Úvod » Utkání , aktuální informace

Jaro 2016

publikováno 29.03.2016 (aktualizováno 20.06.2016)

komentáře k mistrovským zápasům kategorie dospělých

26.3 JANOVICE - SK KLATOVY B 3:3 (1:2) PK 6:5


Branky: 22. Urban Miroslav, 49. Kotlan Daniel, 81. Slivoň Václav - 3. Sýkora Václav, 36. Sýkora Václav, 61. Kotáb Zdeněk
Rozhodčí: Habada Vladislav, ŽK 0:1, ČK 1:0 (59. Diviš Roland- vražení do soupeře v přerušené hře), 50 diváků. 
Sestava _ L.Jelínek – J.Macura – V.Keřlík , V.Špindler , T.Suk – J.Muller ( 72.min V.Slivoň ) , M.Hájek (K) , M.Urban , J.Kotlan ( 78.min D.Juzek ) , D.Kotlan – R.Diviš

Jarní část soutěže jsme doma odstartovali proti jasnému adeptovi na postup do 1.B třídy . Rezerva Klatov pro nás na druhou stranu je celkem příjemný soupeř pro svoji otevřenou kombinační hru . To se víceméně potvrdilo i v tomto utkání . Jarní sestava doznala oproti podzimu dost změn – z dlouhodobé marodky se vrátili Tomáš Suk a David Jůzek , z hostování Dan Kotlan a do brány šel ještě věkem dorostenec a velká naděje do dalších let Láďa Jelínek . Protivahou k dravému mládí byl se svou zkušeností Venca Keřlík po celý zápas  a na lavičce ho doplňoval Vašek Slivoň . který naskočil na závěrečných 20 minut .
Úvod utkání se nám hrubě nevyvedl , hned ve třetí minutě jsme nechali vyniknout nejlepšího hráče hostů Sýkoru 0 : 1 . Na dlouhé minuty to bylo ze strany soupeře vše , co by stálo za řeč z pohledu gólových šancí . To pro nás tak trochu přes kopírák se opakoval čtvrteční přípravák proti Strážovu. Postupem času jsme opticky hru srovnali a začali si vytvářet gólové příležitosti. Střeleckou formu nechali v šatně postupně Roland , Mates, Míra a až posledně jmenovaný nakonec  protrhl smůlu v 22 minutě hlavičkou do zcela odkryté branky  . Nutno podotknout , že velký podíl na brance měl špatný výběh hostujícího golmana. Po srovnání měl opět možnost navýšit Roland a i dvě polo šance Dana mohly mít lepší zakončení . A tak nám soupeř , jak to ve fotbale často bývá , ukázal , jak se proměňují šance. V 36 minutě se po straně prosmýkl kolem našich dvou hráčů hostující záložník , předložil perfektní centr před naší svatyni pro Sýkoru a ten se z 5 metrů nemýlil . Láďa mohl jen vylovit míč ze sítě 1 : 2 . Do konce poločasu se hra převážně odehrávala ve středu pole .
O přestávce mohl být trenér spokojen s tempem hry , na slušné úrovni byla i kombinace , nicméně zakončení akcí volalo po výrazném zlepšení .
Jeho slova padla na úrodnou půdu . Hned naše první vážnější akce skončila gólem . Mates zatáhnul ze středu balon , do uličky nahrál Danovi a ten i s přispěním lehké teče hostujícího obránce zavěsil 2 : 2 . Opět naše hra byla celkem koukatelná . Bohužel , opět jsme se vrátili do neproměňování šancí . V 59 minutě navíc svůj ne moc povedený dnešní výkon zakončil Roland obdržením červené karty za oplácení ( odhadem 3 zápasy STOP ) . To byla voda na mlýn hostujícího týmu . Centr ze strany parádními nůžkami zužitkoval hostující Kotáb 2 : 3 . Naše hra po inkasované brance začala být křečovitá , navíc v 9 lidech v poli nám začali ubývat síly . To byl pokyn pro trenéra využít nabídky ke střídání. Oba náhradníci využili nabídnuté šance oživit hru a nakonec se to projevilo i na světelné tabuli . Po faulu na Míru proměnil VPK z 20 metrů Venca Slivoň i za přispění terénu , kdy před brankářem odskočil míč neočekávaně od drnu 3 : 3 . Do nějaké 87 minuty jsme drželi opticky hru v rovnováze . Posledních 5 minut i s nastavením bylo za očekávaného tlaku soupeře , který hlavně  díky obětavé hře naší obrany už rozdílový gól nevsítil . Po závěrečném hvizdu lze říci , že dnes byla dělba bodů asi zaslouženým výsledkem pro oba týmy. O druhý dodatečný a hodně ceněný bodík se šlo do penalt . Penaltové drama rozhodla až sedmá série , kdy na naší proměněnou penaltu soupeř odpověděl ranou vysoko nad bránu . Po zápase zněla z naší šatny radost , protože dva body s Klatovy B i s ohledem na početní oslabení jsou pro nás velmi cenné, což potleskem odměnili i diváci  . Posunuli jsme se na čtvrtou příčku a v následujícím kole můžeme potvrdit , že s celky z nejvyšších pater tabulky hrát umíme . V sobotu opět doma přivítáme aktuálně druhý celek tabulky Hradešice a máme co z podzimu oplácet . Prohráli jsme 1 : 0 a hlavně ve druhém poločase byl často velmi aktivní ve prospěch domácích hlavní arbitr .

27.3 Janovice B : Švihov     4:2  (1:0)

Sestava:
Pavel Kroupar – Radek Mandák (75. Milan Kolář ml.), Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek (75. Petr Mikulec) – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, Václav Valečka – Josef Jansta (85. Ladislav Jelínek), David Jůzek (50. Petr Šveňha), připraven byl ještě Jiří Macura

Za příjemného fotbalového počasí přivítala naše rezerva v prvním jarním kole poslední celek tabulky Švihov. V podzimním klání obou soupeřů zvítězil domácí Švihov 3:0 a připsal si polovinu svých podzimních bodů. Náš cíl byl jasný. Vyhrát a nechat všechny body doma.  Příjemný byl pohled do naší šatny, kde bylo k utkání připraveno 16 hráčů včetně Marka Švůgra, který si rozmyslel hostování na Železné Rudě a zůstává na jaro našim hráčem.
Ještě před utkáním řešil trenér komplikace s přístupem rozhodčího Blahety do IS FAČR. Jednalo se o problém s přístupovým heslem. Vše se naštěstí podařilo vyřešit těsně před výkopem. Hosté přijeli bez asistenta rozhodčího a zde byl trenér rozladěn přístupem některých našich členů. O roli asistenta byl nejprve požádán Roland Diviš a následně Dan Kotlan. Oba toto odmítli! Další hráči áčka přišli radši až po začátku zápasu, aby náhodou nevyfasovali nějakou funkci. (Naštěstí u nás byla na Velikonoce Verča, která se ujala funkce hlavního pořadatele). Jednoho asistenta dělal dle plánu Petr Šobek a roli druhého asistenta se musel ujmout už tak dostatečně zaneprázdněný trenér. (Tady bych ani neměl uvádět slovo trenér, protože na trenérskou práci, udělit pokyny hráčům a podobně už mi nezbyl žádný čas!).
První poločas se odehrál za výrazné převahy domácích hráčů. Šance ale končily mimo branku, nebo zákrokem brankáře. Ve 20.minutě si Pepa Jansta naběhl do vápna na centr z pravé strany a otevřel účet zápasu 1:0. Naše výrazná převaha již další změnu nepřinesla a tak se šlo do kabin s rozdílem pouze jedné branky.
Druhý poločas se odvíjel podobně jako první část hry. Ve 47.minutě se po odrazu míče od břevna prosadil téměř na brankové čáře Vašek Valečka 2:0. Všichni jsme čekali postupné navyšování skóre, ale přišla 64.minuta. Zřejmě po faulu na našeho brankáře se prosadil Jaromír Osvald. Protesty domácích, kdy hlavně Pavel Kroupar vyběhl za rozhodčím několik desítek metrů zůstaly bez odezvy a gól platil 2:1. Domácí si toto varování nevzali jako poučení a v 79.minutě bylo srovnáno. Po chybě obránců se prosadil Martin Kowalski 2:2. Následující minuty se zdálo, že vše doputuje překvapivě do penaltového rozstřelu. Proti se postavil Petr Mikulec. Naběhl si za domácí obranu a po přesně načasované přihrávce se řítil sám na brankáře. Petr nezaváhal a přízemní střelou k tyči vrátil domácím vedení 3:2. Výhru pečetil v 89.minutě po podobné akci svým druhým gólem Venca Valečka 4:2.
Cíl byl splněn. Body zůstaly doma. Průběh utkání ale mohl být jednoznačnější. Hlavně v prvním poločasu jsme nevyužili několik příležitostí a mohlo nás to stát body. V neděli přivítáme znovu na svém trávníku od 16:30 hodin Zavlekov. I tomuto soupeři máme co vracet. Na podzim jsme odjížděli ze Zavlekova se šesti kousky!

 

2.4 JANOVICE - S. HRADEŠICE 1:1 (0:0) PK 4:5 


Branky: 80. Urban Miroslav - 88. Melka František
Rozhodčí: Marek Pavel, 50 diváků, ŽK 1:2, ČK 1:0(88. min - Suk Tomáš , úmyslné podražení soupeře zezadu v nepřerušené hře bez snahy možnosti zasáhnout míč).

Sestava : L.Jelínek – V.Špindler – J.Kotlan , P.Gardoň , T.Suk – P.Mikulec , J.Macura , D.Kotlan , R.Holý – M.Urban ( K ) , M.Švugr – střídali D.Juzek ( 46 ) , S.Kotlan ( 46 ) , V. Slivoň ( 58 ) , J .Muller ( 78 )

Na úvod musíme  poznamenat a hlavně vysoce ocenit velkou změnu oproti podzimu . Po oba víkendy ,kdy jsme hráli doma ,  měli trenéři dospělých mužstev vždy k dispozici i dostatečný počet hráčů na lavičce a to se u nás na podzim tak často nestávalo – dík tak především míří do řad našich hráčů . Oproti tomu velmi negativně lze hodnotit u A týmu , že nám pokračuje nelichotivá serie , kdy jsme nedohráli ve stejném počtu hráčů , ve kterém jsme nastupovali do utkání ( již tři kola ) – dnes se musel předčasně odebrat do šaten Hagi . To je třeba zastavit .

Na sestřihnutém a uválcovaném hřišti za velmi příjemného počasí jsme pokračovali v úvodním domácím dvojzápase jara . V kabině pro hosty se připravovaly Hradešice , které na úvod jara doma deklasovaly Luby B 6 : 0 . U nás v šatně chyběly opory Mates  ( narozeniny ) , Roland ( stopka na dvě utkání ) a poslední utkání musel oželet ještě i Šimpi . Kapitánskou pásku tak převzal Míra a do dresu A týmu se i oblékly opory B týmu Petr Mikulec , Mára Švugr , Gardy – všichni vyrazili do utkání od první minuty . Cíl byl jasný , získat tři body .
Od úvodních minut bylo znát , že naše velmi pozměněná sestava nemá vůbec problém se fotbalově prosadit proti aktuálně druhému celku tabulky . Soupeř kupodivu nepůsobil jako tým , který by měl postupové ambice do 1 B třídy . Tj. v úvodních tutovkách se 2x objevil Mára , 1 x Míra a hlavně ve 20 minutě po jasném faulu na Máru Jirka Macura , který z penalty našel pouze náruč hostujícího golmana . Tj. do 20 minuty měl být stav na ukazateli úplně jiný , než stále bezbranková remíza . I hostující tým se dočkal , to na poslední chvíli zatáhnul za záchranou brzdu Gardy a jelikož to bylo hluboko v naší šestnáctce , tak rozhodčí musel fouknout penaltu . Láďa si postavil branku dobře a hostující kapitán orazítkoval pouze tyčku . Do konce poločasu měl ještě jednu 100% tutovku Mára , ale opět bez kýženého gólového zakončení . A tak se šlo do poločasové přestávky za poměrně překvapivého stavu z pohledu hlavně našich šancí 0 : 0.
O přestávce trenér pochválil hru celého mužstva a to hlavně s ohledem na velké změny vs první jarní zápas, ketré se vůbec na naší hře neprojevily ba právě naopak. Co bylo ale hodně špatné ( bohužel ) , bylo proměňování šancí . Jelikož lavička byla slušně zaplněna , tak do hry nastoupil David a Standa – pro dnes měli odpracováno Petr a Mára .
Druhý poločas začal o něco méně výživně , co se týká gólových šancí . Hra se srovnala a převážně se odehrávala mezi vápny . Několik střel bylo spíše symbolických , než že by měly gólové parametry . Nakonec jsme se dočkali v 80 min . To pěkný pas ze strany od Vaška zužitkoval Míra a tím nás poslal do vedení 1 : 0 . Po vstřelené brance se opět hra přesunula do středu pole , i když více zajímavějších akcí předvedl soupeř , kdy hlavně dva centry mohly mít také gólové zakončení nebýt výborných zákroků Láďi v brance . Bohužel lehká nedisciplinovanost Davida , kdy mu byl cca 30 metrů od naší branky odpískán prohřešek proti pravidlům ( lidově řečeno za kecy k rozhodčímu ) , nám sebrala naše hubené vedení . Velmi výživnou jedovku Láďa vyrazil před sebe , kde se k balonu dostal hostující Melka a takřka do prázdné dorazil míč 1 : 1 . Naprosto zbytečná branka po dvou chybách – kecy a pak nepokrytí dobíhajícího hráče . A jak již bylo úvodem zmíněno - i dnes se červenalo .To o několik desítek vteřin po obdržené brance předvedl Hagi ukázkovou kosu zezadu a ta byla poprávu odměněna předčasným odchodem do sprch .V poslední minutě jsme měli ještě velmi nadějnou šanci , nicméně Vašek místo přihrávky Mejlovi , který už by byl sám před brankářem , volil střelu , kterou hostující obránce stačil zblokovat . V penaltách jsme prokázali o něco slabší nervy a tak druhý bod zamířil do kabiny hostů . Po zápase pochopitelně hostující tým byl velmi potěšen bodovým přínosem , protože hlavně v prvním poločase doslova přečkal hrozící debakl a konec konců i vstřelená branka v 88 min byla z kategorie štastných . No nic , musíme to brát jako to je , dnes jsme zbytečně odevzdali dva body . V následujícím kole jedeme netradičně v sobotu dopoledne do Měcholup , které nezačaly jaro úplně dobře . V obou jarních kolech vyšly naprázdno a tak se budou chtít určitě na nás ukázat . Hrajeme od 10 : 15 .

3.4 Janovice B : Zavlekov     1:1  (1:0)  P.K. 5:4

Sestava:
Pavel Kroupar (79.Ladislav Jelínek)  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Patrik Šveňha, Pavel Jelínek (62. Petr Mikulec) – Josef Kotlan (81.Lukáš Bohuslav), Stanislav Kotlan ©, Marek Švůgr (56.Radek Holý), Václav Valečka – Josef Jansta, David Jůzek (62.Petr Šveňha)

Ve druhém jarním kole přivítala naše rezerva tým Zavlekova, který nám na podzim na svém hřišti nasázel půl tuctu branek. K potěše trenéra byla kabina před zápasem plná, s možností využití všech pěti povolených střídání. Sestava se příliš nelišila od té z minulého kola. Pouze došlo k prohození postů mezi Patrikem a Márou.
První minuty utkání přinesly šance hostů. První nebezpečnou střelu ze 4.minuty Pavel ukryl do náruče. O dvě minuty později hosté zahrávali rohový kop a mohlo být zle. Nikým nekrytý hráč hostů poslal hlavičku jen pár centimetrů mimo naši branku. V 7.minutě hlavičkoval Standa Kotlan po přihrávce Davida Jůzka též mimo branku. Další varování domácím přinesla 13.minuta. Pavel se musel hodně natahovat, aby konečky prstů vytěsnil jedovatou střelu na břevno. Ve 14.minutě Vašek Valečka zatáhl míč po levé straně a přihrál na hranici pokutového území na Standu. Standa vypálil přízemní střelu na kterou si brankář sáhl, ale nezabránil míči v proklouznutí do branky 1:0. Další minuty se hrálo převážně od šestnáctky k šestnáctce bez výraznějšího zakončení. Ve 36.minutě vytvořili domácí hráči obrovský závar před brankou hostů. Během několika vteřin letěly na branky čtyři střely a dorážky. Žádná z nich ale síť nerozvlnila. V závěru první půle ještě Standa hlavičkoval těsně mimo branku.
V přestávce mohl trenér hodnotit předváděnou hru jako velice dobrou. Výtka směřovala do obranných řad, kdy hlavně hlavičkující hráč po rohovém kopu zůstal trestuhodně osamocen. Škoda byla několika neproměněných slibných šancí.
Druhý poločas začal pro domácí velice smolně. Ve 48.minutě zahrával rohový kop Hynek Pacholík. Míč vletěl mezi Pavla a bránící hráče a po biliáru se kutálel za brankovou čáru. Zda již přešel nebylo zcela jasné (zřejmě nikoliv). Rozhodčí Lubomír Kurc ze vzdálenosti cca 20 metrů branku uznal! Vůbec nebral zřetel na vehementně mávajícího asistenta Petra Šobka. Ten po zápase uvedl, že dohady o překročení míče za brankovou čáru byly úplně bezpředmětné. Petr mával situaci, kdy míč opustil hrací plochu již při centru z rohu. Rozhodčí po zápase uvedl, že Petrovu signalizaci přehlédl!?! Hosté se tak šťastně dočkali vyrovnání 1:1. V 52.minutě měl David Jůzek příležitost poslat domácí znovu do vedení po odpískání pokutového kopu. Brankáře oklamal, ale jeho střela orazítkovala tyč. Hodně se musel natáhnout brankář hostů po střele Vaška Valečky z 64.minuty. V 75.minutě vyslal jedovku z dálky Patrik Šveňha. Brankář byl znovu na místě. O tom, že je dobré mít na lavičce náhradníků Láďu Jelínka nás přesvědčila 79.minuta. Pavel Kroupar po vzdušném souboji špatně došlápl a bolestivě si podvrtnul kotník levé nohy. Zbývající minuty proto odchytal Láďa. Tři body mohly přeci jen zůstat doma. Po odrazu od jednoho z bránících hráčů míč orazítkoval břevno. V poslední minutě si Láďa poradil s nebezpečnou střelou hostů a šlo se na penalty.
Hned v první sérii poslal hráč hostů míč mimo branku a to rozhodlo 5:4. Našimi úspěšnými střelci byli Patrik Šveňha, Standa Kotlan, Petr Gardoň, Vašek Valečka a Radek Mandák.
Zisk dvou bodů nás posunul o jednu příčku vzhůru na desátou pozici před Velké Hydčice. V sobotu od 16:30 hodin nás čeká horká půda v Chudenicích. Sraz u pošty v 15:15 hodin. Chybět bude zraněný Pavel Kroupar. Láďu tak zřejmě čekají dva zápasy v jeden den. 

9.4 TJ MĚCHOLUPY - JANOVICE 4:2 (3:2)  
Branky: 5. Bečka Stanislav, 28. Čížek Václav, 44. Červený Ondřej, 71. Kovařík Vlastimil - 25. Slivoň Václav, 34. Kotlan Daniel
Rozhodčí: Stach Vladislav, 50 diváků, ŽK 3:3.

Sestava – L.Jelínek – M.Švugr – R.Holý , V.Špindler , S.Kotlan – D.Kotlan , J. Macura , V.Slivoň , J.Šlegl – M.Hájek ( K ) – D.Jůzek . Střídání P.Šveňha ( 65 ) , P.Jelínek

Ve velmi netradiční čas , sobota 10:15 , začala naše jarní pouť po venkovních hřištích . Zavítali jsme do Měcholup , které mimo výrazného zkvalitnění mančaftu investovaly i v posledních letech do svého stadionu . Tj. nás čekal velmi kvalitně připravený pažit . Naše sestava se nerodila úplně lehce , mimo vyloučených ( Roland , Hagi ) se přidali díky dopoledním šichtám Mejla , Pepán a koneckonců i Petr Mikulec a Gardy  , kteří pendlují mezi Áčkem a Béčkem . Navíc jeden z rozdílových hráčů , Míra , bohužel potvrdil naše páteční obavy , že do hry ho nepustí pohmožděné koleno . Po trestu se vrátil Šimpi , z Benfiky nastoupili Mára , Standa a na lavičce Petr s Pavlem . Cílem dnes bylo připsat nějaký bodík , protože k vysněným medailovým příčkám povede cesta jen přes nějaký dovoz bodů i z venku .

Zápas začal pěkně svižně, již v páté minutě se protáhnul kolem lajny domácí záložník , předložil ideální centr po zemi před bránu , kde se opřel do balonu na úrovni pentle Bečka a Láďa lovil dnes poprvé 1 : 0 . Hra tím nabrala spád a naše barvy se probudily a srovnaly hru . Odměnou bylo několik akcí , kterým chyběla jen lepší finální fáze . Dočkali jsme se v 18 min , bohužel Matesova utažená rána k tyči nebyla potvrzena hlavním arbitrem pro hodně sporný ofsajd . V 25 min se ale už stav srovnal. Naše vysoké napadání bylo úspěšné . Šimpi dal do ulice na Vencu , který chladnokrevně levačkou zavěsil 1 : 1 . Bohužel naše radost netrvala dlouho , v 28 min za vápnem napřáhnul domácí Čížek a Láďa při jeho střele neměl úplně čisté svědomí 2 : 1 . Následně jsme zahrozili ze dvou standardek . Naší aktivitu zúročil ve 34 min Dan . Venca z rohu zakroutil míč tak , že Máca po teči chtěně/ nechtěně našel na zadní tyči osamoceného Dana a ten ze dvou metrů neměl problém zavěsit 2 : 2 . To však nebylo v prvním velmi výživném poločase vše . Ve 38 min mohl Dan potvrdit střeleckou formu , nicméně v dobré střelecké pozici volil ještě kličku a akce tím skončila . Když už vypadalo , že do šaten se půjde za vyrovnaného stavu , se zrodila poslední branková situace první půle . Ve 44 min byl faulován 4 metry za vápnem domácí hráč . K VPK se postavil domácí Červený a pěknou střelou od břevna a následně Láďových zad se míč dokutálel 10 cm za lajnu 3 : 2 . Opět Láďa neměl úplně čisté svědomí .
O poločase nemohl trenér až tak moc vytknout bojovnost , tempo. Konec konců i dvě vstřelené branky za 45 min také o nějaké kvalitě svědčí . Do druhého poločasu se snažit srovnat a hlavně už vzadu hrát na nulu.
Druhý poločas dlouho zaostával v brankových akcích za prvním poločasem , i když domácí byli ti nebezpečnější . Důkazem je po brejku orazítkovaná tyč v 55 min . My jsme většinou končili před šestnáctkou domácích. Bohužel jsme se o závěrečné drama připravili vlastní vinnou. V 71 min centr ze strany mohl Láďa chytit doslova do zubů , bohužel si nezavolal a Standa po lehké teči připravil lahůdku domácímu Kovaříkovi , který z 5 metrů doklepával do prázdné 4 : 2 . Po obdrženém gólu jsme otevřeli tak říkajíc hru , z čehož domácí mohli při lepším řešení brejkových situací navýšit svůj náskok . U nás to bylo hodně křečovité a za zmínku snad stojí tutovka z 88 min , kdy Jirka z oči voči brankáři chtěl lobem zavěsit , bohužel našel jen jeho náruč . Po závěrečném hvizdu tak lze ocenit hlavně fakt , že dnes jsme ukončili „ červenou „ sérii , tj. do šaten odcházel náš tým v 11 lidech . Nicméně o několik hodin později při zápase Béčka už jsme statistiku opět potvrdili – co víkend to rote . Po zápase jsme nebyli až tak moc zahořklí , protože domácímu týmu jsme byli velmi zdatným soupeřem . Bohužel dnes neměl den hlavně náš mladý brankář , ale i tímto sbírá potřebné zkušenosti. V následujícím kole jsme si připravili lahůdku v podobě domácího utkání pod světly ve velkém derby – naše Béčko hraje s Bezděkovem v sobotu od 19:30 a tím pádem naše Áčko má přeložený zápas na neděli na 17 hod . Přivítáme celek bojující o záchranu Malý Bor , který v tomto kole doma vysoko prohrál 1 : 5 s Klatovy B . Měli bychom potvrdit papírové předpoklady a připsat tři povinné body do tabulky .

 

9.4 Chudenice : Janovice B     2:0  (1:0) 

Sestava:Pavel Kroupar – Radek Mandák (80.Radek Holý), Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, Roland Diviš – Josef Jansta (46.Petr Šveňha), David Jůzek 

Na horkou půdu do Chudenic nás zavedlo třetí jarní kolo. Domácí nastoupili odhodlaní odčinit podzimní porážku 2:0 z našeho trávníku. Na naší straně byl určitou komplikací fakt, že Marek Švůgr, Standa Kotlan, David Jůzek a Radek Holý měli za sebou dopolední zápas za náš první tým a Patrik Šveňha v dresu dorostu Mochtína. Za áčko odehrál 25 minut i Petr Šveňha. Po odpykání trestu posílil naši ofenzívu Roland Diviš.
Začátek zápasu se hostům vůbec nepovedl. Už ve 3.minutě se dostal za naší obranu Pavel Vachtl a střelou k tyči otevřel skóre 1:0.  Na opačné straně hlavičkoval Standa po centru Jansty těsně mimo branku. V 19.minutě se dostal jeden z domácích hráčů znovu za naší obranu. Marek Švugr se pokusil akci zastavit. Při pokusu o zasažení míče škrtl nohou v oblasti holeně o stejné místo útočícího hráče a tím mu „rozhodil stabilitu“. Marek upadl, ale útočník to se zaškobrtnutím ustál a vystřelil mimo branku. Rozhodčí Radim Koura nejprve ponechal výhodu a po střele mimo branku odpískal faul na útočícího hráče a Marka ocenil dost přísně červenou kartou. Protože ke kontaktu obou hráčů došlo mimo pokutové území, nebyl nařízen pokutový kop, ale přímý kop. Následnou střelu z přímého kopu Pavel vyrazil na roh. V dalších minutách vidělo 80 diváků vyrovnanou hru bez větších příležitostí na obou stranách. Ve 30.minutě se řítil sám na Pavla Jan Soupír. Pavel domácího útočníka skvěle vychytal. Na opačné straně zahrál David Jůzek přímý kop. Brankář domácích změnu skóre nedovolil. Do konce první půle se již nic podstatného nestalo a tak se šlo do kabin za těsného vedení domácího celku.
Před druhým poločasem provedl trenér jednu změnu. Josefa Janstu nahradil Petr Šveňha, který se postavil na kraj zálohy a Roland se vysunul na pozici našeho jediného hrotu. Úkol do druhé půle byl jasný. Nedovolit již domácím nebezpečné brejky za naší obranu a pokusit se alespoň vyrovnat.
Naše obrana v druhé půlce již pracovala bezchybně a domácí již nepouštěla do vyložených šancí. Dokonce i druhý cíl vstřelit vyrovnávací branku se téměř podařil. V 62.minutě se Pavel Jelínek ocitl sám před domácím gólmanem. Ten rychlým vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a střelu Pavla dokázal vyrazit. O minutu později mohlo platit otřepané nedáš dostaneš. Pavel ale zázračným reflexem vyrazil nad branku hlavičku z malého vápna. Definitivní rozhodnutí přinesla 75.minuta. Jakub Soupír si neodpískaným faulem odstranil Pavla Jelínka a nechytatelnou bombou k tyči určil konečný stav zápasu 2:0. Na shora jmenovaných hráčích hostů již byla v závěru zápasu znát velká únava a ani značnou vůlí a snahou se již utkání zvrátit nepodařilo.
Za předvedený výkon zaslouží všichni hráči poděkování. Trenér se nezlobil ani na Marka. Jeho drobný faul oceněný přísnou červenou kartou nebyl z kategorie zbytečných. Vyplynul ze hry a nejednalo se o žádný zbytečný úlet. V sobotu od 19:30 hodin nás čeká „zlatý hřeb“ jarní části soutěže, derby s Bezděkovem za umělého osvětlení. Tomuto svátečnímu utkání by slušela výhra domácích barev. 

17.4 JANOVICE - S. MALÝ BOR  2:4 (0:0)
Branky: 77.,84. Slivoň Václav - 47.,90. Jára Karel, 60.Polena Martin, 65. Kocum Pavel.
Rozhodčí: Javorský Josef, 30 diváků, ŽK 3:2 .
Sestava – Jelínek – Keřlík ( 60 Slivoň ) , Macura , Špindler , Švugr – Šlegl , Urban , D.Kotlan , M.Hájek ( K ) , Holý ( 70 J.Kotlan ) – Diviš ( 79 Muller )

Neobvykle zakončovalo domácí fotbalový víkend v neděli naše Áčko . Počasí se  kolem 16:15 umoudřilo a zápas se hrál na regulérním terénu , tj. bez souvislých vodních ploch . Trenér měl takřka ideální sestavu , tj. 14 lidí + David byl ještě připraven v případě velké nouze také naskočit . Jediný stabilní člen sestavy chyběl , pro stopku musel ještě dnes zůstat na tribuně Hagi. V kabině hostů se připravoval Malý Bor , který se ponořil blízko sestupovým vodám . Na druhou stranu odevzdaně rozhodně nevypadal . Na soupisce bylo 17 lidí a realizační tým byl také celkem početný včetně asi 15 diváků . Přesto cílem nemohlo být nic jiného , než si připsat 3 body do tabulky .
Úvod zápasu i odpovídal papírovým předpokladům, hra se víceméně přesunula na polovinu hostujícího celku a postupem času jsme si vypracovali i nějaké příležitosti. Roland vyslal , jak je jeho zvykem , dvě výživné střely z 25 metrů , kterým chyběla větší přesnost . Dva rohy by také něco přinesly , kdybychom byli ve vápně více agresivní . A tak až 15 minuta přinesla naprostou tutovku . Pěkný pas do lajny od Keřli převzal Roland , který zatáhnul míč po lajně a nabídnul naprosto ideální centr na zadní tyč Mírovi . Míra bohužel tuto velmi povedenou akci nedotáhnul do zdárného konce a z malého vápna netrefil vůbec zařízení ! Další šance na sebe nenechali čekat , opět Míra pěknou střelou vybídnul mladého hostujícího brankáře k zákroku . Soupeř se v první půli příliš Láďovi v bráně neukázal , většina akcí končila na naší obraně , nebo šlo opravdu o sporadické střely . Ke konci poločasu měl nadějné šance Mates , bohužel ho dvakrát zastavil praporek pomezního pro ofsajdové postavení . Tj. po celkem slušném výkonu z naší strany se šlo do přestávky za bezgólové remízy . Nicméně velmi špatná byla naše produktivita v zakončení .
O poločase měl trenér spíše kritickou řeč , protože chtěl a šance na to byly , aby již první 45 minutovka dala velmi slušný základ pro naše vítězství.
Bohužel úvod druhého dějství se nám hrubě nevyvedl. Z naší nedokončené akce ve 47 min profitoval hostující tým , kdy na 3 rychlé přihrávky se dostal k balonu Jára a o tyč rozvlnil síť za Láďou dnes poprvé 0 : 1 . Naší odpovědí byly hlavně akce po naší pravé straně , kde Danovi scházela přesnější muška v zakončení . V 60 min udeřil soupeř podruhé . Střela z dobrých 25 metrů skončila za hodně překvapeným Láďou  0 : 2 . Na náš tým tímto padla deka , která byla umocněna třetím fíkem v naší svatyni . To v 65 min hostující Kocum vyslal nechytatelnou dělovku z 20 metrů , na kterou Láďa ani nestačil reagovat 0 : 3 . Tj. sprcha nejen pro náš tým a trenéra , ale i naše tribuny . Nikdo opravdu dnes nečekal nějaké komplikace v cestě za třemi body . Náš tým nicméně našel charakter a od 73 min si vytvořil územní převahu . Ta byla zhodnocena v 77 min , Mates si správně zaběhnul za obranu ( hostující pomezní mával ofsajd jakožto jistota poslední záchrany , což nicméně hlavní arbitr odhalil ) , ve vápně Mates udělal kličku obránci , který zatáhnul za záchranou brzdu a míč tím putoval na puntík označující penaltu . Matesovo povedenou akci o 30 vteřin později dokončil úspěšný exekutor Venca 1 : 3 . To vehnalo ještě živější krev do naší hry . V 84 min jsme se výrazně přiblížili remíze . Nadýchaný centr od Mejli se snesl k nohám Vaška a ten po zpracování si ponechal chladnou hlavu a ze 7 metrů snížil na 2 : 3 . Tj. bylo ještě dost času na srovnání . Pro nás začal běžet čas neskutečně rychle , pro soupeře zase neskutečně pomalu , což se snažil rozbít několika střídáními . Od 88 min to byla hra vabank , buď srovnáme nebo soupeř promění nějaký brejk . Bohužel platila druhá varianta – v 90 min svým druhým dnešním gólem dal definitivní razítko pro hostující výhru Jára . Velmi dobře odřídil utkání pan Javorský .
Po zápase panovala v naší šatně velká roztrpčenost . Trenér pochopitelně nemohl pochválit náš dnešní výkon i s ohledem na přípravu před zápasem – několik hráčů  v sobotu večer silně přebralo a bylo to místy na jejich hře znát . Hra s celkem , který přijel v roli toho , kdo může jen překvapit , neodpovídala našim možnostem . Z povinného vítězství není nic – u některých hráčů se vyplavily na povrch vzpomínky na loňské jaro , kdy jsme každé kolo počítali , kolik máme ještě bodů náskok na sestupové příčky . Hlavní vykřičníky po posledních dvou zápasech jsou inkasované branky – 8 branek je opravdu moc . V útoku ze 4 úspěšných zásahů má tři Venca , který je spíše náhradníkem , než nějakým pevným článkem sestavy – a to je hrozně znát , když se naše úderná ofenzivní trojka střelecky trápí – Roland , Mates , Míra . Dvě prohry v řadě nás posunuli úplně do jiné pozice , než chceme být a to být aspirantem na medailové příčky . Máme od sestupu 7 bodů a je třeba vrátit do našich hlav myšlení , že nikdo se sám neporazí a výsledky s Klatovy B automaticky neznamenají , že jsme tým , který se musí pohybovat na čelních pozicích tabulky . V následujícím kole jedeme do Velkého Boru , který je týmem domácích utkání . Určitě bude chtít zapomenout na výprask v tomto kole , který utrpěl na hřišti lídra soutěže . Klatovy B s přispěním několika hráčů A týmu nasázel nebohému Velkému Boru 11 kousků . Hrajeme v sobotu od 17 hod . Jedná se o jediné utkání jara , kdy je termínová kolize s naším B týmem , což by ale nemělo mít zásadní vliv na sestavu tak jako na podzim .


16.4 Janovice B : Bezděkov     0:3  (0:1) 

Sestava:
Pavel Kroupar – Radek Mandák, Petr Gardoň, Patrik Šveňha, Pavel Jelínek – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Václav Slivoň, Václav Valečka – David Jůzek (68. Radek Holý), Roland Diviš 

Atmosféra derby s Bezděkovem byla okořeněná posunutím začátku výkopu zářením reflektorů umělého osvětlení.  Po omluvenkách Josefa Jansty, Petra Šveňhy, Petra Mikulce a stopce Marka Švůgra za červenou v Chudenicích, nastoupil za rezervu poprvé na jaře Vašek Slivoň. Do sestavy se po absenci v Chudenicích vrátil Vašek Valečka. Zbytek sestavy byl beze změn. Ještě pohledem do tribun – na zápas se přišla podívat necelá stovka diváků a to je na III třídu dost vysoké číslo .
První poločas nezastihl domácí v příliš dobré herní pohodě. Míč byl více na kopačkách hostů. První střelu na branku vyslal v 15.minutě z dálky Roland. Cíl svého snažení ale netrefil. Stejně dopadla i střela Vaška Slivoně ze 35.minuty. Hra našich hráčů byla poměrně statická, bez jiskry a nápadu. Ve 36.minutě přišel trest v podobě vedoucí branky hostů. Pepa Kotlan nepustil míč za sebe do autu a hlavičkou namazal na nohu Josefa Svobody, který přízemní střelou k tyči otevřel skóre 0:1. V závěru první půle se prezentoval pěknou ránou David Jůzek. Gólman jeho pokus dokázal vyrazit mimo branku. V poslední minutě natáhl Patrik Šveňha. Jeho jedovku obrana srazila na roh.
O přestávce si vzal v kabině hlavní slovo Vašek Slivoň a probral s hráči  herní nedostatky a taktické pokyny pro druhou půlku.
Od úvodních minut druhé půlky se hrálo téměř neustále na polovině hostů. Chvílemi se jednalo až o házenkářské obléhání branky. V koncovce se ale příliš nedařilo. Slibně se vyvíjela akce ze 60.minuty, kdy David Jůzek posunul na Vaška Slivoně. Střelu Vaška obrana srazila na roh. Největší šance na vyrovnání přišla v 70.minutě. Znovu Vašek vypálil z dálky přízemní pumelici, která orazítkovala tyč! V 78.minutě Vašek kroutil míč z přímého kopu do branky, ale brankář hostů si se střelou poradil. Naděje domácích na vyrovnání zhatil v 79.minutě Aleksandr Zhvakin který svou střelou tečovanou obráncem rozvlnil síť naší branky 0:2. V 83.minutě se prodíral naší obranou znovu Zhvakin, který nejprve rukama odstrčil a tím shodil na zem Petra Gardoně. Petr v leže zahákl jeho nohu a rozhodčí pískl Petrovo faul. Navíc vytáhl žlutou kartu a protože Petr již jednu za podobný zákrok měl, poroučel se do sprch. Marné byly protesty našich hráčů, že se měl pískat útočný faul na Petra. Míč si k následnému přímému kopu postavil Josef Dulka a povedenou falšovanou střelou uzavřel účet duelu 0:3. Hosté nás ve druhé půli dokonale vyučili z produktivity , protože ze 3 střel na bránu vytěžili dvě branky a  lze tak nezaujatě říct , že o majiteli 3 bodů bylo rozhodnuto správně . Za zmínku stojí , že k slavnostní atmosféře pomohl i dobře soudcující rozhodčí Šmrha .
 I přes prohry v posledních dvou kolech se nám zadní sestupové příčky nepřiblížily , stále máme dostatečný náskok 10 bodů .
Zápas se nám ani po zlepšeném výkonu ve druhé půli příliš nepovedl , dnes nám vysloveně zvlhl střelecký prach .   Teď je nutné se z něj poučit a připravit se na těžký duel na hřišti druhých Budětic. Začátek zápasu je na hřišti v Rabí v sobotu v 16:00 hodin. Sraz u pošty ve 14:30 hodin. Komplikací je zápas áčka od 17:00 hodin ve Velkém Boru. O rozdělení hráčů na zápasy bude rozhodnuto na pátečním tréninku.

23.4 Velký Bor – Janovice 2 : 3 ( 1 : 1 )

Branky: 40. Vonášek Dominik (pen.), 47. Červený Tomáš (pen.) - 29. Valečka Václav, 55. Urban Miroslav, 76. Kotlan Daniel
Rozhodčí: Staněk Luděk, 60 diváků, 2:3, ČK 0:1 (46. Suk Tomáš 2 ŽK). 

Sestava :  L.Jelínek – M.Švugr – R.Holý , T.Suk  , J.Muller – J.Kotlan , M.Urban ( K ) , V.Slivoň , V.Valečka – D.Kotlan , P.Šveňha ( od 57 min )

 Kritické kolo z pohledu termínové kolize bylo na jaře o tomto víkendu a je jen dobře, že bylo a bude jediné , protože se opět ukázalo , že ani 30 aktivních hráčů ( z toho 27 pravidelně hrajících ) na dva mančafty nestačí. Lépe řečeno , někteří z nás si nedokážou upravit svůj kalendář tak ,aby právě na tento termín měli pouze a jen fotbal . Tj. ještě v pátek kolem 18:30 jsme měli 11 lidí v Béčku a 11 lidí v Áčku – na což jsme z podzimu tak nějak zvyklí . Počet omluvenek byl 8 !! Nicméně v 18:45 po omluvence Viktora a Šimpiho už to bylo 10 na 10 a tak to nakonec i po tlf maratonu dopadlo i pro sobotu . Takže Pepa Kotlan se obětoval ( a jemu třeba hodně poděkovat ) , že začal v 16 hod v Rábí a pak plynule pokračoval od 17 hod ve Velkém Boru . Pak také díky míří k Patrikovi a Davidovi , kteří se dostavili po odehraném utkání v Rábí . Nebudu rozebírat kdo měl jaký důvod pro omluvenku , faktem je soupiska k utkání a ta mluvila jasně .
Domácí celek nemá bodů na rozdávání a tak měl jasný cíl  urvat 3 body . K tomu mu nahrával fakt , že víceméně celých 90 minut hráli o jednoho hráče v poli navíc . Pro nás snad jen hrál historický fakt , že na tomto hřišti jsme celkem úspěšní . Tj. trenér určil jednoduchou taktiku , v prvním poločase hrát hlavně zodpovědně dozadu a hrozit z brejků . Pro druhý poločas po doplnění do 11 hráčů se pokusit urvat tři body . V úvodu se nám málem stala osudná hned 3 vteřina zápasu , kdy byl hodně naremplován na operované rameno Hagi . Zaplaťpánbůh operace se zdařila na výbornou a rameno vydrželo . V 7 minutě parádně do ulice vysunul Dan Míru . Míra tváří v tvář domácímu brankáři neproměnil tutovku . V 12 minutě pěkně zatočil VPK z 22 metrů Venca Slivoň, brankář potvrdil formu a míč vyškrábnul na roh . V 20 min se neudržel v řečnění na rozhodčího Hagi a nafasoval osudnou ŽK . Domácí se moc k Láďovi nedostávali , naše obrana působila kompaktně a Láďa velmi dobře vybíhal na míče za obranu . V 29 min jsme potvrdili naší o něco lepší hru , to ve vápně se aktivně snažili Dan , Míra a Venca Valečka . Posledně jmenovaný se levačkou trefil do dolního růžku i s přispěním lehké chyby domácího brankáře 0 : 1 . V 35 minutě po nastřelení ruky se domácí dožadovali PK . Jejich touha byla vyslyšena ve 40 min , kde za drobnou teč ruky při těle byl nařízen PK . Na střelu si Láďa šáhnul , nicméně míč přešel do branky 1 : 1 . Tj. do šaten se šlo za celkem přijatelného stavu .
O poločase se nesla v úvodu od trenéra pochvala za hru v 10 lidech . Diskuze se pak naprosto zbytečně přenesla ve velmi živý názorový střet , že ŽK pro Tomáše byla z kategorie zbytečných – v čemž měl trenér naprostou pravdu , respektive jeho prognóza , že Hagi nemusí dohrát celých 90 minut se až krutě vyplnila . Do druhé půle se očekával příjezd kluků z Béčka. Naše čekání se o něco protáhlo , protože Patrik a David byli připraveni k naskočení do zápasu až od 57 minuty , ale zaplaťpánbůh za to .
Již v 46 minutě bylo jasné , že trenér věděl o čem mluví . Hagi zbytečně zatáhnul za záchranou brzdu na hraně velkého vápna . Následovala druhá ŽK a i penalta . Tj. dvojí trest , protože domácí Červený se nemýlil 2 : 1 . Inkasovaná branka a početní oslabení zdravě nabudilo celý tým . Hlavně Míra s Danem přepnuli úplně na jiný stupeň a de facto hlavně oni dva mají zásluhu na našem vítězství . V 55 min Míra obešel dva hráče , nahrál na stranu Danovi , který si pohrál s obráncem domácích . Dan pak předložil lahůdkový centr na hlavu Míry a ten srovnal na 2 : 2 . To neunesly nervy špílmachra v dresu domácích V. Turka a odešel vystřídat , protože v 9 lidech si vypracovat tlak a skórovat opravdu nikdo nečekal . Domácí fans očekávali potvrzení vítězství další brankou v síti hostujícího celku . Od 57 minuty jsme opět hráli v 10 lidech a Patrik přinesl ještě větší oživení do naší ofenzívy . V 65 minutě mohl potvrdit naše tři body Venca Valečka . Sám před brankářem zazmatkoval a netrefil vůbec balon . Domácí tým se snažil využívat nákopy tři ofenzivní hráče , naše obrana včetně Láďi měla také svůj den a pevně držela remízový stav . Dočkali jsme se v 76 min. , to rychlou akci po ose Patrik , Míra a Dan nádherně zakončil posledně jmenovaný křížnou střelou 2 : 3 . Hra domácích se dostala do křeče a Patrik mohl v 80 min dát definitivní razítko na tři bodíky . Domácí brankář předvedl ale výborný zákrok . Od 84 – 88 min měli domácí několik nebezpečných centrů , se kterými jsme si poradili i za přispění paní Štestěny . V 89 min předvedl hrubý zákrok na půlící čáře domácí hráč na Pepu . Ne moc přesný rozhodčí ukazoval , že zákrok byl přes balon , což byla i pravda , nicméně se jednalo o velmi nebezpečnou hru . Pepán po zákroku si držel koleno , Míra v roli mstitele vystartoval na domácího hráče , do kterého strčil tak , že se svalil – nejednalo se o Lafatu . Po dvou minutové strkanici naštěstí nechtěl rozhodčí jitřit atmosféru a nikoho kartou neodměnil . Poté se dohrály cca dvě minuty ve středu hřiště a tak překvapivě jsme si odvezli domů všechny body . Aktuálně jsme na 7 pozici a na druhou příčku ztrácíme 5 bodů , do sestupu je to 10 bodů . V následujícím kole doma hostíme Nezamyslice a bylo dobré potvrdit naše velmi cenné vítězství . Hrajeme v sobotu od 17 hod .

23.4 Budětice : Janovice B    7:0  (3:0) 

Sestava:
Pavel Kroupar – Václav Keřlík, Patrik Šveňha, Pavel Jelínek, Radek Mandák – Josef Kotlan (do 40.minuty), Stanislav Kotlan ©, David Jůzek, Petr Šveňha – Roland Diviš, Milan Kolář ml. 

O tom, jak komplikované bylo dát dohromady dostatečný počet hráčů pro zápasy ve Velkém Boru a v Rabí kde hraje celek Budějic, už ani nemám chuť psát. Zřejmě to již Vašek popsal v komentáři o zápasu ve Velkém Boru.
Pro utkání proti silnému celku Buděťic okupujícímu druhou příčku tabulky bylo připraveno přesně 11 hráčů. Již před výkopem bylo jasné, že od 40.minuty budeme dohrávat v deseti, protože Pepa Kotlan odjede do Velkého Boru za áčkem. Trenér před zápasem upozorňoval na malé hrbolaté hřiště nevhodné k naší kombinační hře. Obránce proto nabádal k jednoduché hře při které budou míče nakopávat co nejjednodušeji na naše ofenzivní hráče.
Již v 8.minutě se Budětice prosadili svou taktikou praktikovanou na svém hřišti. Balon letěl za naši obranu na rychlonohého Romana Melku, který při svém sólu nezaváhal. Pavel neměl proti jeho přesnému zakončení šanci 1:0. Od 15. do 20.minuty vystřelil z dálky dvě pěkné střely Roland a jednu Milan. Gólman domácích si s těmito pokusy poradil. Ve 25.minutě pronikl naší obranou znovu Roman Melka. Pavel ale jeho sólo zlikvidoval. O čtyři minuty později již nedosáhl na zakončení Petra Janečky, znovu po sólu od poloviny hřiště 2:0. Ve 33.minutě došlo k přečíslení dvou domácích hráčů na osamoceného Pavla Jelínka. Znovu Petr Janečka zvýšil na 3:0. V závěru první půle vyslal David Jůzek na soupeřovu branku dvě střely z dálky. Skóre se ale neměnilo.
Do druhé půle nastoupilo pouze deset našich hráčů. Pepa Kotlan pospíchal na začátek utkání do Velkého Boru. Obraz hry se v druhé půli příliš nezměnil. Domácí hráči i nadále využívali rychlé kontry do naší pomalejší obrany. První ve 49.minutě ještě Pavel dokázal odvrátit rychlým vyběhnutím z brány. Na zakončení Romana Melky z 51.minuty a Petra Pařízka z minuty 63. již nestačil. Rázem to bylo 5:0. Od 68. do 73. minuty naše oslabená sestava domácí přeci jen přitlačila a výsledkem byla série několika rohových kopů a šance po střelách Milana, Standy, Radka a hlavičce Standy. Vsítit alespoň čestný úspěch nám ale nebylo dopřáno. Naopak po drobném nedorozumění mezi Patrikem a Pavlem Krouparem se v 75.minutě prosadil Petr Janečka 6:0. Perfektní zákrok si Pavel nechal proti zahranému přímému kopu domácích. Střelu k tyči bravurně vyrazil na roh. V 81.minutě došlo k dalšímu přečíslení dvou domácích na Radka. Po ideální přihrávce se prosadil Roman Melka 7:0. V 87.minutě nastřelil Roland z rohu tyč domácí svatyně a udělal tak tečku za nepodařeným utkáním.
Pozitivní je, že se nám podařilo zápas odehrát bez vyloučení. Zápas byl odehrán z obou stran poměrně slušně bez karetního vyjádření. Musíme se oklepat a připravit se na domácí zápas. V neděli 1.5. přivítáme od 17,00 hodin rezervu Mochtína.

30.4 JANOVICE - TJ NEZAMYSLICE 2:1 (1:0) 
Branky: 31. Urban Miroslav, 48. Diviš Roland - 83. Musil Ondřej
Rozhodčí: Habada Vladislav,  50 diváků, ŽK 3:2, ČK 0:2 (88. Dlouhý František, Musil  Ondřej - použití pohoršivých nebo ponižujících výroků nebo gest).

Sestava :  L.Jelínek – M.Švugr – R.Holý , V.Špindler , J.Kotlan – R.Diviš, V.Slivoň , M.Hájek ( K ) , J.Šlegl – D.Kotlan , M.Urban ; na střídání připraven S.Kotlan .

Po hodně cenném vítězství ve Velkém Boru , které bylo o 10 hráčích , se o víkendu očekávalo potvrzení proti Nezamyslicím . Opět souboj o 6 bodů , protože střed tabulky a i přední příčky mimo Klatov jsou hodně bodově u sebe . Na podzim jsme byli v Nezamyslicích 100% úspěšní . Soupiska se rodila opět hodně obtížně a tak v 16:30 bylo jasné , že dnes hrajeme o 11 lidech a poslední záchranou je Standa Kotlan . Na druhou stranu v nejlepší kondici byla hrací plocha, počasí a jako bonbonek byly nové balony Adidas Euro 2016 OMB .
Trenér dnes lehce  vyměnil některé posty , kdy hlavně na hrotu se objevil poprvé na jaře Míra . Úvod zápasu se nesl za naší lehké převahy , několik střel ze střední vzdálenosti měly dostatečnou razanci , nicméně špatný směr . Bylo znát , že nové balony jsou opravdu dobře přizpůsobené ke střelbě , jen se to musí trefit . Co bylo dobré , že po našich akcích nepřišla nějaká náhodná střela na naši svatyni , ze které bychom inkasovali . To neznamená , že by Láďa neměl nějakou práci ,  Láďa se rozchytal do slušné formy , protože 2 -3 střely šly mezi tyče . V 28 minutě se předvedl pěknou střelou z 25 metrů Venca , míč vytáhnul hostující gólman na roh . V 31 minutě konečně někdo využil kvality míče a je jen dobře , že to byl náš hráč . Míra za vápnem levou placírou roztočil balon tak , že skončil ne daleko pravé šibenice 1 : 0 . Mezi 33-43 minutou jsme si vybrali slabší chvilku . Po dvou hrubkách v obraně se hosté dostali ke dvěma zakončením , kterým zaplať pánbůh chyběla větší přesnost , protože se jednalo o 100% tutovky . Tj. po prvních 45 minutách celkem vyrovnané partie jsme šli do šaten s hubeným jednogólovým náskokem .
O poločase trenér pochválil tempo hry i snahu se prosadit ze střední vzdálenosti střelou. Pochvala šla i na disciplínu , nikdo s výroky sudího nepolemizoval . Nicméně za výstrahu stála poslední desetiminutovka , kdy nám soupeř mohl dát dvě branky .
Úvod druhé půle se nám vyvedl na jedničku . Roland zakroutil ze strany centr na bránu pro Šimpiho , který ,aniž by se dotkl balonu, zmátl brankáře hostů tak , že míč skončil v bráně 2 : 0 . Tj. stav ideál pro naše případné brejky , protože soupeř chtěl a musel otevřít hru , aby se dobral nějakému bodovému zisku . S postupem času se do hry dostával hlavně ze strany hostů prvek komentování každého verdiktu rozhodčího . To celkem dlouho pan rozhodčí hostujícím hráčům toleroval . V 70 minutě mohlo být rozhodnuto , to z našeho pohledu nedovoleně utnul akci Rolanda brankář hostů v pokutovém území – píšťalka zůstala němá . Nicméně musíme ocenit chování všech našich hráčů , že nikdo neprotestoval . Jaký rozdíl byl vidět v 75 minutě , když lehce olíznul rukou balon v našem vápně Marek . Také v tuto chvíli zůstala píšťalka němá , nicméně hosté se sesypali na rozhodčího jako vosy . V 80 minutě mohl dát definitivní razítko na tři body Dan , sám před brankářem trefil pouze jeho nohy . Nedáš dostaneš platilo v 83 minutě , kdy pěknou střelou k tyči snížil hostující Musil 2 : 1 . V 85 minutě po neodpískaném domnělém faulu na hostujícího hráče už došla s věčným řečněním hostů trpělivost rozhodčímu a upozornil všechny včetně domácích , že od teď bude toto chování odměňovat kartou .  Zanedlouho svá slova převedl v čin .V 88 minutě se hostující hráči radovali z vyrovnání , nicméně úspěšný střelec se nacházel v ofsajdu a tento prohřešek byl i odpískán . To neunesly nervy dvou hostujících hráčů a začali velmi sprostě nadávat pomeznímu a pak i  hlavnímu arbitrovi . Odměnou jim po zásluze byly uděleny ČK . V 89 a 90 minutě jsme mohli dát definitivní pojistku na tři body , bohužel oba brejky byly správně zastaveny pro ofsajdové postavení . Hostující tým i v 9 lidech si vynutil ještě dva rohy , které vždy dobře vyřešil Viktor a tak jsme si mohli po závěrečném hvizdu oddychnout , že ve velmi vypjatém závěru jsme udrželi vítězství . Při odchodu do šaten byl ještě napaden hostujícím hráčem hlavní sudí , což bylo i popsáno v zápisu o utkání . V šatně jsme si vychutnali vítězný pokřik . Pochvala je nejen za plný bodový zisk, ale i za velmi disciplinovaný a ukázněný výkon všech hráčů hlavně ve druhém poločase .
Výhra nás posunula nepatrně vzhůru na šestou příčku. Třetí flek je na dva body a stříbro na čtyři body . Následující víkend jedeme do Bolešin , které právě jsou před námi o dva body . Velkým otazníkem bude sestava , protože máme již 5 omluvenek , nicméně naše Béčko bude na tom v sobotu ještě hůře . Hrajeme v neděli netradičně od 14 hodin .

1.5 Janovice B : Mochtín B     2:1  (1:1) 

Sestava: Pavel Kroupar – Radek Mandák, Patrik Šveňha, Marek Švůgr, Pavel Jelínek (46.Radek Holý) – Václav Valečka, Stanislav Kotlan ©, Jan Müller (88.Milan Kolář ml.), Petr Šveňha – Josef Jansta, Roland Diviš 

 I když se jednalo o domácí zápas a áčko mělo již po sobotě odehráno, sestava se nerodila úplně lehce. Oproti trenérovo předpokladům nedovolil zdravotní stav nastoupit dvojici David Jůzek, Pepa Kotlan. Nastoupit nemohl ani Petr Gardoň, který si odpykával trest za vyloučení ze zápasu  s Bezděkovem. Oslovení hráči áčka se omlouvali jeden za druhým. Zřejmě je skolila „májková“ viróza. Pomoc neodmítl Honza Müller a jak se později ukázalo, byl velice platným členem mužstva. Na druhý poločas byl povolán Radek Holý (po sobotní domluvě byl připraven na telefonu pro případ nouze), který vystřídal Pavla Jelínka. Pavel mohl odehrát jen první část hry a pak ho čekaly pracovní povinnosti.
 Hned ve druhé minutě vysunul Mejla parádně Rolanda. Rolandovo zakončení vyškrábl gólman mimo branku. O pět minut později našel Petr Šveňha před brankou volného Pepu Janstu. Pepa pohotově vystřelil. Radost domácím překazila tyč! První hrozba hostů přišla v 9.minutě. V nadějné pozici však hráč hostů zamířil těsně vedle naší branky. V 16.minutě Pepa Jansta pěkně přešel od rohového praporku přes obránce a jeho střílený centr se odrazil na malé vápno. Nikým nehlídaný Mejla zavěsil do šibenice 1:0. V 29.minutě Pepa provedl stejný průnik jako při gólové situaci. Standa ale nezakončil přesně. Ve 39.minutě po drobném zaváhání naší obrany vystřelil Martin Škoda. Míč před Pavlem trochu skočil a překvapivě skončil v síti 1:1.
 První poločas byl vzhledem ke kvalitě soupeře asi trochu překvapivě v naší režii. Výsledek 1:1 tak neodpovídal příliš dosavadnímu průběhu. Do druhé půle proběhla avizovaná změna Radek za Pavla.
 Běžela 52.minuta když se zrodila nejpohlednější akce celého zápasu. Roland prošel po levé straně a z hranice velkého vápna poslal střílený centr před bránu. Tam si naběhl Standa a nedal brankáři šanci střelou k tyči 2:1. Že se hosté nebudou chtít spokojit s porážkou, ukázaly hned následující minuty, kdy Pavel vyrážel dvě nepříjemné prudké střely ze střední vzdálenosti. Z naší strany odpověděl střelou z dálky Patrik. Jeho oblouček letěl těsně nad branku. V závěru tlak hostů sílil. Závar před naší brankou v 85.minutě skončil střelou těsně nad. Po taktickém střídání kdy v 88.minutě přenechal Mejla své místo pro Milana, jsme se dočkali závěrečného hvizdu rozhodčího.
 Důležité tři body zůstaly doma. Zachováváme si tak odstup 7 bodů na sestupové místo které patří Plánici, která v sobotu naplno bodovala a zřejmě se ještě bude snažit o záchranu. V sobotu nás čeká dlouhá cesta do Svéradic. Jedná se o důležitý zápas takzvaně o 6 bodů. Sestavu budeme muset doplnit o hráče áčka, protože nám budou chybět florbalisti Švůgr, Gardoň, Pepa Kotlan a omluvený Pepa Jansta. Sraz u pošty v 15,15 hodin. 

7.5 Svéradice B : Janovice B     4:0  (2:0) 

Sestava:
Pavel Kroupar – Radek Mandák, Patrik Šveňha, Viktor Špindler, Pavel Jelínek – Radek Holý, David Jůzek ©, Miroslav Urban (79.Milan Kolář ml.), Petr Šveňha – Roland Diviš, Lukáš Bohuslav (46. Ladislav Jelínek) 

 K utkání na hřišti souseda v tabulce Svéradice B nám chyběla trojice hráčů Josef Kotlan, Petr Gardoň, Marek Švůgr, která odjela na florbalový turnaj do Prahy. Dále chyběl omluvený Pepa Jansta a pro pracovní povinnosti i Standa Kotlan. Pomoc přišla od A týmu. V obraně nastoupil Viktor Špindler a zálohu posílil Míra Urban. Oběma patří poděkování.  Vzhledem k velkému počtu omluvenek je skoro zázrak, že se povedlo dát dohromady 13 hráčů. 
 Od úvodních minut byla hra vyrovnaná. Hostující obraně ale několikrát udělalo starost propadnutí míče. Rychlonozí útočníci domácích se tak dostávali do nebezpečných šancí. Jednu takovou situaci využil ve 23. minutě Štěpán Říha 1:0. Druhou o tři minuty později Jakub Vlček 2:0. Po druhé inkasované brance se naše obrana přeci jen vzpamatovala a další změnu skóre již nedovolila. Velký podíl na tom měl i Pavel Kroupar, který předvedl několik pěkných zákroků.
 Před druhým dějstvím trenér řešil dilema zda ponechat na hřišti Rolanda, kterého omezoval poraněný kotník, ale zápas chtěl dohrát. Konečné rozhodnutí bylo takové, že do sprch odešel Lukáš Bohuslav a místo něj nastoupil Láďa Jelínek. Trenér trochu pozměnil rozestavení. Láďa se postavil na pravý kraj zálohy, Radek Holý se posunul do středu vedle Davida a Míra se vysunul na hrot.
 Úvod druhé půle naznačil, že se jednalo o dobré rozhodnutí. Naše rezerva domácí zamkla na jejich polovině a zrodilo se i několik nadějných příležitostí. Přišlo však otřepané nedáš dostaneš a po brejku zvýšil v 59. minutě Martin Klas na 3:0. Několik dalších šancí hostů zůstalo znovu bez brankového vyjádření. Za zmínku stojí dělovka Davida těsně mimo tři tyče nebo zakončení Pavla Jelínka, které domácí brankář zkrotil v náruči. Další brejková situace v 79. minutě znamenala čtvrtou branku v naší síti. Autorem byl Jakub Vlček 4:0. Tento zásah definitivně zlomil naše naděje na dobrý výsledek.
 Domácí celek se v tabulce dostal o skóre před nás na 11. příčku. Na sestupovou 13. pozici Plánice jsme šest kol před koncem soutěže udrželi odstup 7 bodů. V neděli 15.5. hostíme od 17,00 hodin Železnou Rudu, která deklasovala poslední Švihov 10:0. Pozor si budeme muset dávat na kanonýra Jaroslava Dudu, který zatížil konto Švihova šesti zásahy!

 

8.5 SK BOLEŠINY - JANOVICE 2:1 (0:1) 
Branky: 82. Hodl Petr, 88. Šmolc Jiří - 9. Diviš Roland
Rozhodčí: Rubáš Jakub, 40 diváků, ŽK 3:1, ČK 0:1 (56. Macura Jiří  -  maření zjevné brankové možnosti soupeřova družstva).

Sestava – L.Jelínek – J.Macura – M.Švugr ( 52 R.Holý ) , V.Špindler , V.Keřlík – K.Muller , M.Hájek ( K ) , D.Kotlan ( 68 J.Kotlan ) , J.Šlegl – M.Urban , R.Diviš ( 55 V.Slivoň ) , na střídání dále připraven P.Petruška

V něděli lehce po obědě za nádherného počasí jsme nastoupili v Bolešinech proti sousedovi v tabulce . Trenér měl velkou radost už jen pohledem do šatny , protože po dvou , byť vítězných utkáních, mohl opět volit ideální jedenáctku a věděl , že i v případě zranění či horší formy  mohl v pohodě šáhnout na lavičku . Taktika dnes díky menšímu hřišti byla pozměněna na dva klasické útočníky s důrazem na střelbu , protože kolem vápna se tak říkajíc jednalo o tutovky . Úvod zápasu začal u nás trochu kostrbatě , protože navyknout na menší plac , kde je hned u nás jeden až dva protihráči , nám chvíli trvalo . Nicméně se nejednalo o nějaký delší časový úsek a po 5 minutách jsme si na to přivykli . V 7 minutě dal poprvé o sobě vědět Míra , jeho výživná střela minula těsně branku . V 9 minutě si naběhl na pěkný centr od Míry Roland a chladnokrevně podél brankáře domácích otevřel účet utkání 0 : 1. Domácí tým se gólem dostal do útlumu a to zajímavější se odehrávalo na polovině domácích .V 15 minutě další Mírova navštívenka skončila v náručí brankáře . V 20 minutě se podruhé po pěkném pasu od Míry prosadil Roland . Bohužel branka nebyla uznána pro sporný ofsajd . V 22 minutě opět Míra zkoušel štěstí střelou zpoza vápna , opět chybělo jen málo . Domácí akce končily na naší zformované obraně a až 30 minuta přinesla jakous takous šanci , domácí hráč se ale v rozhodující chvíli netrefil do balonu . V 35 minutě po rohu se dostal k míči Roland , bohužel jeho střela byla zblokována .
Po 45 minutách tak jsme šli do šaten spokojenější my ,nicméně díky šancím mohl být rozdíl o dost vyšší .
Trenér měl víceméně o přestávce jen slova uznání na předvedený výkon – velká chuť se prosadit v předu , v obraně velmi disciplinovaný výkon  . Do druhé části hry bylo připraveno avizované střídání , kdy Mára a Roland naznačili , že tak zvládnou max . 15 minut .

Od úvodních minut druhé půle byla znát chuť domácích se poprat o lepší výsledek a více se hráči tlačili před naší svatyni. V 52 minutě šel na plac Radek za Máru , o 3 minuty déle byl faulován Roland na bolestivý kotník a bylo jasné , že i on má pro dnes splněno . Na plac šel Venca . V 56  min se rozhodnul výrazně šáhnout do utkání hl arbitr a naprosto nesmyslně vyloučil Jirku Macuru . Zákroku by slušela ŽK , protože to byl faul zepředu a nejednalo se o zmaření gólové příležitosti . Navíc Jirka do tohoto okamžiku žádné zákroky za hranou pravidel víceméně neměl . Od této doby se mladý arbitr dopouštěl v pravidelných intervalech hrubek na obě strany , bohužel vůči nám závažnějších . Tím nechceme říct , že by úmyslně stranil domácím , jen lidově řečeno prostě na pískání OP mužů ještě nemá . To jest klasický prohřešek nezkušených - svou chybu budu kompenzovat další chybou , abych to vyvážil - no a tímto se rozhodčí vlastně dostává do začarovaného kruhu. To je třeba také vidět na OFS , když dělají delegace , nebo se aspoň jezdit dívat na výkony mladých rozhodčích , kterým předčasné zařazení na soupisky rozhodčích ve vyšších soutěžích může spíše ublížit než pomoc . Tj. od 56 minuty zesílil tlak domácích a hra se výrazně přesunula na naší polovinu . Nicméně celá naše obrana včetně zálohy dobře bránila a dlouho se domácí nemohli prosadit . Pravdou je , že míče často létaly kolem Láďovo branky a jen o centimetry jsme drželi hubený náskok. V 80 minutě z ojedinělého brejku se mohlo asi rozhodnout . Mejla vybojoval perfektně míč , posunul na Vencu , který bohužel rychlostně byl horší než domácí bek a zakončil akci střelou zpoza vápna do náručí brankáře . Čas běžel neúprosně pro domácí dál a tak musel zasáhnout opět rozhodčí Rubáš . V 82 minutě se rozhodnul rovnocenný souboj Matese a domácího útočníka naklonit ve prospěch domácích , což ještě bychom tak nějak zkousli vzhledem k jeho formě - tím myslíme rozhodčího. Nicméně si arbitr řekl , že VPK by asi nebyl tak zajímavý a tak posunul faul o dva metry dále a ejhle ona to byla pentle . Domácí Hodl dárek přijal s povděkem a srovnal stav 1 : 1 . Atmosféra tím byla vyhecována na maximum a rozhodčí Rubáš absolutně nezvládal soudcovat . Tam , kde měla být žlutá a to oboustranně , nebylo nic  ( u jednoho domácího hráče by byla i druhá ) . Nechal bez povšimnutí sprosté nadávky na našeho pomezního, který po odmávaném ofsajdu dostal počastováno od domácího trenéra , že by i v nevěstinci se holky červenaly  . Nicméně stále se pro nás rýsovala aspoň celkem cenná remíza . Otočení utkání domácí dovršili v 88 minutě , kdy VPK ze strany nikdo netečoval a míč se tak dostal až za Láďovo záda , který neměl úplně čisté svědomí 2 : 1 . V 90 minutě jsme mohli ještě srovnat , to z VPK prodloužil hlavou míč na branku Radek , nicméně domácí brankář stál tam ,kde měl .
Po závěrečném hvizdu se tak dá říct, že jsme díky rozhodčímu ztratily body , Jirku a také celkem chuť . Asi pozitivum lze vidět , že k Jirkovi se už nikdo s ČK nepřidal . Trenér po vychladnutí hlav pochválil hráče za první velmi kvalitní poločas , kdy jsme měli o hodně více ze hry a škoda jen , že některé střely hlavně od Míry neskončily v bráně . Druhý poločas už byl za výrazné převahy domácího týmu , kterému dost srdnatě čelila naše oslabená sestava . O výkonu rozhodčího již bylo řečeno dost  .
Nic , je třeba se otřepat .Přední místa nám o něco odskočila , nicméně sestupové problémy by letos už být neměly , protože máme 11 bodů k dobru. Zbývá šest kol do konce soutěže.  S oběma aspiranty na sestup ( Hartmanice , Kašperské Hory ) ještě hrajeme . V následujícím kole přivítáme doma Luby B , hrajeme v sobotu od 17 hod . Očekává se hodně vyrovnaná partie , doufejme s tříbodovou příchutí pro naše barvy .

 

14.5 JANOVICE - START LUBY B 2:2 (0:1) PK 5:6
Branky: 66. a 89. Šlégl Jan - 29. Sydorenko Vasyl, 75. Šůs Miroslav.
Rozhodčí: Abraham Josef, 50 diváků, ŽK 2:2.

Sestava – L.Jelínek – V.Keřlík , V.Špindler , P.Gardoň  T.Suk  - J.Muller,  J.Kotlan , D.Kotlan , P.Petruška, J Šlegl  - M.Urban ( K ) ; střídání S.Kotlan  , D.Jůzek 85 min za T.Suka

Komentář D.Jůzek

Za nevlídného počasí na mokrém trávníku jsme přivítali Luby B . Sestava doznala opět dost změn hlavně díky absenci našich dvou útočných hráčů ( Mates a pak Roland , který doléčuje zraněný kotník ) . Pochopitelně chyběl Máca , který má jednak stopku a hlavně nohejbal . Poprvé na trávník vyběhnul Patrik , podruhé v sezoně se představil Gardy . Od prvních minut oba mančafty předváděly pěkný fotbal. V první šanci se objevil Pepa, kdy po souboji s golmanem mu zůstal balon u nohy a následnou akci zakončil smolně střelou do tyčky . Nedáš dostaneš platilo v 29 minutě kdy se nejlépe ve skrumáži před Láďou zorientoval Vasyl a zavěsil 0 : 1.  Míra ( opět s kap. páskou ) se snažil srovnat , nicméně jeho aktivita většinou končila před vápnem soupeře . A tak se šlo do šaten za stavu 0 : 1 .
Trenér mohl pochválit tempo hry , výtka šla hlavně k naší útočné hře , kdy jsme se moc do gólových šancí nedostávali .
Na druhou půli jsme vyšli ze šaten s chutí utkání otočit . Dlouhé minuty naše aktivnější hra nenesla to podstatné a to branky . Zlom přišel v 66 minutě kdy po pěkné kombinaci se prosadil spíše sváteční střelec Šimpi 1 : 1 . V 74 minutě se předvedl perfektním zákrokem Láďa , nicméně o minutu později již kapituloval po střele z úhlu 1 : 2 , úspěšným střelcem byl Šůs. S ubíhajícími minutami jsme si začali opět vytvářet převahu , kdy hlavně Míra se Šimpim předváděli velmi dobrý kombinační fotbal , kterému ale chyběla lepší finální fáze . Akce se začaly ke konci zápasu zhušťovat a jen díky několika výborným zákrokům hostujícího gólmana byl stále pro nás nepříznivý stav . Doslova za pět vteřin dvanáct jsme zaslouženě srovnali . Prsty v tom měli oba naši nejlepší hráči . Míra byl nedovoleně zastaven v 90 min před vápnem . Šimpi si postavil balón a parádní střelou z 22 metrů nedal brankáři hostů šanci 2 : 2 . O druhý cenný bod se tak šlo do penalt . Vše mohl rozhodnout v páté sérii David , protože Láďa jeden pokus zneškodnil , bohužel byl neúspěšný . A tak až v sedmé sérii po neúspěšném pokusu Venci bylo jasno o majiteli druhého bodu , protože hostující hráč byl úspěšný . Zápas lze hodnotit kladně , náš tým podal bojovný výkon s několika velmi dobrými individuálními výkony ( hlavně Šimpi měl dnes den ) . Remízu jsme zachránily v poslední minutě a tak jen škoda , že druhý bodík z penalt odjel do Lub . Náš tým je stále ve středu tabulky s 31 body , kdy čelní příčky nám asi už utekly . Nicméně sestupové starosti i dnešním bodíkem jsme definitivně zažehnali , protože na sestup je aktuálně 12 bodů a maximum možného je 15 bodů . V následujícím kole jedeme v sobotu do Hartmanic, které jsme na podzim celkem s přehledem doma porazili  . Tento celek je dost namočen v sestupových vodách ( poslední příčka ) a tak se dá očekávat velmi houževnatý výkon domácích . Dá se říct , že pokud domácí nezabodují , tak je jejich osud takřka zpečetěn . Výkop je ve 14 hod , sraz v 12:30 u pošty .

15.5 Janovice B : Železná Ruda     1:1  (0:0)   PK 1:4 

Sestava:
Pavel Kroupar – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek (46. Josef Kotlan) – Václav Valečka, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, Petr Šveňha – David Jůzek, Josef Jansta (76. Ladislav Jelínek) 

 V dalším domácím utkání jsme přivítali celek Železné Rudy, který v minulém kole nasázel na svém hřišti deset branek do sítě Švihova. Domácí kanonýr Jaroslav Duda zatížil konto soupeře šesti zásahy. Trenér proto upozornil naše obránce hlavně na tohoto hráče.
 Jak je tenhle hráč nebezpečný jsme se přesvědčili v 18.minutě, kdy svou akci zakončil střelou do břevna! Z naší strany odpověděl o minutu později Pepa Jansta střelou, kterou brankář srazil na roh. Do další šance se o dvě minuty později řítil Vašek Valečka. Jeho pěkná střela jen o fous minula tři tyče. Ve 31.minutě pronikl před Pavla znovu Duda. Pavel ale vytáhl parádní zákrok a střelu vyrazil. Ve 36.minutě si na brankáře zahrál Radek Mandák. Na brankové čáře zastoupil již překonaného Pavla a míč mířící do sítě na poslední možnou chvíli vykopl. Následnou dorážku ještě stačil srazit na roh! O dvě minuty později prošel Petr Gardoň mezi několika soupeři a vyslal do brejku Vaška. Vena vypálil na soupeřovu branku neuvěřitelnou pumelici, ale zařízení znovu netrefil. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.
 Hra v první části byla vcelku vyrovnaná. Nebezpečnější zakončení bylo na straně hostů, kde zlobil hlavně jmenovaný Jaroslav Duda. Před druhým dějstvím vystřídal Pavla Jelínka Pepa Kotlan.   
 Do druhého poločasu vlétli úspěšněji domácí hráči. Nejprve ve 48. minutě poslal Vašek pěkný míč před branku na Standu. Standa ale netrefil míč dobře a brankáře neohrozil. Veseleji bylo v 51. minutě. Standa poslal do brejku Davida. David dobře viděl, že brankář vybíhá proti němu a pěkným obloučkem ho přehodil 1:0. O chvíli později se do brejku dostali David s Pepou Janstou. David místo přihrávky na Pepu volil střelu, kterou brankář vyrazil na roh. Velice pěknou sólovou akci předvedl  v 58.minutě Petr Gardoň. Petr prošel od poloviny hřiště až do zakončení. Jeho zakončení velice dobře chytající brankář hostů vyškrábl na tyč! V 71. minutě se ve vápně prosadil Jaroslav Duda a vyrovnal 1:1. V závěrečných minutách vycítili hosté šanci na zvrat a zle domácím zatápěli. Skóre se ale nezměnilo a šlo se na penalty.
 V první sérii proměnil Standa. Do tyče pálili Radek Mandák a Petr Gardoň. Výsledkem byl konečný stav 1:4. Získaný bod nás posunul na 11.místo před rezervu Svéradic. Na sestupovou příčku máme náskok 8 bodů, což by mělo stačit. V příštím kole zajíždíme na hřiště do Žihobců. Výkop utkání v 17,00 hodin. Sraz u pošty v 15,15 hodin.

 

21.5 S. HARTMANICE -  JANOVICE 5:2 (2:1) 

Branky: 2. Šimek Michal, 33. a 65. Sládek Petr, 51. a 90.  Sládek Josef – 36 vlastní , 69 T.Suk
Rozhodčí: Šmrha Miroslav, 60 diváků, ŽK 2:1.
 
Sestava : L.Jelínek – V.Keřlík , P.Gardoň , V.Špindler , T.Suk – J.Šlegl , D.Kotlan , M.Hájek ( K ) , J.Müller – M.Urban , R.Diviš , střídali R.Holý , J.Kotlan a M.Švugr

Komentář D.Jůzek

V sobotu za velmi příjemného počasí jsme od 14 hod nastoupili v Hartmanicích . Domácí tým se doslova potácí nad sestupovou propastí a tak se nechalo čekat , že se doslova poperou o svou šanci být v OP i pro příští ročník . Naše sestava se i přes počáteční obavy jevila velmi dobře , trenér měl v šatně připraveno 14 lidí . Jedinou komplikací tak byl výpadek IS a David tak doklepával sestavu ještě v 14 : 05 . Nutno dodat , že hned 5 hráčů vědělo , že si dnes ještě jednou oblékne dres , protože naše rezerva hrála od 17 hod v Žihobcích .  Nicméně tři byli na lávce , tj. o žádné přetížení nešlo .
Zápas začal pěkně svižně . Již v 2 minutě si domácí řekli o 3 body , když  Šimek vyslal zpoza vápna pumelici , za kterou se Láďa jen ohlídnul 1 : 0 . Domácí tým volil pro přechod do útoku spíše nakopávání na útočné hroty . My jsme se snažili prosazovat kombinačně , což častokrát bylo i celkem účinné . Nicméně vše končilo před šestnáctkou domácích , což byl de facto výmluvný obrázek pro celé dnešní utkání. Šanci na srovnání jsme měli v 20 minutě po faulu na Matese na hranici vápna . HR neposunul míč na penaltu a tak šel na VPK Šimpi . Bohužel Honza nezopakoval domácí trefu z minulého kola a míč probral několik větví v přilehlém lesíku . Domácí navýšili náskok v 33 minutě , to se nejlépe ve vápně zorientoval kapitán Petr Sládek a bylo to 2 : 0 . Naše naděje na bodový zisk přišla v 36 minutě po rohovém kopu , kdy střela Hagiho po teči domácího hráče skončila v síti 2 : 1 ( branka byla uznána jako vlastní ) . Ve 44 minutě byla po průniku do vápna domácího hráče nařízena zcela správně penalta . Exekutor neměl úplně přesná mířidla a střela skončila vysoko nad . Tj. se šlo do šaten na za celkem napínavého výsledku 2 : 1 .
Trenér o přestávce chtěl nabudit všechny hráče , že dnes i přes neočekávaně dobrý výkon domácích máme šanci něco odvézt a chtěl hlavně zkvalitnění finální fáze od našich útočných hráčů .
Bohužel druhý poločas ukázal , že slova trenéra jaksi zůstaly v šatně . Naší hráči se pokoušeli hrát , nicméně svými chybami se naprosto zbytečně připravili o možnost bodovat . V 51 minutě se poprvé nedohodli Mejla s Rolandem a tak domácí po jejich straně prošli až k Láďovi a zavěsili – úspěšným střelcem byl Pepa Sládek 3 : 1. Náš tým celkem byl i na balonu , nicméně před vápnem , jak již bylo řečeno , vše končilo . Střel bylo také jak šafránu . A tak opět udeřili domácí . V 65 minutě opět nedorozumění obou výše zmíněných a bohužel pro nás , opět , s nejhorším možným vyústěním . Tentokráte byl úspěšným střelcem kapitán Petr Sládek 4 : 1  . Jakous takous vzpruhou do naší hry mohla být 69 minuta , to Mates ve vápně pěkně našel Hagiho , který jako jediný dnes měl střelecké kopačky . Tomáš pěknou střelou zavěsil a snížil tím na 4 : 2  . To bylo z naší strany vše , co by stálo za zmínku z hlediska ohrožení domácí brány . Konec zápasu se spíše už jen dohrával , protože o majiteli tří bodů bylo již dlouho jasno . V 90 minutě nám dal nepopulárního bůra opět hráč s příjmením Sládek , tentokráte se jménem Josef 5 : 2 . Po vstřelené brance HR Šmrha ukončil zápas . Domácí tým tak splnil povinnost plně bodovat . Na rovinu musíme přiznat , že výsledek odpovídá předvedené hře , protože náš tým neměl tu jiskru , na jakou jsme zvyklí . Dál tak padáme tabulkou , čtyři kola před koncem jsme na 10 místě a bylo by záhodno , aby poslední kola byla pro náš tým dobou , kdy se budeme fotbalem bavit , protože tak říkajíc nám už o nic nejde. Na spadnutí to už není , protože byť Hartmanice snížili ztrátu , tak  mezi naším dnešním soupeřem ,Kašperskými Horami a Velký Borem se rozhodne , kdo pro následující ročník bude kopat III třídu . Přední příčky jsou již na 6 bodů a náš los je spíše obtížnější než lehký . Příští sobotu doma přivítáme Vrhaveč , aktuálně druhý celek tabulky . Vrhaveč lehce oddálila postupové oslavy Klatov B , když v přestřelce tento tým v tomto kole porazila 6 : 5 . Nicméně hlavně díky historii bychom měli být favorité my , protože s železnou pravidelností domácí utkání vyhráváme . Poté pojedeme do Sušice ( tam se nám moc nedaří ), poslední domácí zápas této sezony bude proti Kašperským Horám ( tady bychom určitě měli být 100% , hlavně kvůli našim fanouškům ) .  Sezonu zakončíme v Běšinech .

21.5 Žihobce : Janovice B     3:3  (1:0)   PK 3:4

Sestava:
Ladislav Jelínek – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, David Jůzek (84.Milan Kolář ml.), Petr Šveňha – Roland Diviš, Josef Jansta (39.Radek Holý)
 Jen 5 hráčů odjelo s trenérem na zápas do Žihobců. Zbytek hráčů (L.Jelínek, R.Mandák, P.Gardoň, M.Švůgr, D.Jůzek, R.Diviš a R.Holý) přejížděl ze zápasu áčka z Hartmanic. Trenér áčka rozložil síly tak, že pouze Láďa odchytal celý zápas. Ostatní neměli v nohou více než poločas a za to mu patří poděkování.
 Do první vážnější šance se dostali domácí. Láďa ale perfektně pokryl střelu k tyči. O chvilku později po zaváhání naší obrany vytáhl Láďa další kvalitní zákrok a nebezpečnou střelu vytáhl na roh. Následný centr z rohu prošel po celé délce branky, ale naštěstí na něj nikdo nedosáhl. V první šanci hostů se ocitl Pepa Jansta po centru Davida Jůzka. S míčem se dostal příliš blízko před gólmana a ten střelu vyrazil. V 15.minutě si Láďa poradil s chytrým lobem a míč nadzvedl konečky prstů nad břevno. Z následného rohu si křikl a míč vyboxoval do bezpečí. Na opačné straně zahrozil znovu Pepa Jansta. Domácí brankář vytěsnil jeho střelu mimo branku. O chvilku později po akci Pepána a Pepy Jansty pálil prvně jmenovaný mezi tři tyče. Gólman si s jeho střelou dokázal poradit. Ve 30.minutě se Láďovi nepovedl odkop od branky. Míče se zmocnil domácí Robert Bigasz a obloučkem přehodil Láďu běžícího zpět do branky 1:0. Ve 39.minutě musel na plac Radek Holý. Nepříjemně zablokovaná záda vystavila stopku pro Pepu Janstu. David se vysunul na hrot a Radek začal operovat ve středu zálohy. Poslední událostí první půle byla Radkovo střela z dálky, která skončila v náruči brankáře.
 První půlka se dá zhodnotit tak, že jsme byli domácím rovnocenným soupeřem a skóre určila jedna chyba. O přestávce se nabídli do hry Matěj Hájek a Jan Muller. Dopsání nových hráčů na soupisku v polovině utkání již nebylo možné (IS FAČR to sice pustí, ale prý je to důvod ke kontumaci. Rozhodčí Dušek prý takovou situaci již jednou řešil).
 Do druhého poločasu jsme nastoupili s úmyslem o výsledek se ještě poprat. Úvodních patnáct minut ale nepřineslo žádnou vyloženou příležitost. V 60.minutě vysunul Radek Mandák Pepána, ten poslal pěkný balón na rozběhnutého Rolanda. Roland utekl po pravé straně a již poměrně z úhlu prostřelil domácího gólmana 1:1. V 67.minutě se zrodila další pohledná akce, kdy Standa centroval z pravé strany před velké vápno. Tam si na míč perfektně počkal Radek Holý a utěšenou střelou k tyči poslal hosty do vedení 1:2. Kvalitní práci odvedl David, kterému střela prošla mezi nohama a zaclonil tím výhled brankáře. Desetiminutovku snů dovršil v 69.minutě Standa po přihrávce Radka Mandáka 1:3. To byla pro domácí velice studená sprcha. Bohužel je do zápasu dostala šťastná trefa ze 71.minuty. Martin Lemberger trefil tyč. Míč se prudce odrazil na dobíhajícího Marka a od něj do naší sítě 2:3. Závěr zápasu patřil domácím. Jejich tlak se stupňoval a Láďa se měl co ohánět. V 92 minutě si naběhl na rohový kop Stanislav Novosad a po Láďovo nepokrytí malého vápna vyrovnal 3:3. Po rozehrání velice dobře pískající rozhodčí Václav Dušek ze Svéradic odpískal konec a šlo se na penalty.
 První sérii vyrovnal Mára, druhou Pepán. Na 3:3 s přehledem srovnal Standa. Láďa na první dva pokusy domácích téměř nereagoval, u třetího již nějakou snahu projevil, ale zřejmě tím domácí hráče ukolébal a ve čtvrté sérii perfektně trefil stranu a míč vyrazil. Čtvrtou penaltu proměnil Roland. Ľáďa si perfektně poradil i s pátým pokusem domácích a druhý bod byl náš. Drobnou nepříjemností a zdržením byl nefungující IS FAČR po utkání. Vedoucí obou mužstev museli vypsat papírový zápis o utkání a tento podepsat.
 Že první bodový zisk z venkovního hřiště bude mít velkou cenu se potvrdilo po zjištění výsledku Plánice, která doma porazila Velké Hydčice 3:2 a je za námi v tuto chvíli o 7 bodů. V příštím kole přivítáme v neděli na svém hřišti od 17,00 hodin Velhartice.

 

28.5 JANOVICE - S. VRHAVEČ 1:2 (0:0)
Branky: 50. Urban Miroslav - 53. Mundl Karel, 59. Krýsl Alois.
Rozhodčí: Habada Vladislav, 50 diváků, ŽK 0:4, ČK 0:2 (67. Lorenc František - zmaření zjevné brankové příležitosti podražením soupeře, 90. Hrach František - 2 ŽK.

Sestava : L.Jelínek – V.Keřlík , V.Špindler , M.Švugr , T.Suk – J.Šlegl , D.Kotlan , M.Urban , M.Hájek ( K ) , J.Müller – R.Diviš , střídali R.Holý , P.Gardoň , dále připraveni J.Kotlan , D.Jůzek

Na parádně připraveném hřišti jsme přivítali druhý celek tabulky . Vrhaveč tím pádem byla papírovým favoritem . Trenér před zápasem nabádal hráče hlavně k aktivní hře , protože z našeho pohledu už „ jen „ hrajeme o umístění .
Vrhaveč hned od úvodních minut předváděla , proč je tak vysoko v tabulce . Převzala taktovku hry a my jsme hráli opravdu druhé housle . Jen s přispěním paní Štěstěny a Láďi  to nebylo po třiceti minutách  0 : 4 . Nicméně branka nepadla a my jsme se začali dostávat více do hry . Spíše to ale bylo tím , že hra hostů šla tak nějak kvalitou dolů . Nakonec jsme mohli jít do šaten spokojenější my , protože v 43 minutě po centru Rolanda měl tutovku na noze Šimpi . Asi spravedlivě Honza střelu nevmístil mezi tři tyče .

O poločase moc chvály hráči od trenéra neslyšeli , protože výkon byl takový nemastný neslaný . Na druhou stranu stav 0 : 0 byl opravdu pro nás více než dobrý .

Do druhé půle jsme naskočili naprosto skvěle . Z první šance se prosadil v 50 min Míra a početná divácká kulisa očekávala zlepšený výkon . Ten se i dostavil , bohužel obdržená branka Vrhaveč zdravě nakopla a velmi rychlém sledu otočila výsledek utkání na 1 : 2 , to běžela 59 minuta . Naše šance na srovnání byla v 67 minutě , kdyby nedovoleně byl v akci zastaven Roland . Jelikož byl tváří v tvář brankáři musel se hostující Lorenc poroučet zcela oprávněné do šaten . Naše převaha v poli o jednoho hráče nicméně nevedla k nějakému souvislému tlaku , natož šancím . Více než jasně je za poslední kola vidět , že nám naprosto odešla střelecká forma. Na konci utkání musel ještě po druhé ŽK opustit hřiště další hostující hráč ,ale to už bylo příliš pozdě , abychom aspoň srovnali . Po závěrečném hvizdu tak lze říct , že dnes si odvezl soupeř zaslouženě tři body a to hlavně za výkon v prvním poločase .
Tři kola před koncem padáme tabulkou dolů ,aktuálně jsme na 11 místě . V příštím kole jedeme v neděli do Sušice . Výkop je v 17 hod , sraz u pošty je 15:30 .

29.5 Janovice B : Velhartice     3:2  (2:0)    

Sestava:
Pavel Kroupar – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek (62. Radek Holý) – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, Roland Diviš – David Jůzek, Václav Slivoň (78. Ladislav Jelínek) 

 Soused v tabulce Velhartice a souboj o šest bodů nás čekal v nedělní podvečer na našem trávníku. Matematika byla jasná. Po výhře Plánice ve Švihově bylo pro klid v sestupových vodách třeba naplno bodovat.
Od úvodních minut se duel odehrával za výrazné převahy domácích hráčů. O první závar v pokutovém území se postarala dvojice David Jůzek a Roland Diviš. David svým prudkým centrem a Roland atakováním brankáře. Brankář míč neudržel a po odrazu od bránícího hráče ho zastavil těsně na brankové čáře. V 8.minutě si tato dvojice vyměnila pozice. Roland pěkně vysunul Davida. Brankář si na jeho střelu sáhl, ale gólu nezabránil 1:0. Velice pohlednou kombinační akci předvedli Pepán, Standa a Roland. Střela posledně jmenovaného mířila těsně nad branku. Velice aktivní Roland byl u vzniku další pěkné akce. Pronikl po levé straně, přihrál na Vaška, který okamžitě našel před vápnem Patrika. Jeho zakončení se ale nevešlo mezi tři tyče. Další pěkná akce začala přesným lobem Pavla Jelínka na rozběhnutého Rolanda. Následnou střelu gólman s námahou vyrazil. O chvilku později vyslal Roland po přihrávce od Vaška utěšenou jedovku kroutící se jen těsně mimo šibenici. Další střelu nad branku vyslal z větší vzdálenosti Patrik. Až ve 37.minutě došlo k nebezpečné situaci před domácím brankářem. Při závaru se nejprve podařilo obráncům zablokovat dvě střely, se třetí si poradil Pavel Kroupar. Ve 44.minutě David nejprve trefil tyč. Pepán vybojoval odražený míč pro Standu. Standovo zblokovaná střela se odrazila zpět před Davida a ten se již napodruhé trefil přesně k tyči 2:0.  
 Vzhledem k předváděné hře byl poločasový výsledek 2:0 hubený. Při lepší koncovce jsme mohli dát nejméně pět branek. Pozitivem bylo, že se David po prodělané operaci kolenních vazů vrací do střelecké formy.
 První čtvrthodina druhé půle probíhala znovu za výrazné převahy domácích hráčů. Své příležitosti postupně neproměnili Patrik, Pepán, Vašek a opakovaně Mára. A přišlo to, co asi přijít muselo. V 62.minutě se po zaváhání domácí obrany prosadil Viktor Kopačka a snížil na rozdíl jedné branky 2:1. Domácí hráče ale inkasovaná branka příliš nevyvedla z míry a v 65.minutě Vašek efektně patičkou zvýšil na 3:1. Brance předcházel průnik Rolanda a gólmanem odražená střela Standy. V 81.minutě velice nebezpečně pálil Radek Holý. Gólman střelu vyrazil na roh. Po rohu se k odraženému míči dostal Roland. Jeho střela olízla břevno! V 85.minutě hosté utkání zdramatizovali. Po dalším zaváhání naší obrany se trefil Pavel Poledník 3:2. V 90.minutě se do samostatného brejku řítil Roland. Brankář jeho pokus o zakončení vyrazil po vyběhnutí před velké vápno. Odražený míč sebral znovu Roland a vyslal střelu na brankářem opuštěnou branku. U tyče stál Luboš Pilík a míč který mohl odhlavičkovat , vyrazil rukama. Nemohlo následovat nic jiného než červená karta a pokutový kop. Míč si postavil David. Brankář hostů byl ale proti, aby si David připsal hattrick. V 94. minutě zazněla píšťalka velice dobře pískajícího rozhodčího Josefa Javorského naposled a tři body zůstaly doma.
 Výhra znamenala posun v tabulce o dvě příčky na 10.místo před našeho dnešního soupeře a celek Svéradice B. Před 13. Plánicí , která je našim příštím soupeřem, držíme vcelku pohodlný náskok 7 bodů. Odjezd do Plánice v sobotu v 15:00 hodin od pošty

5.6 TJ SUŠICE B -  JANOVICE 2:5 (1:3)


Branky: 36. Klíma  Tomáš , 75. Vinický Pavel - 12. ,38. a 79. Urban Miroslav, 40. Kotlan Daniel, 86. Slivoň Václav. 
Rozhodčí: Bureš Jiří, ŽK 1:2, 65 diváků.
Sestava : L.Jelínek – V.Keřlík , J.Macura , M.Švugr , R.Holý ( 84 J.Kotlan ) – J.Muller ( 65 R.Diviš ) , P.Petruška ( 57 V.Slivoň ) , T.Suk ( 79 D.Jůzek ) , J.Šlegl – D.Kotlan , M.Urban ( K )

Předem : o tomto víkendu se nám podařilo se 100% jistotou zachránit pro následující ročník jak OP tak i III třídu , tj. zbývající dvě kola už nebudou pro nás nějak dramatická.
Naše Áčko zajíždělo do Sušice , kde nás čekala herně velmi vyspělá záloha krajského lídra . Z podzimu jsme měli co oplácet , protože dnešní soupeř od nás dostal tři body doslova na zlatém podnosu ( ještě v 51 minutě jsme vedli 4 : 1 a konečný účet zápasu byl 4 : 5 z našeho pohledu ) . Dnešní utkání mělo hned z úvodu velkou zápletku , protože 20 minutový ceďák doprovázený kroupami cca 1 hod před utkáním odepsal možnost hrát na UMT a tak se už jen jednalo , jestli HR J.Bureš potvrdí hlavní hřiště , což se zaplaťpánbůh 10 minut před výkopem stalo a tak se mohlo utkání odehrát . Trenér dnes měl radost jen pohledem do kabiny , protože k utkání měl 15 hráčů a tak mohl skládat ideální jedenáctku .
Úvod utkání potvrdil předpoklady, že domácí tým bude opět předvádět velmi líbivý kombinační fotbal. A tak pro nás byl úkol , jejich kombinaci v dostatečné vzdálenosti od Láďi přerušit . Toto se dost dařilo a tak v úvodu měl Láďa jen dvě „ zahřívací „ střely z 25 metrů , se kterými neměl problém . My jsme praktikovali hru o dost jednodušší , kdy po dvou třech dotecích jsme dostávali balony na útočné duo Míra a Dan . Z první šance se Míra ještě neprosadil . Nicméně ze druhé , kdy se pěkně uvolnil na straně přes domácího beka , již uhodilo . Míra zavěsil z 5 metrů podél gólmana 0 : 1. Na obrázku hry se nic nezměnilo, domácí tým pořád více na balonu , ale i pořád v uctivé vzdálenosti od naší svatyně . My jsme hrozili po stranách a dvě střely zpoza vápna by při přesnější mušce mohly hodně domácím zatopit . Až ve 36 minutě se naše pevná obrana dopustila hrubky , kdy mezi beky si zaběhnul domácí útočník . Mára jako poslední instance akci přerušil nedovoleným zákrokem . Nafasoval oprávněně ŽK . K balonu se postavil Klíma a z 20 metrů nedal Láďovi šanci 1 : 1. Za dvě minuty jsme si vzali vedení zpět. Rychlá akce po straně dvojice Šimpi , Keřla vyústila pěkným centrem Veny za obranu a Míra už neměl problém zavěsit do dolního růžku 1 : 2 . Vstřelená branka dostala domácí do útlumu . Převzali jsme iniciativu a přidali další branku . Gólová akce se zrodila na opačné straně oproti anšemu druhému gólu . Pěkně vykombinovali Mejla s Patrikem dva domácí hráče . Následně se dostal k balonu Míra a ten našel na úrovni penalty zcela osamoceného Dana . Dan svou střelu z první nepříliš dobře umístil , nicméně brankář nebyl úplně v nejlepší kondici a balon mu propadl pod tělem do brány 1 : 3 . V posledních dvou minutách ještě dvakrát byl prověřen Láďa , opět to byly pokusy ze střední vzdálenosti . Láďa měl dnes formu a vše pochytal .
Do šaten jsme odcházeli velice spokojeni. Náš trenér chválil hru celého týmu , z vedlejší šatny se nesla velice hlasitá řeč domácího trenéra . Do druhé půle jsme šli s tím , že musíme udržet vysoký standard bránění a pokusit se z brejků navýšit vedení . Pochopitelně nabitá lavička nabízela možnost kouskovat / okysličovat hru střídáním.
Druhá půle byla víceméně obrazem prvního dějství. Opět domácí tým více na balonu , ale více nebezpečnějších akcí u svatyně domácích .  Dlouhé minuty tento scénář neměl gólové vyústění , protože Míra neměl úplně přesná mířidla a na naší polovině opět vše končilo před vápnem . Pokud něco prošlo , byly to spíše symbolické pokusy hlavou , které Láďa v pohodě likvidoval . V 75 minutě se konečně domácí fans dočkali . Akce ve vápně byla zakončena střelou do tyčky , odražený balon se dostal k nepokrytému Vinickému , který dával pohodlně do prázdné z 6 metrů  2 : 3 . Obdržená branka nás nijak nedostala z tempa , protože hned v 76 minutě jsme mohli opět odskočit o dva góly . Akci po ose Míra , Venca S byla zastavena hodně sporným ofsajdem . V 79 minutě bylo ale už vše dle pravidel . Šimpi zatáhnul balon po straně , přihrávkou našel Vencu S , který z první  posunul do ulice na Míru . Míra pak z druhé lobem překonal domácího brankáře a ani velmi obětavý zákrok obránce už nezabránil brance , 2 : 4 .Míra tím zkompletoval hattrick. Domácí tým se dostal do útlumu a množily se akce hostujícího celku. David zakončil svůj únik střelou , se kterou si brankář poradil . Dvě střely Rolanda stačila domácí obrana zablokovat . Potvrzení našeho vítězství bylo v 86 minutě . Opět akce přes střed hřiště , kdy se s balonem dostal do vápna Dan . Ten pak našel na úrovni velkého vápna Vencu S. zpětnou přihrávkou, který si prvním dotykem připravil střeleckou pozici . Venca zavěsil do dolního růžku a bylo hotovo  2 : 5 . Poslední minuty se zápas dohrával ve středu pole , o majiteli tří bodů bylo rozhodnuto .Po nastavení dvou minut dnes velmi přesný HR utkání ukončil .
Dle předzápasových odhadů to bylo nečekané vítězství . Nicméně bylo naprosto zasloužené, tři bodíky nás posunuli na 8 flek . Dnes je třeba pochválit celý mančaft za velmi kolektivní výkon . Potvrdili jsem si , že pokud chceme , můžeme hrát velmi slušné partie i s celky  s vysokou kvalitou hry . Musíme vypíchnout výkon Míry - našeho tříbrankového střelce , dnes s kapitánskou páskou na ruce . V příštím kole, posledním v tomto ročníku na domácím place , přivítáme poslední celek tabulky Kašperské Hory , které už mají jen velmi malou šanci se zachránit v OP – víceméně jsou již na 99,99% jistým sestupujícím . Z tohoto hlediska, i s ohledem na naše dnešní vítězství , bychom neměli mít problém se s našimi fanoušky rozloučit výhrou a udržet střed tabulky . Nicméně nikdo se sám neporazí a je třeba zopakovat dnešní výkon . Hrajeme v sobotu od 17 hod .

4.6 Plánice : Janovice B     0:1  (0:1)

Sestava: Pavel Kroupar  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek - Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha (Jan Müller) , Petr Šveňha (Radek Holý) – Roland Diviš (Milan Kolář ml.), David Jůzek

 S cílem bodovat a zajistit si tak účast ve III.třídě na příští rok dvě kola před koncem letošního ročníku, zajížděla naše rezerva na hřiště do Plánice. K zápasu neodcestoval stále zraněný Pepa Jansta. Místo Vaška Slivoně se s pomocí přihlásil Honza Müller. Na podzim brala Plánice v Janovicích dva body a byla proto natěšená na zisk všech bodů.
 Již úvodní minuty zápasu napověděly, že to dnes domácí nebudou mít jednoduché. Stoperská dvojice Gardoň – Švůgr hrála od prvního hvizdu velice zodpovědně a s přispěním dalších defenzivních hráčů domácí téměř k ničemu nepouštěla. Po čtvrthodině hry se za domácím gólmanem poprvé rozvlnila síť. Roland vystihl domácí rozehrávku a parádní střelou pod břevno nedal brankáři šanci. Akci překazila píšťalka rozhodčího Habady. Důvodem bylo přísně odpískané hraní rukou od Rolanda. Hosté ani příliš neprotestovali a dál si hráli svou hru. Odměnou byl regulérní gól ze 31.minuty. Akci začal Pavel Jelínek lobem za domácí obranu. Míč doběhl Pepa Kotlan a před brankou našel P.Šveňhu, který prostřelil domácího brankáře 1:0. Další šance hostů zůstaly nevyužité a tak se šlo do kabin za našeho jednobrankového náskoku.
 V kabině vládla spokojenost s předváděnou hrou. Trenér již o přestávce avizoval kdy a jaké změny v sestavě nastanou (důvodem byla role asistenta rozhodčího na opačné straně než jsou hráčské lavičky). Radek Holý byl připraven vystřídat Petra Šveňhu, Mejla Patrika Šveňhu (měl už v nohou zápas dorostu) a Milan jednoho z útočníků dle aktuálního stavu. 
 Druhá půlka se nesla v podobném duchu jako ta první. Hosté kontrolovali hru a domácí příliš do šancí nepouštěli. V 63.minutě byl Roland podražen asi metr v pokutovém území, ale rozhodčí míč vytáhl mimo na přímý kop. Roland si při tom poranil koleno a po několika minutách byl střídán Milanem. Nepříjemná situace nastala okolo 70.minuty, kdy Radek Mandák fauloval unikajícího domácího útočníka. Rozhodčí vytáhl naštěstí jen žlutou kartu. V 89.minutě odpískal rozhodčí hodně přísně zákrok Máry na jednoho z domácích hráčů asi dva metry vedle velkého vápna. Pavel Kroupar protestoval u rozhodčího tak vehementně, že si vysloužil dvě žluté karty a tím i červenou (hodně zbytečné vyloučení). Do branky se převlékl Mejla, ale příliš práce neměl. Přímý kop nesměřoval mezi tyče a do další šance se již domácí hráči nedostali.
 Výhra nás vyhoupla na devátou příčku. Poslední dva zápasy už můžeme odehrát v klidu bez rizika sestupu. V neděli nás čeká na našem hřišti asi nejtěžší soupeř, vedoucí celek tabulky z Dešenic. Výkop v 17:00 hodin.

11.6 Janovice - TJ Kašperské Hory  3:3 (1:1) PK 7:6

Branky: 40. Urban Miroslav, 60. Petruška Patrik, 71. Kotlan Daniel - 9. a 89. Bártík Jan, 51. Šuba Vladimír.
Rozhodčí: Javorský Josef, ŽK 3:2,  30 diváků.

Sestava : L.Jelínek – V.Keřlík ( 80 R.Holý ) , J.Macura , T.Suk ( 60 V.Slivoň ), J. Muller – J.Šlegl , M.Urban ( K ) , P.Petruška , R.Diviš – D.Kotlan , D.Jůzek ( 46 M.Švugr )

Poslední domácí utkání v tomto ročníku za příjemného počasí bylo proti poslednímu celku tabulky a nováčkovi soutěže . Kašperské Hory bohužel svou roli v letošním ročníku nezvládly a minimálně na jeden ročník budou soupeřem naší rezervy ve III třídě . Trenér opět spokojen s hojnou účastí – 14 hráčů a to i s ohledem , že dnes omluvenku poslaly dvě stálice základní jedenáctky Mates a Viktor . Cíl byl jasný nejen pohledem na tabulku .
Bohužel slova trenéra si užít utkání a navázat na výkon ze Sušice se ne úplně potkala s realitou. Náš tým v úvodních minutách neměl vůbec jiskru ve hře a tak velmi často přicházel o míč díky špatné rozehrávce . Hostující celek nepůsobil vůbec odevzdaně a byl tím , kdo mohl vstřelit úvodní branku utkání . Jeho dva pokusy v 5 a 7 minutě Láďa kryl . V 9 min si příliš pohrával s balonem Hagi a výsledkem byla gólová trefa hostujícího útočníka 0 : 1 . V dalších minutách mohli hosté navýšit vedení , kdyby měli přesnější mušku . Naše hra se dostala na nějakou úroveň až kolem 30 minuty , kdy už i opticky jsme měli lehce více ze hry . Několik střelám chyběla větší přesnost , nebo si je pohlídal hostující brankář . Srovnání zařídila dvojice Mejla a Míra . Mejla se uvolnil po straně a našel parádním centrem Míru , který z 5 metrů nedal hlavou šanci brankáři jakkoliv zasáhnout 1 : 1 . V 43 minutě mohlo být ještě veseleji , to se po rohu prosadil také hlavou Hagi . Nicméně míč na Tomášovu hlavu směřoval už z autové situace . Tj. do šaten se šlo za nerozhodného stavu .

O přestávce nebylo moc co chválit a tak trenér očekával , že druhá půle bude o něčem jiném.

Náš tým pokračoval v dobrém výkonu z konce prvního poločasu a držel územní převahu . Drobnou kaňkou byla ojedinělá akce hostů , kteří dokonale využili brejkovou situaci 4 na 2 v 51 min 1 : 2 . Ale zpět k naší aktivitě .Ve dvou případech zvonilo břevno po střelách Míry a Vaška S . Až asi šestý pokus byl úspěšný . V 60  min  Patrik odražený míč z jedničky napálil z 15 metrů a brankář Kašperek lovil podruhé v utkání míč ze sítě 2 : 2 . Naše aktivita ještě stoupla a byla znát chuť otočit výsledek úplně . Akce střídala akci a jen vinou špatné finální fáze jsme dříve nepotvrdili roli favorita . To bylo až v 71 minutě , kdy si zaběhnul pěkně za obranu na přihrávku Dan a střelou z úrovně vápna rozvlnil síť hostů potřetí 3 : 2 . Naše barvy se snažily potvrdit tři body , opět však jsme neměli dost přesnosti v zakončení . Když už se čekalo na závěrečný hvizd HR , měli hosté výhodu rohového kopu . Nadýchaný centr směřoval do rukavic Láďi , který bohužel balón neudržel a tak hostující Bártík pohodlně hlavou zavěsil ze dvou metrů do prázdné . Do konce utkání scházelo 60 vteřin , přesto jsme si ještě vytvořili jeden závar před brankou hostů . Bohužel na Šimpiho střelu vytáhnul parádní zákrok brankář Kašperek a tak se šlo do penalt o druhý bod . Tj. po 90 minutách dopadl zápas tak jako v úvodním kole podzimu a to remízou . Dlouho byli střelci lepší brankářů , až v sedmé sérii vychytal Láďa hostujícího hráče a následně stylově potvrdil druhý bodík Láďa sám střelou pod víko .
Dva body se pochopitelně počítají , i když dnes to je spíše k vývoji utkání ztráta jednoho bodu . Vykřičníkem určitě je úvodní 30 minutovka zápasu , kdy jsme si asi mysleli , že Kašperky se porazí sami . V posledním kole je ještě o co hrát , protože  jen jednobodová ztráta na 6 místo nám dává reálnou šanci se ještě posunout z 8 pozice . Hrajeme v neděli v Běšinech , které jsou na 11 místě . Naši soupeři o 6 místo Luby B přivítají již jistě bronzový celek Bolešin a Malý Bor jede do Sušice , tj. los mluví v náš prospěch . Nicméně velkým otazníkem bude určitě stav našeho mančaftu , protože v sobotu večer bude dokopná .

12.6 Janovice B - Dešenice     2:3  (0:2)

Sestava:Ladislav Jelínek – Radek Mandák, Marek Švůgr, Radek Holý, Pavel Jelínek (63.Petr Šveňha) – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, Roland Diviš – David Jůzek (56.Václav Slivoň), Matěj Hájek (84.Milan Kolář ml.)

Vedoucí celek tabulky z Dešenic byl soupeřem naší rezervy v předposledním kole soutěže. Přívalový déšť který se přehnal hodinu před zápasem hodně promáčel hřiště a místy zanechal několika centimetrové louže. Naštěstí za hodinu se stačila značná část vody vsáknout a hřiště bylo hratelné.
Sestava doznala několik změn. Za omluveného Petra Gardoně měl nastoupit Tomáš Suk, ale vůbec se neukázal a telefon nezvedal. Na místě stopera tak zaskočil Radek Holý. V útoku se letos poprvé za rezervu objevil Matěj Hájek.
Úvod zápasu nám hrubě nevyšel. Prakticky první situace před naší brankou dopadla špatně. Nedorozumění mezi Láďou a Markem využil ve 2.minutě Jiří Poupa a pohodlně zavěsil do prázdné branky 0:1. Ve 4.minutě obrana neuhlídala Michala Poupu a bylo to rázem 0:2. Ke cti našim hráčům je třeba říct, že se nesesypali a pomalu se dostávali zpět do zápasu. Největší šanci ke snížení měl Roland. Při jeho průniku do šestnáctky zatáhla obrana hostů za záchrannou brzdu a rozhodčí neomylně ukázal na značku pokutového kopu. K exekuci se postavil právě Roland. Jeho prudká střela po zemi mířila mimo tři tyče.
Vstup do druhé půle vyšel domácím. Ve 48.minutě využil David drobného zaváhání obránce a po vypíchnutí míče se tváří v tvář brankáři nemýlil a upravil střelou k tyči na 1:2. Bohužel autor branky zápas nedohrál. V 56.minutě byl ze hřiště odnesen na nosítkách a následně byl přivolanou RZS odvezen na vyšetření do nemocnice. Důvodem bylo velice bolestivé zranění kolene. V 65.minutě bylo opět veseleji. Roland využil své rychlosti a poměrně z ostrého úhlu překvapil brankáře střelou na branku 2:2. Domácí hráči ucítili šanci na zvrat v utkání a zvyšovali svůj tlak. Několik šancí zůstalo nevyužito a tak uhodilo na opačné straně. V 81.minutě utekl domácí obraně Michal Poupa a Láďa neměl šanci 2:3. V poslední příležitosti zápasu mířil Standa hlavou mimo bránu.
Na dnešní prohře se podepsaly zejména dva momenty. Hrůzný začátek zápasu a neproměněná penalta. Nemusíme však věšet hlavy. I hlavní arbitr po zápase prohlásil, že se jednalo o utkání převyšující svou kvalitou třetí třídu. Před posledním utkáním ke kterému zajíždíme v sobotu do Velkých Hydčic (sraz u pošty v 15:30 hodin) nám patří 10.místo. Pro jeho udržení či vylepšení o jednu příčku je třeba uhrát nejméně 2 body.

 

19.6  BĚŠINY - JANOVICE 1:2 (1:1) .

Branky: 32. Vališ Jaroslav (PK) - 41. Kotlan Josef, 82. Hájek Matěj
Rozhodčí: Jakš Jan, 50 diváků.

Sestava : L . Jelínek – P.Jelínek ( 60 J.Muller ) , V.Špindler ( 68 T.Suk ), M.Švugr ( 69 J.Macura ) , R.Mandák –  D.Kotlan , P.Petruška , M.Urban , J.Kotlan – M.Hájek ( K ) , R.Diviš

Poslední zápas sezony jsme odehráli v Běšinech . Bylo ještě o co hrát , protože konečná 6 příčka by byla nad naše očekávání hlavně s ohledem na naše bodové a herní výpadky v polovině jarní části soutěže . Trenér měl opět z čeho vybírat , protože velká výpomoc B mužstva doplnila celkový počet hráčů na číslovku 14 . Omluvenku měl Šimpi a víceméně i stálice v jarní sestavě Venca Keřlík .

Zápas byl pochopitelně aspoň na naší straně velmi ovlivněn sobotní dokopnou a tak často bylo vidět v naší hře hodně nepřesností , kupodivu stejný problém měla i domácí skvadra ( asi také sobotní dokopná ). A tak hrstka diváků spíše viděla fotbal úrovně mezi 3 třídou a pralesem . Přesto ještě v prvním poločase byly k vidění dvě branky . Účet utkání otevřel z penalty po sporném faulu Máry v našem vápně domácí Vališ – Láďa neměl šanci 1 : 0 . Vyrovnání bylo před odchodem do šaten v 41 minutě .Mates potáhnul míč po straně, vypálil na bránu , následně od tyčky se odrazil míč před Pepána a ten zavěsil do prázdné 1 : 1.

O přestávce se trenér zásadně nevyjadřoval k zápasu , šlo spíše o to , kdo bude za koho střídán a pochopitelně se pokusit uzavřít sezonu za 3 body .

Druhý poločas nějak zásadně nepřidal na kvalitě ani u jednoho týmu . I když více aktivní ve střelbě jsme byli my . Jak šel čas , čím dál více se očekávalo , že zápas směřuje jako před rokem do penalt . Na obrazu hry se nic nezměnilo ani po několikanásobném prostřídání jak na straně naší tak i domácích - únava ze soboty byla znát . Až v 82 min byli proti tomuto scénáři naši dva hráči . Míra vystřelil s intenzitou slušné pumelice , brankář bravurním zákrokem mu již nedovolil zaokrouhlit svůj letošní účet na 20 zásahů . Nicméně z následné dorážky se nemýlil Mates 1 : 2 . Zápas se posledních cca 10 minut už jen dohrával.


Lze tak říct - konec dobrý všechno dobré , ukončili jsme sezonu na 6 místě , což musíme brát jako úspěch . Tak to bere i náš trenér Petr Výtisk , který si svou první sezonou nastavil tak laťku do následující. Pravdou je , že  po podzimu měl Petr medailové ambice , což i úvodní dvě jarní kola potvrdila . Hlavně pak bodové výpadky s celky ze středu a spodku tabulky ( Bolešiny , Luby , Vrhaveč a hlavně zápas v Hartmanicích ) nás dostali zpět na zem a také to vypadalo , že budeme nakonec někde kolem 10 místa . Celkově jsme nasázeli soupeřům 61 branek ( čtvrtá nejlepší ofenziva OP ) , náš nejúspěšnější střelec je Míra s 19 zásahy a byl i třetím nejlepším střelcem OP . Na kontě obdržených branek po 26 kolech nám svítí číslo 55 ( osmá nejlepší defenziva v OP ) . Podzim byl bodově o něco úspěšnější – získali jsme 21 bodů ( 7 místo ), na jaře jsme přidali dalších 18 bodíků do celkové tabulky a vylepšili umístění o jednu příčku . Určitě velkou zajímavostí letošního ročníku je naše větší úspěšnost na venkovních hřištích ( 21 bodů a tím i třetí místo v tabulce venku ) – to je opravdu za posledních 6-7 sezón nejlepší výsledek . Na druhou stranu doma býváme obvykle úspěšnější než letos – celkem 18 bodů a 11 příčka . Do 1 B třídy postupují Klatovy B a do III třídy sestupují Kašperky . Ze III třídy jdou do OP Budětice a Dešenice - což vzhledem ke kvalitě hřišt obou nováčků není dobrá zpráva pro nás - hrbolaté a malé  .
V následujícím týdnu jako obvykle v rámci poutě budeme pořádat již 5 ročník memoriálu Petra Mašáta od 16 hod v sobotu , nicméně fotbalový program začíná lehce po obědě zápasy našich dětí .
Letní přestávka , jak už je zvykem , nebude příliš dlouhá . Nová sezona začne v polovině srpna. A také jako obvykle , přestávka bude opět dobou regenerace naší hrací plochy , tj. po pouti cca 3 týdny bude hřiště pro jakkékoliv sportovní aktivity uzavřeno .
 

18.6 Velké Hydčice : Janovice B     1:1  (0:1)  PK 6:5.

Sestava:Ladislav Jelínek  – Radek Mandák, Petr Gardoň, Marek Švůgr, Pavel Jelínek (46.Václav Slivoň) – Josef Kotlan, Stanislav Kotlan ©, Patrik Šveňha, Radek Holý – Roland Diviš, Petr Šveňha

 K souboji o konečné deváté místo zajížděla naše rezerva na hřiště do Velkých Hydčic. K přeskočení našeho soupeře jsme potřebovali uhrát nejméně dva body. Ve Velkých Hydčicích nás přivítaly nově zbudované kabiny, ale sice pěkně zastřižený, ale poměrně hrbolatý povrch hřiště.  
 Od úvodních minut měli hosté mírnou převahu vyjádřenou několika neproměněnými šancemi. Domácí několikrát zahrozili z rychlých brejků. Ve 22.minutě dostal Standa pěknou přihrávku na pravou stranu na hranici šestnáctky a prudkou přízemní střelou k levé tyči nedal domácímu brankáři sebemenší šanci 0:1. Největší příležitost domácích zlikvidoval nejlepším zákrokem utkání Láďa. Při sólovém úniku domácího útočníka perfektně načasoval vyběhnutí z branky a střelu vyrazil do bezpečí.
 Do kabin se šlo za našeho těsného vedení a je velká škoda, že několik velice slibných příležitostí zůstalo nevyužitých. Trenér udělal jednu změnu v sestavě. Odehráno měl Pavel Jelínek. Na jeho místo se zatáhl Radek Holý, na Radkovo místo se posunul Petr Šveňha a do útoku nastoupil nový hráč Vašek Slivoň.
 V druhé půli pokračovala převaha hostů, narušovaná občasnými výpady domácích hráčů po našich nepřesných rozehrávkách. Nutno dodat, že jich bylo zbytečně poměrně velké množství. Po jedné takové zbytečné ztrátě míče zvonila za Láďou tyč! Na opačné straně přibývalo zahozených šancí. Vašek měl na noze tři branky. V první situaci přestřelil branku, při druhé orazítkoval obě tyče domácí svatyně! V 69.minutě se Vašek proháčkoval až před domácího brankáře. Brankář si při pokusu o zlikvidování Vaškovo kličky do levé strany počínal zřejmě nedovoleně. Střet s Vaškovo nártem byl slyšet minimálně na polovinu hřiště. Rozhodčí Radek Brůha byl ale jiného názoru. Penaltu neodpískal a ještě přidal žlutou kartu. Vašek hrál prostě zápas blbec, kdy vám není souzeno dát branku. 79.minuta potvrdila otřepané nedáš – dostaneš. Láďa vyrazil prudkou střelu jen před sebe a dobíhající Václav Šmat již neměl příliš problém s doklepnutím míče do sítě 1:1. Devadesát minut o vítězi nerozhodlo a tak se šlo na penalty. Za nás proměnili Standa, Patrik, Roland, Vašek a Radek Mandák. V šesté sérii Marka vychytal domácí gólman a bylo rozhodnuto. Po výsledku 6:5 si druhý bod připsal domácí tým.
 V tabulce jsme zůstali na desátém místě. Přeskočil nás náš dnešní soupeř, ale získaný bod odsunul na pozici za nás Svéradice B. Úkol vyřčený před sezónou se podařilo splnit. Uhrané body bezpečně postačily k udržení III.třídy pro příští sezónu , což bylo již jasné po odehrání 24 kol . Jestliže podzim byl výhradně bodově úspěšný pro naše barvy na našem hřišti ( 15 bodů ) , tak na jaře se nám podařilo dovézt i něco z venku ( 18 bodů ) . Z OP k nám sestoupily Kašperky - pěkný výlet :-( . Z pralesa postoupilo místo Nýrska B, další Béčko a to z Bolešin . Ze " sušické skupiny " jde do III třídy Hrádek B . To jest s ohledem na kvalitu hracích ploch všech zmíněných mančaftů to celkem ujde .
 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 36695
Dnes: 12
Online: 2

Naši sponzoři a partneři

Aktualita

Jaro 2024
komentář k zápasům mužů

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Kde bude naše Áčko na konci sezony 2023/2024

  do 3 místa
0 (0,0%)

  do 5 místa
1 (100,0%)

  klidný střed tabulky
0 (0,0%)

  nic moc , 10 flek a hůře
0 (0,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz