Úvod » Utkání , aktuální informace

Jaro 2023

publikováno 20.03.2023 (aktualizováno 12.06.2023)

komentáře k mistrovským zápasům mužů

18.3 Janovice A - Švihov 0 : 5 ( 0 : 2 )

Branky : 38 T Štengl , 43 M.Polívka , 54 L.Cibulka , 58 A.Aizner , 88 M.Toman 

Sestava : Z.Vild - V.Drmola , J.Macura , D.Jůzek , M.Švugr - J.Kotlan , P.Petruška , D.Raišl , P.Kováč ( 52 . V Šiška )  - M.Urban , M.Hájek ( K ) ( 80 J.Muller ) , na střídání ještě Petr Šveňha 

První utkání na velmi dobře připraveném placu jsme odehráli proti Švihovu . Sestava se celkem " povedla " na marodce jsou stále dva ze základu Kopec a Viki . Jaro bude také čím dál více o vložení mladších do hry , konkrétně Vena Šiška si více a více bude zvykat na tempo OP a to je jen dobře , protože do blízké budoucnosti věková obměna je velmi nutná , abychom mohli hrát důstojně OPM .

Rozestavení oproti podzimu jsme dali s ohledem na fyzickou připravenost soupeře lehce do defenzivy . Nicméně v úvodu zápasu se naše barvy jevily o neco fotbalověji a hlavně o něco lépe v připravě golových situací . Konkrétně Mates a Míra mohli při lepší práci s balonem otevřít účet zápasu . Soupeř se dle předpokladu jevil dobře fyzicky , nicméně na balonu až tak velkou kvalitu v úvodu utkání , která by oproti nám byla výrazně vyšší , neprojevoval . Bohužel velmi brzo nám tak říkajíc odešel dech , protože od cca 25 minuty už Švihov i opticky začal mít více ze hry . To je přesně rozdíl , když v zimě chodí na treninky nejen základní 11 , ale vlastně celý mančaft . Bohužel jsme Švihovu pohodlný náskok do poločasové přestávky nabídli vlastně na zlatém podnosu , když dvě velké hrubky při rozehrávce v zadních řadách včetně Zděňka vedly k brankám . To jest do přestávky Švihov vedl 0 : 2 . Ale jak bylo řečeno , při lepší produktivitě hlavně v úvodní 20 minutovce jsme mohli dost kousat a hlavně mít vedení na své straně - ale na kdyby se nehraje . 

Druhý poločas už bohužel z naší strany nebyl tak dobrý jako úvod utkání , lépe řečeno byl na nás silně podprůměrný . Druhá 45 minutovka byla jasně pod taktovkou soupeře , který nejenže jasně dominoval ve hře , ale také se prosadil golově . Již v 58 minutě vedl 0 : 4 a bylo tak říkajíc po zápase . Švihov přidal ještě v závěru jednu branku a tak nám dal na úvod jara klepec v podobě nepopulárního bůra . Nutno ale znovu říct , že výsledek je zcela zasloužený , protože soupeř hlavně ve druhé půli hru ovládal . Pro nás taková malá lekce , že už naše vyhlášená fotbalovost na některé týmy nestačí , hlavně s ohledem , že se hraje celých 90 minut a nejen cca 20 - 25 minut . To bychom v úvodu utkání museli tak kvalitnímu soupeři nasázet 4 fíky a pak to zabetonovat odzadu a dohrát na nějaké brejky . Následující kolo , opět doma ,  budeme hrát s Vrhavčí , sobota 25.3 od 15:00 . Bohužel to vypadá , že dnešním utkání se nám rozšíří marodka o dva hráče . Určitě Mates nebude 2-3 týdny ( koleno ) a ani Dominik nevypadá , že by nastoupil ( ten ale snad jen jeden zápas ) . 

19.3 Janovice B - Kolinec 2 : 4 ( 2 : 0 ) 

Branky : 20 M.Švugr , 29 V.Šiška - 79 , 82 a 85 P.Altman , 90 M.Reitmaier 

Sestava : M.Martínek - R.Holý , P.Jelínek , V.Keřlík , Z.Šperer - V.Drobena , Petr Šveňha ( K ) , Patrik Šveňha , V.Šiška - P. Kováč , M.Švugr , na střídání M.Kolář , B.Neméth , Z.Vild a V.Slivoň 

První jarní zápas mělo nové trenérské duo , teda jedna jeho část byla nová , celkem plnou šatnu . Nutno na úvod takto poděkovat Radkovi Z , prostě Zelímu , za podzim , kdy nám jako tak říkajíc nový člen Dukly velmi výrazně vypomohl v oraganizaci zápasů Benfiky . Bohužel pro jaro už nebude a tak jeho roli si převzal Pavel Jelínek , takto dlouhodobá opora právě pro tyto situace v našem klubu . To jest Keřla a Masťa na jaro v trenerském tandemu . Dnes nám byl soupeřem velmi kvalitní celek Kolince , který nám za poslední roky nejednou nadělil pěkný klepec . 

Nicméně od úvodu utkání jsme jako outsider vůbec nepůsobili . Soupeř byť rychlostně díky mládí stačil i našim " šinkanzenům " Márovi a Kovymu , tak na balonu tak kvalitní nebyl . V první šanci se ocitnul Kolinec , kdy rychlostně se dostal přes dva matadory Pavla a Vencu mladý Altman , nicméně Jardel v bráně bravurně brejk zlikvidoval . Hru jsme měli celkem pod kontrolou , volně přeloženo , více jsme drželi balon a tak jsme celkem zaslouženě šli do vedení . Nejprve dostal pěknou přihrávku do vápna Mára , který prostřelil brankáře v 20 min 1 : 0 . V 29 min se prosadila naše náděj do budoucna , když přihrávku od Kovyho na vápno do plného běhu Venca nezpracovával a jako protřelý střelec z jedničky obstřelil brankáře . Na to , že je Vencovi 16 let parádní zakončení 2 : 0 . Do poločasu jsme aktivní hrou drželi pohodlný náskok o dvě branky . Nicméně při odchodu do šaten , Milan K st poznamenal něco o Csaplárově pasti - bohužel se vyplnila na 100% .

O poločase šla pochvala nejen za hru , ale i za dvě povedené akce , které skončily v síti soupeře . Trenérské duo lehce prostřídalo sestavu a mohlo se jít do druhé půle . 

Druhý poločas už tolik fotbalovosti nenabídnul , dlouhé minuty se hrálo od vápna k vápnu , bez vážnějších šancí . Nicméně více a více na balonu byl soupeř . U nás hlavně nefungoval střed pole , tak jak fungoval v první půli . Prostě rozhození středové dvojky bří Šveňhů se nejevilo jako štastné , hlavně Venca S už nemá takový " dech " , aby to ve středu uhlídal a Kovy na tuto pozici není " stavěný " .Nicméně zápas tak nějak ubíhal a skóre na tabuli bylo pro nás příznivé . Bohužel posledních 10 minut doslova byl pro nás horor a utrpení zároveň. Místo abychom to zabetonovali a hlavně dobrou přihrávkou si odfrkli a nepouštěli Kolinec do tlaku , tak to byl úplný opak . Soupeř chodil jeden na jednoho , přihrávka byla velmi často nepřesná a tak soupeř z brejkových situací v 79 , 82 a 85 minutě dokonale otočil zápas - vždy se prosadil Altman 2 : 3 . V 90 min dal hřebík do rakve po chybě Jardela ještě Reitmaier doslova do prázdné 2 : 4 . To jest po 90 minutách se Kolinec velmi radoval spolu s jejich fanoušky , jak dokonale otočil zápas - nicméně je třeba říct , že ne za přispění štěstí, ale hlavně díky jejich kondici - velmi podobný příběh jako v sobotu se Švihovem , jen že Benfika ještě 8 minut před koncem brala 3 body . Nic , i pro Béčko platí , ale zde to není tak naléhavé , že proti mladému a fyzicky vybavenému mančaftu s naším už starším týmem nemáme moc šancí . Nicméně to se jedná o 3-4 týmy ze špičky tabulky , Benfika má za cíl hrát někde v klidu kolem středu . Ale je jasné , že pokud je na place více " seniorů " , tak už je to znát , byť dnes ten nejstarší , Keřla , ještě koncem zápasu zdatně sprintoval cca 30 -40 metrů a většinou s mladými moc neztrácel . Příští kolo ale už pro nás je nutné bodovat , abychom měli stále pěkný bodový polštář na spodní patra tabulky . V neděli 26.3 od 15 hod doma přivítáme celek Velkých Hydčic , který to ale se záchranou myslí velmi vážně , což dokazuje domácí remíza se Žel .Rudou .

25.3 Janovice A - Vrhaveč A  ---- nedohráno a přeloženo na 12.4 od 18 hod 

I přes velkou marodku ( 8 hráčů ) jsme na Vrhaveč poskládali sestavu čítající 13 jmen  . Celkem v první půli jsme měli dobrou hru a cca 4 velmi dobré šance , nicméně se trefil " jen "  Mejla . Bohužel v 59 min po velmi vydatném asi 6-7 min dešti ( krupici ) se z hřiště stal velmi rychle bazén a ani po 20 min se situace nezlepšila , to jest oba kluby se dohodly na náhradním termínu . Co tak naše pamět sahá , tak šlo vlastně o první případ nedohrátí na našem place , pokud nebudeme počítat mlhu, která se doslova dala krájet ,  při večerním utkání s Luby B pod umělým osvětlením .

26.3 Janovice B - Velké Hydčice 1 : 2 ( 0 : 2 ) 

Branky : 83 D.Jůzek - 37 a 39 Z. Zelený 

Sestava : M.Martínek - V.Keřlík , R.Mandák , P. Jelínek , B Nemeth , R.Holý , Z.Sperer , V.Drobena , Petr Šneňha ( K ) , Patrik Šveňha , R.Diviš , střídání - M.Kolář , D.Juzek , V.Baštář , M.Švugr , M.Bohatý 

Zápas o důležité body jsme odehráli opět doma proti Velkým Hydčicím . Po sobotě hřiště bylo v cajku , to jest bazén " odplaval " . Cíl byl jasný , tři body a udržet klidný střed tabulky , nota bene doma body ztrácet nemůžeme .

Hra byla od úvodních minut celkem vyrovnaná , bez vážnějších šancí . Postupem času jsme sem tam něco měli , nebo mohli mít , pokud v koncovce bychom byli přesnější - to je naše jarní a vlastně i částečně podzimní bolest , mít jednoho , dva střelce , kteří dávají pravidelně góly . Soupeř se ujal vedení ke konci první půle . Nejprve Zelený byl velmi dobře postaven ve vápně po vyraženém míči , to jest pohotově doklepl do brány . Druhý gól stejného hráče byl po velmi pěkné střele z VPK , Jardel bez šance . To jest poločas 0 : 2 a my jsme šli do šaten hodně nervozní narozdíl od Hydčic .

Druhá půle byla v našem podání fotbalově o něco kvalitnější než první půle . Soupeř při dvoubrankovém náskoku to hrál zkušeně od zadu a moc golovek se nerodilo . Přesto dvě ,tři šance jsme měli . Hlavně Boris mohl snížit a pak by Dejvova branka v 83 min byla vyrovnávací . Nicméně k Dejvovi se už do konce zápasu nikdo nepřidal a tak po závěrečném hvizdu jsme byli opět na jaře bez bodů . Dnes jsme rozhdně fotbalově ani fyzicky se soupeřem nepropadli jako v závěru zápasu s Kolincem , jen nám chybí již zmíněný střelec . Není však nějak hrozně , stále jsme na 7 pozici , celkem ještě nějaký bodový polštář máme . Nicméně zrovna Hydčice jsme měli tak říkajíc udržet dole . Příští kolo hrajeme v sobotu u posledního týmu tabulky . V Žihobcích je výkop v 16:30 , dobré je , že Áčko je na programu až v neděli , to jest 1-2 hráči právě do ofenzivy mohou vypomoc .

1.4 Žihobce - Janovice B 3 : 2 ( 1 : 1 ) 

Branky : 3 a 90 J.Šufrinko , 74 M.Holman - 22 Petr Šveňha , 87 E.Hrůza ( vl ) 

Sestava : J.Svoboda - V.Keřlík , P.Jelínek , Z.Šperer , R.Holý , B.Nemeth , V.Drobena , Petr Šveňha ( K ) , V.Baštář , R.Diviš ,  M.Kolář ; střídání  M.Švugr , P.Kováč , R.Mandák , D.Mičko 

Další zápas jsme odehráli na celkem vzdáleném hřišti daleko za Sušicí. V Žihobcích , takto poslední celek tabulky,  měl být pro nás zápas , kdy jsme konečně chtěli vidět po závěrečném hvizdu první jarní body v tabulce . Sestava celkem odpovídala našim ambicím bodovat naplno . 

Od úvodních minut byl vidět celkem soubojový zápas , kde se fotbalové krásy moc nevyskytovalo .  Nicméně už ve třetí minutě se ujala střela domácího Šufrinka 1 : 0 . Hra převážně od vápna k vápnu žádné brankové situace moc nepřinášel .  V 22 min srovnal z ojedinělé střely náš kapitán na 1 : 1 , což tak nějak spravedlivě odpovídalo předváděné hře . Nicméně ani na jedné straně vstřelené branky nějakou větší kvalitu hry nepřinesly . To jest po ne moc pohledné první půli se šlo do šaten za nerozhodného stavu . 

Ani druhý poločas na fotbalové kvalitě příliš nepřidal . V podstatě nějakých brankových šancí moc divási ani neviděli . V 74 min se opět prosadili domácí , Holman strhl vedení na domácí stranu 2 : 1 . V posledních minutách utkání se přece jen začalo víc hrát , z čehož jsme vytěžili branku , když do vlastní zamířil domácí Hrůza 2 : 2 . Nicméně tento stav , který bychom asi brali , se ještě jednou měnil . V 90 min se trefil opět Šufrinko 3 : 2 a zajistil tak domácím plnou bodovou porci do tabulky a po dlouhé době nebýt na poslední příčce v tabulce .

Co dodat , tři jarní utkání a máme 0 bodů . Na tým pomalu a jistě padá deka a je třeba si říct , co vlastně do konce ročníku budemm chtít . Pokud záchranu ( ne za přispění 4-5 hráčů Áčka ) , tak je třeba více chodit na treninky , protože bez toho to nepůjde . V následujícím kole doma v něděli přivítáme Hrádek B , výkop v 16:30 . Bylo by velmi dobré vzhledem k postavení Hrádku ( tesně za námi ) už připsat nějaké body .

2.4 Veřechov - Janovice A  0 : 7 ( 0 : 5 ) 

Branky : 7,34 a 89 D.Jůzek , 18 J.Kotlan , 33 J.Macura , 45 D.Raišl , 72 P.Petruška 

Sestava : M.Martínek - Petr Šveňha , J.Macura , V.Drmola - J.Kotlan , D.Raišl ( 61 V.Slivoň ) , P.Petruška , D.Jůzek ( K ) , Z.Vild - P.Kováč , J.Muller 

I Áčko zajíždělo na plac aktuálně posledního mančaftu soutěže , tak jako v sobotu Béčko . Sestava se nerodila úplně lehce , zvláště když jeden hráč ohlásil nepřítomnost 12 minut před utkáním . To jest úvodem , prosím , pokud někdo nemůže , ať už je důvod jakkýkoliv , je dobré oznámit trenérovi minimálně 4 hodiny před zápasem , aby se na změnu dalo ještě nějak reagovat . 

To jest předpokládaná sestava se změnila , kdy opět musíme poděkovat hlavně Zdeňkovi , že se opět velmi rychle převléknul z brankářského a zaskočil v poli . 

Zápas byl od prvních minut jasně v naší režii , rozdíl v technické kvalitě byl velký a to i přes dost nerovné a nakloněné hriště. V podstatě jsme mohli v klidu přejít na 5 hráčů v záloze a tím posílit útočný apetit , protože ani fyzicky domácí celek nějak nás nepřevyšoval ba ani nekonkuroval . Zatímco u nás hrála celá jedenáctka , tak soupeř se spoléhal na 2-3 hráče . To jest akcí na domácí bránu bylo více než dost , velmi často jsme kombinovali až do vápna . Účet otevřel David , když z nějakých 7 metrů přesně dal k tyči 0 : 1 . V 18 min z velmi podobné pozice se prosadil Pepan , ten nechal ještě před střelou vysednout z osobní přepravy obránce 0 : 2 . V 33 min po rrohu se dostal na úroveň vápna vyražený balon k Mackovi , který z jedničky umístil přesně k tyčce 0 : 3 . Minutu na to , přetaženáý centr na zadní , David pěkně sklepl do protipohybu brankáře 0 : 4 . Účet první půle uzavřel Dominik z rohu , kdy neštastně si domácí obránce hlavou dal výstavního vlastňáka 0 : 5 . Kaňkou na první půli bylo poranění kolena domácího hráče po špatném došlapu , kdy musela dojet i sanitka . 

Nicméně první půle jednoznačně v naší režii , hra byla koukatelná , o zápasu vlastně rozhodnuto a to jsme ještě nedali 2-3 tutovky . 

Do druhé půle jsme chtěli nastoupit aktivně , hrát opět kombinančně a hlavně se také nějak nevystavovat osobním soubojům . Bohužel jak to někdy bývá při takovém výsledku po první půli , se nám hra moc nedařila . Byli jsme bez pohybu a bez přesnosti v přihrávce . To jest do nějaké 55 minuty mohl domácí celek dvakrát skorovat , když se hnal na Jardela vždy osamocený hráč . Nicméně Michal vždy tutovku vyčapal . Po několika neproměněných šancí na obou stranách se diváci dočkali . V 72 min po pěkné kombinaci na dlouhou doklepával z 5 metrů Patrik 0 : 6 . Následně opět domácí měli dvě tutovky , jednu zneškodnil opět Jardel . A po odpídkané penaltě se Jardel také vyznamenal , když odhadl stranu . Účet zápasu uzavřel v 89 min střelec utkání David , když Pepan poslal přihrávku na zadní , kde tak trochu obrana zaspala a nechala Dejva zcela osamoceného  0 : 7 . 

To jest po závěrečném hvizdu jsme mohli poděkovat našim fans . Splnili jsme do puntíku roli favorita , za první poločas si celý mančaft zaslouří pochvalu , na druhou stranu druhá půle byla od nás příliš " pouťová " a jen díky Jardelovi se výsledek jeví jako debakl . Nicméně i my jsme v druhé půli ještě tak 3-4 tutovky nedali , hlavně Pepán by mohl vyprávět , jak nedat ze dvou metrů branku . Ale to není třeba nějak rozebírat  , máme tři body a je třeba koukat teď na domácí dvojzápas . Již v pátek od 17 hod doma přivítáme Nýrsko B a pak ve středu 12.4 od 18 hod máme nedohraný zápas s Vrhavčí . Očekávaní je jasné , doma se musí vyhrávat .

7.4 Janovice A - Nýrsko B  1 : 3 ( 1 : 3 ) 

Branky : 32 P.Kováč - 23 D .Kotlan , 27 a 41 T.Rubáš 

Sestava : Z.Vild - V.Drmola , J.Macura , Petr Šveňha - J.Kotlan , Patrik Šveňha ( 55 M.Bohatý ) , P.Petruška , D.Jůzek ( K ) , P.Kováč - M.Urban , M.Švugr ; na střídání V.Slivoň 

O velikonočním víkendu jsme již v pátek doma přiítali celek Nýrska B . Počasí bylo parádní , to jest i početná divácká kulisa se těšila na pěkný fotbal . Naše soupiska se opět nějak slepila , po absencích Mejli a Dominika , už po několikáté vypomohl Petr a dnes i jeho brácha Patrik . Po nemoci nastoupil Míra , nicméně bylo znát , že ještě není úplně na 100% .

Úvod zápasu se jevil v našem podání možná jako nejkvalitnější část utkání . Do nějaké 20 minuty jsme celkem drželi balon na noze a hra se převážně odehrávala na polovině hostujícího týmu . V 15 min jsme měli asi největší šanci na skorování , když z VPK Patrik P vyprášil rukavice hostující golmana , z dorážky se mohl prosadit hlavou Mára , který ale tutovku nedal . Následně dvě tři střely mohly při lepší mušce také být golové , nicméně hostující brankář si vždy poradil . Od nějaké 21 - 22 minuty se soupeř , který byl mixován dravým mládím a velmi velkou zkušeností z vyšších soutěží , se začal dostávat do hry . V 23 minutě náš odchovanec Dan se rychlostně prosadil na lajně , pak patrně chtěl prudkým centrem najít někoho ve vápně . Danova střela nicméně z  nulového úhlu překvapila na přední tyčce Zdeňka tak dokonale , že Zděnek se mohl jen ohlídnout , jak balon zapadl do brány 0 : 1 .  V 27 minutě bylo ještě hůře , po rezhraném rohu do " svíce " , se balon dostal po zpětném centru na zadní na hostujícího Tomáše Rubáše , který nikým neobsazen pohodlně dal hlavou k tyči 0 : 2 - Zdeňek bez šance . V 32 minutě jsme zaslouženě snížili , když střelu ve skluzu z úrovně vápana  Pavel dloubnul za brankáře 1 : 2 . V 41 minutě jsme naprosto zbytečně ztratili ve středu pole balon , který rychle šel na staršího , ale stále dobře rychlostně vybaveného Tomáše Rubáše . Ten cca 30 metrový sprint završil střelou , na kterou si sice Zdeněk šáhnul , ale balon už nedokázal vytěsnit mimo tři tyče 1 : 3 . To jest do poločasu odcházel hostující tým s dvoubrankovým náskokem , je třeba říct , že hlavně díky lepší koncovce a taky trochu štěstí při první brance . Naše hra byla do 20 minuty celkem uspokojivá , pak to bylo takové nemastné neslané , byť Pavel se trefil do černého . Hlavně zakončení bylo více než bídné , hostující golman se moc nezapotil . 

Do druhé půle jsme chtěli nastoupit aktivně a co nejrychleji dát kontaktní branku . Postupem času jsme měli více a více balon pod kontrolou , nicméně bez vážnějších brankových šancí . To soupeř hrozil o hodně více , když za Zdeňkem zvonilo břevno a po dorážce se vlnila síť , zaplať pánbůh ta ochranná za brankou . Asi největší šanci jsme měli v nějaké 75 min , když pěkně našel ve vápně Patrik P Žebra . Nicméně Martin se ani k zakončení nedostal, protože převzetí balonu bylo hodně " nepovedené " . To jest hra tak nějak plynula ke konci , my byli už v určité herní křeči , soupeř si zkušeně hlídal vápno a k ničemu zásadnímu nás nepustil . Po závěrečném hvizdu bylo tak opět , jako v prvním kole , více radosti v hostující šatně . Musíme pochválit za vedení zápasu velmi mladou trojici rozhodčích . 

Co dodat , dnes jsme ve hře rozhodně nepropadli , nicméně náš fotbal byl hodně impotentní . Vellmi bylo znát , že nám chybí hlavně Dominik , který dokáže ve správný čas buď hru zrychlit , nebo uklidnit . Musíme koukat ale dál . Už ve středu máme domácí odložený zápas s Vrhavčí , výkop je v 18 hod , opět nám naroste " marodka " - Kovy a Mára určitě nebudou . 

9.4 Janovice B - Hrádek B 1 : 1 ( 1 : 1 )

Branky : 33 P.Kováč  - 27 R.Holeček 

Sestava : J.Svoboda - V.Keřlík , R.Mandák , R.Diviš , P.Jelínek , Petr Šveňha ( K ) , D.Míčko , R.Zelenka , V.Baštář , P.Kováč , B.Nemeth , na střídání L.Jelínek , M.Kolář , V.Drobena , M.Bohatý 

V neděli jsme doma přívatli zálohu Hrádku B . Vena a Masťa měli celkem nabitou sestavu , soupeř při nemožnosti si vypomoc Áčkem také nebyl v nějaké početní nouzi . 

Zápas od úvodních minut snesl celkem slušné měřítko , když oba mančafty se snažily hrát kombinační fotbal . O něco více v úvodu zápasu jsme byli aktivnější my , když dvě slušné střely vyzkoušely pozornost hostujícího bránkáře , jednu vyslal Boris , druhou Kovy . Ani Pepa u nás v bráně se nenudil a i on se musel kolem 15-20 minuty 2x činit , když jedovaté střely vytěsnil mimo tři tyče . První branka utkání padla do naší sítě . Z VPK Pepa vyrazil balon před sebe , nicméně u dorážky byl první hostující Radek Holeček , který pohodlně vsítil branku 0 : 1 . V 33 minutě bylo srovnáno , když prošel centr přes tři hostující obránce až ke Kovymu , který z jedničky nedal z úrovně vápna žádnou šanci hostujícímu golmanovi 1 : 1 . V 40 minutě jsme šli do vedení , když se z dorážky prosadil Míčán , nicméně praporek šel nahoru a tak gól nebyl uznán , Nutno podotknout , že z našeho pohledu David v ofsajdu rozhodně nebyl , ale verdikt HR byk jasný . To jest do poločasové přestávky se šlo za nerozhodného stavu , ještě jednou je nutno říct , že fotbal byl koukatelný , nebyla na nás znát nějaká herní " deka " .

Do druhé půle jsme šli s cílem doslova urvat tři body . Dlouhé minuty to bylo od vápna k vápnu . Bohužel pro nás se vykartoval v 63 minutě Boris a od té doby se Hrádek více a více tlačil k nám před bránu. V posledních minutách zápasu už byl tlak hostujícího týmu celkem drtivý , nicméně naše obrana s Pepou v bráně všechno nějak ustála a tak jsme po závěrečném hvizdu byli velmi spokojeni , že jsme připsali první jarní bod . Dnes je třeba hlavně v první půli ocenit celkem pohlednou hru a pak , že v závěru utkání v početní nevýhodě jsme ubránili aspoň bodík . V následujícím kole jedeme ven , v neděli nastoupíme v Bolešinech proti místí rezervě , výkop v 16:30 . Velmi bude důležitá účast , protože i Áčko hraje v hodně podobný čas . 

12.4 Janovice A - Vrahaveč A  3 : 3 ( 2 : 1 )

Branky : 10 D.Juzek , 23 ( PK) P.Petruška , 92 J.Kotlan - 8 Z.Fait , 52 L.Lorenc , 81 O.Důlovec 

Sestava : J.Svoboda - J.Kotlan , J.Macura , Z.Vild - M.Bohatý - V.Slivoň , P.Petruška , D.Raišl , V.Drobena ( 66 L.Jelínek ) - M.Urban , D.Jůzek ( K )  , na střídání P.Jelínek , V.Keřlík , L.Hořejší 

Odložené utkání proti Vrhavči nás čekalo netradičně v týdnu . S ohledem na tento fakt se sestava nerodila opravdu lehce i s ohledem na naši marodku , kde nám přibyli Mára , Vojta a Kovy . Víceméně jen Vojta je s velkou šancí , že příště už bude . Mates se na druhou stranu zkoušel dostat zpět , nicméně po rozběhání se musel převlíct zpět do " civilu " . To jest do pole naskočila dvojka , vlastně trojka , ketrá za Áčko moc nehraje . Pepa v bráně , Vláďa jeden half a na druhém halfu Venca . To jest už " tradičně " Zdeněk nešel mezi tři tyče , ale na halfbeka . Na střídačce mimo Láďi se opravdu sešla velká fotbalová zkušenost , Keřla , Masťa a Kozel . 

Od úvodních minut utkání i vzhledem ke kombinovaným sestavám se hrál průměrný fotbal na okresní přebor . V první šanci se objevil Míra , nicméně z 18 metrů netrefil zařízení . Vrhaveč odpověděla o dost lépe , když po naší zbytečné ztrátě si na centr naběhl Zbyňa Fait a ten je tak zkušený , že z 8 metrů z jedničky nedal Pepovi žádnou šanci 0 : 1 . Vyrovnání bylo rychlé za necelé dvě minuty  . Na hraně ofsajdové pasti , a že jsme se za celý zápas do ní chytali pomerně dost , si to " pohlídal " Dejv . Jeho dlouhý sprint byl zakončen střelou na padajícího brankáře , odražený balon opět Dejv vrátil do místa určení 1 : 1 . Hostující tým , byť byl o něco více na balonu , měl následně dvakrát " štěstí " , když sklapla již zmíněná ofsajdová past . V 23 minutě už ale zase nesklapla , Dejv před zakončením byl ve vápně naprosto viditelně faulován a kopala se pentle . Tu s přehledem se značnou razancí střely proměnil Patrik 2 : 1 . Do poločasu dvě střely Vrhavče těsně minuly naše zařízení . U nás ještě ke konci poločasu po pěkném centru na zadní se mohl prosadit velmi agilní Dejv , nicméně jeho hlavička postrádala přesnost . 

Druhý poločas o moc více fotbalové krásy nepřinesl , jak již bylo řečeno i díky kombinovaným sestavám , byl k vidění průměrný fotbal . Bohužel po velmi dobré šanci Míry , kdy se tváří v tvář hostujícímu brankářovi neprosadil , se opět konalo " nedáš dostaneš . V 52 minutě jsme nedobře pobrali při centru do vápna hráče soupeře . Pepán tak zůstal sám na zadní na dva hráče a tak z otočky z nějakých 5 metrů se prosadil pohotově hostující Lorenc 2 : 2 . Hra dál měla podobný průběh , Vrhaveč o něco více na balonu , my o něco více nebezpeční před hostující bránou . V poslední 20 minutovce byly hlavně k vidění 4 akce . V první opět Míra sám před brankářem , jeho levačka ale neměla potřebnou razanci . Následně Dejv mohl jít také sám na brankáře ve dvou případech , opět obrana hostů velmi dobře provedla ofsajdovou past . Vrhaveč odpověděla naprosto dokonale v 82 min , když z 22 metrů z kroku zatočil k tyčce balon Důlovec , Pepa plachtil ale nedoplachtil 2 : 3 . Ke konci zápasu jsme hráli na celkem dost velké riziko v obraně . Posledních 5-6 minut to bylo buď srovnáme , nebo dostaneme čtvrtou branku . Vrhaveč ve dvou případech by i měla možnost , kdyby byla o něco přesnější v přihrávce do brejku . My jsme se nakonec dočkali , centr do vápna v 92 min sklepnul hlavou hostující bek jen na úroveň vápna , kde hbitý Pepán předskočil stopera , správně se podíval a chladnokrevně z cca 12 metrů uklidil balon k tyči 3 : 3 . Po rozehrátí balonu ze středového kruhu po dvou třech dotecích HR utkání ukončil . 

Zápas asi spravedlivě skončil remízově . Vrhaveč určitě měla o něco více ze hry , byla více na balonu , my jsme měli o něco více gólových šancí . Při naší sestavě lze říct , že s bodíkem jsme spokojeni i s ohledem na fakt , že srovnání přišlo opravdu v hodině dvanácté . 

Následující kolo jedeme ven , v neděli nastoupíme v 16 hod v Malém Boru . Při časové kolizi s Béčkem a pohledem na naší marodku bude opět " výzva " poskládat 12 -13 lidí . Nicméně i přes tento fakt máme za cíl plně bodovat . Není to ale nějak neobvyklé , v podstatě v posledních ročnících jsme vždy do Malého Boru zajížděli v sestavě , která byla " tak tak " .

16.4 Malý Bor - Janovice A  4 : 1 ( 3 : 0 ) 

Branky : 7.J.Krištof , 40 I.Ivasiuk , 41 M.Hlaváč , 70 V.Petřík - 77 P.Petruška ( PK ) 

Sestava : Z.Vild - J.Kotlan , J.Macura ( 51 R.Diviš ) , J.Muller - M.Bohatý - V.Slivoň , P.Petruška , D.Raišl , L.Hořejší - D.Jůzek ( K ) , M.Urban 

Po deštivé sobotě , která vlastně nedovolila odehrát ani jeden zápas , jsme v neděli aspoń my měli možnost si kopnout do balonu . I když vzhledem k soupisce bychom možná přivítali , kdyby i náš zápas byl přeložen . Soupiska čítala 12 jmen včetně " věkově " zkušených hráčů , na lavičce se " tísnil " na samotce pouze Roland . Nemá  cenu teď vypisovat marodku , ale s takovým výpadkem , co máme my na jaře ,  se v okrese nemůže bez problémů vypořádat nikdo . Ještě k placu , s ohledem na déšť byl v dost dobrém stavu .

Od prvních minut byl znát nepoměr hlavně ve fyzické kondici domácího mančaftu . Malý Bor velmi dobře dokázal v rychlosti přecházet na naši polovinu hřiště . Již v 7 min se prosadil pěknou střelou domácí Krištof , možná Zdeněk měl být trochu víc v bráně , protože balon ho přelítnul 1 : 0 . U nás byla celkem dobrá kombinace ve středu pole , nicméně pak po přihrávce dopředu nám byl dost často mávnut ofsajd . V 15 min se hnal na domácí bránu Dejv , z našeho pohledu a vlastně i pohledu domácích hráčů byl ve vápně zastaven zcela jasně nedovoleně , nicméně HR jen rozpažil . Následně dvakrát Zdeněk suprově zneškodnil golové akce domácích . V 20 min pomezní neodhadl situaci s mrtvým ofsajdem , ketrou si pak uvědomil a praporek dal dolů , nicméně akce Míry už byla zastavena HR . Jen dodejme , že Míra pelášil sám na brankáře  . V 30 minutě po pěkné střele domácích zvonilo za Zdeňkem břevno . Na konci poločasu dvě naše hrubky v obraně dostali domácí ještě více na koně , protože obě hrubky dokonale využili 3 : 0 . Do šaten se tak šlo za celkem rozhodnutného stavu . Nicméně dvě velká " zaváhání " mladých rozhodčích ( a to ještě dva ofsajdy byly hodně sporné ) , zapříčinila , že zápas nemohl být o něco výsledkově zajímavější . Nicméně i přes tento fakt byli určitě domácí pohybově i fotbalověji lepším týmem. 

Do druhé půlky už nastoupil lehce idndisponován Macek , po pár minutách bylo jasno , že bude muset ven . To jest v 51 min šel na plac Roland , který na krajním beku odehrál velmi slušnou partii . Zápas tak nějak plynul , sem tam bylo na place " ohnivěji " , nicméně moc jasných šancí k vidění nebylo  . To se změnilo v 70 min , kdy opět nezkušení mladí rozhodčí , vlastně řekněme pomezní , vyrobil hrubku jako Brno . Jasný nemávnutý ofsajd , akce zakončena brankou 4 : 0 . Pak už povolily nervy hodně lidem a bylo to už jen o dohadování . Korunu tomu nasadil HR v 77 min , když Míra svou vahou upadl ve vápně domácích a ejhle pentle . Takto by se kompenzovat rozhodně němelo .  Tu s přehledem proměnil Patrik 4 : 1 . Následně dvě šance domácích opět suprově vylapal Zdeněk . V 84 min dost " nešikovně " fauloval Patrik , no to už bylo moc i na některé diváky a vlastně bylo tak nějak zázrakem , že se zápas dohrál bez nějaké " rvačky " přímo na place . Po závěrečné hvizdu si asi všichni oddechli , že to nějak dopadlo bez ČK . 

Je nutno ale říct , že i přes chyby sudích , které asi o něco více poškodily nás , se domácí tým jevil rozhodně více fotbalově a tři body zůstaly zcela zaslouženě doma . U nás by možná neškodila menší " prudkost " , když se rozhodčím se tam něco , také , nepovede  . Určitě velmi oceňujeme , že je dostatek rozhodčích v této sezoně i na lajny , kteří musí s ohledem na věk sbírat zkušenosti - to je jasné . Nicméně je nutné mladé trochu více vést i pravidlově . Některé momenty hlavně u ofsajdů vyvolávaly dost pochybností , jestli vůbec je nějaká znalost tohoto přestupku proti pravidlům . 

Jaro tak pro nás bude spíše soutěž důstojně dohrát . Je jasné  , že přední příčky jsou pro nás už hodně vzdálené . Nicméně je třeba říct , že oproti minulým ročníkům nám stále chybí velmi důležití hráči , a nejedná se  o 1- 2 hráče , které zaplaťpánbůh dokážeme početně nahradit , nicméně kvalitativně moc ne . A většinou jsou to i hráči , kteří sem tam zajdou trenink a tak pak zbylých 5 hráčů nemá " parťáky " nejen o víkendu , ale i v týdnu , kdy tak , tak máme 7-8 hráčů na treninku , když se teda zadaří . 

V následujicím kole hrajeme doma neobvykle až v neděli . Přivítáme Chudenice , výkop v 17 hod . Početně to asi dohromady dáme , uvidíme v jaké kvalitě . 

16.4 Bolešiny B - Janovice B  4 : 1 ( 3 : 1 ) 

Branky : 16 P.Zahálka , 26 a 37 D.Kuchárik , 50 D.Vraný - 69 P.Jelínek 

Sestava : J.Svoboda - R.Mandák , V.Keřlík , R.Holý , P.Jelínek , D.Mičko , Petr Šveňha ( K ) , R.Zelenka , V. Baštář , M.Kolář , V.Drobena , na střídání P.Kroupar , L.Jelínek 

Benfika zajížděla také ve velnmi omezeném počtu hráčů do Bolešin . Na posldení chvíli ještě vypomohl Pavel K. 

Domácí tým již jen pohledem na soupisku byl dle očekávání tím lepším týmem , který od úvodních minut dominoval  a to také do poločasu vyjádřil i brankově . Často jsme měli problém i fyzicky stíhat a to ještě několik šancí domácí tým doslova zazdil . 

Ve druhé půli po čtvrté vstřelené brance Bolešiny začaly prostřídávat tým a tempo hry z jejich strany výrazně polevilo . To na druhou stranu dovolilo i nám se tak nějak dostat do hry a i my jsme si jednou mohli vychutnat pocit ze vstřelené branky , když náš čestný úspěch zaznamenal matador Pavel J . Nicméně to již nic neměnilo na jasném vítězství domácích. 

V podstatě lze říct , že pokud narazíme na mladý , sem tam trénující celek , kterému ne úplně překáží balon , tak naše šance na body nejsou nějak velké . 

V následujícím kole netradičně v sobotu přivítáme celek Sveradice B . S ohledem na vývoj v dolních patrech tabulky je více než žádoucí být bodově 100% . Výkop v 17 hod . 

22.4 Janovice B - Sveradice B 3 : 0 kontumačně 

Soupeř cca kolem 15 hod nám oznámil , že s ohledem na nedostatečný počet hráčů se k utkání nedostaví . To jest jsme připsali bez boje velmi důležité tři body do tabulky , což by měla i potvrdit STK v tomto týdnu . Následující kolo jedeme v neděli do Mochtína , kde poměříme síly s místní rezervou . Výkop v 17 hod 

23.4 Janovice A - Chudenice 6 : 0 ( 0 : 0 ) 

Branky : 57 M.Urban ,  60 a 64 Patrik Šveňha , 75 a 80 D.Jůzek , 83 Petr Šveňha 

Sestava : J.Svoboda - V.Drmola , M.Bohatý ( 81 P. Jelínek ) , R.Diviš - J.Kotlan , P.Petruška , V.Slivoň , D.Raišl ( 7 Patrik Šveňha ) , Petr Šveňha - M.Urban , D.Jůzek ( K ) 

Netradičně v neděli na již velmi slušně zazelenaném pažitu jsme nastoupili doma proti Chudenicím . Sestava se opět nějak slepila , kdy do brány vypmohl Josef , na lávce byl Patrik Š a Masťa . Ani soupeř nebyl v plné síle , byť i Chudenice na lávce měli aspoň tři hráče na vystřídání . 

Od úvodních minut dle papírových předpokladů jsme měli o něco více ze hry my . Bohužel velmi brzo jsme museli střídat, když v 7 min po sprintu si natáhl zadní stehenní sval Dominik - na plac tak šel i druhý z bratrů Švenhísů , Patrik . V podstatě za zmínku stojí jen akce na hostující svatyni , protože Pepa v bráně až na dvě propagační střely ze střední vzdálenosti moc práce neměl . U nás toho bylo k vidění více , asi nejvíce za zmínku stojí 4 akce . V první Míra po přiťuknutí od Patrika P měl před sebou vlastně už jen bránu bez brankáře , z cca 12 metrů ze strany netrefil zařízení . Druhá akce také až do vápna , Míra na zadní dobře počíhal na přihrávku , balon skončil cca metr vedle brány . V další slušné akci Patrik Š , jeho střela z nějakých 19 metrů prosvištěla několik centimetrů nad břevnem . Poslední akce Dejv , šel mezi dva beky , jeho střela také skončila mimo tři tyče . To jest po prvním poločase bez vstřelené branky , na druhou stranu opticky bylo vidět , že máme podstatně více ze hry . Musíme dodat , že i dost našich střel / akcí velmi dobře pořešil hostující golman .

V druhé půli se k naší převaze ve hře konečně dostavily i branky do té správné sítě . V 55 min se , zatím , zastřeloval Patrik Š , míč skončil tesně nad břevnem . V 57 min se uvolnil pěknou kličkou Míra přes obránce a jeho levačka už poslala balon do místa určení 1 : 0 . V 60 min Patrik Š vyslal z 30 metrů parádní ránu , která skončila u tyče , brankář byť plachtil , tak nedoplachtil 2 : 0 . V 62 min Žebro pěkně vyslal balon za obranu na Patrika Š . Ten pod odskoku balonu o zem z jedničky lobnul brankáře 3 : 0 . V 71 min vystřídal soupeř dva hráče najednou . V 73 min při výskoku jeden z nich dopadl blbě na nohu , koleno i v ortéze nevydrželo a musel z placu ( kopačky dotyčného následně letěly do březového háje ) . Jelikož už na lávce nikdo nebyl , tak Chudenice dohrávaly v 10 lidech a prakticky se za půlku už moc nedostaly , až na jeden případ . V 75 min byl rychlostně oproti obraně hostů úplně někde jinde David a pohodlně zavěsil 4 : 0 . V 78 min šel Pepán na bránu , místo střely ještě hledal na druhé straně Petra , balon nedoputoval na správnou " adresu " . V 80 min Dejv na zadní tyči dostal balon , kouknul , kde je golman a s přehledem z nějakých 10 metrů zavěsil 5 : 0 . V 81 min šel na plac Masťa místo Žebra . V 82 min i soupeř mohl mít aspoň čestný úspěch , Pepa prokázal , že ikdyž moc práce za celý zápas neměl , tak se dokázal soustředit a střelu zneškodnil . V 83 min se po straně přehnal Vojta od cca poloviny hřiště , našel naběhnutého Petra před bránou , který z jedničky prudkou střelou prostřelil golmana hostů 6 : 0 . V 86 min vyškolil Patrik P obránce , následně i brankáře  ,aby pak jen dal podél dalšího obránce vlastně do prázdné . Nicméně jeho úmysl , že to pošle na levou stranu odhadnul právě zmíněný obránce a míč vykopnul mimo tři tyče . Po nastavení dvou minut HR písknul do píšťalky naposledy a my mohli jít poděkovat k bufetu našim fans . Chudenice možná už od nějaké 80 minuty toužebně čekaly na konec zápasu , bylo jim jasné , že dnes nemají žádnou náděj i s ohledem na zdecimovanou sestavu . To jest po celkem povedeném výkonu a střelecky výživném druhém poločasu jsme připsali asi povinné tři bodíky . Za vypíchnutí určitě stojí dva výkony , Patrik Š takto střelec dvou branek , kdy hlavně ta první byla opravdu parádní a pak Roland na pravém beku , kde soupeř asi by hrozil přes nejlepšího hráče , nicméně Roland mu moc prostoru nedal .  Aktuálně máme 31 bodů a jsme na 4 příčce . V následujícím kole to bude podstatně jiné ,  favoritem bude domácí celek , nicméně my budeme před výkopem v kabině pro hosty . V Hradešicích je naplánován výkop v 17 hod . Domácí tým je aktuálně druhý a vlastně jako jediný dokázal obrat  o nějaké body jasného lídra tabulky Švihov . 

29.4 Hradešice - Janovice A 5 : 0 ( 0 : 0 )

Branky : 49 , 65 a 70 F.Melka , 58 a 66 L.Zdichynec 

Sestava : Z.Vild - R.Diviš , J.Macura , V.Slivoň , Petr Šveńha - J.Kotlan , P.Petruška , J.Muller , J.Svoboda - M.Urban , D.Jůzek (K ) , na střídání P.Jelínek 

V sobotu jsme zajížděli do Hradešic . Opět bylo " výživné " sehnat dostatek hráčů , což se zaplaťpánbůh povedlo . To jest úvodem velké díky míří k Benfice , kdy vypomohli 4 lidi - Roland , Pepa , Petr , Pavel . To jest první úkol byl splněn , že jsme se dostavili v dostatečném počtu . Nicméně Pavel už předem avizoval , že nastoupí jen v případě velké nouze , protože v neděli ho čekal celý zápas . Naše ambice odpovídaly sestavě , kdy jsme chtěli hrát od zadu a být maximálně efektivní v útoku . Hřiště stejně nedovolovalo nějaké kombinační " řádění " , protože bylo hodně bahnité a sem tam hrbolaté . Domácí celek na rozdíl od nás byl ve velmi dobré sestavě , navíc měl k dispozici na střídání tři plejery .

Od úvodních minut se domácí snažili jít za vítězstvím , nicméně jejich akce často končily v předfinální fázi . Asi největší tutovku v 15 min po hlavičce vyčapal parádně Zdeněk . V dalším průběhu moc šancí ani na jedné straně nebylo . Velké vzrušení bylo kolem 30 minuty , kdy zatáhl za " záchrannou brzdu " Venca , domácí se snažili " prosadit " za zákrok ČK , HR nicméně tasil kartonek žluté barvy . V 37 min byla asi naše největší šance za celý zápas , když Míra pěknou střelou překonal už i brankáře , nicméně pak zazvonilo jen břevno . Celou první půli jsme hráli lehce do kopce a proti větru , což by se také dalo počítat jako nevýhoda .

To jest do poločasové přestávky jsme odcházeli s výsledkem celkem spokojeni . Domácí určitě byli aktivnější , nicméně moc tutovek si nevypracovali . 

Do druhé půle Hradešice lehce přeskládaly sestavu , kdy na hrot šel F.Melka , což se ukázalo jako zásadní krok pro vývoj utkání .Už ve 49 min se tento hráč uvolnil na hranici vápna a mířil naprosto přesně k tyči 1 : 0 . V 58 min z našeho pohledu nemávnutý ofsajd , akce pokračovala pěknými nůžkami F.Melky , kdy pak dorážel z nějakých 5 metrů Zdichynec takřka do prázdné 2 : 0 . Od této chvíle se nám hra tak nějak celkově rozpadla a bylo to už jen o tom , kolik dají domácí gólů . Jejich převaha ve hře byla více než vidititelná , navíc i vítr byl s nimi , který utichl kolem 65 min .  V 65 min se trefil opět Melka 3 : 0 . Minutu na to ho " doplnil " střelou z vápna  Zdichynec 4 : 0 . Melka byl střelecky ve druhé půli hodně aktivní a hatrick zakončil v 70 min 5 : 0 . Pak hra domácích už nebyla tak potentní a tak nějak se doběhlo do 90 min . Nutno podotknout , že za druhý poločas bychom horko těžko hledaly nějaké situace , kdy jsme byli nebezpeční pro brankáře domácích . Výsledek utkání naprosto odpovídal průběhu , kdy hlavně ve druhém poločase se rozdíl mezi oběma týmy dal nazvat " propastným rozdílem " .

Po závěrečném hvizdu jsme pogratulovali domácím k vítězství  a mohli se jít "uklidit" do šaten . Co dodat , prostě na jaře máme tak velkou marodku , že nemůžeme herně konkurovat špičce tabulky . V současné době vlastně hraje torzo základní jedenáctky z minulého ročníku a musíme si nalít čistého vína , že by byl vlastně zázrak , kdyby se to neprojevilo na výsledcích . V následujícím kole doma bychom ale měli mít ambice urvat všechny body . V sobotu doma přivítáme předposlední celek tabulky a to je tým z Kašperek , který zatím uhrál pouze 7 bodů . Mohl by být zpět z marodky k dispozici Kovy . Výkop v 17 hod .

 

30.4 Mochtín B - Janovice B 1 : 3 ( 0 : 0 )

Branky :67 L.Potužník -  54 ( PK ) P.Kováč , 65 Patrik Šveňha , 97 D.Míčko 

Sestava : R.Diviš - V.Keřlík , Z Šperer , P.Jelínek , B.Nemeth , R.Mandák , V.Drobena , Petr Šveňha ( K ) , Patrik Šveňha , D.Míčko , P.Kováč , M.Kolář . 

Do Mochtína i Benfika odjížděla v počtu tak , tak .  Do brány klasický golman nebyl , tak rukavice nafasoval velký univerzál Roland . Z marodky to chtěl na chvíli zkusit Kovy . I přes tento fakt " neúplné " sestavy jsme chtěli rozhodně v Mochtíně bodovat . 

V prvním poločase byla hra víceméně hodně ve středu pole , moc šancí ani na jedné straně k vidění nebyly . Roland už v prvním poločase nicméně prokázal , že nebude " naší slabinou " , ale jak se ukázalo ve druhé půli , bude spíše velkou posilou . 

O poločase se hlavně mluvilo o využití šancí , protože bylo jasné , že jich moc mít nebudeme. 

Druhý poločas nám vyšel takřka dokonale . Od 45 minuty jsme měli velmi dobrou 10 minutovku , která vyvrcholila faulem na Vláďu a jelikož to bylo ve vápně , tak šel balon na puntík . PK s přehledem proměnil Kovy 0 : 1 . Dál jsme pokračovali v aktivitě a byli jsme odměněni podruhé , když jsme měli v 65 min VPK cca 22 metrů od branky . K balonu se postavil Patrik , míč skončil v šibenici , parádní střela , kterou ocenili i domácí fans 0 : 2 . Bohužel naše hra byla utlumena inkasovanou brankou v 67 min 1 : 2 . Bohužel jsme se do hry už moc nedostali a od nějaké 72 min se pohled na hru začal dost měnit . Domácí tým přešel do velké ofenzivy , my jsme byli často zamknuti na naší polovině hřiště neřku-li na posledních 30 metrech od naší svatyně  . V těchto momenetech zápasu nás dlouhé a dlouhé minuty držel i Roland , který lapil velmi dobré tři šance . Konec zápasu byl lehce infarktový . Domácí tým dělal vše možné , aby stav minimálně srovnal . Pro nás byly poslední minuty zápasu hodně dlouhé , protože HR nastavoval  a nastavoval . Když v 97 min se prosadil z brejku Míčán , zvýšil tím na 1 : 3 , tak to bylo vlastně i takové razítko na ukončení zápasu . 

Je třeba pochválit celý mančaft , jak k zápasu přistoupil . Ještě jednou je třeba ocenit výkon Rolanda , který nejenom , že si vzal iniciativně rukavice , ale také jeho zákroky hlavně v posledních 20 minutách utkání nám de facto zajistily 3 body a ty se sakra hodí . 

V následujícím kole hrajeme doma v neděli od 17 hod . Přivítáme víceméně souseda v tabulce Žel Rudu , která má náš plac dokonale načtený , protože na jaře hraje domácí zápasy u nás . 

6.5 Janovice A - Kašperské Hory 5 : 2 ( 4 : 1 ) 

Branky : 8,44 a 78 D.Jůzek ; 28 ( PK ) a 37 P.Petruška - 25 a 58 D.Řimnáč 

Sestava : Z Vild - V.Drmola , J.Macura , R.Diviš - J.Kotlan ( 46 V.Šiška ) , P.Petruška , J.Muller ( 80 Š.Bilíček ) , P.Kováč , Petr Šveňha - M.Urban , D.Jůzek ( K ) - na střídání ještě M.Bohatý 

Po výprasku v Hradešicích jsme chtěli napravit naší reputaci doma proti Kašperkám . Zápas měl na povel Dejv , protože Venca se rekreoval . Naše soupiska při jarních " problémech " celkem vypadala dobře , na lávce byla k dispozici kvalita v podobě Vendy Šišky a Bilase . Žebro byl v " záloze " v případě nějakého zranění ke konci zápasu . 

V prvním poločase jsme fotbalově Kašperky převyšovali , byť tento celek na jarní část soutěže lehce posílil , tak k nám přijel přesně v 11 lidech . K dobré hře v prvním poločase se přidalo to nejpodstatnější , a to branky . Konkrétně Dejv a Patrik nám dali do přestávky potřebný náskok , navíc některé akce měly také golový potenciál  .  Po první půli by se dalo říct , že o majiteli tří bodů i pohledem na hru by nemělo být pochyb . Soupeř se také jednou trefil , bylo to víceméně z ojedinělé šance . 

O přestávce si šel neobvykle na jeho dlouhodobou minutáž v každém zápase o dost dříve vyzkoušet sprchy Pepán , kterého  tahalo tříslo a vzhledem k průběžnému výsledku nemělo cenu pokoušet štěstí , to jest na plac šel Šíša . 

Do druhé půlky jsme šli s chutí si užít fotbal a pokud možno ještě nějakou brankou potěšit diváky  . Bohužel náš výkon už nebyl ani zdaleka na úrovni první půle a tak nějak jsme se přízpůsobili hře soupeře . Ten navíc v 58 min snížil na 4 : 2 a my jsme se museli rychle zpamatovat , aby z toho nebylo ještě drama. To nepřipustil hlavně Dejv , který v 78 minutě dokončil hattrick , zvýšil na 5 : 2 a dost zklidnil jak naší hru , tak nějaké ambice Kašperek  .Ve velmi průměrném tempu se dohrál zbytek zápasu a my mohli jít poděkovat fanouškům za podporu . Ale , jak již bylo řečeno , náš výkon byl odpovídající jen v první půli , druhá půle až na pár momnetů moc fotbalové krásy nenabídla . Tři body tak zaslouženě zůstaly doma . V následujícím kole jedem do Lub . Velkou neznámou bude sestava , protože se časově kreje zápas s Benfikou a nebude vůbec snadné dát dohromady aspoň 12 hráčů pro každý tým .

 

7.5 Janovice B - Železná Ruda  1 : 2 ( 0 : 0 ) 

Branky : 22 P.Kováč - 66 O. Vlach , 71 J.Chalupský 

Sestava : J.Svoboda - V.Drobena , P. Jelínek , D.Míčko ( ČK 52 min ) , Petr Šveňha ( K + ČK 79 min ) , Patrik Šveňha , R.Mandák , R.Holý , P.Kováč ( ČK 85 min ) , Z.Šperer , V.Baštář - Š.Bilíček , M.Švugr , R.Diviš , B.Neméth , V.Keřlík 

Do velmi atraktivního zapásu se Žel Rudou jsme šli velmi nabuzeni . I naše sestava možná byla nejlepší , co jsme na jaře měli . Soupeř také přijel tak říkajíc v plné síle , kdy hlavně kvalitu a branky dodává dvojice Knakal , Róth . 

Od úvodních minut byl vidět oboustraně nadprůměrný fotbal na III třídu . Hra byla dosti kombinanční , akce měly slušnou kvalitu . Bohužel jak se později ukázalo , na tento mix nebyl kvalitou úplně připraven HR , který už v prvním poločase párkrát necitlivě posoudil některé situace . Naše velmi dobrá hra vyústila v 22 min brankou , trefil se Kovy . V první půli další 3-4 akce měly golový nádech , nicméně už bez rozvlnění sítě za hostujícím golmanem .  A tak možná kupodivu se do přestávky odcházelo za našeho jednobrankového vedení , ale ne nezaslouženě , výsledek odpovídal hře . 

Do druhé půle jsme nechtěli polevit a dokonat tak lehké překvapení , že bychom měli po závěrečném hvizdu v kapse tři body . Bohužel tento plán se začal hroutit dost brzo . V 52 min HR necitlivě řešil situaci s faulem tak , že nakonec šel předčasně do sprch Míčán a hostující Bechyně  . Z našeho pohledu by bylo dostatečné kluky zklidnit ŽK a hrát dál .  To byl asi takový větší spouštěč chyb HR , kdy sem tam poškodil nás , sem tam Rudu , prostě z tribuny se to jevilo , že HR se v tom dost ztrácí . Asi o něco více " škodil " nám , ale musíme říct , že to bylo neúmyslně . Ruda v těchto momentech měla lepší morálku a tu zúročila dokonale , když otočila výsledek mezi 66 a 71 min na 1 : 2 . My jsme se snažili o srovnání , do kterého nám ale hodil doslova vidle HR . V 79 min naprosto nepochopitelně dal v čistém souboji Petrovi druhou žlutou a tím pádem pak musel tasit ČK . Po tomto jsme se ještě více " věnovali " výkonu HR a ten svoje dílo dokonal v 85 min , když vyndal Kovyho ( opět dost necitlivě ČK  ,  v 99,99% případů by postačovalo v tomto případě ŽK ) . To jest naše snaha na závěrečný tlak byla velmi utlumena . Soupeř v početní přesile si vedení pohlídal a připsal tak tři body . Po závěrečném hvizdu jsme byli hodně kyselí a museli jsme krotit i naše fans , aby HR nepřišel dodatečně k nějaké dodatečné " odměně " za jeho výkon po utkání . 

Co dodat , úplně nejde o to , že jsme nezískali ani bod , byť by se nám určitě hodil . Naše hra byla do karetní rošády hodně dobrá a s Rudou jsme drželi herně určitě krok . Jak bylo řečeno , dnes mohli mít diváci opravdu možnost vidět hodně pěkný fotbal celých 90 miut , nicméně HR to určitě znehodnotil , hlavně jak soudcoval ve druhé půli . V následujícím týdnu jedeme do Měcholup , s ohledem na očekávané problémy se sestavou bude už jen " výhrou " to nějak poskládat . To jest první cíl bude dostatečný počet hráčů , druhý pak , patrně , neudělat nějakou ostudu . Měcholupy B hlavně právě doma je hodně silným mančaftem . Výkop sobota v 17 hod . 

13.5 Luby B - Janovice A   2 : 0 ( 0 : 0 )

Branky : 52 a 89 M.Johánek 

Sestava : Z.Vild - V.Drmola , J.Macura , M.Bohatý , R.Diviš ( ČK 75 ) - A . Zhvakin ( 52 M.Hora ) , V.Slivoň , P.Petruška , J.Kotlan - M.Urban , D.Jůzek ( K ) , v případě velké nouze k dispozci L.Horejší 

Na sobotu oba naše týmy měly v podstatě největší cíl na tento výkon už před úvodním hvizdem  . Od úvodu týdne bylo jasné , že to bude početně hodně , hodně napnuté . Po velkém shánění , kdo by mohl pomoc , se nakonec na oba týmy podařilo zajistit dostatečný počet , ikdyž musíme říct , že se to lepilo jak to šlo .  Ze " záloh " nás podpořil Saša , který vlastně obul kopačky v soutěžmím utkání v této sezoně poprvé . Se zraněním museli nastoupit Pepán a Míra . Na lavici  byl k dipsozici po delším zranění jen Kopec . I přes tento fakt , jsme rozhodně nešli jen zápas nějak " odehrát " . Ještě k domácím , tam to byla úplně jiná " písnička " . Domácí trenér měl k dispozici 5 hráčů na střídání , v sestavě se objevili i hráči , kteřéí sem tam si kopnou i 1A třídu . Celý tým je fyzicky trochu někde jinde s ohledem na svůj věk a treninkovou morálku . Prostě Luby jsou klubem , který strukturou a hlavně dorostem je úplně někde jinde než my . 

Kupodivu od úvodních minut se nějaká herní převaha domácích nekonala . Ono vlastně je to tak trochu tradiční , protože dokud nám stačí síly , což je vždy tak na první poločas , pak se dokážeme i v dost kombinované sestavě vyrovnat celkům z horních pater tabulky . Domácí tým vsázel na rychlý přechod do útoku , nicméně velmi často před naším vápnem nebyl dostatečně přesný ve finální přihrávce a sem tam akce dost překombinoval . Několik střel ze střední vzdálenosti slušně rozchytaly Zdeńka v bráně , který po celých 90 minut nám byl velkou oporou . Ani my jsme nebyli nikterak pasivní , z naší strany se jednalo o akce po nějaké povedené kombinaci ,než že bychom rychlostně přešli přes domácí beky . Střely Patrika , Dejva , Míry a i Pepána mohly mít golové parametry , nicméně buď je lapil velmi dobře chytající domácí brankář , nebo těsně minuly bránu . Ještě k domácímu brankáři , ten se prezentoval nejen jako velmi dobrý golman , ale i často vypomáhal obraně s rozehrávkou - bylo vidět , že balon mu na noze nedělá žádný problém . Šance byly , ani jeden celek ale nerozvlnil síť za brankáři . Poločasový stav asi o něco více " vyhovoval " nám . 

O přestávce šla od Kozla pochvala za hru , který se jal po dlouhé době něco říct k průběhu hry . Z lávky mohl celkem objektivně posoudit , jak jsme odehráli první půlku. Do druhé půle bylo jasné , že dost brzo si vyčerpáme jediné střídání , když Saša avizoval max 10 min . 

Domácí tým do druhé půle okysličil sestavu ze střídačky o něco více , doplńme , že ve druhé půli takto okysličoval tým průběžně . Od prvních minut druhé půle došlo k očekávanému , domácí tým byl fyzicky lépe připraven a nám docházely síly . Nicméně na šance to tak jasné nebylo . V 52 min po pěkné akci do naší obrany zakončil z 10 metrů parádnít střelou , nicméně balon směřoval jen do tyče . Bohužel pro nás se od tyče přímo odrazil do Zdenkovo zad a pak balon putoval do sítě 1 : 0 - celkem smolná branka . Pak několik akcí jsme přerušili až ve vápně na roh a,le vždy kontrolovaně , ne nějak s přispěním náhody .  Zdeněk při střelách zpoza vápna vytáhnul vždy ten správný zákrok . Naše největší šance na srovnání byla v 60 min , když se hnal na domácí svatyni Míra , který ale kupodivu byl zastaven HR pro ofsajd byť mladý pomezní nic nesignalizoval . Bohužel pro nás na jaře už po několikáté jsme " odnesli " situaci , kdy mladí rozhodčí na lajně se to učí , což nikdo nezpochybňuje a HR ho vždy případně opraví . Bohužel před i po tomto verdiktu , pak vždy HR dal na výrok mladého pomezního , to jest nějakou jasnou linku " výuky " jsme nějak neshledali . Ale co , takový je fotbal , jen dnes by se nám hodilo , aby ofsajd takto posouzen nebyl . Druhá naše šance byla po akci Dejva , kdy se hnal na míč do " uličky . Dejv si píchnul do strany balon kolem golmana , pak ale už nebyl v dobrém postavení , aby mohl zakončit  . V 75 min po vzájemné strkanici šli oba aktéři předčasně do sprch . Pro nás  škoda , protože Roland má teď formu a jeho absence bude na konci sezony znát . Ke konci zápasu se sem tam jiskřilo , sem tam byla i nějaká " diskuze " mezi hráči , ale ne nic co by se muselo řešit předčasných odchodem do sprch  . Domácí v mohli ze dvou střel zvýšit vedení , vždy ale šly balony cca metr nad břevnem . My jsme mohli srovnat po rohu , kdy Kopec hledal míč v úrovni pasu , ale nějak ho nedokázal zkrotit a poslat za záda domáícho golmana . A tak asi spravedlivě na pohled na hru si domácí pojistili tři body v úplném závěru v 89 min . To brejkovou situaci tři na dva domácí mladíci dobře vyřešili a opět Johánek z cca 10 metrů nedal Zděnkovi žádnou šanci sřelou k tyči 2 : 0 . 

Body , musíme přiznat  , zaslouženě za celých 90 minut  zůstaly v Lubech . Nicméně v první půli naše hra a šance dávaly šanci na nějaký bodový příspěvek do tabulky .  Ve druhé půli už byl rozdíl větší , byť i my jsme minimálně dvě šance měli . Když už nejsou body , tak pozitivem je , že si kopnul opět Kopec do balonu a musíme i vyzdvihnout Sašu , který po dlouhé době nastoupil a jeho výkon vzhledem ke zmíněné dlouhé pauze vůbec nebyl špatný . 

Příští týden hrajeme doma v sobotu . Přivítáme Dlouhou Ves , která na jaře doplnila tým o rozdílového hráče ( Vašák ) . Ten v tomto kole dokonce zařídil výhru nad jasným lídrem tabulky ze Švihova . To jest nás nečeká nic lehkého , nicméně přinejmenším naší snahou by mělo být vybojovat nějaký bodík . Opět se sestava bude dávat dohromady ne úplně jednoduše , byť můžeme využít hráče z Benfiky . Víceméně už hrajeme " jenom " o umístění . Starosti ze záchranou už dlouho nemáme , de facto jsme byli po podzimu v pozici , že nám sestup už nehrozí . O první tři příčky už nehrajeme a tak asi cílem by mělo být se dostat na konečné 4_5 místo , což s ohledem na los není úplně nereálné .

13.5 Měcholupy B - Janovice B  2 : 1 ( 1 : 0 ) 

Branky : 30 J.Kaňák , 47 D.Bálek - 84 .Patrik Šveňha

Sestava : L.Červenka - J.Svoboda , B.Neméth , P.Jelínek , R.Mandák , V.Keřlík , V.Drobena , Patrik Šveňha , Petr Šveňha ( K ) , R.Holý , V.Baštař , střídání M.Kolář 

I Benfika lepila sestavu tak , tak . Nakonec bylo k dispozici 12 hráčů , když v bráně vypomohl Libor . Kupodivu jsme domácím celkem herně stačili , byť určitě měli o něco více ze hry . Když už domácí se dostali šance ,  často buď nebyli přesní nebo Libor vše mezi tři tyče počapal . A tak pro nás celkem bylo dobře , že v první půli byl úspěšný pouze domácí Kaňák . To jest do poločasu jsme šli víceméně s dobrým pocitem z prvního poločasu .

Bohužel domácí tým nám hned zkraje druhé půle odskočil o dvě branky , skore navýšil  Bálek . Pak dlouhé minuty se domácí snažili přidat uklidňující třetí branku , nicméně nic neprošlo za Liborovo záda . Nakonec musím říct , že vlastně byl zápas výsledkově zajímavý až do posledních minut , protože i my jsme se trefili do " černého " . V 84 min byl úspěšný Patrik . Do konce zápasu to pak bylo nahoru dolů , nicméně i přes nějaké šance na obou stranách se už výsledek neměnil . Je třeba poděkovat všem hráčům za obětavý výkon .  Před zápasem jsme si tak říkali , hlavně dnes nedostat " klepec " a odehrát to důstojně a to se víceméně povedlo . 

V následujícím kole nicméně cíl je úplně jiný . Na domácím place tak říkajíc budeme hrát o klid do posledních třech zápasů . Klidem myslíme potvrzení setrvání ve III třídě pro následující ročník a to by dost zajistily/ příblížily tři body z tohoto utkání. Určitě by bylo fajn , aby hlavně naše ofenziva měla co největší kvalitu - to jest podpora A týmu se dost očekává  . Přivítáme doma v neděli Hartmanice , které jsou nyní o bod pod námi . Výkop je v 17 hod .

20.5 Janovice A - Dlouhá Ves 2 : 5 ( 1 : 2 ) 

Branky : 34 P.Petruška , 88 (PK) D.Raišl - 22 P.Švec , 30,61 a 77 D.Vašák , 70 J.Dryk 

Sestava : Z.Vild - V.Drmola ( 30 Š.Bilíček ) , M.Švugr , Petr Šveňha - V.Šiška , D.Jůzek ( K ) ( 69 V.Slivoň ) , P.Petruška , D.Raišl , J.Muller - M.Urban ( 72 J.Kotlan ) , M.Hora 

V sobotu za velmi příjemného počasí jsme v předposledním domácím zápase přivítali Dlouhou Ves . Obvyklé starosti se sestavou tentokrát nebyly , na střídačce byli tři plejeři . To jest volno , které určitě přívítali , dostali Macek a Žebro . Do sestavy od úvodních minut naskočil Kopec , který závěr sezony bude mít tak říkajíc jako přípravu do nové sezony . Po dlouhé době nám vypmohl Bilas. Od prvních minut nastoupil Vena Šiška , naše naděje pro další ročníky .

Od úvodních minut bylo poznat , že D.Ves posílila přes zimu tým hlavně do ofenzivy a také bylo znát , že o něco více trénují než my - vlastně my už ani netrénujeme . Hosté hlavně chtěli dostat co nejvíce do hry velmi kvalitní útočné duo Švec , Vašák . Na druhou stranu u nás jsme i z tohoto důvodu dali do obranné trojky Máru , Petra a Vojtu . V první šanci se ocitnul po našem špatném rozehrátí Švec , jeho střelu perfektně kryl Zdeněk . My jsme zkoušeli štěstí ze střední vzdálenosti , nicméně Míra netrefil zařízení . V 22 min už Švec svou rychlost přetavil i v branku , když s přehledem poslal balon k protilehlé tyčce 0 : 1 . V 30 min byl úspěšný druhý špílmachr hostů Vašák , který po odvráceném rohu , a následném vrácení zpět ,  počíhal na vzdálenější tyčce a neměl problém dát ze dvou metrů hlavou míč do brány 0 : 2 . To byl i takový lehký zlom v obrazu hry , kdy hosté byli v prvních 30 minutách určitě lepším týmem . V té samé minutě musel pro zranění z placu Vojta , na hřiště šel Bilas . V 34 min nechali hostující obránci samotného Patrika tak 20 metrů od brány při rozehrání VPK z cca poloviny hřiště . Hráč kvalit , jako je Patrik , pak neměl větší problém s přehledem v situaci jeden na jednoho podstřelit padajícího brankáře 1 : 2 . V 38 min odebral na polovině hřiště Bilas balon soupeři , prohnal se až k vápnu , kde dal na zcela volného Kopce . Milan ale ještě nemá takovou herní praxi a tutovku doslova zazdil . To jest do přestávky se šlo s jednogolovým mankem , nicméně musíme říct,  že posledních 15 minut prvního dějství jsme byli herně o něco lepší než náš soupeř . Ještě musíme vypíchnout za první poločas výkon Máry , který zmíněné hostujiící útočné duo dost často rychlostně převýšil a vždy čistě obral o balon . 

O poločase šla víceméně pochvala za hru , musíme brát v potaz , že vlastně už tři týdny netrénujeme . Do druhé půle navázat herně na závěr první půle .

V úvodních minutách druhé půle jsme se pokoušeli srovnat stav , nicméně 2-3 akce jsme nedotáhli do finální přihrávky . A tak jsme byli potrestáni z rohu , kdy se víceméně jednalo o první závažnější akci hostů v druhém dějství . Na roh v 61 min si pěkně vyskočil Vašák a opět hlavou navýšil vedení hostů 1 : 3 . V 70  min dal definitivní razítko na tři body hostující Dryk , který z odraženého balonu z vápna se s ničím nepáral a z jedničky z dobrých 25 metrů bombou málem protrhl síť 1 : 4 - Zdeněk absolutně bez šance . Pak jsme prostřídali zbylé dva nahrádníky , více otevřeli hru . V 77 min opět tak trochu nešťastná branka , po srážce dvou našich hráčů a hostujícího útočníka se balon s velkým štěstím odrazil přímo na nohu Vašáka , který pak tváří v tvář Zdenkovi zachoval chladnou hlavu a dal nám nepopulárního bůra 1 : 5 , sám tak završil hatrrick . Kosmetická úprava výsledku byla v 88 min , kdy nešikovně zajel do Petra hostující bek a jelikož to bylo ve vápně , kopala se pentle . Golman si sice na balon šáhnul , nicméně brance nezabránil - úspěšným střelcem tak byl Dominik 2 : 5 . 

Po zápase jsme poděkovali našim fans za podporu . Zápas i přes nějaké naše šance a sem tam o něco lepší hře , než předváděl soupeř ,  měl celkem jasný průběh . I když Dlouhá Ves dala tak tři branky s určitou dávkou štěstí , tak celkově pohledem na hru si naprosto tři body zasloužila . Nejen zmíněné útočné duo , ale i celý mančaft měl viditelně více sil v celém zápase . Jak již bylo řečeno a pár hráčů to i jasně konstatovalo po zápase , bez tréninku se to nedá hrát , teda nedá hrát s tím , že chceme být aspoň vyrovnaným mančaftem soupeřům jako je třeba dnes Dlouhá Ves , ale mohli bychom i zmínit další mančafty. Musíme u nás vypíchnout jeden výkon , Mára na pozici stopera odehrál velmi dobré utkání a minimálně 3-4 šance , které mohly hodně " smrdět " golem , čistě přerušil . Do konce soutěže zbývají tři kola , které musíme důstojně odehrát . Zkusme ještě zabojovat o dobré umístění ve středu tabulky a to hned o následujícím víkendu . V neděli v 17 hod nastoupíme v Sušici proti místní Benfice . Asi nás čeká pro nás hodně " nepříjemné " hřiště s umělkou . Nicméně všichni si dobře pamatujeme , jak loni jsme otočili výsledek v posledních 20 minutách , kdy doslova řádil Dejv . Poslední domácí zápas za 14 dní bude proti Plánici , tady bychom , i s ohledem na naše věrné fans , se měli doma prezentovat za tři body . V posledním kole jedeme do Nezamyslic , kde budeme určitě papírově favorit , ale naše současná forma , slušně řečeno , není úplně TOP .

  21.5 Janovice B - Hartmanice 0 : 5 ( 0 : 2 ) 

Branky: 14 J.Sládek , 25 a 83 P.Sládek , 51 a 71 D.Vlasák 

Sestava : L.Červenka , V.Keřlík , J.Svoboda , R.Holý , Z.Šperer , R.Mandák , Petr Šveňha ( K ) , Patrik Šveńha ,  V.Baštář , R.Zelenka , B.Nemeth , M.Kolář , M.Martínek , V.Šiška , P.Kroupar 

I Benfika vyběhla k předposlednímu domácímu zápasu v celkem početně nabité sestavě , počasí parádní , to jest jsme mohli jít za jasným cílem urvat tři body a tím tak víceméně potvrdit III třídu i pro další ročník . Určitě je třeba pochválit diváky , tribuny byly opět pěkně zaplněné.

Zápas se nám tak říkajíc výsledkově vůbec nepovedl . Byť sem tam jsme určitě ve hře byli lehce vyrovnaným týmem našemu soupeři , tak hlavně před bránou hostů jsme působili dosti bezradně .To Hartmanice  k vypracovaným šancím přidaly i potřebnou kvalitu v zakončení a tak po 90 min jsme šli do šaten nejen jak zmoklé slepice ( byť sluníčko pěkně pálilo ) , ale i s nepopulárním bůrem a  musíme i říct , že s nulou na kontě vstřelených branek . Prostě dnes nám to tak říkajíc nelepilo a hlavně dlouhodobě chybí střelec , což je vidět i v tabulce , kde máme druhou nejhorší ofenzivu . Nicméně , stále jsme na pozicích zaručující pohodlně sestrvání ve trojce pro další ročník a to byl před sezonou jasný cíl . 

V následujícím kole jedeme do Rabí , kde v sobotu od 17 hod poměříme síly s Buděticemi . Doufejme v početně odpovídající soupisku a minimálně velkou snahu vydolovat nějaký bod . Za dva týdny přivítáme v posledním domácím utkání Měčín ,  který aspiruje na postup do okresu . Upřímně ,  bude hodně těžké něco připsat do tabulky . V posledním kole jedeme do Běšin . Pevně věříme , že to nebude zápas , kde bychom ještě měli nějak zásadně obhajovat naše setrvání ve trojce pro následující ročník . Byť pohledem na 1B třídu reálně hrozí tři sestupující do pralesa .

27.5 Budětice - Janovice B 2 : 1 ( 0 : 0 )

Branky : 79 R.Melka , 80 A.Krůs - 64 Petr Šveňha 

Sestava : L.Červenka - V.Keřlík , R.Holý , R.Mandák , V.Drobena , D.Šveňha , Petr Šveńha ( K ) , V.Baštář , D.Míčko , B.Nemeth , M.Kolář 

Tři kola před konecm soutěže jsme jeli do Rabí , kde hrajou Budětice . Sestava se nějak slepila , respektive asi je lepší napsat , že při současné doslova tragické situaci , kdy několik hráčů je zdravotně ve zbídačelém stavu a pak dalších několik hráčů prostě nemá čas , se podařilo Pavlovi a Vencovi dát dohromady aspoň 11 hráčů . Je jasné , že cílem bylo hlavně zápas odehrát a neudělat ostudu klubu , že bychom se nedostavili . 

Kupodivu ve velmi kombinované sestavě , kdy poprvé nastoupil za muže 16 letý Dan Šveňha , jsme domácím byli zdatným soupeřem . Bylo jasné , že se každý musí " hlídat " , aby odehrál 90 minut , protože nešlo střídat . Když po prvním bezbrankovém poločase jsme v 64 min dali gol , úspěšným střelcem byl Petr , vypadalo to i na nějaký bod . Bohužel právě nemožnost dát aspoň 1-2 hráče na posledních 15 minut , a utlumit tak domácí tlak , nám vzalo právě možnost bodovat . Domácí tým v závěru otočil výsledek na 2 : 1 , připsal 3 body do tabulky . Nicméně je třeba smeknout před naším výkonem . 

V následujícím kole v neděli doma přivítáme lídra tabulky z Měčína . Přejeme si hlavně 13-14 lidí připravených do hry a předvést opět bojovný výkon . Stále držíme 10 místo , což je jisto jistě záchrana soutěže . Jak již bylo řečeno , pravděpodobně budeme muset potvrdit setrvání ve trojce v posledním kole v Běšinech , kde je nutné udělat vše pro dosažení tří bodů .

28.5 Sušice B - Janovice A  10 : 0 ( 5 : 0 ) 

Branky : 27,37 D.Kubín , 31, 44 P.Vinický , 33, 67 F. C. Ovidiu , 51.M.Kalný , 63 J.Skála , 81 ( PK ) M.Šlais , 87 M.Krouský 

Sestava : M.Martínek - R.Mandák , J.Macura , V.Keřlík - V.Slivoň - J.Kotlan , P.Petruška , D.Raišl, Petr Šveňha - D.Jůzek ( K ) , M.Hora   

I Áčko v neděli zajíždělo do Sušice v 11 lidech . Nicméně na rozdíl od Benfiky , kde žádná výpomoc z Áčka nepřišla , tak Áčku vypomohli Radek ,Petr a Venca . To jest jen díky těmto třem nedošlo k velké ostudě , že bychom ve 14 hod volali do Sušice a museli se omluvit , že nepřijedeme - což říkám na rovinu , by byla pro mě jasná zpráva , že po jaru končím . V sestavě navíc ne úplně ready byli Pepán , ten to tak nějak ještě nakonec dal a pak Kopec , který na tom byl hůře , ale nechtěl nás nechat ve štychu a odehrál taky 90 minut . 

Úvodní minuty kupodivu vůbec nenaznačovaly , že to bude dle předpokladu jednoznačná záležitost . Byť domácí celek velmi dobře kombinoval , o pohybu není třeba mluvit , protože vesměs je to hráčsky mladý tým , tak do nějakých tutovek se nedostával . Bohužel v cca 18 minutě si natáhnul sval Keřla a bylo jasné , že zbytek zápasu budeme hrát v 10 lidech , protože Venca šel z placu dolů. Navíc tak od 25 minuty už Kopec více kulhal , než běhal a tak spíše v útoku stínoval . Proti 9 lidem už Sušice byla úspěšná a dost dominantní. Nakonec se v první půli trefila hned 5x . 

O poločase jsme si řekli vlastně to samé co před zápasem . Nekoukejme na výsledek , hrajeme pro radost . 

Druhý poločas už byl kompletně celý v domácí režii . Opět si Sušice pěkně zastřílela , dala dalších 5 branek . Nicméně ve druhé půli jsme měli dvě šance i my . Nejdříve Patrik už po několikaté zkoušel z dálky překvapit domácího brankáře a jeho pokus v 65 min byl asi ten nejlepší - balon skončil cca 20 cm nad břevnem , golman by byl bez šance . Druhá šance byla , když Dejv se prohnal po lajně přes dva beky , jeho centr milimetrově proletěl i nad golmanem , bohužel Petr měl o cca 50 cm " kratší " nohu při skluzu tak říkajíc do prázdné . 

Zápas byl přesně v 90 minutě ukončen , domácí nakonec v 87 min nám dali desítku  . Domácí po zápase pak vlastně i poděkovali , že jsme přijeli a celý zápas odehráli víceméně fair play - žádné fauly z frustrace , nebo nějaké " bitky " v přerušené hře . 

Co dodat , 10 banánů jsme hodně dlouho nedostali , nicméně dnes v 9 lidech by byl zázrak uhrát nějakou přijatelnou prohru o 3-4 branky . V následujícím kole bychom se měli hlavně sejít aspoň ve 12 lidech a rozloučit se doma s hodně nepovedeným jarem vítězstvím a hlavně tak poděkovat našim fans , kterým poslední kola moc radosti neděláme , ale stojí pořád při nás . V sobotu doma přivítáme od 17 hod Plánici .

3.6 Janovice A - Plánice 3 : 2 ( 1 : 2) 

Branky : 15 P.Petruška , 66 D.Juzek , 82 M.Martínek - 25 M.Novák , 27 O.Novák 

Sestava : Z.Vild - V.Drmola , J.Macura , D.Jůzek ( K ) , R.Diviš - J.Kotlan , P.Petruška , D.Raišl , Petr Šveňha - Š.Bilíček ( 60 .M.Martínek ) , P.Kováč ( 68 V.Slivoň ) 

V posledním domácím zápase jsme doma přivítali Plánici. Vlastně se jednalo o zápas dvou týmu , kteří v minulém kole nafasovaly 10 fíků .  Plac byl excelentní , naše sestava na jarní poměry hodně slušná . Soupeř není na jaře také v dobrém rozpoložení a tak přijel přesně v 11 lidech . 

Úvodní minuty zápasu už ukázaly předpokládané , že budeme mít více ze hry . Nicméně nám výrazně chybělo přesné zakončení . Hlavně Kovy měl dvě více než dobré příležitosti . To jest až nějaká 4 šance se dočkala úspěchu , to po střele do tyče se odrazil balon na úroveň pentle k Patrikovi , který z jedničky nezaváhal 1 : 0 . Pak jsme měli ještě dvě dobré střely , opět ale o několik decimetrů mimo zařízení . A tak platilo doslova nedáš dostaneš . Plánice se víceméně dostala do prvních šancí a obě dokonale využila , to jest v 27 min to bylo 1 : 2 . V 30 min mohlo být ještě hůře , když Zdeňkovi vypadl neštastně balon , nicméně hostující útočník šanci nevyužil . Do poločasu opět jsme měli o něco více ze hry , nicméně bez golového vyústění . Celkově ale musíme říct , že kvalita hry spíše odpovídala třetí třídě . 

O poločase jsme si řekli , že byť nám to nejde , tak slušnost k našim fans velí se doma rozloučit aspoň bojovným výkonem a pokud možno za tři body . 

Ani druhý poločas větší kvalitu hry nepřinesl . Do 55 min jsme spálili dvě tutovky , respektive mladý golman Plánice doslova čaroval . Po prostřídání jsme vysunuli do útoku Dejva , který hned v 66 min po centru ze strany se prosadil hlavou 2 : 2 . Ke konci zápasu jsme hru ještě více otevřeli , šance přibývaly , na druhou stranu jsme hráli vzdadu už na riziko . Nakonec jsme se dočkali možná od nejméně očekávaného střelce . V 8ě min z VPK cca 20 metrů od brány zakroutil balon Patrik , brankář jen míč vyrazil a pohotový Jardel hlavou dal vítěznou branku 3 : 2 . Do konce zápasu jsme to celkem aktivní hrou už udrželi a připsali tak po dlouhé době 3 body do tabulky . 

Celkově ale musíme říct , že výkon byl dost průměrný . Pochvala může mířit jen na Jardela , který 30 minutový pobyt na hřišti vyšperkoval vítěznou brankou a celkem i pohybem , kdy parkrát i přerušil slibnou akci hostů . Nicméně rozloučení doma se sezonou 22/23 bylo za tři body a to byl hlavní cíl před úvodním výkopem.

Poslední kolo v tomto ročníku odehrajeme v sobotu od 13:30 v Nezamyslicích . Cílem je se hlavně sejít aspoň v 12 lidech a nějak to odehrát . Naše postavení v tabulce je už jasné , dnes držíme devátou pozici , což bude asi i konečná příčka . Maximálně můžeme atakovat Vrhaveč , ale ta má ještě jednu dohrávku , uvidíme . 

4.6 Janovice B - Měčín 0 : 1 ( 0 : 0 ) 

Branky : 80 M.Myška 

Sestava :  J.Svoboda - R.Mandák , R.Holý , Z.Šperer , V.Drobena , D.Mičko , Petr Šveňha ( K ) , V.Šiška , V.Baštář , M.Kolář , M.Martínek , B.Nemeth , D.Šveňha , V.Drmola , D.Drmola 

I Benfika měla o tomto víkendu poslední domácí představení . Jen s tím  , že na rozdíl od Áčka , stále bojujeme o něco a to o setrvání v soutěži . Sestava se opět celkem povedla . V šatně hostů se připravoval tým Měčína , který má ambice se vrátit do OP . 

To jest očekávaní bylo , že Měčín bude určovat tempo hry a my se budeme snažit překvapit . Kupodivu očekávané nenastalo a víceméně nebylo moc poznat , že hraje tým ze spodních pater s mančaftem z čela tabulky . Hra se odehrávala hodně ve středu hřiště , pokud se vyskytla nějaká šance na vstřelení branky , vždy byli brankáři lepší střelců . První poločas byl celkem koukatelný , nicméně bez branek . 

Ani druhá půle dlouhé minuty nepřinesla nějaký větší tlak hostů . Opět by se dalo říct , že hra byla vyrovaná a opět spíše ve středu pole . Ke konci utkání už Měčín začal přidávat , Pepa v bráně na druhou stranu začal být naší větší a větší oporou . Bohužel pro nás je nějak na jaře  zakletá doba kolem 80 minuty , kdy jsme opět lehce vypadli z tempa a Měčín zásluhou M.Myšky přece jen aspoň jeden gól dal 0 : 1. Do konce hrací doby už to nějak Měčín pohlídal a vlastně tak udržel velkou šanci na postup do OP ( má nyní tříbodový náskok na druhý Kolinec ) . Opět musíme říct , škoda , na jaře nám prostě chybí střelec . 

Celkově musíme říct , že dnes jsme se ukazáli ve velmi dobrém světle . Vlastně oba domácí zápasy proti aspirantům na postup jsme herně zvládli , bohužel ne výsledkově ( i s Kolincem jsme do cca 80 minuty drželi krok , než pak jsme inkasovali 2x v úplném závěru ) . I z tohoto pohledu bychom měli trojku obhájit . 

V posledním kole jedeme příští neděli do Běšin , takto poslednímu celku tabulky a jistému sestupujícímu do čtyřky . Mise je jasná , musíme uhrát tři body a pak je jasné , že příští rok hrajeme ve trojce . Výkop v 16 hod . 

10.6 Nezamyslice - Janovice A 9 : 1 ( 3 : 0 ) 

Branky : 12 ,55 a 84 J.Zábranský , 23 P.Šatra , 39 L.Tůma , 58 J. Kubovec , 70 J.Hozman , 87 M.Hampl , 89 A.Pančenko - 52 D.Jůzek 

Sestava : Z.Vidl - V.Drobena , V.Drmola , V.Slivoň , R.Diviš - M.Martínek , Petr Šveňha , J.Kotlan, D.Šveňha - D.Jůzek ( K ) , P.Kováč 

V posledním kole v této sezoně jsme jeli do Nezamyslic . S ohledem na postavení obou klubů se už o nic vlastně nehrálo , teda pokud pomineme ambici předvést nějakou fotbalovou kvalitu . Naše sestava se opět slepila jen tak , tak ,  s tím , že kdyby nebylo posil z Benfiky , opět by Áčko zápas neodhrálo . Musíme zmínit jednu velkou oporu nejen posledních týdnů , protože tento hráč dává pro Duklu doslova vše  a to je kapitán Benfiky Petr Šveňhís . Na jaře za Áčko 10 účastí ( více mají jen 4 hráči , kteří ale zase nechodí za Benfiku mimo Dejva ) . 

Zápas se velmi podobal zápasu v Sušici . V 20 min špatně došlápnul Zdeněk a pak už jen v bráně statoval . V 25 min špatně došlápl Kovy a taky už jen tak po place se nějak pohyboval . Do poločasu jsme dostali 3 kousky od s chutí hrajících domácích . 

Do druhé půle už nešel Zdeněk , do brány šel Jardel . To jest jsme vlastně jako se Sušicí hráli o 9 lidech . Domácí tým po prostřídání celé lavičky ( 4 hráči ) si v druhé půli i s chutí zastřílel , převaha byla až alarmující , ale vlastně očekávaná. Nakonec jsme nafasovali 9 golů . Náš čestný úspěch zaznamenal Dejv po celkem povedené akci na 2-3 doteky  . 

Opět tedy pěkná ostuda , protože 9 fíků od Nezamyslic nepamatujeme . Nicméně to nebyla ostuda těch , co nám dnes vůbec pomohli odehrát zápas, těm patří dík  . Ať si každý sám sobě řekne , jestli podobný styl prezentace janovického fotbalu mu sedí . 

Vlajková loď janovické kopané hodně na jaře zklamala . Ano , musíme říct , že hodně tým poznamenalo zranění tří klíčových hráčů ( Viki , Mates a Kopec ) , nicméně nemělo by to být na tak výrazný pokles kvality hry  , jak to kolikrát bylo  . Po celkem povedeném podzimu , jsme na jaře postupně klesali a klesali a to nejen pohledem na tabulku , ale i v předváděné hře . Povinné výhry s celky dole nakonec nám přinesly na jaře " pouze " 13 bodů . Vlastně jen plichtu proti Vrhavči lze brát jako výsledek s celkem kolem nás . S celky z vrchních pater tabulky jsme celkem "hořeli" . Zápas v Sušici a Nezamyslicích lze brát jako " hazard " se značkou Dukla Janovice , zvláště pak po loňském ročníku . Treninky prakticky od konce dubna nebyly , protože ve třech- čtyřech lidech to nemá cenu . Jednoznačně musí přijít " čerstvá krev " a na tom už výbor pracuje - aspoň 3 až 4 hráči . Taky se uvidí , kdo bude Áčko zastřešovat , protože duo Slíva , Dejv má obzvlášť po Nezamyslicích naprosto po jakkekoliv chuti pokračovat , ale možná že i změna na trenérském postu je také potřeba , ikdyž termín trenérský post musíme brát opravdu s rezervou .  Jen pro úplnost pohled na tabulku  , konečná 9 příčka , 37 bodů a negativní skore 72 : 84. Po dlouhé době nemáme střelce do TOP 5 v okrese , ba co víc , ani do TOP 10 . Nejlepší na 14 - 19 pozici Patrik s 13 góly .

Ale musíme i něco pozitivního z tohoto víkendu  , gratalujeme Mírovi ke svatbě , ať to novomanželům šlape !!! 

Následující víkend je dokopná , sraz sobota cca 17:30 na hřišti . Celá sezona , jako obvykle , bude zakončena o pouťovém víkendu , kdy tradičně bude Memoriál Petra Mašáta . Začátek sobota 24.6 cca 15:30 . Pak následuje oprava trávníku , kdy cca 3-4 týdny nebude naše hřiště k dispozici . 

11.6 Běšiny - Janovice B 1 : 1  ( 0 : 1 ) 

Branky : 64 P. Tykal - 6 D.Jůzek 

Sestava : J.Svoboda - B.Nemeth , R.Holy , Z.Šperer , R.Mandák , Petr Šveňha ( K ) , D.Šveňha , D.Mičko , D.Jůzek , J.Kotlan , V.Drobena , V.Šiška , M.Kolář , R.Diviš , M.Martínek 

Už s jistotou 11 místa jsme odjížděli do Běšin . Solidárně Benfiku doplnil Dejv a Pepán ( za to je třeba poděkovat ) . Zápas se nesl vlastně celých 90 minut tak nějak v poklidném duchu , byť rozhodně oba týmy se chtěly loučit se sezonou za 3 body . Nakonec po 90 minutách to spravědlivě skončilo smírně . 

Hodnocení sezony může být asi ve skrze pozitivní . Po povedeném podzimu, a vlastně hlavně díky podzimu ,  se na jaře podařilo udržet III třídu a to byl hlavní cíl . Konečné 11 místo by mělo stačit na udržení . Skore je negativní , kdy nám hlavně " chybí " vstřelené branky . Naše obrana úplně v celém ročníku nepropadla , což je vidět na obdržených brankách . Benfika měla/ má dobře početně poskládáný tým , na zápas chodí cca 12-13 lidí vždy a je vidět pevné jádro 8- 9 lidí . Pokud se doplní tým , a to se doplní , o 2-3 starší hráče ,  tak vlastně Benfika je na další ročník velmi dobře připravena , nicméně  určitě je ale prostor v treninkové účasti , která ale na druhou stranu se oproti minulým létům zlepšila . Takže konec dobrý , všechno dobré , se určitě dá říct . 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36291
Dnes: 0
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Jak dopadne Áčko v ročníku 2022/2023

  první flek a postup
0 (0,0%)

  jako loni , nicméně ,doufejme, již úspěch v baráži
0 (0,0%)

  jako loni , to jest neúspěšná baráž
0 (0,0%)

  nahoře , do 5 místa
1 (100,0%)

  nic moc , ale bez starostí ze záchranou
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz