Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Utkání , aktuální informace

Podzim 2014 - komentáře k zápasům

publikováno 11.08.2014 (aktualizováno 03.11.2014)

9.8 Vrhaveč A - Janovice A 4:2 (3:2)

Branky: 17. Lorenc Marek , 38. a 60. Krýsl Alois , 40. Mundl Karel ml. - 2.Šlégl Jan, 5.Urban.

Rozhodčí Bureš Jiří, ŽK 0:1, ČK 1:0 (20.Mayer Vít),diváků 60.

Nová sezona pro nás začala ve Vrhavči . I přes nepříliš dobré hřiště ( stav trávníku ) začal zápas velmi dobře a to ve dvou směrech - za prvé Had měl na lavičce 3 lidi na střídání a za druhé již v 5 min po trefách Šimpiho a Míry jsem vedli 2 : 0 . V 17 min domácí tým snížil na rozdíl jedné branky . O 3 minuty později se mates probíjel přes domácího obránce , který zatáhl za brzdu v poslední vteřině za cenu nedovoleného zákroku a jelikož již před Matasem byl jen brankář , tak naprosto správně se domácí hráč poroučel předčasně do šaten ( ČK ) . Naše přesilovka však pro nás nebyla pomocí spíše přítěží . Ještě do poločasu domácí tým , který hrál jednoduchý a velmi účelný fotbal naprosto zaslouženě otočil výsledek a tak do šaten se šlo za stavu 3 : 2 pro domácí  .

O poločase Had chtěl pozitivně nabudit mančaft a zvrátit vítězství na naší stranu . Druhý poločas se sice nesl lehce v duchu naší herní převahy , nicméně před vápanem domácích jsme byli neškodní jak laciný repelent na komáry . Domácí hráči v pohodě vyráželi do rychlých brejků a jeden z nich za výrazného přispění naší obrany proměnili v branku . To se v 60 min podruhé v zápase trefil A.Krýsl . Zápas se dohrával za stejného scénáře , náš tým držel balon a hra byla lehce křečovitá , to jest domácí borci neměli moc starostí dvoubrankový náskok udržet . Po 90 minutách nezaujatý divák musel konstatovat , že Vrhaveč vyhrála zcela zaslouženě hlavně díky větší chuti se poprat o výsledek . V následujícím kole přivítáme v prvním domácím utkání nové sezony ambiciozní celek z Hrádku , který překvapivě doma prohrál s Velkým Borem , kdy i vyšel brankově naprázdno . Začátek zápasu sobota 17 hod .

 

10.8 Vrhaveč B : Janovice B     1:4  (1:1)

            První soutěžní zápas nové sezóny nás zavedl na především výsledkově neoblíbené hřiště ve Vrhavči. Trenér řešil celkem tři omluvenky. Zřejmě celý podzim bude chybět Josef Jansta. David Jůzek s Josefem Kotlanem si užívali dovolenou. I tak bylo k utkání připraveno třináct hráčů.

Ve 4.minutě vyslal Marek Švůgr lobem za obranu do brejku Dana Kotlana. Ten přehodil vyběhnutého brankáře domácích a hosté se rychle ujali vedení 0:1. Rychlý gól dal vzpomenout na sobotní duel prvních týmů. Domácím překazil velkou šanci ve 22.minutě při přečíslení Radek Holý odkopem na roh. O chvíli později Petr Šobek chytil nebezpečnou přízemní střelu.   Drobné nedorozumění mezi Markem Švůgrem a Petrem Šobkem využil ve 28.minutě Tomáš Jandečka a srovnal stav utkání na 1:1. K zakončení se dostal ve 35.minutě Petr Gardoň. S jeho obloučkem pod břevno si vysoký domácí brankář poradil. Ve 43.minutě se Dan Kotlan proháčkoval až na hranici velkého vápna, kde přistrčil míč na Standu Kotlana. S jeho střelou si brankář poradil. Těsně před odchodem do kabin Petr Šobek vytěsnil nebezpečnou přízemní střelu směřující k pravé tyči.

 První poločas se nesl v duchu mírné převahy hostů, která byla brzděna hlavně řadou nepřesností v přihrávkách a malém důrazu při zakončení.

Druhá půle začala velkou šancí domácích, kterou likvidoval na dvakrát Petr Šobek. V 57.minutě došlo u hostů k prvnímu střídání. Na místo Pavla Jelínka se postavil Petr Mikulec. V 61.minutě padl pro domácí velice nešťastný gól. Dan přihrával před branku na zcela jistě v ofsajdu stojícího Radka Mandáka. Radek se ale naštěstí pro hosty míče nedočkal, ten si domácí obránce neomylně poslal do vlastní branky 1:2. Zvýšit vedení hostů mohl v 70.minutě Standa Kotlal, který se dostal do samostatného brejku. Domácí gólman ho ale vychytal. O dvě minuty později pálil nad branku Radek Mandák. Právě Radek pustil v 80.minutě na hřiště Milana Koláře mladšího. V posledních pěti minutách úřadoval s velikým přehledem hrající Venca Slivoň. Nejprve v 85.minutě prošel po levé straně do vápna a podél vybíhajícího brankáře poslal míč před branku na osamoceného Dana Kotlana. Tomu stačilo nastavit nohu a zavěsit 1:3. V 89.minutě prokličkoval Vašek středem domácí obrany a po kličce brankáři dokráčel dva metry před brankovou čáru a pohodlně upravil na konečných 1:4.

Zápas se nám hlavně výsledkově velice vydařil. Z Vrhavče se body jen tak nevozí. Až odstraníme nepřesnosti v přihrávkách a zvýšíme důraz při zakončení, můžeme pomýšlet na přední příčky v tabulce.

Sestava:Petr Šobek ml.  – Pavel Kroupar, Marek Švůgr, Radek Holý, Pavel Jelínek (57. Petr Mikulec) – Petr Gardoň, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Luboš Drmola – Radek Mandák (80. Milan Kolář ml.), Daniel Kotlan

16.8 JANOVICE A – HRÁDEK 3:0(1:0)

Branky: 32. Hájek Matej, 68 . Valečka Václav, 74 . Urban Miroslav

Rozhodčí Stach Vladislav, ˇK 2:3, diváků 60.

Zápas na parádně připraveném pažitu měl pro nás jasný cíl a to připsat hlavně 3 body . Cíl jasný avšak složitý, protože v šatně pro hosty se chystal tým z Hrádku a asi tam byl slyšet podobný cíl , protože Hrádek v minulém ročníku skončil na druhé příčce a navíc naprosto nečekaně v prvním podzimním kole prohrál doma s Velkým Borem . Ještě nutno podotknout , že Had ani v druhém utkání nepostrádal dostatek hráčů – v šatně obléklo dres 15 hráčů .

První poločas se nám moc nevyvedl , co se týká herního pojetí . Soupeř si postupně zřídil trvalé pracoviště na naší polovině a jen zásluhou štěstí a naprosto famozního výkonu Jardela v bráně jsme neinkasovali . Naše občasné výlety na polovinu hostů nic zásadního nepřinesly až na 32 minutu – to se zkušeně prosadil Mates 1 : 0 a tak hodně nezaslouženě jsme šli do šaten spokojenější ( výsledkově ) my .

Had o poločase opravdu až na Matesovu vydařenou akci neměl co pochválit , respektive chválil pouze Jardela . Druhý poločas se měl nést hlavně v duchu vyrovnanější partie .

Druhý poločas přinesl víceméně stejný obraz hry , Hrádek opět hodně aktivní na balonu , byť už převaha ve hře nebyla tak do očí bijící . Naše akce opět sporadické,  ale hodně efektivní . Tj. v 68 a 74 minutě se postupně prosadili Vena Váleček a Míra  3 : 0 .To jest dvě rychlé branky za sebou sebraly dokonale vítr z plachet Hrádku a v kombinaci s výkonem Jardela v bráně již nebylo pochyb , kdo dnes připíše nejen 3 body ale také i čisté konto .

Byť naše hra rozhodně neodpovídala ideálu , tak velmi dobrá produktivita byla základem první naší výhry. Hrádek se představil jako technicky vyspělé mužstvo , dnes mu ale chybělo to nejpodstatnější - golové zakončení akcí . Ještě jednou je třeba vyzdvihnout výkon Michala v bráně , asi jeho nejlepší představení za dobu , co u nás na hostování chytá .

Následující víkend se trochu projedeme – v sobotu od 17 hod hrajeme ve Velkém Boru , který překvapivě po dvou kolech má 5 bodů .

 

17.8  Janovice B : Neznašovy     6:1  (2:0)

            Na velice pěkně připraveném trávníku jsme v nedělní podvečer přivítali hráče Neznašov. Úkol pro domácí rezervu byl jasný. Potvrdit kvalitní výsledek z Vrhavče.

            První šance k otevření skóre zápasu přišla již v 6.minutě. David Jůzek přistrčil míč na Radka Mandáka. Radek se opřel do míče a jeho dalekonosný projektyl orazítkoval břevno soupeřovy branky. Pěkná akce přišla o minutu později. Míč putoval po ose Dan Kotlan, Standa Kotlan, Václav Slivoň. Před Vaškem se po této kombinaci otevřel volný prostor a míč poslal ke vzdálenější tyči do sítě 1:0. Podobnou akci po ose Pavel Jelínek, Dan Kotlan, Vašek Slivoň zakončoval znovu Vašek. Míč ale dostal trochu pod sebe a střela se nevešla mezi tyče. Další dlouhé minuty měly podobný scénář. Po pěkném přechodu středem hřiště se nepovedla finální přihrávka, nebo místo střely přišla další zbytečná přihrávka. Ve 35.minutě byl před šestnáctkou faulován Dan Kotlan. Míč si postavil Vašek Slivoň a pěkným obloučkem vyhnal pavouky ze šibenice 2:0. Ve 40.minutě se dostal až před brankáře Standa Kotlan. Jeho pokus o obhození brankář vytěsnil na tyč. O chvíli později pálil David Jůzek, brankář jeho pokus vyrazil na roh. Rohový kop zahrál Vašek Slivoň po zemi na nabíhajícího Radka Holého. Radek vypálil z 25 metrů po zemi těsně vedle levé tyče.

            První poločas se nesl v duchu celkem jasné převahy domácích hráčů. Přechodová fáze fungovala velice dobře. Slabinou bylo málo střel a několik zbytečných přihrávek v pozicích vhodných spíše pro zakončení. Do druhé půle vyběhl na trávník Pavel Kroupar místo Pavla Jelínka, kdy šlo o střídání domluvené již před zápasem.

            První vážnější akce druhé půle po ose Dan Kotlan, Pepa Kotlan, Vašek Slivoň měnila ve 49.minutě skóre na 3:0. A hattrick byl na světě. V 57.minutě bylo ještě veseleji. Marek Švůgr při jednom ze svých útočných výletů prošel středem obrany a střelou podél vyběhnutého gólmana zvýšil na 4:0. V 63.minutě sáhl domácí trenér ke druhému střídání. Dana Kotlana nahradil Petr Gardoň. V 70.minutě vypálil David Jůzek, míč ale nenašel svůj cíl. David se dočkal o tři minuty později. Velice dobře hrající Petr Mikulec poslal pěkný  oblouček za obranu a David přesným lobem přehodil brankáře 5:0. O dvě minuty později natáhl Radek Holý. Jeho střela jen těsně minula branku. V další šanci se objevil po rohovém kopu Pepa Kotlan. Ani on branku těsně netrefil. V 85.minutě přišel na hřiště Milan Kolář ml. a nahradil Marka Švůgra. V 87.minutě se ocitl ve velké šanci Radek Mandák. Místo okamžité střely si míč přehodil z nohy na nohu a tím dal obránci možnost následnou střelu zblokovat na roh. U rohového praporku si míč postavil Vašek Slivoň a jeho přesný centr našel hlavu Standy Kotlana 6:0. V posledních vteřinách zápasu při dnes ojedinělém zaváhání domácí obrany přehodil Petr Šobka Miroslav Žák a zaznamenal čestný úspěch hostů 6:1.

            Asi třicítka spokojených diváků viděla pěkný výkon domácího celku, který ve druhém poločasu zlepšil koncovku a zaslouženě vyhrál. V sobotu 23.8.2014 zajíždíme do Pocinovic, kde nás od 17:00 hodin přivítá v derby celek Spůle. Sraz u pošty v 16:00 hodin. Ve stejný čas jede áčko do Velkého Boru. O rozdělení hráčů rozhodnou trenéři před pátečním tréninkem.

Sestava:Petr Šobek ml.  – Pavel Jelínek (46.Pavel Kroupar), Marek Švůgr (85.Milan Kolář ml.), Radek Holý, Petr Mikulec – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Radek Mandák - Daniel Kotlan (63.Petr Gardoň), David Jůzek

 

23.8 VELKÝ BOR - JANOVICE 1:1 (1:1) PK 5:4

Komentář Velkého Boru

Po oboustranně opatrném začátku se domácí dokázali již v 10‘ dostat do vedení, když centr Turka poslal do sítě hostů hlavou Červený. Vedoucí gól ale domácí nenabudil a ti museli čelit tlaku hostů. Trestuhodné bylo neproměnění ložené šance Šimanovského, a tak fotbalovější hosté podle pravidla nedáš dostaneš dokázali ve 25‘ Kotlanem stav vyrovnat. Následně se ocitnul ještě v šanci domácí Kuka, ale za brankáře zastoupil na brankové čáře obránce. I když se zdálo, že domácí budou mít co dělat udržet remízový poločas, podařilo se jim po pěkné střele Kuky z přímého kopu a následné dorážce Šimanovského sice gól vstřelit, ale ze sporného ofsajdového postavení. To je ale zřejmě dokázalo nabudit a tak si ještě v samotném závěru poločasu vytvořili několik šancí. Poločas druhý se odvíjel od snahy obou mužstev jít do vedení, ale byla to spíš nakopávaná, i když větší šance byla na straně domácích, ale Vrána sám před brankářem neuspěl. A tak po druhé za sebou se doma kopaly pokutové kopy, v nichž byli domácí opět úspěšnější. A po rozpačitém fotbalovém výkonu jsou tak dva body zlaté.

Branky 10. Červený Tomáš - 25. Kotlan Daniel. Rozhodčí Josef Javorský, ŽK 2:3, diváků 60.

Zápas na nepříliš oblíben placu jsme asi výsledkově nakonec zvládli . Dnes opravdu jediným pozitivem je bod , protože hra určitě neodpovídala našim možnostem . V následujícím kole jedeme k nováčkovi soutěže na hřiště Mochtína . Domácí rezerva bude mít co napravovat , protože v tomto kole dostala 10 kousků v Klatovech . Hrajeme v sobotu od 17 hod .

 

23.8 Spůle : Janovice B     0:1  (0:0)

                V sobotní podvečer zajížděla naše rezerva do Pocinovic k derby s celkem Spůle. Zápasy na domácím hřišti Spůle smazávají náš většinou propastný rozdíl v tabulce. O tom svědčí výsledky ze sezony 2011/12 a 2012/13, kdy se týmy rozešly smírně 1:1. V sestavě Dukly se premiérově objevil věkem ještě dorostenec Patrik Šveňha a za povšimnutí stojí i dnes velmi pohledná slečna rozhodčí , která odvedla celkem slušný výkon . I přes souběžně hrané utkání A týmu , nebyl problém se sestavou , v šatně na sebe navléklo modrý dres 13 hráčů a taktovku utkání dnes měl v ruce Petr Šobek st.

                Od první minuty jsme zamkli domácí celek na jejich polovině a rozdíl herně byl dost propastný . Nicméně se potvrdila historie a kýženou branku ne a ne dát . V několika slušných/ vyložených šancí se postupně objevili de facto všichni hráči , protože ne zřídka byli v dobré pozici i naši obránci . A tak asi jen Pavel v bráně dnes neměl šanci takovou , aby dal branku. Asi největší šance měli dva matadoři Venca Slivoň , který z malého vápna probral tůje za domácí svatyní a Pavel Jelínek , který postupně spálil tři šance , aby svou poslední akcí hlavičkou vyprášil pouze rukavice dnes asi nejvíce vytíženého hráče domácích – spůlského golmana . Výčet dalších šancí od Standy , Gardyho , Davida , Pepy , Patrika atd by vydal na dalších 10 vět , ale jednoduše vše končilo buď v náručí golmana a nebo v již zmiňovaných tůjích. Pohledem na naše šance by stav mohl být někde kolem 4-5 vstřelených branek ( počítaje pouze 100% šance ).  Domácí celek zahrozil pouze jednou , kdy po závaru po rohovém kopu skončil míč po teči Pavla vedle naší tyčky . A tak po prvních 45 minutách nebylo divu , hlavně díky naší prach mizerné produktivitě  , že na ukazateli skore byl stejný stav jako při úvodním hvizdu .

O přestávce  Petr v roli kouče se snažil pozitivně nabudit mančaft a byť asi před výkopem jsme očekávali opět kanonádu jako o minulém víkendu , tak dnes bychom byli rádi i za hubenou výhru.Do druhé půle vyběhnul místo Veny S. Lukáš .

Druhá půle se nesla víceméně ve stejném duchu jako poločas první . Opět hodně viditelná herní převaha našeho týmu , opět nemohoucnost dát z vypracovaných šancí gól . Ne že bychom byli nervozní , ale čas v tuto dobu hrál pro domácí celek , který i za cenu výkonů na pokraji fyzických sil dál hájil bezbrankovou remízu- což se týkalo hlavně starších hráčů . Světlo na konci tunelu se objevilo v 71 minutě . To se asi fobalová „ Štěstěna „ už nemohla dívat na naše snažení a tak dopřála našemu kapitánovi dát aspoň jednu branku . Standa dotlačil míč konečně za záda domácího golmana 0 : 1 . Po tomto velmi štastném momentu by se čekalo , že konečně balon z našich kopaček bude padat tam , kde ho vidíme nejraději . Bohužel , střelecká smůla se nás držela pevně do konce zápasu . Na konci zápasu naskočil do hry ještě Milan K . za Patrika , který se ukázal dnes v dobrém světle. Po závěrečném hvizdu slečny rozhodčí panovala spokojenost na obou lavičkách .U nás jsme si připsali povinné 3 body do tabulky .Výkon až na střeleckou nemohoucnost byl slušný . Domácí tým nakonec dle průběhu hry musel uznat , že dnes by byl bodový příděl do tabulky hodně nezasloužený a tak byl rád , že výsledek neodpovídal hře , protože dnes by to byl slušný výprask.

                Příští týden máme volno. V neděli 7.9. přivítáme na svém hřišti od 17.hodin rezervu Okuly Nýrsko.

Sestava: Pavel Kroupar – Josef Kotlan, Pavel Jelínek, Michal Sušický, Petr Mikulec – Radek Mandák, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň (46.Lukáš Bohuslav), Petr Gardoň – Patrik Šveňha (85.Milan Kolář ml.), David Jůzek

30.8 MOCHTÍN B - JANOVICE 0:4 (0:1).

Branky: 42',86' Hájek Matěj , 70' Urban Miroslav, 81' vlastní (Peleška Jiří).

Rozhodčí Tereza Hesová, ŽK 2:0,diváků 80.

V sobotu na velmi slušně připraveném pažitu v Mochtíně jsme chtěli vydolovat tři body u nováčka soutěže . I přes omluvenky dvou hráčů základního kádru ( Vena Valečka , Šimpi ) nebyl problém se sestavou . Had tak využil nabídku B týmu , který měl o víkendu volno a tak v šatně se ukázali David , Pepa , kteří vyběhli od první minuty a Marek s Radkem na lávce . Nutno podotknout , že všichni čtyři rozhodně nehráli druhé housle .

Od první minuty jsme postupně získávali územní převahu , nicméně nic zásadního jsme před brankou domácích nepředváděli . Respektive dvě slušné střely od Míry skončili hodně mimo bránu . Velmi povedený lob tak trochu již klasicky předvedl Máca , který potvrdil , že jeho placíra z nohejbalu je hodně nebezpečná . Střela z dobrých 25 metrů skončila nějakých 20 centimetrů vedle tyčky . A tak až v závěru poločasu konečně uhodilo . Pepa Kotlan parádně vyslal Matese , který udělal kličku brankáři a neomylně zavěsil 0 : 1.

Do šaten se tak šlo za celkem spokojeného stavu a to jak herně tak i výsledkově .

Do druhé půle naše mužstvo nastoupilo ve stejném duchu jako končilo první poločas. Domácí fans očekávali , že domácí celek bude chtít nějaký bodový přínos do tabulky. Naše barvy však přitápěly pod kotlem a tak i laik musel vidět , že dnes jasně určuje scénář zápasu hostující tým . Bylo jen otázkou času , kdy převahu vyjádříme i góly . V 70 minutě se konečně trefil Míra 0 : 2 . Po několikátém závaru před domácí svatyní si dali domácí vlastňáka a konečný stav určil dnes velmi dobře hrající Mates , který v 86 minutě dal svou druhou branku v utkání . Dnes ale zaslouží pochvalu celý mančaft .

V následujícím kole doma přivítáme dalšího nováčka soutěže a to Měcholupy , kde od nového ročníku chytá naše dlouholetá opora Karel Šnejdar . Hrajeme v sobotu od 17 hod a všichni doufáme , že body opět zůstanou v naší šatně .

Komentář ze šumava netu

Hostující Dukla si odvezla z Mochtína zaslouženě všechny tři body. V prvním poločase domácí ještě drželi se soupeřem krok, ale po přestávce jim evidentně ubývalo sil. Dukla postupně zvyšovala tlak a svoji herní převahu dokázala v závěru utkání vyjádřit i goly.. S přehledem rozhodovala tento duel Tereza Hessová z Klatov.

6.9 JANOVICE A- MĚCHOLUPY A 4:3 (1:0)

Branky: 3. Drmola Luboš, 50. Suk Tomáš, 73. Valečka Václav, 90. Šlegl Jan - 50. a 86. Havlíček Pavel , 80. Javorský Tomáš.

Rozhodčí Vladimír Pastyřík, ŽK 1:2, diváků 50.

Další domácí zápas byl pochopitelně s jasným cílem připsat 3 body , k čemuž měly pomoc i nové balony Adidas Brazuca ( ne žádná replika ) . Had opět neměl problém se sestavou – 13 lidí a návrat do sestavy hlásili Šimpi a Vena Valečka a dnes oba obuli střelecké kopačky .

Úvod utkání byl na jedničku , již ve 3 minutě otevřel účet zápasu Luboš Drmola svou premiérovou podzimní trefou 1 : 0 . Po hříchu to bylo všev 1 poločase  , co se týká úspěšných střel za záda gólmanů. Na druhou stranu hra nijak kvalitativně nezaostávala za slušným standardem okresního přeboru. Oba celky si vypracovávaly i nějaké šance , nicméně brankáři obou týmu byli lepší střelců . Do šaten se tak šlo za našeho hubeného náskoku o jednu branku .

Druhý poločas byl o něco svižnější jako hrou tak hlavně brankovou úrodou . Již v 50 minutě ukázal svou střeleckou kvalitu a zároveň i kvalitu nových balonů Hagi . Jeho střela byla naprosto nechytatelná 2 : 0 . Ještě v téže minutě dal zaslouženě branku i hráč Měcholup Havlíček – Jardel bez šance na úspěšný zákrok . Naší odpověď našel Vena Valečka , který opět využil pro nás nečekané vlastnosti nových míčů , kdy při dobrém zasažení nemá golman moc šancí , tj. 73 min a 3 : 1 . V tuto dobu to vypadalo , že již není nic nejasného o majiteli 3 bodů a tak Had zcela pochopitelně vystřídal dva hráče . Mezi 80 a 86 minutou soupeř našel dostatek síly jak herně tak i střelecky a naprosto zaslouženě srovnal stav na 3 : 3 . Tj. závěrečné minuty byly hodně dramatické a to i s podporou nuceného střídání na postu hostujícího brankáře , kdy do brány šel na posledních pár minut Karel Šnejdar . Pohledem na hru to spíše vypadalo , že tři body nakonec asi odjedou do Měchoplup ( soupeř byl o něco lepší ) , nicméně paní Štěstěna sedla na naše kopačky a Šimpi v minutě poslední křížnou střelou nedal Karlovi v bráně šanci a dal tak propuknout radosti našich barev 4 : 3 . Po závěrečném hvizdu se tak náš tým se štěstím nakonec dobral k vítězství a tak natáhnul šňůru na 4 zápasy v řadě , kdy nepoznal hořkost porážky . Soupeř dnes předevedou hrou dokázal , že by s udržením v OP neměl mít výraznější problémy . V následujícím kole jedem v neděli do Malého Boru a máme tomuto celku co oplácet z loňského ročníku .I pohledem na tabulku bychom měli potvrdit roli papírového favorita a dál být v těsném kontaktu se špičkou OP .

7.9 Janovice B : Nýrsko B     4:1  (2:0)

            Nepřipustit stejný propadák jako v sezóně 2012/2013, kdy nám rezerva Nýrska nasázela na našem hřišti 10 branek! To byl úkol nedělního podvečera. Trenér mohl využít 15 hráčů připravených k utkání. Letos poprvé nastoupil za naší rezervu Jirka Macura. Trenér jeho služeb využil ve stopérské dvojici s Markem Švůgrem. Další minuty ukázaly, že to byl dobrý tah. Jejich spolupráce fungovala na výbornou.

            Od úvodních minut se hrál fotbal lahodící oku diváka , tak jako v sobotu A tým byla hra podpořena novým balonem Adidas Brazuca. První čtvrthodina patřila hostům. Jejich kombinace na jeden dotek umožňovala rychlý přechod středem hřiště. Hry zkušených matadorů se zkušenostmi z mnoha zápasů v A.třídě ale nedokázali mladší hráči využít. Výsledkem této hry byla v 9.minutě střela ze střední vzdálenosti, která mířila hodně nad branku. V 15.minutě předvedl slalom mezi několika hráči Pepa Kotlan a po jeho přistrčení zakončil těsně mimo branku David Jůzek. Tato akce domácí hráče nakopla a rázem jich bylo plné hřiště. O tři minuty později využil Radek Holý zaváhání obránce a řítil se sám na branku. Brankáře obstřelil, ale radost mu překazila pravá tyč. Na odražený balon jen těsně nedosáhl Dan Kotlan. V 19.minutě zahrával Vašek Slivoň přímý kop po faulu na Dana. Míč poslal několik centimetrů mimo tyč. Hosté zahrozili ve 21.minutě. Přečíslení perfektně vyřešil skluzem na balon Petr Mikulec. O minutu později pronikal po pravé straně Radek Holý. Ze zadu ho poslal na trávník Miloš Bartůněk. Rozhodčí Blaheta odpískal nedovolený zákrok. K údivu všech ale nevytáhl kartu alespoň žluté barvy. Přímý kop rozehrál Vašek Slivoň na Standu Kotlana. Standa prodloužil na Radka Mandáka. Míč po jeho střele vylétl několik decimetrů nad branku. Ve 25.minutě putoval míč po ose Radek Mandák, Standa Kotlan, Radek Holý. Radek zamířil přesně a zaslouženě otevřel účet zápasu 1:0. Tlak domácích pokračoval dál. Marek Švůgr vybojoval míč pro Radka Holého. Radek šikovně pustil na Davida. David obstřelil gólmana a jen těsně minul brankovou konstrukci. Pozornost domácí obrany prověřili hráči Nýrska ve 36.minutě. Perfektními narážečkami ve středu hřiště se dostali do přečíslení a nabýt nepovedeného zakončení nad bránu, mohlo být zle. Gólem do šatny se předvedl ve 44.minutě Vašek Slivoň kterého k zakončení vyzval pěknou přihrávkou Radek Holý 2:0.

            Poločasový stav 2:0 pro domácí byl nečekaný, ale naprosto zasloužený. Při lepší koncovce mohl být gólový účet ještě výraznější. Hráčům nebylo celkem co vytknout. Všichni makali a hlavně hráli pěkný kombinační fotbal lahodící oku početného publika. Trenér proto neměl důvod ke změnám v sestavě.

            Úvod druhé půle patřil hostům. Nejprve v 53.minutě letěla střela těsně nad naši branku. Po závaru v 55.minutě zvonila za Pavlem Krouparem tyč. Hosté začali zle přitápět a Pavel předvedl v 59.minutě svůj první skvělý zákrok a vytěsnil míč na roh. První vážnější akci domácích přetavil v 60.minutě David Jůzek po samostatném průniku ve třetí branku 3:0.

Za tohoto stavu provedl domácí trenér první změnu v sestavě. Místo Radka Mandáka vyběhl na hřiště Luboš Drmola. Třetí branka nijak neotupila snahu hostů a po dalším závaru nejprve zazvonila tyč a dorážku skvěle pochytal Pavel. Otevřenější hra hostů umožnila brejk Petra Mikulce. Jeho zakončení k tyči brankář vyškrábl na roh. Míč si k rohovému praporku postavil Vašek a pěkně našel Jirku Macuru nabíhajícího z druhé vlny. Jirkovo volej z dvaceti metrů gólman s námahou vyrazil. Úsilí hostů bylo odměněno v 69.minutě. Střelu Karla Kalivody mladšího ještě Pavel skvěle vyrazil, na dorážku Kalivody staršího již neměl nárok 3:1. O tři minuty později Pavel dalším výborným zákrokem zlikvidoval střelu hostů. V dalších minutách se opakovaně předvedl Vašek Slivoň. První jeho střelu brankář vyškrábl na břevno a o několik sekund později parádním volejem nechal znovu vyniknout brankáře hostů. Své úsilí Vašek hrající v tu dobu již na hrotu (do zálohy se zatáhl Dan Kotlan) korunoval v 75.minutě střelou k tyči 4:1. Na tento stav zareagoval trenér stažením Davida Jůzka (David hraje s drobným zraněním a trenér za tohoto stavu nechtěl riskovat) a na pár minut se na hřišti letos poprvé objevil Josef Jansta. V 89.minutě při taktickém střídání opouštěl hřiště za potlesku diváků Vašek Slivoň, kterého nahradil Patrik Šveňha. Do zápasu již nezasáhl připravený Pavel Jelínek. Pavel i Patrik dostanou větší prostor v dalších zápasech. Po závěrečném hvizdu následovala děkovačka skvělým divákům, kteří výrazně přispěli k vysoké úrovni utkání, které troufám si říct mělo úroveň okresního přeboru.

            Po čtyřech kolech jsme s plným bodovým ziskem na třetím místě. V sobotu 13.září zajíždíme do Chudenic, kde nás od 17.hodin čeká vedoucí celek tabulky. Sraz u pošty v 15:45.

Sestava: Pavel Kroupar – Josef Kotlan, Marek Švůgr, Jiří Macura, Petr Mikulec – Radek Mandák (63.Luboš Drmola), Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň (89.Patrik Šveňha), Radek Holý – David Jůzek (77.Josef Jansta), Daniel Kotlan

13.9 Chudenice : Janovice B     1:0  (0:0)

            Vedoucí celek soutěže, ale hlavně nevlídné počasí a velice nekvalitní podmáčený a hrbolatý terén nás přivítal v sobotní podvečer na hřišti v Chudenicích. Do hry bylo připraveno 13 hráčů. Omluveni Petr Mikulec, David Jůzek a Vašek Slivoň.

 Stovka diváků viděla první půli převážně v režii hostů. Z velice dobrých pozic pálil opakovaně z voleje Radek Mandák. Škoda trochu uspěchaného zakončení, které postrádalo přesnost. Pěknou hlavičkou ohrozil branku Standa Kotlan. Domácí brankář jeho pokus odvrátil mimo branku. Jindy naše dobrá zbraň kombinační hra dostávala trhliny hlavně vinou nekvalitního terénu. Protože se žádná střela neujala, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá půle začala prvních pět minut v podobném duchu jako ta první. V 51.minutě kopali domácí rohový kop. Po nepříliš povedeném odkopu obrany se k míči dostal domácí kanonýr Václav Benda a propálil vše co mu stálo v cestě 1:0. Po obdrženém gólu došlo u hostů k prvnímu střídání. Místo Pavla Jelínka vyběhl na trávník Petr Šobek ml. Vstřelená branka hosty trochu zaskočila. V dalších minutách byla hra vcelku vyrovnaná bez výraznějších příležitostí. V 65.minutě vystřídal Josef Jansta Jirku Hofmana. Do středu zálohy se zatáhl Luboš Drmola a Pepa vyběhl na svůj tradiční post na hrotu. Závěr zápasu patřil znovu hostům. V první větší šanci se objevil Radek Holý. Hlavičkoval ale trochu v záklonu a branku netrefil. O chvíli později Luboš pěkně našel naběhnutého Radka, ale i tato šance vyrovnání nepřinesla.  Po závěrečném hvizdu rozhodčího Josefa Blahety zůstaly všechny body trochu nespravedlivě domácímu celku.

Velké poděkování patří Daně a Ivanu Petličarovských, kteří se ujeli vyplnění zápisu a praporku asistenta rozhodčího. (Trenér Milan Kolář st. a asistent Petr Šobek st. se vypravili za kulturou do Prahy).

V sobotu 20.9.2014 nás čeká bombónek v podobě zápasu pod světly. Od 19:30 hodin přivítáme souseda v tabulce celek Dlažova.   

Sestava: Pavel Kroupar  – Josef Kotlan, Marek Švůgr, Pavel Jelínek (52. Petr Šobek ml.), Petr Gardoň – Radek Mandák, Stanislav Kotlan ©, Jiří Hofman (65.Josef Jansta), Radek Holý – Daniel Kotlan, Luboš Drmola

14.9 MALÝ BOR - JANOVICE A 2:1(1:1)

Branky: 7. Kocum Pavel, 70. Petřík Jiří - 35. Valečka Václav

Rozhodčí Josef Javorský, ŽK 2:5 , ČK 0:1 (Müller Jan) , diváků 90.

Do Malého Boru jsme zajížděli povzbuzeni úspěšnou šňůrou čtyř zápasů v řadě s bodovým ziskem a velkou chutí si z Malého Boru odvézt nějaké body . Konec konců v loňském ročníku jsme se tak trochu porazili sami a bylo co oplácet.

Byť počasí o tomto víkendu fotbalu moc nepřálo , tak hřiště v Malém Boru bylo v celkem dobrém stavu aspoň co se týká prvního poločasu . Celý zápas se nesl v bojovném, férovém a dosti vyrovnaném duchu . Domácí tým byl hodně povzbuzen úvodem utkání , kdy již v sedmé minutě se do listiny střelců zapsal Pavel Kocum po brejkové situaci . V 15 minutě se nám bohužel asi dlouhodobě zranil Mates , kterému patrně prasknul vaz v koleně . Asi spravedlivě jsme do poločasu srovnali díky Vencovi Valečkovi , který dorazil osamocen z malého vápna propadlý balon a tak dotáhl na našeho nejlepšího střelce Matese - oba se radovali na podzim již třikrát.

Druhá půle byla dlouho bojem o dosažení branky , která by asi  rozhodnula o majiteli 3 bodů a to za již vydatného deště , který dost rychle proměnil hřiště v malý bazén .To jest častokrát právě voda měla hlavní podíl na nedotáhnutých finálních akcí. V 70 minutě se k výhře značně přiblížil domácí mančaft , kdy úspěšným střelcem byl Jiří Petřík , který na dvakrát proměnil PK . Nutno podotknout že tímto výrokem tak trochu začal úřadovat s drobnými nepřesnostmi hlavní arbitr , protože Had odehrál balon čistě a domácí hráč mu přepadl přes nohu . Bohužel naše snažení poslat zápas do PK trochu ovlivnila druhá ŽK pro Mejlu  ( objektivně nezasloužená i díky terénu ) a tak v 10 lidech se nám již nepodařilo aspoň vyválčit remízu, ikdyž nějaké šance na srovnání jsme měli - několikrát zvonila branková konstrukce . Na druhou stranu i domácí tým měl v závěru utkání několik nadějných brejkových situací. Nic však již neskončilo za zády brankářů a tak domácí tým připsal do tabulky tři body. Škoda jen , že do zápasu zasáhl hlavně nařízením PK hlavní arbitr , protože obě mužstva předváděla celkem slušnou hru na stav hrací plochy .

Musíme se oklepat a v sobotu doma dokázat , že náš dům náš hrad bude platit doslova – přivítáme od 16:30 celek Bolešin . A tým bude lehkým předskokanem večerního zápasu B týmu pod světly .

20.9 JANOVICE - BOLEŠINY 2:3 (2:1)

Branky: 7. a 35. Urban Miroslav - 3. Rašek Josef, 68. Vraný Dominik, 88. Martínek Aleš.

Rozhodčí Habada Vl. , ŽK 3:2, ČK 0:2 (83. Zahálka Pavel , 90. Bošek Petr), diváků 50.

S touhou odčinit výsledkově nepovedený zápas z Malého Boru jsme za velmi příjemného počasí nastoupili proti sousedovi v tabulce celku z Bolešin . Had bohužel musel dost lepit sestavu – hned 4 hráči základu nebyli k dispozici – Mates ( koleno ) , Mejla ( stopka a nemoc ) , Máca ( nohejbal ) a hlavně do brány chyběl Jardel ( patrně nemoc ) . Tj. hned čtveřice hráčů , která si pak dala i večerní zápas ,musela jít za A tým ( David , Pepa, Radek a Pavel do brány ) .

Celý zápas se hrál fotbal průměrné úrovně a opět s řadou zbytečných chyb v naší hře , které nakonec byly hlavní vinou , že si soupeř odvezl všechny body . Hned z první akce hostů padla branka , naše obrana se v této chvíli moc nevyznamenala , tj. 3 minuta 0 : 1. Na obdrženou branku jsme rychle odpověděli pěknou hlavičkou Míry , 7 minuta 1 : 1. Vstřelený gól nám lehce napnul plachty a mírně jsme měli navrch . Naší zvýšenou aktivitu opět zúročil Míra , který se pěknou střelou prosadil v 35 min 2 : 1. Míra asi jako jeden z mála dnes odvedl slušnou práci . Do konce poločasu jsme kontrolovali hubený náskok .

V druhé půli se hra opěr srovnala , respektive jsme opět padli výkonnostně do šedi . V 68 min po chybě Hada , se dostal do 100% šance hostující Vraný a příležitost neodmítl 2 : 2 . Do konce zápasu jsme opět měli lehce herně více , nicméně naše akce naprosto postrádaly přesnost ve finální fázi a že jich bylo dost . I k našemu očekávanému tlaku mělo pomoc vyloučení u hostů v 83 min . Bohužel opět jako v předcházejícíh minutách Brazuca létala hodně mimo tři tyče hostující svatyně . A tak když už se všichni asi chystali na PK o dodatečný bodík , jsme opět vyrobili chybu . Venca ztratil zbytečně balon na útočné polovině , následně šel dlouhý balon na hostujícího útočníka , který využil dost velkého zaváhání Pavla v bráně a tak centrem na penaltu nechal dokonat dílo zkázy spoluhráče Martínka 2 : 3 . Ještě v 90 min po druhé ŽK šel předčasně do sprch další hostující hráč, nicméně dvojnásobné krátké převahy jsme již nevyužili . Hostující tým tak opravdu z minima vytěžil maximum a celkem asi překvapeně si připsal 3 body do tabulky a to hlavně díky našim chybám v defenzivě  . U nás panovala velká pachuť , protože dva zápasy po sobě , kdy jsme si mysleli na plný bodový zisk , nemáme ani bod a tak náš dobrý vstup do soutěže je prohospodařen . Musíme v následujícím kole zabojovat o něco přivézt z Nezamyslic . Hrajeme v sobotu od 16 : 30 .

 

20.9 Janovice B – Dlažov   5:1  (3:0)  

            Před slušnou diváckou návštěvou, když i hosty přijela povzbudit celkem početná skupina fanoušků, se odehrálo derby mezi naší rezervou a celkem Dlažova. Atmosféru umocňovalo umělé osvětlení. Trenér měl před zápasem v kabině 15 hráčů. Nutno připomenout že čtyři z nich, Pavel Kroupar, Josef Kotlan, David Jůzek a Radek Holý měli za sebou podvečerní zápas „A“ týmu. V sestavě domácích stojí za zmínku nasazení Marka Švůgra ve středu záložní řady. V úvodních minutách se na tomto postu trochu hledal, ale pak se rozehrál k velmi dobrému výkonu.

            Od úvodních minut měli techničtější domácí hráči převahu a většinu doby míč pod kontrolou. Hosté se pokoušeli hrát jednoduše a dlouhými přihrávkami hledali útočné hroty Josefa Jarka a Martina Šíta. Domácí obrana vedená Jirkou Macurou si s touto hrou dokázala celkem v pohodě poradit. Naše pohledná kombinační hra postrádala výraznější zakončení. To změnil až ve 23.minutě (v zápisu rozhodčí chybně uvedl 13.minutu, ale to není tak důležité) Standa Kotlan. Vyslal jedovatý projektil z dvaceti metrů. Míč sklouzl po vlhkém trávníku a zapadl přesně k levé tyči 1:0. O deset minut později pronikl do šestnáctky Petr Gardoň. Jeho střela se odrazila od spojnice tyče a břevna na brankovou čáru a do hřiště, kde byl pohotově první Pepa Jansta a zvýšil na 2:0. Podle některých našich hráčů byl míč za čárou už po střele Petra, rozhodčí označil za autora branky Pepu. Doslova gólem do šatny poslal domácí do tříbrankového vedení v posledních vteřinách první půle Pavel Jelínek. Jeho střela nebyla sice příliš prudká, zato byla doslova na centimetry přesná a vymetla pavouky z levého horního růžku 3:0.

            V kabině panovala vcelku spokojenost. Trenér vytkl pouze trochu „profesorskou“ hru v první polovině první části hry, která postrádala účinné zakončení. To se s postupem času změnilo a výsledkem byly dosažené branky. Trenér sáhl k jedné změně. Petra Gardoně vystřídal Patrik Šveňha.

            Vstup do druhé půle se domácím vydařil. Ve 48.minutě se na hranici velkého vápna dostal k míči David Jůzek a propálil vše co mu stálo v cestě 4:0. V 54.minutě přišel pro domácí nepříjemný okamžik. Pepa Kotlan zastavil unikajícího hráče hostů a po druhé žluté kartě se poroučel do sprch. Trenér na vyloučení zareagoval střídáním. Místo Davida Jůzka vyběhl na trávník Michal Sušický a zaplnil díru v obraně za vyloučeného Pepu. V 56.minutě zahrával Augustin Kůra přímý kop. Na jeho prudkou a přesnou střelu Pavel nedosáhl 4:1. Po tomto úspěchu narostlo úsilí hostů o zdramatizování zápasu. Zakončení jejich útočných snah bylo ale většinou nepřesné, nebo si s ním Pavel poradil. V 72.minutě trenér vystřídal náš jediný útočný hrot. Pepu Janstu nahradil Milan Kolář ml. V době kdy byl Milan na hřišti pět minut, předvedl Marek Švůgr asi nejhezčí akci utkání. Prokličkoval se po pravé straně do šestnáctky a poslal před branku perfektní přihrávku na Milana. Tomu stačilo míč efektně dorazit do sítě 5:1. Tato branka hosty dorazila a zápas se již dohrál pod kontrolou domácích hráčů. Na závěrečných 13minut nastoupil za Marka Švůgra Radek Holý. Zápas se divákům líbil a po posledním hvizdu arbitra Radima Koury proběhla stejně jako po utkání proti Nýrsku závěrečná děkovačka.

            Za týden v sobotu zajíždíme na trávník do Ježov. Postavení v tabulce nás staví do pozice favorita. Utkání ale nesmíme podcenit. Začínáme od 16:30 hodin. Sraz u pošty v 15:15 hodin. Ve stejném čase zajíždí náš první tým do Nezamyslic. Rozložení hráčů určí v pátek na tréninku po dohodě trenéři obou týmů.

Sestava: Pavel Kroupar – Josef Kotlan, Pavel Jelínek, Jiří Macura, Petr Mikulec – Radek Mandák,  Stanislav Kotlan ©, Marek Švůgr (77.Radek Holý), Petr Gardoň (46.Patrik Šveňha) – David Jůzek (55.Michal Sušický), Josef Jansta (72.Milan Kolář ml.)

27.8 NEZAMYSLICE - JANOVICE 0:4 (0:2)

Branky: 78. 16. a 35. Urban Miroslav, 64 Šlegl Jan.

Rozhodčí Abraham Josef, ŽK 1:1, diváků 40.

Sobota byla tak trochu loterijním dnem hlavně pro trenéry obou mužstev , kdo se dostaví na zápas . Už v pátek na tréninku se minimálně 20 minut ladila sestava A i B týmu tak , aby odjelo jak do Nezamyslic , tak do Ježov, aspoň 11 hráčů . Nicméně ještě v sobotu po obědě musel Pavel Kroupar místo do Ježov nabrat směr Nezamyslice , protože Jardel se jaksi taksi nedostavil .

Ale jak se říká , někdy právě z takových problémů se udělá výsledek a to se stalo v Nezamyslicích .

Přesně 11 lidí s nikým na střídání předvedlo po celý zápas velmi disciplinovaný výkon , který doplnil velmi střelecky úspěšný Míra .

Úvod zápasu se nesl ve vyrovnaném duchu , lehkou optickou převahu hlavně co se týká zakončování vypracovaných akcí odstartoval Míra v 16 min pěknou střelou . Míra si zopakoval velmi podobnou akci v 35 min a tak se šlo do šaten za možná překvapivého stavu , nicméně obraz hry výsledku odpovídal . Domácí celek herně až tak neztrácel , nicméně ve finální části hry dost pokulhával .

Druhá půle začala lehce očekávaným tlakem domácích . Vše jsme bez úhony přečkali. Bylo to díky Pavlovi v bráně a hlavně paní Štěstěně , která si dnes Pavla vybrala jako svého favorita , protože minimálně čtyři 100% tutáče nějak pochytal .A tak mohla na druhé straně přijít asi rozhodující branka - to se parádně trefil Šimpi a tím víceméně sebral vítr z plachet domácím hráčům . Navíc jasnou pojistku v 78 min dal Míra a tím uzavřel ne čistý hatrick . Konec zápasu se mohl nést v pohodovém duchu díky výsledku, bohužel několika hráčům vypověděly službu nervy u obou týmů a tak rozhodčí měl plné ruce práce, aby zápas dovedl do 90 minuty .

Po zápase Had poděkoval všem , protože bylo za co . Po zbytečných ztrátách hlavně doma s Bolešinami , jsme tak trochu nečekaně dovezli body z Nezamyslic a tím se udrželi na dostřel druhému místu ( ztrácíme pouze 3 body ) . Nyní je se třeba dobře připravit na domácí sobotní zápas proti vedoucímu celku tabulky – přivítáme od 16 hod tým Sušice B a bylo by dobré uspokojit domácí fans nejen dobrým výkonem ,ale i vítězstvím .

27.8 Ježovy : Janovice B     0:12  (0:7)

            Ve stejný datum a čas první tým do Nezamyslic a rezerva do Ježov. K tomu šest omluvenek. To byla výzva, kterou museli trenéři vyřešit. Trenér béčka uvolnil pro potřeby prvního týmu Pavla Kroupara a Josefa Kotlana a tím se podařilo pro oba týmy zajistit základní jedenáctky.

            Marek Švůgr trochu zazmatkoval s časem výkopu utkání a do Ježov dorazil se zpožděním. Trenér se rozhodl začít zápas s deseti hráči i když byl na lavičce připraven Milan Kolář mladší. Mohl si to dovolit i proto, že domácích hráčů bylo též deset.

            Od prvních minut bylo jasné kdo bude pánem na hřišti. Hosté svou kombinační hrou domácím téměř nepůjčili balón. Už v 7.minutě se Vašek Slivoň uvolnil na hranici šestnáctky a levačkou nedal domácímu brankáři šanci 0:1. Od 10.minuty hrály oba celky v plném počtu. Mára i domácí hráč nastoupili v jeden okamžik a vše vypadalo jako domluvený počin. Ve 12.minutě znovu s přehledem zavěsil Vašek 0:2. O dvě minuty později zvýšil David Jůzek na 0:3. Běžela teprve 18.minuta když Vašek zkompletoval hattrick 0:4. Ve 30.minutě si svůj cíl našla střela Standy Kotlana 0:5. Závěr poločasu se hrál v režii Davida. Ve 36.minutě zvyšoval na 0:6 a v poslední minutě první půle i on zkompletoval hattrick 0:7. Funkcionáři na domácí lavičce uznale pokyvovali, že se dnes potkaly týmy, které jsou herně a kvalitativně každý úplně někde jinde a bavila je hra hostů. 

O přestávce nebylo našemu týmu celkem co vytknout. Snad jen několik neproměněných příležitostí, kdy hlavně Pepa Jansta zahodil dvě tutovky. Úkol do druhé půle zněl, nepolevovat, bavit se fotbalem a přidat ještě nějaké branky.

Účet druhé půle otevřel stejný hráč, který uzavřel účet první části hry. David svou čtvrtou trefu posadil do 50.minuty 0:8. O tři minuty později předvedl své možnosti a um věkem ještě dorostenec Patrik Šveňha. Svou střelu k tyči schoval za obránce a tím nedal brankáři sebemenší šanci zareagovat 0:9. Desítka vyvolávaná několika příznivci hostů padla v 56.minutě a symbolicky jí pokořil náš nejlepší střelec Vašek Slivoň čtvrtým zářezem v utkání a hlavně svým desátým gólem tohoto ročníku 0:10.

Po dovršení desítky zřejmě zapracovalo podvědomí hráčů a hra hostů již nebyla vedená tak důrazně do zakončení. Několik výletů před branku domácích si dovolil i Petr Šobek, který se v brance po většinu času nudil. Kýženou branku ale nevstřelil. Na předváděnou hru se již nemohl koukat Standa Kotlan a závěr zápasu vzal jako správný kapitán na sebe. V 80.minutě prošel středem obrany a přesně umístěnou střelou po zemi zvýšil na 0:11. Hned o minutu později se i Standa dočkal svého hattricku a uzavřel účet zápasu 0:12. Na závěrečných pětadvacet minut vyběhl na trávník místo Pepy Jansty Milan Kolář mladší. I on měl dvě slibné příležitosti, ale nebylo mu přáno. První střelu mu zablokoval obránce a při druhé byl ve vápně přistrčen bránícím hráčem. Petr musel ve druhém poločasu likvidovat dvě ostřejší střely domácích, ale jinak moc práce neměl.

Po překvapivé domácí prohře Měčína s celkem Neznašov nám patří třetí příčka o skóre za rezervou Měcholup a o tři body za vedoucím nováčkem z Chudenic. V neděli 5.října přivítáme na svém hřišti od 16.hodin další tým ze spodní části tabulky Křenice. Pokud předvedeme výkon podobný prvnímu poločasu v Ježovech, mohou se i naši diváci těšit na větší počet branek.

Sestava: Petr Šobek ml.  – Michal Sušický, Marek Švůgr, Pavel Jelínek, Petr Mikulec – Petr Gardoň, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Patrik Šveňha – David Jůzek, Josef Jansta (65.Milan Kolář ml.)

4.10 JANOVICE - SUŠICE B 1:4 (0:3)

Branky: 65. Drmola Luboš - 21., 30., 42. a 84. Varga Imrich. Rozhodčí Lojík Václav, ŽK 1:2, diváků 40.

Utkání s jasným lídrem tabulky , dobré fotbalové počasí a již po několikáté v této sezoně  celkem mizerná divácká návštěva – to bylo sobotní odpolední menu na našem fotbalovém stánku . Had v šatně měl celkem dost hráčů na stav , který opět dost ovlivnil základní jedenáctku – zranění vyřadilo dlouhodobě Matese , nemoc ( snad krátkodobě ) Venu V , nevíme přesně co vyřadilo na delší čas Jardela a omluvenku pochopitelnou měl Máca-  nohejbal a i Dan K. díky zápasu v Mochtíně byl až na druhý poločas – tj. suma sumárum 5 hráčů ze stabilní sestavy mimo  . Tj. z B týmu do útoku šel Venca S , do brány Pavel a na předstopera již pravidelný pendler David J. Cíl díky síle soupeře byl hlavně udržet herně krok a pokusit se z každé šance vytěžit branku .

Úvodní minuty kupodivu patřily našemu týmu , kdy celkem souhra fungovala .Dobré hře chybělo jen nějaké povedené zakončení . V 18 minutě jsme se sami v našem vápně dostali do úzkých a celá akce skončila odkulháním Hada ze hřiště s dost poničeným kolenem a tak patrně na podzim jako jeho bratr již do hry nezasáhne . Tomu však předcházely naprosto zbytečné kombinace místo odkopu do bezpečí . Tj. místo Hada se postavil na stopera David J. a na předstopera šel Šobajs . Tímto i tak nějak symbolicky v první půli skončila naše celkem slušná hra a začala velmi pohledná hra hostujícího celku , který je velmi dobře poskládán i z hráčů , kteří ještě nedávno sem tam nastupovali za A tým a to se pochopitelně muselo projevit . Již v 21 minutě se velmi zlepšená hra hostů projevila i výsledkově , bohužel však s naším přispěním , kdy jsme nechali, a to ne poprvé, zcela volného Vargu , který otevřel účet zápasu 0 : 1. Tento hráč si vše zopakoval ve 30 minutě opět s naší velkou pomocí a podél bezmocného Pavla upravil na 0 : 2 . Naše hra byla hodně za očekáváním , prakticky jen velmi sporadicky jsme ohrožovali hostující svatyni . Varga, ale i vlastně celý tým ze Sušice si užíval hry a tak pověstný hřebíček do rakve zatloukl v 42 minutě .Opět to byl Varga po naší hodně volné obraně jeho osoby . Opět balon podél Pavla 0 : 3 .

V šatně opravdu nebylo moc co pochválit , protože byť jsme do zápasu vstoupili herně dobře , tak výsledek byl ve finále po prvních 45 minutách spravedlivý a to ještě ve dvou 100% šancích díky nepřesnosti soupeř nenavýšil skóre více.

Do druhého poločasu nastoupili naši plejeři v úplně jiném rozpoložení než končili první půli . Bylo nás plné hřiště a soupeř tak trochu si musel okusit i obrannou fázi . Čerstvou krev na levý okraj zálohy přinesl Dan .Naše šance narůstaly, několik střel se jen těsně nevešly mezi tyče . A tak zcela správně i nám se posunulo číslíčko na ukazateli skore . V 65 min Mejla hezky nacentroval na zadní tyč na osamoceného Luboše , který z jedničky nedal gólmanovi žádnou šanci 1 : 3 . O dvě minuty později naservíroval Šobajs z brejku přesný balon na malé vápno na Míru , bohužel Míra ve 100% šanci promáchnul . To byl asi další zlomový okamžik utkání , protože od 75 minuty opět si vzal taktovku do ruky hostující tým a tím i dokázal , že jeho hra nepostrádá moment , kdy je třeba zapnout . V 78 minutě nás vyšachoval po lajně hostující hráč , který do loženky ( pouze prázdná brána ) na vápno dal spoluhráči , který však levačkou přestřelil bránu . Hostující tým se přece jen dočkal a opět po naší lehké chybě v obraně – Varga dokončil svůj střelecký koncert závěrečným partem , kdy obešel i bezmocného Pavla a zavěsil do prázdné 1 : 4 . Tím bylo sloveno , rozhodnuto – závěrečné minuty se jen dohrávaly.

Po zápase jsme museli ocenit sílu soupeře . Pokud si udrží kvalitu a formu , tak by neměl mít problém s postupem do 1B třídy – jeho hra měla určitě parametry této soutěže . U nás zas až taková pachuť nepanovala , protože hrou jsme v určitých momentech nezaostávali , škoda jen , že víceméně všechny branky začínali naší chybou .

V následujícím kole si okusíme druhý celek , který má A tým v divizi . Klatovské béčko však má velké výkyvy ve výsledcích ( viz v tomto kole prohra ve Velkém Boru ) a tak nějaká šance je . Nicméně marodka je velkým otazníkem , jak vůbec nastoupíme a to v neděli od 16 hod. Tabulka je hodně nahuštěná , každá výhra / prohra i v 10 hraném kole je hodně znát . Máme zatím 13 bodů a velmi by se hodilo , aby po podzimu jsme atakovali 20 bodovou hranici .

 

5.10 Janovice B – Křenice   2:0  (1:0)  

 

Smutná zpráva zastihla domácí hráče před výkopem nedělního utkání. Do fotbalového nebe odešel bývalý hráč, trenér a funkcionář pan Miroslav Holý. Vážná nemoc mu již nedovolovala aktivní činnost a tak se jako divák těšil z výkonů svého syna Radka. Hráči obou týmů i diváci uctili jeho památku minutou ticha a potleskem.

 

V utkání se soupeřem z dolní poloviny tabulky měli domácí od počátku herní převahu. Hra ale hlavně ve finální fázi postrádala přesnost. V první šanci se objevil po centru Radka Mandáka hlavičkující Dan Kotlan. Zakončení postrádalo přesnost. O chvíli později přistrčil Dan na Luboše Drmolu. Jeho jedovatá střela po zemi se jen těsně nevešla mezi tyče. Ve 21.minutě posadil Standa Kotlan centr na hlavu Luboše Drmoly. Luboš svým důrazem v zakončení poslal domácí do vedení 1:0. Ve 30.minutě po ojedinělém útoku kopali hosté přímý kop. Rozehrávka našla trestuhodně volného hráče Křenic. Jeho zakončení naštěstí mířilo mimo tyče. Tlak domácích pokračoval pěknou střelou Standy těsně nad břevno. V další šanci se ocitl Dan, který z levé strany prošel do pokutového území, ale dobře chytající brankář jeho střelu zneškodnil. V závěru první části hry se prosmýkl do šance Pepa Jansta. Při střele byl trochu v záklonu a to rozhodlo. Míč letěl půl metru nad břevno.

První poločas vyzněl trochu rozpačitě. Převaha domácích byla vyjádřena pouze jednou brankou a to bylo překvapivě málo. Trenér vytknul hráčům příliš profesorský přístup a malý hlad po zakončení. V mnoha případech byla místo střely volena zbytečně další přihrávka.

Do druhé půle nastoupil do středu zálohy Vašek Slivoň. Převaha domácích hráčů byla od prvních minut druhé půle ještě výraznější - asi nejvhodnější slovo pro toto je drtivý tlak. Do první šance se dostal David Jůzek. Branku ale netrefil. V 53.minutě vyslal parádní pas na Dana Patrik Šveňha. Dan udělal kličku brankáři a vyslal míč obloučkem do branky. Míči chyběla dostatečná výška a obránce jej dokázal odhlavičkovat do bezpečí. V 55.minutě se zrodila nebezpečná brejková situace na opačné straně hřiště. Pepa Kotlan výborným obranným skluzem poslal míč na roh. V 61.minutě o sobě dal výrazně vědět Vašek. Jeho jedovatou střelu po zemi dokázal brankář vyrazit. Další pěkný pas poslal Patrik na Vaška v 67.minutě. Zakončení Vaška znovu výborným zákrokem zneškodnil brankář. Hned z další akce orazítkoval Vašek břevno! Branka se ještě chvěla když Patrik rozehrál přímý kop na Vaška a ten hlavou znovu trefil břevno!

Patrik už se na to asi nemohl koukat a tak svůj útočný výlet zakončil v 72.minutě přesnou přízemní střelou k tyči 2:0. Patrik tak korunoval svůj výborný výkon poprvé na místě stopéra. V závěrečných minutách Vašek ještě z dálky vyzkoušel pozornost gólmana, ale na hubeném vítězství domácích se už nic nezměnilo.

            Po záverečném hvizdu dnes velmi dobrého rozhodčího Josefa Abraháma bylo pozitivní čisté konto a připsání povinných tří bodů do tabulky. Prohra rezervy Měcholup v Neznašovech nás posunula na druhé místo tabulky tři body za vedoucí Chudenice. V sobotu 11.10. zajíždíme do Měčína, kde nás od 16:00 hodin čeká domácí rezerva. Pokud chceme uspět, měl by být pro nás výkon proti Křenicím určitým varováním. (Sraz u pošty ve 14:45 hodin).

Sestava:Petr Šobek ml. – Josef Kotlan, Marek Švůgr, Patrik Šveňha, Petr Mikulec – Radek Mandák,  Stanislav Kotlan ©, Luboš Drmola (46.Václav Slivoň), Daniel Kotlan – David Jůzek, Josef Jansta (63.Petr Gardoň)

11.10 Měčín B : Janovice B     0:4  (0:3)

             V souboji o druhé místo nás čekal těžký soupeř na hřišti v Měčíně. Místní rezerva v minulém kole poprvé letos prohrála v domácím souboji s celkem Neznašov a proto se dalo očekávat, že bude chtít tuto porážku odčinit.

            Po výborném výkonu v utkání s týmem Křenic postavil trenér do stopérské dvojice vedle Marka Švůgra znovu Patrika Šveňhu. Po úvodních trochu nejistých minutách, ve kterých se zrodilo několik chyb, se oba rozehráli znovu k výbornému výkonu. Omluveného Pepu Janstu nahradil v první části hry Pavel Jelínek a do druhého poločasu nastoupil letos poprvé za rezervní tým Míra Urban.

            Po úvodních „oťukávacích“minutách zahrával v 6.minutě Vašek Slivoň přímý kop z levé strany. Míč zatočil tak, že spadnul těsně před brankáře a ten ho po drobném zaváhání propustil pod rukou do sítě 0:1. O pět minut později Vašek prověřil pozornost brankáře pěknou střelou z hranice šestnáctky. Tentokrát se gólman překvapit nenechal a míč chytil. V 18.minutě předvedl efektní skok Petr Šobek a lahůdkovým zákrokem kryl přímý kop domácích. Tyč za Petrem zazvonila po závaru před brankou ve 24.minutě! Jednalo se zřejmě o největší příležitost domácích za celých devadesát minut. Do slibné pozice pronikl ve 28.minutě David Jůzek. Jeho dělovka minula o pár centimetrů horní tyč domácí svatyně. Běžela 33.minuta když si Standa Kotlan naběhl na dlouhý aut Pavla Jelínka a přesnou střelou ke vzdálenější tyči zvýšil na 0:2. Výborný obranný zákrok předvedl o dvě minuty později Marek Švůgr. Při sólu domácího hráče se dokázal tělem dostat před něj a nenechal jej ani vystřelit. Podobný kousek předvedl ve 43.minutě Patrik Šveňha a navíc o několik sekund později natáhl ke střele z 20 metrů a splnil svou normu gól na zápas 0:3 – střela lehce zaplavala a tak gólman domácích byl nemile překvapen  .

            O přestávce vládla v kabině hostů spokojenost. Hra dopředu v některých okamžicích postrádala přesnost, ale hlavní byl tříbrankový náskok. Trenér provedl v sestavě pouze jednu změnu, která byla připravena již před výkopem. Pavla Jelínka vystřídal na hrotu Míra Urban.

            Druhá půle se nesla ve snaze domácích o změnu nepříznivého stavu. Po vystřídání několika domácích hráčů se hra více vyrovnala. Přišlo i několik náznaků šancí. Naše obrana ale podávala kvalitní výkon a co prošlo na Petra již nebylo tak nebezpečné. V 56.minutě se poprvé předvedl Míra Urban. Zatáhl míč po pravé straně a od brankové čáry našel nabíhajícího Standu. Střelu k tyči dokázal domácí brankář pěkným zákrokem vytáhnout na roh. V 62.minutě přišla pojistka výsledku. Radek rozehrál na krátko roh na Standu. Standa udělal pár kroků do lepšího střeleckého úhlu a utěšenou střelou pod břevno nedal brankáři šanci 0:4. V 70.minutě našel Míra pěkně Davida, ale tomu dnes štěstí nepřálo. Míč poslal znovu pár centimetrů nad branku. Za celkem jasného stavu poslal trenér na trávník v 75.minutě Pavla Kroupara. Odpracováno měl Radek Mandák. O minutu později si naši útočníci vyměnili role. David vyzval Míru, ale efekt byl stejný. Míč jen těsně nenašel svůj cíl. V další příležitosti byl Míra u míče o zlomek vteřiny později než domácí brankář. V závěru se do zakončení dostal nejprve Vašek a z dorážky David a o chvilku později Patrik. Levačkou brankáře prověřil Pavel Kroupar. Na skóre se ale nic neměnilo. Na posledních šest minut vyběhl na hřiště Milan Kolář mladší, který nahradil Radka Holého.

            Vítězství nás osamostatnilo na druhém místě tabulky. V příštím kole přivítáme na svém hřišti též nebezpečný tým Měcholup, který má na čtvrtém místě o tři body méně. K potvrzení postupových ambic potřebujeme znovu tři body. Výkop utkání je v neděli v 15:30 hodin.       

Sestava: Petr Šobek ml.  – Josef Kotlan, Marek Švůgr, Patrik Šveňha, Petr Mikulec – Radek Mandák (75.Pavel Kroupar), Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Radek Holý (84.Milan Kolář ml.) – David Jůzek, Pavel Jelínek (46.Miroslav Urban)

 

12.10 KLATOVY B - JANOVICE 4:1(1:0)

Branky: 41. a 68. Toman Zbyněk, 63. a 70. Votípka Jan - 79. Kotlan Josef. Rozhodčí Pastyřík Vladimír, ŽK 2:0 , diváků 50.

Další klíčový zápas byl v Klatovech proti místní rezervě .Had, pouze v roli trenéra díky zranění, měl na zápas celkem 13 lidí . Na lávku usedl Mejla ( za pozdní příchod ) a Vena V ( doléčuje virózu ) . Do brány již asi tradičně do konce podzimu Pavel a ze soboty 90 minutový David J, Standa a Pepa K.

 Dnes , tak jako se Sušicí , bylo více než kdy jindy hodně důležité , abychom byli hodně pevní v obraně a v útoku maximálně úspěšní v každé akci – tj. stejný scénář , který nám dokonale vyšel v loňské sezoně na tomto hřišti.

Domácí tým je výorný mix zkušeností a hodně dravého mládí , navíc budil respekt i lavičkou , kde byli k dispozici i hráči A týmu .

Celý zápas se nesl ve svižném tempu. Naše hra nepostrádala kvalitu hlavně v prvním poločase , kdy jsme drželi tempo se soupeřem a tak jedinou kaňkou byly promarněné šance – konkrétně Míra a Dan byli hodně blízko ke gólu a tak trochu symbolicky jsme byli potrestáni těsně před poločasem , kdy zpětnou přihrávku na penaltu využil Z.Toman a bombou k tyči nedal Pavlovi šanci 1 : 0 . Víceméně od této chvíle jsme začali tahat za delší konec provazu .

Jestliže v prvním poločase jsme byli  důstojným partnerem domácímu celku , tak po přestávce již byl i na dálku patrný rozdíl v úrovni celků . Domácí favorit si vytvořil územní převahu a bylo asi jen otázkou času , kdy to vyjádří i gólově . V 63 minutě využil přečíslení naší obrany J.Votípka a střelou k tyči opět nedal Pavlovi šanci 2 : 0 . V 68 minutě navíc se přiklonil na domácí stranu i rozhodčí a odpískal hodně spornou penaltu . Tu s přehledem o tyč proměnil Z.Toman 3 : 0 . Jistou pojistku na majitele tří bodů dal J.Votípka , to na zadní tyčce využil propadlý balon po rohu a nikým neatakován dal ze 2 metrů do prázdné 4 : 0 . Kosmetickou úpravu výsledku zařídil a naší čestnou branku dal Pepa K. po hezké kombinaci Míry a Dana . Dan naservíroval na malé vápno právě Pepovi a ten z jedničky pěkně zatočil balon ke vzdálenější tyčce. Posledních 10 minut se dohrávalo za pohodového tempa , protože o vítězi již nebylo pochyb .

Dnes jsme měli malou šanci být úspěšní , ta měla především vycházet z proměnění šancí v prvním poločase , protože pak bychom mohli předvádět hru jako před rokem , kdy jsme využili brejkových situací a následně pevného bloku od poloviny hřiště . Příběh loňského srpna se nekonal a tak domácí tým naplno ukázal , proč je stále mezi kandidáty na postup do 1.B třídy.

Tři kola před koncem podzimu jsme klesli na 10 příčku a pohledem na tabulku je opravdu vše hodně vyrovnané . Následující sobotu od 15:30 doma přivítáme Luby B , tři body jsou naprostou nutností , abychom na jaře nebyli jen v pozici – pozor na pád do III. třídy. Což by bylo dobré i s ohledem na B tým , který zatím plní před sezonní očekávání horkého kandidáta na postup do III. třídy.

18.10 JANOVICE - LUBY B 1:0 (1:0)

Branka: 22. Urban Miroslav. Rozhodčí Říha Zdeněk, ŽK 3:1, diváků 40.

Tři kola před koncem nás postavilo před jasný úkol a to porazit Luby B , což mělo i příchuť souboje o 6 bodů . Hřiště lehce podmáčené díky nepříznivému počasí . Opět velká škoda , že divácká přízeň se na podzim vytratila , a tak opět jsme nepřesáhli 50 diváků.

Úvod zápasu tak trochu již napověděl , že dnes oba týmy chtějí hlavně neinkasovat branku . Tj. obrany obou týmu byly ve střehu a ke golmanům toho moc neprošlo . Oživení hry přinesla standartka ve 22 min , to se po rohu trefil hlavou náš nejlepší střelec Míra . Tím došlo k lehkému otevření hostující obrany , protože i soupeř potřeboval dnes něco připsat do tabulky . Nicméně do konce poločasu se hra odehrávala převážně ve středu hřiště bez vážnější šance .

Ve druhém poločase se soupeř vrhl více do útoku a tak se nám otvíralo více možností k brejkům , nicméně vytvořené šance jsme neproměnili a tak přišel očekávaný závěrečný tlak soupeře . V několika šancích nás podržel Šobajs v bráně , navíc v 90 minutě neproměnil 100% tutovku hostující hráč , a tak mohla propuknout po závěrečném hvizdu naše radost . Vítězství na šance je asi zasloužené , respektive dnes jsme byli opravdu lepší maximálně o jeden vstřelený gól. Důležité však dnes bylo hlavně vydolovat tři body do tabulky a to se povedlo . Pohledem na tabulku jsme stále ve středu tabulky s 16 body , nicméně takto vyrovnaná tabulka už dlouho nebyla a tak jak nahoru tak i dolů to opravdu není daleko .

V následujícím kole jedeme do Hradešic , hrajeme v neděli a otazníkem bude dostatečný počet hráčů , protože ve stejný čas se představí B tým na Žel.Rudě.

 

19.10 JANOVICE B - MĚCHOLUPY B               4:2 (2:0)

Branky: 35. Šveňha Patrik, 38. Kotlan Daniel, 67. Kotlan Stanislav, 74. Jůzek David - 58. Kaňák Jan, 84. Kovařík Vlastimil

Rozhodčí Javorský Josef, ŽK 1:2, diváků         40.

Po druhé v této sezoně měl taktovku v ruce Petr Šobek st , protože Milan musel díky pracovním povinnostem do Prahy . V sestavě několik změn oproti Měčínu , nicméně stále je třeba podotknout , že v jakékoliv sestavě jdeme vždy do zápasu jako favorit . Soupeř lehce budil obavu , kolik hráčů A týmu nastoupí za jejich zálohu . Trochu překvapením i díky počasí byla divácká návštěva , protože 40 diváků je hodně pod průměr.

Od první minuty zápasu bylo opět viditelné , že i dnes budeme určovat tempo hry . Změnou bylo oproti předchozím zápasům nezužitkování vypracovaných šancí . A tak až možná šestá slušná příležitost rozvlnila síť za hostujícím brankářem , úspěšným střelcem byl náš nejmladší – Patrik . Vstřelená branka vyburcovala i dalšího pravidelného střelce, teda pokud nastoupí za B tým  . Tj. 38 minuta a další zářez na pažbu přidal Dan K.

Poločasová přestávka se nesla v pohodovém duchu , protože nic nenasvědčovalo tomu , že bychom dnes opět nepřipsali tři body .

Do druhého poločasu jsme opět vstoupili s chutí a převahou ve hře . Byť lehkou komplikací se mohla jevit 58 minuta , kdy soupeř snížil 2 : 1 , tak za necelých 15 minut po obdržené brance jsme opět si vytvořili dostatečný náskok . To jako správný kapitán dal klid do našich řad Standa , to běžela 67 minuta a účet na naší straně potvrdil další pravidelný střelec David  - pohledem na časomíru běžela 74 minuta . Do konce zápasu jsme měli ještě několik šancí navýšit skóre , bohužel střelci již neměli správně seřízená mířidla . Konečnou podobu výsledku tak stanovil soupeř , který celkem slušný výkon potvrdil druhou vstřelenou brankou v 84 min . Po závěrečném hvizdu tak opět mohla být k vidění pravidelná děkovačka . V následujícím kole nás čeká velký otazník , protože jedeme do kopců na Žel.Rudu a předpověď počasí je spíše nakloněna jiné činosti v těchto místech a to lyžování . S fotbalového hlediska by otazník neměl být žádný , protože nic jiného než vítězství hostujících barev se neočekává . Nutno je však nějak poladit dostatečný počet hráčů pro oba mužské mančafty.

26.10 HRADEŠICE - JANOVICE 5:2 (2:1)

Poslední zápas na podzim venku nás čekal v Hradešicích , které v loňské sezoně hrály 1.B třídu . Tj. pro nás v rozpoložení posledních zápasů se spíše jednalo o to , se pokusit zabojovat a přivést nějaký bod domů , favoritem byl domácí celek. Sestava se opět rodila trochu krkolomně , kdy dva hráči béčka jeli po prvním poločase se Žel.Rudou do Hradešic abychom nastoupili v 11 lidech – konkrétně Radek H a Pepa K. Navíc se nám v první půli zranil Mejla a tak ještě dodatečně cestoval na rychlo do Hradešic David J hned po zápase béčka. Zápas se nám výsledkově nevyvedl a tak je nutné ( a to se celkem i čekalo ) uhrát v posledním zápase na podzim před domácím publikem tři body . Posledním týmem , kterého přivítáme na podzim , je celek Běšin. Při vítězství bychom byli v polovině soutěže ve středu tabulky na 6 místě s 19 body a tím měli do zimní přestávky relativní klid před jarní částí soutěže . Hrajeme v sobotu od 14 hod a pak jako obvykle bude dokopná v klubovně .

Komentář domácích

Domácí vstoupili do utkání výjimečně dobře, již ve 3.´ orazítkoval tyč hostující branky tvrdou střelou L. Šmrha a o 1 min. později vyrazil střelu osamoceného J. Kopala zblízka gólman hostů na roh. V 11.´ se zaskvěl dvěma výbornými zákroky gólman domácích D. Vávra po podklouznutí stopera domácích M. Hlaváče. Toto varování však domácím nestačilo, a tak se hosté ujali vedení brankou Míry Urbana v 16.´ utkání. Ve 32.´ předvedli domácí pěknou kombinační akci, když D. Novák předložil míč zcela volnému F. Melkovi před odkrytou branku hostů, ale ten v krkolomné pozici zakončoval slabou střelou, kterou stačil gólman hostů zachytit. Ve 40.´ uvolnil V. Metlička F. Melku, který byl ve vápně hostů faulován a následný PK proměnil L. Melka. Hned po rozehrávce se dostal do samostatného nájezdu domácí D. Novák, ale gólman jeho střelu na přední tyč vyrazil na roh, ze kterého poslal domácí do vedení F. Šašek a domácím se tak do poločasu podařilo otočit skóre.

Do dvoubrankového vedení šli domácí v 50.´ po důrazné akci V. Metličky a F. Melky, když míči pomohl v cestě do branky i hostující obránce. V 71.´ zaujal VPK D. Nováka zahraný přesně k tyči, který host. gólman vyrazil zázračně na roh. Následně se D. Novák prosadil samostatným nájezdem a zvýšil na 4:1. Hosté pak po pěkné akci snížili na 4:2 Jirkou Hofmanem, ale konečný stav na 5:2 určil opět po individuální akci D. Novák.

Hosté se představili jako značně nedisciplinovaný tým a zejména hráč č. 3 Jan Šlegl dohrál zápas jen díky velkorysosti hlavního rozhodčího. Domácí hráči nepodali opět žádný oslnivý výkon a místo pohledné kombinace a jednoznačného vedení proti oslabenému soupeři připustili nervózní vývoj utkání.

Sestavy:Domácí: D. Vávra - P. Řezáč, M. Hlaváč, M. Florian, F. Melka, L. Melka, J. Hnojský, F. Šašek, J.. Kopal, L. Šmrha, D. Novák. Střídali: M. Melka, P. Melka, L. Mareš, M. Buchra, V. Metlička

Hosté: P. Kroupar - J. Šlegl, R. Holý, J. Hofman, L. Drmola, J. Müller, J. Macura, V. Valečka, M. Urban, T. Suk, J. Kotlan

Branky: 79. a 88. Novák David , 43. Šašek František, 41. Melka Lukáš, 50. Metlička Václav - 16. Urban Miroslav, 83. Hofman Jiří

Rozhodčí: Abraham Josef; ŽK: 0:1, diváků 50.

26.10 Janovice B – Železná Ruda B   3:0  (1:0)  

            Rozmary podzimního počasí znemožnily hrát dle rozlosování v Železné Rudě. Logicky tak byla využita možnost hrát v opačném pořadí na našem hřišti. Utkání mělo výkop ve 13:00 hodin za příjemného slunečného počasí. Po dohodě našich trenérů odehráli Radek Holý a Pepa Kotlan pouze poločas a pak spěchali na zápas áčka do Hradešic.

Postavení soupeřů v tabulce předurčilo jasného favorita. Po počátečním oťukávání přišla v 10.minutě první branka. Vašek našel pěknou uličkou Dana Kotlana. Dan převzal přihrávku a střelou k tyči otevřel skóre 1:0. Další minuty se hrály za velké převahy domácích. Skóre se ale neměnilo. Naši hráči v situacích volajících po zakončení volili další přihrávky a pokud přeci jen přišlo zakončení, bylo nepřesné. O zakončení se pokusil opakovaně David. První pokus mířil mimo tyče, druhý zablokovala obrana. Pěknou kombinaci na jeden dotek předvedli Radek Mandák, Pepa Jansta, Pepa Kotlan a těsně mimo branku zakončující Vašek. Ve 24.minutě zahrál Vašek přímý kop na Pepu Janstu. Pepa pohotově vypálil. Radost mu překazila tyč! V závěru Pepa mířil přesněji, střelu k tyči ale gólman chytil.

Nálada v kabině byla po prvním poločasu trochu rozpačitá. Kdo si myslel, že soupeř bude snadným soustem, ten se mýlil. Trenér provedl avizované změny v sestavě. Místo Radka nastoupil Marek Švůgr a Pepu vystřídal Petr Gardoň.

Po změně stran se hra příliš nezměnila. V 60.minutě si Vašek postavil míč k rozehrání přímého kopu poté co byl faulován při průniku domácí obranou. Míč poslal z hranice pokutového území neomylně do sítě 2:0. Po vstřeleném gólu vystřídal Milan Kolář ml. Pepu Janstu. V 68.minutě našel Radek Mandák pěkně Milana. Rána z voleje mířila přesně na gólmana, který míč reflexivně vyrazil. Hosté zahrozili za celý zápas jen ojediněle. Jejich největší příležitost byla v 71.minutě zakončena hlavičkou těsně nad branku. V 78.minutě natáhl ke střele Dan. Dělovka jen těsně minula tři tyče. V 80.minutě se Vašek proháčkoval na levou stranu pokutového území a před brankou ideálně našel Standu, který pohodlně poslal míč do sítě 3:0. Za tohoto stavu si Petr Šobek vyběhl z branky na Vaškem zahraný rohový kop. Petrovo pumelice letěla nad branku.

Skóre jsme si příliš nevylepšili, ale hlavní jsou body a ty zůstaly doma. V tabulce jsme na druhém místě tři body za celkem Chudenic. V posledním podzimním kole přivítáme na svém hřišti Bolešiny B. Výkop utkání je v neděli ve 14:00 hodin.

Sestava: Petr Šobek ml. – Josef Kotlan (46.Petr Gardoň), Radek Holý (46.Marek Švůgr), Patrik Šveňha, Pavel Jelínek – Radek Mandák,  Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Daniel Kotlan – David Jůzek, Josef Jansta (60.Milan Kolář ml.)

1.11 JANOVICE – BĚŠINY 2:2 (1:1) PK 5:4

Branky: 7. Šlégl Jan , 82. Urban Miroslav - 43. Vališ Jaroslav , 64. Matějka Tomáš .

Rozhodčí Habada Vladislav , ŽK 4:4, ČK 1:1 (81. Suk Tomáš, - 77. Madera Radovan , diváků 60.

Poslední domácí zápas proti sousedovi v tabulce za celkem povedeného počasí s již kulisou dokopné v podobě prasátka , které se peklo u bufetu – tak to bylo menu sobotního brzkého odpoledne . Asi i to hrálo roli , že konečně přišlo o trochu více diváků než bylo poslední kola obvyklé.

Had měl k dispozici 14 lidí a všichni se dostali postupně na plac . Cíl dnes byl jasný a to urvat tři body do tabulky .  Za tímto jsme šli od prvních minut a bylo znát , že opravdu chceme . A tak nebylo ani tak divem , že už v 7 minutě náš dobrý nástup do zápasu potvrdil pěknou střelou Šimpi 1 : 0 . Bohužel z několika dalších šancí jsme nepotvrdili vedení a tak soupeř ke konci poločasu , kdy i srovnal herní projev s naším , se také dočkal . Vališ golem do šaten srovnal na 1 : 1 .

Druhá půle začala opět s naším lehkým tlakem , z kterého se zrodilo i několik pološancí . Nicméně ať už Míra , David tak i Luboš se nevešli střelecky mezi tyče . A tak platilo nedáš dostaneš , to snad z druhé akce v druhém poločase se hostující tým dostal do vedení , když i s přispěním naší obrany se prosadil Matějka 1 : 2 . Obdržená branka nás lehce vykolejila a tak většinu akcí jsme nedotahovali ani do finální fáze . V 77 min došlo k vyloučení hostujícího hráče , kterému však předcházela naprosto zbytečná „vycházka“ jednoho z našich diváků právě do hřiště , aby s Maderou podiskutoval o předváděné hře . Přesilovka netrvala dlouhou , protože naprosto správně byl po dvou ŽK poslán předčasně do sprch Hagi . Naši asi jedinou slušnější akci v druhém poločase jsme předvedli v 82 min , to rychlou kombinací ze strany jsem se dostali do vápna ,kde se trochu se štěstím trefil Míra a srovnal na 2 : 2 . Do konce zápasu se nic zásadního už neurodilo , respektive 2 střely na každé straně maximálně provětraly ochranné sítě . Po 90 minutách se tak šlo do PK o druhý bod . V penaltovém rozstřelu jsme měli o něco větší asi štěstí my a tak druhý bod putoval do naší šatny . Po zápase se konala celkem povedená dokopná .

Podzim jsme zakončili s 18 body na kontě na 8 místě s naprosto vyrovnaným skórem a jedním pasivním bodem v tabulce pravdy .Byť očekávání před soutěží bylo asi o něco větší nás všech  ( cca 24 – 26 bodů a atakování medailových příček ) , tak je třeba poděkovat všem , kteří se zapojili a to nejen herně .Do zimní přestávky s klidem moc jít nemůžeme , protože na jaře to bude opravdu boj o každý bod . Patrně bude chtít i přivést nějakou posilu , aby tým nejezdil na zápasy někdy pouze v 11 lidech .

2.11 Janovice B – Bolešiny B   5:0  (4:0)       

V posledním podzimním kole jsme na svém hřišti přivítali rezervu Bolešin. Trenér měl k dispozici plný počet šestnácti hráčů a v průběhu utkání dal příležitost každému z nich. Vedoucí Chudenice v sobotu vyhrály. Pokud jsme chtěli udržet tříbodovou ztrátu, bylo povinností Bolešiny přehrát.

Úvod zápasu nám vyšel skvěle. Ve 3.minutě využil Pepa Jansta chybu obránce a po průniku do šestnáctky zavěsil pod břevno 1:0. Výpad hostů a nepříjemnou střelu z ostrého úhlu si u tyče dobře pohlídal Pavel. Z následného útoku se zrodila šance Petra Gardoně. Jeho střela jen těsně minula bránu. Dva rohové kopy jako přes kopírák předvedli Radek Mandák a hlavou zakončující Standa. Míč v obou případech letěl těsně mimo branku. Stejný výsledek měla i akce kdy Radek Holý našel před brankou Davida. Ve 26.minutě se zrodil brejk. Pepa Jansta v situaci sám před brankářem volil střelu (na místo zřejmě účinnější kličky), kterou brankář chytil. Důsledným presinkem vybojoval míč Standa a s tečí brankáře rozvlnil ve 37.minutě síť podruhé 2:0. Touto brankou Standa zavelel ke gólové smršti závěrečných minut první půle. Nejprve ve 42.minutě vyslal Standa do brejku Davida 3:0. V poslední minutě při dalším brejku Pepa Jansta volil přesnější střelu. Míč se otřel o tyč a zapadl do brány 4:0.

O přestávce panovala v domácí kabině spokojenost. Komfortní náskok čtyř branek dával zapomenout na několik neproměněných „loženek“ za stavu 1:0. Do druhé půle vystřídal Radka Holého Vašek Slivoň a Pavla Jelínka Dan Kotlan.

Druhý poločas se hrál za výrazné převahy domácích. Ke cti hostů je třeba dodat, že zápas takzvaně nezabalili, ale domácím nedali žádný balon zadarmo. V 55.minutě vyběhl na trávník Jirka Macura. Odpracováno měl střelec dvou branek Pepa Jansta. Jirka se postavil do středu záložní řady a Vašek se vysunul na hrot. V 58.minutě dostal míč do ulice Dan. Po jeho pěkné střele zazvonila tyč! Dan odražený míč znovu vybojoval a byl faulován. Přímý kop zahrál David. Střelu bod břevno brankář velice pěkným zákrokem vyrazil nad branku.  V 60.minutě předvedli Vašek, Jirka a David akci na jeden dotek. Davidovo hlavička letěla těsně mimo tyče. O chvilku později David přistrčil na Jirku. Jirkovo pěknou střelu dokázal brankář vyrazit na roh. Skóre se sice neměnilo, ale diváci odměňovali každou povedenou akci potleskem. K dalšímu zakončení vyzval Jirku Vašek. Brankář Bolešin se ale překonával a držel pro hosty přijatelný výsledek. V 71.minutě poslal Radek Mandák ostrý centr z pravé strany a míč rozvlnil síť po teči obránce 5:0. V 74.minutě právě Radek přenechal své místo pro Petra Šobka. Petr byl na trávníku sotva půl minuty když se dostal k zakončení. K jeho smůle míč zazvonil o břevno. Poslední z náhradníků vyběhl na trávník Milan Kolář mladší,  místo Davida. V 86.minutě si asi dnes jedinou slabší chvilku vybrala domácí obrana. Patrik přišel zbytečně o míč. Brejkovou situaci perfektně vyřešil Pavel. Vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a střelu chytil! V závěru zahodil velkou příležitost Petr Šobek. Místo přihrávky na zcela volného Vaška volil střelu na dobře postaveného gólmana. A tak možná mužstvo šlo dnes naposledy na podzim do sprch trochu nespokojena s malou efektivitou hlavně ve druhém poločase , na druhou stranu je třeba brát podzim v celku a tady si může naše Benfika dát na pololetní vysvědčení 1- , protože pouze Chudenice nás obraly o body a do zimní pouzy jdeme na druhé příčce s 33 body a pro jaro se očekává souboj nás na Chudenic , kdo bude v červnu slavit postup z pralesa do III třídy .

Průběhu druhého poločasu by asi slušel výsledek atakující desítku, ale nebuďme neskromní. Tři body máme a výsledek 5:0 nám zajistil po podzimu lepší skóre než vedoucí Chudenice. V konečném součtu to může hrát důležitou roli.

Děkuji všem hráčům a funkcionářům za kvalitně odvedenou práci a těším se na jaro.

Sestava:Pavel Kroupar – Josef Kotlan, Marek Švůgr, Patrik Šveňha, Pavel Jelínek (46.Daniel Kotlan) – Radek Mandák (74.Petr Šobek ml.), Stanislav Kotlan ©, Radek Holý (46.Václav Slivoň), Petr Gardoň – David Jůzek (83.Milan Kolář ml.), Josef Jansta (55.Jiří Macura)

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36695
Dnes: 12
Online: 3

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz