Úvod » Utkání , aktuální informace

Přípravné zápasy jaro 2015

publikováno 23.02.2015 (aktualizováno 17.03.2015)

krátké komentáře k přípravě na jaro 2015

Příprava na jaro 2015 začala 5.1 jako obvykle v hale . Had v roli opět hrajícího trenéra může být zatím celkem spokojen , protože na treninky , které jsou 2 x týdně , chodí minimálně 10-12 lidí .

Jedinou změnou pro jaro na hostování bude příchod Viktora Špindlera , který by měl být velkou posilou pro naše nejen defenzivní řady . Za Viktora odchází na jaro také na hostování si vyzkoušet vyšší soutěž Dan Kotlan. 

Nová Ves – Janovice     5:4 (2:1)

Autor : Matěj Hájek

V neděli za celkem pochmurného počasí jsme vážili dlouhou cestu do Strakonic na přípravné utkání číslo 1. Hrálo se na místní umělé trávě od 16 hod. a druhý poločas již za umělého osvětlení. Na zápas nás nakonec jelo 13 včetně zapůjčeného brankáře z Bezděkova. Soupeřem nám byl celek z Nové Vsi, který hraje 1. A třídu Jihočeského kraje , to jest soupeř , který nás měl opravdu prověřit .

Začátek zápasu byl z naší strany velmi opatrný a lehce chaotický. Po první pětiminutovce to z nás spadlo a hráli jsme celkem vyrovnanou partii se soupeřem. Soupeř byl hodně nebezpečný hlavně v rychlosti přechodu do útočné fáze a také kvalitní střelbou ze střední vzdálenosti. Úvodní branku vstřelil soupeř po naší chybě v kombinaci. Na to jsme dokázali odpovědět celkem rychle po chybě domácích v rozehrávce střílel přesně k tyči David Juzek z velkého vápna. Do poločasu jsme vyrovnaný stav neudrželi , parádní nechytatelnou střelou s blýskl soupeř a šel tak do šaten s jednogolovým náskokem.

Ve druhém poločase jsme hráli více kombinačně po zemi přes střed hřiště, ale s postupem času bylo vidět, že soupeř je kvalitou přece jenom o dvě třídy výše. Nicméně jsme to byli my, kdo srovnal na 2:2. Po centru Matese do vápna se trefil krásně hlavou Míra. Poté jsme opět museli dotahovat skóre, když jsme obdrželi branku po rohu soupeře. To se nám povedlo po akci Viktor na Matese, Mates zpětnou přihrávku na vápno a Šimpanz střílel podél brankáře na 3:3. Herní převahu Nová Ves korunovala i golově , kdy v krátké době odskočila na vedení dvou branek. Náš tým upravil tesně před koncem utkání ještě na konečných 5:4. Po přihrávce od ve druhém poločasu aktivního Šimpanze proměnil samostatný nájezd Pepa Kotlan. V závěru jsme měli ještě jednu tutovku, ale ani Mates ani David nedokázali vstřelit branku. Nicméně případná remíza by byla hodně nezasloužená , ikdyž šlo jen o přípravné utkání . Had mohl být s prvním přípravným utkáním spokojený - na velmi dobrém povrchu jsme se soupeřem vysloveně nepropadli jak herně tak ani výsledkově . Další přípravu bychom měli odehrát 7.3 proti Měčínu ( 1.B třída ), ostrou zkouškou na jarní část sezony bude 14.3 celek Dešenic ( III třída ).

Janovice - Dešenice ( III třída ) 8 : 1 ( 3 : 0 ) , branky domácí M.Urban 2x, D.Juzek 2x , J.Šlegl , R.Holý , T.Suk , J.Muller

Sestava : M. Martínek - T.Suk , J.Hájek , J.Macura , R. Holý - J.Kotlan , V.Špindler , J.Šlegl , J.Hofman - M.Urban , D.Jůzek- střídali - J.Muller , M.Drmola

Generálka na jarní část soutěže se celkově povedla včetně velmi slušně připraveného hřiště. Sestava byla téměř kompletní , chyběli jen Matěj Hájek a Luboš Drmola , v sestavě si už přivykl na své místo středního záložníka V.Špindler. Před slušnou diváckou kulisou za velmi nevlídného počasí jsme již od začátku drželi pevně noty utkání ve svých rukou , poprvé v roli arbitra se na jaře představil Ivan Petličarosvký , který i takto vlastně začal svou novou dráhu sudího pod OFS - tak ať se Ivane daří .

Snad jen úvodních 25 minut náš soupeř stačil fyzicky a sem tam díky Michalovi Poupovi v útoku i ohrozil naší svatyni . Nicméně koncem první půle již naše převaha dostala i golové vyjádření a tak do šaten na zasloužený čaj se šlo za našeho tříbrankového vedení .

Ve druhém poločase již naplno byl vidět rozdíl v úrovni obou mužstev , je však třeba říct , že pokud náš věkový průměr je cca 30 let , tak u soupeře bylo několik hráčů vysoko na 40 let a to se muselo projevit . Náš tým si s chutí zastřílel a konečný výsledek mohl ukazovat ještě vyšší rozdíl , kdyby dobrých pět 100% šancí se proměnilo. Určitě bylo i znát , že většina ze 13 našich hráčů , kteří zasáhli do hry , absolvovali kvalitní zimní přípravu . Tak jen ať nám podobné výsledky přinese i jarní mistrovská část , kdy určitě chceme se dostat do první pětky v tabulce . Prvním na řadě je doma Velký Bor , hrajeme v sobotu 21.3  od 15 hod .

Dlažov : Janovice B     3:7  (0:3)

Za velice pěkného počasí nastoupila naše rezerva k prvnímu přípravnému utkání na hřišti v Dlažově. Trenér postavil na první poločas téměř ideální sestavu. Chyběli pouze omluvení Petr Mikulec a Vašek Slivoň.

Po počátečním oťukávání se do první velké šance dostal domácí Josef Jarko. Jeho lob, na který Petr nedosáhl, zazvonil o tyč. Tento okamžik hosty probudil. Na první jarní zápas poměrně pěkná kombinační hra přinesla ovoce. Ve 20.minutě poslal hosty do vedení Pepa Jansta. Jeho střela z pravé strany zapadla přesně k levé tyči 0:1. Ve 35.minutě zakončil své sólo David Jůzek 0:2. Dorážka Standy Kotlana uzavřela ve 41.minutě účet prvního poločasu 0:3.

O přestávce udělal trenér několik změn. Do branky se postavil Láďa Jelínek, Pavla Jelínka nahradil Lukáš Bohuslav a Pepu Janstu vystřídal Milan Kolář ml.

První polovina druhého poločasu patřila trochu překvapivě domácím. V 55.minutě snížil Pepa Jarko na 1:3 a v 70.minutě se domácí dotáhli na rozdíl jediné branky 2:3. V té době byl zpátky na hřišti Petr Šobek ale již na pozici útočníka, když v 58.minutě vystřídal Radka Mandáka. Do záložní řady se zatáhl Petr Gardoň. V 73.minutě ukázal Petr že umí nejen gólům bránit ale i je střílet a po sólu zvýšil na 2:4. Domácí se ještě jednou pokusili zápas zdramatizovat, když v 82.minutě z dorážky snížili na 3:5. Žádné drama nepřipustil Standa Kotlan když v 85.minutě stál na správném místě a zvýšil na 3:6. Účet zápasu uzavřel v 89.minutě svou druhou trefou Petr Šobek 3:7.

Výsledek je trochu divoký, ale značnou měrou jej ovlivnilo větší prostřídání hráčů o poločasu. Zápas splnil svůj účel a teď se již můžeme těšit na první jarní kolo, kdy v neděli 22.3. od 15.hodin přivítáme na našem hřišti Spůli. Zápas odřídil (snad ke spokojenosti všech) Milan Kolář st.

Sestava: Petr Šobek ml. (46.Ladislav Jelínek)  – Josef Kotlan, Marek Švůgr, Patrik Šveňha, Pavel Jelínek (46.Lukáš Bohuslav) – Radek Mandák (58.Petr Šobek ml.), Stanislav Kotlan ©, David Jůzek, Radek Holý – Josef Jansta (46.Milan Kolář ml.), Petr Gardoň

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36695
Dnes: 12
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz