Úvod » Utkání , aktuální informace

Podzim 2021

publikováno 02.07.2021 (aktualizováno 02.11.2021)

komentáře k utkáním A a B týmu

31. 7 Nýrsko B - Janovice A  5 : 3 (  3 : 2 ) 

STŘELCI: 3. Kohout Tadeáš, 23. Jiřík Jaroslav, 42. Kohout Tadeáš, 53. Švec Štěpán, 80. Taušek Jiří - 9. Šlegl Jan, 11. Kotlan Josef, 77. Petruška Patrik

Sestava : M.Martínek - V.Drmola , M.Bohatý , V.Slivoň , M.Švugr ( 80 L.Hořejší ) - J.Kotlan , M.Urban , P.Petruška , J.Šlegl - J.Macura ( 46 D.Jůzek ) , M.Hájek ( K ) 

První mistrák jsme odehráli v Nýrsku proti místní Benfice . Povětšinou zápas nás a Nýrska přináší celkem pohledný fotbal a ne jinak tomu bylo i teď . Luďa měl problém se sestavou a to ze tří důvodů . Dovolenou měl Viktor a Saša . Druhým důvodem bylo , že s ohledem na termínovou kolizi s naší Benfikou nešla využít pomoc právě kluků z Benfiky. No a třetí důvod byla jako obvykle marodka , kdy nastoupili hráči s ne úplně 100% nasazením - JIrka , David a vlatně i Mates , který měl po návratu z dovolené slušnou laxírku . Nutno dodat , že několik hráčů nastoupilo na postech , kde běžně nehrají . Náš soupeř , byť i Nýrsko mělo termínovou kolizi , měl na lavičce pěkně plno , to jest mohl pohodlně v případě potřeby prostřídat .

Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře . Hned první roh domácích skončil za Žardelem - běžela teprve 3 min . Na přední tyči se parádně prosadil hlavou nejlepší hráč domácích Kohout ( 1 : 0 ) , který po celý zápas naprosto vyčníval nad všemi hráči na hřišti -  min kvalita o dvě třídy výše . Po obdržené brance jsme se probrali a naše hra měla celkem dobrý kombinační projev . Velmi často jsme vždy dostali balon až do finální fáze . Z převahy jsme vytěžili dvě branky . Nejprve Šimpi zakroutil trestňák ze strany tak dokonale , že zapadl do protější šibenice 1 : 1 . Následně za dvě minuty se pěknou křížnou střelou z dobrých 15 metrů prosadil Pepán 1 : 2 . O zápasu možná mohl rozhodnout ve 20 minutě Mates , když šel po super přihrávce od Patrika sám na bránu . Bohužel jeho lob skončil vedle . A tak uhodilo na protější straně . Nýrsko velmi dobře řešilo přechod do útočné fáze právě přes Kohouta . Akce do rozhozené obrany , kdy ve finále z nějakých 12 metrů zamířil přesně pod víko domácí Jiřík 2 : 2 . Po obdržené brance jsme dál měli opticky o něco více na kopačkách balon my . Bohužel naše šance zůstávaly nevyužity . Pepán z velmi dobré pozice mířil vedle , Macek pak za překonaným brankářem rozezvučel jen břevno . A opět domácí na naše nevyužité šance dokonale odpověděli . Opět rychlý kontr do naší obrany , přesný centr do vápna , kde se hlavou nemýlil Kohout 3 : 2 . Do šaten jsem tak šli se skorém , které moc neodpovídalo průběhu hry - nicméně fotbal se hraje na goly a ne na neproměněné šance . 

Do druhé půle musel z placu Macek , kotník už silně bolel. Na plac musel David , který ve velmi podobném stavu má koleno .

Druhý poločas vlastně začal jako první . Naší snahu lehce zmrazil hned v 53 min domácí Švec , který pěknou utáhnutou střelou za vápnem vymetl dolní protilehlý růžek naší svatyně 4 : 2 . Po obdržené brance jsme sice opět lehce herně měli navrh ,ale už to bylo více a více na riziko . Od 60 min navíc jsme poslali do ofenzivy Žebra a hráli vzadu na tři . Náš risk nám mohl i vyjít , kdyby jsme měli více štěstí . V 65 min po zblokované střele Vaška dokonce zvonila dvakrát tyč a nedostali jsme se ani k dorážce . V 68 min opět střela na domácí svatyni od Matese a opět zvonila tyč .Domácí tým hodně chodil do brejků , nicméně velmi dobře rychlostně vybavená dvojka Vojta a Mára vždy situaci vyřešila a držela naše šance nad vodou . V 77 min konečně jsme dali kontaktní gól . Přihrávka za obranu našla Matese , ten střelou rozezvonil opět pouze tyč , nicméně z dorážky se nemýlil Patrik 4 : 3 . Bohužel odpověď domácích přišla velmi brzo , jednoduchý centrovaný míč do vápna se skryl Žardelovi ve slunci , to jest jen tak instiktivně do balonu plácnul a z dorážky vlastně hnedle do prázdné se nemýlil Taušek 5 : 3 . Posledních 12 minut zápasu už to byla od nás taková křeč něco s výsledkem ještě udělat . Vždy naše akce končily ještě v předfinální fázi . Domácí také už nebyli přesní , byť ještě dvě brejkové situace po brance volaly . Žardel vždy měl dost dlouhé ruce , aby střely vytěsnil mimo branku . 

První zápas jsme výsledkově nezvládli , nicméně herně do inkasované branky na 5 : 3 to celkem šlo , byť první poločas byl určitě v našem podání více kvalitnější než druhý . Asi nejcitelněji bylo znát , že u nás Mates , jako naše střelecká jistota , není v optimální formě - po laxírce neměl potřebnou štávu . Naopak u domácích Kohout byl vlastně strůjcem vítězství . Nýrsko dnes prostě bylo lepší v koncovce a proto zaslouženě si připsalo tři body . 

Příští týden jedeme opět ven , v neděli odpoledne hrajeme v Mochtíně opět proti Benfice . Statisticky jsme velkým favoritem , protože v posledních třech ročnících jsme vždy v Mochtíně vyhráli a povětšinou i velkým brankovým rozdílem .

 

31.7 Budětice : Janovice B      2:1 (1:0)  

Branky: 13., 53. Martin Miroš – 78. Martin Novotný (vlastní)

Sestava:Štěpán Bilíček – Václav Keřlík (c), Tomáš Suk, Pavel Jelínek, Adam Keřlík – Radek Mandák, Patrik Šveňha, Aleš Keřlík, Radek Holý –  Josef Jansta, Pavel Kroupar

            K prvnímu soutěžnímu utkání zajížděla naše rezerva na horkou půdu Budětic harjící své zápasy na hřišti v Rabí. Jak už to tak bývá, souběžně hrané utkání našeho prvního týmu v Nýrsku a početná marodka zapříčinila složitější sestavování hráčů k utkání. Největší problém byl na postu brankáře. Asi čtyři hodiny před výkopem se omluvil David Kvapil. Své brankářské umění tak musel oprášit Štěpán. Nutno dodat, že si nevedl vůbec špatně. Naší nejsilnější zbraní byla nabitá středová řada, kde předváděli své technické kousky Aleš s Patrikem.

            Prakticky celý první poločas jsme měli herní převahu. Škoda několika nevyužitých příležitostí. O výsledku první části hry rozhodla nejsilnější zbraň domácích, standardní situace. Ve 13. minutě se naší obraně nepodařilo ubránit kvalitně kopnutý roh a Martin Miroš hlavou zavěsil pod břevno 1:0.

            Druhá půle měla podobný scénář. Domácím v 53.minutě vyšel znovu pěkně kopnutý rohový kop a znovu hlavou zvýšil Martin Miroš na 2:0. Brance ale předcházel nepochopitelně neodpískaný faul. Radek Holý byl po sražení loktem hodně otřesený. Do hry se vrátil až po dlouhých minutách, kdy se za lajnou dával do kupy. Druhým ovlivněním zápasu bylo neodpískání ruky domácího hráče v pokutovém území, kdy měl následovat pokutový kop. Náš tlak stupňovaný v závěru zápasu přinesl kontaktní branku, když domácí Martin Novotný srazil prudký míč do vlastní sítě. Vyrovnat se hostům už nepovedlo. Hráčům ale patří poděkování za předvedený výkon.

            Body se pokusíme sebrat na dalším venkovním hřišti v Kolinci, kde hrajeme v sobotu  7.8. od 17:00 hodin. Sraz hráčů je v 15:45 hodin u pošty, nebo v 16:15 až 16:30 v Kolinci.  

7.8 Kolinec - Janovice B 4 : 3 ( 2 : 1 )

Branky :  27 a 31 J.Horák , 60 a 65 P.Altman -  25 . P Šveňha , 78 ( PK ) a 80 J.Dulka 

Sestava : J.Dulka ( 46 M.Martínek ) - V.Keřlík ( K ) , P.Jelínek ( 35 M.Martínek ) , P. Gardoň, A.Keřlík - R.Mandák , V.Slivoň ( 35 J.Muller ) , P.Šveňha , P.Kroupar ( 30 R.Holý )- D.Mičko , J.Jansta 

Druhé kolo nového ročníku jsme opět odehráli venku , zajižděli jsme do Kolince . Sestava se opět rodila hodně složitě , nicméně po příjezdu Žardela a Mejli v 30 min první půle , se nám tak nějak dýchalo lépe ( nutno poděkovat , protože jeli hned po skončení turnaje v malé kopané v Nýrsku ) . Přesto ale Pepa Dulka v prvním poločase musel navlíknout rukavice a jít do brány - to se mu možná za jeho bohatou kariéru stalo v soutěžním utkání poprvé . 

Kolinec už nebudí takový respekt jako 2-3 sezony zpět a tak jsme doufali , že by dnes nějaký bodík mohl být . Od úvodních minut se hrál celkem vyrovnaný fotbal . Domácí se snažili co nejvíce zaměstnávat Pepu v bráně ( pochopitelně věděli , že to není profesí golman ) . My jsme hlavně hrozili přes dobře rychlostně vybaveného dalšího Pepu a to Janstu . Oba golmani v úvodu utkání nicméně moc práce neměli , protože většinou se buď útočníci k zakončení nedostali , nebo měli značně vychýlenou mušku . První branka utkání padla v 25 min . K VPK se postavil Patrik a tak říkajíc načapal domácího golmana v nedblakách , když obstřelil ne moc dobře postavenou zeď - ale určitě Patrik dokázal fotbalový um , střela byla pěkně zakroucena 0 : 1 . Naše radost ale netrvala dlouho . Domácí Horák v rychlém sledu otočil výsledek . Nejprve se prosadil ve vápně pěknou křížnou střelou v 27 min 1 : 1 . V 31 min se dostal se štěstím k odraženému balonu a dopklepával z 5 metrů vlastně do prázdné 2 : 1 . Ve 40 min jsme mohli srovnat , když Pepa Jansta pěkne prošel po lajně a předložil tutáč Davidovi . David dobře tlačil střelu do protipohybu brankáře , nicméně domácí bek stačil střelu zblokovat . 

Do poločasové přestávky tak odcházel spokojenější tým domácích .

Do druhé půle jsme prostřídali hlavně na postu brankáře . Postupně se domácí tým ve druhé půli dostával více a více k balonu a tak asi bylo jen otázkou času , kdy se to projeví i brankově . To se stalo , opět , v rychlém sledu v 60 a 65 min a opět to byl jen jeden střelec - tentokrát Altman . Vždy to bylo z rychlého přechodu do útoku a Altman vlastně 2x prostřelil z vápna Žardela 4 : 1 . Nutno dodat , že obě branky Kolince vždy začaly naší hrubkou v rozehrávce ve středu pole . Asi většina domácích fandů si řekla , že dnes už je utkání rozhodnuté a Kolinec si už v poklidu vítězství pohlídá . Opak byl ale pravdou . Gól naděje jsme dali v 78 min . Pěkné  solo , kdy Pepa Jansta prošel přes tři hráče , bylo ukončeno asi diskutabilním faulem . Nicméně HR písknul a ukázal na puntík . Pepa Dulka s přehledem penaltu proměnil 4 : 2 . V 80 min háčkoval David domácí hráče kolem vápna , až jeden utnul háčkování faulem - tentokrát naprosto jasným . K trestňáku se postavil opět Pepa Dulka a z 20 metrů nedal domácímu golmanovi šanci - pěkná střela pod víko a nutno podotknout , že míč šel přes zeď  4 : 3 . Najednou bylo z jasného zápasu zaděláno na dramatickou koncovku . Domácí vyztužili více obranu a doufali v nějaký povedený brejk . Největší šanci na srovnání jsme měli v 88 min , když střela Davida letěla cca 2 metry mimo svatyni . Pak by byla šance v 90 min , kdyby HR písknul opět faul , tentokrát na Adama - nicméně Adam zákrok nějak ustál a následně jeho střela letěla dost mimo . Domácí také měli ještě dvě nadějné šance , obě však vyřešilo duo Gardy - Žardel . První brejk přerušil super skluzem Gardy . Druhou šanci zneškodnil Žardel , když střelu do šibenice vytáhnul mimo tři tyče . 

Po utkání jsme byli asi trochu zklamaní , že jsme v závěru neposlali zápas do penalt . Nicméně s ohledem na sestavu jsme určitě v Kolinci ostudu neudělali a i domácí přiznali , že koncem zápasu se báli o výsledek . Faktem ale je , že po celkem dvou herně povedených zápasech venku máme v tabulce nula bodů a jsme na 12 místě . Je to ale začátek soutěže a jak je již u nás dlouhodobě  zvykem , síla našeho týmu je hlavně v domácích utkáních . Na domácím hřišti máme vysoce aktivní bilanci  . To jest v následujícím kole se představíme konečně doma , musíme uhrát tři body . Výkop je tradičně v neděli v 17 hod a naším soupeřem budou Velhartice .

8.8 Mochtín B - Janovice A 0 : 2 ( 0 : 1 )

branky : 5. M.Hájek , 89 P.Petruška 

Sestava : M.Martínek - R.Mandák , M.Bohatý , D.Jůzek , V.Špindler - J.Kotlan , J.Šlegl , P.Petruška , A.Zhvakin - M.Hájek ( K ) , M.Urban , na střídání J.Macura 

Ve druhém kole jsme opět jeli ven , v nedělním odpoledni jsme poměřili síly s Mochtínem B . Sestava se rodila hodně komplikovaně . Nakonec hlavně díky Mandymu jsme byli v 17 hod v 11 lidech na place , na lávce byl pouze Maca , který ale byl jen pro případ velké nouze připraven nastoupit a tak nějak odchodit utkání . Soupeř , byť asi mohl využít Áčka , nastoupil v převážně obvyklé sestavě - což je šlechtí , že mají rozdělený A a B tým . I přes komplikace v sestavě jsme chtěli dnes urvat tři body - to jen na úvod .

Vstup do uktání se nám podařil více než dobře . Již v 5 min využil hrubku v obraně Mates , kdy do nepovedné kombinace byl zapojen i domácí brankář . Mates získal balon a pohodlně vstítil svou letošní první branku 0 : 1 . Hra pak na dlouhé minuty se spíše odehrávala mezi vápny , kdy byl k vidění celkem pěkný kombinační fotbal oboustraně . Domácí hrozili ze střel zpoza vápna , nicméně ve většině případů vůbec netrefovali zařízení . V 25 min pěkný pas od Patrika na Matese za obranu , Mates rychlostně nedal šanci domácímu obránci a ze strany předložil tutovku Šimpimu . Bohužel Honza z 10 metrů vyprášil jen rukavice domácího brankáře . Ještě k Matesovi , bylo znát oproti Nýrsku , že už mu nechybí síla a většinu soubojů vyhrával a dost zaměstnával domácí obranu , jak jen u něj delší čas už zvykem . Do poločasu se už nic zásadního nestalo a tak do kabin jsme šli s jednobrankovým vedením .

O poločase se dalo čekat okysličení mančaftu u domácích , protože na rozdíl od nás měli domácí pěkně zaplněnou lavičku . 

Druhý poločas neubral vůbec na kvalitě hry . Domácí se snažili s výsledkem něco udělat , nicméně naše obrana fungovala velmi dobře . Navíc , co prošlo , Žardel bezproblému vždy zneškodnil . S postupem času se nám více dostávalo prostoru k brejkům . Dvakrát mohl zaskórovat Mates , bohužel jeho střely končily vedle branky . Sašovo dělovka levačkou vypadala také nadějně , nicméně byla zblokována . V 80min nastala pro nás celkem komplikace , správně zákrok Šimpiho byl odměněn ŽK  a jelikož to byla již druhá , musel Honza předčasně do šaten . Od 85 min se doslova lámal zápas se šťastným koncem pro nás . Ve zmíněně minutě jsme měli poprvé štěstí  , protože kdyby HR vyhodnotil Patrikovo faul jako nedovolenou reakci na předchozí faul na něj  , šli bychom patrně do 9 hráčů . Patrik již žlutou měl a po druhé ŽK by musel také předčasně do sprch . V 89 min v našem vápně byla vidět hra rukou . Podruhé štěstí v náš prospěch , protože HR to vyhodnotil jako dotek neodporující pravidlům , byť pomezní rozhodčí mu signalizoval opak . Z následujícího přenesení hry na Matese padla rozhodující branka utkání . Mates centrem hledal Míru , míč neštastně domácí stoper slabě jen odkopnul na zcela volného Patrika . Ten zachoval chladnou hlavu a z dobrých 20 metrů pěkně zakroutil balon do branky 0 : 2 . Po této brance již odpadl tlak domácích a v poklidném tempu se dohrály zbývající 3-4 minuty . Pochopitelně po utkání domácí neodpískanou ruku chtěli náležitě probrat s HR , protože místo srovnání v podstatě následně dostali rozhodující branku .

Připsali jsme do tabulky tři důležité body , navíc Žardel udržel čisté konto . Mančaft zaslouží pochvalu , protože ve velmi okleštěné sestavě , kdy jsme prakticky veděli , že to dnes musíme zvládnout pouze s 11 hráči , předvedl velmi dobrou hru . 

Za vypíchnutí ještě jednou určitě stojí , že Mandy přijel pomoc , byť teprve kolem 14 hod se dozvěděl , že potřebuje Áčko pomoc . Dále pak musíme zmínit osu týmu, kolem které se hlavně točí naše kvalita do ofenzivy . Hlavně u Patrika je znát , že má jak velmi dobrou práci s balonem , tak velmi dobrý fyzický fond. 

V následujícím kole se konečně už představíme doma . Přivítáme v obvyklém čase , to jest sobota od 17 hod , celek Luby B . Tento tým vykročil do nového ročníku parádně , je na prvním místě se 6 body a velmi produktivním útokem ( 10 vstřelených branek ) . V tomto kole doslova přejel tým Nýrska B , kdy mu nasázel pět fíků a to budí určitě respekt ( nicméně Nýrsku chyběl " sniper " Kohout , který v minulém kole proti nám byl nejlepším na hřišti ) .

14.8 Janovice A - Luby B 3 : 1 ( 2 : 0 ) 

Branky : 18 M.Urban , 44 M.Hájek , 55 M. Hájek - 86 .M.Irlbek

Sestava : M.Martínek - V.Drmola , M.Bohatý , D.Jůzek ( 78 J.Hájek ) , V.Špindler - A.Zhvakin ( 55 J.Muller ) , J.Šlegl , P.Petruška , J.Kotlan ( 73 V.Slivoň ) - M.Hájek ( K ) , M.Urban

První domácí utkání nového ročníku jsme odehráli za pěkného vedra . V šatně pro hosty byly Luby B , před zápasem lídr tabulky . Sestava byla bez problému , volno ( zdravotní ) dostali Máca a Mára . Na lavičce po dlouhé době vypomohl Had . Luby B přijeli se 100% béčkem , kdy nevypomáhal nikdo z A týmu a ani zasádně z dorostu , nicméně na lávce měli tak jako my k dispozici 3 hráče  . To jest i s ohledem na tento stav jsme měli za cíl jednoznačně připsat tři body . Ještě je nutno dodat , že utkání přihlížely pěkně zaplněné tribuny .

Od úvodních minut byla iniciativa na našich kopačkách . Drželi jsme balon a kombinančně se snažili dostávat do zakončení . Hlavně naše útočná dvojka Mates a Míra byla dost střelecky vidět , bohužel v úvodu utkání jejich střely většinou netrefovaly vůbec zařízení . V 18 min parádně Patrik načechral za obranu balon na Míru , ten po přiklepnutí levačkou otevřel účet utkání 1 : 0 . Hra po vstřelené brance se nijak neměnila , jen opět naše zakončení nemělo potřebnou kvalitu . Klid do poločasové přestávky přinesla páradní akce Míry , když pěkně prokličkoval až do vápna přes dva obránce . Následně naservíroval na zcela volného Matese , který se konečně správně podíval a podél brankáře zvýšil na 2 : 0 . Náš soupeř dnes v prvním poločase moc nebezpečný dopředu nebyl , povětšinou vše končilo na naší velmi dobře organizované obraně , pár střel v pohodě pochytal Žardel v bráně .

Poločasová přestávka se nesla v pohodové atmosféře , trenéři chtěli "pouze " udržet nastavenou laťku úrovně hry . Pochopitelně třetí rychlá branka v síti hostů by asi již jasně dala razítko na tři body . 

A tento scénář se vlastně vyplnil do puntíku . I v druhém poločase byla výraznější aktivita na našich kopačkách . Navíc po rohu se dostal v 55 min k míči Mates a levačkou v pohodě doklepnul do odkryté branky 3 : 0 . I v dalším průběhu utkání bylo dost šancí navýšit skóre , kdy hlavně Míra a Patrik měli tutovky na kopačkách . Bohužel vždy neřešili situaci ku prospěchu věci . A tak trochu zbytečně jsme na konci utkání dovolili soupeři dát aspoň čestnou branku , když po zbytečné ztrátě ve středu pole se hostující Irlbek po pěkné uličce prosadil střelou podél Žardela v 86 min 3 : 1 . Konec utkání nicméně žádné drama nepřineslo , opět jsme většinou byli na polovině soupeře . 

Dnešní zápas se povedl celému týmu , při trochu větší produktivitě v zakončení mohl náš účet dnes být o 3-4 branky vyšší .  Nicméně máme tři body a tabulkou se posouváme tam , kde chceme být - to jest v první trojce . V následujícím kole pojedeme potvrdit roli favorita do Chudenic , kde se hraje na zrekonstruovaném trávníku v sobotu brzo po obědě - výkop ve 14 hod . Doufejme , že při termínové kolizi s Béčkem dáme dohromady pro každý tým aspoň 13 hráčů .

15.8 Janovice B - Velhartice 8 : 2 ( 4 : 2 )

Branky : 12 a 53 P.Petruška ; 27 a 45 R.Holý ; 33 , 54 , 63 ( PK ) a 84 Aleš Keřlík - 16 a 31 M.Uhlíř 

Sestava : M.Martínek - V.Keřlík ( K ) , Z.Vild , P.Jelínek ( 46 J.Kotlan ), R.Mandák -  Adam Keřlík , D.Jůzek ( 30 V.Slivoň ) , P.Petruška , R.Holý - J.Svodoba , Aleš Keřlík 

Také naše Benfika okusila poprvé v tomto ročníku perfektně sestřižený pažit na našem hřišti . Dnes nemohl být Milan a tak sestavu na zápas měla na starosti dvojka David J a Venca S. Předpokládaná sestava v nedělním odpoledni doznala dvě změny , když ( patrně ) bez omluvy se nedostavili Pepa Jansta a Patrik Šveňha . Podařilo se sehnat ( velké díky  ) Patrika Petrušku a museli do části zápasu nastoupit i neplánovaně  ( původně jen v případě krize ) David a Pepán . Ještě poslední věc k naší sestavě , v týdnu se nám podařilo zaregistrovat z Bězděkova Pepu Svobodu , který si odbyl v útoku premiéru v našich barvách - tak ať se mu u nás líbí a hlavně fotbalově daří . Nicméně naše starosti se sestavou nebyly nic oproti starostem našeho soupeře . Velhartice v době prvního hvizdu do píštalky byly jen v 8 lidech na hřišťi a 9 hráč dorazil v 10 min utkání . Takže hostující tým vlastně po celý zápas postrádal dva hráče . Ke cti těmto hráčům slouží , že celý zápas vzali zodpovědně a snažili se hrát důstojnou roli , prostě to nevypustili  . To jest z výše uvedeného je jasné , že o favoritovi utkání nebylo pochyb a vlastně se jen očekávalo , jakým výsledkem , respektive rozdílem , vyhrajeme . 

Od úvodních minut jsme se usadili na polovině soupeře . Hodně jsme vsázeli na dvojici Patrik a Aleš , kteří hlavně měli dávat kvalitu do našich útočných akcí . Pohledem na hru a nějaké šance  jsme první branku dali až v 12 minutě , kdy ze strany našel Holáček Patrika a ten pravačkou poslal míč do protilehlého rohu 1 : 0 .  Bohužel soupeři jsme poskytli i my dost prostoru ke skorování . V 16 min se po nedorozumnění v naší obraně a asi v lehkém ofsajdu ocitl tváří tvář Žardelovi hostující Uhlíř a podél golmana srovnal skóre 1 : 1 . V 27 min se ze strany opřel do balonu Holáček a míč zapadnul do sítě  2 : 1 . Opět další nedorozumnění v naší obraně využil k dalšímu brejku Uhlíř a opět byl úspěšný 2 : 2 . Ve 33 začal svůj brankostroj Aleš , když bombou zpoza vápna nedal hostujícímu brankáři šanci 3 : 2 . Gól do šatny dal Holáček , opět ze strany potáhnul balon a střelou na zadní tyč uzavřel účet prvního poločasu 4 : 2 . Suma sumárum , šance jsme v první půli měli , nicméně poločasový výsledek nenasvědčoval příliš tomu , že hrajeme proti výrazně oslabenému soupeři .

O přestávce musel s pochroumaným kotníkem dolů Masťa a v nepříliš dobrém stavu ( žaludek ) musel na plac Pepán . Museli jsme ke hře v první půli konstatovat , že do druhého inkasovaného golu jsme si mysleli , že vše půjde tak nějak samo . Vlastně to byl hlavní důvod , proč Velhartice po cca půl hodině hry výsledkově byly stále ve hře  . Posledních 15 minut první půle už byly herně více kvalitnější z naší strany .

Jestli v první půli byl náš tlak výrazný , tak celý druhý poločas byl doslova drtivý . V 53 min se po rohu prosadil hlavou Patrik 5 : 2 . O minutu později v lehké akrobatické pozici se vápně opřel do balonu Aleš , míč zapadnul pod víko 6 : 2 . V 63 min podseknul Adama ve vápně hostující bek . K penaltě se postavil Aleš a byť si golman šáhnul , míč skončil v bráně 7 : 2. V 84 min se prosadil po zpětné přihrávce od Holáčka střelec utkání Aleš  8 : 2 . V 86 min další pentle po faulu na Patrika , Mandy bohužel trefil stejnou stranu , kam se vydal hostující brankář . Rozhodčí nenastavil ani minutku a tak Alešovo branka v 84 min byla poslední v tomto zápase . Pokud bychom proměnili v druhé půli polovinu tutovek , byl by účet zápasu někde kolem 14 až 16 vstřelených branek na naší straně . Ve druhém poločase se už hostující hráči do žádné závažnější situace nedostali a tak jejich šance na vstřelení branky byly víceméně nulové . Kolikrát Žardel , aby se nenudil , si šel s námi zahrát i na soupeřovu polovinu hřiště . Musíme se i lehce omluvit , protože při penaltě v 86 min byl právě Žardel vyvoláván domácím publikem. Tak pokud příště bude stejná herní situace - to jest dostatečný náskok , fouknutá pentle a pochopitelně Žardel na hřišti , tak se domácí fans už dočkají .

Výhra , která se ale vlastně už zrodila před utkáním , nás posunula tam , kde chceme být , to jest do středu tabulky . Máme první tři body a náš bodový účet můžeme rozšířit o následujícím víkendu . Hrajeme v sobotu od 15 hod v Žichovicích , neplést si s mančaftem , který hrál ještě loni 1A třídu . Jedná se po odchodu sponzora o tým výhradně složený z místních hráčů a tak naše šance na nějaký bodík jsou celkem slušné . Důležitá bude sestava , protože , jak již bylo zmíněno u Áčka , máme termínovou kolizi a nelze počítat s výpomocí A týmu ( hlavně Žardel , David , Vojta nebo Pepán ).

21.8 Chudenice - Janovice A  0 : 3 ( 0 : 2 ) 

Branky : 20 P. Petruška , 40 M.Urban , 85 ( PK ) P.Petruška 

Sestava : M.Martínek - V.Špindler , M.Bohatý , D.Jůzek , J.Kotlan - A.Zhvakin , J.Šlegl ( 86 J.Hájek ), P.Petruška , J.Muller - M.Urban , M.Hájek ( K ) , na střídání ještě připraveni L.Hořejší a J.Macura 

V sobotu po obědě jsme zajížděli do Chudenic , kde nás od 14 hod čekal na nově udělaném trávníku místní mančaft . Sestava byla jasná od pátku , nicméně vypadnul pro střevní potíže Vojta . Přesto Luďa měl de facto stejný tým jako poslední kola , poprvé naskočil od první minuty Mejla .

Hra se odehrávala dle očekvávaného scénáře , my jsme drželi více balon , určovali tempo hry . Domácí tým chtěl co nejvíce zapojit do hry své šutéry a to bratrskou dvojici  Soupírů . Naše převaha byla potvrzena brankově v 20 minutě , kdy se opřel do balonu levačkou Patrik a pěknou křížnou střelou dal první branku utkání 0 : 1 . Klid do poločasu nám přinesla spolupráce Matese a Míry . První jmenovaný našel hlavičkou druhého ve vápně a Míra už neměl moc starostí z nějakých 8 metrů rozvlnit síť za domácím brankářem podruhé 0 : 2 . Domácí tým moc šancí v první půli neměl , protože jako obvykle naše obrana jim toho moc nedovolila a pár střel v klidu pochytal Žardel v bráně .

Ani ve druhém poločase se nějaký herní obrat nekonal , stále jsme měli vývoj utkání pod kontrolou . Našim šancím nicméně chybělo kvalitnější zakončení . Lehká kopmplikace nastala v 79 min , kdy už značně nervozní Míra , který byl po celý zápas okopáván jak brambory , oplácel faul a vyfasoval druhou ŽK . Hra v oslabení ale nepřinesla nějaký tlak domácích zdramatizovat utkání . V 85 min jsme dali razítko na tři body . Ve vápně byl nedovoloně zastaven Mates a Patrik bezpečně proměnil PK 0 : 3 . Zbytek zápasu se již odehrál v poklidu ve středu hřiště .

Zápas , který nepřinesl nijak oslnivý fotbal , se nám výsledkově povedl . Naše obrana zaslouží pochvalu , protože víceméně zmíněné bratrské dvojici nedala ani " čuchnout " . Lehkou kaňkou je Mírova redka , nicméně ta se dá vykoupit a neohrozí start v následujícím kole . Nastoupíme v sobotu od 17 hod doma proti Malému Boru a opět se bude jednat o utkání , kde není o favoritovi utkání pochyb , to jest tři body musí zůstat doma . Ještě pohledem na aspiranty na nejvyšší příčky ,vypadá to , že to bude patrně souboj Strážova , Hradešic a pochopitelně našich barev . 

21.8 Žichovice - Janovice B 0 : 3 ( 0 : 0 )

Branky : 48 . Š.Bilíček , 58 a 87 Patrik Šveňha 

Sestava : Z.Vild - R.Mandák , R.Holý , P.Jelínek , V.Keřlík ( K ) - J.Dulka , V.Slivoň , Patrik Šveňha, P.Kroupar - Š.Bilíček , J.Svoboda - na střídání Petr Šveňha 

V sobotním odpoledni a při termínové kolizi s Áčkem jsme jeli do Žichovic . Domácí tým po letech ve vyšších patrech se propadnul do III třídy po odhlášení z 1A třídy. Důvod je prostý , odchod hlavního sponzora . To jest dnes nebyl proti nám nějaký horký favorit na postup , spíše běžné vesnické mužstvo složené z místních hráčů nezřídka s vyšším věkem . Ještě úvodem k nám , naše sestava nebyla úplně dle pátečního plánu , nicméně 12 hráčů bylo slušným základem něco si domů odvézt v podobě bodové nadílky. 

Úvod zápasu byl tak nějak oboustraně oťukávací , spousta minel a tak nějak si vlastně hra sedala u obou týmů . Domácí se objevovali v nějakých šancích asi více , nebo by se objevovali , kdyby jejich útočník vysloveně neměl rychlostní deficit oproti atleticky vybavenému Holáčkovi , který jako stóper zametal před Zdenkem velmi spolehlivě . My jsme se osmělili kolem 15 minuty , kdy se nám hra už lehce ustálila a většinou jsme ohrožovali domácí svatyni zpoza vápna . Povětšinou ale naše střely šly buď přímo na bránkáře , nebo končily mimo zařízení . Ve 20 min už dosloužila ( opět ) noha Masťovi a musel na plac jediný náhradník Petr , který také nebyl úplně fit ,ale svůj part odehrál na předstoperu velmi dobře . Do poločasu jsme se více usadili na polovině soupeře , nicméně z lehkého tlaku jsme nic nevytěžili . Domácí tým měl dvě brejkové šance , ale finální zakončení mělo prachbídnou kvalitu , což vlastně nějak tak potvrzovalo velmi slabou střeleckou potenci domácích . Za dosavadní tři kola vstřelili jen dvě branky .

To jest po celkem nezáživném prvním poločase se šlo do kabin za bezbrankového stavu .

Od začátku druhého poločasu jsme si postupně vzali taktovku utkání do ruky my . Již v 48 min přetažený pas stačil ještě před bránu vrátit Pepa Dulka , vyražený míč se dostal na úrovni penalty na nohu Štěpána . Jeho dělovka vyprašila sice brankářovo rukavice , nicméně střela byla natolik razantní , že skončila v bráně 0 : 1. Dál jsme atakovali domácí obranu a jen vinou menší kvality v zakončení se stav skóre neměnil . Jak se má jednat ve 100% šanci nám předvedl Patrik . Ze strany si narazil míč s Pepou Dulkou , pak prokličkoval vápnem přes dva obránce a tváří v tvář brankářovi domácích mu nedal žádnou šanci 0 : 2 . V 76 min se prodíral do zakončení Štěpán , jeho snaha byla doslova utnuta nevybíravým zákrokem . Domácí hráč se musel okamžitě po ČK poroučet do sprch , nechme stranou , že v zápise jsou dvě ŽK . To byl i takový symbolický konec nějaké snahy domácích ještě něco se zápasem udělat . Již trvale jsme se usídlili na polovině domácích , v několika šancích nám chyběla větší přesnot a klid . Razítko na tři body dal v 87 min dnes náš nejlepší hráč . Patrik si vzal za vápnem míč , přehodil si ji na levačku a pěknou střelou z 20 metrů poslal balon k tyči 0 : 3 . HR neměl nutnost nějak prodlužovat zápas a úderem 90 min fouknul do píšťalky naposledy. 

Zápas se nám vydařil výsledkově , byť herně to za něco stálo až ve druhém poločase . V kvalitě hry jsme se hlavně opírali u duo Štěpán a Patrik a vlastně i jejich góly potvrdili , že herně o něco vyčnívali . Tři bodíky nás více ukotvili v klidném středu tabulky. Následující kolo to bude ale jiná káva . V neděli od 17 hod přivítáme doma jasného lídra tabulky Plánici , která ještě začátkem června váhala , jestli soutěž vůbec přihlásí . Favorit je tak dán , nicméně nedáme určitě naši kůži lacino . Určitě budeme chtít potvrdit , že z našeho hřiště se moc body neodváží .

28.8 Janovice A - Malý Bor 1 : 0 ( 0 : 0 )

Branky : 89 P.Petruška 

Sestava : M.Martínek ( K ) - V.Drmola , M.Bohatý , D.Jůzek , R.Mandák ( 70 J.Hájek ) - A.Zhvakin , J.Šlegl , P.Petruška , J.Kotlan - M.Urban , V.Slivoň 

Dalším naším soupeřem byl v sobotu celek Malého Boru . V optimální sestavě bychom byli jasným favoritem , nicméně pokud vypadnou dva stabilní kameny týmu - Mates a Viktor , tak už to tak jasné není . Zmíněná dvojka  byla nahrazena Mandym a Slívou. Na střídání byl pouze Had a v případě nouze Kozel . Ještě došlo k jedné změně , při neúčasti Matese by kap.pásku měl na ruce Míra , nicméně Žardel měl 40 tku a tak pásku dostal tentokrát náš brankář .

Zápas měl na OP celkem slušné tempo , nicméně kvalitativně se spíše jednalo o průměrnější fotbal . Hra se hodně odehrávala ve středu pole se spoustou soubojů a tak diváci moc brankových situací neviděli . My jsme většinou končili v předfinální fázi , náš soupeř sem tam i vystřelil , povětšinou ale Žardel vůbec nemusel zasahovat . A tak v první půli stojí za zmínku hlavně situace z 30 min , kdy pěkným centrem ze strany našel Míra Patrika , jehož hlavička už mířila za překonaným brankářem do sítě , nicméně hostující stopér  stačil ještě balon vykopnout . A pak i nadějná byla standartka v 38 min , kdy pěkně zakroutil Patrik balon na bránu Brankář jen vyrazil , z možné dorážky ale Venca nezkrotil vůbec balon a tak se nic nekonalo . To jest po 45 min se šlo do kabin za bezgólového stavu . 

Ani druhý poločas nevybočil nějak zásadně z kvality hry , která byla k vidění v první půli . Malý Bor měl objektivně lehkou převahu , nicméně do nějakých tutovek se nedostával , protože většinou byl příliš " složitý " ve finální fázi . Opět tak bylo největším ohrožením několik střel zpoza vápna , se vším si Žardel bezproblémově poradil . My ,byť jsme nebyli ve druhé půli herně lepším týmem a patrně remíza a případný další bod z penalt by byl pro nás úspěch , jsme měli ve druhé půli dvě velmi dobré šance na vstřelení branky . V první se objevil Míra v 80 min , když jeho průnik skončil jen střelou do středu branky , kde stál hostující brankář . Kdyby Míra dal placírou k tyčce , bylo vymalováno , jak se říká . Nicméně náš zlatý hřeb sobotního odpoledne přišel v pravý čas . V 89 min se u lajny u naší lávky dobře zorientoval Saša , dal přihrávku do " kapsy " na dobře rozběhnutého Patrika , kdy ještě k odstavení domácí obrany lehce vypomohl Venca . Patrik brejkovou situaci vyřešil na 100% , když křížnou sřelou z úrovně vápna vymetl dolní růžek branky 1 : 0  . Mysleli jsme si , že v dvouminutovém nastavení v klidu už hubené vítězství ubráníme , což se ve finále i stalo . Nicméně HR začal trochu úřadovat . Míra , který stínil brankáři ve výkopu cca 1 m za velkým vápnem v 91 min , dostal od HR ŽK  a jelikož byla druhá , musel o něco dříve do sprch než ostatní. HR naprosto neslyšel na naše upozornění , že Míra se jaksi proti pravidlům nemohl provinit , když byl metr za vápnem , bohužel jsme argumentovali marně . Jak již bylo zmíněno , vítěztsví jsme uhájili , byť se nastavilo nakonec cca 5 min . Po skončení zápasu bohužel Had podiskutoval s HR s použitím hrubšího slovníku a byl za to "oceněn" dodatečně ČK ( nechá se čekat stopka tak na 4-5 zápasů ) .

Máme tři body , to je to nejdůležitější , stále atakujeme čelo tabulky . Dnešní zápas byl sice kvalitou hry slabší než jsme zvyklí , ale byl odmakanej na 100% . Soupeř byl o něco fotbalovější , to je třeba uznat , nicméně historie se dívá jen na výsledek a ten dopadl ve prospěch našich barev . 

Příští víkend se opět oba zápasy mužských týmu termínově krejou . Hrajeme od 17 hod ve Švihově . Zpět by měl být Viki , bohužel Mates má ještě dovo . Doufejme , že to bude jediný výpadek v sestavě a budeme schopni tak potvrdit opět roli papírového favorita utkání . 

 

29.8 Janovice B - Plánice 2 : 1 ( 0 : 1 ) 

Branky :  52 a 70 Aleš Keřlík - 16 M.Novák 

Sestava : M.Martínek - V.Keřlík ( K ) , V.Drmola ( 35 Adam Keřlík ) , D.Jůzek , R.Mandák - R.Holý , J.Muller , Patrik Šveňha , V.Baštář ( 53 J.Kotlan ) - J.Svoboda ( 65 J.Dulka , 78 V.Slivoň ) , Aleš Keřlík 

Fotbalový víkend na našem place byl završen jako obvykle zápasem naší Benfiky . Dnes byl naším soupeřem lídr tabulky , to jest určitě favorit zápasu neseděl v domácí kabině . Plánice velmi kvalitně doplnila kádr mládím a jejich cca 15-16 členná soupiska je ve III třídě velmi solidním základem pomýšlet na příčky nejvyšší . Velmi kvalitně má Plánice obsazen post brankáře , který ve vápně doslova dominuje a to bylo vlastně vidět i dnes . Naše soupiska byla ještě 30 minut před utkáním " vachrlatá " . Nicméně 10 minut před 17 hodinou dorazila bratrská dvojka Keřlů a tak spolu s tátou byli zase dnes komplet - hlavně účast Aleše nám dává úplně jinou kvalitu hry do naší ofenzivy a to se dnes také potvrdilo doslova do puntíku . A ještě poslední zmínka k sestavě , v týdnu jsme přivedli posilu na kraj zálohy , to jest od první minuty okusil v soutěžním utkání náš trávník Vojta Baštář - tak ať se mu u nás líbí a  fotbalově daří .

Od úvodu utkání byl vidět kvalitou nadprůměrný fotbal . Ve hře převládala na obou stranách kombinace , myšlenka ve hře a i kvalitní zakončení . Dá se říct , že Plánice byla o chlup v první půli kvalitnější , ale jak bylo zmíněno bylo to maximálně o chlup . Naše šance byly velmi často zastaveny již zmíněným golmanem hostů , který si buď všechny centry v klidu posbíral , nebo rány Aleše a Patrika v pohodě zlikvidoval ( nutno říct , že asi jiný golman by jen tyto rány lovil ze sítě ) . Když už by byla i branka dosažena , jako v případě pěkného průniku Mejli , tak jeho jedovka skončila na brankové konstrukci . Ani Žardel se nenechal zahanbit a i on zneškodnil dva tutáče , když parádně zasáhnul v obou případech jeden na jednoho . Nicméně jedna situace nebyla v naší defenzivě vyřešena bez změny skóre . V 16 min se do brejkové šance dostal hostující Novák , jeho první střelu Žardel zlikvidoval , nicméně z dorážky už se Novák nemýlil 0 : 1 . 

Fotbalově koukatelná první půle skončila jednobrankovým vedením favorita utkání . 

Do druhé půle jsme nastoupili s chutí Plánici zkomplikovat cestu za třemi body a to se povedlo na 100% . Naše hra navázala kvalitou na první poločas , nicméně hostující tým se postupně začal spíše ze hřiště fotbalově vytrácet . K tomuto velmi pomohla situace v 52 min , kdy pěknou uličkou vybídnul ke skorování Pepa Svoboda Aleše . Míč šel přesně za obránce , Aleš byl rychlostně na tom o dost lépe , celou akci vyšperkoval kličkou brankáři a dával vlastně tak prázdné 1 : 1 . Alešova důležitost v sestavě nebyla jen v brankových šancích , svým pohybem a držením balonu dělal velké starosti hostující defenzivě . Výsledek jsme dokonale otočili v 70 min . Mejla potáhnul balon , cca 22 metrů od brány hostů byl nedovoleně zastaven . K míči se postavil Aleš , parádně kolem zdi vymetl šibenici , brankář bez nároku cokoliv udělat 2 : 1 . Hostující tým byl jako opařen , nicméně se snažil s výsledkem něco udělat . Často ale zbrkle před naší svatyní zakončovali hostující hráči mimo tři tyče . A tak trochu musel " pomoc " rozhodčí . Popotahování za dres Aleše neviděl , protože by musel hostující obránce předčasně do sprch , na druhé straně pěkně " vymyslel " trestňák v 85 min hned za vápnem . Žardel vytáhnul pěkný zákrok , když střela mířila na jeho stranu do horního růžku . Nicméně lehký závěrečný tlak jsme ustáli a tak jsme si mohli po zápase s chutí zařvat vítězný pokřik . Dnes jme určitě zařídili překvapení kola , nicméně vítězství nebylo náhodné , pohledem na hru a šance jsme byli určitě o branku lepší . Celý mančaft zaslouží pochvalu za hru , za vypíchnutí určitě stojí výkon Aleše , protože hlavně jeho zásluhou jsme dnes připsali tři body do tabulky.  . Aktuálně máme 9 bodů a jsme na 5 místě . 

Náš bodový účet bychom měli rozšířit následující víkend . Byť se potkáme termínově s Áčkem ( sobota od 17 hod ) , tak ve Velkých Hydčicích bychom měli brát všechny body . Teda pokud budeme schopni poskládat 11 hráčů - hodně by se pochopitelně hodil Aleš a do brány Zdeněk . Domácí tým je poslední v tabulce , má pouze jeden bod .

4.9 Švihov - Janovice A 2 : 3 ( 2 : 1 ) PK 5 : 6 

Branky : 37 ( PK ) T.Ryba , 44 V.Kašpárek - 32 J.Šlegl , 89 P.Petruška 

Sestava - Z.Vild , V.Drmola , M.Bohatý , V.Špindler , T.Suk , J.Šlegl , P.Petruška , J.Kotlan , L.Hořejší ( 65 J.Lukačík ) , M.Urban ( K ) na střídání J.Macura 

V sobotním odpoledni jsme nastoupili ve Švihově s cílem získat 3 body . Problémy se sestavu nebudu popisovat , protože to by bylo na solo článek , jak jsme celý týden řešili dostatek lidí pro oba mančafty . To jest u Áčka šel do brány Zdeněk , nebyl Mates a Saša . Poprvé nastoupili od úvodních minut Kozel a Hagi , na střídání byl pouze Pepa . Také je pak na oporách týmu znát , když se řeší 2-3 dny před zápasem , kdo vůbec bude hrát , tak asi i jejich naladění na utkání z tohoto důvodu není optimální . To se ale změní , trenérské duo Luďa a Venca  už nebudou vůbec komunikovat na skupině , kdo kam pojede a jaký je aktuální stav mančaftu na víkendový zápas - zbytečně to pak vyvolává vášně , které nejsou ku prospěchu věci .

Vstup do utkání se nám vůbec nepovedl , v prvních minutách se po našich hrubkách v obraně dvakrát řítili domácí útočníci na Zdenka . Ten pokaždé udržel naše konto čisté . Pak jsme se ve hře více sklidnili a z toho přišla naše gólová akce v 32 min  , když za obranu dostal Šimpi přesný balon a akci zakončil úspěšně 0 : 1 . V 37 min ve vápně po kontaktu domácího hráče s Viktorem byla nařízena přísná pentle , úspěšným exekutorem byl Rybička 1 : 1 . Ve 40 min identická situace jen s tím , že tady už kontakt byl slyšet až k bufetu , to jest pentle 100% . Opět si postavil míč Rybička , Zdenek ho vychytal . První poločas zakončila brejková situace domácích , kterou s přehledem zakončoval Kašpárek 2 : 1 . 

Do šaten tak po nepříliš pohledné hře hlavně z naší strany šel s jednobrankovým vedením domácí tým .

Do druhého poločasu jsme nastoupili s o něco větší kavlitou na balonu , nicméně stále to bylo daleko od toho , na co jsme zvyklí z úvodních kol . Švihovu postupně začala odcházet fyzička a to byl i důvod , proč jsme se dostávali do více šancí . Asi nejvíce nadějně vypadala střela Pepy L. , která skončila na břevně . K vyrovnání došlo úplně ke konci utkání . VPK ze strany v 89 min netakticky pokryli domácí hráči tak " blbě"  , že byli ve vápně naši hráči celkem osamoceni . To využil Patrik a srovnal na konečných 2 : 2 . 

V penaltách v 7 sérii byl úspěšný Šimpi , domácí hráč neproměnil a tak jsme připsali do tabulky 2 body . 

Tak jako s Malým Borem jsme herně nepotvrdili favorita utkání, i Švihov celkově působil o něco fotbalověji než my . Při výpadku dvou tří hráčů základní jedenáctky máme problém udržet naši zažitou kombinanční hru . Upřímně naše lavička prostě nenabízí adekvátní náhradu , povětšinou to nějak lepíme spíše seniory , nebo hráči , kteří kolikrát ani nemají jednou týdně trénink  - to je prostě realita . Nicméně do tabulky jsme z těchto zápasů připsali 5 bodů a tak stále atakujeme čelo tabulky ( na čelo ztrácíme 3 body ) . V následujícím kole doma přivítáme v sobotu v přímém souboji o druhou příčku Hradešice . Po návratu do sestavy Matese a Saši bychom měli jak herně , tak doufejme i výsledkově zápas zvládnout . 

 

4.9 Velké Hydčice - Janovice B 7 : 2 ( 2 : 2 ) 

Branky : 5 , 51 a 85 ( PK ) J.Hlaváč , 43 Z.Hejpetr , 50 L.Kropáček , 59 Z.Zelený , 63 Z Prokopec - 13 J.Svoboda , 45 J.Jansta 

Sestava - M.Švugr ,  R.Holý , P.Gardoň , R.Mandák , J.Dulka , P.Šveňha ( K ) , D.Míčko , Adam Keřlík , Aleš Keřlík , J..Svoboda , J.Jansta , na střídání v případě velké nouze V.Keřlík , P.Kroupar 

Zápas Béčka při obtížích se sestavou lze úvodem hodnotit jako " úspěšný " , protože to chvílemi v týdnu i vypadalo , že do Hydčic vůbec nepojedeme . To by byla velká ostuda a také celkem mastná pokuta . Bohužel s ohledem na nečekaný výpadek Žardela , musel Zdenek s Áčkem a tak do brány šel nebrankář Mára . Márovi je třeba poděkovat , že rychle zareagoval a dorazil do Hydčic . 

V prvním poločase jsme jakž takž drželi krok s domácím týmem , nutno podotknout pouze výsledkově . O žádný válec se v podobě domácího týmu ale nejdenalo , je to poslední celek v tabulce a tomu odpovídala i kvalita hry . Branky na obou stranách padaly na úvod poločasu a pak nakonec , vždy jsme odpovíali na úspěšné zásahy domácích v rychlém časovém sledu . Do šaten jsme tak odcházeli celkem spokojeni s výsledkem , protože , jak již bylo řečeno , kvalitou hry jsme byli o něco horší . 

Ve druhém poločase jsme chtěli vycházet z pevné obrany a pokusit se hlavně využít , jako v předchozích utkáních , kvality Aleše v útoku . To se vůbec nenaplnilo . Bohužel sérii hrubek v obraně v rozmezí 50 - 63 min , kdy jsme dělali doslova školácké chyby , domácí tým potrestal a výsledkově odskočil . Suma sumárum v tomto čase jsme dostali 4 branky a bylo hotovo . Debakl byl završen v 85 min , když z pentle byl úspěšný Hlaváč , dnešní střelec utkání , který skóroval celkem třikrát . V Hydčicích jsme nezanechali vůbec dobrý fotbalový dojem , kdy hlavně ve druhém poločase naše hra spíše kvalitou zapadala do pralesa a možná ani tam . Jediným pozitivem je , že oba naši střelci skórovali letos poprvé a tak odšpuntovali, snad , své střelecké kvality .

Přes debakl je třeba našim hráčům poděkovat , že jsme vůbec zápas odehráli , byť takovou nálož od posledního celku tabulky čekal málokdo . V následujícím kole , doufejme , to bude něco jiného . Přivítáme doma v neděli Sveradice B a měla by se potvrdit dlouhodobá statistika obou týmu . To jest oba celky jsou o hodně úspěšnější v domacím prostředí a z venku bodově spíše paběrkují . To jest tři body by měly přiskočit na náš účet . 

11.9 Janovice A - Hradešice A 4 : 3 ( 2 : 2 )

Branky : 30 . M.Urban , 40 . P Petruška , 50 V.Drmola , 70. M.Hájek - 15 ( PK ) F.Melka , 35 M.Melka , 64 D.Vaněček 

Sestava : M.Martínek , V.Špindler , D.Juzek , M.Bohatý , J.Kotlan , L.Hořejší ( 46 V.Drmola ) , J.Šlegl , P.Petruška , A.Zhvakin , M.Hájek ( K ) , M.Urban , na střídání R.Mandák 

Zápas kola o druhou příčku jsme odehráli doma proti Hradešicím . Kozel slepil sestavu opět tak tak , nicméně ji slepil .Soupeř byl na tom o poznání lépe , na střídačce celkem plno . 

Celý zápas pěkně zaplněné tribuny viděly oboustraně pohledný fotbal , kdy oba mančafty dokazovaly , že nejsou v popředí tabulky náhodou . Do poločasové přestávky se šlo za stavu 2 : 2 , kdy střeleckou formu potvrdili Míra a Patrik . Vždy jsme odpovídali na branku hostujícího celku .

Ve druhém poločase se karta obrátila , když byl úspěšný střídající Vojta . Hradešice dokázaly odpovědět Vaněčkem . Vítěznou branku dal náš kapitán Mates 4 : 3  . Na konci zápasu se snažily Hradešice prodloužit zápas do penalt ,což díky pevné obraně a Žardelovi se nepodařilo . Na druhou stranu jsme mohli dát pátou branku z brejků a byl by klid . Nicméně po závěrečném hvizdu jsme si mohli s chutí zařvat vítězný pokřik . Pohledem na hru jsme byli o branku lepší tým . Pochvalu zaslouží celý mančaft , zápas byl poctivě odježděn a přidali jsme oproti minulým kolům i potřebnou kvalitu do hry . Výhra nás posunula na druhou příčku , před námi je o 3 body Strážov .

V následujícím kole jedeme v neděli do Kašperek , výkop od 15 hod . Dobré je , že se nekřížíme s Benfikou , protože nebudou Mates , Šimpi a Patrik . Doufejme , že budeme  bodově 100% . Bylo by hezké si to rozdat v 11 kole v přímém souboji o 1 místo se Strážovem .

12.9 Janovice B - Sverádice B 1 : 5 ( 1 : 3 )

Branky : 31 T.Suk - 5 F.Prokopius , 38 a 83 O.prokopius , 44 a 48 R.Kába 

Sestava : L.Červenka , R.Holý , T.Suk ( K ) , V.Drmola  , P.Jelínek , R.Mandák , M.Martínek , V.Baštář , P.Šveňha , J.Svoboda , Š.Bilíček - na střídání V.Keřlík , J,Dulka, D.Juzek , M.Švugr 

Zápas Benfiky se jevil ještě v pátek jako kritický ( pouze 8 hráčů ) . Nicméně Venca K nakonec měl k dispozici pěkných 14 hráčů . Soupeř kupodivu nepřijel jen s torzem a dva hráči z Áčka soupeři dávali slušnou ofenzivní kvalitu .

Zápas jsme začali opět prachbídně . V prvních pěti minutách jsme byli úplně mimo , naše defenziva dělala velké hrubky . To jest tři samostatné úniky na Libora skončily " pouze" jednou branku . Postupně jsme se o něco zlepšili , nicméně Sveradice byly opticky o dost fotbalovější . Lehké procitnutí ve hře  bylo odměněno brankou Hagiho v 31 min . Byla to ale taková vlaštovka , která rozhodně jaro neudělala. Soupeř do poločasu dokázal svoji kvalitu a do přestáky šel s dvojbrankovým vedením 1 : 3 .

Jestli někdo čekal nějaké fotbalové probuzení našeho týmu ve druhém poločase , tak se nedočkal . Ve 48 min asi nejlepší hráč na hřišti Kába ( takto hráč základní jedenáctky v A týmu ) zvýšil na 1 : 4 a bylo hotovo . Po tomto se již oba týmy tak říkajíc " smířily " s výsledkem a hrál se pohodový fotbal . Sveradice ještě v závěru byly jednou úspěšné a daly nám nepopulárního bůra .

Co dodat . Máme za sebou dva zápasy , kdy jsme fotbalově doslova vyhořeli - chyby v zadních řadách jsou doslova do očí bijící  . S tímto herním projevem bychom ve III třídě v následujcím ročníku taky být nemuseli . Je nutné příští víkend bodově zabrat v Žel Rudě , kde hrajeme v sobotu od 16 hod . Zápas se nám termínově nekreje , to jest by byla vhodná výpomoc 2-3 hráčů A týmu .

18.9 Železná Ruda - Janovice B  1 : 0 ( 0 : 0 )

Branky : 70 F.Petráš 

Sestava : M.Martínek , V.Keřlík ( K ) , D.Jůzek , R.Holý , R.Mandák , V.Baštář , P.Šveňha , V.Slivoň , M.Švugr , J.Dulka , J.Svoboda - na střídání V.Špindler 

V sobotu jsem hráli další zápas o spodní patra tabulky . Zajižděli jsme na Žel. Rudou a byť byly opět velké problémy poskládat sestavu , tak jsme chtěli odvézt zpět domů nějaké body . Pomoc přišla z A týmu , Žardel , David a Viktor - díky . 

Domácí tým byl také " početně " při síle a měl přesně 11 hráčů . Od prvních minut jsme měli oproti předchozím zápasům v Hydčicích a doma se Sveradicemi o hodně lepší herní projev . Dobře jsme kombinovali a dostávali se do zakončení . Velmi dobře ze strany zatahoval balon Mára a dával nebezpečné pasy před domácí svatyni . To jest dvakrát v dobré příležitosti byl Pepa Svoboda , který neměl ale přesně srovnaná mířidla . Tutovku na nohu Vojty vykopnul zázračně domácí obránce nad břevno , nutno podotknout , že to bylo tak 2-3 metry před brankovou čárou . Vojta se předvedl ke konci poločasu , kdy jeho střela orazítkovala tyč . Domácí tým hrozil spíše ze střední vzdálenosti , vše pochytal Žardel . 

To jest do poločasové přestávky jsme šli za bezbrankového stavu , nicméně mohlo to být tak o dvě branky v náš prospěch .

Druhý poločas začal domácí tým být aktivnější . Nám hlavně vázla oproti prvnímu poločasu kombinace přes střed pole . Přesto jsme se dostali dvakrát do zakončení . Patrik mířil nad a Pepa Svoboda netrefil míč dobře a tak opět z toho nic nebylo . Domácí tým se dostával často do našeho vápna a také domácí borci se nepotkali s příliš dobrou muškou , vše většinou lítalo kolem tyček . Klíčová situace zápasu byla v 70 min . Přísně písknutý faul cca 28 metrů od brány zahrával domácí Petráš . Žardel si nenechal postavit zeď s ohledem na vzdálenost a i úroveň soutěže . Petráš ale měl asi životní chvilku , když balon napálil tak dokonale , že vymetl šibenici 1 : 0 - parádní bomba . Naše úsilí se o něco ke konci zápasu zvýšilo , bohužel naše dvě šance opět mířily mimo tři tyče . Konkrétně dělovka Davida a pak hlavička Pepy Dulky . Domácí tým už hubené vítězství ubránil a mohl se radovat ze třech bodů . 

Zápas se musel celkem početné divácké návštěvě líbit , nepostrádal určitou fotbalovou kvalitu , chybělo hlavně úspěšnější zakončení akcí . Naše Benfika potřebuje nutně bodově zabrat , aby nebyly po podzimu sestupové starosti . V následujícím kole hrajeme doma v neděli od 15 : 30 a přivítáme další celek z dolních pater tabulky Běšiny - je nutné připsat plný počet bodů . Doufejme , že sestava se bude rodit o něco snadněji než tomu bylo teď o víkendu .

19.9 Kašperské Hory - Janovice A 2 : 3 na PK ( 0 : 1 )

Branky : 48 L.Bílý , 49 V.Šuba - 24 M.Urban , 88 A.Zhvakin 

Sestava : M.Martínek , R.Mandák , D.Jůzek , V.Špindler , A.Zhavkin , J.Kotlan , P.Šveňha , P.Petruška , Z.Vild ( 74 V.Slivoň ) , T.Suk , M.Urban ( K ) , v případě velké nouze připraven J.Muller 

Ani sestava pro Áčko nebyla lehce se rodící . Absence Matese , Šimpiho , Žebra a Vojty nadělala hodně komplikací. Navíc Mejla a Macek jsou stále na marodce . Vypomohli borci z Béčka , kdy hlavně Mandy má zaděláno na rekordmana podzimu , protože k plné náloži minut za Benfiku zdatně připisuje velké porce minut za Áčko . To jest plnou porci 180 min za víkend měl již zmíněný Mandy , dále pak  Žardel , David , Patrik Šveňha a lehce se k plné minutáži blížil i Viktor . Domácí tým také neoplýval nabitou lavičkou , dokonce prvních 10 min hrál o 10 lidech v poli . 

Úvod zápasu se nám povedl i vzhledem početní převaze . Drželi jsme balon v celkem slušné kombinaci a hlavně Míra se objevil dvakrát v dobré pozici ke skorování , bohužel vše šlo mimo tři tyče . Míra se střelecky našel v 24 min , kdy parádní kolmici vyslal Hagi . Míra už tváří v tvář golmanovi domácích nezaváhal 0 :1  . Od 32 do 36 minuty se hral fotbal nahoru dolů , z které se vyklubala parádní bomba na naší svatyni . Žardel předvedl super zákrok a míč vytěsnil mimo tři tyče . Koncem poločasu opět úřadovala naše ofenziva , jmenovitě Míra . Po chybě v rozehrávce v domácí obraně se ocitl na 6 metrů od branky úplně sám - zvonila pouze tyčka . V 43 min kolmice od Patrika P. opět na Míru , ten opět netrefil zařízení . Následná reklamace faulu při dohrání situace domácím obráncem nebyla vyslyšena - nicméně na střelu to nemělo vliv .

To jest po fotbalově pěkné první půli jsme šli do šaten s velmi hubeným náskokem pohledem na zmíněné situace . Stručně - převahu ve hře jsme nevyjádřili brankově .

Domácí tým si asi něco v kabinách zobnul , protože úvod druhé půle měl excelentní . Dvakrát v rychlém sledu nám sebral balon ve středu hřiště a na dva- tři  doteky se dostal do zakončení . Vždy to byly střely z maximálně 8 metrů a vždy byl Žardel propálen po zemi . To jest 49 min a stav otočen na 2 : 1 , prostě ukázka toho , jak se má naložit s golovou šancí . To nám sebralo vítr z plachet , který nám vál tak říkajíc celý první poločas . Dlouhé minuty se pak hrál vyrovnaný fotbal . Očekáváný závěrečný tlak nám pomohl paradoxně vytvořit domácí hráč , který naprosto nesmyslně na hraně našeho vápna zezadu podseknul Viktora . Zákrok odměněn po zásluze ŽK a jelikož ji tento hráč viděl už podruhé , tak se musel poroučet předčasně do sprch . To běžela 71 min a od této chvíle jsme se natrvalo usadili na polovině domácích . Šancí přibývalo , bohužel naše střely byly hodně nepřesné , nebo jsme zkoušeli pevnost brankové konstrukce . Vysvobození přinesla 88 min . Centr do vápna od Pepána našel Sašu a ten propálil vše co mu stálo v cestě . Byť si golman šáhnul , tak míč zapadnul do brány 2 : 2 . I s avizovaným nastavením nás čekalo ještě cca 8-9 min , kdy jsme chtěli otočit zápas ve svůj prospěch . Bohužel v 93 min se po závaru před brankou skácel k zemi domácí brankář , Hagi ho objektivně faulovoval ,ale ne nějak intenzivně . Golman nějak se vstáváním nespěchal , HR došla trpělivost a poslal zápas do penalt . Škoda , možná kdyby se počkalo , až se brankář otřepe , mohla se ještě ve zbývajících 4-5 minutách naskytnout šance na vstřelení branky . V penaltách domácí začali prachbídně , míč letěl vysoko nad . Pak střelci až do páté serie byli vždy úspěšní . Bohužel Hagi jako poslední hráč nepotvrdil . V šesté serii opět domácí hráč nedal , míč orazítkoval pouze břevno . Naopak Patrik Šveňha nezaváhal a díky jeho proměněné penaltě jsme připsali dva dobré body do tabulky . 

Zápas jsme mohli asi už rozhodnout v první půli , nicméně nakonec jsme rádi za dva body , protože srovnání přišlo až v 88 min . Víceméně Saša srovnávací brankou potvrdil , že dnes se jevil u nás jako hráč s nejlepší formou . 

Jsme stále na druhém fleku , bohužel Strážov nám už odskočil na 4 body . V následujícím kole musíme potvrdit naše postavení v tabulce a nic jiného než tři body se neočekává . V sobotu od 15:30 přivítáme celek ze spodních pater Nezamyslice ( pouze 6 bodů na kontě ) . 

25.9 Janovice A - Nezamyslice 6 : 2 ( 4 : 1 ) 

Branky : 4 a 60 M.Hájek , 14 ( PK ) M.Urban , 27  V.Špindler , 29 P.Petruška , 70 V.Drmola - 40 a 75 J.Krejčí 

Sestava : M.Martínek , V.Drmola , M.Bohatý , D.Jůzek , V.Špindler , R. Mandák ( 84 J.Šlegl ), P.Petruška , A.Zhvakin ( 44 Z.Vild ) , J.Kotlan , M.Hájek ( K ) , M.Urban  , na střídání ještě L.Hořejší 

V sobotním odpoledni jsme přivítali celek z Nezamyslic . Již pohled na tabulku silně předurčoval favorita utkání . Kozel měl víceméně plnou sestavu a tak nic nebránilo tomu roli favorita naplnit .

Slušně zaplněné tribuny za pěkného počasí již od úvodních minut viděly jasnou převahu našich barev , kterou hned v úvodu brankou potvrdil Mates 1 : 0 . Další úspěšný střelec byl Míra , který po odpískaném faulu , o kterém nebylo pochyb , s přehledem proměnil penaltu 2 : 0 . O majiteli tří bodů rozhodly akce kolem 30 minuty , kdy se trefil Viki a následně Patrik 4 : 0 . Nicméně musíme dodat  , že gól Patrika byp dosažen z akce , kdy " hrál " i rozhodčí , nicméně hra se nepřerušovala . Do poločasové přestávky upravil skore na 4:1 hostující Krejčí ( kterému nabídnul šanci super přihrávkou Žebro ) .

Do poločasu jsme šli celkem spokojeni , protože obraz hry naprosto odpovídal skóre .

Do druhého poločasu jsme nicméně nastoupili ve vlažnějším tempu a již jsme tak ve hře nedominovali . Po nějaké 55 min jsme opět trochu zabrali a výsledkem byla Matesova druhá branka v utkání 5 : 1 . V 70 min přidal další zářez na pažbu Vojta 6 : 1 . Pak opět hra z naší strany lehce upadla a tak se ukázal opět Krejčí , který uzavřel v 75 min na konečných 6 : 2 . Sluší se dodat , že v našem výčtu chybí i poměrně dost situací , které měly skončit v hostující svatyni . Buď nám chyběla přesná muška , nebo jsme akce dost překombinovali . 

Povinné tři body do tabulky jsou připsány a hlavně první poločas nám a i našim fans udělal radost po fotbalové stránce . Většina našich akcí měla potřebnou herní kvalitu, což je důkaz , že naše postavení v tabulce je oprávněné . Náš tým , když je kompletní, tak fotbalově dokáže zamáčknout soupeře . Nicméně velmi důležité je mít kompletní část naší ofenzivy , to je třeba si přiznat - kvalitní nahráda na lavičce v současné době není  .Tabulka se začíná v čele více profilovat . Jasný lídr je Strážov s 26 body , my jsme na druhém místě o 4 body zpět a na třetím místě už Hradešice ztrácejí další 4 body . V následujícím kole jedeme v sobotu do Dlouhé Vsi , výkop je v 15 hod . Opět pohled na tabulku favorizuje silně náš tým . Nicméně na této " adrese " se nám moc historicky nedaří , tak doufejme , že zápas výsledkově zvládneme . Za 14 dní ve velkém derby doma přivítáme Strážov , tak ať je bodový rozdíl co nejmenší .

26.9 Janovice B - Běšiny 3 : 2 ( 2 : 1 ) 

Branky  : 11. D.Jůzek , 32 a 64 M.Švugr - 24 D.Heidenreich , 50 J.Vališ 

Sestava : L.Červenka  , R. Mandák , R.Holý , D.Jůzek , P.Jelínek , T.Suk ( K ) , V.Baštář , M.Martínek , A. Keřlík , Š.Bilíček , J.Svoboda , nas střídání  V.Slivoň , M.Švugr , V.Drmola 

Naše Benfika v neděli hrála zápas pravdy doma proti celku z Běšin . Úkol byl naprosto jasný , získat 3 body . Sestava cíli odpovídala včetně slušně zaplněné lavičky . 

Od úvodních minut se hra odehrávala v naší režii , kdy hlavně Aleš a David dávali naší hře potřebnou kvalitu. Byla ale na nás znát trochu křeč ve finálním zakončení . V 11 min posila z A týmu nám vytrhla tak říkajíc trn z paty . Přesný pas od Aleše našel Davida , ten zachoval před brankářem hostů chladnou hlavu a po zemi skóroval 1 : 0 . V dalších velmi slibných příležitostech nám chyběla větší kvalita . Bohužel z ojedinělé hrubky v naší obraně přišlo srovnání . Potrestal nás hostující Heidenreich a golovku jsme mu doslova darovali 1 : 1 . Důležitým členem naší sestavy se pak ukázal Mára . Jeho náběh za obranu byl vyslyšen a i Mára ( tak jako David ) zachoval chladnou hlavu a podél brankáře skoroval - akce ještě byla předtím vyšperkovaná pěknou zasekávačkou stoperovi 2 : 1 . Klid do poločasu mohl přidat hlavně Pepa Svoboda , kdy 100% šanci poslal mimo tři tyče . Dále pak Žardel měl také 100% tutovku na noze .

Do přestávky jsme odcházeli spokojeni s herním projevem , méně pak se skórem , mohlo to být o něco veselejší .

Do druhé půle se na herním projevu nic nezměnilo . Stále jsme měli znatelně více ze hry . Opět ale naše chvilková nepozornost , tentokráte nedůraz v obraně , dostala Běšiny do hry . Míč nepochopitelně propadnul přes naše tři beky , Libor byl při výběhu pomalejší a Vališ pěkným lobem srovnal v 50 min na 2 : 2 . Akce na naší straně přibývaly rychlým tempem . Velmi často naše střely končily na pěkně rozchytaném hostujícím brankáři , který byl hlavním faktorem , že stav skore byl stále příznivý pro hostující tým . V 64 min konečně se měnilo skóre . Mára potáhnul středem balon , jeho zaseknutí na levačku asi všechny překvapilo , protože je to ta slabší . Nicméně pak přišla z 20 metrů parádní střela do šibenice - golman naprosto bez šance 3 : 2 . Na mančaftu byla znát chuť dát rychle čtvrtý gól , který by již jasně určil vítěze a tím pádem majitele tří bodů  . Davidovo dvě akce doslova volaly po gólu . Nejprvě zázračně vyškrábnul golman balon po Davidovo hlavičce . O několik minut později zlikvidoval jeho střelu z nějakých 12 metrů . Akce po ose Mára , David , Aleš byla oku lahodící a volala též po golu , protože Aleš byl naprosto sám cca 10 metrů před bránou , míč skončil cca metr nad . Poslední tutovku měl opět Mára , kdy ale střela na hranici vápna mu sjela po kopačce a balon skončil poměrně dost daleko vedle hostující branky . 

Nic , soupeř se zaplaťpánbůh již k ničemu nedostal a tak po závěrečném hvizdu jsme si mohli s chutí zařvat po dlouhé době vítězný pokřik . Naše hra byla hodně koukatelná, tým zaslouží pochvalu jako celek, Za vypíchnutí stojí výkon Máry a také bylo znát , že v sestavě bylo duo Aleš a David . Co nám asi dnes chybělo nejvíce bylo jen přesnější zakončení . Výsledek mohl být hodně podobný , jaký viděli diváci na stejném place o den dříve . Máme velice důležité tři body,  jsme aktuálně na pohodové 7 příčce , nicméně bodově od sestupových příček příliš vzdáleni nejsme . Kaňkou na zápase je zranění Jelena , který bude až na jaře ( natržený lýtkový sval ) . V následujícím kole se pokusíme překvapit , jedeme v neděli do Bolešin , kde nás čeká místní Benfika . Bolešiny B jsou v popředí tabulky a tak favorit utkání je jasný . Výkop naplánován na 15 hod .

2.10 Dlouhá Ves - Janovice A 1 : 3 ( 1 : 0 )

Branky : 10 J.Hubený - 74 J.Kotlan , 82 a 89 M.Urban 

Sestava : M.Martínek , R.Mandák , V.Špindler , M.Švugr , J.Kotlan , A.Zhvakin ( 58 J.Muller ), P.Šveňha , P.Petruška ( 84 J.Hájek ) , Z.Vild , M.Urban , M.Hájek ( K ) - na střídání M.Bohatý 

Zápas v Dlouhé Vsi opět přinesl potíže se sestavou . Nebyl David ( koleno ) , Vojta ( práce ) a Žebro ( kotník ) , to jest z obrany vlastně zůstal jen Viktor . Absence začíná sbírat také Šimpi . Opět přišla výrazná pomoc Benfiky - Mandy , Mára , Patrik a Zdenek .

Přes výrazné změny v sestavě jsme chtěli dnes urvat tři body . Dlouhá Ves je výrazně níže v tabulce než my a také naše ofenzivní část sestavy byla víceméně 100% , to jest naši dlouhodobě nejlepší střelci Mates a Míra na place .

Úvod zápasu přinesl dvě šance Matese , které se bohužel nepřetavily v branky . A tak z ničeho nic a po naší hrubce v obraně dal domácí tým branku v 10 min - úspěšný střelec byl J.Hubený 1 : 0 . Od této chvíle byl vidět fotbal , kde si podávala ruce Bída s Nouzí . Domácí tým zdržoval v domnění , že tak uhájí pro ně velice lichotivý výsledek . Naši hráči se nemohli vůbec dostat do hry , úroveň spíše vypadala tak na III třídu a chvílemi možná spíše na prales . To jest do poločasu celkově z fotbalu bolely pěkně oči . 

Luďa si k výkonu o přestávce řekl své , to jest do druhé půle jsme chtěli nastoupit o něco aktivněji . Snaha byla znát , nicméně o nějaký válec se nejednalo a kvalitní zakončení akcí by těžko někdo pohledal . A tak čas plynul ve prospěch domácích , kteří svou taktitu zdržování neměnili . Odšpuntování střelecké neschopnosti na naší straně přinesla 74 min , kdy centr do vápna šťastně trefil rameno hlavou Pepán tak , že balon zapadl do domácí sítě 1 : 1 . Branka najednou probudila naše fotbalové schopnosti a začali jsme mít viditelně více ze hry  . V 82 min se pěkně po kombinaci prosadil Míra 1 : 2 . Branku jistoty dal opět Míra po perfektní přihrávce od Matese v 89 min 1 : 3 . Tím bylo jasno o majiteli tří bodů a rozhodčí tak nemusel příliš otálet s nějakým nastavením . 

Co říci k zápasu . Poděkování určitě míří za hráčskou pomocí z B týmu . Výsledek a posledních cca 15 min zápasu je asi jediné dnes, co by se dalo hodnotit kladně . Ale takové zápasy někdy jsou , kdy hra stojí za prdlačku , ale máte tři body . Domácí celek nás " překvapil " , je vidět , že ani Dlouhá Ves po covidové přestávce to nemá jednoduché - kvalita jejich hry a hráčská účast je fakt mizerná s ohledem na jejich minulost ve vyšších soutěžích .

Výsledky v tomto kole nás a Strážova přineslo velké drama pro následující kolo . Strážov doma podlehl Nýrsku B - musíme ale přiznat , že hosté měli dost velkou podporu hráčů z A týmu  . To jest v sobotu od 15 hod na našem hřišti v derby se Strážovem půjde o přímý souboj o lídra tabulky , protože je mezi námi rozdíl pouze o jeden bodík . V naší sestavě nebude Patrik P. a patrně ani David a Žebro  . Každopádně realizační tým se bude velmi snažit poskládat tým co nejlépe a pevně věříme , že po tomto kole bude na prvním fleku naše Dukla .

3.10 Bolešiny B - Janovice B 0 : 2 ( 0 : 1 ) 

Branky : 5 J.Jansta , 67 J.Svoboda 

Sestava : M.Martínek , V.Keřlík ( K ) , V.Slivoň , V.Drmola , R.Holý , V.Baštář , J.Dulka , P. Šveňha , M.Švugr , J.Jansta , J.Svoboda 

V neděli byl opět předzápasový " seriál " , jak poskládáme vůbec sestavu . Podařilo se sehnat přesně 11 lidí s tím , že ne úplně fit byl Venca Keřla a plných 90 min ze soboty měli v nohách Mára , Patrik a v rukách i Žardel . Domácí celek byl v plné síle , kterou umocňovalo několik hráčů , kteří pravidelně hrají 1B třídu . To jest z tohoto pohledu a i postavení v tabulce bylo jasné  , kdo je horkým aspirantem na tři body - a to byl domácí tým .

Nicméně předzápasové předpoklady se ne vždy vyplní , obzvlášť za dosavadní průběh sezony to platí dvojnásob a i my jsme byli několikrát něpříjemně překvapeni  . Úvod utkání jsme začali více než dobře , když jsme v prvních 5 minutách měli slušné dvě střely a hlavně golovou akci . Pepa Jansta dostal pas za obranu , píchnul do balonu tak dobře , že míč zapadnul k protější tyči 0 : 1 . Musíme říct , že míč domácí golman kontroloval v domnění , že to jde vedle - asi si ne úplně správně přeměřil vlastní branku :-) . Dál jsme byli aktivní a hlavně střely Máry a Patrika měli potřebnou razanci - nicméně domácí golman si už dával pozor . V 15 min jsme mohli šanci jít do dvoubrankového vedení , kdyby HR odpískal jasnou hru rukou domácího obránce - jasná pentle  . Následně dvě tři šance vypadaly také slibně , chybělo jen přesnější zakončení . Po nějaké 20 min se probudil více i domácí tým , který v úvodu zápasu v ofenzivě byl celkem neškodný . V 22 min jedovku vyškrábnul Žardel na břevno . Další dvě nebezpečné střely zalepil doslova na rukavice , takže k žádným dorážkám nemohlo dojít - to byl i takový začátek Žardela  jako asi hlavního strůjce překvapivého výsledku . Naše obrana nic složitého na malém hřišti nevymýšlela . Vůbec se nestávalo , tak jako dost často se nám stávalo v předchozích kolech , že bychom nějakou " pěknou kombinací v zadních řadách " dali domácím šance na zlatém podnose .

To jest do poločasové přestávky  jsme odcházeli s jednobrankovým náskokem a nutno říct , že pohledem na vytvořené šance zcela zaslouženě . 

Do druhé půle domácí tým lehce prostřídal , u nás jsme takové " starosti " neměli , protože nebylo kým . Bolešiny postupně v druhé půli převzaly aktivitu v utkání , držení balonu bylo jednozančně na jejich straně . Nicméně naše obrana a hlavně Žardel v bráně nedovolila nějaký festival tutovek , většinou jsme si finální přihrávky dobře pohlídali  . Navíc v 67 min se pěkně přes dva hráče uvolnil matador Pepa Dulka , dal na zcela volného Pepu Svodobu a ten z 12 metrů křížnou střelou rozvlnil síť za domácím brankářem dnes podruhé 0 : 2 . Domácí byli celkem z výsledku opařeni včetně nepočetné skupinky fans . Od nějaké 70 min vsadil domácí tým vše na útok , což nám otevíralo celkem slušná okénka v jejich obraně . V 75 min mohl výsledek "pojistit " po schickovsku Patrik , když z 35 metrů zkoušel štěstí, střela minula branku o metr - golman domácích se jenom podíval . Na naší straně poloviny hřiště přibývalo střel , standartek a rohů - Bolešiny v této části utkání dominovaly . Ve většině případů jsme dokázali situace řešit a nutno znovu říct , že Žardel doslova ve vápně kraloval . Sem tam nám pomohla paní Štěstěna , když ve dvou případech proletěl míč z rohu přes malé vápno, aniž by ho kdokoliv trefil , ale to tak nějak zapadalo do naší povedené hry . Zhruba 5 minut před koncem utkání opadl u domácích apeptit s utkáním ještě něco udělat , už to prostě vzdali . Tak přišly ještě dvě šance v podání našich barev . V obou případech Pepa Jansta už ale nebyl dostatečně přesný , což  vůbec nevadilo. Po závěrečném hvizdu jsme si s chutí zařvali vítězný pokřik . 

Mančaft zaslouží pochvalu jako celek - všichni odehráli asi maximum možného . Z původní taktiky nedostat hlavně nějakou nálož , se nakonec vyklubala po velmi dobrém výkonu , na naše možnosti , výhra a další tři bodíky do tabulky . Ve hře a držení balonu  byl určitě kvalitnější domácí tým , nicméně na počet gólových šancí jsme byli určitě zase lepší my . Působíme tak trochu jako Jánošík , kdy " bohatým " bereme ( Plánice a teď Bolešiny B )  a " chudým " dáváme ( Velké Hydčice a Žel Ruda ) . Pokud tento přístup bude platit i následující kolo , vůbec bychom se nezlobili . V neděli v 15 hod doma přivítáme celek z medailových příček , soupeřem nám bude celek z Hartmanic . Ještě jen pohledem na tabulku , máme 15 bodů a jsme na lichotivé 6 příčce - nicméně stále k dolním patrům tabulky je to celkem blízko - cca 4-5 bodů . Prostě letos jsou týmy ve III třídě poměrně vyrovnané a nelze předem říct , kdo zrovna je velký aspirant na přední příčky a kdo velký aspirant na sestup do pralesa -  bude to souboj o každý bod .

9.10 Janovice A  - Strážov 0 : 1 ( 0 : 0 )

Branka : 73 J.Kalivoda 

Sestava : M.Martínek , V.Drmola , V.Špindler , D.Jůzek , R.Mandák ( 62 J.Macura ) , V.Slivoň (79 T.Suk ), M.Urban , J.Kotlan , M.Hájek ( K ) , M.Švugr , na střídání ještě L.Hořejší 

Velké derby se odehrálo za příjemného podzimního počasí před velmi slušnou diváckou kulisou , kdy asi více diváků podporovalo hostující tým . V naší šatně chyběl Žebro a hlavně tvůrce hry Patrik . Hecnul se David a s oteklým kolenem odehrál celý zápas . Luďa s Vencou museli vzhledem k absencím upravit  sestavu , kdy hlavně Míra se musel letos poprvé zatáhnout do zálohy na vytváření hry .  Na lávce po dlouhé době byl Máca a střihnul si cca 30 minut . Hostující tým přijel kompletní včetně slušně zaplněné lavičky .

Již úvodní minuty zápasu ukázaly , že dnes diváci spíše uvidí bojovný a hodně soubojový fotbal , než nějakou pěknou kombinanční hru . Opticky jsme o něco málo drželi balon více na kopačkách my , nicméně nic zásadního se z toho před hostující svatyní nekonalo . Většinou jsme naše akce ani nedotáhli do finální fáze . Za zmínku tak stojí spíše propagační střely Míry , Máry , Vaška a Matese . Asi největší šance byla v cca 20 min , kdy Mára rychlostně dal na frak hostující obraně , předložil na malé vápno na Matese , nicméně ten tísněn obráncem nepříliš dobře vystřelil poměrně dost vedle a i slabě . Strážov za celý první poločas byl na tom velmi podobně , jasných šancí měl také jako pověstného šafránu . Asi nejvíce " smrděla " hlavička vytáhlého Michala Chaluše , která zapadla cca metr vedle naší branky . To jest do poločasové přestávky se odcházelo za bezgólového stavu . Dá se říct , že defenziva byla tou lepší částí hry u obou týmů .

V šatně jsme si řekli , že to dnes bude o jednom možná dvou golech , to jest nepolevit v defenzivě a být maximálně efektivní ve vypracovaných šancích .

Ani druhý poločas nepřinesl nějakou lepší fotbalovou podívanou . U nás byly k vidění příležitosti hlavně ze standartek - rohy a VPK kolem vápna . Pro nás i mluvila výhoda slunce do očí hostujícího golmana . Nicméně o nic zásadního , co by se dalo označit za tutovky,  se nejednalo . Prostě hostující obrana pracovala  včetně pokrytí hráčů při standartkách na vysoké úrovni . A tak se stalo přesně to , co jsme nechtěli , aby Strážov šel do vedení . Hostující tým tak jako už po několikáté s námi nám předvedl , jak se má naložit s dobrou šancí na skorování , zvlášť když je je jich v zápase více než málo . Kontr do lehce rozhozené naší obrany v 73 min přinesl jedinou branku utkání . Míč šel na úrovni vápna na stranu na neobsazeného Kalivodu , ten se dostal zasekávačkou na úroveń cca 10 metrů od naší branky a nepříliš razantní střelou a s odskokem překonal Žardela  0 : 1 . V závěrečné části zápasu jsme rozhodně nesložili zbraně . Měli jsme opět územní převahu , bohužel k nějakým jasným šancím to opět nevedlo . Asi nejlépe se jevily dvě střely od Míry , nicméně jen do střdu branky  . Strážov doslova vytvořil před svou svatyní neproniknutelný blok a standartky si velmi dobře pohlídal i díky výškové převaze . To jest po závěrečném hvizdu se mohl hostující tým radovat , že v bitvě o první místo uspěl za tři body . My jsme celkem zklamaní odcházeli do šaten s vědomím , že jsme poprvé nevstřelili na podzim branku a majitel tří bodů nebyl herně dnes lepším týmem .

Zápas byl asi ovlivněn faktem , že se jedná v derby o souboj o první flek . Většinou v zápasech nás se Strážovem je vidět více branek , pochopitelně více brankových příležitostí a hlavně koukatelnější fotbal . Dnes to bylo jiné . Utkání bylo spíše hodně soubojové, místy celkem nervózní ( ale to k derby patří ) , hra se odehrávala od vápna k vápnu bez jasných šancí , dominovaly spíše defenzivy obou týmů . Našemu týmu patrně scházel Patrik více , než jsme si před zápasem dovedli představit , protože nějaké rychlé přečíslení , nějaká neočekávaná přihrávka či kombinace v našem projevu vidět víceméně nebyla .  Nic , výsledek je jasný a Strážov má opět před námi čtyř bodový náskok . Našemu týmu nelze vytknout nasazení a snahu , ale dnes to bylo oproti dobře konsolidovanému obrannému bloku hostujícího týmu málo . Byť musíme říct , že Strážov měl o něco méně ze hry než my a šancí měl také poskrovnu , ale branku dal a to se ve fotbale počítá . Prostě Strážov si na svou šanci počkal a hlavně ji dal . Jeho taktita na tento scénář měla potřebnou kvalitu,. Věděli , že fyzicky se dokážou s námi úplně v pohodě poměřit  .

Čelo tabulky začíná houstnout a fotbalové probuzení ke konci podzimu hlavně potkalo benfiku Sušice . To jest do souboje o čelo tabulky ke Strážovu , naší Dukle a Hradešicím přibyly dva týmy a to benfika Nýrska a zmíněná benfika Sušice . A právě v následujícím kole , letos na podzim naposledy jedeme ven , hrajeme v Sušici . Výkop v neděli ve 14:30 a máme ( opět ) termínovou kolizi s naší Benfikou , to jest dostatečný počet hráčů bude základ k případnému úspěchu . Určitě i velkou roli sehraje UMT ( pokud se na umělce bude hrát )  , protože na tomto povrchu vůbec nehrajeme a bude to určitě konkurenční výhoda domácích. Což dokládá i více než výmluvně statistika -  pokud jsme hráli v Sušici na umělce , pokaždé jsme prohráli . Body jsme odváželi pouze a jen z normálního trávníku . 

Tři kola před koncem podzimu je cíl jasný , pokud chceme jít do jara se šancí se poprat o první místo . Musíme být maximálně úspěšní a asi se nejvíce " bojíme " zápasu právě o následujícím víkendu . Pak doma pod světly přivítáme poslední tým tabulky Měčín - zde by měla být vidět naše střelecká schopnost na 100% . V posledním kole doma přivítáme Nýrsko B - pokud si první tým Nýrska nepřehodí zápas na neděli , tak by mělo přijet k nám " čisté " Béčko , byť v Nýrsku je výkop naplánován o 90 minut později .

10.10 Janovice B - Hartmanice 1 : 0 ( 1 : 0 ) 

Branka : 18 .M.Švugr 

Sestava : L.Červenka , V.Baštář  , R.Holý , R.Mandák , V.Keřlík ( K )  , M.Švugr , L.Hořejší , A.Keřlík , J.Macura , M.Švugr , J.Svoboda ; na střídání J.Kotlan , P.Šveňha a "za lávkou" ještě postával D.Jůzek 

V neděli naše Benfika nastoupila proti Hartmanicím . Soupeř se pohybuje v nejvyšších patrech tabulky , což pro nás na podzim znamená , že body by měly zůstat paradoxně v naší šatně . Naše sestava se opět nerodila lehce a nakonec k zápasu bylo zapsáno 13 lidí , což je vlastně úspěch . Úplně poprvé se objevil v sestavě letos Máca a Kozel a oba hned od úvodních minut . 

Pokud někdo byl na zápase v sobotu na derby  , tak paradoxně v neděli o soutěž níže viděl více oku lahodící fotbal a to hlavně v prvním poločase  . Hartmanice i my jsme předváděli celkem pohledný kombinační fotbal a i se rodily šance na obou stranách . Účet zápasu otevřel Mára , když centr ze strany na úrovni vápna si zasekávačkou přehodil ( opět ) na slabší levou a pěknou křížnou střelou po zemi rozvlnil síť za hostujícím golmanem 1 : 0 . Málokdo očekával pohledem na hru , že to bude jediná branka utkání . Do konce poločasu bylo na obou stranách po dvou třech příležitostech , nicméně pokulhávala kvalita v zakončení .

Do poločasobvé přestávky jsme odcházeli celkem spokojeni . 

Ve druhém poločase bylo s postupem času znát , že nemáme , lidově řečeno , naběháno . Hartmanice začaly si postupně brát taktovku utkání na své kopačky a vytvořily si územní převahu .Velmi často se nám stávalo , když jsme se dostali na polovinu soupeře , že balon jsme vůbec nepodrželi , aby si naše obrana odfoukla a míč se velmi rychle vracel před naše vápno . Jestli minulý zápas v Bolešinech nás podržel výrazně Žardel v bráně ve druhém poločase , tak dnes si velmi podobně počínal Libor . Dvě velké tutovky Hartmanic zlikvidoval a navíc tím tak nějak dodával klid naší obraně . U nás se mohlo stát vysněné , že z nějakého ojedinělého brejku odskočíme o dvě branky a bude se nám dýchat koncem zápasu o hodně lépe . Bohužel tutovka Pepy Svobody skončila hodně vedle branky Hartmanic . Ke konci zápasu nás soupeř zamknul před naší brankou , často jsme jen míč někam odkopávali. Nicméně vše jsme přestáli i za pomoci výborného výkonu Libora v brance a připsali další tři body do tabulky . Musíme nicméně zmínit , že Hartmanice působily velmi fotbalově a vlastně hodně smolně dnes vyšly bodově naprázdno . Z toho , co jsme zatím měli možnost ve III třídě vidět , se Hartmanice jeví možná nejfotbalověji , nicméně v OP by asi měly velké starosti . Náš tým zaslouží pochvalu za fotbalový výkon v 1 poločase , ve druhém stojí za pochvalu hlavně bojovnost a schopnost naší defenzivy hubené vedení  ubránit . O Liborovo výkonu netřeba dále mluvit / psát .

V následujícím kole , jako naše Áčko , jedeme na podzim naposledy ven . Hrajeme v Hrádku s místní benfikou v neděli od 14:30 . Nejsme s ohledem na vítězství v posledních dvou kolech v žádném bodovém presu . Máme nyní 18 bodů a jsme na 5 příčce . To jest hlavní cíl je nastoupit v 11 lidech a mít cca 1-2 hráče na lávce a pochopitelně neudělat v Hrádku nějakou ostudu , jako jsme předvedli v Hydčicích . Vícéméně máme na podzim bodově splněno , byť nějaké 3-4 body by se ještě určitě hodily hlavně s ohledem , že spodek tabulky není stále nějak bodově daleko . To jest cca 21-22 bodů by zaručovalo klidnou zimu a dobrý základ pro jarní část soutěže . Máme šanci urvat body za 14 dní doma , soupeřem nám bude celek opět z nejvyšších pater tabulky - Veřechov a to statisticky je opravdu velká šance . A když ne s Veřechovem , tak pevně věříme , že v posledním kole na podzim opět doma ( pod světly ) porazíme Budětice .

17.10 Sušice B - Janovice A  2 : 3 ( 1 : 0 )

Branky : 25 V.Žežulka , 67 E.Gutwirt -  77 a 88 D.Jůzek , 79 M.Hájek 

Sestava : M.Martínek , V.Drmola , V.Špindler , D.Jůzek , R.Mandák , Z.Vild , V.Slivoň , M.Urban , J.Kotlan , M.Švugr ( 46 Patrik Šveňha ) , M.Hájek ( K )

V neděli jsme hráli o udržení druhého místa v Sušici . Domácí tým poslední kola má velmi dobrou formu a v kombinaci s umělkou určitě byl favoritem utkání . Navíc pohledem na soupisky i v tomto domácí celek " vedl " . K zápasu v bílých dresech připraveno 15 hráčů . V naší šatně to bylo znatelně horší . Nebyli ze základní sestavy Patrik P., Žebro a Saša . V kombinaci s termínovou kolizí s Benfikou měli Venca s Davidem " vystaráno " už od čtvrtka , aby doslova slepili dvě sestavy pro víkendové zápasy . V případě Áčka vypomohl ne úplně fit Mára , který nějak odehrál první poločas a na druhý ho vystřídal Patrik Š. Navíc , jak již bylo řečeno , zápas byl odehrán na umělce , na které vůbec nehrajeme / netrénujeme . Ale to se netýká jen nás . Více než výmluvně o tom vypovídá statistika , kdy Sušice B na podzim doma na umělce je bez ztráty bodu . 

A fakt umělky a " oslabené " sestavy se projevil . Od úvodních minut domácí tým byl více na balonu , dobře kombinoval na 2 -3 doteky . U nás většinou druhá , třetí přihrávka končila někde jinde než měla , často jsme s balonem měli problém - nicméně to nebylo nějakou technickou nedovedností , prostě na umělce balon se chová jinak , než na přírodní trávě . Kupodivu úvod jsme nějak přežili  bez inkasované branky . Asi nejvíce v této části zápasu byl u nás vidět Vojta , který pěkně provětrával svoji stranu , když jeho sola přes 70 metrů a předběhnutí cca 4 protihráčů končilo vždy před vápnem domácích . Když jsme se trochu dostali do hry kolem 22 minuty , tak jsme vyrobili hrubku v rozehrávce v zadních řadách , ze které nás domácí potrestali . Z úrovně vápna se prosadil Žežulka 1 : 0 . V následujících minutách se dvakrát ukázal Žardel v bráně , když dvě jedovky zneškodnil . U nás by stály za zmínku asi dvě akce . Z VPK přesnou ale slabou střelou nepřekvapil Venca domácího golmana . Ve druhé situaci Míra se snažil ve vápně procedit balon přes změť hráčů , nicméně neúspěšně . Několik našich střel zpoza vápna mělo značně jiný směr , než by bylo záhodno. To jest první poločas byl určitě domácí celek fotbalově lepším mančaftem , nicméně jak bylo řečeno , nám hlavně dělalo problém přivyknout na " zákonitosti " hry na umělce . To jest jednobrankové manko bylo vlastně z našeho pohledu celkem " úspěchem " .

O poločasové přestávce jsme hlavně mohli prostřídat Máru za Patrika . Také jsme si řekli , že nedáme výsledek lacino a zkusíme zabojovat tak , aby " aspoň " herně jsme nezaostávali .

Kupodivu od prvních minut druhé půle jsme velmi rychle srovnali s domácím týmem herně krok . Sušice začala trochu fotbalově ztrácet a to byl pokyn pro střídačku , aby rychle " okysličovala " sestavu . To však nemělo příliš velký efekt . Náš celek hlavně začal těžit z lepšího pohybu , lepší kontroly balonu a také byl dost znát jediný nový hráč v naší sestavě - Patrik Š. ve středu zálohy byl dost aktivní a hlavně neměl vůbec problém na umělce se technicky prosazovat jeden na jednoho . Ze zlepšené hry se rodily šance kolem vápna domácích . Nicméně nám chyběla lepší kvalita v koncovce hlavně u dvou našich nejlepších střelců Míry a Matese . Domácí tým se dostával do útoku spíše sporadicky , povětšinou se prostě nedokázal přes naší obranu prosadit - hlavně Viki a Vojta jim nedali v soubojích ani " čuchnout " . V 65 minutě jsme měli tutovku . Míč ze strany prolétnul přes malé vápno , Zdeněk ho ve skluzu posunul na Vencu , který ze 7 metrů vyprášil jen rukavice domácího brankáře . Bohužel na naši neproměněnou šanci odpověděl domácí tým v 67 min . Centr do vápna po nedomluvě Žardela a Radka propadnul na zem , kde " rybičkou " poslal balon do prázdné branky domácí Gutwirt 2 : 0 . V tomto případě určitě brankář Žardelovo kvalit neměl úplně čisté svědomí . Nicméně Žardel na druhou stranu na podzim je v bráně dost znát a i díky jemu je naše postavení v tabulce tam , kde v současnosti jsme . Od 70 minuty se dá říct , že na place už byl jen jeden tým . Sušice se vlastně vůbec už nedostávala kombinačně přes polovinu hřiště , my jsme na polovině domácích jejich obraně pěkně zatápěli . K výsledkovému obratu paradoxně nejvíce přispěl ten , který na soupisce je úplně nejdál od soupeřovi branky - teda když nepočítáme Žardela . David se patrně na to už nemohl dívat , jak se tam " nemůžeme trefit " a šel to změnit . V 77 min napřáhnul z dobrých 25 metrů a od břevna s odskokem zpět pod víko dal parádní branku 2 : 1 - tím tak nějak si začal " potykávat " s brankovou konstrukcí . V 79 min po dobře zahraném rohu se prosadil " neobvykle " hlavou Mates 2 : 2 . Početná divácká kulisa najednou dost koukala , co se to s domácím týmem děje , teda až na slušnou skupinku , která podporovala hlasitě náš mančaft . Bylo z naší hry cítit , že jsme schopni výsledek dokonale obrátit a tím tak potvrdit Caplárovu past , to jest když vedete o dvě branky ,  nemáte rozhodně tři body v kapse . V 86 minutě Míra přiklepnul do uličky na Matese , kterého zastavil nedovolně domácí Klíma . Jelikož zmíněný hráč domácích byl ten poslední mezi Matesem a domácím brankářem , nemoho přijít nic jiného než " redka " . I s nastavením jsme měli řádově 7 minut ještě přidat jeden gól . V 89 min Míra háčkoval kolem vápna , proletěla noha domácího hráče a byla z toho velmi zajímavá šance, VPK nějakých 18 metrů do branky . K míči se postavil Venca s Davidem . Druhý jmenovaný jen tak špitnul , přeběhni mi to , domácí zeď určitě nadskočí a já to tam šoupnu . A přesně to se stalo . David napálil balon po zemi pod zdí . Míč se pochopitelně nejdříve musel odrazit od tyčky , proběhnul za zády zkoprnělého golmana domácích , aby lehce olíznul druhou tyč z vnitřní strany a skončil tak v síti 2 : 3 . Úspěšný exekutor předvedl následně velmi pěkný  sprint přes celé hřiště k již zmíněné skupince našich fans oslavit vstřelenou branku . Do konce zápasu zbývaly 3 - 4 minuty , které jsme už v pohodě zvládli a tak jsme si mohli s chutí v šatně zařvat vítězný pokřik . 

Co dodat , dnes jsme předvedli , že i přes určité předzápasové handicapy dokážeme vítězství urvat . Oproti zápasu se Strážovem  dnes byl určitě k vidění " kouikatelnější " fotbal . Domácí tým určitě předvedl , že na umělce hrát umí . Nicméně dnes hlavně závěrečná část zápasu patřila tak jasně našemu týmu , že tento fakt nehrál takřka žádnou roli . Náš tým zaslouží velkou pochvalu jako celek . Nicméně určitě dnes musíme vypíchnout " muže zápasu " . David prostě dnes byl hlavním důvodem , že tři body jsou " doma " a tak dvě kola před koncem podzimu jsme stále na druhém fleku . Škoda jen , že neklopýtnul Strážov , který také tři bodíky " honil " na poslední chvíli , když dával na 2 : 1 v 90 min . Ale to také vypovídá o síle mančaftu , že dokáže zlomit zápas výsledkově , ikdyž se v koncovce nedaří .

V následujícím kole by to měla být pro nás " větší pohoda " . Hrajeme v sobotu doma od 17 hod ( pod světly ) a přivítáme poslední tým tabulky Měčín . V úplně posledním kole ( vlastně takto prvním jarním ) doma uzavřeme podzim proti Nýrsku B . Velmi pěkné by bylo být 100% a jít tak do jara s 34 body .

 

17.10 Hrádek B - Janovice B 6 : 1 ( 3 : 0 )

Branky : 33,40 a 88 R.Holeček , 43 V.Holeček , 47 D.Hanula ,67 P.Illek - 55 J.Svoboda 

Sestava : L.Červenka , V.Keřlík ( K ) , R.Holý , J.Hájek , T.Suk , J.V.Baštář , J.Dulka , Petr Šveňha , J.Jansta , J.Svoboda , D.Mičko 

Zápas Béčka v Hrádku byl upřímně už od pátku brán s přívlastkem " odjet v 11 lidech , odehrát a dojet domů " . Sestava byla také hodně komplikovaná a vlastně 11- tého hráče se podařilo " opatřit " 3 hodiny před výkopem . Je třeba takto poděkovat Davidovi Mičkovi , že nám " vytrhl " trn z paty doslova na poslední chvíli . Vzhledem k sestavě domácích a " střízlivým " pohledem na naší sestavu nebylo o jasném favoritovi zápasu nejmenších pochybností , byť před úvodním hvizdem jsme měli v tabulce o bodík více . 

Domácí tým od úvodních minut měl zápas pevně pod kontrolou . Kupodivu tak jako u Áčka úvodní část zápasu nepřinesla v podání domácích střelců branky a že šance měli . Nicméně konec poločasu už byl jiný a vlastně do poločasové přestávky se už odcházelo s tím , že o majiteli tří bodů je jasno . Po úspěšných střelách bratrského dua Holečků jsme měli tři fíky " v ruksaku " .

Druhý poločas zahájil úspěšným pokusem domácí Hanula . Náš čestný úspěch zaznamenal Pepa Svoboda , nicméně to byl jen takový malý světlý okamžik v našem podání , který rozhodně nemusel domácí znepokojovat . Navíc domácí celek mohl prostřídat za dravé mladí , kterému jsme vůbec nemohli rychlostně konkurovat . I ve druhém polpočase jsme dostali tři fíky . Pohledem celkově to bylo vlastně na jednu bránu . Ale jak již bylo řečeno , dnes jsme vzhledem k sestavě neměli žádné bodové ambice a vlastně " úspěchem " je , že jsme k zápasu nastoupili . Byť tímto " stylem "  není dobré se prezentovat s ohledem na velikost našeho klubu . Naše marodka  , a upřímně i jiný přístup k fotbalu po Covidu , je taková , že jsme vlastně " rádi " , že to dnes nebylo za pokutu ,která by byla vystavena OFS za nedostavení se k zápasu .

V následujícím kole doma v neděli přivítáme Veřechov , uvidíme jaká bude naše sestava , pak se můžeme bavit o našich ambicích a případném bodovém zisku . V posledním kole na podzim  ( tak jako u Áčka prvním jarním ) přivítáme už v pátek od 18 hod ( pod světly ) Budětice a to by mělo být za tři body . To jest mít po 14 kolech na podzim 21 bodů by bylo určitě fajn ( v minulosti jsme se přes 20 bodů vlastně nikdy nepřehoupli ) . Bohužel , jak již bylo zmíněno , letos i tolik bodů v polovině soutěže nedává nějakou jistotu záchrany . Lehce se už " rýsuje " jeden kandidát na sestup - a to jsou Velhartice . O druhém určitě jasno není .

23.10 Janovice A - Měčín  13 : 0 ( 4 : 0 )

Branky : 24,33,44,76 M.Urban ; 41, 66, 72 ,74 ,78 ,82 M.Hájek ; 54 D.Jůzek ; 69 ,88 V.Slivoň 

Sestava : M.Martínek , V.Drmola , V.Špindler , D.Jůzek , R.Mandák , Z.Vild ( 46 J.Muller ) , P.Petruška ( 46 V.Slivoň ) , Patrik Šveňha , J.Kotlan , M.Urban ,  M.Hájek ( K )

Zápas pod světly s Měčínem měl " bohužel " již scénář napsaný před zápasem . My jsme byli připraveni se vším všudy , to jest hřiště sestřižené , listí odklizeno , světla připravena - za toto velké díky Keřlovi . Divácká kulisa byla také nachystána ve velmi slušném počtu- děkujeme za dlouhodobou podporu  . Ale  teď k tomu "bohužel" . Měčín dorazil ve velmi zdecimovaném stavu ( marodka ) , to jest  k utkání bylo připraveno jen 8 hráčů . U nás v kabině připraveno 13 hráčů , opět jsme museli trochu kombinovat při neúčasti Saši a Žebra , nicméně sestava byla víceméně předpokládaná .

Od začátku zápasu byl vývoj zcela jasný , to jest hra se odehrávala převážně na polovině hostujícího týmu . Nicméně jak to tak někdy v těchto utkáních bývá , nemohli jsme v úvodu utkání z velkého tlaku dát branky . Ve velkých šancích se hlavně objevoval Míra a Zdenek , ale prozatím hlavně Míra neměl potřebnou přesnot v zakončení , ale to se rychle změnilo . Kupodivu i soupeř měl dvě velmi slibné šance , když v jedné tváří tvář Žardelovi hostující útočník zazmatkoval a šanci promarnil . Ve druhé šanci byl hostující kapitán po nedorozumnění v naší obraně , střela z 22 metrů měla asi být lobem za Žardela , nicméně provedení bylo o něco horší a tak balon skončil hodně vedle branky . To byly asi vůbec dvě největší šance Měčína za celý zápas . Na vývoj utkání a hlavně šance , až v 24 min jsme poprvé skorovali . Míra si konečně srovnal dostatečně mušku . To jest dostal přesný pas od Pepána a prosadil se hlavou 1 : 0  . Tím odstartoval své střelecké hody v první půli . Ve 33 min opět Míra a jeho střela podél brankáře 2 : 0 . Aby Mates , jako další sniper v našem týmu , nezůstal pozadu , tak v 41 min skoroval ,  opět střela z nějakých 12 metrů  3 : 0 - nutno podotoknout , že brance předcházela super šajtle na Matese od Patrikla P.  . Do šaten jsme šli s čtyř brankovým náskokem , když opět hlavou se prosadil Míra 4 : 0 .

O poločase nebylo třeba nějak takticky cokoliv říkat , to jest proběhlo jen střídání - dolů šel Patrilk P s ještě ne úplně doléčeným kotníkem a pak Zdenda , na kterého čekala další minutáž v neděli v dresu Benfiky. Na plac šel po dlouhé době Mejla a pak již pravidelný " záskok " , když je třeba , Venca . A pochopitelně do druhé půle jsme osvětlili hrací plochu světly .

Jestli v prvním poločase byl náš tlak hodně velký , tak druhá půle byla pouze a jen na jednu bránu . Ve druhé půli už jsme neměli takové " problémy " s proměněním šancí a tak se rozjel slušný brankostroj , kdy hlavně Mates si doslova otevřel střelnici . To jest jen výčet - v 54 min po standardce se prosadil pěkně hlavou David 5 : 0 . V 66 min Mates a jeho střela ve vápně po zemi 6 : 0 . V 69 min akce po straně , Pepán dáva přihrávku do vápna a Venca z jedničky uklízí balon k tyči 7 : 0 .  V 72 min opět Mates , tentokrát vypíchnul míč při rozehráce obránci Měčína a ve sprintérském souboji s dalším obráncem se prosazuje opět střelou z nějakých 15 metrů 8 : 0 . V 74 min rozehraný roh Venca na Míru , ten dáva na zadní tyč na zcela volného  Matese , který kolenem - pinďourem donesl balon do branky 9 : 0 . V 76 min Míra po přetaženém centru na zadní se pěkně prosazuje hlavou přes brankáře na druhou tyč 10 : 0  - naši fans jsou velmi spokojeni , řvou konečně deset . V 78 min opět Mates v akci , centr za obranu a bomba levačkou , kdy balon prosviští nad nebohým brankářem hostů pod víko 11 : 0 . V 82 min ojedinělý průnik do naší obrany končí nepřesnou přihrávkou Měčína . David dáva ihned na rozběhnutého Matese , který z poloviny hřiště upaluje k brance . Chvíli čeká , jestli se Míra přidá , ten jen mávne rukou , ať běží sám . Mates chladnokrevně dává podél golmana na 12 : 0 . Účet zápasu v 88 min po trmě vrmě ve vápně uzavírá Venca střelou z 5 metrů takřka do prázdné 13 : 0 . 

HR nic nepřidával , proč také , a tak úderem 90 min písknul do píšťalky naposledy . Tím tak se i zapsal do statistiky OP nejvyšší rozdíl v dosavadním průběhu soutěže . Zatím to byl zápas v 9 kole , kdy také Měčín , nicméně v plném počtu , inkasoval v Sušici také 13 krát , nicméně jeden gól vsítil .

Co dodat , určitě je třeba takto poděkovat osmi statečným hráčům soupeře , kteří to nezabalili . Ikdyž ve druhém poločase na nich byla vidět už silná psychická únava , jak tam padal jeden gól za druhým . U nás jsme se vylepšili podstatně skóre a také je třeba našim hráčům poděkovat , že zápas odehráli ve velmi slušném tempu . Po dnešní kanonádě tabulkou střelců rychle vyšplhali nahoru Mates a Míra až do nejvyších pater . Mates momentálně na druhém místě má 13 fíků  a Míra je na pátém místě  s 11 zářezy na pažbě .

Následující víkend bude ten poslední soutěžní na podzim . Musíme s ohledem na poslední dva ročníky si říct hurá/ sláva , že se odehraje všech 14 naplánovaných kol a není žádné COVID přerušení - mimo jiné to dává dle regulí FAČR možnost , že už se nechá rozhodnout o postupujících a sestupujících , byť by na jaře se už nic neodehrálo . To jest ve 14 kole doma přivítáme logicky soupeře z prvního podzimního kola a to je celek Nýrska B . Velmi dobré by bylo urvat tři body a ukončit podzim tak na druhém místě s 34 body , což by dávalo i velmi slušnou šanci na druhé bárážové místo ze všech sedmi okresů v Plzeňském kraji . Výkop v sobotu už v 14 hod a po zápase následuje dokopná - čuňík , pivko , muzika .......

24.10 Janovice B - Veřechov  3 : 5 ( 1 : 4 ) 

Branky : 42 , 80 M.Švugr ; 89 J.Kotlan - 3 , 38 , 85 J.Boček ; 7 V.Sochor , 36 M.Richter 

Sestava : L.Červenka , R.Mandák , R.Holý , Petr Šveňha , M.Švugr , Z.Vild , Patrik Šveňha , D.Jůzek ,V.Baštář , J.Jansta , J.Svoboda  na střídání V.Keřlík , J.Kotlan , M.Martínek , P.Jelínek 

Zápas Benfiky byl úplně o ničem jiném , než zápas Áčka v sobotu v podvečer . Veřechov byl přichystán v plné síle v kabině pro hosty jako aktuálně druhý celek tabulky . U nás v šatně stále chybí jako lodivod Milan a tak to již po několikáté na podzim " šéfoval " Venca Keřla . Naše soupiska oproti Hrádku měla určitě kvalitu na to , aby Veřechov nebyl jasným favoritem utkání . 

Bohužel naše taktika / ambice  , podpořená i statistikou , opět předvést systém " Jánošík " dnes nezafugovala . Hned v úvodu utkání jsme se opět jako už poněkolikáté prezentovali velmi špatným výkonem hlavně v defenzivě . To jest akce ve 3 a 7 minutě skončily nejhůře , jak mohly a měli jsme hned na úvod manko 0 : 2 . To nějak poznamenalo naši hru na dlouhé minuty . Byli jsme dost nepřesní , v ofenzivě jsme moc balon nepodrželi , v nějakých brankových šancích jsme se chovali dost lajdácky . Soupěř na tom byl o hodně fotbalově lépe - slušně kombinoval , nekupil nějaké fatální chyby a hlavně se dokázal v šancích prosadit . To jest konec první 45 minutovky  byl opět brankově výživný , když se prosadil podruhé nejlepší hráč zápasu Boček a o chvíli před ním Richter 0 : 4 . Do poločasové přestávky jsme se i my trefili , když Mára střelou zpoza vápna rozvlnil síť za hostujícím brankářem 1 : 4 .

O poločase u nás vládla taková kyselá nálada . Veřechov je určitě právem na špici tabulky , nicméně na naše herní možnosti určitě dosavadní výsledek nebyl adekvátní - jenže když děláme až hloupé chyby vzadu a ve předu nejsme schopni se prosadit  brankově po celkem vypracovaných šancích , tak pak to může klidně dopadnou tak , jako to bylo právě po prvním poločase .

Do druhé půle náš tým výrazně ožil i díky prostřídání pozic . Veřechov už nebyl dominujícím celkem , určitě s postupem času jsme měli více ze hry my a často dlouhé minuty jsme byli schopni hrát na polovině soupeře . Bohužel v šancích jsme neměli potřebnou kvalitu. Navíc čas běžel velmi rychle v náš neprospěch . V 80 min se trefil opět Mára ( u nás určitě nejlepší hráč ) a dal tak nějakou šanci to dotáhnout aspoň do penalt 2 : 4  . Bohužel pro nás Veřechov využil otevřenější obrany a opět Boček dal jasně najevo , kdo dnes bude majitel tří bodů . Završil tak své střelecké představení a v 85 min po jeho třetí trefě svítil stav na panelu 2 : 5 . Do konce zápasu jsme opět byli dost často před brankou hostů , nicméně už se nám podařilo jen jednou býti úspěšní - trefou v 89 min dal výsledku konečnou podobu Pepán 3 : 5 .

Co říct , zápas rozhodla opět naše laxnost v úvodu utkání a také velmi mizerná produktivita v zakončení . Veřechov se vítězstvím vyhoupl na první místo a musíme říct , že spolu s Hartmanicemi jsou na tom fotbalově ve III třídě nejlépe . Hlavně Boček by svou kvalitou neměl problém ani v 1B třídě . Máme stále 18 bodů , což není špatné , nicméně , a to bychom se opakovali , letos bude potřeba hodně bodů k záchraně soutěže . Jako Áčko , máme před sebou poslední podzimní zápas . Již v pátek doma od 18 hod pod světly přivítáme , opět logicky , mančaft , se kterým jsme v létě soutěž zahajovali a to je celek Budětic . Není jiný scénář na stole , než připsat 3 body a jít tak do zimní přestávky s 21 body - soupiska by měla dost početná .

29.10 Janovice B - Budětice 4 : 1 ( 3 : 0 )

Branky : 18 V.Slivoň , 30 Patrik Šveňha , 34 J.Kotlan , 86 Š.Bilíček - 92 A. Krůs 

Sestava : L.Červenka , R.Mandák , P.Jelínek , R.Holý , Petr Šveňha , V.Baštář , V.Slivoň , Patrik Šveňha ( K ) , J.Kotlan , M.Švugr , J.Svoboda - do druhé půlě nastoupili Š.Bilíček , J.Jansta , Z.Vild , V. Keřlík 

Prvním jarním kolem jsme uzavřeli podzim , což je sice trochu paradox , na druhou stranu bylo fajn končit podzim v posledním říjnovém víkendu a prodloužit si podzim o jeden týden . Specialitou byl páteční termín a pochopitelně utkání se odehrálo pod světly . Budětice přijely ( autobusem ) natěšené , předem nám poděkovaly za možnost odehrát zápas pod světly . U nás v šatně snad letos poprvé málem nestačily věšáky - k utkání bylo připraveno 15 hráčů , z čehož se jen Keřla nedostal na plac . Cíl byl jasný , dnes Benfika musela uhrát tři body . K dobré atmosféře utkání přispěla i početná divácká kulisa včetně slušné skupinky fanoušků Budětic .

Od úvodních minut byla znát naše herní převaha . Drželi jsme balon , celkem dobře kombinovali a dostávali se do zakončení . V úvodních šancích jsme ale nebyli dostatečně přesní , nebo jsme byli příliš kombinanční před vápnem soupeře a o balon častokrát přišli před zakončením akce  . Ani Budětice nebyly v úvodu zápasu nějak ofenzivě nebezpeční . První branka utkání padla v 18 min a opravdu stála za to . Venca dostal přihrávku cca 30 metrů od branky , potáhnul balon a z úrovně cca 22 metrů vyslal střelu , která doslova vymetla šibenici - míč se otřepal o napínání sítě  přímo za spojnicí břevna a tyčky a vypadl zpět ven 1 : 0 . To také odšpuntovalo soupeřovo choutky na skórování . Budětice těžily ze standartek , kdy to byl ve vápně často souboj vysocí hráči Budětic vs Libor . Nicméně Libor byl vždy ten lepší z těchto soubojů . V 30 min odebral na polovině hřiště soupeři balon Patrik , potáhnul balon na úroveň 20 metrů od hostující svatyně . Jeho tečovaná střela šla do protipohybu brankáře 2 : 0 . Budětice odpověděly pěknou střelou ze stejné vzdálenosti , střela skončila na tyčce . V 34 min pěkná kombinace po ose Patrik , Venca . Ten kličkou "vyřadil" dva hostující obránce a dával na Pepána . Posledně jmenovaný utáhnutou střelou slabší levačkou po zemi zvyšuje z cca 15 metrů podél brankáře na 3 : 0 . Do poločasu měli ještě hráči Budětic dvě slušné akce opět ze standartek , ale opět Libor vše zneškodnil . Do poločasové přestávky jsme odcházeli s tříbrankovým vedením , nicméně Budětice určitě o tři branky horší nebyly , jen v bráně stál ve velmi dobré formě Libor .

Do druhé půle jsme prostřídali hlavně hráče , které čekal ještě o nějakých 18 hodin později zápas Áčka . 

Ve druhém poločase jsme díky dostatečnému vedení více mysleli na zadní vrátka . To jest dlouhé a dlouhé minuty nebylo v podstatě nic moc vidět , co se týká nějakých brankových příležitostí . Budětice měly určitě snahu s výsledkem něco ještě udělat ,ale často narážely na naši dobře sformovanou obranu a také sem tam nebyly úplně přesní v kombinaci . A tak možná největší " drama " připravila na konec utkání klesající mlha . Nicméně do nějaké 80 min bylo vidět tak nějak od brány k bráně . Od nějaké 85 min už viditelnost klesla max na 20 - 30 metrů a to možná byla i příčina , že slušně promrzlí diváci viděli ještě dvě branky . V 86 min se po pěkné kombinaci a kličce bránkáři prosadil do prázdné Štěpán 4 : 0 . Konečný výsledek utkání stanovil v 92 min hostující Krůs , když se prosadil razantní střelou z nějakých 10 metrů 4 : 1 , což bylo jen dobře , protože Budětice si určitě čestnou branku zasloužily . 

Tři body jsou doma , paráda . Do zimní přestávky jdeme na 7 místě s 21 body . Na sestup máme cca 7 bodů , což není mnoho , ale dává to určitě nějaký klid , abychom hned od prvních jarních kol se nemuseli obávat , že každý zápas je vlastně souboj o udržení III třídy . 

Pohledem na podzimní výkony Benfiky je spokojenost v klubu s umístěním a počtem bodů . Měli jsme vlastně přesně 50% úspěšnost , ze 14 kol jsme připsali 7 výher a stejně proher při lehce negativním skóre 34 : 36 . Nejlepším střelcem byl Aleš Keřlík se šesti zásahy - nicméně měl odehráno jen 7 zápasů . Nejlepší fotbal jsme asi odehráli doma proti Plánici , naopak výkon v Hydčicích neměl z naší strany s fotbalem nic společného . 

Musíme říct , že celkově celý podzim ( a to není jen Benfika ) máme problémy s počtem hráčů a to i sem tam přes výpomoc hráčů , kteří už ani moc hrát nechtějí  . Na dva zapásy jsme jeli přesně v 11 lidech . Pohledem na " papír " je seznam hráčů Dukly více než luxusní - cca 35 lidí pro dva týmy . Nicméně spousta hráčů buď už hrát nechce , jak bylo zmíněno , nebo mají nějaké zdravotní trable , nebo prostě sem tam nemají " jen " čas .  Osa týmu Benfiky v podstatě moc neexistuje - to jest třeba 7-8 hráčů , kteří by odehráli většinu zápasů - vlastně jen Holáček a Keřla byli vždy ( Mandy musel někdy jít za Áčko , to jest se stal vlastně " pendlerem " )  . Určitě velkou pomocí bylo dodatečné doplnění Benfiky o Vojtu Baštáře a Pepu Svobodu , kteří poctivě chodili na zápasy  . Co je také " problém " , ale ten je dlouhodobý , že Benfika vlastně moc netrénuje a vlastně těží z " pendlerů " mezi Áčkem a Béčkem . Určitě by bylo fajn na jaro stabilizovat sestavu Benfiky , mohl by to být mix zkušeností ( Keřla , Pepa Dulka , Kozel , Slíva , Libor , Pepa Jansta  ) , střední generace ( Holáček , Mandy, Vilďák , Bilas , Hagi , nebo třeba i Máca a Šimpi  )  a mládší hráči ( Vojta , Petr Šveňha , Mára , Pepa Svodoba ) . Prostě mít opět cca 13 - 14 hráčů pro Benfiku  , kteří chodí pravidelně na zapásy a nemusí se moc míchat Áčko a Béčko . To by měl být i velmi dobrý základ pro udržení III třídy a vlastně mít dlouhodobější funkční model pro Benfiku . To jest aby Milan , až na jaře si to zase pevně vezme do ruky , už se určitě těší na návrat :-) , tak aby hned neměl podobné starosti s počtem lidí na zápas , co jsme měli víceméně celý podzim .

30.10 Janovice A - Nýrsko B  2 : 3 ( 1 : 1 ) 

Branky : 35 Z. Vild , 67 D.Jůzek - 41 a 78 D.Vávra , 71 J.Pavlík 

Sestava : M. Martínek , V.Drmola , M.Bohatý , V.Špindler , R.Mandák ( 55 J.Muller ) , V.Slivoň , Patrik Šveňha , Z.Vild ( 70 Š.Bilíček ) , D.Jůzek , M.Urban ( K ) , na střídání ještě P.Jelínek .

Podzim na našem hřišti uzavřel zápas proti Nýrsku B . Od bufetu už lehce po obědě vonělo prasátko , které bylo přichystáno na dokopnou , která byla velmi povedená . Nicméně věnujme se zápasu . Luďa s Vencou měli k dispozici 13 hráčů + v případě velké nouze byl ještě Jelen . Z marodky se vrátil Žebro , nicméně na výlet jel Mates , na marodce je pořád Patrik a Saša  - to jest -c3 hráči ze základní sestavy . V šatně hostů seděla Benfika Nýrska , která nás mohla připravit o podzimního vícemistra . Pochopitelně i přes ne úplnou sestavu , na kterou jsme ale tak nějak už navyklí , jsme chtěli právě podzimního vícemistra udržet , to jest skončit na podzim druzí za Strážovem - byť vlastně se dnes jednalo o první jarní kolo . Bohužel Nýrsko pojalo dnešní zápas tak trochu jinak a záhy nám došlo , proč si v týdnu jejich Áčko přehodilo zápas ve Lhotě na 11 hod . Ale k tomu se vyjádříme později . Sluší se dodat , že ani poslední domácí zápas nebyl před nějakou komorní atmosférou , opět tribuny byly slušně zaplněné i díky cca dvou desítkám fanoušku z Nýrska .

Od úvodních minut jsme museli překopat taktiku , protože jsme vlastně hráli na půl s celkem z OP a napůl s celkem z KP ( v sestavě byli 4 hráči , kteří pravidelně hrají KP, ba co víc jsou to hráči základní jedenáctky - to jest ne hráči , kteří často jen figurují mezi náhradníky ) - dále budeme pro zjednodušení označovat soupeře Nýrsko B+ A . To jest hlavně jsme si hlídali , abychom nebyli po celém hřišti , protože pak techničtí a rychlí hráči z KP by si z nás udělali trhací kalendář . Už úvodní minuty ukázali , že i proti takto hráčsky poskládanému mužstvu nejsou naše šance na nějaký bod v zavratných výšinách . Měli jsme i nějaké šance , nebo bychom měli , kdyby hlavně Míra a David více stříleli , než hledali se vzájemně ještě v lepších pozicích - což nevycházelo . Nýrsko určitě díky posilám vypadalo fotbalově lépe , aby také ne , nicméně při přechodu do střeleckých pozic si více než dobře počínali v krytí hlavně Pavlíka ať už Viki nebo Vojta . Zkušeně si pak úplně vzadu sbíral míče Žebro . V 25 min jsme měli tutovku , když do uličky dostal pěkný balon David , bohužel před střelou byl lehce vychýlen a míč mířil dosti vedle . První branka utkání padla v 35 min . Míra na straně se uvolnil přes dva hráče , dal parádní centr na Davida , který hlavičkou o zem vybídnul k super zákroku Louskáče v bráně hostů , který reflexivně vyrazil balon . Nicméně míč v akrobatické pozici zasáhnul velmi pěkně Zdeněk ( dalo by se říct takové nůžky ) a trefil se pěkně pod břevínko 1 : 0 . O dvě minuty později jsme vyrobili v rozehrávce vzadu dost velkou hrubku . Hostující Kalivoda ml se prohnal kolem Žebra a chystal se zakončit podél Žardela . Nicméně si trochu upíchnul balon moc dopředu , to vystihnul Žardel a balon schoval pod sebe . Přesto jsme šli do šaten za nerozhodného stavu . V 41 min akce do lehce rozhozené obrany , balon šel rychle na jeden dotek až k Vávrovi , který podél Žardela skoroval 1 : 1 . 

Poločasová přestávka se u nás nesla v pozitivním duchu , byť nějaké šance jsme neřešili dobře , tak pohledem na hru jsme nějak zásadně s Nýrskem B + A neztráceli , výsledek tak nějak odpovídal průběhu hry . Do druhé půle jsme chtěli využít lavičky , protože jak Mandy tak i Zdeněk měli i díky zápasu v pátek už trochu těžší nohy .

Ani druhý poločas ze začátku neukazoval nějakou jasnější herní převahu Nýrska B+A . Patrně i záměr , že po nasypání několika branek do naší sítě začnou hráči z KP střídat , se nesetkal s realitou a tak vlastně došlo jen k prostřídání ke konci zápasu . I ve druhé půli jsme měli dobré šance kolem vápna soupeře , většinu našich střel ale pochytal v pohodě Louskáč , nebo se nevešly mezi tři tyče . Opět jsme šli ve druhé půli do vedení jako první . Z rohu se hlavou opřel do balonu David , zblokovaný balon se opět dostal k Davidovi , který dvakrát naznačil střelu , aby třetím náznakem už vystřelil a trefil dolní roh brnaky z nějakých 7 metrů 2 : 1 . Naši fans , kteří nás hnali celých 90 minut , nadšeně tleskali . Bohužel jsme nevydrželi dlouho v jednobrankovém vedení . V 71 min jsme špatně pokryli centr ze strany , na úrovni penalty se dostal k míči Pavlík a ranou pod břevnou srovnal na 2 : 2 . Od nějaké 75 min byl znát už viditelně rozdíl ve fyzické připravenosti . Nýrsko B + A bylo více na balonu a tak se i logicky dostávalo více před naší svatyni . O výsledku zápasu rozhodnul Vávra, který svou druhou brankou dostal poprvé svůj tým do vedení . Jeho střela z úrovně vápna byla nejen razantní , ale i dokonale přesná , protože balon odrazem od tyče skončil v bráně  2 : 3 . Do konce utkání jsme se snažili ze všech sil ještě aspoň zápas dovést do penalt . Od nějaké 85 min jsme měli 3 - 4 rohy , kdy to ve vápně hostů pěkně vřelo . Hlavně utažená střela zpoza vápna " nohejbalovým " kopem v podání Žebra měla gólové parametry - opět Louskáč předvedl své kvality a vyškrábnul nad břevno . Nakonec jsme branku dali - bohužel správně byl odmáván ofsajd Bilasovi , který stínil Louskáčovi ve výhledu - to jest branka správně neplatila . Z lehkého závěrečného tlaku už nic nebylo a tak Nýrsko B +A nás posadilo po dlouhé době na pozice pod stupni vítězů . Musíme pochopitelně zmínit objektivně , že vlastně paradoxně střelec dne Vávra je pro tento ročník spíše hráčem Béčka .

Luďa s Vencou poděkovali všem hráčům nejen za dobře odvedenou práci dnes , ale i za celý podzim . Dnes se nemáme za co stydět , což ocenili i diváci . K soupeři asi toliko , není hrdinství výrazně posilovat sestavu na zápasy s týmy , kteří se perou o nejvyšší příčky . Ke Strážovu , který doma s podobnou sestavou B+ A prohrál 0 : 1 ( byť asi tam byl o jednoho hráče KP méně než u nás ) , jsme se dnes přidali i my a také jsme padli o jednu branku . Pak Nýrsko jede do Nezamyslic . Jasný je to daleko a navíc ne tak pěkné hřiště jako u nás nebo ve Strážově  , kde tak , tak urvou remízu a další bod si připíšou z penalt . Nýrsko by si mělo uvědomit , že právě u nich dost záleží na rozložení Áčka a Béčka , protože rozdíl v úrovni soutěží mají největší . Něco jiného když posílí ve III třídě Bolešiny B o 2 -3 hráče z Áčka , které hraje spodek B třídy a něco jiného je , když do OP pošle Nýrsko 4 hráče z KP , kde kopou střed tabulky . O to více je si teď třeba cenit fair přístupu Mochtína B , který by také mohl sem tam šoupnout do Béčka 3-4 hráče z A třídy a byl by v klidu také nahoře . To samé Sušice , která s i s " čistým " Béčkem atakuje vrchní patra tabulky . Buď ať Nýrsko si řekne , chceme co nejrychleji mít zálohu pro A tým v krajské soutěži ( B třída ) a pak je toto jednání pochopitelné -nicméně na to musí být i aspoň připravená soupiska , která se nebude opírat stále o 3-4 hráče ze základu týmu hrající KP , nebo ať hraje jejich Béčko se stejným fair přístupem jako zmíněný Mochtín nebo Sušice ( dá se pochopit jeden nebo max dva hráči - ale 4 hráči je vlastně už osa týmu )  . Nemluví z nás nějaká hořkost , že jsme padli , s tím jsme se už srovnali -  ale hrát vyrovnanou partii ( což jsme vlastně do nějaké 75 minuty hráli ) s takto poskládaným soupeřem , je jako chtít , aby felicie v základu dala na prdel oktávce v rs výbavě .

Po podzimu máme po 14 kolech 31 bodů a jdeme do jara ze čtvrté pozice . Před námi je Nýrsko B o bod , Hradešice o dva body a Strážov o čtyři body . Za sebe se upřímně teď nedíváme , nicméně ať už Švihov nebo Sušice nám dychají doslova na záda. Máme velmi aktivní skóre hlavně díky kanonádě proti Měčínu 47 : 22 . Bodový přínos šel přes 9 výher za 3 body, 2 výhry za dva body ( z PK ) . Naprázdno jsme vyšli " pouze " 3 x : prohry 2x Nýrsko a Strážov . Asi nejlepší zápas jsme odehráli doma proti Hradešicím , nejméně herně povedený ( byť za tři body ) byl v Dlouhé Vsi . Během zimní přestávky musíme hlavně Áčko hráčsky doplnit ( 2 - 3 hráči ) a stabilizovat tým - vlastně nám odešli dvě dlouholeté opory Máca a Šimpi . Častokrát jsme jna podzim jen tak tak poskládali základní jedenáctku s tím , že na lávce byli buď " senioři " nebo hráči , kteří toho moc neodhráli - třeba Mejla, Hagi .Na druhou stranu se v posledních kolech velmi dobře jevil jako náhrada za Šimpiho Patrik Šveňha . Určitě je třeba poděkovat Mandymu jako největšímu pendlerovi mezi Áčkem a Béčkem,  a také Zdeňkovi , který také v případě potřeby odehrál při absencích hráčů ze základu slušnou porci minut . Střelecky ( a to není nic nového ) se opíráme hlavně o Matese ( 13 branek ) a Míru ( 11 branek ) .  Myšlenku hře dává hlavně Patrik P a pak Saša , zadní řady drží velmi dobře ( a útočníci soupeře to nemají opravdu snadné ) Viki , Vojta , David a Žebro . Jestli někdo má u nás naběháno za zápas více než dost , tak je to Pepán , který svou slabší technickou vybavenost více než dobře kompenzuje na straně zálohy excelentní fyzičkou a bojovností . V bráně se velmi dobrou a stabilní formou prezentuje Žardel . Určitě lze při zmíněné stabilizaci kádru pomýšlet o přesunutí některých uvedných hráčů u Benfiky tak , jako se posunul do základu v Áčku v polovině podzimu Patrik Šveňha . Hlavně Mejla , Mára ( který na to má ) Bilas nebo třeba Hagi , kdyby mohli/ chtěli pravidelně hlavně trénovat , pak by určitě pro Áčko byli dobrou alternativou a přínosem . 

Nesmíme závěrem zapomenout na naše fanoušky - díky moc za podporu nejen doma , ale i venku . Nebylo v minulosti zvykem , že třeba v " nedalekých " Kašperských Horách jsme měli v ochozech naše fans - opravdu díky !!!!  Což jsme se snažili i dokázat , jak si ceníme podpory  , naší společnou dokopnou  . Mimo jiné i jeden z velkých fanoušků , Michal ( starosta ) , dal jeden soudek ze svého zdarma - díky moc !!! 

A určitě nesmíme zapomenout s poděkováním pro naše partnery / sponzory - hlavně město Janovice nad Úhlavou  - protože opět jsme měli podmínky  , které nám mohou leckde závidět . A určitě také díky výboru , speciálně Venovi Keřlovi jako trávníkářovi , který se s naším pažitem doslova mazlí  !!! 

Na realizačním týmu se u Áčka nic nemění - Luďa s Vencou mají stále chuť :-) a tak po Silvestru se uvidíme na známe adrese za radnicí v hale . Pokud si už někdo dá individuálně běhání před Vánoci , jen dobře - ale doporučujeme si teď minimálně 3-4 týdny odfrknout , doléčit zranění . Přesný rozpis tréninků bude včas oznámem , počítejme předběžně start od druhého lednového týdne . 

A jako obvykle takto předem přejeme všem hrářům , členům klubu, partnerům  a našim fandům  pohodové Vánoce a dobrý start do novohu roku s číslovkou 2022 !!! 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36696
Dnes: 13
Online: 4

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery