Úvod » Utkání , aktuální informace

Podzim 2022

publikováno 08.08.2022 (aktualizováno 31.10.2022)

komentáře k zápasům

7.8 Plánice - Janovice A 1 : 4 ( 0 : 3 ) 

branky : 50 R.Kovařík - 11. D.Raišl , 16 a 42 M.Hájek , 81 ( PK ) P.Petruška 

sestava : M.Martínek - V.Špindler , M.Švugr , D.Jůzek , Z.Vild - J.Kotlan , D.Raišl ( 35 V.Slivoň ) , P.Petruška ( 85 L.Horejší ) , P.Kováč - M.Urban , M.Hájek ( K ) , na střídání připraven M.Bohatý .

První podzimní kolo jsme opět odehráli za plného běhu prázdnin , nutno dodat za celkem slušného hicu . Při souběhu s Benfikou kupodivu nebyl zásadní problém poskládat sestavu . Kozel měl celkem 14 hráčů . Omluvenku měl Patrik Š a Vojta . Ne úplně fit byl Žebro , tak šel na lavici . Domácí tým nabuzen postupem do OP byl početně přichystán velmi dobře , zázemí je dobré . Jen scházelo " zelenější " hřiště ,ale to bylo i dílem nedostatku vody . Cíl pro letošní sezonu je jasný , opět být na místech nejvyšších a předvádět ofenzivní fotbal . Ještě k sestavě - máme nového hráče víceméně na vícero postů , přišel Pavel Kováč , takto dlouholetá opora Nezamyslic . 

Od úvodních minut byla znát vyšší fotbalová kvalita našeho týmu . Byť nás sem tam s ohledem na terén míč moc neposlouchal , dost často jsme pobývali na polovině soupeře . První šance Matese a Davida ještě domácí brankář nějak zlikvidoval . První branku nového ročníku dal Dominik . Po jasném faulu na Dejva , se kopal VPK cca z 20 metrů . Dominik to poslal na brankářovu stranu , ten nestačil zareagovat 0 : 1 . V 16 min byla velmi povedená akce ze strany , kdy Dominik vymíchal obrance u lajny , nasledný centr sklepnul Dejv na Matese na úroveň vápna a ten z jedničky bombou k tyči zvýšil na 0 : 2 . Následně měl Pavel velmi dobrou šanci po pěkné patičce od Míry , jeho střela olízla tyč . Pavel měl vlastně celý zápas tak trochu " smůlu " , byť jako vyhlášený střelec , tak dnes neměl úplně " svůj " střelecký den . V 34 min louplo Dominikovi v koleně a musel ven ( na plac šel Slíva ) .V 38 min šel Pepán na bránu , z našeho pohledu jeho akce byla ve vápně zastavena nedovoleně , nicméně HR nechal pokračovat ve hře  . V 40 min rychle domácí tým rozehrál balon do útoku a v pozici jeden na jednoho byl Jardel úspěšnější . Což byla vlastně jediná větší šance domácího týmu v první půli . První poločas uzavřel v 42 min střelecky Mates po přihrávce do uličky od Míry , jeho střela ze 7 metrů byla dostatečně přesná  0 : 3 . Do šaten jsme tak šli za výrazného vedení , pohledem na hru bylo jasné , kdo by měl dnes brát body . Šancí jsme měli více než dost  , mohlo to tak být o 3 až 4 góly více v náš prospěch .

O poločase Kozel pochválil hru , nechalo se na to koukat , několik akcí i na horším terénu bylo celkem pohledných . To jest do druhé půle si jen " zopakovat " první půli . 

Bohužel druhá půle postupně přecházela v našem podání v určitou křeč , než bychom si v klidu zahráli . Domácí tým se více dostával do hry a hlavně před naší bránu . Již v 50 min po naší slabší chvilce v obraně se dostal do zakončení domácí Kovařík , který z 10 metrů podél Jardela v klidu snížil na 1 : 3 . My , byť jsme herně zaostávali za úrovní naší hry v první půli , tak šance jsme rozhodně na zvýšení skóre měli . Spousta centrů jen prolítla vápnem , nebo jsme ve finální fázi nebyli úplně přesní . Nemá cenu teď jmenovat , kdo byl paličem šancí , protože se jednalo vlastně hnedle o celý tým . Domácí tým také pokoušel štěstí , většinou jejich střely o něco málo netrefovaly zařízení , nebo Jardel stál na správném místě . A tak když už tak nějak se zápas dohrával , se dostal do pěkné akce Pepán . Jeho solo ze strany bylo ukončeno ve vápně , HR tentokrát neváhal a ukázal na puntík . Penaltu proměnil Patrik celkem s přehledem 1 : 4 a za nedlouho odešel dát " šanci " nejstaršímu na soupisce . Kozel za těch pár minut na place se dokonce dostal do velmi slušné šance , bohužel jeho střela byla zblokována . Po závěrečném hvizdu jsme si se soupeřem podali ruce , domácí sluší pochválit nejen za celkem obětavý výkon , ale i za poděkování domácím fans po utkání  . 

Co říct , první půle byla z naší strany celkem slušná , v určitých momentech jsme předváděli velmi dobrý fotbal . Bohužel druhá půle už takové hodnocení mít nemůže , z naší strany se jednalo o podprůměr , někdy až křeč . Nicméně , musíme koukat na body , ty máme v kapse . Následující víkend okusíme poprvé náš pažit , který by měl více vyhovovat našemu pojetí hry . Při zopakovaní výkonu z první půle v Plánici , by naši fans měli být spokojení . Soupeřem nám budou Nezamyslice , které v prvním kole doma dostaly nakládačku od Švihova ( 2 : 8 ) . Výkop jako obvykle v sobotu v 17 hod .

 

7.8 Měčín - Janovice B  4 : 1 ( 2 : 1 ) 

branky : 22, 55, 77 D . Němec , 33 O. Jareš - 33 Petr Šveňha 

sestava : L.Červenka - V.Drobena , Z.Šperer , J.Macura  , P. Jelínek - R.Mandák , Petr Šveňha ( K ) , D.Míčko , R.Zelenka - R.Diviš, J.Svoboda - střídali B.Nemeth, M.Kolář a V.Keřlík  .

Benfika po dlouhých letech pod taktovkou Milana K st se vlastně dostala do nějaké nové podoby . Na " hrbu " má tým duo Radek a Keřla . Hlavně Radkovi je třeba poděkovat , kdy po půlroce u nás už nám pomáhá dost výrazně i s chodem klubu . Naše soupiska Béčka se také dost pozměnila , kdy jsme " dopsali " na soupisku Zdenka Šperera , navrátilce Rolanda Diviše a můžeme říct také odchovance a navrátilce po hodně dlouhé době Vláďu Drobenu . 

V Měčíně tak Radek nezačínal s nějakými velkými trablemi se sestavou , což při souběžně hraných utkáních byl u nás dlouhá léta tak nějak standard. V šatně měl k dispozici 14 hráčů i za přispění dlouholeté opory A týmu Macka . Nicméně i přes celkem kvalitní sestavu jsme nebyli favoritem utkání . Měčín po sestupu by měl být jeden z hlavních aspirantů na postup zpět do OP . To jest s ohledem na sílu domáícho týmu jakkýkoliv bodový zisk by byl úspěchem . 

Úvod zápasu se nám herně celkem vydařil , dalo by se říct , že první půlhodina hry byla přinejmenším dost vyrovnaná. Bohužel pro nás ve 22. minutě po srážce ve vápně nařídil rozhodčí spornou penaltu, kterou domácí proměnili (1:0) nejzkušenějším hráčem Měčína , což je kapitán týmu Němec , který tak odstartoval své střelecké hody . I poté jsme pokračovali v dobrém výkonu, který vyústil v několik šancí. Ve 33. minutě byl faulovaný David Míčko a nařízenou penaltu suverénně proměnil Petr Šveňha (1:1). Posledních 10 minut poločasu se nám ale moc nepovedlo. Nezvyk hrát na malém hřišti si vybral svoji daň v podobě několika nepřesných rozehrávek, z nichž jsme inkasovali (2:1) a domácí a ještě do poločasu stihli nastřelit tyč.

Do druhé půle jsme vstoupili s odhodláním vyrovnat, ale další chyba darovala domácím dvougólové vedení (3:1). Měčín měl od této chvíle více ze hry, přesto jsme si vypracovali několik dobrých šancí, standardních situací i rohů, dokonce se po Mácově střele třáslo i domácí břevno. I když Libor chytal druhý poločas proti slunci, připsal si několik skvělých zákroků, a držel nás ve hře , kontaktní gól ne a ne dát . Bohužel naše šance zdramatizovat zápas dostala stopku  v 77. minutě . Opět kapitán domácích byl úspěšný , když jeho dělovka prošla přes Libora (4:1) . V poslední 10 minutovce tak se už zápas víceméně dohrával , to jest náš úvodní zápas bodově vyzněl naprázdno.

Porážka není příjemná, chyby v obraně sice mrzí, ale musíme zlepšit také přechodovou fázi, finální přihrávky a efektivitu v zakončení. Stále tak trvá naše " slabina " , to jest najít nějakého střelce , jako je v Áčku dlouhodobě Mates a Míra .

V následujícím kole hrajeme doma , soupeřem nám budou Běšiny . Výkop tradičně v neděli v 17 hod . Jasný cíl je naplno bodovat , protože co neuhrajeme na podzim , se už těžko na jaře dohání . 

13.8 Janovice A – Nezamyslice 3 : 1 ( 1 : 0 )

Branky : 21. P Kováč , 59 M.Hájek , 86 J.Macura – 90 vl V.Špindler

Sestava : M.Martínek – V.Drmola , M.Švugr , J.Macura , V.Špindler – J.Kotlan , D. Raišl ( 46 Petr Šveńha ) , P.Petruška ( 68 V.Slivoň )  , Patrik Šveňha – P.Kováč , M.Hájek ( K ) , na střídání ještě M.Bohatý

První domácí zápas v novém ročníku jsme odehráli proti Nezamyslicím . Soupeř už delší čas spíše okupuje příčky v druhé polovině tabulky. Tj. žádné pochybnosti , kdo je favoritem utkání . Při absenci Kozla měl dnes zápas na „ hrbu „ Slíva.  Soupiska byla opět dost kvalitní s tím , že po nějakém čase šel na plac od prvních minut Macek . Omluvenku měl David – dovolená , Míra – covid a ani Žebro není úplně fit , tak šel opět jen v případě velké nouze na lávku . Speciální motivaci měl Kovy , který právě před sezonou přišel k nám z Nezamyslic .

Od úvodních minut byla znát větší herní vyspělost našeho týmu , nicméně se nejednalo o nějaký válec v podobě rychlých kombinací . Tempo v našem podání spíše chvílemi bylo na úrovni pouťáku , sem tam po stranách provětrali ve sprintu hostující defenzivu Viki a Vojta . V prvních šancích se objevili hlavně Kovy a Mates , nicméně často hledali už zbytečně jeden druhého , nebo jejich střely byly dosti vychýleny . V 15 min nám zatrnulo , když do naší rozhozené obrany se hnal hostující útočník . Za překonaným Žardelem musel velmi obětavě zasáhnout Viki , který vlastně v pádu hlavou vytěsnil balon , který už směřoval mezi tři tyče . První branka ale padla na opačné straně . Pěkný pas od Macka našel Vikiho , který dal centr do vápna . Míč odvrátili hostující obránci jen na Pepána , který byl cca 25 m od branky . Ten udělal pěknou kličku zpět k lajně , aby pak již přesným centrem našel zcela volného Kovyho na druhé tyči . Kovy dělovkou z jedničky málem protrhl síť 1 : 0 . Tj. Kovy se poprvé zapsal do střeleckých tabulek v našem dresu . Naše tempo nějak zásadně se vstřelenou brankou nenabralo na síle . Určitě výraznou měrou se tomto podílela naše středová dvojka , protože jak Dominik stále není úplně fit s kolenem, tak ani Patrik nemá doléčenou úplně nohu – a je jasné  , že dlouhodobě právě naše hra je hodně postavena na dominanci našeho středu . Tj. zrychlování hry , uvolnění jeden na jednoho , dnes nebylo tak , jak obvykle v těchto utkáních vidíme od této dvojice . Do konce poločasu jsme měli ještě několik šancí , opět hlavně Kovy a Mates . Za vypíchnutí stojí akce z 40 min , kdy pěkná rychlá kombinace byla zakončena pěknou uličkou na Vojtu , který už jen dal před bránu na zcela volného Matese , který vlastně dával do prázdné . Nicméně branka neplatila , protože postavení Vojty bylo posouzeno jako ofsajdové . Žardel až na úvodních 15 minut víceméně žádnou práci neměl .

Poločasová přestávka se spíše nesla v duchu pokynů zlepšit kombinaci do předfinální fáze , pak klid v zakončení . Jako jasný mustr právě sloužila akce ze 40 min , byť byla ofsjadová. Dolů šel Dominik , na plac šel čerstvý Petr Šveňha .

Úvod druhého poločasu obstarala slavnostní chvíle , kdy z rukou našeho výboru jsme převzali pohár za druhé místo v loňském ročníku . Velkou pochvalou byla řeč pana Bědajánka , který dokonce označil kvalitu hry z loňského ročníku jako nejlepší , co kdy byla k vidění od civilního mančaftu za posledních 50 let . Starosta měl také pěknou řeč a jako poděkování za naše výkony jsme dostali od města nové dresy ( doufejme , že jsou tam velikosti nejen L , ale také aspoň 5 dresů XL ) . My musíme také takto poděkovat městu za podmínky , které k našemu fotbalu nám zajišťuje . Na závěr této slavnostní vložky před druhou půlí bylo ocenění nejužitečnějšího hráče minulého ročníku , který měl i lví podíl na udržení naší Benfiky ve třetí třídě – tj. Keřla předal Žardelovi nové rukavice , triko a tréninkové triko .

Druhý poločas byla naše převaha ve hře ještě větší než v první půli . Soupeři docházel viditelně dech , navíc hostující brankář si lehce hnul zády . Jestli v první půli si sem tam Žardel šáhnul na balon , tak ve druhé půli se dostal vlastně k míči jen při rozehrávce přes zadní řady .Opět jsme v úvodu druhé půle nebyli při zakončení přesní . V 59 min konečně Mates skóroval . Dostal do uličky přesnou přihrávku , v rychlostním souboji s hostujícím stopérem byl jasně rychlejší a z úrovně vápna nedal golmanovi hostů šanci 2 : 0 . V 65 min identická situace , nicméně v zakončení Mára . Ten však ještě hledal do páru Matese , který už ale balon do místa určení nedopravil . V 68 min si šel odpočinout druhej střeďák , tj. Patrik měl odpracováno a na plac šel Slíva . Ten vlastně mohl hned být při prvním kontaktu s balonem úspěšným střelcem . Pěknou zpětnou přihrávku od Matese na úrovni vápna z jedničky nedobře trefil a tak golman neměl problém střelu zlikvidovat . V 75 min ve velké šanci opět Mates , jeho hlavička se nevešla mezi tři tyče . V 80 min Kovy místo umístěné střely plackou volil bombu , která skončila vysoko nad brankou .  V 82 min opět v šanci Mates , který se trefil do černého , nicméně opět praporek pomezního nám radost z branky vzal . A tak patrně Macek už se na ten zmar v neproměňování šancí nemohl dívat . V 86 min po přihrávce na vápno z jedničky utáhnutou placírou poslal míč k tyči , dalo by se říct , jak je to jednoduché : 3 : 0 – tím tak Jirka dal jasný razítko na tři body  . Musíme dodat , že Nezamyslice už od nějaké 80 min vzhlížely s velkou touhou , aby už byl konec . V 88 min další tutovka , kterou zazdil ve vápně zbytečnou klikou s pádem na zem Slíva, dalo by se říct až komické . Poslední slovo , co se týká branek , měl Viki . Bohužel to bylo na opačné straně , než bychom chtěli . Jeho skluz před naší bránou poslal balon za překvapeného Žardela , který tak v minutě dvanácté přišel o čisté konto 3 : 1 . Po rozehrávce ve středovém kruhu zazněla píšťalka HR naposledy a my mohli jít poděkovat , jako obvykle , našim fans za podporu .

Zápas jsme bodově zvládli , nicméně brankově to mělo být o hodně početnější pohledem na vypracované šance . Jak bylo řečeno , naše tempo hry nebylo úplně optimální i díky indispozici středové dvojky . Ale až Patrik a Dominik dolečí zranění , tak to bude opět jak na kolotoči . Musíme i říct , že hlavně ve druhé půli jsme zbytečně některé akce chtěli dovést až tak říkajíc „ do kuchyně „ .

V následujícím kole poměříme síly s naším největším konkurentem na nejvyšší příčky, teda  dle předsezonních odhadů . V sobotu velmi netradičně od 10:15 ve Švihově nastoupíme proti domácímu ambicioznímu celku . Švihov nicméně v tomto kole úplně nepotvrdil svoje kvality , když doma jen remizoval s Vrhavčí . Musíme dodat , že zatím překvapivě je na prvním místě o skóre před námi celek Hradešic .

14.8 Janovice B- Běšiny      6:0  (4:0)

Branky: 12.a 66. Pavel Kováč, 22. Patrik Šveňha, 30. Jiří Macura, 38. a 55. Josef Svoboda   

Sestava:Michal Martínek – Radek Mandák, Jiří Macura, Boris Németh, Pavel Jelínek – David Míčko, Petr Šveňha, Patrik Šveňha, Vladimír Drobena – Josef Svoboda, Pavel Kováč

Střídali: Marek Švůgr, Václav Keřlík

  K prvnímu domácímu zápasu nové sezóny nastoupila naše Benfika s Pavlem Kováčem v útoku a Jirkou Macurou na pozici stopéra. Střed zálohy a tím tvorbu hry obstarala bratrská dvojice Šveňhů. Naším soupeřem byl celek Běšin. Po vcelku očekávané prohře v Měčíně jsme tentokrát chtěli připsat plný bodový zisk.

Od počátku viděli diváci pěkný technický fotbal okořeněný větším množstvím převážně přesných přihrávek. Naši převahu proměnil Pavel Kováč již ve 12. minutě přesnou střelou k tyči 1:0. O deset minut později padl téměř totožný gól. Jen autor byl jiný. Patrik trefil stejné místo jako Pavel a zvýšil na 2:0. Na opačné straně se po chybě mladého pomezního po dvoumetrovém ofsajdu řítil sám na Žardela jeden z běšinských hráčů. Žardel ale potvrdil svou formu a po vyběhnutí šanci překazil. Ve 30. minutě Jirka zúročil nohejbalové zkušenosti a lobem ze dvaceti metrů na zadní čáru nedal brankáři šanci 3:0. 38. minuta přinesla parádní centr Pavla Jelínka na hlavu Josefa Svobody 4:0.

            Po 45 minutách byl stav 4:0 pro domácí. Vašek pochválil hráče za předváděnou hru. Na řadu přišlo i upozornění na několik chyb v defenzívě. K vysvětlení některých situací použil i magnetickou vývěsku.

            Do druhé půle již nenastoupil Jirka. Jeho místo na druhých 45 minut zastal Mára. Z druhé půle uběhlo deset minut, když pohotovou dorážkou pojistil výsledek znovu Pepa 5:0. Snahu hostů o vstřelení čestné branky nedovolil Žardel, který měl ve druhé půli dva ostré zákroky. Výsledkovou tečku za utkáním udělal v 66. minutě hráč, který skóre zápasu otevíral. Po přesném centru od Vládi Drobeny prokázal své střelecké kvality znovu Pavel 6:0. Svého soupeře jsme jednoznačně přehráli a připsali si tři body do tabulky. Na stranu našeho soupeře je třeba uznat, že i za nepříznivého stavu se snažil hrát fotbal a nesnížil se k nějakým tvrdším zákrokům.

            V sobu 20.8. hrajeme od 17,00 hodin na horké půdě v Kolinci. Hráči nastupující za náš první tým budou mít v nohách dopolední zápas ve Švihově, tak uvidíme, kdo bude mít chuť vyběhnout ještě odpoledne v Kolinci.

20.8 Švihov - Janovice A 3 : 1 ( 0 : 0 ) 

Branky : 50 M.Toman , 70 M. Polívka , 82 J.Sláma -  80 J.Macura 

Sestava : Z.Vild - V.Špindler , J.Macura , Patrik Šveňha ,V.Drmola - Petr Šveňha ( 60 J.Muller ) , D.Juzek ( 75 V.Slivoň ) , M. Urban ( K )  , J.Kotlan - P.Kováč , Š Bilíček 

Souboj aspirantů o příčky nejvyšší v sobotním dopoledni byl ovlivněn dvěma faktory . První - po dlouhé době zapršelo a to vydatně . To jest se muselo nejprve dojednat , jestli se bude hrát nebo nebude . Nakonec HR rozhodnul , že hřiště je hratelné . Druhý faktor byla naše sestava . Luďa neměl k dispozici 6 hráčů základní sestavy  - Žardel , Žebro , Mára , Mates , Dominik a Patrik . Při této absenci je třeba poděkovat Davidovi , že po dlouhé cestě z Chorvatska a tříhodinovém spánku byl před úvodním hvizdem připraven v šatně . Zaplaťpánbůh nebyla termínová kolize s Benfikou a musíme i říct , že také v tomto ročníku máme více možností doplnění sestavy . To jest ani tak velká neúčast nám nebrala úplně šance něco ze Švihova domů dovézt , co se týká bodů . 

Od úvodních minut za stálého deště se terén zhoršoval a zhoršoval .  Hlavně střed hřiště po nějakých 30 minutách už byl v takovém stavu , že moc kombinanční hře nepomáhal . To jest nejlépe , jak se dostat před bránu soupeře , to šlo po stranách nebo nákopem dopředu . Již úvodní minuty ukázaly , že domácí celek je nejen početně velmi dobře připraven , ale i výkonostně . Hráči Švihova moc slabin nemají , byť terén byl takový jaký byl , domácí plejeři byli na bolonu , rychlostně a dynamikou celkově lepším týmem . Zdeněk v bráně při jejich střelách měl i sem tam štěstí , že balon díky loužím neudělal něco nepředpokládaného . Několik střel bylo " jedovatých " , nicméně často i o několik decimetrů nepřesných . Naše největší šance v  první půli byla po " zásahu " louže , kdy domácí brankář rozehrávkou přes beky právě neviděl louži , kde se balon zastavil . Následně Kovy měl možnost ohrozit brankáře , nicméně střela byla lehce nepřesná . To jest první poločas skončil bezbrankově , v podstatě tak nějak by se dalo říct , že asi největší ohrožení jde právě z neočekávaného chování balonu díky vodě na hřišti . 

O poločase Kozel nabádal k trpělivosti v bránění , snažit se netrefovat místa s vodou a hrát to odzadu jednoduše .V ofenzivě čekat , že nám něco vyjde , hlavně standardky nám dávaly i díky výškové převaze nějakou šanci . 

Druhý poločas ale začal pro nás nedobře . V 50 min nacvičený roh našel osamoceného Tomana , který se hlavou nemýlil 1 : 0 . Následně Švihov mohl zvýšit vedení ze dvou situací , kdy naše rozehrávka právě v zadních řadách byla příliš komplikovaná . V obou situacích byl vždy Zdeněk na správném místě . Byť v druhé situaci domácí reklamovali ruku , protože Zdeněk byl už mimo vápno - nicméně HR situaci neviděl jako nedovolenou . V 70 min jsme ve středu pole ztratili balon , ten ihned šel do strany na rozběhnutého Polívku . Ten měl štěstí , že zrovna běžel s míčem po sušším úseku a zakončil akci přesnou střelou křížem kolem Zdeňka 2 : 0 . Byť i ve druhém poločase byl domácí celek lepší na balonu , i my jsme měli nějaké šance . Opět hlavně standardky přinášely před domácí bránu nějaký závar . V 80 min jsme snížili po dobře zahraném rohu , kdy na přední Macek hlavou s lehkou tečí domácího obránce poslal balon do sítě 2 : 1 . V 82 min bohužel domácí tým nám odskočil opět o dvě branky . Opět celé akci předcházelo zbytečné držení balonu u našeho vápna . Následně domácí hráč nevystřelil úplně přesně , nicméně balon se zpomalil v louži před Zdenkěm tak blbě , že dobíhající domácí Sláma to měl nakonec k balonu blíže . Po podstřelení Zdeňka balon skončil ještě na tyči , pak ale už Sláma neměl problém po dalším zastavení ve vodě dát míč do naší brány  3 : 1 . V 85 min identická situaci na druhé straně s jiným vyústěním pro útočící celek . Balon šel na zcela volného Pepána , který by už běžel na golmana domácích sám . Voda ale byla proti , míč se zastavil v louži a tak z celé velmi nadějné akce nebylo nic . Prostě ke konci zápasu stav hřiště byl celkem zásadní pro vývoj zápasu , na druhou stranu správně už se zápas dohrál , protože pro oba celky byl stav hřiště stejný , byť štěstí se přiklonilo na stranu domácích . Po závěrečném hvizdu se domácí velmi , velmi radovali z cenného skalpu . Je nutno dodat , že i přes takový stav hrací plochy nedošlo k nějakému vážnějšímu zranění a zápas se odehrával za slušného chování všech hráčů . 

Musíme uznat , že domácí tým byl celkově lepší a možná i za více regulérních podmínek by byla jeho převaha ještě znatelnější . Je jasné , že při absenci 6 hráčů se fotbalová kvalita na naší hře musí nějak projevit , nicméně dnes to byl hlavně boj a musíme za úsilí našim hráčům poděkovat . Soutěž má 26 kol , to jest tato bodová ztráta nás nemusí tolik mrzet , zvlášť když letos se už nehraje o druhý bod v penaltách . V následujícím kole to opět nebude nic snadného . Jedeme v sobotu do Vrhvače , výkop v 17 hod . Při termínové kolizi s Benfikou to nebude opět jednoduché s pohledu počtu hráčů . Důležité bude , kdo ze zmíněných 6 hráčů , kteří dnes nebyli ,  bude ve Vrhavči k dispozici . 

20.8 Kolinec - Janovice B 6 : 0 ( 3 : 0 ) 

Branky : 8 a 18 P. Altman , 14 a 61 P. Poledník , 54 a 72 ( PK ) J.Horák , 

Sestava : L.Červenka - V.Keřlík , B.Nemeth , P.Jelínek , R.Mandák - R.Diviš , Petr Šveňha ( K ) , Patrik Šveňha , V.Drobena - M.Kolář , J.Svoboda - střídali P.Kováč , Š. Bilíček , R.Zelenka , J.Muller 

V sobotním deštivém odpoledni jsme v dalším kole III třídy nastoupili v Kolinci . Musíme takto předem poděkovat hned 5 - ti hráčům , kterí v sobotu byli jak dopoledne tak i odpoledne - Petr , Patrik , Mejla , Bilas , Kovy . Domácí tým pro letošní sezonu posílil o mladé , kvalitní hráče - to jest do zápasu šel jak v pozici lídra soutěže , tak jasného favorita utkání . Ještě ke stavu hrací plochy , HR neměl moc velké dilema , jestli zápas nechat odehrát . Hrací plocha byla o dost lepší než dopoledne ve Švihově . Hřiště bylo sice podmáčené , ale vysloveně balon se nezastavoval v loužích .

Hned úvod zápasu jasně ukázal , jaký výkonostní rozdíl je mezi námi a Kolincem . Obzvláště Altman nám v úvodu zápasu dělal velké starosti , jeho rychlost byla úplně někde jinde než naše  . Než jsme se nějak srovnali , tak už jsme prohrávali 3 :0 - dvakrát se trefil právě Altman , doplnil ho jednou trefou Poledník . To neuběhlo na časomíře ani 20 minut  . Musíme dodat , že  mezi druhou a třetí inkasovanou brankou byl z našeho pohledu nedovoleně zastaven v domácím vápně Petr Šveňha , nicméně píšťalka HR zůstala němá  . Následně naše šance byly spíše ze střední vzdálenosti , kdy to zkoušel hlavně Kovy . To jest po prvním poločase jsme už měli  tříbrankové manko . To v kombinaci jasné dominance domácích ve hře dávalo jasný obrázek , kdo by měl dnes brát všechny body. 

Do druhého poločasu jsme hlavně chtěli trochu zkrotit střelecký apetit domácích, zpevnit obranu  a pokud možno se také aspoň jednou trefit . Bohužel už v 54 min jsme inkasovali počtvrté , úspěšným střelcem byl Horák  . V 61 min jsme lovili míč popáté , kdy se podruhé trefil Poledník . A aby se to nepletlo , tak na dva přesné zásahy se dostal i Horák , když proměnil správně nařízenou penaltu  6 : 0 . Jako v prvním poločase jsme se sem tam osmělili opět střelou zpoza vápna ,  opět hlavním střelcem byl Kovy a také , opět , jeho střely nedošly správného cíle . Jasný majitel třech bodů ke konci zápasu polevil v úsilí a hra se dost srovnala. Nicméně ze šancí na obou stranách se už nic neurodilo a tak Kolinec v pohodě dokráčel ke třem , zcela zaslouženým , bodům. 

Po závěrečném hvizdu musíme říct , že Kolinec se nyní jeví jako velký aspirant na postup . Herně určitě byl lepší než Měčín  . Výsledek naprosto odpovídá průběhu hry . Bylo znát , že na naši trochu starší obranu dnes byla rychlost útočníků Kolince příliš velká . Dnes by Kolinec dal zabrat patrně i našemu Áčku . Je znát , když kostra týmu je v mladším věkovém průměru s dobrou kondicí a dynamikou a pochopitelně i kontrolou balonu . 

Musíme debakl hodit za hlavu velmi rychle . V následujícím kole okusíme opačný pól tabulky , jedeme do V.Hydčic . Domácí tým za úvodní 3 kola nezískal ani bod a inkasoval už 17 krát - nicméně Hydčice měly hodně těžký los Mochtín B , Kolinec a Žel Ruda . To jest nesmíme nic podcenit i s ohledem na naší bilanci na jejich hřišti , kdy povětšinou jezdíme domů s prázdnou . Zasadní při termínové kolizi s Áčkem bude počet hráčů připravených k utkání . Výkop je v sobotu v 17 hod .

27.8 Vrhaveč A - Janovice A  2 : 1  ( 2 : 0 ) 

Branky :  25 L.Lorenc , 26 V. Hrach - 53 P.Kováč 

Sestava : Z.Vild - V.Drmola , D.Jůzek , M.Švugr , R.Diviš - J.Kotlan , P.Šveňha , J.Šlegl , P.Kováč - M.Hájek ( K ) , M.Urban   na střídání J.Hájek 

Zápas ve Vrhavči se dost komplikoval už den před zápasem  . Díky velké marodce a nebo jiných důvodech jsme polepili sestavu tak tak . Navíc nemohla moc vypomoc Benfika , která také hrála  . Nicméně nakonec nás bylo 12 a to díky z Benfiky převelenému  Rolandovi do Áčka  , na lávku se podařilo sehnat aspoň Hada . 

I přes tyto komplikace jsme byli více než důstojným soupeřem domácím a při troše štestí v zakončení jsme mohli odvét i nějaký bod . Nicméně se nemáme za co stydět a je třeba v následujícím kole už naplno bodovat . Přivítáme doma v sobotu poslední celek tabulky a tím je Veřechov .

27.8 Velké Hydčice - Janovice B  1 : 2 (  0 : 1 )

Branky : 48 Z. Prokopec - 30 a 90 R.Holý 

Sestava : L.Červenka - R.Mandák , Z. Šperer , B.Nemeth , V.Keřlík - D,Míčko , P.Šveňha ( K ) , R.Holý, V.Drobena - L.Zelenka , J.Svoboda , na střídání M.Kolář 

Při dalším souběhu (áčko hrálo ve stejný čas ve Vrhavči) se nám podařilo sehnat 12 hráčů, což bylo paradoxně ještě o jednoho hráče víc, než měl na soupisce domácí tým. To se pro další vývoj zápasu ukázalo jako klíčové. Zezačátku jsme měli více ze hry a přišlo i několik šancí, ze kterých ale branka nepadla. V 15. minutě šel do souboje mezi 2 hráče domácích Vláďa Drobena a klasický sendvič odnesl otřesem mozku a velkou boulí na hlavě. Ze zápasu odstoupil, stejně jako jeden z domácích hráčů, který si ze souboje odnesl krvavé zranění vyžadující několik stehů. 

Utkání bylo i přes početní převahu vyrovnané, ve 30. minutě se ale skvěle uvolnil Radek Holý a z úhlu otevřel skóre. Domácí se tlačili do vyrovnání a z rohového kopu k němu nebyli daleko. Na čáře ale čaroval Libor. 

Do druhého poločasu jsme šli s předsevzetím, že budeme držet výsledek a z brejku se budeme snažit zápas rozhodnout. No, ve 3. minutě druhé půle jsme z přímého kopu, za vydatné podpory slunce, inkasovali. Dál se hrál vyrovnaný fotbal, který přinesl na každé straně jednu 100% šanci, na domácí straně zachraňoval proti Radkovi Holému brankář, na hostující straně pak vykopával z brankové čáry Boris. Utkání spělo ke konci a na obou stranách pracovaly nervy, což přineslo několik žlutých karet. V 90. minutě rozhodl podobnou akcí, jako v první půli Radek Holý. Tím dal definitivně v minutě dvanácté razítko na velmi cenné tři bodíky . 

V následujícím kole bychom doma měli potvrdit dobrou formu a porazit v neděli Žihobce .

3.9 Janovice A - Veřechov 3 : 1 ( 1 : 0 ) 

Branky : 25. M.Urban , 48 V.Drmola , 78 P.Kováč - 56 J.Koloros 

Sestava : Z.Vild - V.Drmola , J.Macura , D.Jůzek , V.Špindler - J.Kotlan ( 61 M.Martínek ) , Š. Bilíček ( 46 R.Diviš ) , M.Urban , P.Kováč - M.Švugr ( 78 D.Raišl ) , M.Hájek ( K )  , na střídání ještě L.Hořejší 

Na domácí utkání proti Veřechovu jsme sice nebyli úplně kompletní , nicméně Kozel měl dispozici 14 hráčů . Do pole to chtěl neobvykle po 14 dnech zkusit Žardel , což nakonec se na 30 minut stalo realitou . Také po zranění na pár minut vyběhnul Dominik . 

Utkání proti poslednímu celku mělo jasného favorita . Bohužel naše Áčko se zatím nepotkalo v úvodu soutěže s dobrou produktivitou v zakončení . Pokud bychom dali aspoň 50% šancí , tak už po první půli bychom měli dostatečný náskok . Nicméně do " černého " se trefil pouze Míra 1 : 0 . 

Ve druhém poločase jsme hned naúvod odskočili o dvě branky , když se trefil sváteční střelec Vojta 2 : 0 . Bohužel naše neproměnování šancí mělo za důsledek , že hostující tým z cca třetí větší šance se také trefil . Úspěšným střelcem byl v 56 minutě hostující Koloros 2 : 1 . Stále jsme měli převahu ve hře , nicméně ne a ne se trefit a dát uklidňující třetí gól . Ten přišel v 78 min z kopačky Kovyho 3 : 1 ( v zápise je Pepán , nicméně ten v tuto dobu už měl jiné " povinosti " u bufetu ) . Konec zápasu jsme si pohlídali a připsali tři body . Po 5 kolech je tabulka celkem našlapaná , nikdo není 100% a tak je stále na čelo tabulky i přes dvě prohry dost blízko ( 3 body ) . V následujcím kole hrajeme v sobotu od 14 hodin v Nýrsku . Doufejme , že bude dostatečně silná sestava a urveme tři body . Může , opět , nám pomoc Benfika , protože ta hraje až v neděli v Hrádku .

4.9 Janovice B - Žihobce 2 : 0 ( 0 : 0 ) 

Branky : 51 M.Švugr , 91 M.Ritter ( vl ) 

Sestava : J.Svoboda - R.Mandák , Z.Šperer , B.Nemeth, V.Keřlík  - D.Míčko , P.Šveńha ( K ) , R.Zelenka , V.Drobena -R.Holý , M.Kolář , na střídání M.Švugr , J.Muller , R.Diviš , M.Martínek  

V neděli odpoledne jsme doma přivítali Žihobce , takto tým , který postoupil z pralesa do III třídy . Zelí měl oproti Hydčicím příjemné starosti se sestavou , měl dost nabitou lávku , dokonce dva hráči , kteří nabídli výpomoc , se nevešli do sestavy . Ani hostující celek na lavičce nebyl v " oslabení " a měl také k dispozici dosti hráčů na vystřídání . 

Od úvodních minut se hrál celkem pohledný a dosti vyrovnaný fotbal . Nicméně do zakončení , kde bychom mohli říct , že se jednalo o tutovku , se hráči moc nedostávali . Asi nejvíce ke konci poločasu " větral " hostující obranu Mára . Nicméně do poločasu se odcházelo za bezbrankové remízy . Nicméně fotbal rozhodně početné publikum nenudil .

Druhý poločas pro nás začal velmi dobře . Mára dostal pas ze strany na úroveň vápna , zpracoval na prsa a z jedničky pravačkou prostřelil golmana hostů - pohledná akce 1 : 0 . Po vstřelené brance více a více jsme se drželi na balonu , byť o nějaký drtivý tlak nešlo . Kombinačně jsme celkem kontrolovali hru , nicméně do nějakých tutovek jsme se nedostávali . Respektive zakončení bylo buď nepřesné , nebo jsme vždy našli rukavice hostujícího brnakáře . Soupeř ve vidině aspoň bodu se snažil v závěrečných minutách něco vymyslet . Nicméně naše obrana byla pozorná a dvě , tři střely si Pepa v klidu pohlídal . Klid a razítko na tři body přinesla 91 minuta , kdy po rohu Mára hlavou překvapil brankře tak , že ten si hodil nechtěně míč do brány 2 : 0 . Po této brance HR nechal jen rozehrát ze středovéo kruhu a zápas ukončil . 

Byť druhá branka padla až v 91 min , musíme říct , že hlavně díky výkonu ve druhé půli jsou body zcela zaslouženě doma , náš fotbalový projev byl kvalitnější . Po 5 kolech máme 9 bodů a jsme v klidném středu tabulky . Dlouhodobě naše Benfika hlavně těží právě z velmi dobré produktivity v domácím prostředí . Následujcí kolo tak trochu nemáme co ztratit . Jedeme v neděli do Hrádku , kde jsme v minulých letech moc bodů neuhráli  . Nicméně často byl za tím fakt , že jsme jeli ve velmi prořídlé sestavě , protože byla termínová kolize s Áčkem , což tento víkend nebude . Tak uvidíme , jestli si trochu vylepšíme statistiku na tomto hřišti .

10.9 Nýrsko B - Janovice A 4 : 2 ( 1 : 0 )

Branky : 41 T.Rubáš , 53 A.Bastl , 87 ( PK ) P.Taušek , 90 R.Dvořák - 67 M.Urban , 71 ( PK ) P.Petruška 

Sestava : J.Svoboda - M. Švugr ( 80 M.Martínek ) , J.Macura , D.Jůzek , V.Špindler - J.Kotlan , D.Raišl , P.Petruška , P.Šveňha - P.Kováč ( 67 Š.Bilíček ) , M.Urban ( K ) , na střídaní P.Jelínek , R.Diviš 

Další zápas jsme odehráli v brzkém odpoledni v Nýrsku . Při neúčasti Kozla měl na starosti sestavu Dejv . Sestava postrádala " klasického " golmana , ikdyž vlastně Pepa je velký univerzál , že může i v klidu zaskočit v bráně . O tomto víkendu si střihnul jak sobotu , tak i neděli - a za to je třeba poděkovat . Zardel , bohužel , má dlouhodobější zdravotní trable s rukou a tak asi jeho návrat se v brzké době úplně očekávat nedá - nicméně důležité je , aby se dal do kupy .  Naopak z marodky se vrátili do sestavy jak Patrik tak i Dominik . A musíme dodat , že hned tři hráči Benfiky nám doplnili soupisku do 15 lidí - díky moc . Asi nejcitelnější " ztráta " , spolu s Zardelem , byla neúčast Matese .

Zápas s Nýrskem je vždy celkem pohledný s pěknou kombinací a ani teď tomu nebylo jinak . Dobrá hra přinášela na obou stranách i nějaké šance nicméně střelci byli vždy horší brankářů , nebo i často byli o něco nepřesní v zakončení . Když se očekávala bezbranková první půle , se nakonec střelecky prosadil domácí Rubáš 1 : 0  . 

Druhá půle vůbec fotbalově nezaostávala za prvním poločasem , jen se o hodně více vylepšila produktivita v zakončení . Hned v 53 min si domácí vypracovali dvoubrankové vedení po úspěšné střele Bastla 2 : 0 . To nás zdravě nakoplo a o něco více jsme byli v následujících minutách na balonu my . To přineslo i " požadované ovoce " , když se trefil Míra v 67 min 2 : 1 . Srovnání přišlo zanedlouho , v 71 min z PK byl úspěšný Patrik 2 : 2 . Otevřená hra ke konci zápasu se nám mohla dokonale vyplatit k otočení výsledku na naší stranu ,kdyby hlavně Zardel proměnil tutovku . Bohužel to bylo naopak , v obraně jsme dvakrát " vyhořeli " a Nýrsko se golově dvakrát prosadilo , z toho jednou z penalty . Konečný výsledek 4 : 2 je nicméně spravedlivý , pohledem na hru si domácí tým tři body zasloužil . To jest po 6 zápasech máme 50% úspěšnost , což asi je trochu zklamání po loňské sezoně , kdy jsme prohráli také 3x , ale za celých 26 kol . Nicméně naše ztráty nás , zatím , neposílají nějak výrazně daleko od medailových příček . Ztráta na druhou příčku je stále " jen " 3 body . Reputaci si budeme chtít napravit v následujícím kole . V sobotu od 16:30 nám na našem hřišti bude soupeřem celek Malého Boru , takto soused v tabulce se stejným bodovým zápisem .

11.9 Hrádek B - Janovice B 1 : 2 ( 1 : 0 ) 

Branky : 3 F.Jílek - 47 M.Hora , 51 R.Zelenka 

Sestava : J.Svoboda - R.Mandák , R.Holý , B.Nemeth , Z.Šperer - D.Míčko , R.Zelenka , P.Šveňha , V.Baštář - V.Drobena , R.Diviš - střídali J.Muller , M.Hora , V.Šiška , P.Jelínek 

Úvodem je třeba říct , že opět Benfika řešila příjmený " problém " , kdo dostane pozvánku k zápasu . Benfika víceméně početně vůbec dnes  nepotřebuje Áčko ( spíše je to naopak ) , protože dnes disponuje cca 18 aktivními hráči . Takže Radek dal " volno " dnes Milanovi K , Bilasovi , Keřlovi a Kozlovi .

V souboji rezervních týmů se nejdříve rozhodovalo, zda se po prudkém dešti utkání vůbec odehraje. Všichni zúčastnění souhlasili s výkopem a tak se vymetla voda z brankovišť a utkání mohlo začít. Domácí začali zhurta a hned z druhé šance udeřili, 3. minuta, centr na zadní tyč a gólová hlavička - 1:0. Měli jsme trochu víc ze hry a důrazem jsem se dostávali do šancí. Ve 20. minutě pro nás odpískal rozhodčí penaltu, ale Petr Šveňha ji odvolal s tím, že se ho brankář ani nedotkl. Fair play gesto jsme měli za sebou a před námi bylo 70 minut na změnu skóre. Ve 25. minutě měli domácí další velkou gólovku, velmi podobnou té první, ale hlavička naštěstí směřovala mimo 3 tyče. A když nepadaly góly, tak padali hráči, jiskřilo se a vášnivě debatovalo, což rozhodčí začal ocěňovat žlutými kartami a bez nastavení ukončil první poločas. 

Na začátku druhého poločasu měl obrovskou šanci Milan Hora, který na dvakrát nepřekonal domácí brankáře. Z následujícho rohu jej ale přeci jen hlavou překonal - 1:1. Kopcův premiérový gól nás nabudil a věřili jsme, že můžeme získat i víc. V 51. minutě přiťukl ve vápně Milan Hora míč Radku Zelenkovi, který tváří v tvář brankáři nezaváhal a svým také premiérovým gólem poslal hosty do vedení. Měli jsme i další šance a diktovali tempo zápasu. V 65. minutě šel sám na brankáře Radek Zelenka, ale bohužel neproměnil. Domácí hrozili ze standardních situací, jinak jsme je k ničemu nepouštěli. Rozhodčí dál na těžkém terénu rozdával žluté karty, v některých případech se mohlo i červenat. Až pět minut před koncem zápasu viděl jeden z domácích hráčů druhou žlutou a tím pádem červenou kartu. Poté ještě Mejla po krásné individuální akci těsně netrefil branku a zbytek zápasu jsme už skóre udrželi. Výsledkem je třetí vítězství v řadě a třetí místo v tabulce .

V následujícím kole doma to nebude nic snadného , na druhou stranu můžeme ukázat  , že jsme na velmi dobré herní vlně . V neděli přivítáme druhý celek tabulky Bolešiny B.

17.9 Janovice A - Malý Bor  0 : 1 ( 0 : 0 )

Branky : 89 L.Trubač 

Sestava : L.Červenka - V.Špindler , M.Švugr , D.Jůzek , V.Drmola - J.Kotlan , P.Petruška , D.Raišl , P.Kováč - M.Urban ( K ) ( 78 V.Slivoň ) , M.Hora , na střídání R.Diviš , M.Martínek 

Za velmi nevlídného počasí jsme přivítali doma Malý Bor . Nicméně deštivé počasí nemělo zásadní vliv na kvalitu hřiště , víceméně nikde se netvořily louže a ani se netvořila klasická " houba " . Prostě hřiště dávalo šanci na " rychlý " balon . Kozel , který už vlastně stříhá metr do konce podzimu , měl celkem očekávanou sestavu . Největší otazník byl na postu golmana , který při zranění Zardela obsadil Libor . Poprvé mohl za Áčko vyběhnout na hrotu Kopec , takto čerstvá akvizice z Lub . Omluvenku měl Mates , Patrik Š a Macek . Soupeř také početně nepaběrkoval a měl k zápasu připraveno 15 hráčů .

Úvod zápasu už naznačil , že dnes bude utkání bojovné , ve slušném tempu a díky celkem dobré kvalitě hřiště se bude dát i kombinovat . V první šanci se ocitl Míra , bohužel neměl úplně srovnaná mířidla . Soupeř odpověděl do naší rozhozené obrany , kdy ve vápně ze strany z 7 metrů netrefil zařízení hostující útočník . V další povedené kombinaci se ocitl Vojta , jeho střela nenašla též rozměrově zařízení . Asi největší haló způsobil Pepán , jeho střela z 25 metrů málem zapadlo pod břevno , nicméně skončila právě jen na břevně . Malý Bor se snažil střelecky překvapovat Libora ze střední vzdálenosti , Libor vše pohlídal tak , že ani nedával šanci na nějakou dorážku . To jest po 45 minutách se šlo do šaten za bezgólové remízy . 

Pokyny o přestávce byly jasné , zkoušet se dostávat do šancí po křídlech a hlavně střílet , protože střely nabíraly díkyvlhkému trávníku celkem rychlost . 

Od úvodních minut druhé půle jsme měli čím dál více ze hry . V podstatě od nějaké 50 minuty do 80 minuty jsme soupeře moc k nám na naši půlku nepustili . Po centru do vápna byl ve velmi dobré pozici Míra , jeho hlavička mířila do rukou brankáře . Pak se ve 100% tutovce ocitnul Patrik , který ze strany z malého vápna mohl jen dát na dva neobsazené spoluhráče , kteří by dávali do prázdné -jmenovitě " čekali " na balon Míra a Kopec  . Nicméně Patrik napalil balon přímo na bránu , kterou ale vůbec netrefil . V další šanci byl Kopec , který ale ve finální fázi místo střely volil ještě kličku . Jinak Kopec se celý zápas snažil být hodně aktivní a pohybem rozhodně nešetřil .Bohužel po těchto šancích se projevila známa fotbalová pravda ,  nedáš dostaneš . V 85 min ještě povedenou střelu Libor zlikvidoval , nicméně když už se zápas blížil do bezbrankové remízy se přeci jen jedna střela ujala . V 89 min z dobrých 30 metrů napřáhnul hostující Trubač . Jeho bomba s vnější falší zapadla přímo k tyči , Libor byl bez šance byť plachtil pěkně 0 : 1 . Pak už to nás byla křeč , když jsme se snažili srovnat stav . Ještě jednu šanci mohl mít Kovy , nicméně balon mu utekl za brankovou čáru . Po nastavení dvou minut HR písknul do píšťalky naposledy a hostující tým mohl slavit pro ně velmi cenné tři body , které jim tak říkajíc spadly do klína . 

Tak trochu se potvrdilo , že po velmi povedené loňské sezoně jsme v útlumu a nepřeje nám ani štěstí . Dnes byl zápas rozhodně odmakanej . Byť jsme neměli obvyklých  12 - 15 šancí , tak 4-5 velmi dobrých příležitostí jsme si vytvořili . Bohužel z tlaku ve druhé půli jsme brankově nedokázali nic přetavit v branku  a nakonec z ojedinělé střely jsme přišli i o bod .  Aktuálně jsme na 9 pozici . Nicméně letos je to pěkně namačkané , je poměrně dost remíz , to jest nic není ztraceno . 

Musíme myslet stále pozitivně , hra zase tak špatná není . V následujícím kole máme opět termínovou kolizi s Benfikou , počet hráčů pro oba týmy by ale neměl být problém . Hrajeme v sobotu v Chudenicích , výkop v 16 : 30 .

18.9 Janovice B - Bolešiny B  3 : 2 ( 3 : 1 ) 

Branky : 9 a 29 P.Kováč , 18 M.Švugr - 10 D.Vraný , 48 J.Pitel 

Sestava : J.Svoboda - R.Mandák , R.Holý , B.Nemeth , Z Šperer - D.Mičko , R.Zelenka , V.Drobena , V.Baštář - M.Švugr , P.Kováč  střídali M.Martínek , P.Jelínek , V Šiška a M.Kolář 

V dalším kole jsme doma přívítali druhý celek tabulky Bolešiny B . Terén s ohledem na počasí byl celkem v dobrém stavu i po sobotních zápasech dorostu KT a Áčka . Sestavy mužstev se dost lišily . Zatímco naše byla opět pěkně početná , soupeř dorazil vlastně v 11 lidech , navíc do brány musel nastoupit vlastně hráč z pole . Což třeba v našem případě se stalo také nicméně oproti Pepovi hostující golman byl tak říkajíc " nováček " .

První poločas začal pěkně svižně , když hlavně Kovy s Márou dávali z naší strany potřebnou nadstavbu . Kovy se trefil hned v 9 min  1 : 0 . Naše vedení mělo ale jepičí život , když Vraný hned o minutu později srovnal 1 : 1 . Již v 18 min jsme opět o branku byli lepší , když se trefil Mára 2 : 1 . Nutno říct , že oba naše zásahy do černého byli s pomocí hostujícího ne- brankáře . Ještě veseleji bylo v 29 min , kdy se opět trefil Kovy 3 : 1 . Do poločasu jsme v klidu vedení pohlídali . 

Do druhé půle jsme prostřídali , protože lavička byla dostatečná . Bohužel po naší chybě v obraně jsme inkasovali krátce po uvodním hvizdu v druhé půli . Již v 48 min dal Pitel kontaktní branku . Do konce zápasu to bylo hodně o vstřelení uklidňující čtvrté branky a vlastně i nedostání branky na srovnání . Šance jsme měli , ale neproměnili . Soupeř také už přesnou mušku nenašel a tak po 90 min jsme odcházeli na děkovačku s fans velmi spokojeni . Tři body proti celku z Bolešin jsou sakra dobré . Naše Béčko se doslova utrhlo , nepamatujeme , kdy bychom byli na medailových příčkách . Aktuálně máme 15 bodů a jsme na druhé příčce . 

V následujícím kole při termínové kolizi s Áčkem jedeme do Sveradic , kde poměříme síly s místní Benfikou v sobotu od 16 : 30 . Jsou nějaké omluvenky , nicméně bychom určitě 13- 14 lidí dohromady dát měli . Úspěch bude určitě jakkýkoliv bod , protože Sveradice jsou doma hodně silné .

24.9 Chudenice - Janovice A  5 : 7 ( 2 : 3 )

branky : 34 M.Ježek , 38 , 55 a 68 Jan Soupír , 67 Jakub Soupír - 9 D.Juzek , 33 P.Kováč , 37 M.Urban , 74 a 88 P.Petruška , 76 D.Raišl , 78 M.Hájek 

sestava : J.Macura - V.Špindler , D.Juzek ( 58 V.Slivoň ) V.Drmola - P.Kováč , P.Petruška , D.Raišl, J.Kotlan - M.Urban - M.Hora , M.Hájek ( K ) , na střídání v případě velké nouze A.Zhvakin 

Sestava na zápas se nerodila úplně lehce hlavně s ohledem na absenci brankáře . Nakonec si vzal rukavice Macek a za to je mu třeba poděkovat . S ohledem na hráčský potenciál do ofenzivy se rozestavení trochu pozměnilo , kdy jsme chtěli využít právě náš ofenzivně naladěný styl hry , to jest hra byla na tři stopery. Domácí tým byl víceméně v plné síle . Hřiště v Chudenicích po rekonstrukci dovoluje hodně kombinanční fotbal , takže ani toto nebránilo se tak říkajíc útočně rozjet . 

Od úvodních minut bylo znát , že právě rozestavaní nám dává výhodu ve hře . Domácí tým víceméně do nějaké 20 minuty nevěděl , jak hlavně obsazovat hráče ve středu hřiště . Náš úvodní tlak nevyšel golově naprázdno ,  vlastně můžeme říct , že i naše rozestavení pomohlo k divácky hodně atraktivnímu utkání . Již v 9 min po rohu na přetažený míč si počíhal David , který z otočky kolem vyběhnutého brankáře , nutno říct z velkého úhlu , rozvlnil síť poprvé 0 : 1 . Dál jsme udávali tempo hry , střela Kopce mířila do šibenice , domácí brankář lapil . V 33 min opět pěkná kombinace až na Kovyho , který plackou vymetl z úrovně vápna protilehlý růžek 0 : 2 . Naše obrana , byť o třech hráčích , fungovala dobře i díky tomu , že se dalo pochopitelně kombinovat přes Macka . Ve 34 min jsme udělali chybu v rozehrávce , kterou využil vlastně do prázdné z nějakých 10 metrů domácí Ježek 1 : 2 . Asi nejhezčí branka utkání padla v 37 min . Kombinace ve středu hřiště přes Patrika a Dominika šla na stranu na Matese . Ten správně viděl v náběhu Míru . Matesovo centr byl milimetrově přesný a tak Míra z nějakých 12 metrů hlavičkou umístil balon do protipohybu golmana 1 : 3 . To nebylo v prvním poločase vše . Hned v 38 min se dobře u lajny zorientoval domácí šutér Jan Soupír a z nějakých 35 metrů překvapil Macka v bráně 2 : 3 . Musíme i říct , že patrně nám v prvním poločase byla upřena penalta , kdy Dominik by šel do střely , kdyby domácí hráč nezasáhnul míč rukou . 

O poločase jsme si jen řekli vydržet v kvalitě hry , nebát se hrát od zadu kombinančně . Domluva také byla , že David bude muset do 60 minuty odjet ( repre zápas ) a Kovy dá celý zápas , byť také pojede na repre . 

I ve druhém poločase se hrál hodně otevřený, ofenzivní fotbal . V 55 min se prohnal naší obranou Jan Soupír a podél Macka srovnal na 3 : 3 . Sem tam se začalo jiskřit , když HR příliš nechtěl zasahovat do hry a tak povolil mírnější metr . V 63 min bohužel po faulu na Viktora neudržel nervy právě Viktor a ohnal se po soupeři . Následovala oprávněně ŽK , elikož byla druhá , tak musel Viki do sprch . To byla vítaná voda na domácí mlýn , byť komentář jednoho domácího hráče k HR právě při vyloučení Vikiho byl více než úsměvný . V 67 min Jakub Soupír využil přesilovku a zpoza vápna se trefil 4 : 3 . V 68 min bylo v domácích ochozech ještě veseleji , když opět Jan Soupír ukázal svou rychlost a střeleckou mušku 5 : 3 . V tento moment byli domácí na koni , obzvlášť když jsme hráli o 10 lidech . Nicméně i v 10 lidech jsme rozhodně v poli neztráceli . V 74 min udělali domácí v obraně chybu , když přihrávku na brankáře vystihnul Patrik , který " vykoupal " i domácího golmana kličkou a snížil na 5 : 4 . V 76 min akce po straně , balon se dostal k Dominikovi , který s lehkým přispěním domácího hráče z nějakých 10 metrů srovnal na 5 : 5 . V 78 min akce do otevřené domácí obrany , Mates předvedl svou rychlost podél golmana vrací 3 body na naší stranu 5 : 6 . V 82 min se Macek předvedl , když vyškrábnul střelu mimo tři tyče . Razítko na tři body dal po chybě domácího brankáře Patrik , který nabídkou nepohrdnul a z velkého vápna dal do prázdné 5 : 7 . Domácí mohli ještě snížit v 90 min po kiksu Slívy na polovině hřiště , nicméně jejich brejk 4 na 1 dopadl hodně nemastně / neslaně .  Po závěrečném hvizdu jsme mohli jít poděkovat našim fans za podporu a vlastně si odfouknout , že hodně bláznivý zápas nakonec dopadl pro nás vítězně . Nicméně i pár domácíh fandů poznamenalo , že směrem dopředu jsme hodně kvalitní a nebezpeční . Dobré je , že sázka na ofenzivní rozestavení nám vyšla a máme po dvou prohrách opět zápas za tři body . 

V následujícím kole doma přivítáme v sobotu od 16 hod Hradešice . Asi největší otázkou je post golmana , ostatní se uvidí . Každopádně by chtělo potvrdit dnešní vítězství a udělat nějakou bodovou šňůru do konce podzimu .

24.9 Sveradice B - Janovice B 9 : 1 ( 4 : 1 ) 

branky : 6 P. Chládek , 12,18,28 ,49 84 F.Machovský , 65 J.Renč , 78 A.Vachuška , 85 M.Fišer - 20 M.Martínek 

sestava : J.Svoboda - R.Mandák , B.Nemeth , P.Jelínek  , V.Drobena - V.Baštář , Petr Šveňha ( K ) , Patrik Šveňha , J.Muller  - D.Míčko  , M.Martínek - na střídání V.Keřlík , M.Kolář 

Do Sverádic jsme odjížděli po dlouhé době se sestavou , která se opravdu lepila na poslední chvíli . Při absenci Radka měl taktovku v ruce Venca . Ještě před obědem byl mančaft posílen z Áčka o Patrika Š . Domácí tým , jak bývá zvykem , si domácí zápasy kvalitou hráčů " hlídá " a ne jinak tomu bylo i o tomto víkendu . 

Od úvodních minut bylo jasné , kdo bude dnes brát body . Domácí tým byl posílen o 4 hráče A týmu a vlastně ti dělali velký rozdíl ve hře . Doslova rozdílovým hráčem domácích byl Machovský , který si proti nám velmi spravil střelecký apetit , když se trefil hned 5x . Čestný úspěch zaznamenal v našem podání Jardel , který tak aspoň jednou donutil domácího brankáře lovit míč se sítě . Prostě dnes jsme neměli žádnou šanci proti domácím cokoliv uhrát a patrně by nám nepomohla ani plná sestava . Je třeba ale nedělat z toho nějaké velké závěry , prostě jsme dostali klepec a je třeba se s čistou hlavou připravit na další víkend . 

V neděli od 16 hod doma přivítáme Mochtín B , což je de facto náš soused v tabulce . 

1.10 Janovice A -  Hradešice A  5 : 4 ( 5 : 1 ) 

branky : 2 . Š. Bilíček , 5 P.Kováč , 14 D. Raišl , 30 a 31 M.Hora - 39 a 89 L.Zdichynec , 55 L.Frančík , 67 F.Melka 

sestava : Z. Vild - V.Drmola, D.Juzek ( K ) , V.Špindler - P.Kováč ( 67 V.Slivoň ) , P.Petruška , D.Raišl , J.Kotlan - M.Bohatý ( 85 P.Jelínek ) - M.Hora , Š. Billíček 

V sobotu za sychravého počasí jsme přivítali celek z horních pater - v kabině hostů se převlékal do dresů tým Hradešic . Sestava postrádala ofenzivní duo Míru a Matese , dále pak dva univerzály Máru a Macka a pochopitelně dolouhodobě zraněnou jedničku v bráně Jardela . Vypomohl Zdeněk právě v bráně , do pole vypomohli Bilas a Žebro . Na lávku byli k dispozici spíše věkově starší hráči . Sestava opět jako v Chudenicích nalazena ofenzivně , to jest na tři beky a s jedním hráčem tak navíc ve středu pole . Ještě k soupeři , dnes byl oslaben na postu brankáře , kdy jednička dnes také nebyla k dispozici . 

Úvodních 30 minut to byl v našem provedení doslova koncert , který teda odstartovala velká hrubka hostujícího brankáře už v 2 minutě . To Bilas správně vycítil , že hostující golman si bude chtít dát do kombinace s obráncem ,sebral mu balon a dal do prázdné 1 : 0 . Ve 4 min Žebro pěknou uličkou našel naběhnutého Kovyho , který přes padajícího golmana dal na 2 : 0 . Hostující tým opařen . Jeho akce většinou nějak končily kolem našeho vápna buď odebráním balonu , nebo střelou , kterou Zdeněk vždy v klidu lapil . Ve 14 min vyslal pumelici Patrik z cca 30 metrů , jeho střela velmi pravděpodobně od břevna se odrazila už za čáru , nicméně pro jistotu Dominik dal ještě 100% jistotu tím , že balon vrátil naprosto celým objemem do sítě . Branka tak byla připsána Dominikovi 3 : 0 . Hostující trenér se nestačil divit , co se to s jeho týmem děje . V 30 min se zjevil na našem hřišti Zlatan . Kopec po narážečce s Dominem se prosadil silově přes stopera a umístil střelu do růžku 4 : 0 . O minutu později velmi podobná akce , kdy náš Zlatan opět silově byl úplně jinde než hostující obrana o podél golmana zvyšuje už na 5 : 0 . O tři minuty později Zlatan mohl zkompletovat čistý hatrick hned ve dvou případech . První - Dominik uháčkoval ve vápně dva hráče , pak mohl dát na zcela volného Zlatana , nicméně se rozhodnul zakončit sám a to nepřesně . Druhá možnost byla po centru do vápna , kdy Zlatan byl snad metr nad celou hostující obranou a hlavičkou málem vymetl šibenici . Ke konci poločasu se trochu soupeř nadechnul a po dvou nadějných akcích se i Hradešice dočkaly . V 39 min se z 10 metrů trefil hostující Zdichynec 5 : 1 . Nicméně do přestávky jsme odcházeli hodně ale opravdu hodně spokojeni . 

O přestávce šla velká pochvala celkově za předvedenou hru . Byla dost kombinačně kvalitní , správně dodržené rozestavení do ofenzivy a navíc se přidala velká produktivita v zakončení . Nad tím vším nicméně čněl individuální výkon Zlatana " Kopce " Hory . 

Do druhé půle jsme chtěli udržet kvalitu v ofenzivě , nicméně bylo trochu znát uspokojení z výrazného vedení . Lehký alarm byl už v 55 min , kdy po rohu se prosadil celkem nevelký Frančík 5 : 2 . V 67 min bylo ještě o trochu více veseleji na soupeřově lavičce . Když se trefil z cca 18 metrů hlavou Melka 5 : 3 . Nutno podotknout , že Zdeněk už nějak čekal , že balon Melku přelítne a skončí v autu . To jest v době inaksování branky přímo do středu brány byl Zdeněk cca metr vedle branky  . Naše hra určitě nepostrádala kvalitu , nicméně brankové příležitosti se do nějaké 70 min moc nerodily . Nicméně posledních dvacet minut jsme mohli skorovat hned 4 x . V 72 min ve vápně propadnul balon na Vencu , ten bohužel z 8 metrů netrefil zařízení - jasná tutovka . V 76 min Zlatan vyhrál souboj nad dvěma stopery hostů . Sám se hnal na bránu , nicméně správně viděl lépe postaveného Patrika a dal mu přihrávku , kterou Patrik pohodlně proměnil v branku . Jaké překvapení nastalo u všech , že pomezní vyhodnotil celou situaci jako ofsajdovou . Nutno říct , že Patrik v době přihrávky byl tak na velkém vápně , Zlatan cca 2 metry už ve vápně - nu což , jsme jen lidi a chyby se dějí . V 83 min dostal Žebro přihrávku ve vápně tak 7 metrů od brány , také jeho střela byla nepřesná . Nakonec ještě jedna tutovka , kdy Zlatan trefuje z úrovně vápna po pěkné uličce od Patrika zařízení , lépe řečeno míč skončil v síti .  Nicméně nyní správně byl gól v rozporu s pravidly - správně odmávaný ofsajd . A tak platilo nedáš , dostaneš - no ikdyž s určitým ale . V 89 min byl nedovoleně , z našeho pohledu , obrán o balon Patrik . Následně hostující hráč byl nedovolně zastaven cca 20 metrů od naší brány - tady už HR píšťalku vložil do úst a písknul . Z VPK se pěkně trefil k tyči Zdichynec 5 : 4 . Nastavené 3 minuty byly sakra dlouhé , nicméně už nic zásadního se na jedné ani druhé straně nestalo a tak jsme si připsali další tři body do tabulky . Dodrželi jsme tak základní taktiku před každým utkáním , že postačuje dát o góla víc než soupeř . 

Zápas, který byl nakonec napínavý až do poslední minuty ,  byl velmi ovlivněn dvěma faktory . Za prvé , vynikajících prvních 35 minut první půle v našem podání . Za druhé , určitá liknavost v druhé půli a od 70 min neproměněním tutovek , respektive i neuznání regulérní branky a musíme říct , že také zlepšená hra soupeře .  Určitě jsme spokojeni , výkon byl dle představ. Ještě jednou je třeba vypíchnout individuální výkon Zlatana .Čtyři kola před zimní přestávkou máme 15 bodů a jsme na 7 místě . Nicméně kromě Lub B , které mají 23 bodů , máme soupeře výše hodně " na dostřel " . Patrně výhra v následujícím kole by nás už posunula do nejlepší pětky soutěže . To jest příští týden v sobotu od 13 hod v Kašperkách budeme chtít udržet vítěznou vlnu . Doufejme , že nebude moc omluvenek , nebo lépe řečeno , bude kvalita tak vysoká , že i nepřítomnost několika opor nebude na naší hře tolik znát tak , jako tomu bylo dnes .

2.10 Janovice B - Mochtín B  3 : 3 ( 2 : 2 ) 

branky : 12 Petr Šveńha , 45 P.Kováč , 62 D.Juzek - 13 L.Potužník , 36 M.Kapusta , 87 V.Bouzek 

sestava : J.Svoboda - R. Mandák , V.Keřlík , P.Jelínek , R.Diviš - D.Míčko , R.Zelenka , Petr Šveňha ( K ) , V.Drobena - P.Kováč , M.Martínek - na střídání V.Šiška , D.Juzek , L.Horejší , B.Nemeth 

Za deštivého , nevlídného počasí jsme přivítali Mochtín B . Hostující tým spadnul z okresu , nicméně jeho cílem asi není rychlý návrat zpět , čemuž i odpovídá sestava v mixu starších hráčů a několika mladších běhavějších hráčů . Navíc dnes musel do brány hráč z pole , což ostatně u nás taky .  Asi největší výpadek v naší ustálené sestavě byl na postu stopera , kde , bohužel , do konce podzimu nebude Holáček .

Zápas začal pěkně zostra , kdy úvod jednoznačně patřil Mochtínu , který cca 5 min dost dominoval . Nicméně tlak soupeře jsme přestáli bez ztráty kytičky . V 12 min pěkně přenesl Kovy balon na zcela volného Rolanda , který z nějakých 10 metrů orazítkoval tyč . Následně se k balonu dostal Petr , který levačkou už mířil přesně 1 : 0 . Neuběhla ani minuta a bylo srovnáno . To po velké hrubce Josefa v bráně se dostal k balonu Potužník a z cca 10 metrů neměl problém trefit zcela odkrytou bránu 1 : 1 . V 36 min se trefil Kapusta pěknou ranou z dorážky pod víko 1 : 2 . Poločas zakončila bomba Kovyho , který střelou z delší vzdálenosti srovnal doslova s odchodem do poločasové přestávky 2 : 2 . 

Ani druhý polačas neubral na kvalitě hry . Hodně nám prospívala kombinace Dejva a Kovyho  , která přinášela rozdíl do naší ofenzivní hry . V 56 se Dejv trefil ,  nicméně praporek pomezního byl proti - ofsajd  .V 62 min už bylo vše v pořádku . To se do brejku dostal Dejv a své solo zakončil chladnokrevně podél golmana 3 : 2 . V 69 min mohlo být asi hotovo , opět v akci Dejv , který střelou olíznul pouze vnější tyč  . Bohužel platilo nedáš dostaneš , kdy Mochtín využil jejich největší hrozbu do ofenzivy v druhé půli a to rohové kopy . V 87 min se po rohu postaral o srovnání Bouzek , kdy doslova hlavou protlačil míč za naší brankovou čáru a dal tak na konečných 3 : 3 . Musíme ale přiznat , že pohledem celkově na hru je remíza asi spravedlivá .  Čekají nás poslední 4 kola do zimní přestávky , máme aktuálně 16 bodů , k plné spokojenosti by postačovalo ještě uhrát 6 bodů . V následujícím kole to nebude nic lehkého , jedeme na Žel. Rudu , kde v sobotu od 16 hod poměříme síly s místním velmi kvalitním celkem . 

8.10 Kašperké Hory - Janovice A  3 : 7 ( 1 : 4 ) 

branky : 15 T. Kašák , 51 D.Řimnáč , 90 A.Kůs - 11. V.Špindler , 13 M.Hora , 25 a 35 M.Švugr , 68 M.Urban , 87 M.Hájek , 89 M.Martínek 

sestava : J.Svoboda - V.Drmola , D.Juzek ( 65 V.Slivoň ) , V.Špindler - M.Švugr , P.Kováč ( 75 M.Martínek ) , J.Macura , J.Kotlan - M.Urban - M.Hora , M.Hájek ( K ) , na střídání M.Bohatý , A.Zhvakin

V sobotu hned po obědě jsme hráli další zápas v hodně vzdálených Kašperkách . Pohledem na tabulku nebylo pochyb o tom , kdo by měl brát všechny body . Domácí tým patrně je v hráčské krizi , kdy sem tam odjíždí k utkáním venku v neúplné sestavě , nicméně dnes doma byla soupiska čítající 12 hráčů . U nás se sestava trochu měnila na poslední chvíli , kdy 90 minut před utkáním se nakonec nahlásil Mates , to jest nakonec omluvenku měla jen středová dvojka Patrik a Dominik . Do brány vypomohl , za to je třeba hodně poděkovat , Pepa Svoboda z Benfiky . Doplníme úvodem , že Pepa ale i Kovy , Mára a Jardel měli ještě dnes i druhou šichtu a to od 16 hod na Žel.Rudě .

Od úvodních minut na sem tam dost podmáčeném terénu bylo jasné , kdo bude udávat tempo utkání . Naše hra , byť nebyla úplně podle představ hlavně co se týká přesnosti kombinace ( za to mohl i již zmíněný terén ) , jasně převyšovala domácí hráče . Účet brankově vydatného utkání otevřel trochu sváteční střelec Viki . Jeho bomba z dobrých 28 metrů propadla přes rukavice nejistého domácího brankáře 0 : 1. Ve 13 minutě hezká kombinace do strany na Máru , který se prosmýkl rychlostně kolem domácího beka . Následně Mára dal milimitrově přesnou přihrávku na Zlatana , který z 6 metrů neměl problém trefit zařízení 2 : 0 . V 15 min si slabší chvilku vybral Pepa v bráně , když mu prošla nad hlavou na střed brány střela z dobrých 30 metrů 1 : 2 . V 25 min Míra vyslal k tyči pěkně balon z VPK , golman vyrazil na Kovyho , který střelou opět vybídnul brankáře k zákroku , z další dorážky už ale Mára byl dostatečně přesný 1 : 3 . V 35 min opět akci Mára , který se rychlostně dostal za obranu domácích a v klidu zvyšuje už na 1 : 4 . V 38 min Míra sám na brankáře , bohužel místo střely hledal ještě Máru , přihrávka se mu ale vůbec nepovedla . V 40 min opět Míra z vápna zkoušel štěstí , střela o nějakých půl metru minula zařízení . V 42 min Pepán bombou ze strany lehce minul zařízení .  Domácí tým ojediněle ohrožoval naší svatyni , většinou vše , což byly tak tři střely , Pepa pohlídal . To jest do poločasu jsme odcházeli s velmi slušným náskokem . Nutno říct , že při vyšší produktivitě bychom už do šaten šli s náskokem o 6-7 branek . 

O přestávce šel  ,mimo pochvaly celkově za hru , pokyn více se snažit kombinovat po zemi a pochopitelně mít větší přesnost v zakončení . 

I ve druhém poločase jsme měli více ze hry my , nicméně dlouhé minuty se ne a ne trefit . Navíc domácí tým se v 51 min z ojedinělé akce dokázal prosadit , když po zaváhání v obraně se trefil kolem Josefa domácí Řimnáč 2 : 4 . Naše šance a že jich bylo , často končily v předfinální fázi , kdy jsme se trochu báli střílet , nebo jsme byli ve finální fázi hodně nepřesní . Takže v 55 min šel Pepán sám na bránu , pak ještě hledal hůře postaveného Matese , ketrý netrefil zařízení . V 60 min akce ze strany , kdy Míra trefuje jen břevno , následně Pepán z dorážky z 8 metrů trefuje vzrostlé stromy za brankou domácích . V 63 min pěkná ulička na Zlatana , ten místo aby vystřelil , tak ještě hledal někoho dalšího a akce tak vyšumněla . V 65 min musel odstoupit lehce indisponovaný Dejv , to jest Mára šel na stopera , Kovy na kraj a Slíva do středu . V 68 min Slíva z rohu nachází ideálně na zadní Míru , který konečně hlavou do protilehlého růžku dává klid na naše kopačky 2 : 5 . V 75 min šel dolů Kovy , na plac šel Jardel . Konec zápasu nebyl k vidění jen nějaký dohrávající, nezajímavý fotbal . V 87 min opět po několika střelách se konečně prosadil Mates . Jeho střela z 18 metrů byla naprosto přesná , když o tyč zapadnul míč do brány 2 : 6 . V 89 min z VPK ze strany našel Slíva hlavu Jardela , který razantně umístil balon pod víko 2 : 7 . Nutno říct , že to byla Jardelovo první branka historicky v soutěžním utkání za Áčko. Poslední gólová akce zápasu byla v domácím podání . To v 90 min akce do naší už lehce nekoncentrované obrany byla zakončena střelou bodlem z 10 metrů , která zapadla přesně k tyči 3 : 7 . Po nastavení 2 minut písknul HR do píšťlaky naposledy . My jsme šli poděkovat , jako obvykle , za podporu našim fans . 

Zápas se nám výsledkově povedl , nicméně konečný stav skóre byl k domácím ještě milosrdný . Hra ale nebyla úplně dle představ , hlavně co se týká kvality kombinace a zakončení . Musíme ale říct , že sem tam sehrál výraznou roli terén . Tři kola před koncem podzimní části po velkých kanonádách v Chudenicích , doma s Hradešicemi a nyní na Kašperkách jsme nejen vylepšili výrazně počet vstřelených branek ,ale i jsme se posunuli na 4 příčku . V dalším kole to bude hodně , hodně zajímavé . Přivítáme doma lídra soutěže , což je celek Luby B . Tento tým se v tomto kole doma rozešel se Švihovem remízou 1 : 1  . Pokud dáme dohromady cca 100% sestavu , měli bychom být schopni i tento tým porazit . Obzvlášť pro Zlatana a možná i Dominika bude mít duel speciální motivaci se ukázat  . Hrajeme doma v sobotu , výkop v 15:30 .

8.10 Železná Ruda - Janovice B  4 : 0  ( 2 : 0 ) 

branky : 14( PK ) a 36 M.Knakal , 54 a 60 F.Mašat 

sestava : J. Svoboda - R.Mandák , P.Jelínek , B.Nemeth , R.Diviš  - M.Martínek , Petr Šveňha ( K ) , Patrik Šveňha , V.Drobena - M.Švugr , P.Kováč - na střídání V.Šiška , V.Baštář 

Na Rudě po příjezdu posil z Kašperek bylo k utkání připraveno 13 lidí .Pohledem na sestavu jsme měli docela kvalitu hlavně , co se rychlosti týká . Domácí tým byl na tom početně o něco lépe , v brance domácích byl doslova matador Míra Kubeš , který ještě u nás pamatuje škváru . Bohužel s ohledem na hodně deštivé počasí v posledních 14 dnech a také na lokalitu Žel Rudy , bylo hřiště ve velmi podmáčeném stavu . Ani slunečné počasí v posledních 3-4 dnech zásadně nepomohlo . Musíme zmínit , že určitě i domácí správce vynaložil veškeré úsilí dostat co nejvíce vody z podloží trávníku . Nicméně realita při úvodním hvizdu byla taková , že hlavně část poloviny hřiště směrem od šaten byla jako " tekuté " bahno s travníkem.

Od úvodních minut bylo jasné , jak to domácí chtějí hrát . To jest co nejvíce na Martina Knakala a to se dost vyplatilo . V 14 min se Masťa ve skluzu dostal v našem vápně před domácího hráče , vypíchnul balon do autu . Bohužel HR z půlky hřiště neviděl čistý zákrok a ani vlastně Masťu , to jest píšťalka zazněla a kopala se pentle . Za zákrok byl odměněn Boris ŽK , který nevěděl ani proč, byť v zápise to jaksi minutově nesedí . PK s přehledem proměnil M.Knakal 1 : 0 . Hra byla celkově hodně ovlivňována stavem zhoršujícího hříště , což odnesl i Jardel , který v cca 20 min si natáhnul sval a musel dolů . V 36 min centr ze strany našel cca 5 metrů za vápnem M.Knakala ,který předvedl , že to s balonem hodně umí . Po zpracování jeho střela byla velmi přesná 2 : 0 . Naše akce také byly k vidění , nicméně několik střel se nevešlo mezi tři tyče , nebo Míra v bráně byl vždy na správném místě . To jest do poločasu šel o hodně spokojenější domácí tým , který zaslouženě vedl o dvě branky . 

Druhý poločas byl ještě více ovlivněn stavem hrací plochy , kdy právě jsme měli útočit do té " horší " poloviny hřiště . Domácí tým nicméně žádné drama nepřipustil ani herně a ani brankově. V 54 min se prohnal kolem naší obrany Mašat a křížnou střelou zvýšil na 3 : 0 . Zanedlouho , opět v podání Mašata , dali domácí již jasné razítko na tři body , když se v 60 min po centru do vápna zmíněný Mašat prosadil hlavou 4 : 0 . Posledních 20 minut to byl i kolikrát souboj ne hráč s hráčem , ale hráč s terénem . Sem tam na obou stranách se někdo pokusil o střelu , ale vše víceméně šlo mimo zařízení . To jest po závěrečném hvizdu se domácí zaradovali ze tří , naprosto zasloužených , bodů . Patrně pak všichni aktéři i z toho , že se nikomu nic vážného nestalo . Nutno říct , že patrně plac na Rudě už letos hratelný nebude , protože tak 60% hřiště vypadá jak oranice . Nicméně uvidí se 22.10 , kdy ještě jeden termín zde vychází jako hrací den .

Tři kola před koncem podzimní části soutěže jsme stále na pěkném 7 místě . Bodové ztráty mezi středem tabulky a špičkou nejsou nikterak velké . Na spodní příčky už nějaký náskok je , nicméně ne zas tak veliký . Prostě stále platí , že by bylo dobré uhrát ještě 6 bodů . Vzhledem k naší současné bilanci to je spíše pravděpodobné v domácím prostředí . To jest s tímto cílem bychom doma měli jít v následujícím kole na plac proti záloze Měcholup . Výkop v neděli v 15 : 30 .

15.10 Janovice A - Luby B  2 : 0 ( 2 : 0 ) 

branky : 31 M.Hora , 41 D.Raišl 

sestava : Z.Vild - V.Drmola , D.Juzek , V.Špindler - J.Kotlan , P.Petruška , D.Raišl , M.Švugr ( 74 R.Diviš )  - P.Kováč - M.Hora ( 85 V.Šiška )  , M.Hájek ( K ) , na střídání J.Macura 

Za nevlídného počasí , které se nicméně lehce na druhý poločas umoudřilo , jsme přivítali lídra tabulky . Luby B letos ještě neokusily porážku a právě této " chuti " jsme jim chtěli dnes dopřát . Soupiska byla dnes " oslabena " o Míru , na druhou stranu při dlouhodobém zranění Jardela mohl dnes opět zaskočit Vilďák . 

Od úvodních minut byla znát nejen herní ale i kondiční vyspělost obou týmů . Hra byla i hodně soubojová , ale férová . S ohledem na zkrápěný trávník deštěm si HR dost hlídal skluzy a nenechal , zcela správně , hru přejít do nějaké nebezpečné roviny . V první šanci jsme byli my , když VPK z nějkaých 18 metrů Dominik tlačil po zemi na zadní tyč , nicméně golman byl připraven . Na druhé straně Vilďák čelil dvěma střelám , které díky velmi kluzkému trávníku byly hodně " štiplavé " . V 31 min v hlavičkovém souboji prosadil na polovině hřiště Vojta , následně se dostal balon k Patrikovi . Patrik viděl za obráncem Zlatana , dal mu milimetrově přesný pas na 20 metrů . Zlatan po zpracování umístil přesně balon ke vzdálenější tyči z úrovně vápna 1 : 0 . O 10 minut později se prosadil druhý ex lubský hráč . Pěkná kombinace ze strany byla zakončena přesnou přihrávkou na Dominika , který z cca 20 metrů za přispění teče hostujícího obránce zasáhl místo určení 2 : 0 - golman se jen ohlédl . V 43 min dostal hezkou přihrávku Mates , který jen rozvlnil z 10 metrů boční síť . Do poločasové přestávky jsme tak odcházeli velmi spokojeni .

O poločase šla velká pochvala za styl hry . Je vidět , že i díky rozestavení dokážeme i velmi kvalitního soupeře do ofenzivy nejen přehrávat ,ale i si vytvořit dostatek šancí . 

Ve druhém poločase bylo znát , že soupeř se nechce smířit s dosavadním stavem . Luby B šly do více otevřené hry , což pro nás byla možnost na nějaký brejk . Nicméně , byť hra byla stále dosti kvalitní oboustaně , se ofenzivy obou týmu nedostávaly do nějakých jasných šancí . Většinou tak se hra odehrávala od 16cky po 16tku . Sem tam se někdo pokusil o střelu , nicméně často nebylo trefeno ani zařízení a těch pár střel mezi tři tyče si golmani pohlídali . Takže za vypíchnutí stojí hlavně prvních pár minut pro prospekt našeho fotbalu , konkrétně Venca Šiška si kopnul za první tým cca 6-7 minut . Po závěrečném hvizdu jsme poděkovali jako obvykle našim fans za podporu a mohli si jít zařvat vítězný pokřik . 

Tři body proti lídrovi tabulky byly zcela zasloužené . Dá se říct , že ex lubští hráči Zlatan a Dominik dokonale vyplenili lubský " dvorek " . Držíme již čtyřzápasavou šňůru bez ztráty bodíku . Aktuálně máme 21 bodů a jsme na 4 fleku , na vedoucí Luby ztrácíme již jen 3 body  . V následujícím kole jedeme naposledy na podzim ven . V Dlouhé Vsi budeme chtít potvrdit aktuální velmi dobrou formu . Výkop v sobotu v 15:30 . V posledním kole ( 29.10 ) doma uzavřeme podzim proti Sušici B , následně , jako obvykle , bude dokopná ( čuník je již objednán ) .

16.10 Janovice B - Měcholupy B 3 : 2 ( 1 : 0 ) 

branky : 32 a 61 P.Kováč , 68 J.Macura - 63 Z.Hybšman , 64 T.Jandečka 

sestava : J.Svoboda - Z.Šperer , P.Jelínek , J.Macura , R.Diviš - R.Mandák , Petr Šveňha( K ) , R.Zelenka , V. Baštář - M.Martínek , P.Kováč - střídali D.Juzek , V.Šiška , B.Nemeth , V.Drobena

Tři kola před koncem jsme přivítali doma Měcholupy B . Oproti sobotě byo doslova ideální fotbalové počasí , slunečno , 20 stupňů . Zelí měl soupisku opět nabitou , doplněnou o posily z A týmu Kovyho , Macka a Dejva . 

V úvodu utkání už bylo znát , že hosté jsou velmi dobře kombinačně poskládaný tým . Určitě cca 20 min byli lepší na balonu , měli míč více v držení . Po nějakých , již zmíněných , 20 minutách , jsme hru srovnali . První branka padla do sítě hostů v 31 min  , když po VPK našel Masťa Kovyho za obranu hostů . Pavel z dvojky trefil balon ideálně a vedli jsme 1 : 0 . Hosté sem tam prověřili Pepu ze střední vzdálenosti , nicméně Pepa vždy připraven . To jest do šaten se odcházelo o něco veseleji domácím hráčům . 

Ani druhá půle neubrala na kvalitě utkání . V 61 min po střele Dejva se ve vápně z dorážky prosadil opět Kovy 2 : 0 . Nicméně velmi brzo bylo srovnáno , když se v 63 a následně v 64 min prosadili střelecky hosté , jmenovitě Hybšman a Jandečka . na rychlé srovnání jsme také odpvěděli celkem rychle . V 68 min napřáhnul z dobrých 30 metrů Macek , jeho střelu brankář vytěsnil pouze na vnitřní tyč , od které balon zapadnul do brány 3 : 2 . Do konce utkání se už skóre neměnilo a tak jsme si mohli zařvat vítězný pokřik . Je třeba ještě jednou zmínit , že dnes se hrál oboustraně pěkný fotbal , musíme opravdu pochválit soupeře , jakým stylem hry se prezentuje . 

Aktuálně máme 19 bodů a jsme v pohodě ve středu tabulky . Příští víkend hrajeme v sobotu naposledy na podzim venku . Od 14 hod v Hartmanicích uvidíme , jestli už právě zde se přehoupneme přes dvaceti bodovou hranici . Následně určitě přijede celá squadra podpořit Áčko do nedaleké Dlouhé Vsi . V posledním kole na podzim náš výbor připravil opět chuťovku . Proti Buděticím doma na svátek ( 28.10 )  od 18 hod okusíme opět atmosféru zápasu pod světly .

22.10 Dlouhá Ves - Janovice A 3 : 5 ( 2 : 1 ) 

branky : 3 ( PK ) a 24 O.Goby , 51 L.Soudek - 45 a 68 M.Hora , 64 a 70 P.Petruška , 90 M.Urban

sestava : L.Červenka - M.Švugr , D.Juzek , V.Špindler ( 41 M.Urban ) - P. Petruška , D.Raišl ( 50 V.Slivoň ) - P.Kováč , M.Bohatý ( 46 J.Macura ) , J.Kotlan - M.Hora , M.Hájek ( K )

Poslední venkovní zápas na podzim jsme odehráli v Dlouhé Vsi .Naše soupiska postrádala Vojtu a do brány zaskočil opět Libor . Na první poločas s ohledem na povinné minuty nastoupil místo Míry Žebro . 

Dlouhá Ves vstoupila do utkání velmi dobře . Již ve 3 min šel pas za naší obranu na nejlepšího hráče domácích Švece . Ten udělal kličku Liborovi , který ho zatáhnul za nohu . Jasná pentle , dobré bylo, že Libor obdržel jen žlutý kartonek . PK s přehledem proměnil Goby 1 : 0 . V dalších minutách jsme se snažili naší kombinanční hrou získat převahu ve hře a pochopitelně si vytvořit i nějakou šanci . Bohužel většina našich akcí se nedostávala do dobré finální fáze . V 24 min jsme propadli v obraně , k balonu se vápně dostal Goby a jeho křížná střela byla dostatečně přesná 2 : 0 . Následně domácí měli další dvě velmi dobré příležitosti z úrovně vápna , střely byly jen o málo nepřesné . Naše první pořádná šance byla v 37 min , to ideální centr našel Matese , který z 6 metrů mířil hlavou lehce nad břevno . V 39 min louplo Vikovi v koleně a bylo jasné , že nedohraje ani poločas . Střídal a na plac šel Míra . V 41 min se domácí opět dostali do velmi dobré šance , střela z nějakých 18 metrů opět skončila pár centimetrů vedle naší svatyně . V 43 min další naše tutovka , hlavičku Kopce bravurně zlikvidoval domácí brankář . Nakonec jsme se dočkali v 45 min , to pěknou kombinací šel balon až do strany na Matese . Jeho centr byl lehce za osu Kopce , nicméně ten prokázal formu a patičkou trefil balon ideálně 2 : 1 . To jest do polčasu se šlo za jednobrankového vedení domácích . Nutno říct , že to mohlo být o 2-3 góly pro nás horší .

Do druhé půle nastoupil místo Žebra Macek . Ještě více jsme chtěli využít našich ofenzivních kvalit . Bohužel už v 47 min si natáhnul sval Dominik a musel z placu dolů , jeho zranění se určitě nedá do pořádku na příští víkend . Následně jsme hráli cca 3 minuty o deseti , než se rozvičil poslední náhradník Venca . V 51 min jsme propadli ve středu pole , k balonu se dostal na úrovni vápna domácí Soudek , který vymetl dolní růžek branky 3 : 1 . V 58 min s námi mohlo být ještě více zle , kdyby nezasáhl , zcela správně , pomezní . Na polovině hřiště dával Patrik na Mácu , nicméně balon zasáhnul HR . Následně se dostal balon k volnému domácímu hráči , kdy Dlouhá Ves šla do přečíslení 3 na 2 . Akce byla velmi dobře vyřešena ze strany domácích , to jest míč skončil v naší síti . Nicméně HR si šel pro konzultaci s pomezním , který novou změnu pravidel při zasáhnutí HR dobře znal a tak se branka neuznala - domácí lehce rozezleni , nicméně akceptovali , že pravidla jsou naprosto jasná . To byl patrně i takový obrat ve hře , kdy my jsme začali tahat za delší stranu provazu . V 64 min se dobře dostal Kopec cca 22 metrů od branky domácích před hráče , který ho fauloval . Z VPK se trefil pěkně k tyči , s lehkou tečí domácího hráče ve zdi , Patrik 3 : 2 . V 68 min pěkná kombinace , kdy Míra za obranu vybídnul Kopce . Jeho první střelu brankář vyrazil , z následné dorážky ( lehce se štěstím ) se Kopec už nemýlil 3 : 3 . V 70 min padla asi nejhezčí branka utkání . Po VPK z poloviny hřiště jsem dokombinovali až k patrikovi . ten pak z nějakých 25 metrů napřáhnul a vymetl horní růžek brány . Golman domácích se jen ohlídnul 3 : 4 . Můžeme říct , že mezi cca 60 a 75 minutou domácí doslova "herně odešli" ze hřiště , my jsme toho dokonale využili . Od 75 min se hra začala srovnávat , když hlavně Švec opět svou rychlostí se dostal do dvou situací , které mohly skončit brankou . V 82 min na poslední chvíli přerušil akci právě Švece Mára , jasný faul naštěstí před vápnem , Mára obdržel ŽK . VPK z 18 metrů ale domácí zahráli dost bídně . V 84 min mohl dát razítko na tři body Míra , když zkoušel lobnout v tutovce domácího brankáře , který to ale čekal . V 86 min v identické situaci Kovy , který se snažil brankáře obstřelit , nicméně obstřelil i bránu . Výsledek se doslova lámal v poslední minutě . Dlouhá Ves pěkně zahrála VPK , domácí hráč dobře olíznul balon cca na malém vápně  , který následně směřoval už do brány . Libor předvedl excelentní zákrok dne a míč vytěsnil mimo tři tyče . Z následné akce na druhé straně se prosadil individuálně Míra , když přešel přes obránce a levačkou z nějakých 8 metrů nedal domácímu brankáři šanci 3 : 5 . Po nastavení dvou minut HR písknul do píštalky naposledy a my mohli jít slavit tři body s naším početným fan klubem , který nás podporoval celý zápas .

Po zápase jsme si s chutí zařvali vítězný pokřik v šatně  , tři body jsou velmi cenné . Objektivně musíme říct , že na počet šancí asi byl lepší domácí tým , nicméně platí vždy , kolik se vstřelí branek . Naše produktivita byla dnes o něco lepší než ta domácí . Za vypíchnutí stojí i výkon celé obrany , protože domácí Švec si vůbec rychlostně nezadá s Márou a to je co říct . Navíc mu míč nepřekáží , byť v zakončení mu často chybí více klidu . Aktuálně máme 24 bodů a jsme díky skore na 4 místě , stejně bodů mají Hradešice a Švihov . Na prvním místě jsou Luby B , které mají o tři body více.

Poslední zápas na podzim odehrajeme doma proti Sušici B , výkop v sobotu v 14:30 . Cílem je určitě vyhrát a jít do zimní přestávky s 27 body a dál tak nahánět celky nad námi . Po zápase jako obvykle bude dokopná .

23.10 Hartmanice - Janovice B 2 : 0 ( 1 : 0 )

branky : 14 vl P. Jelínek , 47 P.Sládek 

sestava : J .Svoboda - R.Mandák , P.Jelínek , V.Keřlík , R Diviš - M.Martínek , Petr Šveňha ( K ) , R.Zelenka , V.Baštář - M.Kolář , P.Kováč - střídali B.Nemeth , V.Drobena , D.Míčko  

S ambicí urvat nějaké body jsme naposledy na podzim hráli venku . V Hartmanicích se nám poslední dobou celkem dařilo a i postavení v tabulce by naznačovalo , že jsme mírný favorit . 

Od úvodních minut za pěkného počasí se hrál celkem pohledný fotbal . U nás největší hrozbou byl Kovy , kterého si ale domácí obrana pečlivě hlídala . Bohužel ve 14 minutě se snažil již za překonaným Pepou odkopnout balon do bezpečí Pavel , nicméně balon jen tak líznul a ten skončil v naší síti 1 : 0 . My jsme se snažili odpovědět z několika střel , bohužel povětšinou jsme nemířili přesně . 

Ve druhém poločase se domácí hned prosadili vlastně z první akce , když úspěšným střelcem byl P.Sládek 2 : 0 . Dlouhé minuty to pak bylo víceméně kdo z koho , jestli my dáme kontaktní gól , nebo domácí si pojistí třetí brankou vítězství . Šance byly na obou stranách , nicméně žádná se neujala . To jest po závěrečném hvizdu se mohli domácí radovat ze tří bodů . Musíme uznat , že jejich vítězství je zasloužené , protože naše produktivita byla dnes dost bídná .

V posledním kole na podzim budeme hostit doma Budětice , zápas je už v pátek od 18 hod . Bylo by velmi dobré jít do zimní přestávky s vítězstvím a mít relativně klid na jarní část soutěže . 

28.10 Janovice B - Budětice 4 : 3 ( 1 : 1 ) 

branky : 39,52 ,74 M.Švugr , 80 M.Martínek - 27 a 81 R.Melka , 58 M.Miroš 

sestava : J.Svoboda - R.Mandák , P.Jelínek , V.Keřlík , Z. Šperer - D.Míčko , Petr Šveňha ( K) , P.Kováč , V.Drobena - M.Švugr , M.Martínek - střídali B.Nemeth , V.Šiška , M.Kolář , V.Drmola 

Pod světly za velmi početné divácké podpory , cca 200 diváků , z čehož dobrých 60 diváků bylo z Budětic , jsme odehráli poslední zápas na podzim .  Sestava byla doslova nabitá a tak jsme očekávali vítězné loučení s podzimem .

Od úvodních minut se hrálo ve vysokém tempu , kdy hlavně naše tempo určovalo ráz hry . Od nějaké desáté minuty jsme začali být i viditelněji aktivní před bránou hostů . Velké šance na skórování měl Mára , Jardel , Masťa a Kovy , vždy však hostující golman doslova čaroval . To jest na průběh hry byl doslova šok , že první branka padla do naší sítě , když se střelou z nějakých 12 metrů prosadil hostující Melka 0 : 1 . Nakonec i my jsme v prvním poločase byli úspěšní , když pěknou střelu po zemi již hostující golman nestačil zneškodnit , úspěšným střelcem byl náš nejlepší hráč na hřišti , Mára . Do poločasu ještě Kovy mohl přidat branku , opět jeho střelu zneškodnil bravurně golman hostů . To jest do přestávky se šlo za remízového stavu , kdyby hostující brankář měl o něco slabší " den " , tak už po první půli mohlo být hotovo . Nicméně nakonec je dobře , že i druhý poločas tak sliboval napínavou podívanou . 

O poločase se doslova osvítil náš stadion , když vedle hasiči uspořádali ohňostroj a že bylo se na co dívat . 

I ve druhém poločase byl k vidění celkem pohledný fotbal na III třídu . Mára se prosadil v 52 min a vše nasvědčovalo tomu , že bychom měli tři body získat 2 : 1 . Bohužel soupeř když zahrozil , tak se většinou trefil . To jest hostující Miroš srovnal v 58 min 2 : 2 . Mára ale neměl dost a opět naklonil misku vah na naši stranu , když se prosadil pěknou střelou v 74 min 3 : 2 . Ještě veseleji bylo v 80 min , když svou šanci na skorování využil Jardel , který tak nenápadně díky zranění ruky se z golmana stal i střelcem důležitých branek 4 : 2 . Bohužel klid do posledních minut nám přetnul hned v 81 min Melka , který snížil na 4 : 3 . Posledních 10 minut bylo i sem tam " vyhrocených " , nicméně po závěrečném hvizdu jsme si mohli zařvat vítězný pokřik . Pohledem na celý zápas je naše vítězství zcela zasloužené . Zápas se povedl i po organizační stránce , světla nevypověděla službu . 

Do zimní přestávky jdeme s 22 body na pátém místě . Na první příčku máme pouze tři body , což by rozhodně nikdo nečekal . Nicméně je třeba dodat , že 12 týmu ze 14 je právě nasoukáno do rozdílu 10 bodů , to jest letošní podzim byl hodně vyrovnaný . Ještě jednou je třeba ocenit , jak nová trenerská dvojka Zelí a Keřla se ujala nelehkého úkolu po Milanovi udržet v dobré kondici naší Benfiku . Velkým úspěchem je určitě soupiska aktivních hráčů , která dnes čítá 17-18 hráčů . V zimě je hlavně třeba co nejvíce se pokusit o treninkovou docházku , aby na jaře i nadále jsme mohli v klidu hrát v horních patrech tabulky .

29.10 Janovice A - Sušice B 3 : 6 ( 1 : 1 )

branky : 45, 62 M.Švugr , 80 M.Urban - 45 a 66 F.Ovidiu , 49 M.Krouský , 63 a 90 E.Gutwirt , 76 M.Kalný 

sestava : L.Červenka - D.Juzek , J.Macura , R.Diviš ( 73 Petr Šveňha ) - P.Petruška , M.Bohatý ( 46 V.Slivoň) - J.Kotlan , M.Urban ( K ) , P.Kováč - M.Hora ( 25 V.Šiška , 83 M.Martínek ) , M.Švugr   

V posledním zápase na podzim nám chyběla hned čtveřice opor - Dominik , Viki , Vojta a Mates . Sestava tak byla doplněna Benfikou , kdy vlastně nám hodně pomohli vůbec mít odpovídající sestavu hlavně co se počtu týká  - jmenovitě vypomohli Roland , Venca Š. , Petr a Jardel . Cíl byl jasný , zakončit podzim za tři body , ikdyž o síle soupeře není třeba pochybovat . 

Od úvodních minut jsme to ale nebyli my . Celý mančanft jakoby postrádal chuť si v posledním zápase zahrát fotbal . Soupeř kupodivu našeho až " pouťového " tempa nějak nevyužil a dlouhé minuty , můžeme to tak říct , byl k vidění dost průměrný fotbal , sem tam si podávala ruku bída s nouzí . V 24 min se probíjel do vápna Kopec , jeho střela skončila jen na břevně . V 26 min opět v akci Kopec , bohužel výsledkem bylo nepříjemné poranění kolena . Musíme říct , že hostující obránce byl absolutně bez viny . Kopec musel rovnou do nemocnice , na plac šel vůbec poprvé náš prospekt na další roky Venca Šiška , který hned na úvod si odehrál velmi slušnou minutáž . Když nezáživný poločas tak nějak spěl do bezbrankové první půle se ujaly dvě akce . V 45 min se z rohu hlavou a díky důrazu prosadil Mára 1 : 0 . V nastavení se střelou z 20 metrů , která trochu změnila směr , blýsknul hostující hráč . Libor jen reflexivně vyrazil před sebe , kde byl první Ovidiu , který doklepnul do prázdné 1 : 1 . 

O přestávce nebylo co moc chválit . Hra byla dost neurovnaná , kombinačně a i pohybem slabá . Když už ne zlepšená hra , tak aspoń urvat tři body , dalo by se říct bylo naše přání na posledních 45 minut na podzim .

Bohužel hned v 49 min se prosadil z rohu Krouský 1 : 2 . Od této doby jsme tak nějak začali tahat za kratší stranu provazu . V 55 min Patrik orazítkoval pouze břevno .  V 62 min Patrik zahrál VPK , jeho pěknou střelu brankář jen vyrazil před sebe, Mára pohodlně doklepnul balon 2 : 2 . Bohužel hned v 63 min byl úspěšný vyhlášený střelec Gutwirt 2 : 3 . Po této brance jsme to ještě více vzadu otevřeli a soupeř měl dost možností na brejky . V 66 min právě Ovidiu jednu takovou situaci vyřešil velmi dobře a zvýšil na 2 : 4 . V 76 min opět Sušice dobře šla do brejku a hostující Kalný navýšil na 2 : 5 . V 80 min našel Patrik na vzdálenější tyči Kovyho , jeho hlavička ještě skončila na břevně , z dorážky se nemýlil Míra 3 : 5 . Následně dvě , tři střely v našem podání mohli mít také gólovou příchuť , nicméně golman vždy zalepil balon v náručí , nebo reflexivně Mírovo střelu vykopnul. V 81 min centr Pepána do vápna volejbalově dostal na roh hostující obránce , píšťalka zůstala němá , za nás jasná pentle . V 85 min se řítil na Libora sám hostující útočník , Libor bravurně tutovku zneškodnil . Nicméně nakonec Sušice se ještě jednou prosadila v 90 min . Opět přečíslení , které velmi dobře vyřešil Gutwirt 3 : 6 . Nebylo třeba moc nastavovat , výsledek byl jasný , to jest v posledním zápase na podzim jsme vyšli bohužel naprázdno .

Co dodat , dnes jsme to nebyli úplně my . Sušice si zaslouženě odvezla tři body , hlavně díky efektivitě ve druhé půli . Není ale třeba nějak smutnit , po podzimních 13 kolech jdeme do zimní přestávky na 4 místě , na druhý flek máme mezeru 3 body , na první 6 bodů .  Musíme určitě i zmínit našeho 12 náctého hráče , protože naši fans si zaslouží velkou pochvalu a respekt , jak nás podporují nejen doma , ale i na venkovních hřištích . 

Celkově nemůžeme říct , že to byl super podzim v porovnání s minulou sezonou, nicméně ve školní stupnici bychom si dvojku za naše výkony zasloužili . Je třeba si teď doléčit zranění a připravit se na jaro dobrou zimní přípravou . Jako obvykle začínáme v lednu v hale za radnicí . 

Po zápase byla velmi povedená dokopná . Je třeba poděkovat všem , kteří se podíleli na přípravě pohoštění- opět vonělo v celém areálu prasátko . Speciální poděkování patří Kovymu a jeho přítelkyni za skvělej tatarák a také musíme poděkovat starostovi za soudek pivíčka . 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36696
Dnes: 13
Online: 3

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery