné nepovedené kombinace v našich zadních řadách se zrodila jediná úspěšně zakončená akce v 1 poločase  0 : 1 . K naší cti je třeba říct , že jsme se snažili držet kombinační přechod do útoku a ne vše jsme nakopávali na útočné hráče Míru a Matese .

Druhý poločas pro nás začal celkem slibně , když cca 10 minut jsme byli naprosto rovnoceným soupeřem i s několika střelami na hostující branku . Nešlo ale vůbec o nějaké zdramatizování zápasu . Kdyně si opět vytvořila tlak , čemuž vydatně pomohla nerovnost ve fyzické kondici mezi námi a hráči Kdyně . Spravedlivě tak náš soupeř svůj výkon koncem utkání doplnil i o gólové vyjádření , když konečné skóre se zastavilo na šesti vstřelených brankách za Zdeňkovo záda  . Škoda jen , že ( opět ) velmi slušná divácká kulisa neviděla aspoň jeden úspěšný zásah i do hostující svatyně . Nic , je to příprava a dnes jsme možná i správně dostali lekci od fotbalově vyspělejšího týmu . Nicméně kombinanční hru , kterou se chceme dlouhodobě prezentovat , musíme zvládnout na nějaké úrovni i proti takovému soupeři a k tomu  jsou přateláky hlavně určeny .

Příští víkend v sobotu máme domluven další přátelák , přivítáme opět doma od 17 hod Vrhaveč .

21.6 Janovice A - Vrhaveč A 2 : 2 ( 2 : 0 ) , PK 2 : 4

V sobotu za celkem dobrého počasí jsme přivítali již pravidelného soupeře na přáteláky a to nedalekou Vrhaveč . Oba týmy doplnily soupisky o několik hráčů z B týmů . U nás asi největší komplikací bylo obsazení postu brankáře , kdy nakonec černého Petra si vylosoval Saša . Na rozdíl od zápasu s Kdyní opět celkem pěkně zaplněné tribuny očekávaly vyrovnanější partii.

Do zápasu jsme nakročili o něco lépe my než Vrahveč , naše kombinace s balonem byla o něco přesnější a tak dvoubrankové vedení do 30 minuty bylo celkem logickým vyústěním naší hry . Mezi střelce se zapsal Míra a David 2 : 0 . Vrhaveč se konci poločasu fotbalově o něco zvedla , byť brankově zůstala stále na 0 vstřelených golech.

O poločase jsme popřáli k padesátinám  Vencovi Keřlovi , kterému hlavně vděčíme , že hrajeme na jednom z nejlepších hřišt na okrese . Tak hlavně ať slouží zdraví !

Do druhé půle jsme prostřídali sestavu . Hostující tým do druhé půle přidal něco na kvalitě a hlavně ukazoval, že má i o něco více naběháno . Byť Saša v několika přípdech ukázal , že ani mezi třemi tyčemi by se neztratil , nakonec hosté naprosto zaslouženě srovnali stav zápasu. Musíme i dodat , že posledních 10 minut utkání se hrálo víceméně jen na naší polovině hřiště . To jest i doplňkové penalty dopadly tak říkajíc spravedlivě , když Vrhaveč se mýlila pouze jednou .

Po utkání , jak již bylo zmíněno , jsme řádně zapili Venovo půlstoletí přímo na hřišti .  Dodáváme , že Venca se rozhodně do nějakého fotbalového důchodu nechystá .

27.6 Pouťový turnaj - 9.ročník memoriálu Petra Mašáta

Již tradičně zakončujeme fotbalové jaro o janovické pouti o posledním červnovém víkendu . Díky uvolnění restrikcí s ohledem na COVID 19 v podstatě nebyl znát vliv této události  . A tak mimo fotbalového odpoledne na našem hřišti se dalo i " využít " hned za bránou stadionu klasických pouťových atrakcí . Počásí nám přálo ,  jen poslední zápas byl o něco zkrácen s ohledem na rychlou ale velmi vydatnou bouřku .  Po utkání těch nejměnších včetně zápasu proti maminkám , tetám , se v odpoledních hodinách odehrál již tradiční mužský turnaj za účasi 4 týmů i jako vzpomínka na našeho spoluhráče , kamaráda Petra Mašáta , kterému nikdo neřekl jinak než " Vejlupek " . Účast týmů byla také již víceméně tradiční , to jest Janovice A , Janovice B , Dlažov a Bezděkov - pochopitelně všechny týmy využily i několik posil se zkušenostmi z vyšších soutěží . Všechny zápasy se odehrály v duchu fair play  , byť určitě se nejednalo jen o nějaké " pouťové " čutání . Často byly vidět velmi pohledné fotbalové akce . Z turnajového vítězství se nakonec radoval Bezděkov , druhé skončilo naše Áčko , třetí Dlažov a na čtvrtém místě se umístila naše Benfika .

Děkujeme všem hráčům a divákům za účast na turnaji !

Letní pauza po dohodě všech bude cca dva týdny pak opět v úterý a čtvrtek od 18 hod , to jest od 14.7 začne letní příprava . Do nové sezony , pokud jsou naše informace správné , by naše vlajková loď - to jest A tým mužů  měla po dlouhé době vykročit s nehrajícím trenérem , respektive Mates bude mít k dispozici Luďu , který se hlavně bude podílet na koučování mistrovských zápasů .

Malá , velká změna v termínové listině na nový ročník - po dlouhých letech nebudeme předehrávat v srpnu 12 a 13 kolo z listopadu , to jest začátek soutěže bude o víkendu 22.8 .

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36696
Dnes: 13
Online: 4

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery