Úvod » Utkání , aktuální informace

Příprava Jaro 2023

publikováno 20.02.2023 (aktualizováno 20.03.2023)

přáteláky mužů

18.2 Klatovy dorost - Janovice A  11 : 1 ( 6 : 1 )

Sestava - Z.Vild  - V.Drmola , D.Juzek , J.Svoboda -  P.Kováč , J.Macura , , M.Bohatý , J.Kotlan - L.Drmola - Š.Bilíček ( 46 M.Martínek ) , M.Hájek 

První přípravné utkání na jaro jsme odehráli od 18 hod na UMT v Klatovech . Sestava se nějak dala dohromady, omluvenku měli Míra , Dominik , Patrik , Mára , na marodce Viki a Kopec . To jest při výpadku šesti hráčů byl celkem úspěch , že nás bylo 12 . Musíme poděkovat výpomoci z Benfiky , hlavně Pepa a na první poločas Bilas . Také i poděkování míří k již dvěma nepravidelně hrajícími , ale vždy v případě nouze připravenými , Mácou a Žebrem . A poslední poděkování Lubošovi , který byl na návštěvě doma a mohl nám tak také " vytrhnout trn z paty " .

Od úvodu utkání bylo znát , že se potkaly " dva rozdílné světy " . Klatovský dorost s pravidelnou treninkovou docházkou , a také jasně danným věkem , byl v pohybu , v systému hry , v práci s balonem úplně někde jinde . Pravdou i je , že byť klatovská umělka je nejnovější typ UMT , tak vyhranost na tomto povrchu jasně mluvila pro domácí .  To jest nebylo divu , že dorostenci nejenže měli o hodně více ze hry i díky rychlým kombinacím , ale také se velmi často dostávali do zakončení . I přes zneškodnění několika jasných šancí Zděnkem byl o poločase už dost hrozivý stav 6 : 1 . Při lepší mušče by to bylo už za prvních 45 minut dvouciferné . Čestnou branku po sporné penaltě na Matese za nás dal Kovy , když snižoval v cca 15 minutě na 2 : 1 . Možná ještě dvě akce v našem podání v první půli měly nějaký gólový nádech , nicméně jsme nebyli přesní .

 Do druhé půle se změnil golman , mezi tři tyče šel Žardel .Bilas musel o poločase odejít a tak do pole naskočil z brány Zděnek . Ani druhý poločas nepřinesl nějaké větší srovnání z pohledu předváděné hry , stále Klatovy jasně ve hře dominovaly . Žardel v bráně měl celkem dost práce a cca 3-4 golovky zneškodnil . Přesto Klatovy i v druhé půli se střelecky dokázaly prosadit a to celkem 5x . U nás ve druhém poločase bylo více možností se prosadit , ne nějak dramaticky více než v první půli . Můžeme říct , že z cca 4 šancí na skorování jsme mohli něco vytěžit , ale nevytěžlili nic . Po 90 minutách , na rozdíl od posledního zápasu s klatovským dorostem , jsme šli ze hřiště s pěknou nadílkou a opět musíme konstatovat , že i ve druhé půli při přesnější mušce nám domácí mohli naložit o dost více . Prostě hra domácích byla pro nás dnes na příliš vysoké úrovni , výsledek naprosto odpovídal předváděné hře . Nicméně pro nás o výsledku to dnes nebylo , hlavní byla možnost odehrát po více než třech měsících od ukončení podzimu opět zápas a upřímně tak dlouhá pauza byla na některých našich hráčích znát . Hlavně jsme kolikrát potřebovali o dva , tři doteky s balonem více , než bylo potřeba . Další příprava bude 4.3 od 18 hod v Přešticích na UMT proti Hradci u Stoda , takto po podzimu celku ze středu tabulky okresu Plzeň Jih . To jest očekáváme více vyrovnané utkání ať už ve hře tak i výsledkově  oproti dnešnímu " válci " .

 

4.3 Hradec u Stoda - Janovice A  7 : 5 ( 4 : 1 ) 

Sestava : Z.Vild  - V.Drmola , D.Juzek , R.Mandák , V.Šiška , P.Petruška , M.Bohatý , V.Drobena , J.Kotlan ,  M.Urban , P.Kováč , střídání Petr Šveňha a V.Slivoň 

Na umělce v Přešticích jsme opět hráli s hodně lepenou sestavou a jen díky Benfice jsme mohli důstojně tento zápas odehrát ( 4 posily ) . Od úvodu zápasu se hrál oboustraně pohledný útočný fotbal , takže nebylo tak divu , že padalo dost branek . Můžeme říct , že Hradec byl v první půli o něco lepší nejen střelecky , ale i na balonu . Ve druhů půli se hra postupně srovnala  s tím , že mezi 55 a 80 min jsme se fotbalově jevili lépe my - což i potvrdil i fakt , že v 80 min byl stav už jen 6 : 5  . Nakonec ale soupeř z jednoho brejku v samém závěru zápasu dal sedmou branku a dal tak konečné razítko na jejich vítězství .  Další příprava je 11.3 a bylo by fajn se už sejít v plné sestavě - jedná se o generálku na jaro .

11.3 Janovice A - Kdyně A 

Bohužel generálka nám hrubě nevyšla a to ne tak fotbalově , ale účastí . Už v úterý večer bylo jasné že trenérské duo Slíva a Dejv ani s největším úsilím nedají dohoromady 11 lidí . Za této konstelace nemělo cenu " obtěžovat " soupeře , že to nějak odehrajeme , ale moc si proti nám nezahrají , protože z čistého Áčka bude max 6 lidí . To jest jsme zápas raději odvolali . Asi útěchou je nám pak stav , že patrně stejně by se nehrálo , protože v sobotu ráno bylo na hřišti cca 3 cm sněhu . Určitě tak by došlo s ohledem na stav trávníku k nesehrání zápasu , respektive před sezonou bychom si z toho nechtěli udělat " pole "  . Jaro začneme doma a přivítáme v sobotu 18.3 od 15 hod ambiciozní tým ze Švihova .

12.3 Janovice B - Dešenice  7 : 5 ( 4 : 2 ) 

Benfika odehrála plánované přípravné utkání s Dešenicemi . Plac byl po sobotě ve velmi dobrém stavu ( sluníčko pomohlo )  a tak se mohlo jít do hry . Sestava čítala 15 hráčů , což bylo velmi potěšitelné . Oba týmy si s chutí záhrali fotbal , kde nechybělo to podstatné a to jsou branky . Navíc se hrálo velmi férově. Nakonec jsme soupeře z IV třídy porazili , nicméně výsledek nebyl podstatný , důležitá byla možnost se před jarem dostat tak nějak do zápasového tempa . Jaro Benfika začne doma v neděli 19.3 od 15 hod a tak jako Áčko , bude hostit také ambiciozní tým , tentokát z Kolince . 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36696
Dnes: 13
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz