Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Utkání , aktuální informace

Podzim 2020

publikováno 31.08.2020 (aktualizováno 12.10.2020)

komentář k mistr.utkáním mužů

21.8 Železná Ruda : Janovice B      2:4  (0:2)    

Branky:  50. Petr Bechyně, 83. Antonín Krátký – 7. David Jůzek, 45. a 87. Daniel Kotlan, 70. David Kvapil

Sestava:Michal Martínek – Václav Keřlík, Vojtěch Drmola, Zdeněk Vild, Pavel Jelínek – Radek Mandák, Jan Müller, Daniel Kotlan, David Kvapil – David Jůzek, Josef Jansta   

 Po osm měsíců dlouhé pauze zapříčiněné epidemií Covid-19 se naše Benfika postavila k soutěžnímu utkání. Několik zraněných hráčů, pracovní povinnosti, dovolené a jiné zájmy byly příčinou dosti složitého procesu při sestavení mužstva. Do Železné Rudy nakonec přicestovalo přesně 11 hráčů. Poděkování patří posilám ze soupisky áčka. Jan Müller a zejména Dan Kotlan byli platnými hráči. Po podepsání „zdravotních prohlídek a prohlášení Covid-19“ se mohlo jít na věc. 
 Úvod zápasu se hrál převážně pod kontrolou našich hráčů. Převahu zužitkoval v 7.minutě David Jůzek a poslal hosty do vedení 0:1. Běžela asi 20.minuta když domácí hasili tutovku Davida Kvapila po perfektní přihrávce Jansty, jen za cenu faulu v pokutovém území. K zahrání pokutového kopu se postavil Dan. Míč poslal na opačnou stranu, než se hnul brankář. Střela ale neměla potřebnou razanci. Brankář stačil změnit pohyb a míč chytil. Penaltové zaváhání Dan odčinil v poslední minutě první půle, když střelou ze šestnáctky vymetl pavouky z domácí branky 0:2. Do šaten jsme odcházeli s příznivým výsledkem. Rozhodně ale nebylo hotovo. Domácí hráči několikrát zahrozili rychlými brejky. Jednou se jim podařilo rozvlnit naši síť. Branka ale nebyla naprosto bez pochyb uznána pro ofsajdové postavení zakončujícího hráče.
 Prvních dvacet minut druhého dějství patřilo domácím. Hodně tomu dopomohla v 50.minutě branka Petra Bechyněho. Jednalo se o nešťastnou teč jednoho našeho bránícího hráče, na kterou Jardel neměl nárok reagovat 1:2. Převahu domácích utnul v 70.minutě David Kvapil, který po střele Davida Jůzka odražené od tyče stál na správném místě 1:3. Jiskřičku naděje domácím vykřesal v 83.minutě Antonín Krátký. Po několika odmávaných a odpískaných ofsajdech to domácím vyšlo a středem hřiště utekli  ve dvou na samotného Žardela 2:3. V 87.minutě zhatil domácí naděje na nějaký bod Dan svým druhým zásahem 2:4.
 Vždy je příjemné zahájit sezónu bodovým ziskem. V tomto případě je to ještě povýšené výhrou na venkovním hřišti. Ve druhém kole jedeme znovu ven. Tentokrát na hřiště silného Kolince. Výkop zápasu je v sobotu 29.8.2020 v 17:00 hodin. Sraz v 15:45 u pošty v Janovicích (nebo rovnou v Kolinci v 16:30).

22.8 Nýrsko B – Janovice A 5 : 3 ( 2 : 2 )

Branky 14. Kohout Tadeáš, 21. Kohout Tadeáš, 59. Škvarenina Michal, 62. Kohout Tadeáš, 82. Kadlec Ondřej - 33. Urban Miroslav, 37. Šlegl Jan, 79. Urban Miroslav

Sestava : M.Martínek – V.Drmola , J.Macura , M.Bohatý , D.Jůzek – A.Zhvakin , P.Petruška , D.Kotlan , J.Šlegl – M.Urban ( K ) , V.Slivoň , na střídání J.Lukačík , T.Suk

První zápas v nové sezoně jsme odehráli v Nýrsku , proti místnímu Béčku . Luďa sestavu nějak slepil , nejvíce postrádal Matese , Viktora a Máru .
Do zápasu jsme vykročili sympatickým projevem , rozhodně jsme drželi krok s velmi kvalitním domácím týmem . V první šanci se objevil Dan , jeho střela mířila vysoko nad bránu . V další situaci se objevil Míra , místo střely volil ještě přihrávku . To domácí své šance využili o hodně lépe a tak po dvou přesných trefách Kohouta šli domácí do dvougólového vedení 2 : 0 . Od 30 minuty do konce poločasu byla k vidění naše nejlepší část utkání . Měli jsme více ze hry a hlavně jsme srovnali stav . Nejdříve se v malém vápně prosadil lehkým dloubáčkem Míra 1 : 2. Stav srovnal v 37 min Šimpi , který se prosadil přesnou hlavičkou 2 : 2 .

Do druhého poločasu jsme chtěli nastoupit v podobném duchu jak jsem končili první půli . Bohužel postupně měli více ze hry domácí a opět se jich držela velmi dobrá produktivita . V rychlém sledu se prosadil Škvarenina a opět Kohout 4 : 2 . Od 70 minuty jsme šli do rizika otevřenější obrany ,což nám málem vyšlo . V 79 min snížil hlavou Míra na 4 : 3 a srovnání měl na noze Patrik , když jeho střelu se štěstím vyrazil domácí obránce . Bohužel platilo nedáš dostaneš , v 82 minutě se z blízka prosadil Kadlec 5 : 3 . Poslední minuty nám už došel „ dech „ a hra byla v našem podání celkem neuspořádaná .
Zápas se nám výsledkově nevydařil , nicméně herně do nějaké 70 minuty jsme plnili pokyny Luďka . Bylo znát , že nemáme všichni natrénováno na celých 90 minut a také určitě chyběli zmínění tři hráči v úvodu článku .
Následující kolo jedeme opět ven , v neděli 30.8 nastoupíme od 17 hod v Mochtíně proti místní rezervě . Určitě s podobným výkonem bychom měli v Mochtíně už brát body .

29.8 Kolinec : Janovice B      2:1  (1:0)  PK 5:4

Branky:  33. Vít Kratochvíl – 69. Daniel Kotlan,
Vyloučení: 43. ČK (2xŽL) David Kvapil

Sestava:Michal Martínek – Václav Keřlík, Vojtěch Drmola, Pavel Jelínek, Radek Mandák – Petr Šveňha, Patrik Šveňha, Václav Slivoň, David Kvapil – David Jůzek, Josef Jansta (46. Daniel Kotlan)   

 Po úspěchu v podobě tří bodů ze Železné Rudy nás čekal další venkovní zápas. Tentokrát na hřišti velmi silného Kolince. V základní sestavě došlo k drobným změnám. Chyběli v ní omluvení Zdeněk Vild a Jan Müller. Dan Kotlan přijel až na druhý poločas, ale průběh zápasu ukázal, jak to bylo důležité. Do sestavy se po nějaké době vrátili bráchové Petr a Patrik Šveňhové. Oba odvedli velice dobrý výkon. Pevně věřím, že se stanou v dalších zápasech součástí základní osy týmu. Od úvodních minut se hrál pohledný vyrovnaný zápas s mírnou převahou hostujícího týmu v držení míče. Po několika nevyužitých příležitostech na obou stranách šli domácí ve 33.minutě do vedení. Nechytatelnou střelou se prosadil Vít Kratochvíl 1:0. O pár minut později tutovku domácích vytáhl Žardel skvělým zákrokem nohou míč mimo tři tyče. Kaňkou na průběhu prvního poločasu byl zkrat Davida Kvapila ve 43.minutě. Rozhodčí Stach odpískal (naprosto správně) Davidovo podkopnutí soupeře. David měl k rozhodčímu nějakou poznámku a vyfasoval žlutou kartu. Až sem by se dala celá situace přejít bez většího povšimnutí. Jenomže David si neodpustil další komentář a po druhé žluté viděl červenou a šel do sprch.
 Do druhé půle jsme šli s mankem jedné branky a jednoho hráče. Ve snaze o zvrácení vývoje utkání jsme ale mohli nasadit svůj trumf v podobě Dana Kotlana. Na lavičku se posadil Pepa Jansta, kterého začala limitovat bolest zad. Trenér trochu upravil rozestavení. Patrik se posunul na kraj zálohy a Dan zaujal jeho místo středního záložníka. Na hrotu zůstal osamocený David Jůzek. Kdo čekal potvrzení výsledku domácími hráči, byl asi trochu překvapen vývojem druhé půle. Danovo přítomnost na trávníku přinesla zvýšený tlak na soupeřovu branku a v 69.minutě i vyrovnání o které se postaral právě Dan 1:1. Domácí ale nechtěli ztratit ani bod a Žardel si připsal několik dobrých zákroků. Nejvíce se vyznamenal při parádní střele domácích, kterou fantasticky vytáhl ze šibenice. Na druhé straně David Jůzek v nadějné pozici domácího brankáře rovněž nepřekonal. Výsledkem tak byl zasloužený stav 1:1 a penaltový rozstřel. Druhý bod si připsal domácí tým za penaltovou výhru 5:4. Po dvou zápasech na venkovních hřištích máme čtyřbodový zisk a to je po naší nelichotivé venkovní bilanci posledních ročníků příjemný stav. Po dvou kolech nám patří 5. místo s pozitivním skóre 5:3. V neděli 6.9.2020 přivítáme od 17:00 hodin při prvním domácím vystoupení celek Velhartic, který si po desítce od Dešenic spravil náladu domácí výhrou 4:2 nad Železnou Rudou. Naší povinností bude v tomto duelu připsat všechny body.

30.8 Mochtín B – Janovice A 1 : 6 ( 0 : 3 )

Branky : 68. Strejc Stanislav (pen.) - 25. Jůzek David, 28. Hájek Matěj, 32. Jůzek David, 65. Urban Miroslav (pen.), 80. Kotlan Daniel, 86. Hájek Matěj

Sestava : M.Martínek – D.Jůzek , J.Macura , M.Bohatý ( 46 M.Švůgr ) , V.Drmola – J.Šlegl , P.Petruška ( 73 T.Suk )  , D.Kotlan , V.Špindler – M.Urban , M.Hájek ( K )

S cílem získat tři body jsme nastoupili v Mochtíně na podmáčeném hřišti , nicméně terén nebyl překážkou pro náš kombinační fotbal . Luďa mohl již počítat oproti prvnímu zápasu s Matesem , Viktorem a Márou , byť ten ještě není úplně fit .
Od úvodních minut byla znát větší herní kvalita našeho týmu . Domácí celek opravdu hrál celý zápas spíše druhé housle . Bohužel v úvodu zápasu jsme měli hodně vychýlená mířidla .Naší hře chybělo koření fotbalu a to jsou branky  . Na druhou stranu Luďa určitě byl spokojen s dobrou hrou, kdy  jsme se dostávali do hodně brankových situací . Zaplaťpánbůh se nám muška o něco zlepšila ve střední části prvního poločasu a v rychlém sledu jsme domácím vzali nějaké naděje na bodový zisk . Dvakrát se trefil David a jednou Mates 0 : 3 . Do konce poločasu jsme opět spálili několik tutovek , nicméně do přestávky jsme odcházeli celkem spokojeni .

Luďa pochválil hru , musel ale vytknout opravdu bídnou produktivitu .

Druhý poločas na obrazu hry nic nezměnil , opět jsme byli na balónu více my . Jestli v první půli jsme zahodili 4-5 šancí , tak ve druhém poločase jich bylo možná dvakrát tolik . Nejvíce spaloval šance Mates , na druhou stranu musíme říct , že právě Mates nejvíce trápil svou hrou domácí obranu. Tj. až v 65 min jsme mohli opět slavit branku , když PK bezpečně proměnil Míra . Domácí se dočkali aspoň čestného úspěchu , když také z penalty se prosadil Strejc . V 80 min se dočkal Dan , když Mates mu nabídnul míč takřka do prázdné branky . Celé utkání zakončil opět Mates , když z brejku stanovil konečné skore 1 : 6 . Po zápase se v šatně hostů ozýval nám dobře známý vítězný pokřik . Tři body nás posunuly na 4 místo . V následujícím kole se už představíme doma našim fans . V tradiční sobotní čas , tj. od 17 hod , poměříme síly s velmi kvalitním týmem z Měcholup . K utkání se naposledy v šatně objeví Dan , který se vrací do Nýrska ( hned v neděli bude už na soupisce proti Vejprnicím )  . Pokusí se poprat o místo v A týmu , který hraje krajský přebor , tak ať to vyjde  . Danovi musíme poděkovat ,  byl velmi viditelným hráčem , který naší hru svou kvalitou vždy oživil , tak ať tomu je i proti Měcholupům .

5.9 Janovice A – Měcholupy A 0 : 0 ( PK 5 : 6 )

Sestava : M.Martínek – V.Drmola , M.Bohatý , V.Špindler , M.Švůgr – D.Jůzek , P.Petruška ( 73 J.Muller ) , D.Kotlan ( K ) , J.Šlegl – M.Urban , M.Hájek ; dále na střídání připraveni Š.Bilíček , T.Suk

Na parádně připraveném hřišti jsme přivítali v prvním domácím zápase nové sezony velmi kvalitní celek Měcholup . Tento tým poslední 2, 3 roky se snaží dostat o patro výše a k tomu i patřičně doplňuje sestavu .
Luďa měl víceméně až na Sašu a Macka k dispozici to nejlepší . V posledním zápase v našich barvách se představil Dan a jako poděkování za služby dostal od Matese na dnešní zápas kapitánskou pásku . Musíme i zmínit velmi , ale opravdu velmi slušně zaplněné tribuny .
Od úvodních minut byl k vidění vysoce nadprůměrný zápas , k čemuž vydatně pomáhaly nové balony ( originál Adidas Champion´s League )  . V porovnání se zápasem o minulém víkendu v Mochtíně to vypadalo jako zápas z jiné kategorie - zatímco s Mochtínem to byla spíše III třída ( hlavně v podání Mochtína a to máme určitě respekt ke každému soupeři ) , tak dnes můžeme směle říct kvalitou 1B třída . Oba mančafty ve vysokém tempu napadali rozehrávku soupeře . Náš tým , jak mu začíná být více a více  vlastní , se snažil dostat před bránu soupeře  narážečkami a rychlou cirkulací balonu . Měcholupy hrály o něco přímočařejší fotbal , tj. rychlé balony rovnou na útok .Co fotbalu " pouze " chybělo , byly vysloveně gólové situace . V našem případě měl jednu dobrou šanci Mates , bohužel dnes pro nás tento klíčový hráč ofenzivy se nepotkal vůbec s přesnou muškou . Soupeř až na pár střel ze střední vzdálenosti se k ničemu zásadnímu nedostal . Ale jak již bylo zmíněno , fotbal ( byť bez branek ) se musel líbit .
Luďa o přestávce musel pochválit hru . Tlačil na maximální efektivitu v koncovce , dnes se nedalo čekat , že budeme mít 10 šancí na vstřelení branky .
Druhý poločas vůbec neubral na kvalitě hry , ba naopak se tempo ještě o něco zvýšilo . Opět hra nepřinášela nějaký festival vyložených šancí na obou stranách . Přesto větší šance na vstřelení branky byly na naší straně . V obou případech se jednalo o dobře vykombinovanou akci , na konci se objevil vždy tváří v tvář brankáři soupeře Mates . Jednou Mates zkusil levou  , jednou pravou nohu , nicméně vždy střely z nějakých 12 metrů se nevešly mezi tyče . Měcholupy také měly nějaké šance , nicméně to bylo , také ve dvou případech , spíše trma vrma po rohovém kopu . Balon se mlel před Jardelem , vždy však jsme odkopli do „ bezpečných vod „ . Tj. po 90 minutách se šlo do penalt o druhý bod .
V prvním kole pěti PK selhal pouze  Mates . Jardel ale poslední PK zlikvidoval a tak se šlo do náhle smrti . Šestá serie oba střelci dali ( za nás Dan ) , v sedmé serii hosté dali , Mejla bohužel neproměnil . Tj. Měcholupy velmi spokojené odjížděly od nás se dvěma bodíky do tabulky .
Zápas určitě splnil naše očekávaní na tempo a kvalitu hry - naše hráče musíme pochválit za opravdu kvalitní fotbal , žádná " vesnická " nakopávaná na náhodu a předvést , kolik kliček soupeři umíme udělat  . Pokud bychom proměnili vypracované šance , tak jsme dnes brali všechny body , nicméně na kdyby se nehraje .
Po třech kolech máme „ pouze „ 4 body – jsme určitě pod očekáváním , nicméně na druhou stranu naše hra odpovídá špičce OP a pak už je jen " krůček " ke gólům .
Příští víkend jedeme do Chudenic ,  jsme papírovým favoritem . Nicméně tento víkend bude pro nás kritický z hlediska počtu hráčů , ve stejný čas hraje Benfika ve Švihově . Jako velký " oříšek " se teď jeví post brankáře u obou týmů . Hraje se v sobotu , pozor začátek je už 16 : 30 .

6.9 Janovice B : Velhartice     5:1 (0:0)   

Branky: 53. a 58. Švůgr, 63. a 64. Jůzek, 78. Slivoň – 69. Šebesta

Sestava:Michal Martínek – Zdeněk Vild (46. Vojtěch Drmola), Jiří Macura, Pavel Jelínek, Tomáš Suk (46. Petr Mikulec) – Radek Mandák,  Patrik Šveňha, Václav Slivoň, Petr Šveňha – Josef Jansta (36. Marek Švůgr), David Jůzek © (76. Josef Dulka)

 Trenér měl před prvním domácím zápasem proti celku Velhartic opačné starosti než v předešlých venkovních duelech. Soupiska domácího týmu tentokrát zaplnila maximální možný počet 16 hráčů. Mimo zapsané byli připraveni ještě Kroupar, Kvapil a Bohatý.
 První půlka nepřinesla příliš pohlednou hru. Oba týmy hrály ze zajištěné obrany a šancí ke skórování tak bylo jako šafránu. Jednalo se o několik střel z dálky, které nenašly svůj cíl. Převaha domácích v držení míče vyšla na prázdno. Za zmínku stojí odstoupení Pepy Jansty pro zranění ramene (věřím že to nebude nic vážného). Od 36.minuty se proto na hrotu objevil Mára.
 Do druhé půle udělal trenér dvě změny. Zdeňka nahradil Vojta a Hagena Drogba. Vojta se postavil na levou stranu zálohy, na beka se zatáhl Radek. Už 48.minuta ukázala možnosti domácího týmu. Po pěkné kombinaci Davida s Márou druhý jmenovaný sám před brankářem ještě minul. V 53. minutě už to vyšlo. Jirka zahrál přímý kop na Máru, který si zaběhl za obranu a sice trochu nepovedenou střelou která oklamala brankáře poslal domácí do vedení 1:0. O minutu později vyslal z dálky jedovku Patrik. V dalším zakončení Mára po přihrávce Vaška ještě druhý zásah nepřidal. Dočkal se v 58. minutě kdy po individuální akci vyslal nechytatelnou bombu do šibenice 2:0. V 63. minutě Vašek poslal do brejku po levé straně Vojtu. Vojta se protáhl do šestnáctky a předložil tutovku pro Davida 3:0. Hosté se ještě nestačili vzpamatovat a David v 64. minutě zvýšil na 4:0. Koncert domácích na chvíli zbrzdila hrubka Vaška před naší brankou, ze které v 69. minutě těžil Jan Šebesta a zaznamenal tím čestný úspěch hostů 4:1. Vašek svou chybu napravil v 78. minutě, když překonal bezmocného gólmana střelou z dálky namířenou na milimetr k tyči 5:1. To již bylo v době, kdy hřiště opustil v 76.minutě David. Vašek se vysunul na hrot a ve středu zálohy začal operovat Pepa Dulka.
 Po výrazně zlepšeném výkonu ve druhé části hry jsme připsali povinné tři body do tabulky. Po třech odehraných kolech jsme se ziskem 7 bodů na příjemném třetím místě. V sobotu zajíždíme do Švihova, kde nás bude čekat těžký úkol. Zápas má výkop v 16:30 hodin. Sraz u pošty v Janovicích v 15:15 hodin. Vzhledem k většímu množství omluvenek a souběžně hraném utkání prvního týmu bude o rozložení hráčů rozhodnuto na čtvrtečním tréninku.

12.9 Chudenice – Janovice A 3 : 6 ( 1 : 4 )

Branky : 21. Vachtl Pavel (pen.), 50. Vachtl Pavel, 82. Kadlec Petr - 7. Jůzek David, 10. Hájek Matěj, 15. Urban Miroslav, 34. Urban Miroslav, 76. Jůzek David, 85. Petruška Patrik

Sestava : Z.Vild– V.Drmola , J.Macura , M.Bohatý , M.Švugr – D.Jůzek , V.Špindler , P:Petruška , J.Šlegl – M.Urban , M.Hájek ( K ) , střídání J.Muller

První úkol byl splněn v sobotu ráno a to byla sestava na zápas . Při absenci Luďka si vzal trenérskou taktovku Mates . Největší starost jsme měli o brankářský post , ten „ vyplnil“ Zdeněk .
Druhý úkol byl jasný ,dovézt domů tři body .
Od úvodních minut byla znát naše vyšší herní kvalita a nad naše poměry jsme byli i celkem produktivní v zakončení gólových situací . V 7 min se prosadil David 0 : 1  , pak si rozpomněla na své střelecké schopnosti dvě naše útočná esa ,  Mates a Míra zvyšovali na 0 : 3. Domácí borci a i diváci byli trochu v šoku , po 15 minutách to vypadalo na pěkný debakl . Trochu živé vody do domácích řad přinesla v 21 min úspěšně proměněná penalta 1 : 3 . To ale nic nezměnilo na průběhu hry . V 34 min se opět prosadil Míra 1 : 4 . Ve velmi dobrém tempu jsme dohráli celý první poločas a bylo tak nějak jasno o majiteli tří bodů .
Bohužel do druhé půle jsme nastoupili tak říkajíc na půl plynu a snad ukolébáním z herního projevu v prvním poločase jsme přenechali iniciativu ve hře domácím . Již v 50 min dal kontaktní gól domácí Vachtl 2 : 4 a více než obvykle byl v permanenci Zděněk v naší bráně . Od nějaké 70 minuty jsme postupně přepnuli opět na vyšší stupeň a definitivně klid na naše kopačky přinesla úspěšná trefa z davidovo kopačky 2 : 5 . Je znát , že David má pravidelnou docházku na tréninky a pak je to vidět i v zápasech . V 82 min se prosadil domácí Kadlec 3 : 5 . Nicméně naše odpověď byla blesková . Patrik nechal promluvit svou levačku a uzavřel účet zápasu 3 : 6 .
Zápas jsme jak herně , tak i výsledkově zvládli .
V následujícím kole přivítáme doma Malý Bor . Tento tým vykročil do soutěže velmi dobře ( je na 4 místě s 9 body ) . Netradičně se pořadí o víkendu prohodí , v sobotu hraje Benfika , v neděli Áčko . Výkop v 16 hodin .


12.9 Švihov : Janovice B      4:1  (1:1) 

Branky: 14. Cibulka, 51. Cihelka, 55. PK Ryba, 81. Kašpárek  –  27. Radek Holý
Vyloučení: 88. ČK (2xŽL) Petr Gardoň

Sestava:Ladislav Jelínek – Václav Keřlík, Petr Gardoň, Pavel Jelínek ©, Radek Mandák – Radek Holý, Stanislav Kotlan, Tomáš Suk, David Kvapil – Josef Kotlan, Štěpán Bilíček
Opakovaně střídali: Josef Jansta, Josef Dulka   

Na hřiště ambiciózního Švihova zajížděla naše benfika v sobotním podvečeru. V základní sestavě se objevilo hned sedm jiných hráčů oproti minulému úspěšnému zápasu proti Velharticím. Kopačky po dlouhé době oprášili Standa Kotlan, Radek Holý, Láďa Jelínek a Petr Gardoň. Od úvodních minut se hrálo za převahy domácích. Hlavně rychlost ofenzivních hráčů dělala hostům problémy. Po rychlém výpadu po pravé straně padla úvodní branka. Domácí hráč přesprintoval Radka Mandáka a naservíroval přihrávku na nabíhajícího Lukáše Cibulku 1:0. Ve 27.minutě vystihl Radek Holý nepřesnou rozehrávku domácích. Všiml si, že brankář je daleko z branky a tak to zkusil. Jeho dalekonosný projektil zazvonil o břevno a odrazil by se před branku. Domácí brankář se snažil zabránit míči v cestě do branky ale měl nehoráznou smůlu. Míč odražený od břevna ho trefil do zad a zamířil do sítě 1:1. Na opačné straně hřiště Láďa opakovaně dokazoval, že chytat nezapomněl a předvedl dva skvělé zákroky. I díky němu byl stav po 45 minutách nerozhodný.
 V prvních minutách druhé půle se tlak domácích ještě vystupňoval a měnilo se skóre v náš neprospěch. Nejprve se po průniku po levé straně prosadil v 51.minutě Lukáš Cihelka 2:1. Zřejmě rozhodující výsledkový zlom nastal v 55.minutě. Domácí útočník ve vápně přepadl přes padajícího Standu a rozhodčí pískl hodně přísnou penaltu. Na 3:1 zvýšil Tomáš Ryba. Láďa neměl vůbec šanci penaltu chytit. V téhle fázi musím kluky pochválit, že to takzvaně nezabalili a nepřipustili nějaký debakl. Svou převahu domácí hráči přetavili v 81.minutě ve čtvrtý zásah Lukášem Kašpárkem 4:1. O poslední zápis v utkání se postaral Petr Gardoň, který po druhé žluté viděl v 88. minutě v ruce rozhodčího červený kartónek. Obě karty vyfasoval za fauly plynoucí ze hry.
 Ostudu jsme neudělali a nezbylo než pogratulovat domácím hráčům k zaslouženému vítězství. Příští zápas odehrajeme na domácím hřišti tentokrát netradičně v sobotu od 16:00 hodin. Přivítáme Plánici.

19.9 Janovice B : Plánice     8:0 (3:0)   

Branky: 31. Švůgr, 38. Petr Šveňha, 45. a 54. Slivoň, 60. Jůzek, 63. a 66. Müller, 70. Jansta

Sestava:Zdeněk Vild – Václav Keřlík, David Jůzek, Pavel Jelínek, Radek Mandák – Michal Martínek, Jan Müller, Václav Slivoň, Josef Kotlan – Josef Jansta, Marek Švůgr
Střídali: Vojtěch Drmola, Petr Mikulec, Josef Dulka, Petr Šveňha

 Oproti minulému týdnu kdy byl řešen nedostatek hráčů měl tentokrát trenér trochu příjemnější starosti. Pro přetlak v sestavě zůstali po dohodě mimo seznam povolených šestnácti hráčů David Kvapil, David Jůzek a Pavel Kroupar. Asi půl hodiny před výkopem se trenér dozvěděl, že nepřijdou Tomáš Suk, Štěpán Bilíček a Láďa Jelínek. Místo nich byli dopsáni Michal Martínek a David Jůzek. David Jůzek se nakonec objevil v základní sestavě na pozici stopéra. Střed zálohy posílil Mejla, který nemohl v neděli za áčko. Naopak Plánice postrádala 3 hráče základní sestavy a na výkonu to bylo hodně znát .
 Od úvodních minut se hrálo pod taktovkou domácích. Přišlo i několik šancí, ale bez využití. To se změnilo ve 31.minutě, kdy si Mára naběhl na přesný centr a přesnou hlavičkou otevřel skóre zápasu 1 : 0 . Ve 38.minutě zvýšil na 2:0 Petr Šveňha střelou po zemi ke vzdálenější tyči. V poslední minutě první půle prošel Mejla až před brankáře. Jeho střelu brankář vyrazil před Vaška, který pohodlně dorazil míč do sítě 3:0. Do kabin jsme odcházeli spokojenější. Hra byla až na několik nepřesností pohledná. Menší nespokojenost byla s množstvím nevyužitých příležitostí, hlavně za stavu 0:0.
 Stejný hráč, který uzavřel účet prvního dějství se prosadil jako první v úvodu druhého poločasu. V 54.minutě si Vašek povodil obránce i brankáře a pohodlně zvýšil na 4:0. V 60.minutě si Mejla postavil míč k zahrání volného přímého kopu takřka od postraní čáry. Centr nadýchal s milimetrovou přesností na zadní tyč na Davida Jůzka a na ukazateli skóre se objevila pětka 5 : 0 . V 63. a 66.minutě Mejla změnil svou pozici nahrávače na zakončovatele a po jeho střelách byl stav rázem 7:0. Aby na straně domácích zůstala svítit nula se výrazně zasloužil Zdeněk, který za tohoto stavu vytáhl super zákrok při sólu hostujícího útočníka. Na konečných 8:0 upravil střelou k tyči v 70.minutě Pepa Jansta. Diváky vyvolávaná desítka tak odolala, hlavně díky dalším zahozeným šancím. Po přesvědčivém vítězství nám patří čtvrtá příčka tabulky. V sobotu nás čeká delší zajížďka k zápasu do Velkých Hydčic. Domácí letos nepředvádí příliš přesvědčivé výsledky a tak budeme v roli mírných favoritů. Sraz u pošty ve 14:00 hodin, protože výkop utkání je v 15:30 hodin.


20.9 Janovice A – Malý Bor 4 : 1 ( 2 : 1 )
 
 Branky : 31. Bohatý Martin, 34. Hájek Matěj, 67. Hájek Matěj, 72. Petruška Patrik - 14. Špindler Viktor (vl.)

Sestava : M.Martínek – M.Švůgr , M.Macura , V.Špindler , V.Drmola – J.Šlegl , M.Bohatý , P.Petruška , D.Jůzek – M.Urban , M.Hájek ( K ) , střídali 46 min J.Kotlan , 78 min A.Zhvakin

Netradičně v neděli jsme přivítali celek Malého Boru . Byť postavení v tabulce mluvilo pro hostující celek , bylo cítit , že více se očekávala výhra našich barev . Luďa měl k dispozici snad poprvé všechny hráče včetně Saši , který si zkusil aspoň 10- 12 minut na závěr .
Od úvodních minut byl k vidění z naší strany již zažitější kombinační fotbal . Náš herně dobrý vstup do zápasu zabrzdila nechtěná vlastní branka , když Viktor odvracel z přímáku balon levou tak „ dobře „ , že Jardel neměl žádnou šanci 0 : 1 . Nicméně musíme říct , že na výkon Viktora to nemělo vliv , patřil dnes k těm nejlepším . Naše hra se po vlastenci nijak zásadně nezměnila , poměrně často jsme si dokázali vypracovat golovky , opět chyběla nám přesná muška . A tak jsme si pomáhali tak říkajíc zakončením až „ do kuchyně „ . V 31 min předložil před prázdnou Mates balón Žebrovi 1 : 1 . Ve 34 Mates „vykoupal „ hostující obranu a zakončil přesně 2 : 1 . Do poločasu pak bylo k vidění hlavně karetní vystoupení v barvě červené  . Hostující Šipla doslova přepálil přes nohy rychlostně vybaveného Máru . Oba víceméně putovali do sprch – Šipla po obdržení ČK , Mára o chvíli později , protože nakopnutí už nerozběhal . V poslední minutě jsme špatně rozehráli roh , z následného brejku „ hasil „ situaci Macek a jelikož již měl na svém kontě ŽK , tak se také po obdržení druhé ŽK odebral předčasně do sprch také .
O poločase Luďa pochválil hru , stále nás ale trápí produktivita v zakončení .
Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem dát co nejdříve třetí branku . Hra a šance našemu záměru odpovídali , nicméně zmíněná produktivita ne . A tak až možná ze čtvrté slušné šance uhodilo . Opět akce až do vápna , Mates zachoval chladnou hlavu a zvýšil na 3 : 1 . V 72 minutě opět velmi pohledná akce až „ do kuchyně „ , do prázdné dával Patrik 4 : 1 . Od 75 minuty bylo znát , že naše fyzička v kombinaci s horší životosprávou před zápasem není úplně TOP a pomalu jsme se z hřiště začali vytrácet . Malý Bor , byť s fyzičkou a celkem slušnou mezihrou , dnes nebyl nijak zásadní hrozbou pro Jardela . Všechny náznaky šancí končily dost daleko od naší svatyně . Po konečném hvizdu byla zasloužená děkovačka početného domácího publika .
Zápas opět ukázal dva faktory . První - pravidelný trénink většiny týmu nese ovoce v podobě celkem pohledné hry , na kterou se dá koukat . Druhým faktorem je , že styl hry určený trenérem má nejen efekt ke koukatelnému fotbalu , ale nese i to podstatné a to jsou body. Po pěti kolech máme 10 bodů a jsme na 4 příčce .

Příští týden nás čeká zápas „ podzimu „ . V neděli zajíždíme k derby do Strážova – výkop v 15:30 . Derby bude mít nádech souboje o přední příčky  . Strážov vykročil do soutěže ještě lépe než my a s 12 body je na druhém místě . Soupeře chceme „ znepokojit „ ještě před výkopem dnes již velmi neobvyklou věcí – na zápas přijedeme spolu s fanoušky autobusem ( pochopitelně celou cestu budeme mít roušky ) .

26.9 Velké Hydčice : Janovice B      0:2  (0:0) 

Branky: 50. Jůzek, 80. J.Kotlan

Sestava:Pavel Kroupar – Radek Mandák, Vojtěch Drmola, Pavel Jelínek (35.Josef Dulka), Petr Mikulec (46.David Kvapil) – Josef Kotlan, Zdeněk Vild, Patrik Šveňha, Petr Šveňha – Josef Jansta, David Jůzek   

            V roli mírného favorita jsme zajížděli v sobotu odpoledne na hřiště do Velkých Hydčic. Vytrvalý déšť, který naštěstí před zápasem téměř ustal, neměl prakticky žádný vliv na hrací plochu. Trávník nebyl nijak podmáčený. Pro hráče tak byla nepříjemná spíše teplota pouhých 7 stupňů, umocněná nepříjemným studeným větrem. V sestavě se poprvé po nepříjemném zranění prstu objevil gólman Pavel Kroupar. Od úvodních minut byl míč převážně na kopačkách hostů. Trávník umožňoval naší technickou hru s větším množstvím přihrávek. Dostávali jsme se i do šancí. Ke gólu nám ale vždy chyběl ten pověstný kousíček štěstí. Naše střely létaly nad břevno. Při finálních přihrávkách chybělo jen několik centimetrů k zakončení. Domácí hráče jsme příliš do šancí nepustili. Nebezpečí před naší brankou hrozilo pouze při rohových kopech. Ve 35.minutě odstoupil se svalovým zraněním Pavel Jelínek. Na jeho místo se zatáhl Zdeněk. Uvolněné místo ve středu zálohy zaplnil Josef Dulka. Protože jsme žádnou z našich šancí nedokázali přetavit v gólové zakončení, odcházeli jsme do kabin za stavu 0:0.

            Další svalové zranění nepustilo do druhého poločasu Petra Mikulce. Na hřiště tak vyběhl náš poslední hráč z lavičky David Kvapil. Hra se v druhé půli prakticky nelišila od prvního dějství. Zásadní změnu přinesla 50.minuta. David Kvapil našel ideálně před brankou druhého Davida a konečně se rozvlnila síť 0:1. Další naše příležitosti nenacházely svůj cíl a tak mohlo přijít potrestání. Čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem pronikl domácí hráč až před Pavla. Pavel vyběhl s úmyslem zúžit střelecký úhel a to bylo hodně důležité. Střelec volil zakončení nad Pavla a míč se otřel o břevno. V té chvíli jsme měli velké štěstí. Domácí se nadechli k náporu, který ale zmrazila v 80. minutě trefa z voleje k tyči. Jejím autorem byl Pepa Kotlan. Velký podíl na této brance patří Vojtovi, který prošel po pravé straně a od brankové čáry předložil na penaltu na nabíhajícího Pepána 0:2. Naše vítězství mohlo být ještě výraznější nebýt vymyšleného odmávání ofsajdu autora třetí branky Davida Jůzka domácím pomezním. Připsali jsme tři body a posunuli se na třetí místo tabulky. V neděli 4.10.2020 od 15:00 hodin přivítáme na domácím trávníku tým Veřechova. Postavení týmů v tabulce nás staví do role favorita utkání. To vše za předpokladu, že vše nezastaví opatření přijatá kvůli epidemii Covid 19.

27.9 Strážov – Janovice A 4 : 1 ( 1 : 1 )

Branky : 32. Kološ David (pen.), 61. Toman Zbyněk, 65. Toman Zbyněk, 80. Bouberle David - 8. Urban Miroslav

Sestava : Z.Vild – M.Švůgr , J.Macura , V.Špindler , V.Drmola – J.Šlegl ( K ) , P.Petruška , M.Bohatý , D.Jůzek – A.Zhvakin , M.Urban – střídali V.Slivoň , J.Kotlan , T.Suk

K derby jsme zajížděli po dlouhé době autobusem ( děkujeme klubu za zajištění ) , většina hráčů byla v klubovém oblečení , tj. jen tento fakt měl trochu nahnat „ strach „ domácím . V neděli se počasí umoudřilo, hrálo se za příjemné teploty a dost často hřiště prosvítilo i slunce  .

Luďa postrádal dnes Jardela a Matese , nicméně k zápasu měl připraveno 14 hráčů , v případě nouze byl ještě připraven Venca Keřla . Domácí tým byl o něco “ hubenější “ , z tradiční sestavy nebyli přítomni čtyři hráči , na lavičce se tísnil jen jeden hráč na případné střídání .

Úvod zápasu nám vyšel dobře , od úvodních minut jsme slušně kombinovali . V 8 minutě propadl centr ze strany na Míru a ten se ze 4 metrů nemýlil 0 : 1 . Po vstřelené brance jsme očekávali ještě větší klid do hry , bohužel nastal úplný opak . Po druhé , třetí přihrávce jsme přicházeli o balon , často museli naši obránci volit pro přechod do útočné fáze nakopávané míče . Strážov naopak balón celkem kontroloval a rychlým přechodem přes střed hřiště se dostával do brankových příležitostí . Několik akcí domácích skončilo mimo tři tyče a tak jsme jim pomohli jinak . V 32 min nešikovně zahrál rukou ve vápně Mára , správně nařízenou penaltu bezpečně proměnil náš odchovanec David Kološ 1 : 1 . V 37 min rychlý přechod na naší polovinu jsme měli celkem pokryto zdvojením , bohužel David zavadil na hranici vápna o nohu domácího hráče a hlavní rozhodčí ukázal opět správně na značku PK . K míči se možná překvapivě postavil Zbyňa Toman , jeho rána málem protrhla ochranou síť za bránou dobré dva metry nad břevnem . Ve 40 min jsme měli po dlouhé době také šanci , Patrik vyprášil pouze rukavice domácího golmana z VPK . Poločas jsme nějak dohráli , to jest do šaten se šlo za stavu 1 : 1 .

O přestávce Luďa mohl pochválit jen úvodních 10 minut . Pak jsme přenechali hru domácím a štěstí bylo , že nakonec první půle z našeho pohledu skončila nerozhodně . Do druhé půle bylo nachystáno střídání , museli jsme něco změnit .

Nástup do druhého poločasu nám vyšel . Byli jsme opět více na balonu a dobrým presinkem jsme se dostávali k míči už na polovině domácích . Není tak divu , že jsme si začali vypracovávat i brankové šance . Míra s Patrikem pálili “ ostrými “ bohužel vždy do středu brány , kde golman domácích vždy byl připraven – nicméně stačilo být přesnější možná o metr do strany a míč by se třepetal v síti . Saša byl ve dvou loženkách , nejprve ze 3 metrů netrefil bránu , následně balon směřující do brány vykopnul domácí obránce . A tak bohužel platilo nedáš dostaneš . Strážov se dostal snad poprvé do nějaké šance ve druhém poločase v 61 min a hned byl úspěšný . Zbyňa Toman v leže propálil Zdeňka 2 : 1 . A aby toho nebylo málo hned v 65 min opět Zbyňa ukázal , že neproměněná penalta z prvního poločasu mu rozhodně nepocuchala nervy . Z 25 metrů se správně podíval , že Zdeněk je trochu z brány a zakroutil střelu přesně pod víko 3 : 1 . Následně jsme měli několik šancí jít sami na brankáře , vždy nás zastavil praporek pomezáka , nicméně v jednom případě Šimpi v ofsajdu nebyl . Razítko na tři body dal v 80 min domácí Bouberle , takto jediný hráč na střídaní . Po straně vykoupal domácí útočník postupně Vojtu a Viktora a předložil právě Bouberlemu , který z jedničky vymetl protilehlou šibenici 4 : 1 . Musíme dodat , že to byla čtvrtá střela na naší bránu ve druhém poločase a tři z nich skončily v síti . Posledních 10 minut se dohrálo opět ve stejném scénáři , marně jsme se snažili dát gól . Asi jasným důkazem byla střela Míry v 85 min , kdy z 10 metrů do odkryté brány zamířil tak přesně , že balon skončil 3 metry nad brankou . Po závěrečném hvizdu jsme museli uznat , že domácí nás dnes vyučovali z produktivity a jejich výhra je naprosto v tomto světle zasloužená . Gratulujeme , protože výhra Strážov posunula na vedoucí příčku tabulky . Pro nás asi jediné pozitivum je , že jsme dohráli v 11 lidech . Bohužel na marodku se na minimálně dva týdny vrací Mára , který zápas pro bolest nohy nedohrál .

Co dodat , i přes nejhorší výkon v tomto ročníku , kdy hlavně první poločas od 10 minuty postrádal z naší strany kvalitu , jsme nakonec mohli odvést domů všechny body . Ve druhém poločase to bylo jen “ proměnit “ vypracované situace . Nic , musíme to hodit za hlavu , dobře v týdnu potrénovat a připravit se na další víkend . V sobotu od 15 hod doma přivítáme další celek z předních míst  – Hradešice ( mají o zápas méně , neodehrály tento víkend utkání s Nýrskem B ) . Měli bychom odčinit prohru ze Strážova a vzít si body od Hradešic. Velmi si přejeme , aby vše popsané nezastavilo nařízení vlády omezující volnočasové aktivity , do kterých amatérský fotbal spadá .

3.10 Janovice A – Hradešice A 2 : 0 ( 1 : 0 )

Branky :  26. Urban Miroslav, 83. Šlegl Jan

Sestava : Z.Vild – V.Špindler , J.Macura , M.Bohatý , V.Drmola – A.Zhvakin , J.Šlegl , P.Petruška , D.Jůzek – M.Hájek ( K ) , M.Urban ; střídali J.Kotlan , V.Slivoň a P.Jelínek

Za velmi příjemného počasí jsme přivítali doma dalšího aspiranta na nejvyšší příčky . Hradešice budily respekt nejen propracovanou rozcvičkou ( žádné kopání na bránu ) , ale také početně zaplněnou lavičkou a i slušnou diváckou podporou ( cca 20 lidí ) . My jsme odpověděli stejnou mincí , rozcvička , lavička ( 4 hráči včetně Luďka ) – byť u nás převládala spíše zkušenost , než dravé atletické typy náhradníků  a nakonec i cca 30 domácích fanoušků  dokreslovalo naší chuť Hradešice porazit. Ještě k divákům , počet pochopitelně kontrolován už u vstupu , aby byl dodržen limit 50 diváků . Takto pro nás hráče na minimálně 14 dnů poslední možnost mít nějakou reakci z publika ,ale zaplaťpánbůh nedošlo k přerušení soutěže .

Náš cíl byl mimo třech bodů hlavně předvést po slabém výkonu ve Strážově opět naše herní možnosti . Naše sestava byla ochuzena jen o Máru , který potřebuje doléčit ( pořádně ) zranění . Od úvodních minut mohli vidět diváci souboj odpovídající postavení obou mančaftů , hrál se fotbal odpovídající špičce OP . Prvním minutám zápasu pouze scházely vyloženě brankové příležitosti . Kolem 20 minuty jsme se žačali více tlačit před hostujícího brankáře . V první velké šanci se objevil Mates ( musíme dodat , že Mates byl opět hodně znát v naší ofenzivě a škoda jen , že nemohl být minulý víkend ve Strážově ) . Bohužel jeho brejk zastavil praporek pomezního . V 26 min pěkná kombinece na půli hřiště , Patrik pěknou uličkou poslal Matese do šance . Mates perfektně prvním dotekem si připravil balón . Střelu z úrovně vápna velmi dobrým zákrokem vyrazil hostující brankář , u odraženého míče byl jako první Míra a pohotově dorazil do odkryté brány 1 : 0 . V 32 min Míra dal o sobě vědět podruhé . Pěkný centr od Davida ze strany , Míra hlavičkuje , za překonaným brankářem zvonilo břevno . Dál jsme byli o něco nebezpečnější a musíme říct , že po vstřelené brance jsme opticky udávali tempo hry . Hostující trenér v posledních 15 minutách první půle dost často peskoval své hráče za hru se spoustou nepřesností . Do poločasu diváci mohli ještě vidět několik našich střel , nicméně nic už neskončilo v síti za hostujícím brankářem .

Poločasová přestávka se nesla v optimistické atmosféře – Luďa pochválil hru a i velmi dobrou akci před jedinou brankou utkání .

Druhý poločas na hře v úvodních minutách žádnou změnu nepřinesl , naše barvy byly silnější na balonu . V 55 min pěkný oblouček za obranu na Míru , ten z první trochu akrobaticky orazítkoval zase jen břevno . S postupem času se začalo střídat u obou týmů . Hostující celek se snažil něco udělat , aby dovedl zápas do penalt . Veškeré tyto snahy utnula 83 min . Pěkná kombinace na straně . Míč se dostal k Šimpimu , který po druhém doteku překvapil utajenou střelou z nějakých 19 metrů , brankář nestačil ani zareagovat 2 : 0 . Hostující tým otevřel o něco více obranu a mohli jsme v posledních cca 10 minutách potvrdit naše vítězství ještě jednou brankou . Venca byl ve velmi dobré situaci , nicméně zazmatkoval a střela skončila hodně vysoko nad . To ale nemělo žádný vliv na konečný výsledek a tak po posledním hvizdu do píšťalky jsme mohli , jako už tradičně , poděkovat domácím fanouškům za podporu . Konečný výsledek odpovídal průběhu hry , což uznal po konci utkání i hostující trenér .

Zápas se nám celkově povedl , velmi dobrá hra přinesla dva přesné zásahy  . Mančaft zaslouží pochvalu jako celek , defenziva včetně Zdendy v bráně pracovala dnes na jedničku  . Nicméně dva individuální výkony stojí za vypíchnutí . První :  to je hra Matese , byť dnes branku nevstřelil . Jeho pohyb a hra celkově vysloveně dělala velké problémy hostující obraně. Druhý  : celkový přehled ve hře v podání Patrika , který jako hlavní dirigent řídí většinu našich ofenzivních akcí - hodně je na něm znát pravidelná účast na tréninku . Nicméně pro oba platí , je třeba zůstat nohama na zemi .

Čelo tabulky ukazuje velkou vyrovnanost a objektivně musíme říct , že dlouho taková vyrovnanost nebyla vidět . Velmi příjemné je , že mezi aspiranty na nejvyšší příčku patří i naše Áčko  . 

Následující víkend nás opět potká termínová kolize . Doufejme , že nebude velký problém poskládat 12 – 13 člennou sestavu pro oba týmy . Áčko hraje v neděli od 15 hod v Kašperských Horách , ve stejný čas vyběhne Benfika na hřiště ve Svéradicích , aby poměřila síly s místní zálohou .  

Janovice B : Veřechov     1:2 (1:1)    

Branky: 33. Jůzek – 30. Petržilka , 80. Sochor

Sestava:Pavel Kroupar – Radek Mandák, Jiří Macura, Pavel Jelínek, Petr Mikulec (70. Václav Keřlík) – Josef Kotlan,  Zdeněk Vild (81. Josef Dulka), Patrik Šveňha, Petr Šveňha – Josef Jansta, David Jůzek

            Sestava proti nedělnímu soupeři celku Vořechova doznala několik změn. Již v týdnu bylo jasné, že bude chybět zraněný Mára. K němu se přidal po sobotním odstoupení před koncem zápasu prvního týmu se zraněním nohy Vojta. Chyběl i pilíř středu zálohy Vašek. Průběh zápasu ukázal, že to byly ztráty, které jsme nedokázali úplně nahradit. Obranu pomohl doplnit Jirka Macura a za to mu patří dík. Jeho nesehranost s Pavlem Jelínkem ale byla v některých chvílích znát. Náš tým tentokrát narazil na houževnatého soupeře praktikujícího silovou hru se spoustou osobních soubojů, který byl dobře rychlostně vybaven směrem do útočné fáze. Styl soupeře dělal naší spíš technické hře problémy. Naše mírná převaha v držení míče vedla jen k několika málo šancím, po hříchu jsme je nedokázali využít. V největší šanci se ocitl Zdeněk, ale v pozici kdy byl sám před brankářem netrefil dobře balón. Hostům se ve 30. minutě vydařila standardní situace. Po dorážce po zahraném rohovém kopu se trefil Martin Petržilka 0:1. Naše odpověď přišla poměrně rychle. Ve 33.minutě nacentroval před bránu Radek Mandák. Na přesný centr si naběhl David Jůzek a hlavičkou poslal míč těsně k tyči 1:1. První půle se dohrála za nerozhodného stavu.

            Do druhé půle jsme vstupovali s odhodláním zvrátit vítězství na naši stranu. Několik našich velice slibných šanci zůstalo bez využití. V 80.minutě padla branka na opačné straně. Po odvrácení několika nebezpečných situací přišla ta spíše nenápadná. Václav Sochor v tísni našich bránících hráčů poslal spíše se štěstím lob na naši bránu. Pavel se natahoval jak mohl, ale míči letícímu těsně pod břevno v cestě do sítě nezabránil1:2. Po obdržené brance vsadili domácí vše na útok a hosty doslova zamkli na jejich polovině. K vyrovnáni chyběl nakonec i kousek štěstí, když Jirka orazítkoval tyč soupeřovy brány!           Po závěrečném hvizdu slavil náš soupeř nečekanou výhru.

            V neděli zajíždí naše Benfika na nejvzdálenější hřiště do Svéradic. Svéradice B na tom nejsou po odehraných zápasech příliš dobře. I když nebudeme v nejsilnější sestavě (A tým hraje souběžně v K.Horách), pokusíme se o bodový zisk. Začátek zápasu je v 15:00 hodin. Sraz v Janovicích u pošty ve 13:15 hodin.

           

11.10 Svéradice B : Janovice B      4:1  (1:0) 

Branky: 40., 59. a 62. Prokopius, 66. Netušil – 51. Pavel Jelínek

Sestava:Pavel Kroupar – Adam Keřlík (70. Václav Keřlík), Petr Gardoň, Pavel Jelínek , Radek Mandák – Radek Holý (30. Petr Mikulec), Václav Slivoň ©, Patrik Šveňha, Petr Šveňha – Josef Jansta, Ladislav Jelínek (80. Josef Dulka)   

            Čtrnáct hráčů se objevilo na soupisce našeho rezervního týmu pro zápas ve vzdálených Svéradicích. Vzhledem k souběžně hranému zápasu áčka v Kašperských Horách to bylo příjemné překvapení. V sestavě se letos poprvé objevil Adam Keřlík. Odehrál slušný zápas a až se trochu rozehraje, bude pro tým přínosem.

            Úvodních dvacet minut patřilo našemu týmu. Je velká škoda, že se neujala některá z našich slibných příležitostí. Po většinu prvního dějství jsme měli míč na našich kopačkách. Domácí tým spoléhal na rychlý jednoduchý přechod do útoku. Jeden z domácích výpadů do naší obrany znamenal otevření skóre. Ve 40. minutě dokázal Pavel vyrazit první střelu, ale na dorážku Filipa Prokopiuse neměl nárok 1:0.

            V kabině jsme si vyříkali první půlku a nastavili taktiku do druhé části hry. V 51. minutě nám perfektně vyšlo zahrání rohového kopu. Vašek pěkně zatočil míč před branku. Tam si naběhl Pavel a hlavičkou vymetl šibenici domácí svatyně 1:1. Bohužel naše radost netrvala dlouho. V 59. minutě své sólo středem hřiště přetavil v druhý zásah do naší sítě svou druhou brankou Prokopius 2:1. Když stejný hráč v 62. minutě dovršil hattrick, bylo prakticky rozhodnuto 3:1. Náš pokus o zdramatizování utnula v 66. minutě trefa Jiřího Netušila na konečných 4:1.

            Poslední zápas před Covidovou přestávkou se nám výsledkově příliš nevydařil. Po osmém kole nám patří 6. příčka se ziskem 13 bodů a aktivním skóre 23:14. Jestli se na podzim odehrají ještě nějaké zápasy, to je v tuto chvíli těžké předvídat.   

 

11.10 Kašperské Hory – Janovice A 1 : 2 ( 1 : 1 )

Branky : 17. Mirvald Jakub - 12. Hájek Matěj, 77. Hájek Matěj

Sestava : L.Červenka – V.Drmola , J.Macura , M.Bohatý , V.Špindler – A.Zhvakin , J.Šlegl , P.Petruška , D.Jůzek – M.Hájek ( K ) , M.Urban  střídali J.Kotlan , M.Švugr

Do Kašperek jsme odjížděli ve 14 hráčích s tím , že jen Pepán byl adekvátní náhradou při střídání . Mára a Luďa s ohledem na zranění byli jen pro případ nouze . V brance nám vypomohl Libor a musíme takto přes naše stránky poděkovat za výpomoc. Počasí bylo hodně podzimní , zima pěkně zalézala za nehty jak se říká .

Domácí tým je v dolních patrech tabulky , přesto jako domácí tým určitě budil respekt , protože většinu bodů právě uhrál doma .

První poločas byl víceméně kopií zápasu ve Strážově . Prvních 12  minut jsme jasně ukázali kvalitativní rozdíl oproti domácím . Dobrou hru jsme doplnili i jedním přesným zásahem , trefil se hráč zápasu Mates 0 : 1 . Pak jsme jako ve Strážově přestali zcela nepochopitelně hrát . Po chybě v rozehrávce v našich zadních řadách se dostal v 17 min k balonu Mirvald , první střelou orazítkoval břevno , dorážku už zvládl a srovnal skore 1 : 1 . Do poločasu byl vidět víceméně průměrný fotbal , kdy nějaké šance jsme měli , ale nedá se mluvit o tutovkách .

O poločase Luďa musel právě připomenout , jak dopadl zápas ve Strážově .

Slova padla na úrodnou půdu , do druhé půle jsme nastoupili s podobnou hrou jako v úvodu utkání . Kombinačně , individuálně fotbalově jsme byli jasně lepší . Hra přinášela v našem podání i brankové příležitosti , bohužel velmi vychýlená muška nepřinesla žádnou branku . Zaplaťpánbůh , že v 77 min Mates konečně seřídil mířidla a vyjádřil i brankově naší převahu ve hře 1 : 2 . V 84 min povolili nervy Patrikovi , kterého Kašperky okopávaly celý zápas  jak brambory . Za řeči dostal druhou ŽK a šel předčasně do sprch . V 90 min mohlo být nakonec srovnáno . U rohového praporku domácích jsme zdržovali hru tak „ dokonale „ , že najednou míč letěl na polovinu hřiště , kde se rychlostně prosadil domácí hráč . Celou akci se štěstím pro nás zakončil střelou mimo zařízení.

Zápas jsme nakonec dovedli ke třem bodům . O hodně větší klid jsme mohli mít už ale cca 10 min před koncem zápasu . Kdyby byl stav 1 : 6 nikdo by se vůbec nedivil , protože ve druhém poločase jsme možná z 8 loženek dali jen jeden gól , ale zaplaťpánbůh za něj , protože přinesl 3 body .

Ve druhé půli jsme předvedli hru podobnou proti Hradešicím , Luďa musel po zápase poděkovat za předvedenou hru . Opět musíme vyzdvihnout jeden individuální výkon. Mates dnes působil , že jsme koupili hráče z krajského přeboru . Všechny balony udržel . Defenziva domácích měla velké problémy , pokud byl u míče právě Mates ( jen to chce přesnější mušku v zakončení ) .

V aktuální tabulce jsme na třetím místě s 16 body  , o dva více má Strážov , tabulku vedou Měcholupy s 20 body . Teď nás čeká „ covidová „ přestávka , doufejme , že na podzim budeme mít ještě šanci odehrát nějaké soutěžní utkání .

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36597
Dnes: 0
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz