Úvod » Utkání , aktuální informace

Příprava Jaro 2022

publikováno 21.03.2022 (aktualizováno 07.04.2022)

přáteláky A a B týmu muži

19.3  Janovice A - Běšiny  3 : 2 , za Janovice 2x Mates Hájek , Mára Švugr

První ze dvou naplánovaných přáteláků jsme odehráli doma na velmi dobře připraveném hřišti proti celku z Běšin . Hlavně v prvním poločase byla vidět " herní " přestávka , která se hlavně projevila v neproměňování šancí . Ve hře jsme opticky měli navrch , jen jsme to nevyjádřili brankově . Šancí bylo více než dost . Nicméně nejdůlěžitější bylo po více než 4 měsících si opět vyzkoušet hru na velkém hřišti . Škoda jen , že bylo k dispozici 13 hráčů . S ohledem na velmi dobrou treninkovou docházku/ morálku od začátku zimní přípravy bylo očekávání v počtu hráčů větší . Generálku na jarní část soutěže odehrajeme příští sobotu opět doma - soupeřem nám bude Koloveč .

 

26.3 Janovice A - Koloveč 4 : 6 ( 1 : 3 ) , za Janovice 3x Mates Hájek , Mára Švugr 

Generálku na jaro jsme odehráli doma za velmi příjemného počasí . Soupeř budil respekt , jeho podzimní skore v OP Domažlice  za 11 kol 69:3 je více než vypovídající . Bohužel už v týdnu jsme věděli , že naše základní sestava nebude úplně ideální ( omluvenka přišla od Vojty , Patrika P , Patrika Š , Míry ) . Vzhledem k tomu , že naše lavička opravdu nenabízí moc dalších variant , aby kvalita ve hře příliš nepoklesla , jsme museli dost improvizovat . Navíc na jaro už nemůžeme počítat s dlouholetou stálicí v základní 11 Sašou , který ukončil karieru . To jest do zápasu museli hned 4 hráči , kteří toho za Áčko moc neodehráli ( Luďa , Pavel , Venca a Štěpán )  . Na lávce byl jenom jeden hráč a ten navíc musel do hry už v 20 min . To jest po zbytek zápasu jsme se tak nějak modlili , abychom to dohráli v 11 . Soupeř je ve stavu , kde bychom se chtěli také někdy nacházet - 15 hráčů připraveno k utkání , kdy všichni mají nejen dostatečnou fyzičku ,ale i velmi dobrou práci s balonem . Navíc věkový průměr je na cca 26-28 letech - což je ideální průměr . Nicméně musíme říct , že Koloveč je atypický celek pro okres, který se má spíše nacházet možná až v 1A třídě .

K samotnému utkání . Od úvodních minut bylo jasné , že to možná bude hra kočky s myší , viditelně byl o dost fotbalovější soupeř . Po cca 10-15 minutách jsme pochopili , že dokážeme uspět jen díky dvěma faktorům . Za prvné rychlé přesunutí balonu na útočné duo Mates , Mára - kteří dokázali rychlostně a někdy i v soubojích jeden na jednoho být vyrovnaným partnerem obraně domácích . Druhým faktorem byla brankářská forma Žardela , který by dnes asi zaujal nejednoho " skauta " , který dává tipy celkům z 1A třídy . Žardel byl tím , kdo dnes zajistil hodně přijatelné skóre pro naše barvy a v kombinaci s dobrou střeleckou formou zmíněného útočného dua , jsme nastříleli soupeři za 90 minut více branek , než dostali za 990 minut . Z cca 8 šancí jsme měli 50% úspěšnost , což je hodně dobré - víceméně se vždy jednalo o brejkové situace . Soupeř právě s ohledem na Žardela , dal 6 branek z cca 20 šancí a to ještě 2x zvonila tyč - povětšinou to byly pěkně vykombinované akce až k vápnu , často končil míč nechytatelně v šibenici .  Asi největší "slabina"  byla u nás ve středové řadě , kde vlastně jen Pepán je stálý člen sestavy . Jako určitou omluvu můžeme na druhou stranu brát věkový průměr středové řady , který byl vysoko nad 35 lety .

Nicméně zápas svou úlohu splnil , pro 8 hráčů to byla více než dobrá příprava na soutěž a možná i nastavení zrcadla , jak může vypadat fyzická kondice v kombinaci s herním projevem . 

Doufejme , že na první jarní kolo , které odehrajeme následující sobotu doma pro Mochtínu B, bude mít naše vlajková loď k dispozici lepší nabídku hráčů . Výkop je v 16:30 . Ambicí Áčka by měla být stále účast v první trojce soutěže s aktivním / ofenzivním způsobem hry .

27.3 Janovice B - Dešenice 3 : 6 

Branky: 60. Svoboda, 85. Holý, 90. Martínek (PK)

Sestava:Libor Červenka – Václav Keřlík, Boris Németh, David Jůzek, Radek Mandák – Vojtěch Baštář, Dominik Raišl (Marek Švůgr), Patrik Šveňha, Michal Martínek (Radek Holý) – Josef Jansta, Josef Svoboda (Milan Kolář)

K jedinému přípravnému utkání benfiky jsme na svém hřišti přivítali Dešenice posílené o jednoho hráče z Nýrska a jednoho hráče hrajícího v SRN. Naše trochu kombinovaná sestava tak měla proti sobě silného soupeře. Při tzv. hokejovém střídání si zahrálo všech 14 připravených hráčů. V první půlce nepadla žádná branka. Z naší strany byl důvod i v neproměnění velké šance, kdy Pepa Jansta netrefil prázdnou bránu. Gólem zaváněl i volej Davida Jůzka po rohovém kopu. Střele chybělo několik centimetrů. Na opačné straně předvedl několik výborných zákroků Libor. Na co nestačil Libor, zablokovala naše obrana.

Druhá půlka pro nás nezačala dobře. Ve 47.minutě se po brejku měnilo skóre v náš neprospěch 0:1. V 60.minutě se po několika neproměněných příležitostech dočkali i domácí. Ze třetí dorážky a teči obránce rukou se zapsal mezi střelce Pepa Svoboda 1:1. Desetiminutovka hrůzy mezi 63. až 73. minutou rozhodla o výsledku celého zápasu. Hosté se i díky dvěma trefám nestárnoucího Michala Poupy ujali vedení 1-5. V 83.minutě trefil Patrik Šveňha dělovkou z přímého kopu břevno! Za zmínku stojí i Milanovo dorážka do tyče. V 85.minutě se dostal Milan před brankáře hostů. Místo střely volil nezištnou přihrávku na osamoceného Radka Holého a ten prázdnou branku trefil 2:5. Pokus o další korekci výsledku zhatila hodně zmatečná rozehrávka domácích od branky a Dešenice trestaly 2:6. Tečku za utkáním udělal Žardel, který proměnil pokutový kop a upravil na konečných 3:6.

Zápas se výsledkově příliš nepovedl. Herně to však hlavně v první půlce nebylo špatné. Šlo hlavně o to, aby se hráči potkali s míčem. V neděli 3.4.2022 od 16:30 hodin nás čeká první soutěžní zápas. Na naše hřiště přijede silný Kolinec.

6.4 Klatovy st.dorost - Janovice A 5 : 6 ( 1 : 2 ) , za Janovice 3x Míra Urban , Mates Hájek , Mára Švugr a Martin Bohatý 

S ohledem na zrušené první jarní kolo ( sníh ) jsme měli v týdnu možnost odehrát na umělce v Klatovech přátelák s místím st.dorostem , který hraje divizi . Sestava se nějak polepila , bylo nás celkem 12 , do brány šel Šimpi . Dorostenci byli v o hodně lepší početní kondici , k zápasu bylo připraveno 18 mladíků . 

Celý zápas se nesl v duchu očekávaném . My jsme prokazovali větší herní vyzrálost , velmi dobrým využití šancí hlavně při našich standardkách , ale také s postupem času odcházející fyzičkou . Dorostenci byli o hodně běhavější , ve sprintu rychlejší , na druhou stranu někdy příliš zbrklí a hlavně při již zmíněných našich standardkách nedůrazní . Střeleckou formu měl hlavně Míra , když se prosadil 2x hlavou a jednou po pěkné přihrávce od Patrika " vykoupal " domácí obrance včetně brankáře pravačkou . Nicméně výsledek nebyl až tak důležitý , hlavně že kostra týmu si mohla zahrát na velmi dobrém povrchu , což je vždy lepší než trénink . Doufejme , že ve druhém kole , kdy jedeme do Lub , nám vydrží střelecký apetit a vyztužíme více naši defenzivu. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36696
Dnes: 0
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz