Úvod » Utkání , aktuální informace

Komentář k zápasům podzim 2015

publikováno 10.08.2015 (aktualizováno 02.11.2015)

A + B tým

8.8 TJ KAŠPERSKÉ HORY - DUKLA JANOVICE 2:2 (2:2) PK 6 : 7

Branky: 39. Řimnáč daniel, 45. Kašák Tomáš – 20. Hájek Matěj, 26. Urban Miroslav

ŽK: 1:3; Diváků : 50. Rozhodčí: Staněk Luděk

Sestava – M.Martínek – A.Presl – J.Muller , V.Špindler , T.Suk – R.Diviš , J.Šlegl , D. Kološ , M.Urban – V.Slivoň – M.Hájek ( K ) . Střídání 60 min V.Keřlík za V .Slivoně .

První mistrovský zápas nás zavedl k nováčkovi soutěže a určitě nejdál , kam lze v OP zavítat , protože cca 1 km za naším dnešním soupeřem začíná okres Prachatice . je třeba i trochu na úvod představit Kašperské Hory – zázemí velmi slušné , hřiště kupodivu ve velmi dobré kvalitě a tým je protkán mladíky s velmi dobrým fyzickým fondem .

Pro nás na nadcházející sezonu také nastalo více změn , než bylo obvyklé v minulých letech . Asi největší změna je v podobě trenéra , kdy po cca 3 letech máme opět nehrajícího trenéra , což 100% hráčů přivítalo , protože odstup od lajny je o mnoho lepší , než když trenér hraje . Tj. Petr Výtisk st. si po několika letech odpočinku od fotbalu znovu dal mezi koníčky pravidelnou dávku fotbalu a jen doufejme , že u nás bude spokojen jak osobně tak i výsledkově . Další velkou změnou je farma se Strážovem a tak v základní sestavě nastoupili David Kološ ve středu zálohy a Aleš Presl na stoperu a nutno úvodem podotknout , že bylo velmi znát , že máme v sestavě tyto hráče s pravidelnou herní zkušeností z 1.B třídy . Byl to i pozitivní prvek vůbec na naší sestavu , protože díky těmto hráčům jsme byli schopni poskládat jak pro A tak i B sestavu o 11 hráčích . Ještě pohledem na odchody – po dlouhých letech ( a je třeba hodně poděkovat !!! ) u nás ukončil činnost Had ( pro podzim v Dešenicích ) a dále díky zrušení možnosti junior startů ( bohužel ) musíme oželet služby L.Drmoly ( Měčín 1.B třída ) . Toliko na úvod hlavní změny pro nadcházející ročník .

Panující vedra byla pochopitelně i určujícím faktorem pro dnešní zápas , ikdyž se počasí na utkání trochu umoudřilo a nepálilo slunce tak výrazně jako možná v údolí . HR dával vždy v polovině poločasů nutnou pouzu na občerstvení. Do zápasu jsme vstoupili s taktikou pevné obrany a rychlého přechodu do útoku a nutno podotknout , že trenérova slova padla aspoň pro prvních 35 minut na úrodnou půdu . Již v 8 min měl po přihrávce Veny S gólovou šanci Mates , jeho střela minula branku domácích o nějaké 2 metry .  Dál jsme vycházeli z pevné obrany a tak Michal v bráně moc práce neměl - celá obranná čtyřka v dostatečné vzdálenosti likvidovala pokusy domácích . Další naše příležitost přišla po rohu , kdy David pohotovou střelou v intenzitě slušné pumelice nechal vyniknout domácího brankáře , který předvedl excelentní zákrok . A tak jsme se dočkali možná nečekaně pohledem na naše šance až po fatální chybě domácí obrany , míč za obranu chtěl domácí stoper poslat hlavou na brankáře , ten nicméně celkem nesmyslně vyběhnul a tak po odrazu se dostal balon k zcela volnému Matesovi a ten dal tak říkajíc do prázdné 0 : 1 – to běžela 20 min . Za dvě minuty měl velmi dobrou příležitost Míra , nicméně jeho pravačka ještě neměla potřebnou přesnost , střela skončila cca 1 metr vedle . Míra se ale dočkal v 26 minutě , opět chyba obrany , protože neodhadla míč za obranu , Míra pohodlně z vápna lobnul vyběhnutého brankáře 0 : 2 – 26 minuta . Za další 3 minuty po nádherné kolmici od Davida se řítil na branku opět Míra , v poslední vteřině mu zblokoval pokus skluzem domácí stoper . Prostě do nějaké 30 minuty byl znát náš velmi disciplinovaný výkon a technicky jsme domácí mladý tým převyšovali . Nepochopitelně jsme ale vypadli ze hry v 39 minutě , kdy po ztrátě balonu ve středu pole se dostal míč na útočníka domácích a ten křížnou střelou nedal Michalovi šanci 1 : 2 – 39 minuta . Po tomto byla na nás znát spíše snaha dohrát poločas s jednobrankovým náskokem . Bohužel jsme dostali doslova gól do šaten – opět nedůrazná obranná hlavička , následně malý závar u nás ve vápně a konec obstarala velmi štastná nepovedená střela domácího hráče , která se došourala k tyči , opět Michal bez šance 2 : 2 . Nicméně tak jako naše branky , tak i branky v naší síti pramenily opravdu ze zbytečných chyb .

Poločasová pouza se nesla i přesně v tomto duchu . Trenér pochválil hru za prvních 35 minut . To , co viděl v poslední 10 minutovce mu mnoho radosti neudělalo , nicméně do druhé půle pozitivně navázat na úvod utkání a hlavně již zamknout naší svatyni .

Opět nástup do druhé půle byl velmi dobrý , v 48 min se ocitl ve velmi dobré šanci Šimpi , bohužel balon mu úplně neseděl dobře na noze a tak z toho pak následně byla jen střela Matese cca1 metr nad . Po tomto se hra spíše přesunula do středu hřiště a tak nebylo moc k vidění brankových příležitostí . V 60 min došlo k plánované změně , na hřiště šel po hodně dlouhé době Vena Keřlík , který nicméně opět potvrdil , že vyšší věk mu rozhodně na fyzičce ani technice s balonem nějak zásadně neubral . Bohužel následně se ukázalo , že jsme měli ještě cca 2 minuty se střídáním počkat – ale to se prostě ve fotbale stává . V 62 minutě se velmi nepříjemně zranil po souboji se soupeřem Hagi , kterému se zastavil pohyb dvou těl na pravém rameni – výsledek po ošetření v sušické nemocnici byl jasný – přetržené vazy , tj. v tomto týdnu nejlépe operace a pak uvidíme , jak dlouho bude trvat rehabilitace – ale počítejme , že Tomáš toho na podzim už moc neodehraje . No ,spolu s Davidem Jůzkem tak bohužel je na dlohodobé marodce a nutno i říct , že abychom měli v nějakém zranění 5 hráčů ( A i B tým ) , tak to dlouho nepamatujeme. Po tomto jsme se hlavně soustředili na pevnou obranu a pokoušeli se prosadit přes brejkové hráče Matese a Míru a sem tam nebylo daleko k nějaké vážnější situaci  . Domácí tým pochopil , že s jedním hráčem navíc by měl být schopen dokonale obrátit výsledek a tak se tlačil více pře naší svatyni . Tj. od nějaké 70 minuty se hrálo více na naší polovině , jako podpora jejich odvahy přišla v 85 minutě křeč do nohy u  Viktora , kterou ne úplně rozmasíroval a tak závěrečných cca 8 minut jsme hráli takřka v 9 lidech .Hlavně  díky bojovnosti jsme remízový výsledek uhájili a tak se šlo do penalt o druhý velmi důležitý bodík  . V penaltovém rozstřelu se předvedl Michal po dlouhé době jako úspěšný likvidátor penalt a po úspěšných pokusech Aleše , Rolanda , Davida , Mejli se po potvrzení druhého bodu chystal v páté sérii Mates . Ten se bohužel netrefil a tak následovala tak možná trochu volná disciplína v PK , protože sudí ponechal v klidu střílet již úspěšné či neúspěšné exekutory , místo aby nastoupili další hráči , kteří byli v době závěrečného hvizdu na hřišti . A tak po dalších 4 seriích , kdy již byli brankáři o hodně lepší střelců, si znovu kopačky obul Roland a v desáté serii rozhodnul , že druhý bodík poputuje na naše konto .

První zápas podzimu nám ukázal a hlavně trenérovi , že je na čem v tréninku stále pracovat . Nováček z Kašperských Hor rozhodně předvedl hru , se kterou by neměl mít problém hrát hodně důstojnou roli v OP a dá se říct , že z tohoto hřiště se body moc vozit nebudou , a právě proto , jsou 2 body na úvod velmi dobrým počinem pro náš celek , protože vozit body z venku je také nutné , abychom mohli pomýšlet na vyšší patra tabulky . V následujícím kole musíme potvrdit výsledek z K.Hor , přivítáme v sobotu doma od 17 hod celek Běšin , který v úvodním kole doma nezačal vůbec dobře , dostal pěkně naloženo od rezervy divizních Klatov .

 

8.8 Dešenice - Janovice B    7:0  (4:0)  

            K předehrávanému 12.kolu III.třídy vyjela naše rezerva na horkou půdu do Dešenic. Z důvodu souběžně hraného utkání áčka v Kašperských Horách a po omluvenkách od Jansty, J.Kotlana, Bohuslava a M.Švůgra měl trenér hned v úvodu sezóny problém se sestavou. Jak se ukázalo později, největší slabinou byla z nouze vytvořená stopérská dvojice Kroupar - Jelínek. Oběma nelze vytknout snahu, ale dvojici Patrik Šveňha – Marek Švůgr kvalitou ani sehraností nahradit nemohla. Ve středu zálohy odehrál celé utkání s poraněným kotníkem Radek Holý. I když se snažil vyhnout ostřejším soubojům, byl těžko nahraditelnou součástí týmu a patří mu velký dík, že se sebezapřením dohrál utkání až do konce.

Začátek zápasu byl asi o dvacet minut pozdržen vinou problému s připojením rozhodčího Habady do IS FAČRu.

Od úvodních minut se projevovala kvalita domácího kádru posíleného o brankáře Dyka z Nýrska a stopéra a na jaře hrajícího trenéra Janovic Jakuba Hájka. V útočné fázi byli největší hrozbou Rosťa Steiner a Michal Poupa. Velmi dobré utkání odehrál v minulosti hráč Janovic a Strážova Lukáš Míšek.

Skóre načal v 11.minutě Luboš Kajínek, který má také za sebou velmi bohatou kariéru v krajských soutěžích 1:0. O pět minut později uplatnil svou rychlost Michal Poupa 2:0. Po těchto úderech se hra hostů přeci jen zlepšila a přišlo i několik náznaků šancí. Domácí obrana a hlavně výborný brankář Honza Dyk nepřipustili změnu stavu utkání. Ve 38.minutě se středem obrany prosadila posila domácích ze Železné Rudy Martin Loos a zvýšila na 3:0. Smolný okamžik si v závěru první půle vybral Standa Kotlan. Při pokusu o zakončení po rohovém kopu se srazil s nabíhajícím Pavlem Jelínkem. Po pádu na zem si nešťastně přetočil levou nohu a výsledkem byl bolestivě natažený stehenní sval. Standa odkulhal za postranní čáru o do zápasu již nemohl dál nastoupit. Ve 44.minutě završil účet prvního poločasu pěknou střelou Rosťa Steiner 4:0.

V přestávce provedl trenér jediné možné střídání. Místo Petra Šveňhy, který mohl odehrát jen první půlku (následně odjel do Prahy) nastoupil Milan Kolář ml. Za zraněného Standu náhrada nebyla a proto hosté odehráli celý druhý poločas jen v deseti. Došlo i k několika změnám v rozestavení. Na kraj obrany se zatáhl Vašek Valečka, do středu zálohy Vojta Drmola a posty si vyměnili Petr Mikulec s Pavlem Krouparem. Pavel šel na kraj obrany a Petr do středu. V 50.minutě lízl centrovaný míč hlavou Michal Poupa a zvýšil na 5:0. Za dalších deset minut se podruhé trefil i Rosťa Steiner a upravil na 6:0. Hosté i v deseti podávali statečný výkon na hranici svých možností a jejich hra byla překvapivě lepší než v první půli. Domácí využili postupně všech pět možných střídání a za úmorného vedra si i díky čerstvým silám drželi mírnou převahu. V 90.minutě uzavřel účet zápasu Lukáš Míšek 7:0.

Nezbývá, než všem hráčům poděkovat za statečný výkon a porážku nijak moc nerozebírat a hodit za hlavu. Za týden nás čeká v neděli domácí duel s týmem Velkých Hydčic a tam se ukáží naše možnost v této soutěži.

Sestava: Libor Červenka – Petr Šveňha (46.Milan Kolář ml.), Pavel Kroupar, Pavel Jelínek, Petr Mikulec – Radek Mandák,  Stanislav Kotlan ©, Radek Holý, Petr Gardoň – Václav Valečka, Vojtěch Drmola

15.8 DUKLA JANOVICE - S. BĚŠINY 3:1 (1:0)

Branky: 35. Kotlan Stanislav, 51.Hájek Matěj, 64.Holý Radek - 90.Mayer Filip.

Rozhodčí: Mazanec Marek ; ŽK 1:2 ; Diváků: 50.

Sestava Janovice: Martínek Michal -Špindler Viktor,Holý Radek(71.Mandák Radek),Müller Jan- ŽK (77. Valečka Václav),Diviš Roland,Šlegl Jan,Urban Miroslav,Kotlan Stanislav, Švůgr Marek,Mikulec Petr,Hájek Matěj ( K )

První domácí utkání na perfektně sestřiženém pažitu jsme odehráli proti celku z Běšin . Náš soupeř ještě díky měcholupskému karetnímu představení z loňské sezony postrádal dva velmi tvořivé hráče , kteří jsou dosud v trestu a to i v kombinaci s tím , že farma s Týncem skončila , nám dávalo velmi slušné šance na tříbodový úspěch .

U nás v šatně bylo velmi slušných 13 lidí  , byť se ještě v pátek rýsovala maximálně pouze základní jedenáctka . A tak úvodem je třeba ocenit , že většina hráčů již dnes nebere , jestli jsou na soupisce pro A nebo B tým a tak to má být . A tak Petr Výtisk mohl nejen vyzkoušet ale i vidět v herní zátěži další pro něj nové hráče – Radka Holého , Máru Švůgra , Petra Mikulce , Standu Kotlana a konec konců i střídajícího Radka Mandáka a Venu Valečku .

Již úvod utkání ukázal předzápasové odhady  , že bychom měli udávat tempo hry my . Byli jsme častěji u balonu , opticky jsme hru kontrolovali a i když se nejednalo určitě o nějaký výborný herní projev , tak trenér mohl být spokojen . Nicméně , a to nás trápí již z minulé sezony , produktivita respektive proměňování vypracovaných loženek je pořád naší velkou slabinou . A tak po několika doslova spálených šancí se nakonec střelecky zaplať pánbůh našel Standa , který tak vyjádřil naší převahu aspoň jedním úspěšným zásahem .

O poločase se víceméně tlačilo hlavně na klid v koncovce , protože dnešní soupeř byl opravdu herně slabší a další naše brankové šance se nechaly čekat .

Trenérova slova si vzal za své náš kapitán a tak Mates již v 51 min dal tak říkajíc pojistku na tři body . Hra víceméně kopírovala první poločas , tj. optická herní převaha našeho celku , opět několik našich hráčů se doslova trápilo v koncovce . A tak aspoň že Radek Holý měl v 64 minutě srovnanou mušku přesně a vstřelil naší třetí branku . Do konce zápasu se scénář hry prakticky nezměnil , bohužel drobnou kaňkou byla poslední akce zápasu , která skončila brankou v naší síti , která tak vzala Michalovi uhájení čistého konta – úspěšným střelcem byl Mayer .

Dnešní zápas , byť moc fotbalové krásy nepobral , musíme hodnotit kladně a to hlavně ze dvou pohledů – zapojení dalších hráčů do sestavy A týmu a připsání tak říkajíc povinných třech bodů do tabulky .  Jak se říká , dobrý vstup do sezóny je vždy vítán a tak po dvou kolech jsme na 4 místě s 5 body . Ono i nám to dává větší klid do následujících dvou kol , kdy budeme hrát venku na hřištích aspirantů na příčky nejvyšší – teď v neděli hrajeme v Klatovech proti domácí divizní rezervě a za týden opět v neděli jedeme do Hradešic .

 

16.8 Janovice B : Velké Hydčice     4:0  (3:0)

            Po nepříjemné porážce na hřišti nadupaných Dešenic jsme přivítali na našem hřišti celek Velkých Hydčic, který si v prvním kole připsal tři body za výhru 2:1 nad oslabeným celkem Švihova. Švihov přijel do Velkých Hydčic jen s devíti hráči, přesto sahal po bodu. Že prohru 0:7 z Dešenic nemůžeme brát jako měřítko kvality III.třídy se ukázalo již v sobotu dopoledne v Chudenicích, kde Dešenice vyhrály jasně 5:0.

            Trenér měl na zápas připravených čtrnáct hráčů  . Stopérská dvojice hrála ve složení Marek Švůgr, Jirka Macura a za celý zápas pustila soupeře jen do jedné vyložené šance, se kterou si skvěle poradil brankář Pavel Kroupar. Záložní řadu vyztužil Vašek Slivoň, který dirigoval naší hru svým přehledem a zkušenostmi. V útoku dvě brka Pepa Jansta a Roland Diviš.

            Po úvodních minutách určitého vyčkávání obou týmů se postupně začali taktovky ujímat domácí hráči. Po několika nepřesných střelách se ve 26.minutě opřel do míče Radek Holý. Míč se otřel o tyč a poprvé rozvlnil síť 1:0. Dosažená branka vlila domácím do žil další energii. Ve 30.minutě si Standa Kotlan poradil s poskakujícím míčem a trochu i se štěstím prostřelil brankáře hostů, který si na míč sáhl ale brance nezabránil 2:0. O pět minut později se do pokutového území řítil Pepa Jansta. Prudkou střelu po zemi dokázal brankář nohou vyrazit. Ve 41.minutě již nestačil na přesně mířenou střelu Rolanda k levé tyči 3:0.

              O přestávce vládla u domácích spokojenost s výsledkem i se stále se lepšící hrou. Trenér provedl dvě změny na krajích obrany. Dohráno měli Pavel Jelínek a Petr Šveňha. Na jejich místa vyběhli Petr Gardoň a Petr Mikulec.

            Druhá půle odstartovala přehlídku domácích šancí. Výborně se rozchytal brankář hostů Vladimír Ondrejíčka, který měl hlavní podíl na tom, že se skóre neměnilo. Ve dvou případech kdy už byl překonán zvonilo břevno a tyč. Ondrejíčkovo kouzlo druhého poločasu odčaroval v 68.minutě po pěkné kombinaci na hranici velkého vápna Marek Švůgr 4:0. Celkově se zápas povedl a pokud budeme schopni  poskládat sestavu podobnou dnešní , nemusí mít fotbalová veřejnost v Janovicích obavy , že bychom ve III třídě hráli výhradně  jen o udržení v soutěži.

            Po připsání první výhry jsme na devátém místě o skóre za naším dnešním soupeřem. Za týden v sobotu zajíždíme na hřiště do Švihova. Zápas začíná v 17,00 hodin. Sraz před poštou v 15,45 hodin.

Sestava: Pavel Kroupar  – Petr Šveňha (46.Petr Gardoň), Marek Švůgr, Jiří Macura, Pavel Jelínek (46. Petr Mikulec) – Radek Mandák, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Radek Holý – Josef Jansta (75.Milan Kolář), Roland Diviš

21.8 KLATOVY B – JANOVICE A 1:4 (0:0)

Branky: 83. Sýkora Václav - 53. a 80. Urban Miroslav, 66. Šlégl Jan, 88. Slivoň Václav.

Rozhodčí Ríha Zdeněk; ŽK 1:2; ČK 2 : 0 ,  Diváků 80.

Sestava – M.Martínek – J.Macura – S.Kotlan , V.Špindler , R.Holý – J.Müller , V.Slivoň , J.Šlégl – M.Urban , M.Hájek ( K ) – R.Diviš . Střídali J.Kotlan , R.Mandák , P.Šveňha .

Nedělní odpoledne nás zavedlo na hřiště jednoho z největších aspirantů na postup – Klatovy B , které i konec konců mohly využít hráče ze širšího kádru A mužstva , které okupuje vrchní patra divize . A právě s ohledem na sílu soupeře trenér Petr Výtisk složil sestavu více defenzivněji , než obvykle . Tj. klasický hroťák , brejkový hráč , byl pouze Roland , který měl platit právě svou rychlostí na domácí obranu . Nutno ještě úvodem podotknout , že i díky pozitivnímu přístupu B týmu nebylo trenérovi na lavičce smutno , na střídání byly připraveny tři posily .

Už od úvodních minut bylo znát , že domácí tým má opravdu velmi dobře zažitý herní systém na nahrávky již od obrany a se snahou rozhýbat následně soupeře tak , aby se dostával díky průnikovým přihrávkám do gólových šancí, tj. nakopávaných balonů v jejich podání se nikdo dočkat nemůže . Toto moc dobře věděl náš trenér a tak taktika zahuštěného středu velmi často byla úspěšná a průnikové přihrávky byly zastaveny včas . Pokud něco prošlo , tak našeobranná čtyřka včas zlikvidovala . A tak až na několik střel , většinou nepovedených , ze střední vzdálenosti , nemusel Michal v bráně nic závažného řešit . Za to u domácí branky se toho dělo kupodivu více , než by diváci čekali . A tak ve velmi zajímavých pozicích , které po většinou vycházely z rychlého přechodu po stranách a častokrát úspěšného přechodu jeden na jednoho , se ocitli postupně Roland , Mates a Míra . Dvě střely ze střední vzdálenosti měl i Venca . Všechno však bylo liché . První půle , byť branku nepřinesla , byla celkem dle představ našeho trenéra . Pochopitelně domácí tým byl hodně nervózní , protože jejich hra neodpovídala představám jak trenéra tak i publika . Do šaten jsme odcházeli tak spokojenější my , protože v defenzivě to celkem klapalo a v ofenzivě jsme nehráli pouze druhé housle , jen to chtělo větší produktivitu v zakončení .

O přestávce trenér hlavně apeloval na disciplinovaný výkon v defenzivě , protože se dalo čekat , že domácí tým bude chtít urvat tři body a tím pádem více otevře hru . Což by měla být voda na náš mlýn , protože jak Roland tak i Mates s Mírou si dokážou rychlostně v souboji jeden na jednoho poradit . Zápas se zlomil pozitivně pro nás v úseku od 47 do 66 minuty . Ve 47 minutě právě Roland ukázal své silné stránky , kdy si zaběhl za obranu , při úspěšné kličce vyběhnutému brankáři domácích byl podťat tak , že to bylo vidět i od bufetu . Hlavní rozhodčí neváhal ani vteřinu s písknutím faulu , odměněním zákroku červenou barvou ( Roland by už čelil pouze prázdné brance ) . A tak jedinou útěchou pro domácí tým byla skutečnost , že zákrok byl cca 1 metr mimo pokutové území . Pro nás bylo útěchou , že Roland po ošetření mohl naskočit zpět do hry . PK zakroutil Venca pod břevno , nicméně střídající brankář si ihned připsal velmi pěkný úspěšný zákrok . Dodatkem musí být , že domácí trenér pochopitelně musel stáhnout jednoho hráče z pole právě proto, aby mohl vystřídat na post brankáře, což si řekněme upřímně , toto velká většina týmu v OP udělat nemůže , protože povětšinou má k utkání připraveného jen jednoho golmana  . Domácí gólman nám v 53 min ukázal i jiné své umění , kdy nepochopitelně motal míč na noze tak dlouho , až díky našemu presinku nalil míč v nouzi na nohu přímo Mírovi . Míra pak s povděkem jemu vlastní takovou přihrávkou nepohrdl a velmi přesnou levačkou rozvlnil síť do odkryté branky 0 : 1. Tj. pro domácí tým ve velmi krátkém úseku dvě komplikace – vyloučení a obdržená branka. V následujících 15 minutách bylo k vidění , co se někdy stává . Domácí celek se doslova fotbalově probral a byť měl o jednoho hráče ve hře méně , vypadalo to přesně naopak . Domácí borci se velmi často dostávali do velmi zajímavých situací , lépe řečeno, domácí měli minimálně pět  100% gólovek . Hlavní příčinou tlaku klatovských bylo vypadnutí ze hry naší středové trojice , která byla všude a nikde .  Bohužel pro domácí tým a velmi dobře pro náš celek si dnes Michal přibalil ke kopačkám a rukavicím i parádní formu . A tak Michal postupně schladil naděje na srovnání ve třech případech , ve zbývajících dvou se domácí hráči z cca 7 metrů nevešli mezi tři tyče . A tak platilo nedáš dostaneš , z našeho rychlého přechodu do útoku nacentroval Roland na zadní na Mejlu , Mejla bohužel v této chvíli nedosáhnul na balon , nicméně po do sprintování k lajně míč ještě chytil a z následného parádního razantního centru po zemi našel Šimpiho , který se v souboji s domácím bekem prosadil a zavěsil do odkryté branky z úrovně malého vápna 0 : 2. Domácí celek byl tímto vyveden z tempa. Navíc v 78 min zastavil  velmi dobře hrajícího Rolanda nedovoleně domácí obránce , po krátké strkanici obou aktérů souboje odměnil rozhodčí oba žlutou kartou a jelikož domácí bek už měl tuto odměnu z první půle , musel se poroučet předčasně do sprch . Tj. jen velmi slabý mančaft by neudržel v takové početní převaze dvougólové vedení a to dnes rozhodně nebyl náš případ . Pojistku na tři body dal druhým zásahem Míra , který po kombinaci s Vencou i trochu se štěstím dostal míč do sítě v 80 min 0 : 3.  I domácí celek se dočkal , klatovský středopolař obešel naše tři hráče a akci zakončil pěknou ukrytou střelou z 18 metrů k pravé tyčce 1 : 3 . Úspěšným střelcem byl Sýkora , běžela 83 minuta . Konečnou podobu výsledku jsme stanovili v 88 min , to po straně se prošel Mates , ve vápně dal zpětnou přihrávku na zcela osamoceného Vencu , který pěknou akci ještě vyšperkoval kličkou brankáři a ze dvou metrů rozvlnil síť domácí svatyně počtvrté v tomto utkání 1 : 4  . Po nastavení 30 vteřin ukončil zápas hlavní rozhodčí . V šatnách jsme si pak s velkou chutí zařvali vítězný  pokřik . Musíme říct , že jsme se postarali o překvapení kola , protože byť jsme vytěžili z prvních dvou zápasů 5 bodů , tak náš dnešní soupeř byl určitě jasným papírovým favoritem . Náš tým si ale reálně zažil , že když se poslechne taktika na zápas od trenéra aspoň na 90% v kombinaci se slušným herním výkonem všech hráčů  , tak není nic předem dáno . Tj. pochvalu zaslouží celý tým včetně střídajících ,  přesto dnes je třeba vyzdvihnout dva hráče –Michala v bráně hlavně za výkon ve druhém poločase, kdy doslova čaroval  a pak také Rolanda , který když má chuť do hry , tak jeho výkon je úplně někde jinde , než když má hlavu dole . V následujícím kole jedeme opět ven a to do Hradešic. Tento celek povětšinou získává body doma a to je třeba mít na mysli . Hradešice poslední dvě kola odehrála venku proti zálohám Klatov a Lub a vyšly bodově naprázdno , tj. budou mít určitě jasný cíl si doma uzmout všechny body . Pro nás by mohl být návodem výkon a taktika z Klatov , jak domácím toto nedovolit , nicméně nechme se překvapit , co náš trenér vymyslí . Sestava by se snad neměla rodit komplikovaně , protože byť v cca stejný čas hraje naše Béčko v nedalekém Zavlekově od 15 hod , tak máme k dispozici díky farmě hráče ze Strážova ( ten hraje své mistrovské utkání v sobotu ) .

22.8 Švihov : Janovice B     3:0  (2:0)

            V sobotu zajížděla naše rezerva na horký pažit do Švihova. Domácí tým bude mít zřejmě postupové ambice. V 1.kole sice prohrál těsně 2:1 na hřišti ve Velkých Hydčicích. Na prohře se ale podepsalo netradiční rozhodnutí trenéra, který nechal hrát pouze devět hráčů, kteří chodili na tréninky a ostatní poslal domů! Trenér se svým rozhodnutím uspěl. Na další trénink přišlo 14 hráčů. Ve 2.kole již kompletní sestava rozdrtila Zavlekov 5:1. Trenér hostů musel řešit dva otazníky v sestavě. Jak složit stopérskou dvojici a koho postavit vedle Standy do středu zálohy. Trenér musel při omluvenkách Máry a Jirky Macury trochu improvizovat a nahradit je Radkem Holým a Petrem Mikulcem. Do středu zálohy se posunul Radek Mandák.

Od úvodních minut se projevila výšková i váhová převaha domácích. Naše obrana odolávala do 18.minuty, kdy uplatnil svou rychlost Jaromír Osvald a prudkou nechytatelnou střelou k tyči poslal domácí do vedení 1:0. Ve 32.minutě využil ideální balon za obranu Václav Kašpárek a své sólo zakončil rozvlněním sítě 2:0. Domácí obrana bez větších problémů sbírala nakopávané míče a hosty k vážnějšímu zakončení nepustila. Domácí svůj důraz občas přeháněli. Nejvíc okopávaným hráčem byl Roland. Po jednom neodpískaném zákroku musel být delší dobu ošetřován. Těsně před koncem prvního poločasu byl znovu beztrestně sestřelen, naštěstí bez následků na zdraví. Zápas dohrál s velkou podlitinou v oblasti kotníku a holeně, které si odnesl po prvním zákroku.

Po první půli měl dohráno Petr Mikulec. Svalové zranění mu vystavilo stopku. Po poradě starších hráčů s trenérem byl na místo stopéra přesunut Petr Gardoň. Do zálohy po zranění nastoupil letos poprvé Pepa Kotlan. Postavit na místo stopéra Petra Gardoně se ukázalo jako dobrý tah. Petr na tomto pro něj netradičním místě zahrál spolehlivě a bez chyb.

Druhá půle už byla herně vyrovnanější. K pěkné jedovce z dvaceti metrů natáhl Roland. Projektil zasvištěl několik centimetrů vedle tyče. Šance se bez využití střídaly na obou stranách až do 70.minuty. Václav Kašpárek ukryl svou střelu za obránce a Pavel již nedosáhl na míč mířící ke vzdálenější tyči 3:0.

Po zápase byli hosté trochu zklamaní. V oslabené sestavě čelili vcelku úspěšně velice silnému soupeři. Při pomoci jednoho či dvou hráčů áčka jsme mohli uhrát velice zajímavý výsledech. Jednoho hráče áčka jsme v sestavě měli. Michal Martínek je ale založením spíš brankář. Je škoda, že provázanost našich týmů funguje spíše na jednu stranu. V sestavě áčka se v neděli v Klatovech objevili Standa Kotlan, Pepa Kotlan, Petr Šveňha a Radek Mandák.

V neděli 30.8. zajíždíme do Zavlekova. Zápas začíná již v 15:00 hodin. Souběžně hrané utkání áčka v Hradešicích přinese znovu komplikaci v sestavování mužstva. Sraz ve 13:45 u pošty.

Sestava: Pavel Kroupar  – Petr Šveňha, Radek Holý, Petr Mikulec (46.Josef Kotlan), Pavel Jelínek – Michal Martínek (83.Milan Kolář), Stanislav Kotlan ©, Radek Mandák, Petr Gardoň – Josef Jansta, Roland Diviš

30.8 S. HRADEŠICE - DUKLA JANOVICE 1:0 (1:0)

Branky: 15. Vaněček David.

Rozhodčí: Staněk Luděk ; ŽK 3:5 ; ČK 0:1 (47.min po druhém napomenutí Šlégl Jan) ; Diváků 60 .

Sestava  M. Martínek – V. Špindler (ŽK), D. Kološ, J. Macura, V. Keřlík (ŽK), J. Müller, R. Diviš (88. R. Holý), J. Šlégl (2 ŽK) (ČK 47), M. Urban (ŽK), M. Denk, M. Hájek (ŽK).

Nedělní velmi horké odpoledne nás zavedlo do Hradešic , které jsme na jaře jako jednoho z mála jasně porazili 4 : 2  a i podzimní bídný start do nového ročníku Hradešic  nám dával reálné naděje si opět šáhnout na nějaké body . Opět jako již tradičně jsme mohli využít hráče Strážova a velmi se nám to hodilo , protože naše Béčko de facto souběžně hrálo v nedalekém Zavlekově. Tj. David a Milan výrazně doplnili základní jedenáctku . Opět se v sestavě objevil nestárnoucí Venca Keřlík .

Petr Výtisk věren své úspěšné strategii z Klatov , opět sestavu postavil na 3 - 1 – 3 – 2 – 1 . Úvod utkání se nesl v úmorném vedru ve vzájemném oťukávání , nicméně bylo již znát , že i dnes nebudeme hrát v útočné fázi druhořadnou roli . Bohužel již v 15 minutě jsme hráli až moc fotbalově v obranné fázi a tak říkajíc po samostatném nájezdu dvou hráčů domácích se rozvlnila síť za Michalem poprvé v tomto utkání 1 : 0 a vlastně naposledy v počítání i svatyně za domácím brankářem . To nás nějak nesrazilo k zemi ba naopak a začali jsme být aktivnějším týmem , bohužel ze dvou velmi dobrých příležitostí se ani Roland a ani Mates netrefili do černého . Do poločasové přestávky tak odcházeli o něco spokojenější domácí hráči . Petr však nemohl našim hráčům až co moc vytknout , chyba se stát může a hlavně poslední 15 minutovka první půle už byla v naší režii , chybělo jen golové vyjádření .

Bohužel o přestávce se patrně muselo stát něco nevysvětlitelného v kabině pro rozhodčí , protože pan Staněk nastoupil do druhé půle tak říkajíc plně v domácích barvách .

Již ve 47 min si vyhlédnul Šimpiho  jako obětního beránka a vysolil mu za nic druhou ŽK . Tím si asi myslel rozhodčí , že nás dokonale utlumí a nějak dohrajeme zápas . Naštěstí se velmi spletl , křivda nás posílila a i v 10 lidech jsme měli více ze hry . To neušlo pozornému oku hlavního arbitra a tak zcela správně začal rozdávat další žluté karty pro naše borce a pro jistotu i otáčet fauly , až i domácí diváci se začali podivovat , jak až moc okatě to rozhodčí připískává . I přesto musíme ale konstatovat , že i za tohoto podivného řízení jsme měli dvě velmi dobré příležitosti , kdy hlavně Mates měl být úspěšným střelcem . V 75 minutě byla ještě herecká vložka domácího výběrčího vstupného , který se jal vybírat vstupné i od našich střídajících hráčů a to přímo na střídačce ( to musíme v blízké budoucnosti také vyzkoušet , jeví se to jako ekonomicky přínosné ) a tak se mohlo jít k vrcholnému číslu dne , kterému ještě ale předcházela pěkná akce Davida a 100% tutovka Mejli . Davida ve vteřině dvanácté podťal domácí obránce , který už se tak nějak chystal k odchodu ze hřiště , protože Davida nepustil do jasné brankové příležitosti . Rozhodčí ale byl velmi hodný a tak i ŽK byla pro něj až moc a hodně váhal jestli ji vůbec vyndá , ale nakonec s velkým sebezapřením to udělal . David pak VPK zahrál celkem dobře , nicméně domácí gólman vytáhnul velmi slušný zákrok . A již zmíněný Mejla mohl v 87  min srovnat , když sám na malém vápně hlavičkou vůbec netrefil zcela odkrytou branku , tady byl klíč k remízovému stavu - protože rozhodčí by už nic vymyslet nemohl  . A teď k vrcholnému číslu – v 90 min se probíjel ve vápně Mates , jehož snažení ukončil jasným faulem domácí hráč , což viděli všichni na hřišti i v ochozech – hádejte , kdo to neviděl a jak celá akce dopadla ….. ano správně, po diskuzi dostal Mates ŽK a jelikož již rozhodčí opravdu nic lepšího předvést ani nemohl , tak pro jistotu tímto vrcholným číslem ukončil utkání – nechme stranou to , že díky přestávkám na občerstvení , řešení domácho výběrčího vstupného a konec konců i střídání by zápasu slušelo přidat aspoň 5 - 6 minut . Domácí soudní fans nám pak přiznali , že dnes bychom asi opravdu body díky výkonu rozhodčího neodvezli ani náhodu a tak doufejme , že pana Staňka již v tomto ročníku nepotkáme. Škoda jen , že právě pouze rozhodčí na této úrovni jsou placení a to ne málo a tak by se čekalo , že za toto odvedou aspoň průměrnou práci a ne takovou hrůzu jako předvedl sudí Staněk dnes  . Je třeba se oklepat a najet zpět na vítěznou vlnu , v sobotu doma přivítáme hodně ambiciózní tým z Měcholup , který v tomto kole narazil na velmi vyspělé mužstvo Klatovy B a jasně prohrál rozdílem třídy .

 30.8 Zavlekov : Janovice B     6:1  (3:1)

Branky:13.Stanislav Kotlan 14.David Hlavin 22.Volodymyr Bilynskyy  33.,53.a 60.Jan Fous

46.Václav Soumar

Sestava: Červenka Libor – Šveňha Petr , Holý Radek (84.Kolář Milan), Gardoň Petr, Mikulec Petr – Mandák Radek, Kotlan Stanislav, Slivoň Václav ©, Kroupar Pavel – Jelínek Pavel, Kotlan Josef

Nelze začít jinak než už bohužel pravidelnou činností před utkáním pro Milana , tj. sehnat 11 lidí na zápas . Byť na papíře máme 30 lidí pro oba mančafty , tak reálně se v těchto týdnech i díky zraněním opíráme o 20 lidí + 2 lidi ze Strážova . Tj. omluvenek více než dost – hlavně chyběly  stálice Marek a Pepa . A tak opět musel do branky na výpomoc Libor a do hry tak naskočil Pavel .

V 15 hod začalo za úmorného vedra  na zcela vyprahlém, nerovném a celkem malém hřišti  zápas , který nám moc radosti neudělal . V úvodu jsme museli odehrát  7 minut o deseti , protože Vencovi šly asi špatně hodinky a jeho auto zaparkovalo u hřiště s úvodním hvizdem do píšťalky . Nicméně již ve 13 minutě právě po rozehrání VPK zmíněným opozdilcem se hlavičkou prosadil Standa a tak úvod nám vyšel tak říkajíc na jedničku . Bohužel naše vedení mělo jepičí život - o minutu později nastartoval spanilou jízdu domácího týmu až do konce zápasu Hlavin . Akce domácích měly velmi podobný scénář - nakopnutí balonu do strany tam po druhém, třetím doteku velmi přesný centr před bránu a úspěšné zakončení . Takto jsme inkasovali v 22 min a následující dvě tyto akce spíše přičiněním štěstěny neskončily v brance . Nicméně ve 33 min se brankově nastartoval opět po centru ze strany domácí Fous a tak třetí brankou v naší síti dal celkem jistotu domácím před poločasovou přestávkou .

O poločase jsme si řekli , že dnes si opravdu náš herní styl dovolit nemůžeme , tj. rozehrávka již od beků , protože stav hřiště byl vysloveně proti a tak jsme chtěli okopírovat hru domácích . Poprvé za hodně dlouhou dobu jsme hráli na 3 klasické hroty . Bohužel domácí hráči nám rychle sebrali elán něco s výsledkem udělat . V 46 min z 25 metrů nachytal v nedbalkách Libora v bráně domácí Soumar . Pak ve velmi krátkém sledu následovaly úspěšné zásahy Fouse , z čehož druhý zásah mu byl připsán spíše milosrdenstvím rozhodčího , protože se jednalo o čistokrevný vlastenec v podání Petra Šveňhy . Prostě domácí celek nám předvedl , jak se hraje na takovém hřišti a my jsme byli v roli vzorných diváků . Nic na obrazu hry nezměnilo ani pár střel zpoza vápna v našem podání , které stejně ve většině případů nemířily mezi tři tyče . A tak snad jediným pozitivem po posledním písknutí rozhodčího je fakt , že se nikdo nenechal zbytečně vyloučit nebo se nějak závažněji nezranil a v neposlední řadě , že brankostroj domácích nepokračoval do nějakých dvouciferných hodnot.

Každopádně je třeba říct , že utkání jasně ukázalo , že na III třídu je opravdu nutné si napsat do diáře pravidelný trénink aspoň jednou týdně – nebo průběh tohoto ročníku nemusí být nepodobný našemu poslednímu účinkování v této soutěži . V následujícím kole doma přivítáme nám dobře známý celek z loňské sezony a to Chudenice , které také úvodní kola ročníku nezvládly úplně dobře a tak uvidíme zápas tentokráte z dolních pater tabulky o 6 bodů . Hrajeme v neděli od 17 hod a je naprosto nutné připsat 3 body .

5.9 DUKLA JANOVICE - TJ MĚCHOLUPY 0:1 (0:0)

Branky: 55. Netrval Jan

Rozhodčí: Habada Vladislav ; ŽK 2:4; Diváků 80.

Sestava: M. Martínek – R. Holý, V. Špindler, S. Kotlan, R. Mandák, J. Kotlan (72. D. Kološ), J. Müller (ŽK), R. Diviš, M. Švůgr (82. P. Šveňha), M. Urban (ŽK), M. Hájek.

V sobotu jsme přivítali na našem perfektně připraveném pažitu štiku letošního ročníku Měcholupy . Jednalo se o přímý souboj o třetí místo . Sestava se opět nerodila úplně lehce , protože v současné době máme cca 20 lidí pro oba dospělé týmy a tak velká většina hráčů již v pátek věděla , že si o víkendu odkroutí tak říkajíc dvě šichty – abychom byli přesní , jednalo se o 8 hráčů !! . Výpomoc nám dorazila už jako obvykle ze Strážova – David Kološ .

Konečně se umoudřilo i počasí a za slušné divácké kulisi foukl úderem 17 hodiny poprvé rozhodčí Habada do píšťalky . V úvodních minutách se lépe herně jevili hosté , kteří postupem času získali mírnou převahu . Nicméně až na několik střel se o vážné ohrožení Michalovi brány nejednalo . U nás jsme se opravdu v úvodní 30 minutovce nemohli dostat do tempa a tak aspoň že defenziva tak nějak fungovala obstojně , směrem dopředu jsme toho opravdu moc nepředvedli , co by stálo za řeč . V poslední 15 minutovce jsme se apspoň osmělili i nějakou střelou zpoza vápna . Do poločasu se ale rozvlmila pouze ochranná síť a tak se šlo do šaten za bezbrankové remízy .

O poločase tak náš trenér spíše nabádal , aby k dobré defenzivě jsme přidali i něco směrem dopředu , přece jenom na domácím place bychom ráz hry měli udávat my bez ohledu na kvality soupeře .

A ejhle slova padla na úrodnou půdu . Znatelně jsme se více dostali do hry a začali přebírat otěže utkání . Bohužel v našem rozletu byla jedna podstatná trhlina , byť se jednalo o opravdu smolnou branku . Z rohového kopu se od zad celkem menšího hráče , kterým byl hostující Netrval , dostal míč za Michalovo záda  0 : 1 , běžela 55 min . Toto naštěstí nemělo nějaký vliv na kvalitu naší hry . S postupem času jsme se dostávali více před hostující branku a hlavně náš kapitán Mates měl na noze ve dvou případech 100% šanci na vyrovnání . Bohužel nám asi sedá na kopačky nemohoucnost se golově prosadit , protože stejná „ nemoc „ sedla i na Míru a Rolanda  a tak hostující celek i s přispěním velmi výborného výkonu jejich brankáře doplul i s nastavením 5 minut do vítězného přístavu a velmi si po konečném hvizdu cenil získaných třech bodů - de facto jsme je darovali .

Pro nás tak po povedeném začátku přišlo sednutí si na zadek , nicméně ani ne tak v defenzivě , protože jak v Hradešicích tak i nyní obdržená jedna branka je velmi slušným defenzivním výkonem . Vykřičník je ale na straně ofenzivy , 180 minut jsme nedali branku . Útěchou nám může zatím být , že si šance dokážeme vytvořit . V následujícím kole by ale už měli naši střelci si vzít gólové kopačky , jedeme v neděli do Malého Boru , aktuálně posledního celku tabulky .

6.9 DUKLA JANOVICE B - S. CHUDENICE 2: 0 (1:0)

Branky: 30. Švůgr Marek, 66. Diviš Roland PK.

Rozhodčí: Javorský Josef; ŽK 1:4; Diváků 50.

Sestava FK Dukla Janovice B: P. Kroupar – P. Sveňha, V. Keřlík (46. P. Jelínek), R. Holý, R. Diviš, J. Müller (ŽK), R. Mandák, M. Svůgr, S. Kotlan, P. Mikulec, J. Kotlan (64. V. Slivoň).

Souboj se sousedem v tabulce takříkajíc o šest bodů. Cíl jasný, porazit Chudenice a opustit poslední místo. To byl úkol pro nedělní podvečer. Jak už je téměř pravidlem posledních zápasů, trenér musel řešit větší množství změn v sestavě. Po zdravotní omluvence od Jansty, o které trenér věděl už v týdnu, přišly změny na poslední chvíli. Nejprve avizoval Vašek Slivoň, že ho pochroumaná achilovka nepustí na celý zápas. Následně se pro zdravotní komplikace omluvil Petr Gardoň a poslední rána přišla od Jirky Macury, který se zranil při nohejbalu. Mezery v sestavě vyplnil Jan Muller a narychlo povolaný Vašek Keřlík. V záloze na druhý poločas byl na telefonu připravený Matěj Hájek. Na toho nakonec nedošlo, protože by byl již třetím hráčem ze soupisky áčka a to pravidla nedovolují. Do základu byl napsán i Petr Vojáček, který byl původně omluven, ale podařilo se mu přijet a do zápasu nastoupil pár minut po jeho začátku.

            Po úvodním oťukávání se ve velké příležitosti objevil Mejla. Míč dostal pěkně do ulice od Standy. Mejla pouze trefil vybíhajícího brankáře. Vyražený míč dorážel Pepa Kotlan. Pepa měl trochu smůlu. Míč líznul tyč a odrazil se mimo. Ve 30.minutě přišla velká chvíle Marka Švůgra. Svůj průnik od poloviny hřiště zakončil po přesné narážečce se Standou přesnou střelou k tyči 1:0. Hosté se po obdržené brance po několika minutách oklepali a závěr poločasu byl více v jejich režii. Pavel musel třikrát zasahovat a hlavně jeho druhý zákrok, kdy míč vytěsnil mimo branku špičkou nohy, byl excelentní.

            O poločasu došlo k předem domluvené výměně hráčů. Na post Vaška Keřlíka nastoupil do druhé půle Pavel Jelínek. Úkol pro druhé dějství byl jasný. Udržet čisté konto a přidat pojistku v podobě druhé branky.

            Úvodní čtvrthodina druhé půle přinesla velký tlak hostů. Ti měli mezi 46. a 52.minutou tři tutovky na srovnání skóre. Jednou byl proti Pavel, když znovu špičkou nohy vyrážel míč mimo tyče. Podruhé zazvonila tyč a potřetí střela mířila těsně vedle. Až pak zahrozilo i na opačné straně. Mejla rozehrál přímý kop přistrčením na Rolanda. Roland vyslal z dvaceti metrů svou pověstnou dělovku. Brankáře zachránilo pouze to, že mířila na něj a dokázal míč vyrazit. V 64.minutě pustil Pepa Kotlan na své místo Vaška Slivoně. O minutu později pronikal Roland do pokutového území a byl evidentně podražen. Rozhodčí Josef Javorský nezaváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Míč si vzal Mejla a po teči brankáře proměnil. Pokutový kop ale zahrál dřív, než dal rozhodčí pokyn a branka proto nemohla platit. Mejla mohl být rád, že rozhodčí nevytáhl druhou žlutou kartu (první měl od 35.minuty) a neposlal ho předčasně do sprch. K opakovanému zahrání se postavil Roland a s přehledem nedal brankáři nejmenší šanci 2:0. V závěru ještě Pavel vytáhl další velice pěkný zákrok a uhlídal čisté konto. Zápas měl v závěru ještě jednu malou kuriozitu. V 88.minutě vyběhl na hřiště hráč Chudenic Tomáš Baxa, který hned v 89.minutě spatřil žlutou kartu za faul. Stejný hráč v 90.minutě znovu fauloval a jen přivřené obě oči rozhodčího jej po dvou minutách na hřišti uchránili od druhé žluté karty.

            Výhra a připsané tři body nás posunuly na desáté místo tabulky. V neděli 13.9. zajíždíme na horkou půdu do Bezděkova. Derby bude mít výkop v 17,00 hodin. Sraz u pošty je o hodinu dříve. Souběžně hrané utkání našeho áčka znamená povolat všechny, co se udrží na nohou.

13.9 S. MALÝ BOR - DUKLA JANOVICE 2:1 (0:1) - z rozhodnutí STK kontumace 0 : 3 ( neoprávněný start třetího hráče  ze soupisky HAAS Chanovice )

Branky : 59. Polena Michal, 84. Polena Josef – 22 . M.Urban

Rozhodčí: Javorský Josef ;ŽK 0:3; Diváků 70.

Sestava FK Dukla Janovice: J. Franc – R. Holý, V. Špindler (ŽK), V. Keřlík, J. Müller (ŽK), R. Diviš, M. Urban, J. Hofman (65. L. Bohuslav), M. Denk, P. Mikulec (ŽK), M. Hájek.

V neděli i přes velké komplikace postavit základní jedenáctku jsme nastupovali k zápasu s aktuálně posledním celkem tabulky . Je třeba také zmínit , že toto hřiště není naše oblíbené , protože Malý Bor jsme u nich doma zatím nikdy neporazili a ani neodvezli aspoň nějaký bod za remízu . K velkým komplikacím – ještě v pátek po tréninku měla sestava 12 lidí , což při souběžně hraném utkání Béčka byl celkem slušný počin . Nicméně v neděli po obědě přilétla omluvenka od Jirky Macury , následně měl také „ komplikace „ Jardel a tak Petr Výtisk si na vlastní kůži zakusil , co to znamená mít jak se říká „ dobře připravené mužstvo k zápasu „ . Zaplať pánbůh , že se na nás usmálo štěstí a na poslední chvíli dorazili dva hráči ze Strážova – J.Franc do branky ( nastupoval v 20 minutě ) a M.Denk do pole ( ten od úvodního hvizdu ) . Roland si tak mohl na úvodní dvacetiminutovku vyzkoušet i jiné fotbalové řemeslo než útok a to zcela opačný post - brankáře . Ani zdravotní stav Jirky Hofmana a Lukáše Bohuslava úplně nebyl nejlepší a tak se aspoň tito dva mohli prostřídat.

I přes toto jsme opticky v první půli celkem byli o něco fotbalově vyspělejším týmem a naší převahu hlavně v brankových šancích jsme i vyjádřili – úspěšným střelcem byl Míra , nicméně Míra ještě jednu velmi dobrou příležitost zahodil . Domácí tým nějak zásadně nezlobil a tak jsme šli do šaten o něco spokojenější .

Ve druhém poločase jsme opět celkem neměli problém být herně o něco lepší , bohužel dost dramaticky se otočilo skóre v proměňování šancí . U nás se v tutovkách střelci příliš nepředvedli a tak k překvapení všech se z jasných pozic netrefili Roland a opět Míra , který měl dvě takové šance . Domácí hráči díky našim hrubkám využili nabídnuté šance a tak dokonale obrátili stav na ukazateli skóre a tak jako Měcholupy v minulém kole i domácí Malý Bor nám musel velmi poděkovat , protože de facto jsme jim tři body darovali . Tj. historie se opakuje , opět nevezeme nic a naše pozice po třech porážkách v řadě začíná být na pováženou . Byť jsme pořád ve středu tabulky , tak se na nás dotahuje spodní část tabulky a horní patra nám začínají mávat z větší dálky .Nicméně díky dodatečné kontumaci jsme nakonec přepsali historii a máme 3 body .

V následujícím kole doma přivítáme Velký Bor , který by měl být tím , na kterém se opět vrátíme na vítěznou vlnu . Hrajeme v sobotu doma od 16:30 a díky tomu , že Béčko hraje v neděli , tak snad dáme 45 minut před zápasem aspoň 13 lidí dohromady .

13.9 Bezděkov : Janovice B    2:0  (2:0)

            Už se stalo zvykem, že sestava na venkovní zápasy se rodí trochu složitěji. To co se dělo v neděli odpoledne ale překonalo i ty nejčernější představy. V pátek na tréninku se podařilo poskládat sestavy po jedenácti lidech. V neděli dopoledne se ze zdravotních důvodů omluvil Petr Šveňha, nejistý byl start Milana Koláře mladšího. V neděli se podařilo získat ze Strážova pro áčko jednoho hráče a tak mohl být Petr Mikulec uvolněn pro potřeby béčka. Jenže Jirka Macura nestíhal začátek zápasu v Malém Boru. Výměnou za něj byl uvolněn Lukáš Bohuslav. Muselo se jednat o výměnu hráčů ze soupisky. Za béčko již byl ze soupisky nominován Valečka a tak nebyla jiná možnost. Cestou hráčů do Malého Boru přišla další komplikace. Michal Martínek měl cestou na sraz nějakou nehodu a k zápasu nemohl nastoupit. Za týmem se proto vydal s malým zpožděním Petr Mikulec. Začátek zápasu v Malém Boru začal chytat Roland a později dorazil narychlo sehnaný brankář ze Strážova. Naší rezervě hrozilo, že bude muset nastoupit pouze v devíti hráčích. Desátým byl nakonec Milan Kolář mladší, který i přes velmi silnou virózu nastoupil. Jen pro dokreslení situace Milan Kolář starší a David Jůzek strávili telefonováním, sháněním a domlouváním hráčů dobré tři hodiny. Poslední dolaďování sestav probíhalo tak, že David věci řešil po telefonu cestou do Malého Boru a Milan seděl doma u počítače a dělal úpravy v systému FAČRu.

            Od úvodních minut se hrálo za mírné převahy domácích. Již v 7.minutě vyslal Pepa Dulka na Pavla přízemní technickou a zároveň dostatečně prudkou střelu k tyči. Míč po škrtnutí o zem lehce změnil dráhu letu a Pavel na něj nedosáhl 1:0. Ve 14.minutě zaběhl za naší obranu Tomáš Tuček a přeloboval vybíhajícího Pavla 2:0. To byla pro hosty studená sprcha, zvláště když obě branky nebyly výsledkem žádného velkého tlaku. Postupem času se rodily náznaky šancí i na opačné straně. Ve 35.minutě byl v pokutovém území sražen Pepa Jansta. Míč si vzal Radek Mandák, ale pokutový kop se mu vůbec nepovedl. Slabá střela po zemi byla snadnou kořistí brankáře. V závěru poločasu viděli diváci po jedné velké šanci na každé straně. Nejprve Pepa Jansta pronikl po straně do pokutového území. Jeho střelu brankář vyrazil. Podobně dopadlo i zakončení na opačné straně, kde Pavel předvedl parádní zákrok.

            K prvnímu dějství se dá říci pouze tolik, že převaha domácích o jednoho hráče prakticky nebyla poznat. Rozdíl byl pouze v proměňování šancí a proto domácí měli náskok dvou branek. Těsně před nástupem do druhé půle obdržel Milan dvě zprávy. Špatnou že áčko prohrálo a dobrou, že za béčkem do Bezděkova již vyjeli Radek Holý a Roland Diviš.

            V úvodních minutách druhé půle byla hra vcelku vyrovnaná. S přibývajícím časem ale začala překvapivě narůstat převaha hostů, kteří se i v deseti začali dostávat do slibných příležitostí. V 68.minutě mužstvo posílili jmenovaní Radek s Rolandem. Dohráno měl zcela vysílený Milan. S příchodem Radka a Rolanda se převaha ještě více vystupňovala. Hostům ale nebylo přáno a tak žádná šance nekončila rozvlněním sítě. Po devadesáti minutách byl na ukazateli skóre stejný výsledek jako v minutě čtrnácté.

            Za předvedený výkon se v žádném případě nemusíme stydět. Poděkování zaslouží celý tým i když jsme tentokrát na body nedosáhli. V neděli od 16,30 hodin nás čeká na domácím trávníku vedoucí tým soutěže Budětice.

Sestava: Pavel Kroupar  – Josef Kotlan, Jiří Macura, Petr Gardoň, Pavel Jelínek – Radek Mandák, Stanislav Kotlan ©, Václav Valečka, Milan Kolář (68.Radek Holý) – Josef Jansta, od 68.min.  Roland Diviš

19.9 DUKLA JANOVICE - S. VELKÝ BOR 2:2 (2:1) PK 1:3

Branky: 4. Urban Miroslav, 29. Diviš Roland – 14. a 80. Kliment Ladislav

Rozhodčí. Stach Vladislav; ŽK 2:2; ČK 0:1 (91. Prokopius Filip – opakované napomenutí během utkání); Diváků 40.

Sestava FK Dukla Janovice: P. Kroupar – M. Švůgr, R. Holý, L. Bohuslav (46. V. Keřlík), V. Slivoň, S. Kotlan (ŽK), R. Diviš (ŽK), J. Šlégl, M. Urban, J. Kotlan, M. Plíhal.

V sobotu za celkem letního počasí jsme přivítali doma Velký Bor , který nám na jaře dělal velké starosti a odvezl si všechny body . Naše sestava díky nesouběžně hranému utkání B týmu se rodila o něco snadněji a tak jediným nutným tahem oproti pátečnímu očekávání bylo nedostavení Michala do brány , kterého ale v pohodě zastoupil Pavel . Ze Strážova nám tentokrát vypomohl Martin Plíhal , který náš stadion má přečtený více než dobře , protože oblékal v minulosti nějaký čas naše barvy . Nicméně o nějaké stabilizaci sestavy A týmu se hovořit moc nedá , z pevných opor chyběli hned čtyři hráči – Viktor , Mejla , Jirka a čerstvý ženáč Mates . Tj. Petr Výtisk se opět před zápasem musel více věnovat zjištování , co který hráč vlastně hraje , než se zaměřovat na taktiku hry .

Trenér dnes chtěl hlavně získat povinné tři body , protože na krásu se nevyhrává , respektive doslova darované body za poslední tři kola byly už dost. Plán k výhře se začal vcelku dobře naplňovat , ve čtvrté minutě nacentroval Roland na Míru a ten líznul hlavou balon tak dokonale , že zapadl obloučkem k protější tyčce 1 : 0 . Hra nicméně rychlým gólem nenabrala nějaký spád , hodně se hrálo ve středu hřiště s velkým množstvím nepřesných přihrávek . A po jedné takové sérii nepřesných přihrávek se dostal hostující celek do rychlého brejku a jen díky Pavlovi v bráně neskončila akce gólem . To pro nás nebylo dostatečným varováním a velmi podobná chyba ve středu pole vedle k další brejkové situaci , kterou již hostující Kliment proměnil 1 : 1 , běžela 14 minuta . Po inkasované brance jsme přece jenom lehce přidali na obrátkách a měli o něco více ze hry . Pohledme na hru se ale hrálo dál utkání spíše průměrné úrovně . Lehkou převahu jsme vyjádřili i brankově . Šimpi po lajně zatáhnul balon , dal nádherný centr na zcela volného Vencu S , který bohužel z malého vápna trefil hlavou jen gólmana hostů . Naštěstí vyražený balon se dostal na kopačky Rolanda a ten nekompromisní ranou pod víko rozvlnil síť 2 : 1. O pět minut později jsme mohli na tom být ještě lépe . To Martin Plíhal potvrdil své kvality z B třídy , když vymíchal dva hráče soupeře a levačkou vyslal nádhernou technickou střelu z 20 metrů , bohužel orazítkoval jen břevno a balon se odrazil cca 1 metr před brankovou čáru . Poločas se tak nějak dohrál v lehké naší převaze .

O poločase jsme byli celkem spokojeni , protože i přes velice slepenou sestavu všichni hráči hráli tak nějak na úrovni svých možností . Pokyn jasný , dorazit soupeře třetí brankou .

Výkon druhé půle začal v celkem pozitivním duchu , opět jsme drželi o něco více balon my . Z několika náznaků šancí se ale nic nestalo a takovým symbolickým předělem ve hře byla 70 minuta , kdy Míra nedosáhl o pár decimetrů na centr Rolanda , který by patrně skončil gólem . Velký Bor pak začal srovnávat hru , respektive u nás se více než bylo zdrávo projevila touha dát branku než poctivě ubránit jednogólové vedení . A tak přišel trest . Po naší útočné akci jsme neměli pokrytý střed hřiště , následně jsme nepokryli ani ve třech hráčích jednoho útočníka hostů na polovině hřiště . Což by při rychlosti našich beků neměl být až tak problém , pokud by hostující Kliment neměl tak dobré rychlostí vlohy . Byť Radek i Marek se snažili hráče dostihnout v minimálně 35 metrovém sprintu , tak se tak nestalo a Kliment obstřelením Pavla a zazvoněním o tyč s odrazem do brány nám sebral hubené vedení 2 : 2 . Poslední desetiminutovka byla v duchu lehkého dobývání hostující branky , nicméně až na dvě tři nepovedené střely ze střední vzdálenosti a několik rohů jsme nic závažnějšího nevytvořili a tak po závěrečném hvizdu rozhodčího jsme se odebrali letos podruhé ke střelbě PK o druhý bod . Bohužel naše zklamání ze ztráty jasných tří bodů bylo znát i v PK . Pouze jedna proměněná penalta byla opravdu málo na zisk druhého bodu  . Velký Bor byl po zápase velmi spokojen , protože ani on v současném ročníku nemá bodů na rozdávání a každý bod z venku se počítá .

Co říct , i přes slepenou sestavu jsme měli na to vyhrát , bohužel netakticky v poslední 15 minutovce jsme se o výhru připravili. Jsme po polovině podzimu na 8 místě s 9 body a bohužel tak nějak jsme ztratili výhodu v podobě tří bodů z Klatov a navíc ve druhém domácím zápase si soupeř odvezl víc bodů než u nás zůstalo . V následujícím kole hrajeme venku opět ve stejný čas jako B mužstvo , bohužel ve stejný čas hraje i Strážov a díky omluvenkám to bude opět velká neznámá , jak to postavíme . Hrajeme v sobotu v Nezamyslicích .

 

20.9 Janovice B : Budětice     4:2  (1:0)

            Po smolné prohře v Bezděkově nás čekal na našem hřišti vedoucí celek soutěže Budětice. Sestava se tentokrát rodila trochu snadněji. Pouze lavička náhradníků se v průběhu neděle zúžila ze čtyř na jednoho hráče. Nejprve se kvůli pracovním povinnostem omluvil Patrik Petruška. Drobné zranění vystavilo stopku pro Petra Mikulce. Třetím byl Milan Kolář mladší, který ještě nebyl zcela zdravotně v pořádku a byl na telefonu, pro případ nedostatku hráčů. Na lavičce tak zůstal osamocený Pavel Jelínek. Poslední drobnou komplikací byla těsně před zápasem omluvenka od Viktora Špindlera. Poslal ale za sebe rovnocennou náhradu Honzu Šlegla.

Hosté na domácí vlétli od první minuty. Úvodních deset minut domácí nevěděli kde jim hlava stojí. Hrálo se prakticky na jednu branku. Vše naštěstí končilo u našich obránců, nebo zakončením mimo tři tyče. S postupujícím časem se hra začala vyrovnávat. Do první velké šance se po přihrávce Josefa Jansty vřítil Honza Šlegl. Brankář vyběhl a jeho pokus vyrazil. Po rohovém kopu znovu Honza pálil z voleje mimo tyče. Další tutovku netrefil o chvilku později Radek Holý. Ve 29.minutě zahrál Jirka Macura přímý kop z hranice pokutového území. Branku netrefil, ale nabíhající Radek Mandák byl zápasnickým chvatem poslán na trávník. Rozhodčí Blaheta odpískal pokutový kop a zápasnický chvat ocenil žlutou kartou. Míč si vzal Jirka a s přehledem proměnil 1:0. Hosty branka trochu zaskočila a jejich hru na několik minut ovlivnila. V závěru první půle si zachytal i Pavel. Nejprve vyběhnutím zmařil sólový průnik a později ukryl míč po závaru před jeho brankou. Těsně před koncem první půle se zranil Pepa Jansta. Nejprve se zdálo, že se jedná o natažený zádový sval. Pondělní vyšetření ukázalo závažnější problém. Pepa má jedno naštípnuté žebro a tři žebra pohmožděná! Je jasné, že nám bude na nějakou dobu chybět.

O přestávce proto došlo v vynucenému střídání. Za Pepu se na hrot postavil Pavel Jelínek. Před odchodem ze šatny vyřkl Jirka Macura proroctví, že Pavel dá branku. Další minuty ukázaly, jaký je dobrý věštec.

Hosté se ještě nestačili pořádně rozkoukat, když Roland utekl po levé straně a míč předložil před branku na osamoceného Pavla. Pavel skákající přihrávku zkrotil a rozvlnil síť 2:0. Jirka měl ze splněné předpovědi větší radost, než kdyby se trefil sám. Hosté po druhém inkasovaném gólu značně přitvrdili hru. Na hřišti se začalo jiskřit. Rozhodčí naštěstí tyto zákroky většinou viděl a pískal. V 53.minutě to zkusil z dálky Standa. Jeho oblouček orazítkoval břevno. Stejně dopadl přímý kop Rolanda. Po jeho dělovce do břevna se brána pěkně zatřepala. V dalších minutách přišly šance i na opačné straně. Nejprve po rohovém kopu mířil míč z hlavy těsně vedle. Později se řítil útočník hostů sám na Pavla. V koncovce ale selhal a branku netrefil. Sérii šancí hostů zakončila střela těsně nad branku. V 74.minutě se opakovala podobná situace jako při druhé brance. Pavel Jelínek nehlídán zakončil znovu přesně 3:0. Hosté se dožadovali neuznání branky pro ofsajdové postavení Pavla. Rozhodčí Blaheta si ale celou situaci dobře pohlídal a gól správně uznal. Nejlepší akce celého zápasu se zrodila v 82.minutě. Roland nasadil ke svému pověstnému brejku. Obránce přesprintoval a z levé strany pokutového území parádní ranou pod břevno vymetl pavouky na opačné straně branky 4:0. V závěru se dočkali i početní fanoušci hostů, kterých přijel plný autobus! V 87.minutě hlavičkoval po rohovém kopu Jan Sekyra 4:1. V poslední minutě si tentýž hráč vyskočil na pěkný centr a znovu hlavou snížil na 4:2.

Po závěrečném hvizdu rozhodčího všichni diváci odměnili obě mužstva za předvedený výkon skandovaným potleskem. Tato možná nečekaná ale naprosto zasloužená výhra nás posunula na 11.místo. Od osmého Zavlekova nás ale dělí pouze horší skóre. Pokud budeme držet pravidlo domácího „ hradu „ , tj. 100% bodová úspěšnost  , tak pak bychom neměli mít problém se ve III třídě udržet a být v klidném středu tabulky. V sobotu zajíždíme do Mochtína. Zápas s místní rezervou má výkop v 16:30 hodin.

 Sestava:Pavel Kroupar  – Josef Kotlan, Marek Švůgr, Jiří Macura, Petr Gardoň – Radek Mandák, Stanislav Kotlan ©, Jan Šlegl, Radek Holý – Josef Jansta (46. Pavel Jelínek), Roland Diviš

26.9 TJ NEZAMYSLICE - DUKLA JANOVICE 1:2 (0:0)

Branky: 58. Jiřík Jan – 65. a 83. Šlégl Jan

Rozhodčí: Jakš Jiří. ŽK 2:6. Diváků 50 .

Sestava FK Dukla Janovice: M. Martínek – V. Keřlík, V. Špindler (ŽK), R. Holý (65. J. Hofman), J. Macura (ŽK), J. Müller (ŽK), R. Diviš (ŽK), J. Šlégl, M. Urban (ŽK), P. Petruška (ŽK), M. Hájek.

Jako již obvykle při souběžně hraném utkání B mužstva byla největší otázka naše sestava . Ta se kupodivu vůbec nelišila od plánu z týdne. Navíc jsme nemohli využít nikoho ze Strážova ( hrál také ve stejný termín ). Díky tomuto splněnému plánu se nemusel Petr Výtisk příliš rozptylovat tím , kdo vůbec a kam nastoupí a tak logicky mohl přistoupit k druhé části plánu a to urvat tři body  . Pravdou ale je , že na tento víkend se muselo  opravdu ctít 100% pravidlo , že prioritou je A tým a tím je nutno poděkovat B týmu , že toto dokázal zkousnout a odjet do Mochtína v 10 lidech . A dobré je , že "zkousnutí " bylo odměněno 3 body do tabulky.

Suma sumárum 30 minut před utkáním se rozcvičovalo v Nezamyslicích 12 hráčů , mezi nimi i jeden letošní nováček Patrik Petruška . K našemu dnešnímu soupeři - Nezamyslice nejsou vůbec naším oblíbeným soupeřem celkově a na jejich place už vůbec ne .

Od úvodních minut byla znát snaha domácích dle předpokladů získat tři body . V náš neprospěch hrál mimo snahy domácích i fakt , že se hrálo na celkem tvrdém a nerovném hřišti , na které z našeho placu nejsme vůbec zvyklí . A tak logickým vyústěním snahy Nezamyslic byly i brankové šance . Nicméně Michal v bráně jakožto navrátilec do sestavy po dvou omluvených zápasech se rozhodnul dnes zamknout bránu a jak první tutovku tak i druhou bravurně zneškodnil .  Na polovině hřiště domácích , kde jsme měli předvádět naše útočné dovednosti se toho moc nedělo a tak možná až neočekávaně jsme měli také jednu jasnou šanci a asi spravedlivě s ohledem na hru jsme ani my úspěšní nebyli , konkrétně se z jasné šance neprosadil Míra .

O poločase trenér chtěl být pozitivní a nabádal pouze k více aktivity dopředu , protože vzadu i díky Michalovi jsme drželi celkem standard.

Hrstka diváků se dočkala koření fotbalu , to jest  gólů , v druhém poločase . Opět od úvodu byl o něco lepší domácí tým , který opět z několika náznaků šancí nic nevytěžil . Střeleckou smůlu prolomil domácí Jiřík v 58 min , kdy se na úrovni vápna opřel do balonu , který skončil u tyče . Michal tentokráte marně natahoval ruce 1 : 0 . Domácí očekávali , že tímto se tak říkajíc odemkne naše obrana a bude více prostoru k zakončení . To se však nestalo a tak domácí hnáni za potvrzením výhry další brankou  možná netakticky otevřeli zadní vrátka ( hodně podobné naší hře za vedení 2 : 1 s Velkým Borem minulý týden )a začali nás pouštět do brejků . Míra vysunul parádně Šimpiho v 65 min a ten ukázal , že dnes si obul správné kopačky a nedal brankáři šanci 1 : 1. Branka nijak nezměnila obraz hry , domácí se tlačili do naší zformované obrany , sem tam se dostal k nějaké práci po střelách i Michal v bráně , nicméně o nějaké tutovky vysloveně nešlo .Naše předzápasové ambice se naplnily v 85 minutě , opět do brejku vyslán Šimpi , který se opět nemýlil a dal svou druhou branku  1 : 2 . Tj. dokonale jsme otočili výsledek . Do konce utkání jsme trpělivě uhlídali hru ve středu pole a tak asi překvapivě jsme odvezli všechny tři body, které byly hodně odmakané . O nějaký super fotbalový výkon z naší strany rozhodně nešlo , ale o to dnes ani tolik nešlo , hlavní cíl bylo po předchozích bodových ztrátách urvat tři body.  Jsme na 8 místě a na vytoužené příčky nekoukáme až tak moc z daleka , ztrácíme 3-4 body . A hned v následujícím kole máme možnost ukousnout další body z rozdílu . Přivítáme doma Bolešiny , které jako druhé po nás v této sezoně sebraly všechny body Klatovům na svém hřišti . Hrajeme v sobotu od 16 hod .

26.9 Mochtín B : Janovice B    4:1  (1:0)

            Pouze s deseti hráči nastoupila naše rezerva k mistrovskému utkání v Mochtíně. Vzhledem k tomuto faktu měl trenér trochu smíšený pocit při pohledu na třináctihlavou soupisku domácích, kde v základní sestavě nastoupili „naši“ hráči Dan Kotlan a Patrik Šveňha. U těchto jmen bych se ještě chvilku zastavil. V tomto utkání došlo totiž na raritu, která asi nebude mít nejméně v rámci okresu konkurenci. Na opačných stranách trávníku proti sobě stáli dva bratři Šveňhové a tři bratři Kotlanové!

            Od úvodních minut se hrálo za mírné převahy domácích. Zejména rychlost mladých domácích útočníků nám dělala starosti na krajích obrany, kde Radek Mandák ani Petr Šveňha nepatří právě k nejrychlejším hráčům. Právě za Radkovo záda se v 7.minutě dostal Jaroslav Pretzelmayer a prudkou střelou k tyči dostal domácí do vedení 1:0. V dalším průběhu hry se střídaly šance na obou stranách. Nutno dodat, že ty domácí byly mnohem nebezpečnější. Dvakrát výborně zasahoval Pavel a několik pokusů mířilo mimo tyče. Na opačné straně hlavičkoval Standa mimo a Vašek Valečka v nadějné pozici trochu zaváhal a jeho střelu dokázala domácí obrana zablokovat. V závěru první části hry vypálil z přímého kopu Marek Švůgr. Míč letící pod břevno brankář vyrazil na roh.

             První poločas ukázal, že i v deseti jsme domácím vyrovnaným soupeřem. Do druhé části proto naše rezerva nastoupila s odhodláním o výsledek se ještě porvat a alespoň vyrovnat.

            K naší smůle domácí využili již po minutě hry naše zaváhání, kdy Jan Žiak zvýšil na 2:0. V 52.minutě se při hlavičkovém souboji v domácím pokutovém území po rozehraném rohovém kopu nepříjemně zranil Standa Kotlan. Jednalo se o poměrně velkou tržnou ránu vedle levého oka. Po provizorním ošetření a přelepení dvou vrstev náplastí Standa utkání dohrál. (Následně odjel do nemocnice na šití). V 67.minutě jsme se konečně dočkali. Radek Mandák přetáhl centr na volného Vencu. Ten si míč zpracoval na prsou a prostřelil vše , co mu stálo v cestě 2:1. Branka hosty hodně nabudila. O dvě minuty později mohlo být srovnáno. Mára poslal míč z přímého kopu jen těsně vedle šibenice. Kaňkou na celém utkání se stala situace ze 67.minuty. Domácí brankář si vyběhl na vysoký balón, který chytil do ruky a vcelku neškodně dobíhajícího Pepána zcela nepochopitelně kopl do břicha. Zřejmě všichni čekali odpískání hrubého faulu. Rozhodčí ale odpískal faul Pepána a nechal domácí rozehrávat! Své rozhodnutí vysvětlil tak, že brankář je v takových situacích chráněný. Pravda spíš bude taková, že si netroufl za stavu 2:1 písknout proti domácím pokutový kop. Štěstím bylo, že Pepán se vážněji nezranil a zápas dohrál. V závěru hosté ve snaze o vyrovnání otevřeli hru a to přineslo v 82.minutě trest v podobě dalšího brejku a pojistky Pretzelmayera 3:1. Stejný hráč zasadil již rezignujícím hostům v 89.minutě další ránu a zvýšil na konečných 4:1.

            Stejně jako po zápase v Bezděkově lze říci, že jsme nezklamali a při plném počtu hráčů by byl nějaký bodový zisk vcelku reálný.  Takto nám nezbývá nic jiného, než uhrát všechny body v neděli na domácím trávníku. Od 16:00 hodin přivítáme rezervu Svéradic.

Sestava:Pavel Kroupar  – Radek Mandák, Marek Švůgr, Petr Gardoň, Petr Šveňha – Milan Kolář, Stanislav Kotlan ©, Václav Valečka, Lukáš Bohuslav – Josef Kotlan

10 JANOVICE - BOLEŠINY 4:4 (3:2) PK 4:2

Branky:25. Müller Jan, 36.37.,75. Urban Miroslav – 12. Farný Radek, 29. Vizinger Petr,85.Hodl Petr, 90.Koželuh Jan.

Rozhodčí: Habada Vladislav. ŽK 3:2. Diváků 80.

Sestava FK Dukla Janovice: M. Martínek (89. L. Jelínek) – V. Špindler (ŽK), J. Macura, P. Petruška (59. V. Slivoň), V. Keřlík (7. P. Šveňha), J. Müller, R. Diviš (ŽK), J. Šlégl (ŽK), M. Urban, J. Kotlan (55. P. Gardoň), M. Hájek.

Úvodem musíme zmínit jeden hlavní bod - tento víkend viděli diváci na našem stadionu opravdu brankové hody , protože celkově padlo 14 branek a to se jen tak nevidí . Ale pojďme k zápasu A týmu.

 Zápas s aktuálně druhým celkem na perfektně připraveném hřišti – to bylo  sobotní odpolední menu . Poprvé v sezoně jsme měli k dispozici dva golmany a musíme říct díky bohu i bohužel se oba dostali do hry . Bohužel pro naší jedničku Michala , který musel jít díky zranění předčasně do sprch v 89 minutě . A když už zmiňujeme golmany , na straně hostů hájil svatyni Karel Šnejdar , který náš stadion díky několika letům stráveným v našem klubu zná takřka dokonale.

Zápas začal ve slušném tempu a bylo vidět , že soupeř není nadarmo na druhém místě . Z jeho první vážnější akce se hned prosadil – úspěšným střelcem byl Farný 0 : 1 . Obdržená branka nás nakopla a začali jsme si vytvářet mírnější tlak , ten zúročil v branku Mejla v 25 min 1 : 1. Tento stav nevydržel ale dlouho , již v 29 min se prosadil Vizinger a vrátil vedení na stranu hostů . V 32 minutě mohlo být srovnáno , to se hnal na branku hostů sám Mates , bohužel zakončení bylo doslova žalostné – přestřelil i ochranou síť . V 36 minutě bylo ale již srovnáno , to opět po zvýšené aktivitě našeho týmu se prosadil Míra , který dostal od Rolanda lahůdkový centr a z jedničky zasunul k tyči  2 : 2 . O minutu později Míra uháčkoval dva hráče na levém okraji  vápna a nádherně placírou zatočil míč na protější stranu branky 3 : 2 . Do konce poločasu jsme měli několik okýnek, kdy jsme si zbytečně hráli v zadu až příliš „ fotbalově „ , přesto jsme těsné vedení udrželi .

O poločase právě trenér upozorňoval na nepříliš dobré obsazování hráčů a pochopitelně ocenil otočení výsledku .

Druhý poločas začal zvýšenou aktivitou hostů , častokrát jsme byli u balonu Ti druzí , nicméně i díky několika zákrokům Michala v bráně jsme dál drželi vedení .V 56 minutě mohl dát klid na naše kopačky Roland . To se celkem rychle přesunul balon po ose Míra , Patrik až právě k Rolandovi , který vyslal z úrovně vápna nádhernou střelu , bohužel balon zazvonil pouze o břevno . Hned v 57 minutě mohlo být srovnáno , Michal ale bravurně vychytal hostujícího útočníka . Od 60 minuty jsme si postupně vytvořili územní převahu , která ale nevedla dlouho ke gólovému vyjádření . Až v 75 minutě se po pěkném pasu za obranu od Jirky  prosadil Venca , který po zpracování propálil vše co stálo v cestě 4 : 2 ( branka byla oficiálně připsána Mírovi  ) . V 78 minutě vyslal další pumelici na golmana Roland z 25 metrů , který jen s námahou balon vyrazil před sebe , první u balonu byl Šimpi , který z 8 metrů nedal brankářovi šanci . Bohužel pomezní se nějak umávl a hlavní rozhodčí branku neuznal . Od 80 minuty jsme začali vypadávat z tempa a soupeř se nadechoval k závěrečnému náporu . V 85 minutě jsme až příliš ve středu pole mysleli na útok a tak z brejku ( 5 hostujících hráčů na 2 naše obránce ) se prosadil Hodl 4 : 3 . Bohužel se nám nepodařilo uhájit jednogolové vedení a v 90 min po centru ze strany se po dvou hlavičkách prosadil Koželuh a tím poslal utkání do penalt 4 : 4 . V penaltách naštěstí nenastala stejná situace jako s Velkým Borem , kdy jsme de facto po dvou sériích odevzdali druhý bod soupeři . U nás se trefili všichni exekutoři .Soupeři hned první penaltu zneškodnil Láďa a v kombinaci s další penaltou , která skončila na břevně , jsme se aspoň mohli radovat z dodatečného druhého bodu . Před poslední třetinou zápasů na podzim jsme stále na 8 místě se 14 body , na třetí příčku to ale není vůbec daleko – pouze dva body .  V následujícím kole máme opět „ kritický den „ . V sobotu hraje jak A tak i B mužstvo a opět bude muset hrát , kdo má ruce a nohy . Áčko se představí od 16 hod v Lubech proti místní rezervě  , B mužstvo zajíždí do kopců na Žel. Rudu .

4.10 Janovice B : Svéradice B     5:1  (1:1)

S Liborem v brance a s nově vytvořenou stopérskou dvojicí Jirka Macura a Petr Gardoň nastoupila rezerva Dukly k nedělnímu mistrovskému utkání proti týmu Svéradice B. Nováčkem v sestavě byl navrátilec z Německa Láďa Jelínek. Trenér řešil několik minut před výkopem právě složení stopérské dvojice. Marek Švůgr se kterým trenér počítal, se bez omluvy nedostavil a telefon měl nedostupný!

První střelou mezi tyče se prezentoval při zahrání přímého kopu Jirka Macura. Brankář jeho pokus kryl. Ve 12.minutě se Pepa Jansta individuálně prohnal hostující obranou a střelou k tyči nedal brankáři šanci 1:0. Mírná převaha domácích přinesla střelu Rolanda, kterou gólman srazil na roh. Po půlhodině hry zahrozili poprvé vážněji hosté. Závar před brankou likvidoval na dvakrát Libor. Ve 32.minutě rozehráli hosté rohový kop. Centr našel nepokrytého Aleše Vachušku který možná úmyslně, ale hlavně s notnou dávkou štěstí patičkou vymetl šibenici za bezmocným Liborem 1:1. Vyrovnání hosty povzbudilo. Jedovatou střelu Libor s námahou vyrazil a následnou dorážku chytil. Poslední střelecký pokus první půle vyslal z dálky Standa. Brankář nebezpečnou střelu vyrazil.

 Průběh první půle potvrdil, že hosté budou houževnatým soupeřem, který nedá svou kůži lacino. Trenér provedl jednu změnu v sestavě. Pepa Jansta raději pošetřil pohmožděná žebra a po prvním dějství si řekl o vystřídání. Na jeho post vyběhl Láďa Jelínek.

V 58.minutě zahrál přímý kop Vašek Slivoň. Jeho dobře mířenou střelu brankář pouze vyrazil před sebe. Míč po nedůrazném odkopu obrany zachytil Roland, který okamžitě vyslal parádní jedovku z 22 metrů, kdy po lehké teči golmana se stěhovali pavouci z levé šibenice – nádherná střela . Tím poslal domácí do vedení 2:1. V 62.minutě si Vašek zopakoval přímý kop téměř ze stejného místa. Gólman jeho střelu neudržel a míč mu propadl mezi prsty. Na to pohotově zareagoval na zadní tyč dobíhající Honza Šlegl a zvýšil na 3:1. Tlak domácích se stupňoval. Po rohovém kopu Vaška zakončil hlavou do gólmana Pavel Jelínek. O chvíli později předvedli domácí hráči parádní akci na jeden dotek. Míč putoval po ose Standa – Honza – Vašek – Honza až do sítě. Tuto akci zmařil hodně sporně zvednutý praporek pomezního rozhodčího. Hosté po obdržených brankách přitvrdili a své zákroky v některých případech přeháněli. Rozhodčí Miroslav Šmrha naštěstí tyto zákroky viděl a trestal. V 75.minutě našel Jirka přesným obloučkem Vaška. S jeho střelou si brankář dokázal poradit. Další změnu skóre přinesla akce ze 78.minuty. To Honza našel před brankou volného Láďu a ten až s překvapivým klidem posunul míč do sítě 4:1. Hosté zahrozili v závěru po brejku, který Libor zlikvidoval. Poslední slovo měl Vašek. Využil pěknou přihrávku od Honzy a po zemi upravil na konečných 5:1.

Domácí hráči si vysloužili od spokojených diváků závěrečný aplaus. Hlavně druhý poločas ukázal, že ve III.třídě se body z Janovic nevozí. Po devíti odehraných kolech nám patří 11.příčka s 12.body. Náš příští soupeř Železná Ruda má na pátém místě jen o tři body víc. Utkání bude mít výkop v sobotu v 16,00 hodin.

Sestava: Libor Červenka  – Josef Kotlan, Petr Gardoň, Jiří Macura, Pavel Jelínek – Radek Mandák (75.Milan Kolář), Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Jan Šlegl – Josef Jansta (46.Ladislav Jelínek), Roland Diviš

10.10 START LUBY B - DUKLA JANOVICE 2:2 (2:0) PK 4:2

Branky: 24.,29. Nešpor Jakub – 61. Petruška Patrik, 71. Urban Miroslav

Rozhodčí: Pastyřík Vladimír. ŽK 0:4. Diváků 50.

FK Dukla Janovice:

M. Martínek – R. Holý, V. Špindler (ŽK), J. Macura, V. Slivoň, J. Müller, R. Diviš (ŽK), J. Šlégl, M. Urban (ŽK), P. Petruška (ŽK), J. Kotlan

Navázat bodově na poslední zápasy a pokusit se dovézt z Lub opět něco zpět do Janovic – to byl úkol pro jedenáctku hráčů . Jak už je pravidlem , venkovní zápasy na podzim jsou povětšinou ve stejný termín jako B mužstvo a tak Petr měl k dispozici pouze 11 hráčů , na tento stav jsme si už tak nějak zvykli , protože povětšinou máme každý víkend k dispozici maximálně 22 - 23 hráčů pro oba celky . Bohužel v 15:15 jsme po obdržení SMS od Radka byli v 10 lidech , protože Radek se zdržel v práci a stihnul až druhý poločas .

Na velmi podmáčeném terénu jsem začali díky početní nevýhodě s hodně defenzivní taktikou . Již ve druhé minutě právě zmíněný terén sehrál důležitou roli , to nechtěně fauloval Patrik domácího hráče , který s bolestivým zraněním zad musel ze hřiště a tak se na domácí lavičce ani náhradníci pořádně neposadili a už musel jeden z nich do hry  . Domácí tým měl od úvodu vysoké procento držení balonu , nicméně se jednalo o „ barcelonský „ tlak , protože k Michalovo bráně se domácí celek v úvodu příliš nedostával .  Z našich pár náznaků byla asi nejžhavější střela Šimpiho , který netrefil zařízení o nějaký metr . Gólové vyjádření tlaku domácích bylo v 24 minutě , to pěknou střelu vytěsnil Michal na tyč , po odrazu se balon přesunul po brankové čáře na druhou stranu , kde vrátil Dominik Raišl zpět na penaltu J.Nešporovi a ten bombou k tyči poprvé rozvlnil síť 1 : 0 . Domácí tým navíc za 5 minut nám odskočil o dvě branky . To se k přímáku z 20 metrů postavil opět Nešpor a pěknou technickou střelou k tyči nedal Michalovi šanci 2 : 0 . V 32 minutě se mohl dočkat radosti i náš hlouček fanoušků . To parádní kiks v obraně předvedl domácí obránce , kdy doslova nalil míč na nohu Rolandovi , před kterým stál už jen domácí brankář . Roland trochu zazmatkoval a z úrovně vápna vyslal levačkou balon 2 metry vedle tyče . Pochopitelně pár našich hráčů Rolandovi trochu vyčinilo za promarněnou tutovku , bohužel Roland si kritiku nechtěl připustit a  k překvapení všech odešel ze hřiště .Tj. od 32 minuty jsme hráli už pouze o 9 lidech . To domácí celek pochopitelně velmi povzbudilo a de facto nám nepůjčil míč . I díky paní Štěstěně jsme ale neinkasovali . Roland se v šatně patrně opláchnul , schladil hlavu a ve 42 minutě se vrátil do hry . Na obrazu hry se toho ale moc nezměnilo a tak se šlo do poločasové přestávky za stavu 2 : 0 .

O poločase dorazil Radek , tj. Petr mohl změnit taktiku hry na více ofenzivní a ze šaten tak říkajíc vyšlo úplně jiné mužstvo .

Od úvodních minut druhé půle byla citelně znát změna v pohledu na hru . Domácím hráčům patrně vůbec nevonělo , že nás je stejný počet a častokrát jen nevěřícně kroutili hlavou , jak je nás doslova plné hřiště . Naprosto jsme ovládli hru a bylo jen otázkou času kdy vyjádříme tlak i gólově .  V 55 min měl doslova tutovku na hlavě Mejla , bohužel nesrovnal hlavičku a míč vůbec nenasměřoval do brány . V 60 min vyslal technickou střelu Venca , míč parádně vyškrábnul domácí brankář ze šibenice . Dočkali jsme se v 61 minutě , to odražený míč po centru napálil z penalty Patrik a nedal vůbec šanci velmi dobře rozchytanému brankáři 1 : 2 . Domácí celek se dostal k prvnímu ohrožení naší svatyně až v 70 min , to z 25 metrů nepřesně vystřelil domácí hráč . V 71 minutě bylo srovnáno , opět centr do vápna , kde byl nejvýše Míra a hlavou poslal míč tím správným směrem 2 : 2 . Domácí lavička byla v šoku a nabádala hráče k větší aktivitě . Od 75 minuty i díky kouskování hry se domácí tým více dostal do hry a výsledkem byly dva závary před naší bránou , kdy Viktor a Radek odkopávali balon z brankové čáry . My jsme měli také ještě dvě tři šance otočit výsledek úplně , ale domácí golman i díky velmi kvalitním zákrokům stále držel remízový stav . Poslední velkou šanci jsme měli v 88 minutě , to Patrik ve vápně byl zastaven dovolíme si říct hodně na hraně pravidel , nicméně rozhodčí nepísknul a jen díky jeho toleranci jsme dohráli o 11 hráčích . Po nastavení 2 minut se šlo do penalt , pro nás už tak nějak tradičně . Hned první pokus Patrika domácí brankář vytáhnul na břevno a když pak Míra byl také vychytán ve čtvrté sérii , bylo o majiteli druhého bodu rozhodnuto . Nicméně trenér si se všemi hráči po zápase plesknul , protože takový uragán , co jsme předvedli v druhém poločase málo kdo čekal . Škoda jen , že jsme nemohli hrát o 11 hráčích od úvodu , protože bychom patrně dnes měli na to uhrát tři body . Tři kola před koncem podzimu jsme stále na osmé příčce s 15 body . V následujícím kole doma přivítáme nováčka soutěže Hartmanice . Tento tým okupuje bezpečně poslední příčku tabulky a tím pádem je jasné , kdo je horkým favoritem na vítězství . Pokud předvedeme výkon z druhé půle v Lubech , měli by si naši fanoušci přijít na své . Hraje se v sobotu od 15 : 30 .

10.10 Železná Ruda : Janovice B    6:1  (1:0)

            Stejně jako v Mochtíne, tak i na Železné Rudě nastoupila naše rezerva pouze s deseti hráči. V sestavě byl původně i jedenáctý hráč Vašek Valečka, který již v týdnu avizoval, že se bude vracet z Německa a nemusí stihnout začátek. Na telefon trenéra ale přišla od Vaška v 16:26 sms, že zápas vůbec nestihne.

            Od počátku se hrál poměrně vyrovnaný duel. První se k ohrožení soupeřovy branky dostal Mára. Standou na krátko rozehraný přímý kop zakončil přízemní střelou mimo branku. V 15.minutě se domácí rychlík Jaroslav Duda uvolnil přes Petra Šveňhu a Pavel neměl proti jeho přesnému zakončení šanci 1:0. Domácí hráče branka povzbudila a před Pavlem začalo být živo. Několik střel se nevešlo mezi tři tyče a pokud ano, Pavel byl připravený. V závěru první půle zlikvidoval tři velice nebezpečné pokusy domácích. Hosté se do šancí příliš nedostávali. Pepa sváděl houževnatý ale nerovný souboj většinou proti třem bránícím hráčům. Přesto se dostal dvakrát do zakončení. V obou případech branku těsně přestřelil.

            O přestávce nebyli naši hráči příliš spokojeni s předváděnou hrou. Vázla hlavně přesnější rozehrávka. Do druhé půle jsme chtěli nastoupit s odhodláním s výsledkem něco udělat.

            Úvod druhého poločasu nás ale nezastihl v dobrém rozpoložení. Hned v 51.minutě prošel naší obranou sám na Pavla Jiří Jelínek a nemýlil se 2:0. O tři minuty později znovu přečíslení kdy naší obranou prolétl znovu Jaroslav Duda 3:0. Stejný scénář o pět minut později kdy Jiří Jelínek zvýšil na 4:0. Čtvrthodinu jako ze zlého snu završila neuvěřitelná chyba ze 64.minuty. Mára rozehrál od branky na Petra Gardoně. Petr mu chtěl míč vrátit, ale jeho slabou přihrávku vystihl Pavel Velacký a pohodlně skóroval 5:0. Po tomto K.O. byli hosté zralí na ručník. V 69.minutě se hosté dočkali čestného úspěchu. Po souboji Jansty s domácí obranou se míč odrazil na volného Milana. Milan prostřelil obránce před sebou a po zemi snížil na 5:1. V následujících minutách nejprve Mára prošel od půlky k šestnáctce. Jeho střelu obrana srazila na roh. O chvíli později Milan vybojoval míč pro Pepu Janstu. Pepa vyslal dělovku, která trefila spojnici tyče a břevna! Účet zápasu uzavřel v 82.minutě Věroslav Máca, který využil skrumáže po rohovém kopu a překonal bezmocného Pavla 6:1. V 87.minutě odstoupil ze zápasu po faulu Pepa Jansta. Domácí obránce mu narazil nedávno zraněná žebra. Těsně před závěrečným hvizdem rozhodčího Pavel perfektně zlikvidoval další sólo domácích.

            Máme za sebou další ze zápasů, který mohl při plném počtu hráčů dopadnout jinak. Realita je však taková jaká je. Body si musíme uhrát v neděli doma, kdy od 15:30 hodin hostíme Žihobce.

Sestava: Pavel Kroupar  – Petr Šveňha, Marek Švůgr, Petr Gardoň, Pavel Jelínek – Milan Kolář, Stanislav Kotlan ©, Petr Mikulec, Ladislav Jelínek – Josef Jansta

17.10 DUKLA JANOVICE - SOKOL HARTMANICE 6:2 (4:1)

Branky: 10. Macura Jiří, 19. Slivoň Václav, 31. Šlegl Jan, 40. Petruška Patrik, 83. a 90. Diviš Roland – 11. Sládek Petr, 61. Sládek Josef.

Rozhodčí: Bureš Jiří. ŽK 3:1. Diváků 60.

Sestava: M. Martínek – R. Holý (87. L. Jelínek), V. Špindler, J. Macura (ŽK), D. Kološ (72. P. Šveňha), V. Slivoň, J. Müller (ŽK), R. Diviš, J. Šlégl (53. J. Kotlan), M. Urban, P. Petruška (ŽK).

Za velmi sychravého podzimního počasí jsme s úderem půl čtvrté vstoupili v sobotu do našeho předposledního zápasu na domácím place v tomto kalendářním roce . V kabině hostů se připravovaly Hartmanice jakožto nováček soutěže . Pohled na tabulku mluvil jasně , dnes by o majiteli třech bodů nemělo být pochyb , protože soupeř je bezpečně na posledním místě tabulky . Ještě zpět k pohledu na tabulku , dodatečně nám byly připsány 3 body za Malý Bor a tím i kontumace výsledku -  0 : 3 z pohledu domácích . Důvodem byl neoprávněný start třetího hráče ze soupisky Chanovic , se kterým má Malý Bor farmu . Tj. dnes jsme víceméně mohli a měli připsat  6 bodů .

Soupiska se  rodila poměrně bez problémů , protože za prvé se nám nekrylo utkání s B týmem a za druhé jsme mohli opět využít pomoci se Strážova v podobě našeho odchovance Davida Kološe . Tj. 14 lidí včetně záložního gólmana byla jedna z nejlepších sestav , která se Petrovi na podzim sešla . Plán byl jasný , vlítnout na hosty od úvodních minut a pořádně jim zatopit . K tomu mělo dopomoci i rozestavení se dvěma hroty , ne tak často u nás aplikované .

Od úvodních minut byla znát naše fotbalovější vyzrálost a hra se výrazně přesunula na polovinu hostů. Po několika slušných akcích bez golového vyjádření se po rozehraném rohu prosadil Jirka , který utáhnutou placírou načapal hostujícího brankáře v nedbalkách 1 : 0 v 10 min . Dál jsme kontrolovali hru a v 19 min Venca dal vzpomenout na své mládí , když po vymíchání dvou obránců  a obstřelením brankáře zvýšil na 2 : 0  . V 21 minutě po zaváhání Michala v bráně snížil hlavou na 2: 1 hostující Petr Sládek . Na ráz hry to nemělo ale nijak zásadní dopad . Třetímu gólu předcházel náš vysoký presink a po ose David , Patrik , Honza, se posledně jmenovaný prosadil střelou k tyči 3 : 1 - 31 min . V 35 min se blýsknul Michal , když zneškodnil hodně přísně nařízenou penaltu . Konečnou podobu poločasovému stavu dal Patrik , který po něšťastné teči domácí obránce se dostal k míči a z malého vápna s ledovým klidem zavěsil 4 : 1 - 40 min . Stojí za zmínku zhruba další čtyři šance , kdy jsme chtěli jít až moc do „ kuchyně „ a ve finále jsme o balon přišli.

Tj. poločasová přestávka se nesla v pohodové atmosféře , Petr mohl připravit kluky na střídání a pochopitelně jen pro jistotu připomenul , že vylepšení skóre do tabulky je také dobrý cíl , proč se v druhém poločase snažit.

I hostující tým pochopil , že je tak říkajíc hotovo a tak do druhé půle poslal hned dva náhradníky . Dlouhé minuty druhého poločasu to bylo o tom , kdo konečně protrhne u nás střeleckou smůlu , která se nám lepila ve druhém dějství na kopačky . I v jasných tutovkách jsme nedávali branky , asi největší důkaz byl , když Míra nedal do zcela odkryté branky . A tak se možná až kupodivu k předváděné hře dostali ke slovu hosté . To od poloviny zátahnul balon Pepa Sládek a tak trochu překvapivě k jeho fyzickým dispozicím se dostal nikým neatakován až k vápnu , kde napřáhnul a pěknou ranou vymetl dolní roh branky 4 : 2 , to běžela 61 minuta . Naši fans tak trochu znejistěli a začali hlasitě dávat najevo , že dnes neočekávají nějaké drama jako s Bolešinami , kdy zápas šel nakonec do penalt . To ale dnes nebyl ten případ , protože branka nic na průběhu hry nezměnila , stále jsme byli hodně často u balonu a převážně na polovině soupeře . Nakonec aspoň jeden z nás si na druhý poločas obul ty správné kopačky a je jen dobře , že to byl ten nejmladší z nás . V 83 minutě Šimpi pěkně prodloužil přihrávku od Patrika na Rolanda , ten pak levačkou z vápna vymetl dolní růžek branky 5 : 2 . Roland si nechal pro diváky ještě něco o hodně povedenějšího na poslední minutu zápasu . Z rozehraného rohu se opřel z 20 metrů do balonu a vymetl šibenici 6 : 2 . Po této brance rozhodčí Bureš , který dnes musel mít často velmi silné nervy , aby se více nežlutilo , ukončil zápas . Výhra spolu s kontumací výsledku z Malého Boru nás vynesla na 4 příčku , máme 21 bodů a na druhé místo ztrácíme pouze 1 bod . Na čele se hřejí zaslouženě Klatovy B , které patrně i na této příčce přezimují , protože dvě kola před koncem mají náskok 5 bodů . Na opačném konci tabulky jsou asi již definitivně odsouzeni do role bojujících o záchranu oba nováčkové Hartmanice a Kašperské Hory a i Malý Bor na tom nebude po podzimu moc dobře .Poslední venkovní utkání na podzim odehrajeme v sobotu od 14:30 hod ve Vrhavči . Opět největší rébus bude  sestava díky  souběžně hranému utkání B mužstva a i Strážova . Nicméně to by neměl být problém v tom , se pokusit opět něco dovézt zpět do Janovic , protože kupodivu máme více bodů z venku ( i díky kontumaci z Malého Boru ) než z našeho placu . A kupodivu právě k naší historii , kdy v naprosté většině sezon jsme byli o hodně více úspěšnější doma .

 

18.10 Janovice B : Žihobce     1:1  (1:1)  P.K. 3:1

Sestava:Pavel Kroupar  – Josef Kotlan, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek (71. Václav Valečka) – Radek Mandák ©, Patrik Petruška, Jiří Macura, Radek Holý – Josef Jansta (18.Petr Šveňha), Ladislav Jelínek (46.Roland Diviš)

Několik změn oproti předešlým domácím duelům provedl trenér pro zápas proti třetímu celku tabulky Žihobcům. Standa Kotlan potřeboval pošetřit pohmožděné koleno a tak se ve středu hřiště objevila dvojice Petruška , Macura. Pro Patrika to bylo letos první utkání za naší rezervu. V útoku chyběl Roland, který byl po drobném chirurgickém zákroku na noze. Na jeho post útočníka vyběhl Láďa Jelínek. Na lavičce náhradníků seděl pouze Petr Šveňha. Trenér proto povolal doma na telefonu připraveného Vaška Valečku. Další novinkou byla zbrusu nová žlutá sada dresů.

Úvod zápasu patřil hostům. Nejprve Pavel neudržel střelu z přímého kopu a míč krotil na brankové čáře. V 10.minutě mohlo být s domácími zle. Po velice pohledné kombinační akci hostů za Pavlem zazvonila tyč! Tato nebezpečná situace domácí hráče přeci jen probrala a do zakončení se dostal nejprve Jirka Macura a následně Pepa Jansta. První akci zmařil brankář. Střela Jansty mířila nad branku. V 18.minutě si Pepa při jednom ze svých průniků obranou poranil stehenní sval a musel hřiště opustit (pondělní verdikt lékařů – přetrhané úpony svalu pravého stehna, konec sezóny). Na jeho místo vyběhl Petr Šveňha. Petr byl na hřišti přesně čtyři minuty, když ho přesnou přihrávkou vyslal do pokutového území Patrik. Petr svou křižnou střelu posadil přesně k tyči a poslal domácí do vedení 1:0. Ještě před touto brankou šel sám na branku Jirka Macura, ale při zakončení trefil vybíhajícího brankáře. Radost domácích však trvala pouze do 27.minuty. To se hostům podařil rychlý brejk zakončený střelou z pravé strany. Pavel jedovatou střelu vyrazil na nikým nepokrytého Martina Lembergera a bylo srovnáno 1:1. Ve zbývajících minutách se hra odehrávala převážně mimo pokutová území a několik náznaků šancí na obou stranách k brance nevedlo. Vzrušení přinesla 39.minuta, kdy Michal Nemrava zastavil velice slibnou akci domácích rukou. Všichni čekali, jakou barvu bude mít karta v rukou arbitra. Rozhodčí se k nelibosti domácích přiklonil k mírnějšímu postihu a vše obhajoval tím, že bránící hráč nebyl poslední před brankářem?!?

O poločase panovala v domácí kabině vcelku spokojenost. Trenér vybízel hráče k častějším střelám. Několik akcí prvního poločasu bylo na hranici šestnáctky řešeno další přihrávkou místo střely. Do druhé půle se přeci jen vysvlékl Roland a nahradil Láďu.

Běžela první minuta druhé půle , když Mára zaváhal při rozehrávce a vybídl hosty do obrovské šance. Útočník hostů nabídnutou šanci trestuhodně zahodil. V 62.minutě poprvé zahrozil Roland. Po přihrávce od Pepána srazil jeho střelu brankář na roh. K rohovému praporku se postavil Radek Mandák. Míč posadil pěkně na hlavu Jirky Macury. Míč jen těsně minul branku. V 66.minutě se Roland pokoušel při sólovém průniku obhodit gólmana. Brankář hostů předvedl zákrok volající po odpískání penalty. Jinak přesný rozhodčí Kurc byl ale jiného názoru a nechal pokračovat rohovým kopem. Ani Pavel se na druhé straně nenudil. V 70.minutě vyběhnutím zmařil velkou šanci při přečíslení naší obrany. Poslední velkou šanci domácích promarnil Roland. Při sólu na brankáře si míč trochu více předkopl a dal tak možnost brankáři jeho příležitost zmařit. V 90.minutě hosté zahrávali přímý kop. Velice dobře umístěnou střelu Pavel vyškrábl nad břevno a poslal oba celky k penaltovému rozstřelu.

Po vyhraném losu poslal Roland domácí do vedení 1:0. Hráč hostí trefil pouze tyč. Jako druhý z našich zahrával Patrik. Jeho střelu po zemi brankář kryl. Hráč hostů vyrovnal střelou k tyči 1:1. Skóre v náš prospěch změnil s přehledem Jirka Macura 2:1. Hráč hostů poslal míč mimo. Na 3:1 zvýšil jako správný kapitán Radek Mandák a protože hráč hostů kopl míč vysoko nad, druhý bod zůstal doma. Dal tak plníme předsoutěžní cíl , být doma maximálně úspěšný . Všech 14 bodů jsme připsali právě z domácího hřiště .

Dvě kola před koncem podzimní části soutěže jsme na 11.místě s malým odstupem na střed tabulky, na sestupové příčky je to hodně daleko , jak Plánice tak i Švihov se nyní zadjí být jasnými adepty. V sobotu 24.10. zajíždíme na hřiště do Velhartic. Utkání má výkop ve 14:30 hodin. Sraz před poštou bude ve 13:15 hodin. Komplikací je souběžně hrané utkání áčka ve Vrhavči. Který hráč kam pojede se rozhodne v pátek na tréninku.

24.10 S. VRHAVEČ - DUKLA JANOVICE 1:0 (0:0)

Branky: 60. Jandečka Tomáš.

Rozhodčí: Stach Vladislav. ŽK 4:3. ČK 1:1 (85. Skřivánek Matěj 2 ŽK – 85. Šlégl Jan –hrubé nesportovní chování). Diváků 40.

FK Dukla Janovice: M. Martínek – R. Holý (ŽK), V. Špindler, V. Slivoň (ŽK), J. Müller, V. Valečka (ŽK), J. Šlégl (ČK 85), M. Urban, P. Petruška, M. Švůgr, M. Hájek.

Poslední venkovní utkání na podzim jsme odehráli ve Vrhavči . Počasí se po obědě umoudřilo a tak se i v tomto kole nemusela dostat do " hry " hřejivka . Naše sestava byla narýsovaná již v pátek na 12 lidí , bohužel v sobotu se omluvil tak říkajíc stavební kámen defenzivy – Jirka Macura . Naštěstí nás bylo tedy aspoň 11 a tak jsme nemuseli , tak jako naše Béčko,  oslabovat ofenzivu . Domácí tým už není tak obávanou štikou okresu a tak snad po dlouhé době byly předzápasové odhady 50 na 50 . Úvod utkání začal pěkně svižně , Venca Valečka jakožto ne tak častý člen týmu se předvedl ve dvou příležitostech , nicméně již od úvodních minut bylo znát , že dnes velkou roli bude hrát velmi slušná forma obou brankářů a také pověstné štěstíčko . Tj. Venca jednou zazvonil na břevno , podruhé skončila hlavička v náručí .  Michal , aby nezůstal pozadu , až na jeden nepřesvědčivý zákrok , také často likvidoval velmi povedené pokusy domácích , asi největší šance byla střela z 20 metrů , kterou Michal pěknou robinzonádou vytěsnil mimo tři tyče . V 20 minutě se bohužel po faulu hodně dlouho sbíral ze země Mates a když už se sebral , bylo jasné , že zbytek zápasu víceméně musí nějak dohrát . Ne tak dlouho po tomto se kupodivu Mates odhodlal vystřelit právě bolavou pravačkou , míč zazvonil zase na břevno , Mates se následně tak 2 -3 minuty musel dávat dohromady . Ani domácí útok nezahálel a parádní hlavičku Michal likvidoval na dvakrát - domácí fans už viděli balon v bráně  . Poslední velmi dobrou příležitost měl Venca Slivoň , jeho střela ze 7 metrů se nevešla vůbec mezi tři tyče . A tak možná kupodivu k velkému počtu velmi zajímavých situací se šlo do kabin za bezbrankové remízy . Nutno ještě podotknout , že v poslední minutě byla ošklivá srážka domácího brankáře a stopéra , kdy hlavně golman nevypadal vůbec dobře . Zaplaťpánbůh se nic vážného nestalo a i do druhé půle mohl nastoupit .

O poločase musel Petr i na nerovný stav hrací plochy celkem pochválit úroveň hry a s pokynem být více přesnější v zakončení jsme šli do druhé půle .

I ve druhé půli byli často brankáři lepší střelců , konkrétně Mates i Míra v tutovkách selhali . Na druhé straně Michal zneškodnil také dvě velmi povedené šance . A tak až možná 7-8 šance na branku se dočkala kýženého gólu, bohužel to bylo na naší straně hřiště . Michal velmi výživnou střelu vyrazil před sebe , chybou několika našich hráčů , kteří pouze příhlíželi , se domácí útočník dostal k odraženému balonu a z 4 metrů už neměl problém zavěsit - 1 : 0 v 60 minutě . Bohužel postupem času místo abychom více zvýšili úsilí srovnat , jsme se častokrát dostávali z tempa diskuzí s rozhodčím , který sem tam ( neúmyslně ) také měl nějakou nepřesnost . A tak vyústěním všeho v 85 min bylo oplácení faulu u Šimpiho , kdy rozhodčí také neudržel chladnou hlavu a Honzu poslal okamžitě do sprch - rote karte a Šimpi má odhadem stopku na 4 utkání . Domácí hráč po obdržení druhé žluté se stejným směrem odebral také . Do konce utkání jsme měli dva rohové kopy bez nějaké šance a tak domácí se mohli radovat ze získaných třech bodů . Utkání až na posledních 20 minut mělo celkem slušnou úroveň , ke které přispěly oba týmy . Škoda , zápasu by spíše slušela remíza , ale na umělecký dojem  se nehraje , výsledek mluví jasně . Před posledním podzimním kolem jsme na páté příčce a  pohledem na tabulku je celkem nabito aspiranty na medailové příčky . O podzimním lídrovi je jasno , po výhře v Sušici přezimuje na nejvyšší příčce zcela zaslouženě rezerva Klatov . O další dva stupně na pomyslné bedně se poperou spolu s námi Bolešiny , Hradešice a Měcholupy .  Vylosování by mohlo mluvit v náš prospěch , my máme doma Sušici B, která poslední kola je v útlumu ( 180 minut nedala gól ) , Měcholupy přivítají Vrhaveč  , Hradešice jedou do Běšin a Bolešiny do Nezamyslic .

Celkem povedenou podzimní část by se opravdu slušelo uzavřít domácí výhrou a to hned ze dvou důvodů – hodně dlouho jsme neměli možnost být na medailových příčkách a dokopná je vždy veselejší , když se vyhraje . Bohužel Petr bude určitě postrádat Šimpiho a ani start Matese se nejeví jako reálný .

24.10 Velhartice : Janovice B    3:0  (3:0)

            Tradičně problematické skládání sestavy čekalo trenéra před zápasem ve Velharticích. Stejně jako v Mochtíně a na Železné Rudě bylo i ve Velharticích připraveno pouze deset hráčů. Celá sestava byla takové provizorium počínaje brankářem a konče osamoceným Rolandem v útoku.

            Domácím se neskutečně povedl začátek utkání. Již v 6.minutě vystihl Miroslav Bejvl naší chybnou rozehrávku a ranou k tyči otevřel skóre 1:0. V 9.minutě si chtěl Petr Gardoň pokrýt míč směřující do autu u rohového praporku. Útočícímu hráči se podařilo míč vypíchnout a centrem našel nikým nepokrytého Miroslava Bejvla, který přesnou hlavičkou překonal bezmocného Libora 2:0. Tlak domácích neustával a Libor se v brance nenudil. Nejprve kryl prudkou střelu ze střední vzdálenosti. O chvíli později obtížně vyrazil jedovku vyslanou z několika metrů. Míč po zásahu Libora obloučkem směřoval do branky. Na brankové čáře zachránil odkopem Pepa Kotlan. Až ve 22.minutě přišla šance hostů. Po faulu na Rolanda se Roland sám ujal zahrání přímého kopu z levé strany. Centr posadil pěkně na hlavu Pepána. Míč putoval několik centimetrů mimo tři tyče.O chvilku později prošel Petr Mikulec pěkně středem hřiště a poslal do ulice Rolanda. Domácí asistent odmával hodně sporný (těsný) ofsajd. Ve 29.minutě poslal Petr Mikulec slabou malou domů a Libor musel hodně ven z branky. Při odkopu míče se domácí útočník svalil na trávník podle rozhodčího vinou Libora. Na hřišti asi nebyl mimo arbitra nikdo jiný, kdo by to viděl stejně. Libor protestoval a zakopl míč. Následovala žlutá karta a přímý kop metr za šestnáctkou, který domácí zahráli nejprve do zdi a následně nad branku. Ve 37.minutě utekl Roland domácímu obránci a ten ho v pokutovém území zezadu nekompromisně podrazil. Rozhodčí k údivu všech nechal pokračovat ve hře. I z domácí lavičky bylo slyšet bezprostředně po zákroku „to je penalta a červená!“ Za protesty dostal Pavel Kroupar žlutou kartu. V závěru první půle vyrobil domácí brankář velkou minelu, kdy při vyběhnutí daleko z branky špatně trefil balón. K míči se dostal Roland a poslal jej z 25 metrů přesně k tyči. Gólman svou chybu dokázal napravit a podařilo se mu míč vyškrábnout ve skluzu na roh. V poslední minutě si obrana hostů nepohlídala rychlé vhazování domácích a přišel okamžitý trest z kopačky Pavla Poledníka 3:0.

            V kabině se probíral hlavně nepodařený vstup do utkání. Další průběh ale naznačil, že by se s výsledkem mohlo nechat ještě něco dělat.

            Proti našemu odhodlání poprat se s výsledkem se ale nepochopitelně postavil hlavní rozhodčí! Mnohé i náznaky faulů hostů okamžitě trestal. Jasné zákroky hlavně na Rolanda přehlížel. Po jednom z neodpískaných faulů dostal Roland žlutou kartu za protesty. Píšťalka zůstala němá i po nakopnutí Libora. Hlavně vinou sudího byla hra ve druhém poločase rozháraná, kouskovaná a víc se diskutovalo než hrálo. Bylo dílem štěstí a náhody, že se nám podařilo dohrát alespoň v deseti, protože nervy některých našich hráčů rozhodčí šponoval na hranici únosnosti. Na výsledku se tak nic nezměnilo.

            Tento zápas musíme co nejrychleji hodit za hlavu a v neděli od 14:00 hodin potvrdit domácí neporazitelnost v souboji s Plánicí.

Sestava:Libor Červenka  – Josef Kotlan, Petr Gardoň, Pavel Jelínek, Pavel Kroupar - Ladislav Jelínek, Radek Mandák ©, Petr Mikulec, Petr Šveňha – Roland Diviš

31.10 DUKLA JANOVICE - TJ SUŠICE B 4:5 (3:1)

Branky: 14.,20. Urban Miroslav, 30. Petruška Patrik, 47. Müller Jan - 10.,62.,70. Varga Imrich, 52. Marek Tomáš, 89. Marek Luděk (PK).

Rozhodčí: Habada Vladislav. ŽK 1:1. ČK 1:0 (88. Petruška Patrik- úmyslné vrážení do soupeře v přerušené hře). Diváků 50.

FK Dukla Janovice: M. Martínek – R. Holý, V. Špindler, V. Slivoň, J. Müller (ŽK), R. Diviš, P. Mikulec (65. P. Šveňha), M. Urban, P. Petruška, J. Kotlan, R. Mandák.

Poslední utkání na podzim jsme odehráli doma za velmi příjemného počasí proti rezervě Sušice . Již páteční trénink naznačoval , že víkend bude opět rizikový z hlediska počtu hráčů . Sobota obavy naprosto potvrdila . Petr měl připravenou víceméně sestavu z toho nejlepšího , co se momentálně nabízelo. Tj. převážná většina hráčů už v sobotu kolem 13 hod věděla , že o tomto víkendu si náš stadion užijí až dost – plných 8 hráčů muselo jak za Áčko tak za Béčko – což byl naprosto jasně nejhorší víkend na podzim z tohoto pohledu – proto je třeba poděkovat všem klukům z Béčka , kteří si tak tučné sousto na tento víkend ukousli. Petr tak musel oželet stavební kameny sestavy – Šimpiho , Matese , Jirku a konec konců i Mára je také znatelnou ztrátou . To soupeř na tom jako obvykle byl velmi dobře , 15 hráčů na soupisce včetně všech obávaných střelců . Přes to všechno se cíl nezměnil – chtěli jsme zakončit podzim tříbodovým úspěchem .

Sušice už od úvodních minut předváděla pro ně typický herní styl , krátké přihrávky , trojúhelníky a následné průnikové přihrávky mezi naše obránce - prostě se na to z lajny nechalo celkem dobře koukat  . Tj. do první obdržené branky už byl Michal v bráně pěkně rozchytán , protože likvidoval dva slušné pokusy . První branku utkání diváci viděli v 10 min , to rohovém kopu zůstal naprosto sám hostující Varga a hlavičkou odstartoval své gólové hody v tomto utkání 0 : 1 . Kupodivu nás tato branka dostala tak nějak do hry a srovnali jsme opticky hru . Navíc se střelecky probudil Míra, který ve 14 minutě zužitkoval obětavý zákrok Rolanda , který vypíchnul balon obránci . Míra z vápna podstřelil hostujícího brankáře , balon se ještě pro efekt odrazil od tyče 1 : 1. V 20 min bylo ještě veseleji , pěkným lobem za obranu vybídnul Patrik opět Míru a ten nabídkou nepohrdnul a upravil skóre na 2 : 1 . Ve 30 min se naše barvy radovaly znovu , po rohovém kopu se prosadil netradičně hlavou Patrik 3 : 1 .Naše rychlé otočení stavu nebylo dílem nějaké drtivé převahy , Sušice dál více měla balón na kopačkách , nicméně naprosto tragicky se projevovala v koncovce , častokrát ve 100% šancích netrefila zařízení , nebo je ve třech případech bravurně vychytal Michal . Patrik měl ještě jednu jasnou tutovku , bohužel místo střely hledal hůře postaveného Míru a tak celá akce vyšla do ztracena . A tak možná překvapivě se šlo do šaten k poločasovému odpočinku za zcela jasného vedení domácí Dukly, ne však nezasloužené . Diváci tak mohli konstatovat , Sušice předvádí celkem líbivý fotbal , Janovice je vyučují z produktivity.

Ten kdo ale je trochu soudný a to Petr je , musel v kabině jasně říct , že takové štěstí se nás nemusí držet i ve druhém poločase . Tj. Petr hlavně apeloval na důslednější pokrývání dvou hrotů  , protože se nechalo čekat , že tito chlapci se nemůžou netrefovat do nekonečna .

Do druhé půle jsme vstoupili naprosto excelentně , ve 47 minutě potáhnul balón Mejla a křížnou střelou z 22 metrů zazvonil na tyč , od které se balon odrazil do brány 4 : 1. To vlilo vlnu optimismu nejen do řad našich fanoušků , kteří už viděli jasné tři bodíky do tabulky a konec konců hráči na hřišti asi také . To byl jasný signál pro soupeře přepnout na vyšší stupeň . V 52 min se Sušice prosadila a tak nějak odstartovala úspěšnější část utkání , co se proměňování šancí týká 4 : 2  . Mohli jsme opět odskočit v 60 min , to střela Rolanda prosvištěla metr vedle branky . Sušice nezůstala pozadu a v 62 min se podruhé trefil Varga 4 : 3 , kdy mu již značně pomohlo nízko svítící slunce , které naší obraně a hlavně Michalovi hodně znepříjemňovalo hru . A v 70 min se Varga předvedl potřetí , opět rychlý kontr do naší obrany a Varga zkompletoval hattrick 4 : 4. V 82 min střela zpoza vápna , kterou Michal likvidoval nadvakrát i s dovětkem , že sudí nevěděl přesně , jestli byl balon již za lajnou . My tvrdili že ne soupeř ano , rozhodčí se přidal na naší stranu . Nutno podotknout , že Ti , co měli na tuto situaci nejlepší možný výhled , po zápase potvrdili jednoznačně názor hostujících hráčů . Posledních 5 minut se jednalo o to , kdo bude tím , kdo si připíše v dnešní přestřelce 3 body . My jsme mohli zahrozit střelou zpoza vápna , soupeř zahrozil v 89 min průnikem do vápna , kdy na poslední chvíli vystavil stopku hostujícímu kapitánovi  Viktor . Rozhodčí neměl jinou možnost než ukázat na puntík , který označuje penaltu . Hostující Marek ukázal pevné nervy a poslal míč na druhou stranu než Michal šel . Návdavkem jsme ke ztracenému zápasu dostali i rote karte , kdy Patrik předvedl „ zákrok „ za hranicí únosnosti – tj. i on na jaře , tak jako Šimpi, začne na tribuně  . Po závěrečném hvizdu jsme si pěkně zanadávali jeden na druhého, protože jsme vedení de facto odevzdali soupeři  . Petr se skloněnou hlavou odešel na podzim naposled směr šatny . Diváci si na jednu stranu dnes vychutnali gólové představení obou týmů , bohužel se špatným závěrem pro náš mančaft . Nicméně když hlavy vychladly , tak se vše urovnalo a šlo se na třetí „ poločas „ s názvem dokopná . Co dodat , i přes velice slepenou sestavu jsme dnes měli na to porazit velice fotbalově vyspělé mužstvo Sušice . Co víc bychom si mohli přát než vedení o tři góly . Bohužel nám pro dnešek moc v krvi proudila ofenzivní krev , kdy jsme měli po čtvrtém vstřeleném gólu zatáhnout tak říkajíc brzdu. I přes porážku jsme v silném středu tabulky , kdy na třetí pozici chybí pouze 3 bodíky , na druhé místo je to o bod více  . Tj. do zimní přestávky jdeme celkem spokojeni na 7 místě , pohledem na konec tabulky a sestupové příčky je to hodně daleko ( 12 bodů ) . Hlavně s ohledem na časté problémy vůbec poskládat základní jedenáctku dosažených 21 bodů je tak říkajíc úspěchem a po hororové jarní části loňského ročníku jsme i přes tyto komplikace dokázali , že Dukla Janovice je tým z horních pater tabulky . Zimní příprava začíná 11.1 2016 v pondělí od 19 hod na obvyklé adrese – hala za městským úřadem . Dalším dnem v týdnu pro přípravu bude čtvrtek na stejné adrese od 20 hod .Pevně věříme , že na jarní část sezony se nám vrátí z marodky Hagi a David , dále z hostování z Mochtína by se měli vrátit Dan a Patrik , a také máme v hledáčku dalšího jednoho – dva hráče . Cíl je jasný -  připravit pro oba mužské týmy 28 lidí pravidelně hrajících , abychom mohli mít reálnou šanci útočit na vyšší příčky. Není dobré , když se více než polovina hráčů objevuje pravidelně na trávníku v sobotu i v neděli . Úvod jara hned prověří naše ambice , začínáme doma s rezervou Klatov a v dalším kole opět doma přivítáme Hradešice .

1.11 Janovice B : Plánice     2:2  (1:1)  P.K. 6:7

Sestava:Pavel Kroupar © – Radek Mandák, Petr Gardoň, Viktor Špindler, Pavel Jelínek (61. Petr Šveňha) – Václav Valečka, Petr Mikulec, Václav Slivoň, Radek Holý – Josef Kotlan, Roland Diviš

V posledním podzimním kole jsme přivítali na našem trávníku předposlední celek soutěže Plánici. Ta v minulém kole rozdrtila na svém hřišti 6:0 Švihov a poslala jej na poslední místo. Náš úkol dne zněl jasně. Potvrdit domácí neporazitelnost a připsat si plný bodový zisk. Jak už to v takových zápasech občas bývá, realita byla jiná. Neobvykle se horko těžko dalo dohromady 12 lidí , z toho 8 hráčů !! muselo o tomto víkendu otestovat kvalitu našeho trávníku v oba hrací dny . Takže v kombinaci se sobotní dokopnou se dá říct , že jsme  si nebyli úplně jisti , jestli za těchto okolností jsme stále jasným favoritem utkání. Soupeř s velmi mladou a dynamickou základní jedenáctkou už vzbudil naší úctu jen tím , že před úvodním hvizdem se tlačilo na lavičce náhradníků 5 hráčů a spolu s nadupanou sestavou přijela i velmi početná skupina fanoušků . Prostě Plánice nepůsobila jako celek , který by se měl jistojistě poroučet zpět do IV třídy .

Úvod se domácím vydařil a již ve 12.minutě protlačil míč do sítě Roland 1:0. Plánice hrála nebojácně a několikrát zahrozila z rychlých brejků. První zakončení šlo mimo tyče, ve druhém případě Pavel vytáhl míč na břevno. Ve 28.minutě se domácí obraně nepodařilo pokrýt Tomáše Pláničku a bylo vyrovnáno 1:1. Další šance na obou stranách zůstaly bez využití. Překvapivě více práce měl Pavel v naší brance.

Do druhého poločasu domácí nastoupili s úmyslem přidat nějakou branku a potvrdit roli favorita. Obraz hry se ale příliš neměnil. Mírná optická převaha domácích byla platonická a naopak rychlé kontry do domácí obrany řešil Pavel několika fantastickými zákroky. V 62.minutě již nestačil na střelu Pavla Kováče, který své sólo zakončil přesnou technickou střelou, proti které neměl Pavel šanci zasáhnout. Zvýšené úsilí domácích hráčů přineslo v 76.minutě situaci, při které byl Venca Valečka podražen v pokutovém území a rozhodčí Blaheta ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu. K míči se postavil Vašek Slivoň a s přehledem vyrovnal 2:2. Snaha o vstřelení vítězné branky vyšla na prázdno. Naopak Pavel vytáhl další parádní zákroky. Lze tak pohledem na vývoj hry říci , že bod po 90 minutách byl spíše přínosnější pro nás než pro Plánici, která měla o hodně více gólových šancí .

Za nerozhodného stavu se o dalším bodu rozhodovalo ze značky pokutového kopu. V šesti sériích všichni proměnili. Pavel si ve dvou případech sáhl na balon. Za nás byli úspěšní Diviš, Mandák, Slivoň, Holý, Špindler a Šveňha. V sedmé sérii Petr Mikulec přestřelil branku a druhý bod si odvezla Plánice.

Po podzimní části soutěže nám patří 11.místo se ziskem 15 bodů, které jsme uhráli výhradně na domácím trávníku. Venkovní zápasy byly převážně ovlivněny těžkým rozlosováním, kdy se nám pět zápasů krylo s utkání prvního týmu. Když se k tomu přičte nebývale početná marodka, musela naše rezerva ve čtyřech zápasech nastoupit v deseti hráčích (Bezděkov, Mochtín, Železná Ruda, Velhartice). Pro jarní část soutěže tak bude hlavním cílem přivézt i nějaké body z venku , abychom se nemuseli strachovat do posledních kol o jistotu udržení ve III třídě, což je stále jednoznačný cíl pro tuto sezonu. Klíčovým bude dostatek hráčů hlavně v termínech , kdy se potkávají hrací časy s A týmem , což je zatím dle losu „pouze“ ve třech utkáních – což je snížení o 50% vs proběhnutý podzim . Na jaře nám i přeje los , kdy první dvě jarní kola můžeme vybudovat hodně slibný základ pro naše udržení v soutěži . Hrajeme vždy doma a přivítáme poslední Švihov a následně pak Zavlekov , kterému by naše hřiště příliš vyhovovat nemělo a navíc máme z podzimu co oplácet.

 V zápasech béčka se prostřídalo celkem 26 hráčů! Uvádím 11 nejvytíženějších. Za jménem hráče je statistika v pořadí (odehrané minuty, odehrané zápasy, vstřelené branky). Děkuji všem za dobrou reprezentaci našeho klubu.

Kroupar Pavel (1080/12/0)

Mandák Radek (1065/12/0)

Gardoň Petr (1035/12/0)

Jelínek Pavel (897/12/2)

Kotlan Stanislav (854/10/2)

Kotlan Josef (827/10/0)

Holý Radek (736/9/1)

Šveňha Petr (731/10/1)

Diviš Roland (697/9/5)

Mikulec Petr (630/8/0)

Švůgr Marek (540/6/2)

PŘEJEME KLIDNÉ A POHODOVÉ VÁNOCE VŠEM HRÁČŮM A FANOUŠKŮM !!

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36695
Dnes: 12
Online: 1

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery